Written by serenity | November 19th, 2017

Sebentar tadi, majlis resepsi perkahwinan pelakon Izara Aishah, 25, dengan pilihan hatinya, anak tiri Datuk Seri Siti Nurhaliza iaitu Muhammad Adib Khalid, 27, telah berlangsung di sebuah hotel terkemuka di Kuala Lumpur.

Seperti di majlis pernikahannya, Izara diapit oleh pelakon Farah Nabilah dan kelihatan anggun dengan busana rekaan Rizman Ruzaini dan disolek oleh jurusolek Bosco.

Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Majlis ini juga dihadiri oleh beberapa selebriti antaranya Neelofa, Kilafairy dan Zarina Zainuddin.

Izara kelihatan begitu berseri dengan solekan anggun yang menyerlahkan kejelitaannya serta badan yang langsing memang cantik mengenakan gaun Rizman Ruzaini tersebut.

Semoga mereka berdua kekal hingga ke akhir hayat. – beautifulnara.com

Kredit:  @blackpepperproduction, boscoooooooooooooo, @habibjewelsofficial ,@shahrizanshafiefauzeenasir

83 responses to (21 GAMBAR)Sekitar Majlis Resepsi Izara Aishah Dan Adib Khalid

  1. Anonymous says:

    Wowww… cntekkk

    26

    1
    • Miss Unibes says:

      Nah! Yg ni cantik. Warna pun cantik. Tapi hensem anak Zarina Zainuddin ni si Azal tu. Eh Azal ke Azil? Whatever. Yg penting dia hensem. Puas lah dia ambik gambar ngan artis lepas ni. Kat IG dia untung dia banyak ambik gambar dgn artis. Yelahhh takkan artis2 nak tolak dia kan.

      17

      1
      • Pontianak Meraung says:

        Suka! (Tapi baju akad nikah spoiled sikit). Kalau tak…gelaran wedding of the year dapat kepada Izara-Adib. Markah penuh kepada pernikahan Nabila- Sharnaaz.

        45

        3
        • Mat Sahdo says:

          Terus cakap lah.. dah bosan tengok pengantin2 berbungkus ala pocong mcm nk gi disko siap pakai crown tapi berhijab. Ni at least nyaman mata aku.

          40

          0
        • Anonymous says:

          Tak perlu berkonsep sangat. Yang penting…elegant dan cantik!!!
          Minta duit ko balik Izara oiii dri Rizalman tu. Spoil je akad nikah ko dik!

          21

          2
        • opah says:

          mujur xambik rizalman. kalau x…level cadar rumah opah ko dpt…

          20

          0
        • Anonymous says:

          Hah setuju! Ini mmg cantik. Tak pyh nak keliling duit masuk muzium bagai nak cari idea.

          11

          0
        • Aries says:

          Pernikahan Nabila-Sharnaaz cantik ke????? Biasa2 aje je……
          Kalau nak tengok cantik & wow, cuba gi ig Dr Fazliana & Dr Farid….all the wedding attires were from RizmanRuzaini & Fiziwoo……deco dia pun cantik gila….tu baru dipanggil wedding of the year…….but they are not celebrity, so nobody cares :-(

          4

          11
        • Kapal Selam says:

          Sorry aku rasa macam serba tak kena dengan fesyen Rizman Ruzaini ni. Cantik lagi baju akad nikah dia minus the heavy veil.
          What is wrong with this look?
          The hair doesn’t match the crown. If you want to wear a crown. Go and copy hairstyle of Miss Universe. Google it. I just don’t get it …rambut belah tengah, lepas tu ada 2 juntaian rambut macam sesunggut lipas. Ramai artis melayu suka buat fesyen rambut sesunggut lipas ni but not many can pull it off.
          The red lipstick. Urgh…. That lipstick is so “Moulin Rouge” red ….not the right colour tone. The red lips didn’t compliment the overall looks. Check out Kim Kardashian wedding photos with Kanye West. Her lipsticks doesn’t scream “Moulin Rouge” red. The big dangling bling earrings… Leave that bling fridge magnet where it belongs… She wore a heavy bling dress with bling tiara and that big bling earrings…. That Indian inspired bling earrings too much…one bling after another after another….. A simple big diamond studs will look so classy…
          The wedding dress…hahaha… Is that Academy Award inspired dress? The cape reminds me of the Lupita Nyong’o orange dress cape. The dress on its own is beautiful enough. The cape reminds me of fabrics that widely being sold at Bandung. The cape made it looks like Academy Award dress than a wedding dress… But does it memorable? NO!
          Honestly Anzalna dress is a memorable one. Because of its creativity…
          Sorry Rizman Ruzaini… Bad design of the cape. Instead Rizalman design reign supreme minus that heavy veil. Rizalman design is more timeless…
          Overall her lipsticks, her hair, her earrings and THAT stupid cape…spoiled the look.

          14

          5
        • Anonymous says:

          Rizman Ruzaini x pernah mengecewakan. Cantik…

          1

          3
        • Anonymous says:

          aries : 2-2 doktor blh laa duit byk berkepok..plus anak dato blh laa buat majlis grand weeding of the year…cb org bese2 ni x dapek doo nk buek camtu…aku pelik laa y korg ni sibuk sgt dgn tittle “weeding of the year” nape??bkn dpt duit berjuta ke dpt anugerah ke…kawen je gah lps tu 2,3 thn bercerai bazir je duit tu..lg bgs klu duit tu di simpan tuk mse dpn ko and anak2…yelaa…kt xtau ape akn jd lps kawen kannn….x mati pn klu x dpt gelaran weeding of the year y pntg rumah tgga kekal smpai ke akhir hayat…mak2 kt dl xde pun kawen grand2 tp kekal smpai ke mati jodoh tu..org skrg kawen je gah lps tu cerai…kesian…buang duit…gelaran weedng of the year tu bkn penentu kebahagiaan dlm perkahwinan…

          5

          0
        • karipap ayam says:

          agree dengan KAPAL SELAM. dont think RizmanRuzaini made a good job this time. makeup x kena dengan baju and the crown etc.. the rambut.. huarghhh.. accessories dah too much.. patut more elegance look..

          4

          2
        • Anonymous says:

          Kau kapal selam & karipap ayam xyah komen byk..kita org tengok cantik je..tag line pun org guna & makan..hahaha

          2

          1
    • minah latoya mulot longkang vazzzz says:

      Wah cantiknya izara. Memang dia sangat2 cantik. Tu tak dinafikan la. Tapi satu je aku nak tnya. Yang ni plak perkahwinan islamic ke? Tanya je. Yela netizens kecam cakap wedding juliana evan kristian sebab beach wedding. Ni islamic ke? Tanya je ye

      22

      0
    • senah gemenceh says:

      Rizman Ruzaini mmm..patut laaa. Rizalman tu…bersara je lah. Alasan fan propa je lebih tapi hasilnya…nan hadooo.
      Alas meja ko letak atas kepala si Izara. Kejam!!!

      35

      0
    • Juriah says:

      Muka Neelofa tak payah lah letak. Jemu dah tengok!

      77

      -10
      • Anonymous says:

        Dia dah mula nak berkawan dgn retiss lain letteww..maklum lerr dah sendu.Hidup glemer tapi life membosankan.Konon dulu xfollow ig retiss lain sbb nak avoid negative vibes..skrg tgk dh mula nak berkwn ngn retiss lainn..kesiann..kihkih…

        19

        0
      • kenyataan says:

        btl tu muka bulat dan lebar tk sesuai pakai tudung mcm tu nmpk tua sgt, sorry lh lofa penampilan awk makin teruk skrg tudung semakin singkat mencekik leher klau nk ikut trend fesyen skrg pun tk payah lh nk ubah image bertudung

        30

        -1
        • kiah propa says:

          tu bukan salah tudung…tu angle kamera yang buat muka dia nampak macam tu…macam kau kalau nak selfie mesti tukar2 angle untuk salfie kan sebab keadaan muka kadang2 tak berapa kena dengan angle tersebut…adoiai tu pon jadi isu..

          0

          10
      • kiah propa says:

        jemu scroll laju2 weyhh…beautifulnara tak paksa ko hadap muka lofa tu

        0

        4
      • noni says:

        lahhhh.. dengki tgok lofa cantik ke..

        0

        6
    • Kah X3 says:

      Siapa baju skin kaler tu? Mencuka nya muka ko kak hoiii. Dah pecah berminyak.

      8

      0
    • Anonymous says:

      PENDEKNYA TUDUNG LOPA!!!

      8

      0
    • Anonymous says:

      patut baju akad nikah minta rizman yang design, bukan si rizalman yang acah2 berseni sangat konon2 melayu klasik la, puteri moghul la. hahaha

      1

      0
    • Huih says:

      Aku rasa setakat ni dress anzalna takda org boleh lawan

      3

      5
    • Huih says:

      Apsal baju mcm nak pegi award? Ntahla xnmpak macam nak kawen..lebih kepada glamorous dress. Xdak aura wedding. Kalo tgok dress jue evans baru nmpk mcm kawen.
      Nway dress anzalna still xdk org boleh lawan.
      Lopak muka tua.

      4

      0
  2. Vokuro says:

    Acik hidung kembang sesat mana tu pakai mcm telanjang ja baju…semoga dihalau.

    6

    1
  3. Watever says:

    Wajah lofa nampak tembam. Yurkkksss

    15

    2
  4. Lucky says:

    Stunning ?

    0

    1
  5. zeti anna says:

    Makin terserlah kecantikkn izara..solekan yg cantik..dlm potongan gaun mantap warna kelabu yg nmpk langsing..rambut sanggul ala classic inggeris dan bertiara..mmg ada aura woW ..adib pun hebat..bagai pinang dibelah dua
    Tahniah !!! Moga aman bahagia hingga keakhir hayat

    #t.kasihmknsedapenjoy

    15

    0
  6. Mira says:

    Kak izara tembam sikit kan cantik..kurus sgt tak biase je nampak..tp baju cantik!!! Kak neelofa pakai tudung ke pakai anak tudung tu??? Xnak pakai biar bukak je terus..tlg la pkai tudung tu biar tutup betul2…. muke lawa dah… baju lawa dah..tudung kalau labuh sikit cantik kak lofa..sekian ??

    10

    1
    • Anonymous says:

      ko tak tengok fesyen dia sekarang ke…tudung makin singkat now lilit2…tak lama sok tinggal serkup p kebun jah

      1

      1
      • Anonymous says:

        sebok sgt dengan tudung orang…ada ramai lagi yg x pkai tudung klau nk komen…lantak diorg lah..get a life laaa babee…

        2

        1
  7. Mira says:

    Kak izara tembam sikit kan cantik..kurus sgt tak biase je nampak..tp baju cantik!!! Kak neelofa pakai tudung ke pakai anak tudung tu??? Xnak pakai biar bukak je terus..tlg la pkai tudung tu biar tutup betul2…. muke lawa dah… baju lawa dah..tudung kalau labuh sikit cantik kak lofa..sekian ??

    3

    0
  8. Vie says:

    Kalau tak kerana kerudung alas tudung meja oleh Rizalman, this wedding is perfect. Too bad… :(

    28

    1
  9. Anonymous says:

    Macam bidadari…

    4

    0
  10. Siti Kalthom says:

    Setuju! Rizalman lah yng mencacatkan sedikit wedding ni. Kalau tak.. dah sempurna serba serbi nya.

    17

    0
  11. Anonymous says:

    bedak dia putih sangat la nyahhh!!

    7

    1
    • Anonymous says:

      Aku tengok muka dia x terlebih bedak pun..nmpk natural je bila berdepan.. Cantik make up dgn gincu bibir yg menawan..X boleh nilai dlm gambar ni..tu kesan cahaya lampu kot

      3

      0
  12. Anonymous says:

    Menyibuk je si Lopak. Dah la blusher segantang letak! Pecah minyak pulok!

    22

    0
  13. Anonymous says:

    pesal geng2 hijab pakat2 kembang nehhh??

    2

    0
  14. menguap says:

    neelopok pun adooo? zzz

    6

    0
  15. Anonymous says:

    Woi Rizman Ruzaini…pilihan bijak berbanding Rizalman yng overrated tu. Sangkak jadinya majlis kaurang :(

    6

    0
  16. biarbetik says:

    Untung Adib dpt Izara….cantik sangat, lemah lembut….

    5

    0
  17. Ye ker.. says:

    bnyknya gst dia byr kn..tak pe la org hado2..kto tenguk jer la…

    0

    0
  18. Zarine says:

    Cantik…

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Wow Izara looks so very elegant. Congrats to designer Rizman Ruzaini. The dress design is wow wow …top notch!!!

    2

    0
  20. Anonymous says:

    Mak Iti. Tembam comel. labuhkan tudung tu ya

    5

    0
  21. Qalbu says:

    Tak berkenan jugak tgk. Mcm.pakai selimut. Hak masa nikah selimut letak kat pale

    1

    2
  22. el says:

    Farah Nabilla nampak tua…

    6

    0
  23. Anonymous says:

    mcm baju cerita frozen,cantik!

    1

    0
  24. Anonymous says:

    lagi cantek drp dress rizalman.. congrats RR

    2

    0
  25. Anonymous says:

    cantik izara aishah ni….
    mesti adik beradik dia cantik2…
    tp xde lak gambar famili dia…

    1

    0
  26. Mami says:

    Baju ni cantik…..mcm princess wooooo

    0

    0
  27. mak leha says:

    wow untung adik Siti Saerah dpt dtg ke majlis yg gah serba mewah tu…

    1

    0
  28. Anonymous says:

    Yang komen kat sini ada je tak kena org ni tu lah org ni mcm ni la.pastu sibuk ckp veil nikah dia tak cantiklah padahal dia yg minta nak mcm tu dan dia happy suka je veil tu netizen2 cabuk ni pula nak lelebih kenapa?aku rasa veil dia cantik unique tambah izara mmg cantik kalau krg pakai maybe ye la nampak cam langsir alas meja,tula susah manusia cabuk ni bila tgk fesyen yg lain dari lain susah nak terima.pastu ada je tak kena artis yg aku tgk elok je pun netizen2 ni ckp itu ini agaknya enkorg yg duk sibuk cari mana boleh kata ni helok sangat ka???tah2 lg byk boleh buat modal ngumpat

    3

    0
  29. Anonymous says:

    tengok ig story lopa..siap kutuk wartawan ..sbb wartawan tanya pasal isu fazura dan fattah..hahah..meroyan dia marah..ilek2 sudah..cer tgok sherry..doakan yg baik2.

    2

    0
  30. Anonymous says:

    dh byk kali tebuk pn buat mjls grand nk mampus….sok2 cerai…membazir je…kah kah kah…

    0

    5
  31. wafa says:

    takde ke gambar ibu bapa izara?

    0

    0
  32. Anonymous says:

    nape lofa nampak mcm makcik2

    3

    0
  33. Mia says:

    Adik ct nampak berumur dr ct.. ct nampak comel je.. neelofa as usual cantik tp dia pakai tudung gitu nampak tembam.. suka neelofa pakai tudung mcm dia ajar dlm naelofar tutorial.. nampak manis je..

    1

    0
  34. timah says:

    make-up soo out nmpak cam amatur yg mekapkan,nmpak tuaaa,baju so yesterdayy,takk ellookkkk yag elok cuma make-up masa nikah saja outfit nikah pun lawa very original

    1

    0
  35. saje la tanye says:

    aku sorang ke yg nmpk muka izzara mcm bapok?

    2

    1

Leave a Comment

Optional