Written by AbangNara | December 9th, 2013

Wow!!! Cantik sangat-sangat gambar pra perkahwinan yang diambil oleh bakal pengantin baru kita ini. Seperti Che Ta, Jovian dan Nina juga turut memilih Paris sebagai lokasi penggambaran mereka. Jurugambar yang digunakan tidak lain tidak bukan PrettyPeektures yang cukup terkenal dengan hasil gambar yang awesome.

gambar kahwin jovian nina

Hampir meleleh air mata Abang Nara melihat ke”awesome”an gambar-gambar mereka berdua ini. Untuk anda yang tidak tahu, Jovian dan Nina bakal disatukan sebagai suami isteri pada 11.12.2013 ini (Rabu). Pasti mereka sedang berdebar-debar mengira detik bersejarah yang tinggal 2 hari sahaja lagi.

gambar kahwin jovian nina

Semoga segala persiapan perkahwinan Jovian dan Nina berjalan lancar seperti yang dirancang. Tahniah sekali lagi diucapkan atas ikatan suami isteri yang bakal dijalinkan. Semoga ia berkekalan sehingga ke akhir hayat. Beberapa lagi gambar pra perkahwinan Jovian dan Nina dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Pretty Peektures.

P.S: Honda Vesel, crossover daripada Honda Jazz

gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina
gambar kahwin jovian nina

142 responses to (12 GAMBAR)Pra Perkahwinan Jovian Mandagie & Nina Ismail Sabri Oleh PrettyPeektures

  1. Fans says:

    Simple & sweet..

  2. bosan says:

    dah knp ngn rakyat mesia smjak 2 mnjak ni? smua bnda nk kaitkan ngn politik… si jov ni ky raya, mak bapak dia kt jakarta 2 lg kaya dr bapak si nina ni.. so mmg x la nk buat cincai2 mjlis diorang… klu tak tau baik diam dr mnmpkkn kb***an sdri..

    yg nak kaitkan ngn bossned 2 plak, kta mn tau dia ada main saham ke business apa, sng2 dk kt mkn duit rkyat… si ND 2 plak mak dia ada business juta2 so mmg dia xkbulur sgt la ngn duit bapak bossned 2… pikir sblum cakap, kang x pasal2 jd ftnah

  3. AzB says:

    Korang kutuk pun apa korang dapat? DOSA je tau! KAlau dah sakit hati diam je lah daripada dapat DOSA. diorang memang tak kan dapat apa2 walau puluhan juta kutukan kamu~ Dah ada duit, mampu buatlah~ Aku pun buat jugak asal ada $$$ nak bayar. Dah hak masing2 walaupun tak de dalam al-quran… tapi al-quran tak larang pulak kita buat kan pre wedding ni~ Ntah2 yang kutuk lagi dahsyat~ Siapatahu kan?!! Saje je die nak buat dia suci sangat komen al-quran bagai tapi penuh kah LIMA KALI SEHARI? Fikir2kan lah ye…

  4. jj says:

    senang je judge orang masuk church …cakap macam dia je ada agama…orang lain x de agama…make up ur brain la. jangan hina urusana agama seseorang dengan apa yg kita tengok je

  5. Aku pelat says:

    komen ikhlas sy, xkisah la nk bergambar pre wed ke or ape2 pre sekalipun…selagi belum sah,mana boleh pegang2 sentuh2 bukan muhrim…harap golongan artis or selebriti lebih alert dan janganlah mulakan satu2 trend yang menjurus ke arah perkara yang tak baik…

  6. budak subang jaya mmg ada gaya says:

    miss ynwa yg sakit otak..haha…booooo..loserrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr……………..

  7. dan says:

    Aku pelik lah rakyat Malaysia ni. Kalau ye pun si miss ynwa salah fakta berkenaan tentang location, kenapa nak hentam dia bagai nak rak? Kan lebih elok kalau kita perbetulkan sahaja dengan cara yang baik.
    Kita patut tegur lebih kepada orang yang ada dalam gambar ni. Dengan dedah sana sini. Lagi-lagi masuk The International Institute of Islamic Thought and Civilization (ISTAC) yang berada dalam kawasan UIA. Saya mungkin tak tahu peraturan pemakaian disana, ISTAC tetapi secara am and logiknya, dah nama Institute of Islamic Thought and Civilization, the dress code must be berlandaskan syariah kan? Correct me if I’m wrong.

    And another thing, don’t simply meng’kafir’kan orang. Baik miss ynwa mahupun other users. There’s a better way of giving advice to others. Islam tak ajar cara nak menegur orang kena guna bahasa kasar dan meng’kafir’kan orang. Menegur orang biarlah dengan cara yang lembut tapi tegas agar mesej yang hendak disampaikan melekat didalam hati sanubari mereka.

    Last point, kita janganlah dok try nak tegakkan benang yang basah ye. Kalau dah salah tu, salahlah. Kita harus cuba menerima kenyataan dan berubah untuk menjadi lebih baik. Dah sah2 dalam gambar tu dedah sana sini, janganlah nak back-up mereka yang ada dalam gambar tu. Seharusnya kita tegur si Nina Sabrina ni supaya menutupi tubuh dia seeloknya. As a Muslim as well as anak Minister, dia sepatutnya lebih mengerti tentang ini. Kita represent negara Islam, janganlah sampai nak menunjukkan ciri-ciri bukan Islam.

    Do correct me if I have any wrong.
    Assalamualaikum.

  8. Anonymous says:

    kat mana pun gambo tu..pokok pangkalnya dorang tu BELUM HALAL lagik nk berpegang sana sini! kesian betul macai2 yg dok backup2 benda yg x betul ni..

  9. […] (12 GAMBAR)Pra Perkahwinan Jovian Mandagie & Nina Ismail Sabri Oleh PrettyPeektures (139) […]