Written by AbangNara | August 28th, 2013

Siapa Syakirin Husnal? Abang Nara akui ramai yang tidak mengetahui kehadiran si cantik manis ini di dalam industri hiburan. Namun bakatnya terutama dalam bidang pengacaraan tidak boleh dinafikan. Antara program-program yang pernah diacarakan ialah seperti Astro Awani, Hijabista dan Primadona.

syakirin husnal

Dicungkil bakat menerusi program On Air, Syakirin Husnal telah pun bertunang baru-baru ini. Abang Nara pasti ada yang kecewa. Baru ingat nak mengorat tup-tup bunga sudah disunting orang. Jangan risau, banyak lagi awek-awek di luar. Biarlah Syakirin Husnal menjadi milik si jejaka bernama Faris Ariffin.

syakirin husnal

Tahniah kepada Syakirin Husnal atas pertunangan ini. Terima kasih juga kepada Restoran Al Maida Kampung Baru, Pure Love Weddings Planner, Fuzana Mokhtaza, 3KupangMedia dan semua yang terbabit menjayakan majlis pertunangan pengacara berbakat ini. Memang nampak meriah.
syakirin husnal

Semoga segalanya dipermudahkan buat pasangan ini sehingga ke hari pernikahan kelak. Lagi beberapa keping gambar sekitar majlis pertunangan Syakirin Husnal dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada BlogDiloz.

syakirin husnal
syakirin husnal
syakirin husnal
syakirin husnal
syakirin husnal
syakirin husnal
syakirin husnal
syakirin husnal
syakirin husnal
syakirin husnal
syakirin husnal

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

69 responses to (14 GAMBAR)Majlis Pertunangan Syakirin Husnal, Pengacara Hijabista

  1. Anonymous says:

    oh2, ingatkan menikah..
    btw, cantik ^^

    0

    0
  2. miss says, says:

    sorry u olls,

    yeah!!! first tu jgn mare

    0

    0
  3. Anonymous says:

    comey nya dia….santek sangat

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Selamat bertunang.

    ~ Tapi berapa umo dia nih? Apsal nampak macam tua dah? ~

    0

    0
  5. Mangkok Tingkat says:

    Pelamin dia light light jer. Tak berkenan. Ala-alaaaaaaaaaa dewan orang ramai

    0

    0
  6. Oppss Sorryyyy.... says:

    sekadar brtnye…knpa nmpk mcm dh tua…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    mcm tergedik j….

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Berjuntai juntaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kat belakang tu. atau pon macam majlis dekat ballroom chinese new year pon ada. Wakakakakaka

    0

    0
  9. skyflowerz says:

    x minat hijabista..fesyen tudung mengarut.sbb tu ramai retis dh pakai tudung..sbb dh ade fesyen ngarut2 mcm hijabista nie.sedeyyy…hamba fesyen.

    0

    0
  10. Gilagila says:

    Hijabista? Mengaruttt. Gedik lebih

    0

    0
  11. mak mentua says:

    aku nengok senyum terlebih sgt …suma gigi npk

    0

    0
  12. Mak Temah says:

    tak kenal punggggggggg…

    0

    0
  13. Mak jemah says:

    Hahahahaha…aku pn xknl gak, btw cantik igtkan majlis kawen td bertunang pn grand semacam je sbb 2la ramai org biasa pn wat majlis grand2 gak wlaupn bru je majlis tunang nk tiru retis la 2…yg tanggung hutang bakal suami gak kan nasib2..

    0

    0
  14. strawberry shortcake says:

    tudung dia cantikkkk nak beli…nak beli kat mana jual yer tudung mcm tu….

    0

    0
  15. cikikaka says:

    hijabista.. terkenal dengan fesyen2 bertudung yg kononnye up to date.. tapi kadang2 over….

    0

    0
  16. anony says:

    Alaa….sape2 yg tak popular tu Nara tak yah lah tulis kisahnya. Mmg tak kenal org ni….

    0

    0
  17. ouch says:

    HIJABISTA????
    pengacara gedik, tergedik gedik!
    content tak best!
    haih, sedih

    0

    0
    • double ouch says:

      setuju. macam hampeh. pengacara gediks jerit sampai bergegar studio. eeee. better improve lagi ye. plus, kalau nk buat hijabista begitu, buat betol2 mengikut syariat

      0

      0
  18. gigi emas says:

    Kita bersama tunggu kisah penceraian beliau di alkisah rancangan Mahkamah Syariah…..Yahooooooo……lepas tu si Nara akan kupas cerita artis cerai berai supaya kita semua boleh bergossip……….

    0

    0
  19. hani says:

    xpopular pon nk grand2.. mengelabah

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Byk yg jeles…sendiri menyerlahkan sifat2 phd menerusi peluang memberi komen nih…
    Lg sedey…

    0

    0
  21. AIH says:

    UMO DIA BARU 24..TAPI NAMPAK TUA DARI USIA..TELEBIH MAKE UP KOT…TAPI MUKA DIA IRAS2 ERA FAZIRA YG GMBR 1ST TU…TP GMBR NO 2 NAMPAK MCM DH TUA SANGAT….

    0

    0
  22. Nenek Kebayan says:

    Muka tua

    0

    0
  23. ape2 je lah says:

    saya suka baca komen2 kt BN ni…. very typical malaysian.. haha

    0

    0
  24. Anonymous says:

    errkk..dah la tak kenal, pastu kutuk2 sumpah seranah segala, x rasa berdosa ke? kalau dah dpt hidayah & rasa perbuatan tu berdosa, camne lak nak minta maaf pd org yg kita tak kenal? issshh..ni bawa sampai ke mati nih!

    0

    0
    • gilelee says:

      kenal sngt minah nie..dari free hair hingga die pakai tudung.. attention seeker tu ade gak la dalam diri die..

      0

      0
  25. observer says:

    Hmm….muka dia mmg nampak lebih tua dari umor dia, and nampak mcm gedik je. Huuh…bulu mata palsu, nak lawan rozita che wan ke……

    0

    0
  26. si polan says:

    Aku kenal dia dari tadika. Takde masalah plak ngn dia. attention seeker? Sape? Yg comment tu kot..sbb si syakirin ni mmg jenis outspoken..korang yang tak kenal tak payahla nk jump to conclusion cpt sgt..nk buat assumption mcm2..tambah dosa kering je..nway..baik budak ni..jari tua ke muka tua ke..masuk jugak tv..kau ada x?

    0

    0
    • jadah says:

      =.=” really…hang ade add die kt fb..hang ade follow twitter die?..di blaja skali ngan ak la..kenal sngt..mau ak send gamba free hair die..bak email..haha….sejak die jadi retis la nampk sngt attention seeker ..mesti ko kamcing die kan?xpon nie mesti taun badan sendiri..lol!

      0

      0
      • kejadahnya haktuuuuiii says:

        yg kau sibuk sangat nak sebar gambar dosa org tu dah knape…dah elok2 org tu pakai tudung.sibuk nk sebar gmbr free hair dia….kau letak gambar kau skali….email kat nara..biar nara publish…biar kitorang pulak judge….gilosss betullll

        0

        0
        • butthurt says:

          boleh bla..hahaha..eyh mcm kenal je komen tulis mcm nie =.=” die pakai tudung?..hahaha..ak tgk pakai tudng ngan xpakai sama jah..bogel..tunjuk badan..

          0

          0
    • Radio Gaga says:

      @Si Polan,

      Kalau masuk tv tu hebat ke? Aku dah lama masuk tv sejak zaman kanak-kanak. Masuk di dalam TV atuk aku yang dah rosak. Hebat…Kau hado?

      0

      0
    • abg nari says:

      ko ni nampak sgt mcm tuan badan, over pulak back up. meroyan dlm fb la, cukup2 la. sila jadi org pandai pulak. dlm fb pun nk meroyan kutuk org, dorang bg opinion, kalau dah gedik tu gedik la. berubah la demi kebaikan. imej dah tudung tp perangai out sgt. kesian.

      0

      0
    • Radio Gaga says:

      KAlau masuk tv tu kira hebat lah? Kalau macam tu aku dah lama masuk di dalam tv. TV atuk aku yang dah rosak. Kira hebatlah…Ko hado?

      0

      0
  27. Ana says:

    Ok.. Aku ada 1 cite psl org brtudung ni. Aku tau, pasti ramai akan hentam aku. Tp, kalau korang ada kt tmpat aku, pasti rasa kecewa dgn sikap prasangka segelintir org brtudung ni. Honestly, aku mmg la tak brtudung.. Tp aku takde pangai2 pelik atau sosial ke apa. Bkn nk ckp aku baik, tp aku biasa je. Alkisahnya minggu lepas aku mencari umah sewa..nak cari umah sewa baru sbb umah yg skrg aku tinggal dh habis kontrak dan aku taknak renew kontrak sbb nak cari umah yg lg dekat ngan tmpat keje. FYI, aku ni single. Aku takdé la nk sewa 1 umah, nk sewa bilik je la. Cari punya cari dlm internet, dpt la 1 umah yg ada bilik available utk disewa. Aku pn terus call org tu dan mintak nk tgk umah dn bilik. Org yg aku nk jmpa tu penyewa bilik tu skrg. Dia dh nk kwin dan dia nk cari org gnti tmpat dia. Bila ke sana, dia sorang pmpuan yg baik, ok je. Dia stuju utk bg bilik tu kat aku. Bilik tu terletak kat tingkat atas. Slesai tgk blk, kitorang turun dan borak2 kt bwh. Ms borak tu aku tingat yg aku blom tgk toilet. Kitorang naik balik tingkat atas utk tgk toilet. Bila sampai atas, ada sorang akak ni.. Dia penyewa kt situ gak. Ms naik yg memula td, dia kat dlm bilik. So bila aku tgk dia, aku terus senyum mesra dn nk bersalaman ngan dia. Dia pandang aku atas bwh dgn muka yg lgsung tak senyum. Dia smbut tgn aku ngan sipi2 je. Bukan aku je yg pasan tingkah laku dia, budak pmpuan tu pun pasan gak. Aku pikir positif.. Mungkin akak tu keje, dan penat atau stress ngan pape la mslh dlm hidup dia. So lepas bersalaman, aku n budak pmpuan tu turun bwh. (Senang aku kasi pangkal nama la budak pmpuan tu sebagai S). S pun ckp, “apsal ngan akak tu? Pelik je”. FYI, cara aku berpakaian ms tu takde la pelik pun, jeans (tak ketat) ngan baju lengan pjg. Rambut aku hitam, bukan merah ke kuning ke. Tak kisah la, ada la tu kot mslh dia.. Tu yg aku ckp kt S. So aku pun balik. Hati aku amat gmbira dpt umah yg ok, dkt ngan tmpat keje aku, sewa lagi murah, jiran2 kebanyakan dah berkeluarga jd mslh sosial mungkin kurang kt area tu, security pun S ckp ok. Aku khabarkan berita gmbira tu kat mak aku.. Syukur alhamdulillah, rezeki aku.. Tapi… Tak sampai sejam, S wassap aku. Dia minta maaf byk2.. Dia tak tau nk ckp cmne kat aku. Aku tnye, kenapa..? Dia kata, akak tu tak nak aku menyewa kt situ hanya semata2 aku tak brtudung. Ya Allah… Aku terdiam. Tak tau nk reply apa. Kenapa.. Kenapa.. Akak tu tak kenal pun aku.. Mudahnya dia judge org… Aku pun ckp la, aku akan berkenalan dulu ngan akak tu baik2.. Supaya dia kenal aku ni sebenarnya orgnya mcm mana.. S ckp, akak tu tak nak. Dia memang tak nak..aku manusia biasa, jd aku pun rasa agak bengang la.. Akak tu pun hanya penyewa jugak kt situ bukan owner umah pun. Dia pun baru je menyewa 2 bulan kt situ. Penyewa yg lain tak kisah malah ok je ngan aku.. S ckp, brg2 akak tu byk kt umah tu mcm washing machine, peti sejuk, tv, so dia mcm besar kepala sikit la.. Kononnya semua org guna harta dia jd kena dgr ckp dia la.. Senang cite, dia nk blagak ketua. S kata dia sungguh kesal perkara ni boleh timbul sbb S kata dia dan penyewa lain ok je ngan aku. Kwn2 dia pun ramai yg free hair tp semua ok, takde pangai ke apa.. Yg membezakan hanya tudung dan tak bertudung je.. Aku malas nk perbesarkan perkara, maka aku redha… Menerima takdir, mungkin tempat lain lebih baik yg aku akan jumpa.. Alhamdulillah, aku dah dpt umah yg lagi elok dari umah tu.. Deposit pun takde kena byr. Cuma bila pikir.. Kesalnya aku ngan akak tu. Aku tau bukan semua, memang bukan semua org bertudung ada sikap prasangka mcm tu sbb kwn2 aku yg brtudung pun ramai dan takde pangai cenggitu… Mungkin dlm 1000, sorang atau dua je kot. Hmm.. Kesal sgt. Dia membuatkan org rasa terhina.. Aku harap walaupun akak tu menidakkan rezeki aku, semoga rezeki dia murah sentiasa.. Semoga kita semua dirahmati Nya. Amin.

    0

    0
    • watchman says:

      baiknya ati budak tak bertudung nih…..kah…kah…kah..
      Moral of the story…biar tk bertudung tp hati mulia….masuk syurga…syurga mana yer….? Kah…kah..kah…

      0

      0
  28. jaja says:

    aku lagi lawa kot hikhikhik

    0

    0
  29. maklong peah says:

    kenapa ramai yang mengumumkan ikatan PERTUNANGAN walaupun sudah jelas Nabi MINTA AGAR MERAHSIAKANNYA?

    0

    0
  30. tacacila says:

    tak kenal! next pls…

    0

    0
  31. Feen says:

    Celak mmg huduh hahaha

    0

    0
  32. Ulam Raja says:

    Nasib ko lah Jah. Makanlah ulam banyak2 supaya awet muda.

    0

    0
  33. kerana dia says:

    salam . bia larh dia . . diri dia kan . . diey nk pkai bulu mata palsu skali pon , hak diey . . mngkin ini ruangan gosip , tpi jgn d sbb kn too kita mengata org . . kita bkn sape-2 nk mnilai org tu , baek kew tdak . . bia larh dulu die free hair skalipon , itu dh jdi msa lalu diey kan . . hodoh kew cantek kew . . itu semua kurnian tuhan . . dan sape kita nk mempesoalkan semua too . . ak niey bkn nak tnjuk baik or pape . . cme , agk2 kan , bler org kate kat korg ap yg korg kate at org . . kow x trase kew ? or mmg suke diri d kate-2 ? tak salah kan tulis yg baik-2 . . dpt phala lgi . . n pernah dgar x ayat niey ? “org yg bertudung , mmg tak d jamin msuk syurga . tp org yg tak bertudung . d jamin msuk neraka . . ” salam

    0

    0
  34. hijabisterkerrrr says:

    kesian, kesian. kene maki je kehidupan. sape suruh gedik sgt. tgk gambar tunang pun terserlah kegedikan.

    0

    0
  35. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    cantek pompan ni cute je idong dia mancong minah jambu suka tengok muka dia…mana bakal laki dia? bakal laki dia jangan tua sudahhhhhhhhhh semoga bahgia…

    0

    0
  36. haha says:

    nah vedio die..ade gambe laki die..

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Apa yg kecoh sgt soal tua ke muda….mcm la yg dok mengutuk ni takkan tua….opppss….mungkin kaki kutuk ni tak sempat tua sbb mati muda…elok la bw bertaubat dr dok mengata org tak sudah….ki…ki…ki…

    1

    0
    • Anonymous says:

      budak melayu kalau bagi komen kt forum2 online mmg setiap masa bunyi cam sial. pastu ade yg guna agama utk sindir2 orang padahal diri sendiri pon tak betul. sesetengah pompuan bertudung plak perasan bagus judge sana judge sini. haihhh…penat aku ngn korang ni…xde kemajuan diri langsung.

      0

      0