Written by serenity | October 29th, 2013

Kalau sebelum ini kita telah melihat gambar-gambar majlis resepsi Ashraf Muslim dan Wan Sakinah dari dua jurugambar, apa kata kita lihat gambar dari jurugambar rasmi majlis mereka pula. Jurugambar rasmi majlis ini ialah Eddie PhotoVideo. Majlis ini dikhabarkan telah berlangsung di Ipoh, Perak.


 photo 1383478_10151746555426378_1665655244_n.jpg
 photo 1381321_10151746553041378_1016855296_n.jpg
Memang nampak sangat ‘loving’ pasangan ini. Rasanya tidak ada apa-apa lagi yang perlu diucapkan melainkan doa semoga perkahwinan mereka berkekalan ke akhir hayat. Kredit gambar kepada Facebook Eddie PhotoVideo. Lagi 14 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 photo 1278886_10151745639916378_4679929_o.jpg
 photo 543837_10151746563881378_1695317720_n.jpg
 photo 841249_10151746536966378_692078406_o.jpg
 photo 904682_10151746528516378_897530615_o.jpg
 photo 841224_10151744005236378_1827731136_o.jpg
 photo 893520_10151746535396378_505168343_o.jpg
 photo 1401231_10151745901981378_118972822_o.jpg
 photo 1399427_10151746404721378_2078301210_o.jpg
 photo 1401787_10151745609456378_620879192_o.jpg
 photo 1398952_10151745593881378_916780338_o.jpg
 photo 1398067_10151746411431378_435715540_o.jpg
 photo 1397125_10151746346756378_1620060018_o.jpg
 photo 1402847_10151745720566378_1458353570_o.jpg

338 responses to (14 GAMBAR)Majlis Resepsi Ashraf Muslim Dan Wan Sakinah Dari Eddie PhotoVideo

  1. macamsethan says:

    ehh kinah !
    ko nih mmg sgaje nak sakit kan hati dayana kan..
    perampas buat cara perampas.. ishh mnyampah aq r !
    nk tnjuk mesra bagai

    0

    0
    • mek su says:

      apala yg korang meroyan mcm org xde akal..bukan haram pun dia nk begambar mesra cmtu..yg couple2 ikatan sah xde bergambar mcm dh menikah korg patutla tegur…biarla..ni suma qada’ dan qadar..Allah lg maha mengetahui apa yg terbaik utk hambanya..xyahla fkir -ve hdup org lain..baik fkir mcm mn nk improve hdup sdri lg baik..

      0

      0
      • Neeolga says:

        ya rabbi, sudah2 la tu….kawin macam pesta menuai 7 hari 7 malam ke?

        0

        0
        • Itu Saja Dapat Aku Komen says:

          bahagia mu derita orang lain. kesian si bini tua. :(

          0

          0
        • Kak Dibah says:

          tahniah ler.. dari tak mengandung sampai mengandung baru bersandingnya.. maklum la kawen lari ni byk yg tak suka.. lagi2 berbini dua.. buat sakinah ko jgn la murka.. kelak nanti ko bermadu tiga.. baru la padan dgn muka…

          0

          0
        • ss says:

          Aii… senangnya dalam hati
          kalau beristri dua
          Oh seperti dunia
          Ana yang punya

          Kepada istri tua
          Kanda sayang padamu
          Oh kepada isteri muda
          I say i love you

          Istri tua merajuk
          Balik ke rumah istri muda
          Kalau dua-dua merajuk
          Ana kawin tiga

          Mesti pandai pembohong
          Mesti pandai temberang
          Oh tetapi jangan sampai
          Hai pecah tembelang

          **** Come on Ashraf come on! Tingkatkan lagi kuota muuuuuuu!

          0

          0
        • esah says:

          sakinah ni kalau dah make up pun tak cantik-cantik.. kalau tak make up mesti muka dah mcm langsuir!

          0

          0
        • rina says:

          nak suruh sherry dlm Mr Arrogant tu goda si sherap lah.. cnfirm kinah kena tggal..
          mengeletis nyer la pmpuan ni.. tahu la ko dah sah jd laki bini tp ko jgn buat2 lupa.. laki ko ni ada bini sorg lg.. nak posing tu bior sedor diri skit.. dayana dulu tak der la over cm ko.. dh la muka cm kawin dalam pantang jer..

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          apsal tak lawa gambar2 cameraman rasmi diorang?yang gambar seblm ni lagi cantik…hurmmm…macam TAK canteqqqq jeww..macam TAK canteeeqqq jeww..cam TAK comeelll jewww…macam TAK comelll jeww….~

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          ahhhhhhhh tu bini tua punye pasal lah ! ape yg nk di heran kan ! dh nasib dia dapat laki cngini dh jodoh nk buat cmana? tepaksa dia kena tengok aje lah kelakuan laki dia yg paling paling dia saying ni ! Diana yg nk hidop dia macm tu kite tk lrh paksa….sakinah is sakinah Diana is Diana dia tk samaaaaa ! sakinah dia bukan perampas tapi dh jodohhh ….tk caya? cuba tanye ustaz Don betol ke tk ape yg minah jambu dh cakap kn ni..

          0

          0
        • linda says:

          klau si kinah tu tak reti malu..itu aku paham..tp yg kaum kerabat sedara mara mak bapak dia pun jenis keturunan tak de perasaan ker? klau aku jd diaorg aku akan nasihat kn kinah tu supaya buat majlis kesyukuran jer..

          mmg jenis keturunan tak baik kot dia ni.. jauh beza ngan keturunan dayana tu..

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          sudah2 la tu, ramai dah muntah gara2 bukak blog ni..
          klik me pliss..

          0

          0
        • i says:

          klau aku ni dayana dh lame dh aku mngamuk..tunang aku dok brckap ngn ppuan lain pn aku mrh inikn pula kawen 2!

          0

          0
        • eh, suke diuorang la nak pesta menuai ke, hari gawai ke, thaipusam ke.

          semoga berbahagia ashraf dan sakinah.

          0

          0
        • Garu garu says:

          si Kinah ni tak berseri mukanya. muka yg nampak berbisa. kenapa erk ?????

          0

          0
        • Wawa Zainal says:

          suka hati dia la, dia punya suka,
          baik korang klik profil aku..

          0

          0
        • Ahmad Albab says:

          Kelly’s castle… Jaga2 ada yg merati…! Hahahaaha (gelak cara kiah propa)
          Bak kata si penulis entri, xde apa nak dikata, hanya ucapan tahniah.
          Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui..

          0

          0
      • Mak Jemah Benci says:

        gown pengantin macam tirai langsir….hahahahahahaha

        0

        0
      • konon says:

        si kinah ni punya baju tak seGRAND baju nikah dia kt thailand aritu.. muka pun xde lawo pun.. lg satu kan elok kalau bertudung tu tak nampak dada.. dosa asrap dosa!

        0

        0
        • cik leen says:

          cmne nk tutup dada tu…kang x nmpk plak beads n lace patch yg vogue2 tuh… hehe…. alaaahhh…ustaz celop… ade dye nk kisah… tp mmg tol…xde seri pengantin… wlupon posing2 manja nk romantik konon2 nk menghayati… ececeh…x malu tol… x pikir pon perasaan dayana….. sweet lg gmbr kawen dayana itu hari dr mereka ni…. ok ar…hope ni last kontrobersi murahan korg… nk dgr berita baek dayana preknen jer… in sha Allah… smge Allah balas dgn suatu anugerah yg terindah wt dayana slps sume perit getir duka dan lara dia tahun ni…amin…

          0

          0
      • damai says:

        Mek su

        Yelah bukan awak yg dimadukan blh lah ckp. cuba awak atau anak prmp awak dimadukan dgn cara sembunyi and tak akui dari mula, bgm perasaan awak. people cant take it dah lah nikah dithailand lepas 2 ckp dia kenal sakinah dulu and dah preggy pun nak buat resipi besar2an. Tlg jg hati yg pertama, itu yg org bengang

        0

        0
      • ta ta ti ti tu tu says:

        pic.7..huduhnya si kinah..buekk..

        0

        0
      • Anonymous says:

        jgn selalu nak salahkan qada’ dan qadar..Allah bg kita akal untuk kita fikir…semua tu pilihan dari kita..

        0

        0
    • jonnie says:

      sorry la kinah.. ko takde meletop sgt.. takat muka perampas mcm ko tak buat majlis pun takpe la.. buang beras nasi kenduri je..

      buat dayana.. tabah la dik… anda tetap yg pertama dan terakhir di mata kami semua.. :)

      0

      0
    • udang geragau says:

      scroll gambar ke bawah 1 1
      terkejut sungguh aku…
      gambar pucat tu
      ingat sundal bolong mane kene mekap td
      kuss semangat~
      huhuhxuhx

      0

      0
      • Kopipes says:

        Setuju nok! Mak setuju sgt dgn statement ko..mak pun terkejut hokey! buruk sngguh makeup nya..maafla ye, kelam xde seri langsung!!

        0

        0
    • Anonymous says:

      kinoh, muka ko tak cantik takpe jgn hati ko tu yg tak cantik, busukkk puiii.
      hari ni hari dayana, esok lusa tengokla hari ko akan datang jugak.
      takde otak ko ni kan.
      dh la merampas, nak buat majlis resepsi bagai..
      eeee.kalo aku jadi perampas, aku tak sebok tau nak menayang kemesraan.
      nak tunjuk yang aku ni subo bagai…
      eeeee.xpe2, buat baik dibals baik.
      buat jahat sendiri mau ingat !

      0

      0
      • tipah sendat says:

        betul.. aku setuju, klu Asyraff sekalipun yang beria2 nak buat majlis.. dia sbgi isteri kenelah fahamkan asraff ttg perasaan dayana.. tp aku rasa, disebalik senyuman parasit dia ni.. mmg semua ni idea dia.. yelah saja nak glemer katanye suami retisss..tu yg tgok dari satu gambo ke satu gambo.. muka dia yg ober.. kuasa Allah ta’ala… sekali muka tak naik seri.. hamek ko..

        0

        0
    • Katak Kodok says:

      berapa umur Kinah ni? nampak tua bebenor..

      0

      0
    • Anonymous says:

      argggghhhhhhhh!!!!!!sabar2…sabarlah hatiku drp duk mngate kinah ni..Allah…..
      stresss!!!hooiiiiii dah2 la share pic dorang!!mood aku ilang tibe2…eeeee..meluat++++…xyah la gempak sgt event ko nih!!!ko kawen pun tnpa restu wife 1st kot…soo idiot la asy ni…vodoooo…aku dah cube pk +ve tiap kali nara post pic dorang!tapi xdapat!!!ntah knape dlm otak+akal+hati aku rase -ve manjang..mate pun rase nk tutup rapat..hishhh…

      0

      0
      • Anonymous says:

        gambar kawen diana amir jugak yang cantik dan berseri..

        0

        0
        • Nurnaku says:

          Betol2… Tgk gmbr dorg ni rs sedey sgt2… Nk nangis je rs… Moga ditabahkan hati n dikuatkan iman Dayana… Allah sedang menguji iman Dayana tu… Sbr la yer…walaupun perit…insyaAllah tersembunyi satu hikmah yg indah buat anda kelak… Moga sentiasa dlm lindungan n rahmat ksh sygNya……

          0

          0
      • i says:

        aku pn pk mcm tu kn..klau aku jd dayana tu dh lame dh aku mngamuk tp erm entahlah

        0

        0
    • mus says:

      umno mcm bodo je..umno mcm bodo je..

      0

      0
    • kakak neelofa says:

      knp aku rasa mcm nk lempang jer muka kinah ni weh??

      0

      0
      • donut says:

        huduh! sexy! dada menonjol..bajet lawa..xsuker!! gedik je lebih..perlu ke nk sanding2..dh basi kot..dh kawen kat siam tu siam jgk ler!!! dasar perampas!!

        0

        0
    • kipas siling dan kipas tangan says:

      aku cuma na tnya satu aja.
      asrapp. kau beli cermin mata tuh dkt mana? lawo kaler dia.

      0

      0
    • asataga says:

      ezlynn bersnding plg buruk muke cam bapok dgn rambut mcm dlm pantang pon lebih lawa dr kinah ni punye muek bersnding..

      0

      0
    • macamsethan says:

      ksian sgt kt kak dayana kann uollls ?
      ketabah dia hnya allah mengetahui.. dia sering menangis dalam snyuman,,
      se2org wnita yg brnama dayana sgup korban kan kasih nya,,
      se2org lelaki yg di situ lah letaknya syurga wanita..
      tolong hargai pengorbanan isteri mu..
      dayana hanya mlaku kan yg terbaik. dia hnya ingin ke syurga..

      sedihhhnya akuuu :'(

      0

      0
    • Olga says:

      KALAU AKU ADA KAT SITU,AKU TOLAK JE SI SAKINAH YG DUDUK BERTENGGEK ATAS TEMBOK TU JATUH,HAHAHAHAH

      0

      0
    • lan says:

      hahah jeles ke tak dpt ashraf…lagi ko kutuk lagi dorang bahagia. ko balik sakit hati ehehe kesian..

      0

      0
    • Photografer Xpro says:

      ni salah photografer xreti ambk gambo ke mmg muka xdak seri??
      org len yg slalu mekup pn bla kawin ada la nmpk keserian 2, tp npa pn skinah nmpk bengis? mna seri ibu mengandung?? ke dlm hati ada hasad dengki?

      0

      0
      • mak mah says:

        aku rase fotografer tuu pun menyampay dgn bini muda ashtap yg gedik fefeeling princes laa kononnn…ashraf ni keje ape sebenornye neh….dgr kate jual minyak wangi…betul ke…barang branded yg ada kt badan asrap tuu semua duit keluarge dayana yg belikan…cermin mate…kot..seluor…seluor dalam…kesian dayana…kene tanggung suami…tanggung madu…nanti kne tanggung anak madu pulak…

        0

        0
    • langsirku hijau says:

      muka kinah yang kandid tu buat aku mengigau malam. hebatlah kinah. camne dia bole buat serap nak kat dia ek? yang si serap tu plak pehal cam hensem plak aku tengok. cis. dayana punya air muka bersih suci je. si kinah ni plak cam..ahli sihir yang jahat..

      0

      0
    • macamsethan says:

      good moning kinah-serap

      haha mmg xdak pluang lah ko nk dapat komen pozitip
      update lg gmbo ko bulan madu pulakk
      lg po-zi-tip laa ko dpt :-P

      0

      0
    • Milah says:

      Dah jadi laki bini pon. Nak cakap apa lagi.
      Istilah perampas kalo dia suh aserap cerai dayana, baru namanya perampas.
      Islam bagi kawin lebih dari satu. ckp jgn sesekali belakangkan agama, abis tu isteri nama namaya perampas le?? redha itu lebih baik.

      0

      0
    • lynn says:

      meluat betul aku tengok si kinah ni. bajet lawa. nanti kat rumah wajib kau pakai makeup tebal2 sebab kalau dah makeup pun dah tak cantik, apalagi kalau tak pakai. maunye sawan si serap tu tengok muka kau.

      bila dah lepas beranak, aku rasa muka si kinah ni lagi lah hampeh.

      0

      0
    • hamba Allah says:

      megapa begitu cetek akal…itu saja mampu di kata kan
      mane pergi sifat ihsan
      mane pergi sifat segan

      myb xde..if x,,mst lah xkawin suami org dekat sempadan

      0

      0
    • abang yang tak bangang says:

      gambar ke 6 tu…. oh makk terkezutt. hodoh nya. maap la serap. mungkin seri muka hilang sebab yelah kawen pon dengan cara mcm ni kan. sakitkan hai orang. islam benarkan poligami? suma orang cuma tahu statement tu sahaja. tapi lupa syarat2 nya. ye x serap. percayalah aku. kalau diana bini 1st tu betol teraniaya dan poligami ini bukan balasan utk dia. kau tak kan bahagia. banyak dh contoh dalam masyarakat kita. sekian.

      0

      0
    • Godek says:

      aku rsa mcm nak lempang jer 2 org nie..sakit pulak hati kite tgk!!Ashraf ni dh x ingt lagi ke yg dia ada isteri nama Dayana??knapa nak tmbah garam kt luka dayana & family dia ha..?yg isteri kedua pn satu,dgn muka tak tahu malu nya tu,sibuk jugak nak sanding bagai.

      0

      0
    • nor says:

      Rampas tu tanpa kerelaan sang laki laki. Ini dia rela menikahi sakinah..sakinah isteri ashraf dan berhak dikasihi selayaknya seperti juga isteri pertama. Tiada kelebihan menjadi isteri pertama dan tiada keburukkan menjadi isteti kedua asalkan suaminya mampu dan adil. Berbalikla kepada islam.

      0

      0
      • Farah says:

        If I were Dayana I would ask for a divorce. Biarlah orang bodoh kahwin sama orang bodoh. Saya orang pandai tak layak berkongsi kasih dengan orang bodoh.

        0

        0
    • Olga Meroyan says:

      That’s Kellie Castle. Jangan kena sampuk suaaa…………

      0

      0
    • Aku Meluattt says:

      xsalah sebenarnya nak kawen lebih dari seorang kalau dia MAMPU dan ADIL memenuhi syarat berpoligami…Islam pun menghalalkannya…mampu dari segi nafkah zahir dan batin…mungkin part tue die mampu, klu x die xkan beria nak kawen lain…masalahnya masyarakat skarang sgt marah dan jadi terlebih prihatin pada nasib Diyana kerana terang-terangan nampak yang si suami itu tidak berlaku ADIL kepada isteri pertama…Yes, mungkin kt xnampak macam mana dia melayan Diyana…Why not dia publishkan kemesraan itu mcm mana yg die n si kinah tue buat..walaupun lakonan semata2 bg dia pd mata masyarakat…tetapi memberi berjuta kemanisan kepada Diyana…kami menjadi perihatin kerana kami adalah WANITA yang mempunya perasaan…dan xsanggup diperlakukan sebegitu.!!! kepada Asyraaf, belajarlah menghargai dan berlaku adil…kepada sakinah, letakkan diri ko ditempat diyana…kepada diyana, semoga anda sentiasa tabah dan sabar…1 malaysia mendoakan kebahagiaan anda…

      0

      0
  2. serap peluh says:

    apahal banyak benor gambo serap mislim dgn kinah ni..

    0

    0
    • macamsethan says:

      sgaje nak sakit kan hati dayana..
      nara buang la gmbo yg tak seberape ni. dok tyang2.. tmbah kan sakit hati dayana jeeeeeee

      0

      0
      • Anonymous says:

        orang sponsor la tu….nak amik gambar.

        0

        0
        • macamsethan says:

          nsib kawin x freeeeee
          kinah n serap wt cm ni
          murah rzki dayana.. mudah2 han di kurniakan anak solehah dan tabah mcm mama nye (dayana)

          0

          0
      • minah jambu merah biru says:

        Diana yg nk hati dia di sakiti bukan sakinah …dh Diana maseh nk tunggu laki macm ashraf hensem…bukan senang nk dapat muka cm ashraf ni…jadi buat ape Diana nk lepaskan ! sakit hati pon sakit hati lahhhh asal kn dapat sondol ngan laki hensem sakinah nk sanding empat lima kali pon sanding lahhhhhhhhhhh asal kn diana tkan lepas ngan laki hensem dia hehe……….betol tk peminattttttt ? harap2 klantan laaaaa yg menang hari minggu ni ……helo apek u jangan nk menyondollllll aje ! ingat ! u ada keja yg lebih importen ok ! perbanyakan minom kopi tongkat ali biar bola dari Pahang tk masok ok ! lov u apekkkkkkkkk…

        0

        0
  3. kak jemah says:

    wan sakinahhhhh tungu hukum karma kau!!!!!

    0

    0
    • tasha says:

      Sakinah ramai lah yang backup dayana….. Sakinah kau ni perampas kan apa masalah kau sakinah …… Woi asyraf kau nie kan dulu aku ingat kau ni baik lepas kau kahwin ngan sakina aku dah benci kau ngan sakinah …… Eh kalau aku lah yg jadi dayana dah lame lah aku pergi serang si sakinah………. Eh sakinah kau nie memang batak betul…….

      0

      0
  4. cilipadi says:

    tergamak sungguh!!! tkde rasa bersalah langsung ke???

    0

    0
  5. CikKonarBaring says:

    sme je muka 2nd wife & 1st wife si serap ni ye…..

    0

    0
  6. liut says:

    sekinoh..cam xdek perasaan bsalah je ko ngambek laki owg. ko pun same la seraff weh.

    0

    0
  7. macamsethan says:

    ehh minah ni,,
    menyegih manjang.. x cun r..
    mke xthu malu perampas ni..
    dayana kuat kan semangat k

    0

    0
  8. kak Nera says:

    xtahu malu punye perempuan… Dah ambik hak orang tu, xyah la nak menunjuk2 pulak.. agak2 la wei….

    0

    0
  9. cikkoonahhhh says:

    kesian dayana..
    ko kejam serapp….kinahh pon kejam sm

    0

    0
  10. macamsethan says:

    ko ni 2 ekor mmg xda perasaan ke.
    dayana kuat kan semangat k

    0

    0
  11. Anonymous says:

    pakai photographer mane pun tetap same jer muka ko kinah oi…..

    0

    0
  12. hijau says:

    dahlaa abg naraaa..tak yah nak postt banyakk2 ley takk??? penting sangat ke diorang ni??

    0

    0
    • fantaghiro says:

      Setuju sesgt… si nara ni tak fikir ke perasaan dayana?
      Dah ambik hak org tu, diam2 sudahlah…

      0

      0
  13. Anonymous says:

    cukup2lah pic dua org nie..jagalah hati diana sama

    0

    0
  14. Isteri GERAM says:

    Dasar muka taktau MALU!! Jgn over posing boleh tak PERAMPAS?!

    0

    0
  15. dayana lagi lawa ayu manis says:

    hmm..TENGAH MENGANDUNG PUN LARAT PANJAT TANGGA KELLIES CASTLE TU YE SAKINAH OI! dasatttt..patut la asrap suka……. ganasssss… :3

    0

    0
  16. betty says:

    Mgkn sakinah ni cantik kot tp tak fotogenik(mood=sdg bsangka baik)..sorry..hukhuk..

    0

    0
  17. awwww says:

    apa yg ada dlm fikiran aku skrg ni….. tengah bayangkan kalaula aku ni bini 1st si ascrap pastu tngok gambar suami dgn pmpuan lain(wlaupun pmpuan tu bini 2nd dia)
    peerrhrhhhhh retak jiwa wooo…….

    ya allah da lg insan yg tabah dan penyabar mcm dayana ni…. kentalnya…. kalaula aku kat tempat dayana skrg ni, dah kena sepak terajang dah dua2 ekor makhluk yg x da perasaan ni… x fikir langsung ke perasaan dayana bila tngok pic ni….

    0

    0
  18. Baldu biru says:

    laki biase r gatai..xckup ngn sorg.xsngka muke je baik tp prangai…nauzubillah ! cian kt dayana tu kan..dlu kemain lg xngakunye ade hubungn ngn minah ni,at last tau2 dh nikah.Ishkk3…pndai tol korg blakon ye.Pmpuan dh tntu slh sbb rampas laki org,yg laki pn slh jgk sbb gatai.Dh la gatai,xjjur plak tu..alasan sbb dayana xbg ank.Ape la nk di kejorkn sgt..org ade yg nkah 8,9 thn xde ank rilex je.Awok tu bp je bp thn nikah dh glojoh nk ank..pdhal tu sume alsan je.Ni la laki..nk nikah lain cr alasan.Time nk kemain lg..bl xnk main cmpak cmtu je.Org laki ni mmg ska mainkn prasaan org pmpuan.Mentang2 org pmpuan ni kaum yg lemah.Walhal dorg xtau pmpuan ni nmpk je lemah tp sbnrnye x..sbr la byk ye dayana.Redha jela..tuhan tu ade.Stiap pbuatan psti ade pmblsn..Allah tu Maha Adil.What u give,u get back !! Pd wan sakinah jgn esok2 awk tu plak di madukn lg.Kalo ashraf blh wt kt bni ptama die cmtu,xmustahil kt awk die xblh wt..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    kesian kat diana..semoga diana tabah dan kuat hadapi ujian ini..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    UDAH LA BANG NARA OI NAIK MELUAT AKU TGK…..DA XDE CITE LAIN LG KE….????

    0

    0
  21. macamsethan says:

    aq geram tol la.. mke solek pkai emas pon xda seri jgk

    kalau nak thu ni lah mke perampas
    si serap ni dh mmg xda perasaan. knon nk adil.. poyo je lbih

    0

    0
  22. Enter Your Name says:

    Photographer ni macam tau2 jer macam mana nak ambik gambar orang yang mempunyai hati busuk macam Sakinah. Semua photo2 Sakinah takde yang compliment seri muka pengantin. Huduh jer ….

    0

    0
  23. Joe says:

    Muka cam kampung. Dress cam kampung. Muka nampak kertu. And the color of the awful dress …yaiks!! low klazzzzzz
    Tengok Diana tu..color dia sweet sweet aje..baju pun cantik. even Raja Azmi yang dah bercucu tu aku tengok nampak seri pengantin. Yang ko ni pulak kinah – org kata pompuan pregnant berseri tapi aku tengok…muka cam rumah PPRT tak siap aje.
    AM jantan paling buta mata . ..

    0

    0
  24. fazi says:

    Ya Allah…sampai hati nye asrap..dia xpikir ke bile dayana tgk gmbar ni akan sakit hati, cemburu dan sebagai nye..kinah, ko xpayah nk buat muke macam bahagia sangat la..da amik laki orang….

    0

    0
  25. Adira says:

    Dah byk jurugambar yg amek gmbr sakinah ni..tp xde 1 pon yg aku tgk ada seri pengantin..sume gmbr malap je..org lain ada gak yg bersanding msa mngandung..aku tgk ada gak serinya…hhhhmmm…ntah le..

    0

    0
  26. Oppa says:

    is barang baek, is barang baek~

    0

    0
  27. sakura says:

    xpayah la nk bermesra alam bagai..
    tgk pn mcm xde chemistry je..
    untung2 si dayana da redha ngan pernikahan uolls, tlg la jge sensivity die ckit..
    blom sempat kesedihan die ilang, uolls da tambah lg kesedihan die ngan persandingan uolls nie…
    ape lg yg uolls nk nie?? uolls nk anak pn in shaa Allah akn dimakbulkn..
    xkan bende2 gini pn nk kena gtauuu…
    aduyaiii…

    0

    0
  28. embun says:

    Mmg sah dia pompuan tak de perasaan. Sombong & bongkak. AM masih tak nampak? ermmmm AM memang dah jadi pak turut. Dpt la gelaran baru Asraf Muslim Pak Turut (AM PT)…memang layak.

    0

    0
    • tak suka sakinah says:

      org tengah ‘sedap’.. mana nk nmpak buruknya, esok kang klu dah beranak pinak. perut pun dah menggeleber, sibuk jaga anak siang malam tak sempat nk bagi ‘tut’, baru lah dia tahu. ingat kawen ni senang. dah ada isteri baik, di khianati.. tak paham lah aku. dahlah abang nara, stop post psl mereka.

      0

      0
      • mee siam says:

        mana kau tahu diana tu baik atau tak baik? cerita diorg laki bini, diorang aje yg tahu..kenapa org luar plak mcm terlebih tahu ni? ashraf nak kawin lebih mesti bersebab..be it nafsu, tanggungjawab, sayang, atau apa jua pun, mmg bersebab..dan apa jugak sebab dia, itu suka hati dia laa..wife dia diana pun boleh terima..so, agak2 ler kot yer punn..

        0

        0
  29. Anonymous says:

    yang dah lepas lu lepas la.. padahal xyah pn xpe buat persandingan bagai ni

    0

    0
  30. izzah says:

    sikit pon xde rase bersalah ke diorg ni? mmg la diorg ni dh jd laki bini tp fikir la perasaan Diyana tu..dh la kawen senyap2 pastu tetibe bt majlis grand2 ape bagai. Kalo aku jadi Sakinah tu, bkn takat nk bt kenduri, nak keluar rumah pon aku malu bukan ape, sah2 kat dahi dh ade cop PERAMPAS
    !

    0

    0
  31. julia says:

    kalau lah saya bini no 1 asraf ni, msti dah mengalir2 airmata, mau tak bukak internet setahun. be strong ok dayana :)

    0

    0
  32. snow angel says:

    kesian kat dyana.. yaAllah ko tabahkan hati insan ini.. aku dpt rasekn betapa pedih nye hati dyana

    0

    0
  33. ANTI MOJO AWEERA says:

    Mohon serbuan ke atas AWEERA MOJO yg tggl bersama teman wanita di tgkt 9 service apartment alam idaman seksyen 22 shah alam. Penduduk lain dah jelik tgk mereka ni,mohon pjbt agama buat siasatan. Blh tnya pd guard2 di sini

    0

    0
    • Malu Dong Ahhhh!!!! says:

      No unit berapa…x kan nk kena ketuk pintu rumah satu persatu satu kot…cuba ko bagi details skit..

      0

      0
    • cik temah says:

      @ANTI MOJO AWEERA- yang mohon dikenakan tindakan kat sini buat apa. teleponlah JAIS suruh buat serbuan, pergila website JAIS kan ada. takdenye abg nara nak pakai songkok panggil kawan2 dia dengan kain pelikat tu pegi buat serbuannya. yg jiran2 kau tu pun sama. dah tau nampak jelik, teleponlah pejabat agama. nak mengadu sini tak gunalah. Dah tu, kau complain kat sini, dah tentu kalau si mojo tu baca, confirm dia suruh gf dia balik. kang aku cakap bengong kang, marah. tak nak aku mintak maap tak pasal2, tapi benda senanglah.

      0

      0
      • outright says:

        aku sokong cik temah..ANTI MOJO AWEERA ni mmg slow sikit..kalau sekolah dia sure tergolong dlm golongan slow learner..ada ke nak suruh pej agama buat tangkapan pi post kat Nara..hahaha..mmg slow!! dan jiran2 kat tempat kau tu mmg species takde otak ke utk melapor pada individu atau pihak yg bertanggungjawab atas kawasan sekitar? Contohnya imam, AJK masjid, etc..kalau sekadar berkokok kat internet tapi sebagai jiran terdekat yg melihat maksiat dilakukan hari2 tanpa teguran atau tindakan susulan, then takde makna laa..patutnya jiran2 la yg menegur atau membuat tangkapan disertai imam, ahli2 surau/masjid kawasan..

        0

        0
    • wawa kidal says:

      patut la rumah die kena rompak baru2 ni rupe2 nye sarang maksiat..rumah tak dilindungi malaikat la 2..taubat la..Allah dah bg petunjuk kecil dah 2..

      0

      0
  34. meq says:

    jgn sibuk dgn kain org…nti kang kain sdiri yg koyak..slagi x melanggar hukum dunia n hukum Allah, manusia boleh membuat kptsn untuk diri dia…ingat asal usul…ingat hukum karma..smua ni pinjaman..tiada hak milik kekal…jodoh,ajal maut, rezeki tiada siapa yg tahu..ada yang lebih berkuasa lagi..sbb DIA yang mengizinkan benda ini berlaku..tanpa izinNYA..ia xkan berlaku.

    0

    0
  35. Ahkak dah buhsan says:

    Nara oit, udah2 ler tu, naik berbulu dah mata weolss, tak lalu nak lunch, muntah klua ijo, seijo color baju dwng ni, ahkak dah buhsan dengan cite serap limau ni, kalau si serap tu bijak pandai, tinggi ilmu agamanya, dia tak akan buat majlis gilang gemilang camgini, sebab sudah sdia maklum, hati Dayana pastikn terguris, luka dan berdarah, si Saki tupown, amboih ahkak x suka ni, xsuka sangat.

    0

    0
  36. lolalola says:

    memang kaww2 la kinah kene kutuk…..abis nk wt cmnekan.so, pengajaran utk uoolsss sape yg suke kenen2 laki org, cmni la jadinye. kinah, ko mmg berani expose beb! rezeki ko asrap….

    0

    0
  37. Anonymous says:

    hahahahah yang dislike semua komen2 kutuk mangkuk jamban dua ekor ni mesti serapdayus dgn kinahperampas tu sendiri wkakakakaka! booooo

    0

    0
  38. BBBB.... says:

    Buat dayana..sabar..ALLAH MAHA MENGETAHUI..Sy pun trima nasib y sama mcm awak..takkan ke mana manusia y mcm tu..INSYAALLAH ade ganjarannya utk kita..AMIN

    0

    0
  39. Mirai Suenaga says:

    serious wei, nek raja azmi kawen lagi lawa dari kau yg asalnya anak dara. mungkin sbb perampas kot xder seri

    0

    0
  40. Sirap Limau says:

    cantik….. dua-dua comel…. semoga berbahagia….

    0

    0
  41. linda says:

    Nara ni kenapa? nak publish pun agak2lah… tak habis2 dengan pasangan puaka ni…
    Getis aku tengok…… tak kesian ke dekat Dayana tu… smlm dah publish dah lah… tambah pulak hari ni… Banggalah Sakinah tu, dpt tunjuk dekat madu dia…
    Tengok lah… hari ni hari kau… esok… kita tengok..
    Nara pun satu… batu api… ingat Nara… kau ada anak….

    0

    0
  42. Anonymous says:

    x baek ckp prmpas,,nnt yang berckp tu kna batang idung sndri…doakn smoga ashraf adil ngan bini2 nya…

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Sekurang-kurangnya jagalah hati isteri pertama. Contohnya buat majlis tertutup ke. Fikir lah sikit.

    0

    0
  44. apa2ajer says:

    wahai calon2 ahli neraka sekalian~~!! sudah2 lah tu ngutuk si sakinah ni.. hubungan mereka pun dh halal disisi agama.. buat akaun pahala dia bertambah je dgn transaksi pahala u alls kepada account pahala dia..

    0

    0
    • kiah says:

      hoi..sedap jek hukumkan orang ahli neraka..yang kau baca blog GOSIP ni dikira ahli ape ekk????jangan suka judge orang dgn memandang luaran jek..#think

      0

      0
      • simepar says:

        agaknya ape2ajer ni sedara cekinah hidong kembang kot…. hahahhaha

        0

        0
      • apa2ajer says:

        cik kiah dh mmg kompem ko ahli neraka pun… ko nk marah aku judge ko.. abih ko judge sakinah tu kemende .. ada aku kesah… kene bakar lah korang ni.. hahahahah

        simepar .. kalau aku sedara dia ko susah ke.. aku happy je.. wakakakaka

        0

        0
        • kiah says:

          ape2jer..ko ni gila ke ape..?ade ke statement aku tu judge si kinah n AM ni..tunjuk bukti plsss..n aku pon rasa aku masih tak layak nak masuk syurga macam kau..so..???

          0

          0
  45. nas says:

    x lawa lgsung kinah markonah ni.lawa lg aku wakakakakaka

    0

    0
  46. diyana says:

    jodoh itu urusan allah …x kena pada diri sendiri mmg la kutuk2 ,x da sapa yang salah itu ada lah jodoh mereka ,kita doa kan yang baik2 …..allah…..

    0

    0
  47. kembar olga says:

    Adeh naper aq nmpk kinah xcantik ye..make up pn xctik..mmg xpdn lgsung ngn serap..ke aq yg jeles.ikhlas dr aq make up xctik..ctk lg dayana hokey..xthlh ape yg serap pandang ngn kinah..aq pn pelik..moge bhgialh yep

    0

    0
  48. green tea says:

    dah tau awak tu masa nak beristerikan si Sakinah ni kontroversi & Sakinah ni dianggap perampas, xyah la buat majlis resepsi bagai..kata dh nikah, cukuplah! dah pregnant dah pon..dh la tu, buat majlis resepsi pastu canang plak satu dunia..pikirla hati dan perasaan si Dayana tu…bodohnyaaaa la si Serap dgn Markonah ni…..

    0

    0
  49. Anonymous says:

    pakai photographer y canggih pn ttp x cantik gak la kalau pengantin pompuannya tu x cantik…aku tengok memg x lawa…bukan sakit hati ke ap..kenyataan…k.baii…

    0

    0
  50. miss xxxx says:

    kenapa ek…aku nampak si kinah ni x cantik pulak? nampak gelap? sebelum ni nampak cantik je…lain..mcm bkn kinah je… @[email protected] kompius…

    0

    0
  51. looooooorhhhhh says:

    Si aweera mojo ni melayu ke?

    0

    0
  52. Mak Andam Meletops says:

    Salah mak ke nyah? Puas mak dah make up, make over dan touch up pengantin pompuan, tapi tetap mak gagal nyah. Confirmlah lepas ni mak tak dapat banyak job kalau orang tengok profil koporat mak. Mak tak dapat buat testimoni hasil sentuhan tangan mak ni. Habis camner? Nyesal mak…

    0

    0
  53. narang says:

    dayana nangis tgk gambar² ni dah satu hal… tp korang rasa, sakinah nangis tak kalo bace komen² korang ni? hahahaha

    0

    0
    • nurul says:

      biar dia baca….baru dia tau….

      0

      0
      • Anonymous says:

        pmpn tu ade perasaan ke nak nanges tgk komen2 kat sini..jenis hati kering tu..sebab tu sanggup merampas…ntah dia langsung xkisah orang komen2 ni..janji dia dah dapat serap..nyampah tgk muka dia

        0

        0
  54. Anonymous says:

    eleh…kalau pakai photographer y canggih pn x guna gak sb pengantin pompuan x lawo…dh mcm fiona ( sherk ) aku tengok…bukan jeles atau sakit hati..tpi kenyataan…k.baiii

    0

    0
  55. narang says:

    mohon anak yg keluar dr perot kinah tu nanti, ikot muka asrap. jgn ikot muka kinah. opssss, jahat molot mak ahaks

    0

    0
  56. Anonymous says:

    benci perampassss

    0

    0
  57. izz says:

    a’a aku ingat si aweera ni kristian sabahan

    0

    0
    • kak li says:

      gadis sabah dan sarawak paling cantik tau. dah la putih gebu, more chinese look. Si sakinah tu muka macam muka pelarian entah datg dari negara mana.

      0

      0
      • Anonymous says:

        dari bangladesh. tak pun pakistan. kalau nigeria bukan kot

        0

        0
      • Eh ye ke kak li?dgn rasa rendah diri Dan sedikit rasa bangga terima kasihla di ats pujian tu….hihihi.err…btw…nenek kinah ni ade pakai gincu ke takde?muke mmg pucat habis…eh…boleh pulak stiap gbr dier buat senyum lebar?comel tak,cantik pun tak…nsb baik muke msh kategori muke pmpuan..klu mcm muke laki tp jantina pmpuan?

        0

        0
  58. mrs luv says:

    makeup la mcm mana pun ko sakinah.. klu dh x cantik.. ttp gak xnampak cantik… mana punya butik pengantin ko ambik.. save bajet ek??

    0

    0
  59. Anonymous says:

    aku tengok kinah ni pn x selera…mcm mane AM leh selera ye…

    0

    0
  60. Hai.. says:

    suma org bercerita tntg kinah n dayana je.. huhu.. yg untong serap jgk… sabo je la..

    0

    0
  61. Anonymous says:

    bosannnnn tak ade crite lain ker….. (ke abg nara teringin)

    0

    0
  62. maya kering says:

    hei, Kinah!!! selalu org kawin ada seri.. napa ko x dak…
    ko tau tak serap kawin ngan ko sb kesian x ada org nak. gambar over sangat.. dah macam shrek lak aku tengok. Kesilauan… Kehijauan… Keterangan..

    0

    0
  63. Nara suda2 la tu uplot creta sirap & kima ni. Kesihani la Diana jngan la sakiti lagi hatinya. Apa Pun Doa untuk Diana semoga cepat2 dapat rezeki di kurniakan kan Allah anak yg soleh. beriman seperti Diana.

    0

    0
  64. Anonymous says:

    dasar takto maloo sggh ko kinah oii..ok nantikan naseb koooo..kami selaku persatuan isteri2 gajah pertama menyokong ko dik diyana

    0

    0
  65. qasehmama says:

    Harap sangat kat Nara jangan siar lagilah gambar diaorang berdua ni. Naik meluat campur menyampah…….

    0

    0
  66. hana says:

    Saya x nak komen bab poligami. Tapi from the first time saya tengok si ashrap muslim ni memang saya x berkenan. Biarlah orang cakap dia hensem ke apa ke but for me….memang I x minat dia. Air muka x ikhlas…x jujur. Masa dapat tau dia nak kawin dgn dayana…. deep in my heart dah terkata yg one day this guy akan kawin satu lagi. means he’s not sincere in marrying dayana….ada udang di sebalik mee….taking advantage dgn kesenangan, kemudahan yg ada pd dayana n family. Tup tup dengar citer dia nak kawin dgn sakinah dlm usia perkahwinan dgn dayana yg masih baru. Huh…. I tell U….maknanye apa yg I rasakan selama ni betul….ramalan ku benar belaka. He keep sakinah for a while….marry dayana…. tak lama lepas tu kawin dgn sakinah. I think he will never divorce bcoz dayana lubuk emas dia, tempat menumpang senang. Furthermore dayana is a doctor. Game Ashrap Muslim sangat hebat….. Good Job n Bravo Bro Ashrap.

    0

    0
    • lantak diorg ler..kau plak sebok! says:

      abis tu kau nak promosikan diri kau sebagai Bomoh Ramalan No. Ekor..eh silap..Bomoh Ramalan Kahwin Cerai Artist la ni? Boleh blah la dgn ‘rasa hati’ kau tu..u think people bloody care abt what u feel??..he may marry any girl and its none of yr biz.. so, mind yr own biz will ya..??

      0

      0
      • 3-2 says:

        Lantak dorg!!!!! Xsesuai guna nicknamed cenggitew.
        Cara ko komen mcm ko tu empunya badan…begitu royannnnni
        Ko ni mst kerabat2 ittew…
        Buat2 relax sudah..

        Gi musabahah diri cepat…gigih pertahan kan…..
        Apa ko dapat hah??

        Xsuka jgn ler gigih masuk blog ni..yg sah2 tau mmg kawasan menjoyah.
        Kot yer nak masuk juga, ada mata pandang. Ada mulut diam gi doa kan lbh baik. So jaga diri sendiri sudah…xyah nak nasihat org guna bahasa ibunda ko tuh…

        Jelik bangattttt

        0

        0
    • cayang says:

      iskh..iskh..kesian..ko dah kawin ke belum? kalau belum, tutup mulut..doa mintak jodoh yg baik ..kalau suda, berdoa la agar rumah tgga kamu baik..jgn disebabkan mulut mcm ni, Tuhan bagi kamu balasan laki kwin lain..

      0

      0
    • Nina says:

      Betul la,aku pun rasa macam tu.Tengok muka Aserap ni memang tak ikhlas.Pijak semut pun tak mati punyalah muka dia.Gambar so called ‘honeymoon dengan Diyana tp nak balik jumpa betina tu cepat’ pun sengih macam nak kena tumbuk.
      La ni,ambik gambar kiss2 pulak dengan betina tu.Orang Melayu ada sopan santun dia,walaupun suami isteri kita takkan ambik gambar cium depan tetamu.Apa lagi kalau dengan bini kedua pulak tu.Apa punya manusia dua orang ni.Macam binatang,tak ada hati perut,tak fikir langsung perasaan orang lain.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Betul kau chakap. Dari kesenangan Dr Dayana di kasi ke Sakinah perampok.

      Not worth ah Dayana, please move on and find someone who really
      Really iklas in marrying you. This man is not worth a cent….

      Biarkan dia dengan Sakinah, kau tengok amek gambar cium tangan cium dahi
      Pegang peha,,,,,.amek gambar dengan Dayana waktu sanding ada mcm tu.

      Tunjok jempol diA lagi kat Sakinah, very good and sedap dia bilang.

      You tak kecewa ke….????? Eeeee geram aku dengan manusia kat gambar ni

      0

      0
  67. Anonymous says:

    AM buat Dayana mcm scapegoat dia. Dia sevetulnya dah ada kinah,

    Oleh kerana nak ceduk ilmu perubatan dia baik dengan ayah Dayana.
    Termakan budi di pakasa diri juga kahwin dengan Dayana. AM tak sampai
    Hati nak tolak sebab nak cedik ilmu sebanyak mungkin.
    Kebetulan tak ada anak….inilah masa anek kesempatan kahwin lagi satu
    Dah memang Kinah maseh tertinggal dalam hati itu yang kisah cinta terjalain balek tu.

    Kira kinah kenal dulu AM lah. Jadi orang ckp dia perampas pada kinah hei aku yang kenal
    Kenal AM first ok. Aku rasa gitulah ceritanya. Terpaksa AM buat muka selamba bomba ajalah.

    Janji aku daoat dua. Tak baik AM buat gitu at keluarga Dayana. Mesti ada balasan nya.

    Diyana you yang terbaik…..berdoa sahajalah. Pergi lah buat Unrah sendiri minta
    Diberi ketenangan

    0

    0
  68. hana says:

    One day this guy will marry another girl for no. 3…..

    0

    0
    • 6+9=15? says:

      u r not God to confirm anythg..when u say he ‘will’, u make it sound as tho u r God..and dont be too proud with yr statement..u or any of ur family member might be the 3rd or 4th wife..who knows..kannn..

      0

      0
  69. Sha says:

    Tegarnya lah kau, ashraff muslim.
    Aku yang tak related ni pun kecewa, inikan pulak dayana.

    0

    0
  70. toto says:

    “Eddie PhotoVideo Full Tulah saya dapat message n call dari pengantin dimana beliau tidak berpuashati dengan gambar yang dikeluarkan sebab nampak gemuk, tembam lighting pun out n macam2 sebab dia org ingat gambar tersebut dari kami di EPV tetapi sebenarnya dari orang lain yang telah dipostkan di blog n FB dia orang. So pada mulanya kami ingatkan jurugambar tersebut wartawan yang diundang oleh pengantin n pengantin ingat dia orang dari crew sy. So bila dah keluar gambar dlm blog baru kami tau dia org jurugambar luar yg tiada kena mengena dgn pengantin mahupun saya. Huhu”

    kalau dah buruk tu buruk la tu kinah. kamera rm1juta pun tak dapat nak edit keburukan kau, perampas! padam muka

    0

    0
  71. Hamba Allah says:

    Allah HuAkbar..xsggup nk bayangkan klu aku kt tmpt Diyana..NAUZUBILLAH

    0

    0
  72. NO HAL says:

    xtau nk kutuk apa dah…asik kuar pic diorng ni jer…
    sbg perempuan aku rasa sakit hati sgt nehh… hakkk tuih!

    kinah! cemana ko leh senyum ghupe tu sedangkn ko buat org lain derita..

    dah la baju sakinah ni x lawa,muka plak x cantik, seri pengantin pon takde, perampas laki org, hidup bahagia diatas penderitaan org lain… sedey aku dgn ko kinah.

    0

    0
  73. Anonymous says:

    Gambar AM tunjok ibu jari tu nak bilang Diyana wife yang ini very good?bodohnya husband.

    Cuba tengok gambar2 persandinfan waktu dengan Diyana….so sweet sekali

    Yang gambar Muka Sakinah so sememek yang tengah disiapkan
    Oleh nak andam kamping kiru kanan.

    0

    0
    • 1515151515151515 says:

      diana tu sweet ke? hahaha..taste si ashraf ni dua2 kelaut je aku tgk..tapi hati sudah cinta maaaa..kambing pakai skirt pun ashraf kata cantik kalau muka kambing tu macam diana dan sakinah..

      0

      0
      • cik temah says:

        @151515151 only a kambing knows another kambing kan.
        mulut tak ingat ciptaan Allah, macam tulah.

        0

        0
  74. nara ngokngek says:

    sudah2 ler condemn diorg..diorg dah selamat kahwin, bini dia dah pregnant pun..wife dia diana pun boleh terima..kenapa org luar terlebih sudu dari kuah?

    0

    0
  75. dayana fan says:

    x suka pulak bukak beautifulnara bila tengok gambar diorang neh..
    kesian dayana :(

    0

    0
  76. seri jah! says:

    wow. tapi apalah motif resepsi ni? 1 Malaysia dah tau korang nikah, resepsi ape laie. bermesraan macam pengantin baru nikah, pdhal perut dah berisi.

    poor sakinah, got ashraf and lose every other things.

    0

    0
  77. Anonymous says:

    Sakinah!
    You go girl!
    You proved that best women win. You revealed AM true colors by showing that a true muslim is not based on appearances, name, job or whatsoever.
    I believe you serve your husband better. Give what he want. Love him and go wild in the bed.
    A loyal, soft spoken wife is a good one, but not all husband prefer it. AM proved it.
    AM prefer hotter one, attractive smile, wild in bed, and you can go with romantic words every time.

    Dayana, please use your brain and think logically.
    Dont lie if you are not hurt and stop lying to yourself.
    Have confidence and open up your mind and eyes.

    May ALLAH bless.

    0

    0
  78. Pakcik says:

    Sakinah!
    You go girl!
    You proved that best women win. You revealed AM true colors by showing that a true muslim is not based on appearances, name, job or whatsoever.
    I believe you serve your husband better. Give what he want. Love him and go wild in the bed.
    A loyal, soft spoken wife is a good one, but not all husband prefer it. AM proved it.
    AM prefer hotter one, attractive smile, wild in bed, and you can go with romantic words every time.

    Dayana, please use your brain and think logically.
    Dont lie if you are not hurt and stop lying to yourself.
    Have confidence and open up your mind and eyes.

    May ALLAH bless.

    0

    0
    • makcik says:

      errr..pakcik ni sekinah ker? chooooiiii laaa! hottt kerrr? umah xde cermin kot? wild kononnnn..compare to dayana ke maksudnya PREFER tuuu? cmne u tau dayana x wild in bed? xromantic? ko sekatil sekali kerr masa c serap ni menjolok? oorr kau ke pompuan yg kena jolok sekali nihh? tu yg ko tau serap PREFER2 ni kannn? alahaiiiii..memang dasar tak tau malu ko nih,sendirik angkat bakul, kantoi la ko ni sekinah! bluwekkkkkkkkk!

      0

      0
    • simepar says:

      bloody idot. so kurang ajar.

      0

      0
  79. dybah debab says:

    KORANG SEMUA NI DAH KENAPA MEROYAN????
    biarla dia.. kalau tak suka jangan tengok. kalau benci pun jangan tengok. korang kutuk2 si sakinah tu dia dapat pahala korang ni dapat dosa. tak ingat ke tak sedar dosa kita dengan ALLAH kita boleh solat tunggang terbalik mintak ampun. kalau dosa dengan manusia ni kita kena pergi sendiri jumpa hamba ALLAH tu mintak ampun. sanggup korang nak mintak ampun kat sakinah tu?? sanggup korang nak pergi cari si sakinah tu. aserap tu dah lakukan tanggungjawab dia untuk berlaku adil. kalai dayana ada majlis resepsi, dia mesti uat pekara yang sama untk sakinah. dayana dan family tak kata ape2 pun pasal hal ni. xda pulah aku baca kata dayana marah ke ape ke. pasal kata kata dan tulisan korang ni korang boleh meruntuhkan masjid dorng. bwk bwk la muhasabah diri. jgn sebab mulut badan binasa. keturunan kita nnt ntah mcm mana pulak. aku ni bukan ustazah celup ke ustazah wanna be ke tapi aku ni khalifah ALLAH korang pun khalifah ALLAH. berpada pada lah nk mengutuk ape bagai… dunia ni berputar jgn sampai kena batang hidung sendiri. PEACE YOOO!!!!! by da way aku atas pagar xsokong mana pihak sekian!!

    0

    0
    • 7-4 says:

      Cara ko komen nampak sgt x ilmiah..kuikuikuikui
      Buat2 relax sudah..

      Gi musabahah diri cepat.

      Xsuka jgn ler gigih masuk blog ni..yg sah2 tau mmg kawasan menjoyah.
      Kot yer nak masuk juga, ada mata pandang. Ada mulut diam gi doa kan lbh baik. So jaga diri sendiri sudah…xyah nak nasihat org guna bahasa ibunda ko tuh…

      Jelik bangattttt…kan dah kena sekolah lg sorg.

      0

      0
  80. mak lampir says:

    Agak2 nye si serap ni dh makan nasi kangkang si kinah ni ke…
    muka dia mcm kakak sulong mak lampir pon si serap ni nak cium lagi.. puiiiiii

    0

    0
    • sakinot says:

      memang dah kena mandrem pon si jantan tu. ko tak tenguk ke muka pukinah tu dah macam mak lampir. tgk rupa pon tahu kaki sihir. cinta kerana jin memang takkan kekal. mek doakan diana lari tinggalkan laki dia yang tak sador diri ni.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Aku pun ingat gitu. Entah si serap dari awal dah
      Janji apa kat muka tua tu. Lepas tu kahwin Dayana
      Si muka tua tak le terima tu yang buat nasi kangkang

      0

      0
  81. dila says:

    walaupun dah sah sebagai suami isteri tapi agak2 la nak posing….jagala hati isteri pertama…ingat dayana tu takde perasaan ke..cukup2la sakitkan hati dia…aperpun korang buat memang ALLAH lebih mengetahui…cuma mata kami dan hati kami ada sikit sakitla bila tgk aksi u all…

    0

    0
  82. dila says:

    boring je tgk aksi korang ni

    0

    0
  83. sutinah says:

    asal eak aku tgk kelabu je minah ni…pastu mmg muke dia senyum mcm tu ke..ish2..aku rase si kinah ni dah pukau si asrap ni, haha,, nk kate jelita tak jugak, nk kate muke jawe tak jugak, muke jawe g cantik kot, erm bukan nk kutuk ciptaan Allah.. tapi kalau dah muke tak bape nk anggun jelita sgt….kene lah perangai tu elok cikit.. apebenda posing bagai tu. ish2 nmpk sgt gedik..

    0

    0
  84. Supirmu says:

    seriously kinah nampak mcm Princess Fiona…… bini shrek!

    0

    0
  85. Anonymous says:

    Dari makeup sampai ke pose sampai ke editing, langsung tak menarik..

    0

    0
  86. DEENA says:

    Muka sakinah Tak nampak seri pun. :P .

    0

    0
  87. Dayang Bulat says:

    ahhh tak boleh tengok gambar2 ni, sedih tetiba.. hm.. takpelah, selamat berbahagia sakinah ashraf dayana. mudah2an terus berbahagia.. sedih tengok gambo2 ni.. :(

    0

    0
  88. POWERPUFF GUL says:

    OII….GELI LAH BERGAMBAR BAGAI CAMNI…geram pulak dengan minah ni…amboiii sgttt…macam cantikkk kew?? ok bai~~~

    0

    0
  89. mak jemah says:

    kinah oiii.. dah la merampas laki org… awat tergedik2 sgt.. mmg la ikatan sah.. tp kalau dah perampas tu.. xyah laaa duk bangga sangat.

    0

    0
  90. Pasrah je lah.... says:

    adeiiiiii..apesal lak outdoor die sme tmpt aku outdoor mse kawen dulu kt kellies castle batu gajah perak…xsyok la dorg pon kt situ..sebok je psgn nie.benciiiiiiiiiii….buat lah tmpt lain.posing tempat pon byk yg sme lak tue..ishkkkkk..bencinye kat dorg nie.

    0

    0
  91. Pemerhati says:

    Dah la pompuan ni memang tak lawa langsung, husband stealer pulak tu. and that jantan, posing sana sini. tolong la, jangan sakitkan hati 1st wife u tu. nak muntak la tengok muka pompuan ni. agaknya lagi sarat dia ngandong, lagi kembang kot hidung tu….agree dengan supirmu, macam bini shrek (especially nose part)… hidong kemek kembang. boleh masok 3 jari dalam setiap nostril dia… pakai baju hijau (sebijik macam shrek)… bagus la tu…

    0

    0
  92. nad says:

    Congrats Kina, and advance congrats untuk A.M untuk majlis no 3 and no 4 yang akan datang…HAHAHA

    0

    0
  93. jemah says:

    Color muke dh sama color dinding, tbe2 ade kain ijau tersangkut kat dinding. hahaha

    0

    0
  94. sekadar nasihat says:

    kwen 2 xsalah.. yg salahnye perlu ke mjlis sebegini diadakan?? ya allah.. kinah..awak sbgai prempuan awak tau mcm mne prsn prempuan len.. jgn trlalu pntgkn dri sndri..mmg semua org inginkn prkahwinan yg gemilang.. tp awk perlu tau awk isteri ke 2..ckup la skdr kndri kesyukuran utk sdara mara..itu lbh berkat.. please respect dayana..jgn terlalu gembira.. dunia ni bulat.. allah maha adil.. sbgai seorg prempuan yg dh matang lbh brusia dr dayana & bakal ibu.. awk sptutnye tunjuk teladan yg bek.

    0

    0
    • cayang says:

      apa mslh ko? kalau dayana tu ok je yg ko lak nyibuk nk PAHAM sgt perasaan dia knp? tolong la…get a life!!! psl mulut jakun mcm korang ni la buat blh porak peranda rumah tgga org…jgn dibebankan dayana tu lagi blh??

      0

      0
      • Annoyed says:

        Woiiii bangang!! TAK PAYAH nak meroyan kat sini bole x? org kat ats tu sekadar memberi nasihat yang ko nak EMO sgt pehal? dah namanya blog gosip kan..setiap org ada HAK utk melontarkan komen & pendapat masing2.. yang ko nak sentap beruk mak nyeh pehal? aku pulak yang hangin baca komen2 ko yang majoriti orang kat sini dislike..sama la jgk dgn komen kat bwh sana nun..nak cakap pengomen kat sini mentaliti kg?cermin diri kau sndiri dulu

        p/s : ko ni si slut-kinah agaknya eh?

        0

        0
    • Ummi says:

      setuju sangat…..
      pls respect hati perasaan isteri pertama

      0

      0
  95. Ntah Mengapa says:

    Ntah ngape erk tang ner aku pn tgk pic sakinah ni totap x menarik..SAKIT NAH..

    0

    0
  96. RaRiRu says:

    Hurmm……mmg x dpt nk kate pape dh.. (tp nk kate jgk) ..seri pengantin or seri ibu mngndung xde lngsung pon aq tengok.
    Pastu, berminyak2 muke ko dlm pic2 tu nok,. jurufoto mane ko ambik ni ? kuikui
    Mmg dasar x tau malu, due2 msuk laut jelah, lg bagos.. kn kn

    0

    0
  97. kak ton says:

    antara dayana & sakinah ni…dua2 jenis wanita muka biasa2 jer tapi dapat laki hensem tapi sayang…hensem2 pun tak guna jugak sebab tipu bini. kot lah nak kawen lagi satu…bini muda lagi cun & lagi baik. ni tidak. dah lah tak cun, over (kak ton cakap dia over sebab dia yg bukak cerita dulu pasal nak kawen dgn asraf) & nampak gedik. beribu kali dayana lebih baik. dah lah doktor, wanita solehah, penyabar walaupun asraf dah tipu dia & walaupun dayana tak cantik tapi sejuk hati tengok muka dia. tapi yelah…nak cakap lebih pasal poligami ni tak boleh jugak sebab sah di sisi islam cuma harap asraf adil walaupun nampak gaya asraf macam lebih sayang kat minah ni. sabarlah dayana…Allah maha mengetahui segalanya. kak ton doakan yg terbaik utk dayana. diulangi dayana sahaja. sekian.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dia memang gedik sebb berani khawin lari.

      Tak gedik takan sanggup rampas laki orang.
      Tengok dengan ipad gambar dia dekat2 dah macam
      Arwah kak Mon.Bayangkan umor arwah kak Mon 50 han

      Jadi muka Sakinah tua tahap tu. Tak pe pembawak budak.
      Sakinah pasang badan jangan jadikan anda macam mak cik
      Mak cik ok. Ikut macam kak ton k

      0

      0
  98. zikir fikir says:

    Jawapan kepada semua kejadian baik buruk suka duka semuanya ada di sini….so dengan memahami nya kita akan redha dan lapang dada..

    http://sufigate.20m.com/ujian.html

    0

    0
  99. markonah says:

    Macam sial jer…macam sial jer…macam jahanam jer.macam jahanam jer…..

    0

    0
  100. Wateva says:

    aku paham prasaan dayana….aku lg laa..laki aku sebok brmesra2 ngan bini no 2 dia kt depan mata aku….kt mekah plak tu….arghhhh…!!hnya Allah je yg tau prasaan aku…mujur…aku di Tanah Suci n ada anak kecil yg penenang hati…..

    0

    0
  101. fie says:

    sume yg komen diatas bengong2 belaka. korang kutuk2 dye ade dye kisah. free2 je beratus pahala dye dpat dek mulot puaka korang. ade dalam Islam haramkan bermadu? takde kan. asalkan boleh bahagi kasih sayang sama rata dan berlaku adil. syiah betoll pemikiran pengkomentar diatas nie

    0

    0
  102. KeraniNyanyukSukaMainGameBola says:

    Muka perempuan perampas mmng xde seri..patut xcantik, xde seri sbb hati kotor.

    0

    0
  103. cayang says:

    kelaka baca statement2 kampung pembaca beautifulnara ni..kesian….

    0

    0
  104. sakinah bini no 2 says:

    tk ada seri lngsung..owg lain kwin berseri2 muka..ni mka pucat..mka owg tak taw malu..
    pnting dri sndri..pndai wat plan..ni serap yg gatal si kinah yg miang…

    0

    0
  105. Oppss sorryyyy.... says:

    KALAU NK D BANDINGKAN PERKAWINAN KINAH NI NGAN RAJA AZMI…CANTIK N BERSERI LAGI RAJA AZMI TU WLPN DH BERCUCU..KATA ORG TU MASA NGANDUNG SERI AD…NI AKU TENGOK KINAH LANGSUNG X DE SERI…MAKIN X LAWA LE…PD AKU SEGALA-GALANYA X CANTIK LE….OPPS SORRYYYY…TPI MEMG BETUL2 KENYATAAN..BUKAN MAINAN….

    0

    0
    • padan muka kinah says:

      hahah padan muka kinah.. nak sakitkan hati dayana last2 kena kutuk habis2 sebab tak cantik, tak seri, mcm mak nyah, raja azmi lagi berseri, fiza elite jen anak 2 pun berseri2 and tak beriya masa tangkap gambar. padan muka kinah.. niat busuk sekali sejuta kali orang maki kau. macam niat bini mayto nak malukan pak guard last2 dia kena balik. padan muka kinah.. harap2 ashraf nyesal kawin ngan ko.. imagine muka tak mekap lagi buruk.. kinah gedik, gelenyah

      0

      0
  106. Anonymous says:

    aku cuba x nk kutuk dia org ni…tpi aku x leh tahan bila tengok c kinah ni x lawooo n x berseri langsung…rupa2nya pompuan y mcm ni y AM tergila2kan…ingatkan lawa le sangat..pelik le AM ni dia punya selera….ap y menarik kt kinah ni hek…kalau bagi aku pn aku x mahu….

    0

    0
  107. tudung coklet kacamata says:

    to cayang~

    mereka ade hak mengomen.. ko pon kampong.. kesian..

    0

    0
  108. jiwa kacau says:

    bagaimana agaknya perasaan istri pertama bila terlihat gambar persandingan mereka…….

    0

    0
  109. mencik kinah says:

    serap-kinah bertanggungjawab atas segala ketidakpuasan ati rakyat malaysia terhadap isu yang sentiasa hangat, poligami..bukan sebab poligami tu tapi sebab cara depa handle poligami amat tak matang..

    0

    0
    • Ummi says:

      Caranya salah….Isteri pertama sangat sedih…kesian ngan isteri pertama….

      0

      0
      • Anonymous says:

        Betul tu Ummi

        Mak Ayah Sakinah tak boleh nAsehat ke.
        Mungkin perkara baik nak war warkan tpi tak ingat
        Hati hati yang perlu di jaga.

        NasehTkan lah anak anda ni mak cik pak cik

        Minta maaf eh. Kesian kat Dayana pleasssseeee

        0

        0
  110. none says:

    hmm kalau aku la dayana tgk gmbr ni. menangis la jawabnya. pmpuan tu mmg tak de rasa bersalah. aku harap nanti kau rasa apa yg dayana rasa. AMIN!!

    0

    0
  111. mana baju aku pahhh says:

    muka sakinah mcm nak mintak pelembang..
    mmg x malu..
    aserap ko muka mcm gersang bebenor
    lps sanding ni ko pegi main dengan dayana plak kan
    nak pujuk kononnnnn
    mmg jantan x gunaaaaaaaaa

    0

    0
  112. Ummi says:

    Saya Setuju dengan pendapat ramai…Muka kinah tak berseri….
    nampak Gelap…macam tak bercahaya….

    0

    0
  113. mamamia says:

    I tak kisah orang beristeri berapa pon, orang kata jodoh kan?
    korang perasan tak..isteri ke dua jarang nak bersanding dengan suami kerana hormat dan menjaga hati isteri pertama…buat kenduri pun untuk keluarga terdekat..

    tapi melihat foto2 ni…i dapat rasakan betapa SELFISHnya mereka..expecially yang seiras muka indon cuci tandas tuh..

    I hate her so much…so damn selfish..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ya betul mcm embak embak at cofee shop.

      Nak buat mcmana AS dah tunjok jempol very good this one my maid.

      Cium sana cium sini…… Mata sakinah pun dah steam kodok. Meluuuuaaat

      Itu sengaja namanya nak tunjok Diyana. Tak ada perasaan kat orang lain.

      0

      0
  114. liyz says:

    Aku siap jadi pengapit pun suami aku kahwin, ok jer, apa masalah korang ni dok kutuk2 isteri kedua, tak baik la, Sakinah pun nak juga rasa bersanding macam orang lain…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ko xpela. Mgkn suami ko jujur ms nk kawin. Klu die kawin senyap2 mst ko xkn rase mcm ni. Bak kate org kte blh maafkn seseorang tp kte xmgkn dpt lupakan apa yg trjd seumur hidup. Maaf, lupa, redha. 3 perkara yg brlainan.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Memang sedih. Tengok Adda butterfly pun second wife tau bawak
        Diri tak mintak nak gambar sakan.

        Tak tau malu betl si kinah ni. si Asraff pun ikutkan apa hendaknya bini no, 2

        Daoat gaji dari baoak mentua kadi second wife tak ke keparat
        Punya jantan

        0

        0
    • Anonymous says:

      Kau tak pe sebabmungkin tak kerja tak ada anak,, tak
      Ada kepandaian mcm Dayana. So kau tetima bulat2
      Apa laki kau buat.

      Ini si Serap dia angkat bapak mentua jadi CfFOlah
      CEOla dapat gaji dari bapak mentua, cedok ilmu dari bapak
      Mentu, isteribergeliga, last dia buat mcm ni. Tipu bini kahwin
      Senyap2. Kalau aku yang lebih kurang mcm Dayana mesti mengamok
      Ah satu kampong. Kau jangan main2 kae Serap aku putuskan
      Batang kau. kau tengok puas hatiiii

      0

      0
  115. miz mawar says:

    erm…tak sangka ada hati juga buat majlis bagai padahal status bini no 2 and perampas. kalau i la, tunjuk muka pun malu jangan kan nak invite sanak sedara bagai. pliz la sdar2 kan dri skit…n jga hati dayana yang telah sedia terluka n tolong jangan tambah lagi penderitaan dia. Buat2 la cara bini no 2 n sdar dri skit ok? SEKIAN..

    0

    0
  116. Saper2 jer.... says:

    Opppp poarch chottt !!!! Tokojut makkkk…ingt nyah manalah pulak dok beresepi tak hengat dgn si Serap ni roper2nye Sakentut oppss! terlebih pulok.Ermmm Kinah & Serap mmg takde seri langsung… Keluar jer citer korang pjg berjela komen tp ciput je yg positip.Dah le tu Kinah & Aserap oiii.sian anak korang nnt budak x berdosa tp dek sebab mak bapak over tak semenggah kena jugak tempias segala cercaan…Org ramai bkn benci poligami tu tapi pe’el tak hengat korang berdua tu…Kinah & Aserap sila malu2 sikit tp klu dh muka x malu tak dapek den nak nolong…

    0

    0
  117. Liyz says:

    Ye la, yang tak betulnya sebab Dayana tak diajak bersanding sekali, macam Ustaz Idrus tu, baru la betul…

    0

    0
  118. donut says:

    huduh! sexy…bajet hot la tu amek gambar mendada camtu…ee..gedik je lebih…ape ke jadah nk sanding2 bagai lg ni..? dh kawen kat siam tu siam ler jgk…perlu ke porabeh duet ajo..nk upah jurumekap tu mahai..mekap pn xlawa2 jgk..uh

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku ada ni kau ada…..agak2 dia tanya Kat Diyana gitu.

      .Diyana dnt waste your time dengan AS. Tak guna u kasi muka
      Kat dia. Dia sayang you 10 percent ajA…the rest is for Sakinah.

      Leave them alone and you move on. Duit nafkah pun gitu. sakinah
      Mesti dapat lebih….pasal ada zuriat lagi

      0

      0
  119. AA says:

    Aku hairan kenapa ramai yang mengagung-agungkan poligami tanpa mengkaji sunnah ini terlebih dahulu. Tahukah kita bahawa Rasullulah bermonogami berapa lama? 25 tahun. Kejap ke? Lama bukan? Tahukah kita bahawa Rasulullah tidak pernah menduakan Saidatina Khadijah, isteri pertama baginda sepanjang hayatnya. Tahukah kita bila bermulanya poligami Rasulullah. Selepad kewafatan Saidatina Khadijah. Hanya Saidatina Khadijah sahaja yang hidup tanpa berkongsi. Nampak tak bagaimana alam perkahwinan baginda. Betapa baginda mengagungkan isteri pertama dan wanita sebaik Khadijah? Bila baginda mula berpoligami? Baginda mengahwini Saidatina Aisyah secara serentak dengan isteri baginda yang bernama Saudah. Bermulalahkisah hidup poligami baginda. Tahukah wanita bagaimana yang dikahwini baginda? Semuanya adalah janda kecuali Aisyah yang diwahyukan-Nya. Itu poligami baginda.Baginda, seorang manusia yang maksum hampir menceraikan Saudah kerana berlaku adil bukanlah perkara yang mudah. SubhanaAllah, beratnya sunnah ini. Kenapa sebanyak-banyak sunnah, yang paling berat ini kita pilih.?Buat yang telah berpoligami, berlaku adillah wlaupun pahit. Buat yang bakal berpoligami, kajilah sebaik-baiknya hikmah poligami,kesan dan akibat poligami. Wallahualam.

    p/s: Aku bukanlah seorang yang alim untuk menilai. Aku hanya sekadar berkongsi pandangan. Jika aku khilaf aku mohon maaf.

    0

    0
  120. Bella says:

    semakin wa tengok muke cakinah nie,semakin wa tak berkenan. Yerlah kan,love is blind konon. Kalau wa jadi Dr.Dayana baik wa minta dilepaskan. Kan ramai lelaki yang lebih baik berlayak untuk jadi teman hidup Dr.Dayana? Jodoh itu di tanganb Tuhan? Ya tak ya juga, kalau tak gatai,takde hal. Tapi dah gatai,apa macam? Cakinah dan aserap ni kan, the most shameful couple of the century kot! Dr.Dayana,you are deserved to have someone who is much more better and eligible for yourself! Go Go Go,dump this useless cheater and begin your own new better life! Nowadays,we women without men and as long as we have good career,we can survive!

    0

    0
    • Anonymous says:

      MasyAllah.. Apa la ko ni sampai nk suruh org bercerai? Ko sedar tak apa yg ko tulis ni.. Ko suka dayana bercerai dgn husband dia tp ko sedar tak Allah benci apa yg ko suka tu? Inilah contoh komen yg konon membina tp sebenarnya menggalakkan kehancuran… Abg nara, pls la jgn kuarkan lg cite psl dayana-ashraf-sakinah ni sbb sy tgk komen2 kt sini kebanyakan tak mengikut akal yg waras. Cuba bayangkan perasaan keluarga mereka bila baca semua ni? Tak tau nk ckp apa..

      0

      0
      • Bella says:

        Perasaan keluarga mereka??? Penting ke? Pabila si aserap ni kahwin lari sama si Cakinah nie, adakah diorang maklumkan dr.Dayana dan famili dr terlebih dahulu?? Kenapa harus hati perasaan dr.dayana terus dilukai oleh dua orang nie yang takkan habis-habisan? Kan lebih baik, dr.dayana utk move on dan degn izin Tuhan pula, dia boleh temui lelaki yang lebih baik,kan? Bahagia ke dr.Dayana sekarang degn lihat gambar2 2 ekor nie?? Wanita yang baik untuk lelaki yang baik,betul? Baik ke si Aserap ustaz celup nie ke?? Ilmu agama entah tahap apa. Jika dah tak sayang, gatal dan telah jatuh hati ke tergoda pada betina lain tu,lepaskan jer lah dr.dayana yang layak dibahagiakan oleh lelaki yang lebih baik. Mampuke si Aserap nie teruskan bahagiakan dr.Dayana setelah banyak dia lukai hati dr.dayana?? Jika kau sorang wanita yang berhati perut, pasti kau dapat fahami perasaan sorang isteri yang telah dikhianati dibelakangi! Jangan fikir semua suami bijak buat penilaian dan ada pendirian kuat! Si acerap nie kan, tengoklah benda benda yang telah dia buat,dah jelas tunjukkan apa? Suami dayus kan??? Cakinah nie, baru berapa bulan mrk NIKAH DI SIAM??? Dah besar ek perut kandungan dia tu???? Hmmm…. Tuhan yang lebih mengetahui!? Baik Dr.Dayana move on jer…Cerai pun cerai lah. Yang penting apa sebab punca kegagalan bukan angkara jahat Isteri 1st dah ler. Jgn2,majlis persandingan cakinah dan acerap tu duit titik peluh dr.dayana sudah ler?! Ramai lagi lelaki yang jauh lebih baik,ikhlas,berpendidikan tinggi drpd segi Agama & akademik ler…Ci acerap apa ada? Paras rupa dgn topeng musang gersang??? Cakinah nie kan,tunggu jer lah….Jika Tuhan maha adil, pasti IA akan tunjukan betapa tinggi rendah langit tu pada mereka!!

        0

        0
      • bodoh punya logic says:

        komen membina??? kepala otak ko lah. ko pandai2 cakap Allah suka itu ini – ko ada direct line dgn dia ke. Perkara macam ni KO mengalakkan ye .ntah2 ko ni gundek no 2? 3? ke 4?. Kalo ikut ko tahan merana sampai KONG konon masuk syurga. Kepercayaan based on STUPIDITY dan MACHO ARAB. Ppuan BODOH aje menerima perangai macam TAIK ni. Kalo aku tak ingin beranak dgn dia pon , turun akhlak buruk ke anak2 , lagi sial!!

        0

        0
    • Anonymous says:

      Penceraian itu perlu jika melibatkan akidah. Jika hati semakin rosak dengan cemburu, maka terabai segala keperluan akidah yang lain, maka penceraian itu perlu.Aku ada hujah tersendiri kenapa ianya perlu.Aku pernah terbaca bagaimana Rasulullah meminta Saidina Ali menceraikan puterinya Fatimah Az-Zahra kerana puteri baginda mengadu Saidina Ali ingin berpoligami.Kenapa? Kerana baginda khuatir akidah puterinya akan rosak akibat cemburu.Baginda melarang puteri-puterinya dimadukan. Hadis riwayat Bukhari & Muslim.Bayangkan betapa beratnya sebenarnya poligami ini.

      0

      0
  121. . says:

    lagi best tgok wedding diana amir.. ooooppppsss

    0

    0
  122. Minah Tak Rampas Laki Orang says:

    Sakinah ni meloyakan tekak aku lerrrr… muka dah la hado pastu ley plak dok uat psangan bahagia .. kesian la sket kat madu ko tu .. kowang besanding atas pelamin dayana tu ntah makan hati sowang2 kot .. to ashraff cepat2 la terasa nak kawen satu lagi …abg nara udah2 la update gambor laki bini ni .. sakit plak hati kita ni .. meluatttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

    0

    0
  123. Shhh says:

    Ya Allah.. Kenapalah dihina muka org tu tak lawa? Tak lawa ke, takde seri ke, hodoh ke, semua kurniaan yg Allah bg kat dia, kita lawa sgt ke? Kalau benci sekalipun jgn sampai menghina ciptaan tuhan.. Bawak2la bersabar dlm pertuturan, penulisan.

    0

    0
  124. menyampah aku tgk ngko nyah says:

    menggelitis geli plak aku tengok pengantin muka tembok tebal nie!!pic no7 tu awat mcm bapok x cukup kolagen je..seriauuuuu mak nyahh tgk muka ngko

    0

    0
  125. Mona says:

    Pergi tergolek dog la kau kinah. Sajak je muke kau tu. Selisih ngan aku, aku ludahkan.

    0

    0
  126. Yours sincerely says:

    Salam semua pembaca. Saya tak pernah meninggalkan komen sebelum ini tetapi hari ini saya terpanggil untuk memberikan komen. Berpoligami tidak pernah salah dalam Islam tetapi caranya itu yang salah. Sultan brunei pernah berpoligami tetapi orang yang sekaya baginda pun tahu menghormati isteri pertama dengan membuat majlis tertutup untuk perkahwinan kedua dan ketiganya. Ashraf dan sakinah nampak sangat sombong dan ego membuat majlis sebegitu kerana mestilah mereka tahu ianya akan membuat Dayana sedih. Tetapi seorang perempuan yang sanggup menjadi isteri kedua selalunya akan mahu sentiasa menang. saya doakan sakinah mendapat anak perempuan yang mukanya saling tak tumpah seperti Dayana dan saya doakan juga Ashraf akan berkahwin kali ketiga dan keempat. Dayana kamu akan sentiasa bahagia kerana beriman dan tabah . Most importantly you are educated and has a good job. Setelah Ashraf berpoligami pastikan tidak satu sen pun duit kamu patut diuntukkan untuk suamimu. Sebaliknya dia patut memberikan kamu secukup-cukup nafkah jika dia seorang suami yang baik.Saya doakan kamu segala yang baik-baik saja Dayana.
    Untuk abg nara janganlah dengan sengaja ingin bersubahat melukai hati orang sebaik Dayana. Dengan memaparkan gambar dan berita mereka kamu bersubahat untuk melukai hati seorang wanita. Apakah perasaan kamu jika Dayana itu adik perempuan kamu atau anak perempuan kamu? Sesungguhnya Allah itu maha adil. What goes around comes around. Renungkanlan Abg nara, ashraf dan sakinah.

    0

    0
  127. ladylover says:

    ppuan melayu memang lah NGOK. sanggup KONGSI konek dgn org lain. Yg si mamat punya lah syok, cicah sana cicah sini. Ini semua NAFSU!! Lelaki macam ni patut di pelandukan aje. Dr. Dayana tolong lah ENJOY sikit – ramai lelaki yg lagi baik akhlak nya di luar tu, Buat apa simpan kasi si BAPAK AYAM ni aje. Sakinah silakan, jgan stop kat Asshole ni aje… besuk ada yg hebat lagi, kangkang cepat2.Thats how u treat bastards like this.

    0

    0
  128. AA says:

    Aku hairan kenapa ramai yang mengagung-agungkan poligami tanpa mengkaji sunnah ini terlebih dahulu. Tahukah kita bahawa Rasullulah bermonogami berapa lama? 25 tahun. Kejap ke? Lama bukan? Tahukah kita bahawa Rasulullah tidak pernah menduakan Saidatina Khadijah, isteri pertama baginda sepanjang hayatnya. Tahukah kita bila bermulanya poligami Rasulullah. Selepad kewafatan Saidatina Khadijah. Hanya Saidatina Khadijah sahaja yang hidup tanpa berkongsi. Nampak tak bagaimana alam perkahwinan baginda. Betapa baginda mengagungkan isteri pertama dan wanita sebaik Khadijah? Bila baginda mula berpoligami? Baginda mengahwini Saidatina Aisyah secara serentak dengan isteri baginda yang bernama Saudah. Bermulalah kisah hidup poligami baginda. Tahukah wanita bagaimana yang dikahwini baginda? Semuanya adalah janda kecuali Aisyah yang diwahyukan-Nya. Itu poligami baginda.Baginda, seorang manusia yang maksum hampir menceraikan Saudah kerana berlaku adil bukanlah perkara yang mudah. SubhanaAllah, beratnya sunnah ini. Kenapa sebanyak-banyak sunnah, yang paling berat ini kita pilih.?Buat yang telah berpoligami, berlaku adillah wlaupun pahit. Buat yang bakal berpoligami, kajilah sebaik-baiknya hikmah poligami,kesan dan akibat poligami. Wallahualam.

    p/s: Aku bukanlah seorang yang alim untuk menilai. Aku hanya sekadar berkongsi pandangan. Jika aku khilaf aku mohon maaf.

    0

    0
    • sweet for my sweet says:

      bukan soal mengangungkan, tapi rata2 pengomen kat sini beri komen mcm org tak tahu agama..si suami tu dah kawin dah pun, so apa issuenya sampai nak kondem dan memaki hamun si isteri kedua?? sepatutnya kita sesama Islam mendoakan yg baik2, bukannya kondem memaki hamun tanpa batasan. Mmg Allah menegaskan utk lelaki2 berkahwin satu, namun sekiranya berkahwin dua itu lebih baik buat lelaki tersebut (contohnya sekiranya dia mampu dari segi nafkah zahir dan batin dan dia mmg berniat menghalang dari melakukan maksiat dgn wanita yg dia nak kahwini tersebut), maka kahwin lah utk keberkatan sebuah hubungan & perkahwinan yg halal di sisi Allah. Namun demikian, golongan lelaki pulak yg memberi byk masalah so far..tanggungjawab pada Allah pun selalu lalai/mmg lalai langsung, tapi bab kahwin lebih pandai pulak ikut agama..namun, kita tak boleh mengatakan semua org tu sama..ada beberapa org yg saya kenal berkahwin lebih dan hubungan mereka sekeluarga sama aje mcm keluarga2 bahagia yg lain..isteri-isteri berbaik sama sendiri, anak2 bercampur gaul dgn baik..pendek kata mmg bahagia..jadi, kesemuanya berbalik pada agama..kalau si suami, si isteri dan bakal isteri kedua ni faham agama, maka tak jadi masalah pun..

      0

      0
      • AA says:

        Sebab poligami memerlukan pengetahuan yang tinggi, akidah yang mantap. Setiap yang mengamalkan poligami dan berbahagia sememangnya memperolehi keberkatan daripada sunnah ini.Maka buat yang ingin berpoligami, kajilah sepenuhnya.Jangan burukkan agama hanya kerana perbuatan salah kita.

        0

        0
    • cayang says:

      jangan salahkan ppuan yg rela dan mengagungkan poligami..tanya kaum lelaki tu sdri..adakah MEREKA INI menjalankan tgjwb dengan adil. rasanya segelintir wanita penat nk layan kerenah lelaki yg tidak tahu tgjwb dan mls nk buat dosa kering asyik marah2 suami je dek dari perbuatan sang suami itu sendiri..tu pasal la kot dah jadi lantak hangpa la nk kahwin..penat cheq nk makan hati..mungkin itu la alasannya kenapa..sekian.

      0

      0
  129. kak li says:

    tak kan suruh diyana je dapat payung emas….., suruhla si sitanah ni pun dapat. Adil saksama. Muka dah macam tanah liat ku nampak. Kalau kawen lagi cari yg lawa dan kaya macam shreriiii mr aroogant tu.Sebab sitanah ni tak mampu sandingkan kau mcm si diyana. Heh Nara, cepat delete berita pasal dia orang ni, tak pasal pasal pecah laptop ni nanti atau terus kena virus

    0

    0
  130. mawarmatabesar says:

    apsal muka kau muka tekejot je ni kinah oi?? ko ikut muka aku ka? i loiikkeee…
    tanjat boboii!!

    0

    0
  131. Kemek Suhaiza says:

    saper penaja majlis ngan baju dorang nih? komain senyum ko slutkinah dah rampas suami org tuh, tak jemput dayana ker korang?

    0

    0
  132. anonymos says:

    Huduh jenih natang ni supoh ah !

    0

    0
  133. zuu says:

    Terpanggil lak rsenya nk bgi komen kt sini,kalo mngikut picture2 di atas,mmg xmnpak seri lngsungseri pengantin xde,seri ibu mngandung pon xnmpak jugak,ke mata aq yg kero???sape yg bsalah dlm hal ni?mak andam yg tersalah mekap pngantin ataupon photographer yg xpndai ambil gambar?Ataupon pngantin sndri yg de problem?ade sesiapa yg boleh mnyelesaikan misteri ini?dh mcam jln citeDetetive Conan laa pulak ayat aq ni,huhuhu

    0

    0
    • telur pindang says:

      bodoh la kau ni..seri pengantin tu ciptaan manusia aje..naik seri atau tidak mmg tak wujud pun..utk wanita mengandung, kat luar sana pun kau boleh tgk perbezaannya..ada yg bila mengandung muka nampak berseri2..ada yg nampak makin sembab mukanya..so, kenapa fokus pada org tertentu aje..nampak sgt kau sengaja nak bahan si bini kedua mamat tu kan..

      0

      0
  134. HAIHIUIH says:

    muka kinah mcm najwa latip lah

    0

    0
  135. Anonymous says:

    Takpe dayana, Allah akan membalas sesuatu yg lebih baik, kalau bukan di dunia, di akhirat nanti. Suami tu pinjaman dunia. Klu betul la si S ni berniat nak sakitkan hati Dayana, sama2 la kita berdoa supaya Allah membuka hati si S ni supaya lebih menghormai perasaan org lain. Kebahagian yg dibina atas kesedihan org lain, tak tau la mcm mn keberkatannya.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      ape pulakkkk dh dayana stuju n rela ashraf buat dia gitu n dia pon hepi.. asharaf ngan bini dia si sakinah bersanding tu tk salahhhhhh halal pe ! kalau dayana nk sakit hati kite2 pon tk boleh nk buat ape2 pe ! dh dia sayang laki hensem dia nk buat camana kan..! ape2 pon dayana tepaksa kasi rela ..titu aje cara yg dayana boleh buatttttttttt saying laki sangat !

      0

      0
  136. Budak88 says:

    so at the of the day, looks > brain. mangkuk pnya jantan.

    0

    0
  137. hamba Allah says:

    Salam….
    First: Mohon inilah cerita terakhir kisah dorg ni…abg nara ckup2la sebarkn isu yg x berfaedah ni..hanya mengundang amarah kaum wanita terutamanya isteri..
    Kedua: asik citer “dorg” ni jer? MANA DAYANA????? INI TIDAK ADIL..
    Ketiga: poligami tidak salah..tp silalah menuntut ilmu dr yg pakar..contohnya Ustaz Dr Zaharuddin..yg dh kawin 2..dan mmg jelas caranya btul2 islamik..insyaAllah pasti poligami yg berjaya..xde tgkp2 gmbr mesra mcm ni utk tontonan umum..dh nikah, dok diam2..lg2 dh ngandung patot rase kesian pd isteri pertama..obviously, kinah ni mmg NOT A GOOD WOMAN..dgn menonjolkn dirinya trg2..
    Haiii dayana…kami smua tertanya2…disaat mereka bermesra2 ni…dimana kamu dayana,..jgn hnya simpan dayana…org pmpuan mmg penyabar..tp ada tahapnya..Semoga Allah trus beri kekuatan pdmu dayana…you deserve a better man..tp Allah maha mengetahui….

    0

    0
    • Anonymous says:

      sensitiviti smua pihak kena jaga..mcm mne kalau org lain buat pada kita…ermmm..sama2 fikirkan….

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      ape dayana huh ! biar la dia dudok rumah mengenangkn nasib diaaaaa yg dia menyebokkkkkkkk kt majlis perkahwinan si sakinah ngan laki dia tu nk buat happe !! dia yg saying sangat ngan laki dia tkpe laaaa ape yg nk di sebokkk kn pasal dia huh ! nanti tau la si laki dia si ashraf tu sondol dia pulakkk !! sebokkkkkkkkkkkkkkkkk aje huh !!

      0

      0
  138. meq says:

    knape org psikologi kurang membaca paper, gossip, media hiburan…ternyata ia adalah ukuran minda seseorang. Dunia dalaman menentukan dunia luaran. iman n akhlak mencerminkan keperibadian seseorang.

    0

    0
  139. aku wanita says:

    ke hadapan sakina…

    tahniah di atas persandinganmu dengan asraf ni… semoga kamu berbahagia sehingga ke anak cucu.. kalau kamu baca ni… tolong hayati dan fikir dgn mendalam.. menjadi isteri kedua tidak salah dan berdosa tetapi kamu harus bersederhana kerana kamu perlu ingat kamu telah menumpang kasih suami seseorang yang terlebih dahulu hadir sebagai isteri dalam hidupnya. Tidak kira kalau kamu mengaku kamu bercinta lebih awal dari dia tetapi perlu ingat dalam Islam, cinta tidak menghalalkan hubungan tetapi hanya lafaz ijab dan qabul sahaja yang menjadi pengukur sah dan halalnya hubungan itu…

    alhamdulillah kamu dan asraf telah halal menjadi suami dan isteri.. aku tahu kamu sangat bahagia sekarang tetapi kamu harus ingat, isteri pertama suami kamu adalah seorang wanita dan kamu juga seorang wanita.. tidakkah pernah terdetik dalam fikiran kamu perasaan isteri pertama suami kamu melihat gambar-gambar ini? mungkin benar beliau sudah pasrah dan redha di atas pernikahan kamu yang disembunyikan.. tetapi tidakkah kamu dapat merasa kekecewaan isteri pertama suami kamu apabila kamu menghebah2kan malah seperti bangga dengan perkahwinan ini?

    Sakinah, kamu wanita, dia wanita… adakah sukar untuk kamu menjaga hati seorang wanita lain yang dengan rela dan tidak pernah sesekali mengaibkan kamu dengan bersikap bersederhana? bagi aku, cukup kamu buat majlis kesyukuran untuk memaklumkan ahli keluarga dan saudara mengenai pernikahan dan hubungan yang sudah halal.. tidak perlu majlis seperti ini dan gambar-gambar sangat mesra ini.. kamu perlu ingat.. dia suami orang… suami seorang wanita…

    sakinah, kalau betul kamu adalah orang yang bercinta dengan suami beliau sebelum mereka berkahwin.. sudah tentu kamu tahu dan rasa perasaan kecewa dan betapa hancurnya hati apabila orang yang kita sayang menikahi orang lain… dan di dlm kes kamu, soalan yang harus kamu tanya “adakah isteri pertama suami aku ini tahu sebelum mereka menikah, aku dan suaminya bercinta?” jika jawapan Ya, mungkin tindakan kamu ini wajar… tetapi jika jawapan Tidak… kamu harus tepuk dada kamu dan tanya pada diri kamu.. “jika aku adalah isteri pertama suami aku… apakah perasaan aku apabila melihat suamiku berkahwin senyap-senyap dengan bekas kekasihnya.. dan kemudian majlis resepsinya dihebahkan seakan-akan menidakkan kewujudan aku?”…

    Sakinah, kamu harus bersyukur.. kamu dapat berkongsi kasih dengan seorang wanita yang sabar dan tabah.. malah tiada sebarang hinaan, cacian, aiban yang dilakukan oleh wanita itu dan ahli keluarga terhadap kamu…. sekurang-kurangnya balaslah budi baik mereka dengan berserderhana dan menjaga hati wanita itu..

    Tahniah sakinah dan asraf muslim..
    Dayana… bersabarlah.. sabar itu adalah iman.. inshaAllah, Allah akan kurniakan kamu dengan kebahagiaan, limpahan rezeki dan rahmat yang besar di atas keredhaan kamu terhadap qada’ dan qadarnya… aku doakan kamu sentiasa di dalam lindunganNya…

    ikhlas dari,

    wanita…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Great. Super great.

      0

      0
    • support aku wanita says:

      ameen.. semoga kita dilindungi Allah dan tabah seperti Dayana.. In shaa Allah..

      0

      0
    • Anonymous says:

      poyo nya siap tulis surat..hahahahahaha
      isteri kedua atau sampai keempat sekalipun, kenapa plak kau nak kata dia menumpang kasih?? hallo!! kau belajar agama ada ke cakap mcm tu? ni semua propaganda yg dicipta manusia..kenapalah kau nak percaya? Yg penting adalah dia dan bini2 dia dah halal disisi Allah..sesuka hati kau aje cakap no. 2 atau 3 atau 4 tumpang kasih ye..main tumpang2 pulak…takde maknanya!! tu sebab dalam Islam si suami yg beristeri lebih kena ada tanggungjawab dan menjaga amanah dalam menjaga keharmonian setiap rumah tangganya..Allah TAK PERNAH KATA pun si suami kena sayang bini2 dia ikut turutan nombor (turutan perkahwinan)..sebagai contoh bini pertama sayang 35%, bini kedua sayang 30%, bini ketiga sayang 25% dan bini keempat sayang 10% (campurkan semua dapat lah 100%)..yg kau dok sebut ni adalah ciptaan manusia, terutamanya golongan wanita yg tidak mahu dimadukan semata2 kerana nafsu dan perasaan tidak mahu suaminya beristeri lebih, padahal hukum membenarkan..
      aku pun perempuan..dan bapak aku kawin sorang aje, walhal arwah mak aku masa hidup lagi membenarkan jika bapak aku nak kawin lagi sebab mmg bapak aku jenis lelaki bertanggungjawab. Now mak aku dah meninggal 2 tahun pun bapak aku masih tak mahu kawin lagi kerana sayangkan arwah mak aku..aku sendiri benarkan suami aku kawin lagi asalkan dia tahu tanggungjawab..kalau benar dia nak kawin lagi dan calonnya sesuai aku sendiri akan pinangkan..Kalau pun kau marah sebab byk lelaki yg tidak bertanggungjawab (hatta dgn keluarganya sendiri tup2 gatal sgt nak kawin lagi, tak mampu kewangan hanya mampu bab nafsu saja) tapi kau tak boleh menidakkan hukum..apa yg kau cakap adalah salah..yg penting adalah si suami kena bertanggungjawab dan berupaya pikul amanah Allah kepadanya. si isteri2 pula hendaklah menjalankan tanggungjawab sebagai isteri seperti mana yg disuruh Allah. So, takde issue pun soal berbagi kasih la, menumpang kasih la..sbb mmg tak wujud benda2 ni dalam agama..yg penting, pihak2 terlibat tahu tanggungjawab masing2..so, berkasih sayang lah suami dan isteri atau dengan isteri2 sebagaimana disarankan Islam..Jgn dok sgt ikut perasaan, kompom la iblis jd nakhoda kau..suami @ isteri ni dipinjamkan Allah saja..kita sendiri pun dipinjamkan nyawa ni..so, nak tamak2 sgt tu apahal?

      0

      0
      • Blah La Kuncu Slutkinah says:

        Oi Anon. Don’t bullshit us la. Kau ni samada sorang jantan, si slutkinah or kuncu2 betina tu. Tak payah la kau nak temberang. Dah awal2 boleh gelak hahaha pulak. Bodoh punya manusia.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Aku harap tang tulis ni bukakan dayana eh,

      Kalau oak dia yang tulis……alangkah sedih nya.

      Aku vagi pehak teman2 komentar disini. Terus berdoa semoga Dayana tabah
      Menempoh dugaan ini,

      Sakina atau keluargA sakinah yang baca nasehatkanlah dia dan amek
      Nasehat dari kami semua tolong sadar diri yang engkau itu MENOMPANXG
      Kaseh debfan SUAMI ORAnG

      0

      0
  140. Anonymous says:

    Apapun nak cakap baju dia mmg cantik. tp xsuka dia. huhhh!!!!!!!!!!!

    0

    0
  141. Nokia cap bulu kaki says:

    Korang..aku xnak kutuk2 apa..cuma nk bgtau, ini adalah permulaannya..selepas ni, mereka tidak Akan berasa segan silu lagi untuk bergambar dikhalayak ramai, post2gmbr berdua di Instagram , post2 kemesraan mereka di media sosial kerana mereka officially telah mengadakan majlis di Malaysia, tiada apa yg prlu dimalukan lg..lps ni, kata sakinah. “LIHATLAH DUNIA!”

    0

    0
    • 000000000000000000000 says:

      kau ni aku kata bangang kang, marah plak..kalau pun si sakinah dan ashraf nak buat iklan sekalipun lepas ni, kau nak kesah kenapa? dah sah2 la diorg tu laki bini!! halal! selagi benda yg dibuat tak langgar mana2 hukum syarak, siapa kau nak pertikai? kenapa kau tak tgk sendiri perangai kau yg berdua2 dgn pasangan bukan mahram? atau tgk sendiri mcm mana ahli keluarga kau membuat maksiat? atau melihat jiran2 sekeliling kau yg berbuat maksiat? itu yg lebih afdhal utk kau tegur, bukan org yg dah sah jadi laki bini!! BONGOK!!

      0

      0
  142. saya yg memerhati dari jauh says:

    senyuman sakinah..bukan main lebornya…hepi sgt la tuu…haizzz

    0

    0
  143. akak anon says:

    aku doakan dayana lebih bahagia daripada mereka berdua ni.
    lps ni cite psl mereka berdua ni kurang2 le siarkan.
    cite serap berlakon pun tak payah layan sgt kut.

    0

    0
  144. Menantu Che Ti says:

    Kemain bahagia muka kau. Langsung tak fikir perasaan madu kau yea siap buat resepsi bagai. Perempuan gedik. Semoga Dayana tabah.

    0

    0
  145. Ape2 jela says:

    Apela korang ni. korang dapat ape maki hamun caci sume atas benda yang dah halal di mate Allah? dose je dapat. bende dah terjadi so doa kan jela yang terbaik untuk depa sume.. tu pown elok depa kawen kot2 x kawen2 bt hubungan sulit blakang dayana ke lg parah.. jgn nak takbur, riak or senang sgt mengate org sbb kite pown tak tahu ape yg bakal terjadi dgn masa depan kte kot2 same ke pulak nasib jd perampas laki org annn.. so bak kate nora danish, take a chill pillllll…

    0

    0
  146. tudung corak kacamata says:

    tengok gambar mereka ni, buat tambah dose aku nak mengutuk je..

    0

    0
  147. ape2 jela jugak says:

    camne lar nk berseri kalau setiap saat asyik kene maki je kan…. mmgla ada jgk org jadi perampas laki org tapi xla smpi hati nk bersanding bagai mcm betina sundal ni… dia ni mmg tujuan hidup dia nk rosakkan rumah tangga org je. mak bpk dia x ajar ke. ni br btl contoh terbaik keluarga yg xde agama langsung

    0

    0
    • antiperempuanmulutlongkang says:

      aku rasa mak bapak kau pun gagal ajar kau adab sopan..sbb akhlak kau kelaut..tgk aje cara kau menulis disini, sampai menyundalkan org lain..kau fikir kau sapa? ada beza ke kau dgn org2 lain yg takde akhlak kat luar tu? cermin diri dulu sebelum mengata org..silap2 nasib kau esok mcm perempuan2 ini..kalau ye pun kau tak suka mana2 org kahwin sebagai 2nd / 3rd / 4th wife, cakap elok2 sikit tak boleh ke? Budi bahasa kau mana? Cakap mcm org tak de agama aje..kalau kau ni perempuan, aku rasa mana2 lelaki yg kahwin / bakal berkahwin dgn species perempuan mcm kau ni akan menyesal sbb bermulut longkang

      0

      0
  148. newbie says:

    Aku sedih sbb mmg nampak ashraf sayangkan dia…
    kpd isteri pertama, awak memang tabah…

    0

    0
  149. mama says:

    cantik lg diana hokey! si kinah nie muke dah mcm bini shrek katun hijau tu je aku tgk! wei kinah..bdn ko pun dah makin mengembang ..cantik lg badan si diana tue..
    tu la..dulu blagak sgt ngn badan langsing kan..konon diana tu gempal..alih2 ko tgk bdn ko sendiri la skrg camne..hahahahaha! org mengandung perut je bulat cantik..naik seri ngandung..tp aku tgk ko..jgn kate seri, kusam kotor hina je muka ko~!
    tu la..rampas laki org..amik cara x elok..ko tunggu & lihat je la pe nasib ko nanti..

    0

    0
    • McAfee says:

      species manusia berlagak Tuhan..mulut pun tak reti jaga..lengkap pakej kau ye..jual longgok tepi jalan pun tak laku kau ni..namun hanya laku pada org2 yg sama species mcm kau aje..

      0

      0
  150. Dema says:

    Apa motif berpoligami ? Kalau “cute” tak apa jugak . Dah la rampas suami orang . Ish.. Ish.. Kurang asam tak cukup gula ke ?

    0

    0
  151. alisya says:

    alahai…terkejut aku bila tgk muka kinah ni yang tgh makeup…
    betul la…walaupun pakai bulu mata palsu bertingkat2..
    bedak berkati2 tapi tetap tak cantik dan hodoh betul…

    0

    0
  152. mami penang says:

    Laaa… aritu nampak si kinah ni mcm cantik jer… tp bila pic close up cuma gitu2 jer… biasa ja la rupanya… lebih sweet lagi Dayana & educated plk tu. Budak Kinah ni koja apa yer??? Tapi bagus laaa jugaa… si Serap ni x memilih rupa paras. Dah tentu la budak Kinah ni sopan santun, baik hati dan mcm2 lagi lah sampai boleh tergoda si Serap tu. Klu tengok pada fizikalnya x da apa2 istimewanya sehingga boleh menggoda suami orang.

    0

    0
  153. ikan goreng says:

    nmpk mcm kakak dgn adik..;p

    0

    0
  154. Anonymous says:

    dua ayat paling aku benci: dah jodoh, redha je lah. dua perkataan nih selalu disalahgunakan oleh lelaki2 miang yang gatal tak sudah ngan perempuan2 sundal yang sanggup hancurkan hidup orang lain demi harta kekayaan. Aku lagi respek pelacur2 yang memang sah2 cari duit dengan jual diri daripada sundal2 perampas.

    0

    0
  155. anak katak muntah darah says:

    hahahhah…agak2 la abg nara oi..da..da..la kuo citer 2 insan yg x bape nk org nk tgk ni…delete tros pon x pe..hahhaha…kalo de citer kinah terberanak pon xyah keluarkan..kalo keluarkan gak..mau berbakul2 maki hamun org yg dorang dpt…baik abg nara update psl diana amir lg cun melecun..org pon selera nk bukak mata..hiihi…

    0

    0
  156. gadis simpati says:

    sabarlah wahai isteri pertama melihat lakonan dari suami mu pelakon terhebat dimalaysia………tabahkan hati menempuh segalanya…..pada sakinah jgnlah kamu gembira…kelak kamu akan merana nanti……..

    0

    0
  157. mat k says:

    ramainya meleis di sini!

    kerja peguam keee

    0

    0
  158. anak katak muntah darah says:

    kalo nk kata sbb preggy xde seri pengantin…apsal dlu fasha sandha n diana danielle berseri je mase bersanding…comel je..ni baru dikatakan misteri jam dopblas…

    baru je preggy bpe bln da bulat..ermm..nnti kne g slimming cntre pas pantang ni..bio cantik mcm kak ton…hihihihi

    0

    0
  159. Anonymous says:

    muntah hijau aku.uweeekkkk!!!!!!! kaler dia ada sama dengan baju kinah.hehe

    0

    0
  160. RAIHANA says:

    AKU RASA MACAM NAK GULING2 JE GELAK TENGOK KOMEN2 KORANG NI… HIBURAN DI PETANG HARI

    0

    0
  161. elly says:

    Aku doakan km org bahagia ja. x juga dilupakan semoga AM dimurahkan rezeki kawen 3 & 4 lg. :) baru adil. Sama-sama faham mcm mana seksanya bermadu. Teda 1 org pun ppuan dlm dunia ni rela bermadu. Kalau dah terlajak, terpaksa la redha…tp reda…mmg da.

    0

    0
  162. huhaiii says:

    alamak hodohnya bini muda si sarap ni…. mcm baru lepas mengajanberanak hahaha
    padan muka sarap… dapat bini muda yg hodoh menggelambir lemak merata-rata… amikawww
    hari2 kena toreh mmg jadi hodoh…. tak sempat nak bernafas kan sakinot…. hahaha gud!
    aku suka yg komen muka sakinot ni sejibik mcm bini shrek…. hahahaha luchoo!

    0

    0
  163. antinyamuk says:

    habis madu sepah dbuang la kau sakinah perampas. sampai bila2pun org akan ingat yg kau ni menikmati hidup asmara yg kau rasa bahagia atas kesedihan isteri pertama….
    pmpuan licik busuk hati dan keji mcm kau ni akan mendapat balasan di lain hari…. melainkan kau sujud memohon restu dari isteri pertama dan bersedia untuk merelakan dirimu menjadi surirumah 24jam…. mengemas rumah, masak, cuci kain lampin anak2, dan semuanya yang patut…. sebab asrap dan isteri pertama keluar bkerja mencari rezeki untuk mengenyangkan perut engkau. … jgn minta lebih2 dari asrap sebab suami engkau tu tak mampu nak berikan emas permatapun, seluar dalamnya pun isteri pertama yang sponsor…. hakkkk tuiiii

    0

    0
  164. walla says:

    nape aku rasa sekali tengok mcm tiz zaqyah awat xtaw..
    2 kali xdela…
    Tiz zaqyah versi kulit gelap sikit…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tak arwah kK monlah.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Dayana dah tengok gambar2 ni, bila AS balek karumah anda
        Bila giliran anda, kau mesti menangis dan pelok si AS.

        Mesti si AS pelok tapi kepala hotak dia mesti at Sakinah.

        Pastikan waktu dia dengan anda di tepati. Jangan dia
        Ckap tak datang bila giliran you sikinah mengidam ladong pulak.

        Mesti tegas ok Dayana.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ladong is buah ladong…….kalau nak tau. Kinah kau jangan buat hal macam2. Aku campak telor busoknkat kau, kalau kau meragam tak kasi
          AM jumpa Dayana

          0

          0
  165. Anonymous says:

    aku ada kat kenduri dorg ni, serius kalau tgk dorg ni, teringat aku kat bini tua, sian, mesti menagis tgk deme mgedik aje kerjanya

    0

    0
  166. Seriously, I dnt care dia nak kahwin 2, 3, 4 pun. But I feel Dayana, isteri pertama telah dijadikan sbg mangsa keadaan oleh dua individu ni. Apa yg saya tak faham, kenapa Ashraf tak berterus-terang saja pada Dyana sblm mengambil dia sbg isteri. Supaya Dayana dpt membuat pilihan samada utk meneruskan perkahwinan. Mana hak Dayana utk memilih. Dayana langsung tak diberi hak utk memilih walhal Ashraf mmg dah tahu semua ini akan berlaku. Lepas tu cakap hak mutlak suami utk bermadu dlm Islam. Hak mutlak seorang manusia utk memilih MANA???? Did u give her that opportunity Ashraf. So mana nya yg kau ikut konteks Islam yg sebenarnya when u put Dayana in this position. If u cant love her unconditionally, then why drag her into your play-along. Dnt fool ppl….we can see cinta kau sebenar di mana. Dayana tak minta dikasihani. Kalau kau beri dia peluang before putting her in this awkward position, Im sure dia dapat buat pilihan yg terbaik. Really, I simply have no more words to say after seeing yr lovey, dovey moments. Semua tu dah cukup buat org berfikir . Anyway, tahniah and selamat pengantin baru sekali lagi. Semoga kebahagian kamu berdua berkekalan.

    0

    0
  167. nini says:

    sape kata kinah ni slim dulu?gambar je kot dulu edit suh nampak slim..aku tgk memeng gemuk mcm ni dah.kan dah ada org bg link suruh tgk dia jd hos dalam rancangan ceruk kampung..memang badan lebar macam nilah jugak..muka lebar.seme lebar.pada sape yg rasa dia selim cuba korang bukak youtube ceruk kampung.time tu sah2 baru bercintun2 ngn aserap.ntah hapehapela taste ashrafni..ngn aku cun aku lagi 20 x

    0

    0
  168. minah k-pop says:

    udah udah la tu abg nara cter psal diorg neh ..
    menambah kebencian dan kata kata makian je dri org ramai

    0

    0
  169. miela says:

    cam ni ke cara berpakaian isteri kepada seorang ustaz atau yg tinggi ilmu agama nyer….dan ditayang di khalayak umum…

    0

    0
  170. ida Nerina says:

    Ku doa kan kehancuran rumah tangga kau,,, ambil hak org tanpa rela. Kau akan suatu hari nanti

    0

    0
  171. manusia putih says:

    kalau i jadi kinah, dah komfem i tau si serap dah de bini komfem i tkkan kacau. apa2 pun berlaku belajar untuk menghormati perasaan dan hak wanita lain. kasihan pada anak yang bakal lahir tu kalau tahu uoll begini. nk sorok retis…. hmmm.. taktau lah lelaki ni alasan pe nk kawin? bukan pasal mampu atau tidak. tktau nk ckp..

    0

    0
  172. cik kim says:

    Dari sinar mata diorang, mmg nampak saling mencintai. Wahai Dayana, sedarlah. You have done the best. It’s time to move on. Tak payah nak berpegang kasih pada pohon yang layu.

    0

    0
  173. WAWA says:

    kepada dayana, lebih baik cari haluan sendiri..YOU WILL GET THE BEST. BETTER one. hati manusia bukan untuk disakiti..tapi untuk DISAYANGI. Kasih sayang suami amat bermakna selagi nyawa dikandung badan..Please Dayana….u will get the good one..knowledgeable one..educated one..and guide u to meet ALLAH…not publicity!!…in life publicity is only temporary.

    0

    0
  174. raihan says:

    apa-apa pun, jagalah iman kita semasa menulis, mereka tetap saudara kita, masih ada pertalian, dayana, walaupun saya kenal tak lama mana, tapi saya tahu kebaikan anda, Allahu yuqowwik, semoga Allah memberikan kekuatan dan ketenangan, Allah sebaik-baik ganjaran kepada mereka yang bersabar…

    Kepada penulis blog terutamanya, saya sarankan untuk hentikanlah dari memaparkan perkara-perkara yang anda sendiri tahu akibatnya, ingatlah kita sesama islam ada hak ukhuwwah, walaupun anda terikat dengan pelbagai perjanjian as a famous blogger. kalau ingin mencari rezeki di atas kemarahan atau ketidakpuas hatian orang lain, saya berani berkata anda seorang yang pentingkan diri sebagai seorang muslim, kepada muslim yang lain, have your own stand, you are wise enough to think.

    wallahu’alam.

    0

    0
  175. aisya89 says:

    to me la..kite sume xubah mulut neraka, biarlah dorang..yg patut salah mybe ashraf sb dayus..cube dia wat cm ustaz azhar idrus kawin tiga trus n xberselindung, siap isteri2 ade lagi ms kawin..jodoh 2 ketentuan Allah..kalu ko kawin sorang pun pastu lum tentu tahan lama,entah2 sok2 cerai..cube korang fikir positif.Benda dah jadi..xkene kite leh la kata kat org cube jd kt ank cucu cicit korang..ape korang kate kt dorang seolah2 xsuke polygamy..sy pun marah gak mula2, but kat ashraf..now he admitted..Dah dah , saya doakan semoga dayana dan sakinah cepat2 timang anak..dan semoga bertambah erat.

    0

    0
  176. Anonymous says:

    bru lps tgk nona kat tv3..tgh syokkk lyn..tetibe zup kluar lmbaga ijau kat skrin tv.sume ijauuuu..smbl tsenyum sememek spai ke telinga.yg laki plk kemain tnjuk ala2 ceria manja2 cam bdk bru dpt cokelat lagaknya.mkn bsuap u olllsss!!!siyes..trs ilng fokus aku kat nona.seriau rsa nk tgk nona lg pasni.
    apa sume ni?apa yg nk dbuktikn?apa yg nk dtonjolkn?keadilan dlm poligami??adilkh,klau thu satu hati lg menangis derita?adilkh klau bkenduri kndara sdg yg satu lg tdk bkendara sama?inikh cnth pemimpin yg adil?kemain bgurau snda..melayan karenah markonah yg asyik sengeh meleret x sdh2.bhagia katanya..
    Ya Allah,aku bnr2 doakn moga stu hri Allah bg markonah ni rs apa yg dayana rs hari ni.amiin!

    0

    0
  177. mek dah says:

    bergembira di atas kedukaan orang lain
    ingat Allah bayar cash Kinah
    Kalau ashraf cari lagi satu baru kau tahu mcmn perasaan dayana

    0

    0
  178. insan says:

    Nape xbuat cm ustaz azhar idrus je? Heh~ =.=”

    0

    0
  179. Shakila says:

    Sampainya hati asyraf….nmpk sgt pilihn petama tu mcm tangkap muat…xkesian ke kt dyana…klo ye pn..ceraikan jela..sian wanita tu menderita…then, igtkn si kinah ni cun n meletop sgt…rupenya2 nye xdela cntik mn pn. Allah bg tu dh perpatutan dh rupanya..

    0

    0
  180. ahmad says:

    Kalau asrap ni kawen 10 tahun lps kawen ngan dayana aku masih boleh terima. Ini dahlah baru kawen, Dayana masih budak lagi dah kena madu. Takde hati perut langsung. Sepatutnya kalau takde hati ngan Dayana jgn kawen. Ini sebab nak memajukan bisnes rawatan dia. Anyway, what goes around comes around. Nanti kalau tak Kinah ni kena madu, asrap la kena madu ngan kinah. Sebab dorang ni spesis tak berjenis!

    0

    0
    • mummy says:

      xpelah dayana…bahagia tetap akan menanti dirimu dik…ada hikmah tiap apa yg terjadi…skrang nie tiap perbuatan kita Allah akan byr cash….pada asyraf,knapa ambik jln singkat dgn bkahwin lain dgn alasan dayana x mengandung…knapa x berusaha dulu…skrang nie dah banyak ubat2an yg dah dijual utk mengandung..ada jg ayat2 Al-Quran yg blh di amalkan oleh suami isteri utk mperolehi zuriat…entahlah…

      0

      0
  181. hatisuci says:

    pengantin pempuan kurang berseri sbb pilihan warna tak sesuai dgn kulit..lg satu tak menutup aurat..tudung kat atas kepala tp baju ketat..patutnya dh jadi suami AM kena lah tegor..

    0

    0
  182. wawa kidal says:

    kpd wan sakinah, wajah anda hodoh sehodoh akhlak anda..kpd ashraf muslim, cyan dpt zuriat nanti mesti hodoh cm wan sakinah..

    0

    0
  183. […] (14 GAMBAR)Majlis Resepsi Ashraf Muslim Dan Wan Sakinah Dari Eddie PhotoVideo (329) […]

    0

    0
  184. […] (14 GAMBAR)Majlis Resepsi Ashraf Muslim Dan Wan Sakinah Dari Eddie PhotoVideo (333) […]

    0

    0
  185. Cherry says:

    Adoi….x tau ker ada no. 1 dtglah no. 2…..then tunggu saja yg no. 3…….tgk gaya mcm nafsu besor jer cik abang ni….maklumlah…ader rupe kan…..

    0

    0
  186. m.m says:

    isteri muda kne lah cantik…
    tapi yg ni macm tak jewww

    0

    0
  187. Kucing77 says:

    Tak lawa mana pun isteri no 2 ni… biasa2 ajer. Mungkin bukan sebab paras rupa si Asyraf ni memilih isteri no 2 dia ni…hopefully Asyraf ni berlaku adil le lepas ni…yang wife no 2 ni pandai2 le hormat isteri 1 tu…dah le awak mengambil suami dia..pandai2 le hormat menghormati.

    0

    0
  188. dayana amerda says:

    Taniah….

    0

    0