Written by Bella | January 23rd, 2019

Trend #10YearsChallenge menjadi ikutan  ramai termasuklah para selebriti juga. Ramai yang menyahut cabaran ini dengan memuat naik foto mereka 10 tahun lepas dan dibandingkan dengan foto mereka sekarang.

Namun, buat selebriti popular Mizz Nina beliau memilih untuk berkongsi pengalaman hidupnya 10 tahun yang lalu dan juga kisah bagaimana beliau mula mendalami agama serta kisah penghijarahan beliau yang mengubah dirinya.

Perkongsian Mizz Nina itu menjadi inspirasi orang ramai untuk menjadi seorang insan yang lebih baik di masa hadapan.

Bukan mudah untuk seseorang itu memulakan langkah untuk berhijrah tetapi seperti yang Mizz Nina katakan, cubalah walaupun sedikit. Niat yang baik tentu akan dipermudahkan.

22 responses to #10yearschallenge Mizz Nina Cukup Unik, Kongsi Kisah Hijrahnya 10 Tahun Lepas

  1. Mak Jemah says:

    Alhamdulillah. Tahniah, Mizz Nina.

    10

    0
    • Anonymous says:

      tak habis2 dengan isu hijab…move on lah.
      padahal itu kewajipan kot..

      6

      7
      • Anonymous says:

        bagus laa kisah2 hijab… agar ramai artis lain ikut cara istikhamah yg betul..
        drpd kisah lopak tudung benggali atau fesyen terjojol mlm lepak zouk

        13

        1
        • fening says:

          knp nk bandingkn org? dosa dan pahala lain2 kut. ko nk sokong islam tpi ko mengata org lain? how? ko pengkaji manusia erk?

          5

          0
        • Anonymous says:

          aii laaa fening… berpusing keling auta… pening lah ko ni mcm babi terbang
          aku ckp pasal isu hijab lah ngok…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Betul tu. terkejut aku tgk lopak pergi share 10yearchallenge dia gambar masa dewi remaja.. dengan tak tutup auratnya.. patutnya takyahla share sebab dah berhijab, tak sesuai dgn imej sekarang. ni dengan sengaja bukak aib sendiri..

          15

          0
        • Anonymous says:

          wallawei fening…. berputar keling ko auta komen aku… xyah ko pusing nk ikut babi terbang
          aku ckp pasal hijab lah ngok… kecik2 xnak mampus.. besar jd bongok…. bahasa simple pun xpaham

          0

          0
        • Anonymous says:

          wallawei fening…. berputar keling ko auta komen aku… xyah ko pusing nk ikut bbbabi terbang
          aku ckp pasal hijab lah ngok… kecik2 xnak mampus.. besar jd bongok…. bahasa simple pun xpaham

          0

          0
      • Anon says:

        Dia berhijrah bukan sekadar pakai hijab, dia ubah hidup dia 180 deg kot. Ko ingat senang nak blaja ngaji umur 30an?

        10

        0
    • Sis Zainah says:

      maaf ye kalau terkasar. sekadar soalan rambang…. kenpa bila seseorg itu berhijarah terutama artis.. penampilan nmpk makin comot eh? mcm berkelana je?
      akak pergi dubai dulu, fuh banyak lebai2 dan pak2 syeikh sane yang bersih2 muka. pakai jubah plak all white putih bersih, seri, kemas jer…nmpk mcm bercahaya. mak2 arab pulak yg muda cerah je make minimalis celah hitam je dah naik wow mata. akak x berapa paham knp makin warak makin selekeh?

      4

      3
      • Anonymous says:

        Sis Zainah betul u cakap pat Dubai ramai lelaki Arab yg tua & muda pakai baju Ghameez baju nampak putih bersih & wangi bau Oud, kulit muka dia org berseri bersih & tak jemu mata memandang. handsome handsome pulak tu. Yang perempuan pulak tak yah make up tebal tapi mata dier ajer dah memukau yg pandang dgn make up mata nyer yg WOW!!!! Tak der yg selekeh pun.

        3

        1
      • Anonymous says:

        yg selekeh satu hal, yg gemok. bukankah islam menggalakan berhenti makan sebelum kenyang. itu pon aku xberapa paham..

        3

        0
      • Anonymous says:

        artis kan jaga muka, makeup sini, makeup sana..dan hijrah, tak lah gunakan lebih2 makeup.

        1

        0
    • Anonymous says:

      inilah baru layak masuk #10yearschallenge

      1

      0
  2. Anonymous says:

    10 tahun pun, tapi bahasa melayu mana..asik BI je

    1

    12
    • Anonymous says:

      tak semestinya bila nk berhijrah kena berbahasa melayu atau arab…. mizz nina antara cth yg terbaik…. nmpk selekeh sbb nara up gmbr tu…cuba up gmbr yg kemas pakaiannya…lg elok xdelah netizen nk jdkan bahan….

      20

      0
  3. Anonymous says:

    Hidayah memang harus d cari dan mulakan sis. Kalau x pecah dek ruyung mana dpt sagu. Lepas dapat harus istikomah. Solat mesti tahu rukun2 dan apa makna solat. Itu harus diperhalusi. Lepas naik haji mesti zuhud sebab kalau pergi Mekah balik masih x berubah..makin teruk..itu salah satu tanda haji kita tak mabrur. Kalau mabrur pun yang peringkat bawah. Ini ustaz pun cakap…biar amalan kita berbau syurga bukan setakat menghapus dosa2 kecil hari2 je.

    13

    1
  4. Anonymous says:

    mcm serabut sikit theyols sejak hijrah. mcm hippies pun ada…

    5

    2
  5. Betak says:

    Lambat la kau ni..abang sebelah dh lama update story ni..

    2

    0
  6. Kinokuyania says:

    Ye la…pengkomen2 ni pun bukannya cukup semayang. Kalau ye pun semayang mcm ayam patuk beras je. Express. Soul tada.

    2

    0
  7. Anonymous says:

    Pahala buat mu mizz nina. Awak sibuk mengejar akhirat. Ramai juga yg terinspirasi. Alhamdulillah. Tp ada juga yg sibuk mencari cela, membuat dosa dgn mengata. Semoga kita semua beristiqomah. Ambik yg baik, yg x brp baik jd kan pengajaran

    9

    0

Leave a Reply to Anonymous - Cancel

Optional