November 16th, 2011

Keunikan perkahwinan Lan A To Z dan isteri ialah mereka mengenakan busana yang sinonim dengan budaya masyarakat Melayu iaitu songket kuning dengan tekat benang emas. Zaman sekarang ini, ramai pengantin lebih suka busana berunsurkan kain satin/lace yang lebih nipis dan moden, dan untuk itu haruslah Lan dan isteri diberi pujian. Ini adalah 11 keping lagi gambar yang dikeluarkan oleh Team Belalang Creative dari majlis resepsi Lan A To Z.

Sekali lagi, semoga berkekalan hingga ke akhir hayat. Gambar yang selebihnya boleh anda lihat dengan membaca gosip ini sepenuhnya.

***

Salam…ju kitak orang Sarawak kita ramie-ramie pergi berambeh di Festival Gong Sarawak 2011 pada 18-20 November tok di Reedems Centre, Kampung Apar, Singai, Bau, Kuching Sarawak. Acara akan bermula dari jam 10.00 pagi hingga 10.00 malam. Program tok anjuran Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan melalui Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara dengan kerjasama Kementerian Pelancongan Malaysia.

Turut bgibo kitak urang masa program tok kelak ada pameran dan demonstrasi Alatan Muzik Gong, Pertandingan Mewarna Si Cilik, dan persembahan pentas oleh kumpulan band tempatan. Mun maok lanjut tentang hal tok bolehlah kitak urang telipon terus urusetia program Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara Sarawak di talian 082-422006. Apa tunggu agik geng…datang ramie-ramie kita ho…..
Comments are closed.

Loading...