10 Perkara Penting Ini Wanita Tengok Pada Seseorang Lelaki Bila Bertemu. Yes, “Exactly!”

Trending

10 Perkara Penting Ini Wanita Tengok Pada Seseorang Lelaki Bila Bertemu. Yes, “Exactly!”

first-dateRamai lelaki sangka wajah dan juga wang ringgit jadi perkara utama untuk memikat hati wanita. Sangkaan anda silap. Ada je lelaki yang rupa dah hensem, kaya pulak tu, tapi tetap kena reject.

Apa yang tak cukup? Sebelum nak keluar date dengan wanita, kena tahu 10 perkara pertama yang wanita akan lihat. Barula mereka akan cair dengan anda!

Advertisement

1. Badan sihat

Memang tidak dapat dinafikan, lelaki berbadan sihat menjadi igauan wanita. Bentuk badan yang seksi menarik perhatian wanita.

2. Tahap keyakinan

Tahap keyakinan dan cara bercakap seorang lelaki diambil kira oleh wanita. Wanita akan rasa terpesona jika lelaki tersebut yakin dengan dirinya sendiri dan santai ketika berbual.

3. Senyuman. Awww

Jika senyuman anda macam Adam Levine, memang berdegup jantung wanita melihatnya. Terlalu serius pun wanita tak suka. Bonus kalau lelaki tu bijak berjenaka.

4. Cara berpakaian

Kalau ikutkan cara kita berpakaian melambangkan identiti kita. Tak semestinya perlu pakai pakaian berjenama. Wanita sukakan lelaki yang berpakaian kemas.

5. Penjagaan diri

Ramai lelaki ambil remeh tentang perkara ini. Rupa dah hensem tapi kalau rambut serabai, memang perempuan tak berkenan. Kalau ada jambang tu, kemaskan sikit.

6. Bau badan

Rasanya lelaki tak suka wanita yang ada bau badan. Wanita pun sama okay! Wanita akan mengambil kira tentang diri anda melalui bau badan anda. Tak guna muka hensem tapi bau ketiak hapak!

7. Perut buncit

Tak perlu jadi ahli bina badan untuk memikat hati wanita. Cukup la jika anda jaga badan anda dan pastikan perut tu tak buncit. Wanita memang tak suka lelaki ‘mengandung’!

8. Punggung

Bukan lelaki je yang melihat punggung wanita. Wanita pun sama. Kebanyakan wanita sukakan lelaki yang memiliki punggung yang comel dan berotot.

9. Suara macho

Suara pun menjadi perkara penting yang wanita selalu perhatikan. Suara garau buatkan wanita cair. Jangan la tiba-tiba anda buat suara Doraemon, hilang selera mereka nanti.

10. Mempunyai matlamat

Wanita sukakan lelaki yang mempunyai tujuan dalam hidup mereka. Apa matlamat yang ingin mereka capai di masa hadapan. Kalau lelaki tu tak ada cita-cita dan matlamat, memang wanita rasakan masa depan bersama mereka gelap.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

Comments are closed.