Written by Bella | September 23rd, 2015

Tidak mahu memikirkan lagi kontroversi penarikkan diri beliau daripada menjadi juri AF2015 kerana berselisih pendapat dengan Edry KRU, Rozita Che Wan nampaknya sedang seronok bercuti bersama keluarga beliau di  Sydney, Australia.

Ramai sebenarnya menyangka Che Ta membawa diri ke Australia kerana merajuk dengan kontroversi beliau baru-baru ini. Namun, jelasnya percutiaan ini sudah lama dirancang.

Bestnya dapat pergi bercuti bersama keluarga, tidak dapat pergi Sydney pun tidak apalah. Jom kita layan foto percutian Rozita Che Wan sekeluarga di sana dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

Sumber FOTO: Instagram Rozita Che Wan

84 responses to (12 FOTO) Percutian Rozita Che Wan & Keluarga Di Sydney

  1. hrumm says:

    che ta terlalu sarat sngt..dh x dk seri tngknya…harap make up ja.muka firm tp tngn kedut

    0

    0
    • Anonymous says:

      MADAM BEAUTIFUL…………

      0

      0
      • Anonymous says:

        honestly aku lebih suke klu org g bcuti amek gmbr sambil tnjuk scenary /view tmpat tu. baru la org laen rase teruja nk g tempat tu. setakat amek gmbr muka sendri je xnmpk latar kt toilet pn bole buat. huhu. k bai..

        0

        0
        • Lara says:

          Tu la, kalau takat gamabr muka Che Ta, snap gamabr dalam jamban pun tak der beza, tak perlu la letak tajuk gambar bercuit kalau muka dia dia dia sajer. Mana viewnya.

          0

          0
        • Anonymous says:

          La,ofkos la nak amek gmbr sndiri, nk view tu download pn boleh.
          Kuar duit bercuti bagai,gmbr kite berlatarkan di sana la keutamaannye.

          0

          0
        • Cucu Mak Jemah says:

          Gambo dia camera dia percutian dia,…Lantak dia lah kiah oii nak ambil gambar apa..tsktsktsk..Payah sungguh ekau nih…

          0

          0
        • Buttercup says:

          Dia amek pic tu bkn tujuan utk promote tmpt,…. Sama shj mcm dia selfie kt tmpt2 lain mcm toilet, umh, itu psl dia tk kisah… Rasanya tujuan dia hanya utk bergambar suka2 shj…..

          0

          0
        • Lara says:

          Memang la pelru letak muka sendiri sebagai tanda yang dalam gambar kat tempat tu adalah kita, yang saya maksudkan… langsung tak nampak view belakagn mostly blur. At least tunjuk la sikit biar kita boleh beza tempat tu Sydney, bukan Padang Merbok. Yer la lantak la gamabr dia, again… I mean tajuk tu.. gambar percutian di Sydney, tapi takder beza pun ngan gambar bercuti di jamban sini.

          0

          0
        • Anonymous says:

          So? Dia suka ambil gambar gitu. Apa nak buat. X dapat tengok view kat RCW, carilah gambar percutian artis lain atau percutian orang lain pulak, apa susah.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ikot suke la org tu nk tgk gmbr die dgn view tmpt yg die g tu. bkn pasal pomot tmpt ke hape! yg sempit sgt pemikiran tu dh knpe?? yg tau google google google..xde laen ke! sikit2 google! tuari korg gk yg kutuk2 psl af..sebok je! setakat gmbr muke kaki tgn je tmpt tu xnmpk pn xbest l. bkn kira enpon die hape. otak sempit!!

          0

          0
      • Bkn pmnt tp tak suka si bodoh says:

        @ hrumm
        Mna kedut tu? Bodoh..Komen tu biarlah betul..Buta ke apa, tangan dia biasa je tak ada kedut pun..Kalau tak suka pun, komen tu biarlah logik dan betul..Tak suka betul komen bodoh camni…

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ehhh memang tangan dia kedutlah…aku pernah nampk banyak kedut kat gambar2 yg lain.
          Tak caya gi cari..ini bukan cobaan..ini betul2..

          0

          0
      • Lovelyvic says:

        Relax je…
        Umur dah 40an… pi bercuti bawak anak kecik..
        Takde pun merungut2…
        Sonok je..

        0

        0
    • zara says:

      noks, che ta tu pun dh umur berapa? ada kedut tu biasalah.. kt smua pun akan tua, tak blh nk lari dr kedut.

      0

      0
    • minah jambu says:

      cik ta ni minah jambu tersangat lah hairan bin ajaib kenape cik ta bila bergambar suka sangat Nampak kan pipi kiri kenape cik ta ? pipi kanan u tu cacat ke ? dh beratus gambar cik ta yg minah jambu tengok asek asek kt pipi kiri aje pipi kanan tu dh kenape ?

      0

      0
      • acik ita pose senget2 says:

        tula bajet cam model tp x fotogenik…sy ingt dl mungkin elak nmpk jendul time dier freehair…tp dah pki tudung ni still gitu…mungkin pipi dia ader problem tp takkanla..foundation acik ita kan mahal & tebal..apa sebab ek….

        0

        0
      • Anonymous says:

        Madam Senget Sebelah

        0

        0
    • zaza says:

      eh dah xda la babak zain kene angkut timbunan beg kertas hasil shopping si bini. smbil minum kat coffee house smbil selfie.
      haha.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Aku panggil dia Makcik senget kiri..semua gmbar senget kiri..itu petua che tah nak nampk muda..

      0

      0
    • yekeni says:

      Hello. I tua setahun dari che ta. Tangan I tak berkedut pun. Leher I pun belum berkedut. Takde pergi facial bagai. Muka I early 30an. Orang sebaya atau muda sikit dari I panggil I adik. I can still take photo sama mcm zaman remaja, but of course skin tak baby skin lah but still belum berkedut. Badan pun tak banyak berubah. Still slim. Adalah tummy sikit, malas nak exercise. I masih boleh pakai baju2 dari zaman belasan, 20an. Cuma stamina je tak kuat. Tak boleh lari pantas mcm dulu. Jalan dengan anak I yg umur 17 tahun tu mcm boyfriend girlfriend. Sampai bila dia upload gambar, kawan2 dia tanya, your gf? So you ingat 40an aje dah berkedut, gelebeh? Itu kerana tak tau jaga diri. Bila dah kawin, beranak aje, lupa tatahias, jaga diri. Berbual mcm mulut longkang, muka dan badan pun jadi longkang lah. Kita semua akan berkedut satu hari nanti, cuma ada yg lekas, ada yg lambat. So, jgn condemn orang.

      0

      0
      • KENA CKP KUAT2 KAT ORG BODO says:

        TAK PERNAH LAGI AKU JUMPA ORANG YG UMUR SEKITAR 40-AN BERKEDUT TANGAN????? YANG BERKEDUT TU NENEK2. AGAK2 LA PUN NAK BGTAU DIRI TU KACUKAN LEMBU, TAK PERLULAH MERAPU KETERLALUAN SNGT. BOLEH TAK PLIS LA KLAU MENGOMEN TU LOGIK SIKIT. ANAK LEMBU MANA TERLEPAS NI, TAK PUN ALIEN. KETURUNAN DIA UMUR MACAM TU DAH BERKEDUT, TU LA SEBABNYA DIA FIKIR ORANG LAIN PUN SAMA, SDNGKAN KETURUNAN LEMBU & ALIEN DIA AJE CAMTU.

        0

        0
  2. Joyah says:

    Comel betul Aisyah. jeles tgk badan che ta yg slim walaupun dh berusia & beranak pinak.

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku pun jeles aku sama umur ngan che ta & tak der anak tapi erut aku boyak & boncit cam org mengandung 3 bulan. stressnyer aku……………..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Orang banyk duit..macm2 boleh buat..dulu muka dia tak gini..lain bebeno..cba cari gambar lama dia..sumpah lain..tak tahulah..maybe yes maybe no..

        0

        0
        • Anonymous says:

          jgn buat fitnah der..
          gambar lame dah tentu lah makin tahun usia bertambah.
          lagipn, make up pn boleh buat rupa tu laen..jgn buat fitnah dosa besar.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anon..kan aku kata maybe no maybe yes..yg kau confirm sangt muka dia original tu kau ada bukti ke?..so kalau tak tahu kau pun boleh diam..tak tahu…diam..amacam..

          0

          0
        • Aku semakin dewasa says:

          Cuba ko check gambar ko yg dulu2 dgn skrng, dan jgn lupa akan datang pun check juga. Kalau tak sebijik sama meh aku pijak muka kau bagi kedut. Boleh plk memandai mengandai hanya berdasar gambar. Berani kau ek? Kau rasa kau tak lepas dari fitnah ke kalau benda tu tak betul. Dia banyak duit, kau ingat hanya ubah muka saja boleh dibuat ke, banyak benda lain dia boleh buat, mkn supplement, rawatan muka, vit c, skill mekap, kemudahan dn pngalaman dr segi kecantikan dn fesyen spnjang dia bergelar artis, semua membantu. Semakin meningkat usia, muka confirm berubah, proses berperingkat smpi lah kau betul2 dh muka tua, sebelum muka kau tua, mmng akn berubah sdikit, Sbagai contoh, klau rmja dlu pipi kau jns tembam, bila dewasa dia akn kurang sdikit dn buatkan muka kau nmpk lebih bujur, itu saja dh buat gambar kau tak sama.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Aku semakin dewasa..yalah yalah..bagi lu menanglah…mengampu sangat nampak..beria ria beno menangkan che tah..panjang lebar explain..bagi lu chance menanglah…pasal lu dah penat taip panjang2

          0

          0
    • Rokiah says:

      kan! teringin nak tau cara diet che ta. abg nara, cuba buat artikel psl diet che ta!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Che ta ni cucuk bg kecik part2 tertentu2 bahagian tubuh dia,sekali cucuk RM7K sumber dr pengurus produksi rancangan temubual,klu dah mengacara setengah jam pun 10k mmg mampu la bt apa jer,dl kwn aku ada cucuk jg utk kurus ni ada dah 3 tp mmg kurus mcm anak dara selepas cucuk..

        0

        0
  3. ANYNOMOS says:

    MACAM PELIK JE..DAH LAMA RANCANG? MAKNANYA DAH LAMA RANCANG NK BENTI JD PENGKRITIK GAK LA…KRIK KRIK KRIK KRIK

    0

    0
  4. ... says:

    kalau aku’ mesti dah lemas pakai sarat mcm tuh.. huhuhu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Biasalah. Manusia taste lain-lain.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Sesekali nak jgk tgk cek tah pakai simple.lebih simple lebih cantik..ni mandang pakai dua tiga lapis..dgn kasut atau bot.tukar2 colour..kain banyk lilit kat badan..sejuk sangt ke..aku tgk org kat situ pakai biasa2 je..kat mana2 holiday pun gitu..kalau pakai simple agaknya tak cantik bagi dia. Cantik bagi che tah mesti pakai bulu mata tiga lapis..makeup tebal sentiasa ala ala pengantin.
      baju dua tiga lapis melekat kat badan..itulah erti cantik dlm kamus che tah..kesian..

      0

      0
  5. curiousity says:

    Kdg2 tpkir,, agak2 che ta siapkan diri die dulu ke anak die dulu?? Hihi ;)

    0

    0
  6. aku cantik says:

    x yah la dengki ngn kebahagiaan che ta. she works hard for the money.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    untung la kaya…bcuti luar negara saje..

    0

    0
  8. pinklady says:

    biarlah gambar dia..sukati dia lahhh

    0

    0
  9. saya comeii says:

    apa yang aku kagum tentang che ta ialah dia pandai jaga badan..
    slim n masih cantik..
    ok bai

    0

    0
    • Debah says:

      petuanya ialah lepas makan cepat-cepat pergi berak, kasi keluar balik semua makanan sebelum jadik lemak..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Btul. Ad sstgh pmpuan tu penerampilan x jaga lgsung. Bdn x jaga, kcantikkan kulit pn xjaga. Kdg2 plik jgk tgk..dorg selesa ke live mcm tu. Psal che ta ni die mmg jaga bdn n kcantikkan..tp stu ak xsuka sgt die ni..die makeup trlmpau tebal, posing pn mcm tu je xde beza dlm stiap gmbr, cb buat candid n fun ckit. Lg stu myb che ta ni xde niat brlagak..cuma die suka berkongsi crita, n since mulut die mcm mkcik2..jd die suka brcerita ap yg dia ad, dr sudut kmewahan etc. Ap2 pn che ta, dunia ni dunia jgk, tp akhirat jaga ya. Sbb dunia ni x kekal..sok lusa kita semua kena hitung.. ye dokkkm

      0

      0
  10. hrumm says:

    #bkn peminat tp aku x suka org bodoh..sy bodoh ka awk bodoh???sy jazz bg pendapat sy..yg awk sentap dh kenapa????gila punya org

    0

    0
    • Lynnda says:

      Biar aku tlog jwp.
      Jwpn: Ko bodoh.
      Sebab Jwpn: Pndpt ko bodoh.
      Smaada ko xada mata @ bodoh. Ada mata x?
      #jazz bg pndpt sy#Jugak

      0

      0
  11. Anonymous says:

    Klu ak pi luar negara..xde mkna nya nk bwk boots mcm2 kaler dgn rantai tudung satin bagai. Hehe
    Kagum dgn kerajinan che ta utk sntiasa mnampilkn diri over the cantiks sgt.
    Bg ak simple2 tp cantik sudh la ek..jgn la over2 sgt..bersederhana sudah.. hehe
    Nnti ad jap lg komen..diri dia..suka hati dialh..hahaha
    Mmg btul..diri dia mmg suka hati dia lh..haha
    Seng nk bg org kagum dgn penerampilan luar, tp rare klu org nk kagum dgn personaliti dan kbijaksanaan yg tip top.. opocottt..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Sbb ko bkn celeb. Bila celeb, ko kena ada sediakan gmbr yg bergaya utk peminat ko.

      0

      0
    • aku cantik says:

      kalo aku che ta aku pun bawa satu lori persalinan. kalo aku ni aku, aku travel light. get my point? lg pun che ta nyer career is show business, drama and imagery amat penting utk create constant attention. che ta mmg marvellous whn it comes to doing her job well. kalo aku nk public pay attention to product aku e.g baju or tudung, aku nk suruh or mcm che ta yg boleh makes people pay attention. this is business ma

      0

      0
  12. org kg duk obesi says:

    Amek gambar di Pitt St Mall penghujung winter :) nice!

    0

    0
  13. Meow says:

    Just nak tau…dorg ni asal p brcuti mesti bawak photographer ke??? Emmm

    0

    0
  14. sungai kob says:

    Bahagianya kan dapat bercuti..dgn keluarga..

    0

    0
  15. pico says:

    sekarangkan musim haji….apakah yg bangganya bergambar kat sydney tu…….nak tunjuk, aku kaya ker? aku cantik aku bahagiakah…apalah.. bersyukur apa yg ada jgn riak sangat….jgn nnti bila tiba masanya tuhan nak tunjuk bil hospital pun ko x mampu nak bayonyaaaa…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kalau ko tulis macam gini kat ig dia,mesti kene block….dia cuma suka org puji dia aje!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        alahai.. dia nak bercuti y ko meroyan kenapa? takde pun dlm islam larangan keuar negara sewaktu musim haji.. choii sgt..
        bukan dia pegi las vegas pun.. pegi sydney tgk indahnya alam ciptaan Ilahi.. ko klau setakat mampu duk umah anyam ketupat je jgn le busuk hati

        0

        0
        • anita says:

          memang lah dlm islam x dilarang keluar negara tp, kena peka sikit dengan keadaan yg terjadi…jgn lah riak sangat kalau dah kata diri tu kaya ker jutawan semua tu sementara jerrrr….entahlah manusia ni sekarang kebanyakannya x sedar asyik nak menunjuk2 jer…

          0

          0
        • Anonymous says:

          entah lah kan anita, manusia sekarang neh dengki je..btol tak anita.
          jgn dengki2 ye.

          0

          0
        • Anonymous says:

          wahai anita,,
          laa nak peka keadaan terjadi apanye?ko nak org berkabung ke? bkn laki dia yg mati pun.. dlm islam takde istilah berkabung ni..klau laki mati yer la.
          ko tahu ke cheta tu riak nak menunjuk? mn tahu niat dia suci jer ambik gambar sbb nak bg org yg tak pernah keluar dr tempurung mcm ko tu supaya tahu yg dunia ni luas lg. bkn setakat kawasan laman rumah ko tu je.
          org gi melancong mmg la ambik gambar sana sini.. org gi haji pun bersepah yg duk selfie. pegi melancong lagi la.. tak yah la berhasad dengki sgt.. ko kumpul duit pastu ko try gi melancong luar negara. aku nak tgk ko rasa teringin nak bergambar tunjuk ka kekawan ko ke idok?

          0

          0
    • Anonymous says:

      die dah pernah sampai mekah dah..
      laen lah klu die tak pernah jejak kaki ke mekah, then show off g negara2 laen..itu memang tak patot.
      jgn lah dengki sesangat.

      0

      0
  16. melati says:

    Che Ta…maaf kan saya kalau awak terbaca…sebenar nya saya tertawakan awak sebab awak kehulu ker hilir gan pelakon Sekolah tu, kalau ko nk poyos sgt…kau bukti kan dulu Kete BMW X6 ..yg ko janji kan nk beli kan kat anak ko??? setakat gi Syney ker Obersi ker …setengah Rakyat Malaysia pun Mampu….ko lihat lah Mizz Nina…tu baru btol Kaya…adder dia show Off???…selepas pakai Tudung ader Mizz Nina ceburi dunia Artis lagi….sebab dia kaya….Kalau ko kaya sgt Che Ta..tk yah lah tunjuk diri dlm TV ..cam Zizie….ker Cam Siti Ker…ni Astro panggil jadi juri pun ko nak……Satu jer pesanan saya Hidung ko mancung macam Burung Hantu…..saya ko ni Anjing Che Ta..sebab Anjing lagi mulia dari Che Ta….anjing menyalak kekadang dia gigit juga…tapi ko Che Ta menyalak kosong jer….Maner Kete X6 nya ? Maner umah yg ko kater nk beli kt Obersi tu???…kalau Roh Mat Jenin jumpa ko saya ingat Roh Mat Jenin pun Malu nk tgk Che Ta..””””’!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hahahaha………Chaliiiiiii

      0

      0
    • Anonymous says:

      MULUT KIMAK MULUT BANGKAI CAM BIASA. YR LIFE IS FULL OF JEALOUSY OF OTHERS. PATUTLAH OTAK KAU TAK PERNAH AMAN & TENTERAM DOK SIBUK PIKIR HAL ORANG LAIN.

      0

      0
    • Melati layu di tasik dosa... says:

      Xpyh nk menganjingkan org sgt lah melati hitam oii…mulut nko pun dah cukup buat org rasa nko sbenarnya yg a****g.nama kemain..nama bunga.tp mulut…yarabbiii…

      Hidup nko sbenarnya yg kesian melati oii…duk perati dan duk buang masa fikir psl kekayaan org.baik nko pi amik air semayang,duk atah sejadah berzikir brsihkan lidah nko yg lebih jijik dari lidah a####g!

      Ingat..merangkak lah nko cari che ta esok2 kat pdg masyar!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Saya pun rasakan che ta ni nak pi oversea mesti zain sakit pala. sebab cheta mesti dok pakai baju try baju seratus kali nak looking good. tapi macam overdo pi oversea.. bussiness m,an biasa pun pi oversea gak la.. tapi taklah overdo sampai gini

      0

      0
  17. Anonymous says:

    Mcm Marion Caunter. Poser! Bwk photographer pi cuti sekali. Candid pictures lagi best la Che Ta. Ni dah mcm gambar2 dalam studio. So fake, just like your lashes!

    0

    0
    • acik ita pose senget2 says:

      aku teringin nak tgk org2 slim tinggi2 pose2 candid mcm scha,marion acik ta….utk galakkan aku kurus..tp drg ni x inspiringla…keras jer..

      0

      0
  18. Anonymous says:

    Korg ni suka sgt mengagong2 kn artis.

    0

    0
  19. Xoxoxo says:

    Yeay….. Lega mata dah tak tgk gambar2 kepala lutut Che Ta bila bercuti.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Kalau scan bagasi che ta msti nmpk byk bulu mata palsu. Seminggu ke aussie means 14 pasg bulu mata palsu. Sehari dua psg die perabihs..yela..kn nk solat smue lg. Bag kotak makeup dh cover 1/3 bag saiz xl. Pastu accessories lg, jacket pelbagai kaler dan boots pelbagai kaler.. belum campur brg zain lg. Zain pn boleh tahan dgn jaket mcm2 kaler n boots. Oh..smggu ke sana brapa byk bag la dibawa..kne bwk poket doraemon nmpk gayanya klu nk melayan mak melaram cenggini uu..

    0

    0
  21. minah says:

    Nasib baik che ta bkn wife menteri or lagi senang ckp…wife jibby…klu x,confirm bergegar rakyat!!!

    0

    0
  22. ajia says:

    kamu rang somua jgn lah komen2 photo2 ceta lg …tambah naik riak lagi aku tengok…macam minta puji pun ada..nnti hbis bj dia sewa utk pakai bergambar heee…

    0

    0
  23. debik says:

    bodohnya debah ni..lepas makan bagi berak sebelumm jadi lemak..

    ko nih bodoh eh debah..kecik2 xnk belajar bg pandai…da besar reti komen bodoh jek

    0

    0
  24. dadia says:

    penatnya jd che ta, kena bersiap selalu utk nampak sama muda ngn zain. mesti vitamin berbotol2, mcm boss aku artis tu, vitamin je da 10 bijik sehari

    0

    0
  25. che ton says:

    Dolu aku rasa eeee…. gelinye dgn couple ni… tp after aku tgok citer korea “King of High School” i’ve changed my mind… if u love someone, no matter who or how old he is… we dun choose love, rasa sweet sgt la…

    0

    0
    • acik ita pose senget2 says:

      aku tetap geli dgn pelakon sekolah dgn acik ita ni lebeh2 lg since zain tangkap gmba dia x berbaju dgn anak yg br lahir post kat ig..mmg x matured ..anak mcm aksesori motif nak tayang badan

      0

      0
  26. lalalalala says:

    just wondering…. che ta ni g cuti kat mne2 oversea bwak photographer ke ekk…?
    sume gmbar posing ajet2 model….hurmmmm
    boring~~~~ next.!

    0

    0
  27. anon1 says:

    Letihnya jadi che ta ni… sepanjang masa kena bermake up cantik2 bagai.

    0

    0