Written by serenity | December 10th, 2017

Pelawak popular, Tauke Jambu atau nama sebenarnya, Zamratul Amri Zakaria, 41, telah selamat melangsungkan pernikahan dengan tunangnya, Nadia Mohd Affendi, 28, yang merupakan model sambilan 12.00 tengahari semalam. 

Tauke memberikan mas kahwin sebanyak RM300 dan jumlah wang hantaran RM30,000. Selain itu dia membawa lima dulang hantaran, yang dibalas lima oleh pihak pengantin perempuan.

Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Majlis persandingan mereka dilangsungkan di De Laman Event, berkonsepkan kisah dongeng Cinderella.

 

Ini merupakan perkahwinan keempat Tauke dan pertama bagi Nadia. Tahniah diucapkan dan bersama doakan ini menjadi perkahwinan terakhir Tauke dan kekal hingga ke akhir hayat.

Kredit gambar: @sixucaphotography & @aqoimran

37 responses to (12 GAMBAR)Sekitar Majlis Pernikahan Dan Persandingan ‘Fairy Tale’ Tauke Jambu

  1. Anonymous says:

    Allah muka camtu tak seswai nak jadi prince charming. muka melayu eloklah bersongket. So out of place! Ikut cakap bini la ni bini nak syok sendiri jadi cinderalla lantak la laki aku mcm badut pun. Selfish wife nak dia sorang je cantik!

    117

    0
  2. Anonymous says:

    kesian tgk tauke..sabor je laa..mungkin tauke tak kisah psl diri dia, sama ada nampak segak atau sebaliknye sebab nikan perkhwinan ke empatnya..sooo, suka hati ko la yanggg abang nampak buruk ponnn..kikiki

    15

    0
  3. Anonymous says:

    kalau tauke pakai formal suit konfom segak. ni mcm apa dah.

    16

    0
  4. Kiah propa says:

    Wow! Hantaran kawen sampai 30k! Mesti mata duitan pompuan tu..hishhhhh.

    13

    3
    • Md Asri says:

      ok la 30k kira murah la…sesuai la dgn status tauke yg kaya popular tersohor tu
      sblm ni ada retis sendu mendu kasi hantaran 90k++ kt bini rilex je

      8

      0
  5. Princess says:

    Isterinya nampak mcm salah seorang kumpulan zero.. lupa nama dia yg gelarannya rihanna jadian..

    29

    0
  6. Damien thomas says:

    AMBOIII…. ORANG KAHWEN KITA LELEBIH BUAT SPEKULASI
    BIAR LAH DIA…DUIT DIA..BINI DIA..WEDDING DIA
    BIAR NAMPAK MCM APA PUN..TAK GANGGU KITA PUN
    JANGAN SAMPAI KOMEN MENGAIBKAN
    ESOK LUSA KENA BATANG SENDIRI BARU TAU
    JANGAN BUAT FITNAH TAU…. DOSA…INGAT DOSAAAAA..

    11

    0
  7. Md Asri says:

    ok la 30k kira murah la…sesuai la dgn status tauke yg kaya popular tersohor tu
    sblm ni ada retis sendu mendu kasi hantaran 90k++ kt bini rilex je

    1

    1
  8. Yekeni says:

    What’s with all these themes ni? Mcm costume… both costumes look cheap mcm beli kat kedai costumes for halloween… malays…. semua nak jadi mat salleh… yg memang kacukan mat salleh pun, simple2 aje…. kemaruk ah malays …

    15

    1
  9. Anonymous says:

    terpengaruh drama HSC pon agak2 laa… cinderella manis takdak… pengantin pompuan muka ketat jer..

    4

    0
  10. Anonymous says:

    baju uqasha lagi cantik dr pengantin

    14

    0
  11. Anonymous says:

    Muka pengantin perempuan dia mcm melati kumpulan zero. Hekhek

    5

    0
  12. Anonymous says:

    Kalau muka Melayu tu buat cara Melayu baru sedap mata memandang. Ni sibuk nak buat ala omputeh… tak padan langsung. Bukan nak kutuk ciptaan Allah tapi pakaian tu tak kena dgn wajah. Dengan rambut Tauke yg ala budak 17 tahun tak sempat sunat. Hadoii…

    9

    0
  13. Betta says:

    aku tgk uqasha lagi cantik dari pengantin

    7

    0
  14. BN says:

    Adey…klakor abis pic no 3 tu..hahaha…apesal tauke duduk mcm tu.dh mcm duduk lepak kat kedai mamak je…kahkahkah….Pastu pic no 5..apehal la ko nk suh tauke pkai kan ko kasut…wei malu wei…mcm jtuhkan martabat seorg suami je..hagak2 la dikk oi….

    3

    0
  15. ena says:

    gmbr masa nikah je yg semenggah..yg lain hancusss..haahha..bini die pun agak2 la nk buat tema tu..mmg tak kena pun…

    4

    0
  16. natika says:

    Apalah tema tu…agak2lah tangan dah nampat urat nak pegang kasut yg hilang….

    1

    0
  17. nyah desa pondan says:

    mcm nyah bini dia

    3

    0
  18. Anonymous says:

    Fairy tale ke Nightmare?
    First time dgr Prince charming kahwin kali ke 4.
    Shrek pun satu jer bini dia.

    13

    0
  19. Rosmerah says:

    Macam cite laksamana Doremi…..jason king dgn puteri buloh betong. hahHAhaha

    1

    0
  20. Lina Ariffin says:

    Jantan tua kawin pompuan muda…pompuan muda kawin jantan tua tak laku..kah..kah..kah… kalau pompuan tua kawin lelaki muda baru hebat!…contoh, Rasulullah.

    0

    2
  21. dina_nordin says:

    Papehal Uqasha mmg lawa kali ni..baju pun letops!
    I like!

    0

    0

Leave a Comment

Optional