Written by serenity | November 19th, 2017

Kebanyakan selebriti biasanya melaksanakan majlis resepsi perkahwinan tepi pantai di Bali misalnya, namun pelakon dan pengacara Che Puan Juliana Evans memilih untuk mengadakan majlis itu di Langkawi.
jpg-251

Majlis resepsi ini ialah susulan dari majlis pernikahan Juliana  dan suaminya, Y.A.M Tengku Shariffuddin Shah bin Y.A.M Tengku Sulaiman Shah Al-Hajj yang telah diijabkabulkan pada 30 April lepas.

Majlis itu yang diadakan di The Andaman, turut dihadiri bebarapa rakan selebriti seperti Liyana Jasmay dan Marina Juki.

vlcsnap-2017-11-19-13h40m07s100

Lagi lapan gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

vlcsnap-2017-11-19-13h40m18s232

vlcsnap-2017-11-19-13h40m30s79

vlcsnap-2017-11-19-13h40m51s64

vlcsnap-2017-11-19-13h41m07s220

ju1-630x476

ju2-630x799


Juliana kelihatan begitu anggun pada majlis yang dilangsungkan semalam ini. Majlisnya kelihatan begitu eksklusif dan elegan. Bersama kita doakan kebahagiaan mereka berdua kekal sehingga akhir usia.

Kredit gambar: Marina Juki, Liyana Jasmay

 

 

 

98 responses to (10 GAMBAR)Majlis Resepsi Perkahwinan Tepi Pantai Che Puan Juliana Evans

  1. org johor says:

    1,2,3…melayu2 orthodok dan taliban..sila kecam.

    67

    3
    • Anonymous says:

      Lepas ni mulala melayu terlampau conservative kecam.

      16

      4
      • Anonymous says:

        Aku sorang ke yang tersilap baca “marina juki” sebagai “marina puki”?Haha jangan marah ye diva Marina Vazz. Adik tersilap baca je. Nama akak unique la

        1

        5
      • Anonymous says:

        Memang dah macam perkahwinan christian pun. So what do you expect from liberals like Juliana Evans? Takkanla nak pasang lagu nasyid bagai. Harap kekal bahagia la ye cik Juliana. Jangan lepas ni berendam air mata lak. Orang cakap kahwin ngan kerabat ni memang kena telan la kalau lepas ni kena layan cam bola. Majlis dah habis juta2. Harap2 bukan guna duit taxpayers la ye. Rakyat marhen ni ramai yang kais pagi makan pagi sebab harga selalu naik. Harap2 bukan la ye. Ok bye

        5

        22
        • Mat Sahdo says:

          alahai statement.
          kawin dgn drebar bas transnasional pun kalau laki ko jenis gatal.. main pompuan, berendam air mata jugak ko akhirnya.

          95

          0
        • Anonymous says:

          I am talking about protocol you must follow once you get into royalty lifestyle

          11

          1
        • marina puki says:

          Ntah mat sahdo ni. Ingat senang ke dari jadi orang biasa masuk istana. Byk protocol dia kena follow. Kalau x biasa, lama2 jadi stress jgak

          5

          4
        • Pelanggan Uber says:

          agree mat sado, kerabat ke..penjual ikan kering kt pasar tani ke..drebar teksi sapu ke..kalau telor jenis gatal mengembang 24 jam pun 2×5.

          28

          0
        • minah latoya mulot longkang vazzzz says:

          Setuju ngan anonymous. Byak yang kahwin kerabat x kekal. Bukan sebab suami ade perempuan lain. Tapi sebab x tahan tnggal dalam hidup kerabat. Ynag selalu kekal bila kahwin dengan kerabat yang dah matured (50 tahun ke atas).

          3

          4
        • Mat Sahdo says:

          Nak kekal ..ha..rela je la laki korang kawin lagi. Takkan time saruk tudung je ikut sunnah kot. Org pompuan ni sebenarnya selfish!

          8

          3
        • Jiran ko says:

          cik aper nyer… che puan juliana lah.
          cik = pompuan belum kahwin.
          che puan = gelaran.
          tolong bezakan 2 benda basic tuh..

          9

          2
        • lina says:

          Mmg pun 2 2 tu ada darah omputih..dia mcm nk kekalkn adat tradisi mereka jelh tu..konsep beach wedding x kn nk pakai baju songket kebaya dan baju melayu bertenggolok..mcm x berapa kena kn..tapi kalau nk cuba buat kelainan apa salahnya..tempat je kot..tapi dress juliana nmpk moden sgt ala kemban .org liberal je berani pakai..kita org melayu x sama dia org kannn..

          18

          0
        • Anonymous says:

          Tak nmpk pon salib atau paderi. Dimanakah silap nya???

          21

          0
        • Tahniah...sila terasa says:

          Nampak sangat pompuan2 tudung dalam ni hati busuk. Tiada seorang pun yng ucap tahniah. Bukti bahawasanya pompuan2 tudung berhasad dengki. Padahal dlm Islam perkahwinan dianggap suci. Yng mereka tahu hanya menghitung dan menghisab kesalahan orang lain. Pikir2 kan!

          47

          -1
        • no name says:

          orang christian kawin dalam greja.. bukan di tepi pantai. typical melayu macam kau ni. baik buang kat sungai bagi buaya makan. bebal sangat!.. nak mampos!

          10

          0
        • noni says:

          org ckp.. bukan ko sndiri yg mengalami kn.. biar la jodoh dia.. ko nk cerita skang pn da lambat.. dorg da kawin da pun.. ko bkn siapa2 yg nak tentukan masa dpn perkahwinan dia tak bahagia terkongkong bla bla bla.. adeiii

          1

          0
        • Anonymous says:

          Aku nak reply kat Jiran Ko.
          Title Cik Puan tu diberikan kepada isteri kerabat yang bukan dari keturunan kerabat. Tolong retikan bab basic hal hal royalty dulu.

          1

          0
      • Anonymous says:

        Yang renjis air mawar, bersiram, berinai tu kawin islam ke? Tanya je

        24

        0
        • sharifah hassanah says:

          Tu adat India n Arab kuno dik..adat melayu dipengaruhi dua budaya ni dik..Islam x de acara tu semua..sanding2 x de..just wajib nikah n kenduri doa selamat walimatulurus tu sunat je dik.. Ala jgn personal sgtlh janji kita x keluar akidah dh lh..

          10

          0
        • Minah Sempoi says:

          X bersanding x best lah. Bersanding lah org2 tunggu nak tengok. Besok saya kawin mesti sanding punya. Tak masuk neraka pun kalu bersanding. Lain la puak Taliban, budak2 perempuan nak pergi sekolah pun kena tembak! Apa punya Islam tu pun korang nak ikut huh?

          14

          5
        • nescafe classic says:

          Resepsi je pun bukan dia akad nikah…Alah hepi bestday tu sah sah budaya barat boleh pulak.

          1

          0
      • Kak Kiah says:

        Akak serius.. bosan tengok pengantin bertudung. Sekali sekali nak tengok pengantik vogue camni. Letih tengok ala hantu bungkus tapi makeup ya rabbi mcm nk ke disko!

        13

        3
    • anyn says:

      astaghfirullah kafir sangat nok. tetek pun nak tekeluar dh tu

      3

      7
      • Anonymous says:

        Jaga tetek you dah lah. Sibuk dgn tetek orang dah knp kaw?

        22

        0
      • Jom Berhuhuhuk says:

        Spender2 korang mesti Arab yg buat kan? Mesti ada cop logo halal dri Jakim kan??? Huhuhuk

        26

        0
        • sharifah hassanah says:

          X pakai spenda lh..ikut nenek2 kita dolu2 jimat..now spender pun mahal lbh lg yg ada halal import dari Arab tu x mampu la …hahaha

          4

          0
        • Tipah says:

          Pompuan2 Arab pun shopping kt Victoria Secret kak. Diaorang lagi dasyat…sekali shopping baju dalam penuh trollley kt Isetan KLCC.
          Syukur, Malaysia masih liberal dan sekular sesuai dengan konsep 2020…hihiks

          11

          0
        • Anonymous says:

          Spender dan bra skrg semua made- in China atau Vietnam.

          4

          0
    • lea weiss says:

      Langkawi je .. X yah gi Bali cantik jgk..Juliana dh mmg cantik tambah ayu dgn busana..make up n perhiasan yg simple..
      “Congrats both of you”

      12

      0
    • Tak faham melayu says:

      ahaahahaha, melayu yang bersanding renjis renjis, malam berinai, mandi bunga. Amalan siapa? Jangan jadi bodoh. majlis ni takde paderi, takde vows,no mandi bunga, no sanding renjis renjis. just family and close friends. walking down the aisle salah? banyak lagi amalan kolot melayu amalkan jadi sekali lg jangan jadi bodoh

      16

      0
      • Anonymous says:

        Sama juga dgn melayu cuma xde pelamin je. Kita pun cedok budaya hindu. Lepas tu mengucap tengok org lain punya wedding konon islamik. Sungguh hipokrit.

        9

        0
    • Hajjah Nuriah says:

      Orang cantik x perlu makeup macam opera cina. Less is more. Congrats…laki you yummy giler. I taste… :)))

      6

      0
  2. pondan serang cikgu jefferi says:

    kak2 joyah mesti kecam sebab xde kompang….

    19

    0
    • Anonymous says:

      Xde joget lambak…diaorg xsuka. Kak Joyah dan Salasiah suka wedding yg berasak- rasak dbawah kemah sambil minum air sirap dan berpeluh jubah2 bling2 diaorg basak ketiak mkn nasik minyak lauk ayam masak merah!

      27

      0
  3. lalalalalala says:

    cantikkk, @deecups staff fashionvalet tu pun buat wedding dekat sini jugak haritu, exactly the same place tapi dia non muslim lahh. tapi serius nice buat tepi pantai, no need so much decorations, money can spend untuk makanan. Congratulations!!!

    9

    0
    • Anonymous says:

      Melayu2 kalau x jemput adik beradik 24 bas tu bukan kenduri kawin la sis.
      Kalau boleh nk jemput satu daerah…daging lembu satu pasar tani nk borong…

      21

      0
  4. Anonymous says:

    pastu ?

    0

    0
  5. Kaudiam says:

    Macam perkahwinan Kristian dah aq tngok

    4

    4
  6. Anonymous says:

    Aku sorang ke yang baca marina juki sebagai marina puki? haha. Sory ye kak Marina vazzzz.

    0

    4
  7. Anonymous says:

    yng penting x harapkan sponsor….dan bukan laki org. buat lah apepun konsep.

    17

    0
  8. Anonymous says:

    simple je. tak de pun designer yg menyibuk buat selendang mcm kain lapik meja…

    20

    0
  9. Anonymous says:

    When people gives their own opinion. It doesnt make them an orthodox or Taliban. So lantak la deme.

    1

    5
    • Non Taliban Malay says:

      There is a big difference between things you have to say vs things you like to say. Just because you have an opinion it doesnt make it… factual.

      17

      0
      • Anonymous says:

        Considering this is your opinion, then it;s not a fact as well. Just saying.

        0

        2
        • Non Taliban Malay says:

          Thank you for contradicting your early statement. :)

          14

          0
        • VooDoo Diva says:

          This by far the wittiest banter I’ve ever seen in Beautiful Nara :) Thanks!

          3

          0
        • Malay is Lame says:

          You haven’t been around here that much if you considered anything written from Non-Taliban Malay/ANonymous as “the wittiest banter” ever, aren’t you? That was pretty lame for me. All of you. Try harder next time

          0

          1
        • Anonymous says:

          Religious fanatism is dangerous and the most pathetic. People get radicalized easily just because in their mind they think they have the right to judge. Islam is simple but unfortunately some Muslims like to play God. Thats sad.

          5

          0
    • amboi..amboiiii says:

      but your opinion sucks…hihi

      7

      0
  10. Anonymous says:

    Melayu2 ikut budaya Hindu..ok.
    Kalau ikut Kristian ..pantang…haram katanya!

    22

    0
  11. Sakura says:

    Lantak diaorang lah. Yang korang gigih nak berdakwah suruh org lain masuk syurga dah kenapa? Korang pun belum pernah pergi…hahaha

    11

    1
  12. Anonymous says:

    Yg penting laki ko handsome… sama cantik sama padan. Lopak ?!!! ..juga yg bakal kutip si Serani playboy kulup tebal tu balik!

    3

    1
  13. Anonymous says:

    Game over!

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Melayu2 suka menghukum…biasa lah.

    6

    0
  15. Ringgo says:

    Astghfirullahalazim. Semoga Allah memberi hidayah kepada pengantin & semua Serta dirku & keluarga Islam di atas kesilapan yg telah kita lakukan. Aamiin.

    4

    2
  16. Anonymous says:

    Semoga rakyat Malaysia berhenti mengutuk konon2 bila tutup kepala jer sebelah kaki sudah melangkah ke syurga. Aminnn!

    11

    0
  17. Anonymous says:

    semua tak boleh msia skrg.
    kerja kt 7 eleven pun x boleh… sebab ada arak!

    6

    0
    • Anonymous says:

      Org islam kalau dh melibatkn arak mmg kalau boleh hindarkn lh..haram.hasil duit gaji tu..7 eleven ada jual arak ke??

      0

      0
      • Akak Sekular says:

        Ada jual Carlberg dan Tiger beer. Tapi Malaysia Airlines pun ada gak.. Akak selalu mintak bila naik flight. hihihiks

        1

        0
  18. Lala says:

    Zizan?

    0

    0
  19. Mix says:

    Ada ke diaorang pegang bible..salib bawa paderi? So, whats the real problem?
    You all just shallow and illiterate Malays. So close minded..eurghh!

    8

    1
  20. Pontianak Meraung says:

    Akak2 x leh tidur la malam ni tengok Juliana punya lurah. Besok akak2 nk gesa Najib umum cuti umum sebab hari ni byk yg terkena histeria!

    9

    0
  21. Anonymous says:

    bila lah ustezah2 online nak keluar fatwa pasal hukum memakai coli dan seluar dalam buatan china? #tanyajerrrr

    6

    0
  22. Anonymous says:

    Melayu2 byk ..mmg xbleh nengok org happy. Ada je salah….Tahniah Juliana. You look marbelessss!!!!

    12

    0
  23. Anonymous says:

    Very relaxed and not trying to prove anything. Congrats…lovely couple!

    7

    0
  24. sajat says:

    susah sgt ker nk ucap tahniah? mengutok je konon x islamik lah… apa lah? yg korang sibuk judge org tu ..islamik la sgt. tuihhh…nonsense! pookie!!!

    17

    0
  25. cik ck says:

    Cantik jue. tapi marina juki tu kan. Dulu gaduh dgn zizan sampai saman menyaman sebab ape entah? pastu kaka pon gaduh dengan zizan. Jue pon dulu teman tapi mesra dengan zizan. hiksss.. geng2 anti zizan belake :D

    0

    0
  26. Ros says:

    Selamat ko x amek rizalman jadi pereka juliana oi-or else memang la level selimut ko dapat. I like the simplicity, sangat modest sedangkan kerabat kalau level bali pun celah lutut je. Beach wedding memang idaman semua orang matured girls pun (yang x boleh brain konsep bersanding renjis2 dipilis bodoh tu). hehe congrats!

    6

    0
  27. NoName says:

    Kamu patut tahu, ‘Kalau ada dua orang saling memaki, yang menang adalah yang paling buruk akhlaknya’..
    Komen tu biarlah berhemah..
    Bila hal2 sensetif macam nie banyaklah yang cuba menegakkan benang yang basah.. Masing2 nak berdebat nak tunjuk siapa yang akhirnya terdiam/mengaku kalah.. Syaiton jugak yang bergembira..

    1

    2
    • Anonymous says:

      Xde isu pon. Yg ketara bab seksi.. tu je. Besok tahu lah dia nk berubah. Xpyh nk bertazkirah. Aku myampah dgn ustazah2 online yg myemak timeline terutama kt FB!

      3

      0
      • NoName says:

        Isu seksi tolak tepi.. Xda sapa pun nak bertazkirah.. Alim ulama on9 xpayah cakaplah berlambak! Aku lagi menyampah dengan orang bajet mulut puaka tapi sebenarnya sunyi.. Yang aku tau sekali tengok gambar nie dah macam majlis orang christian kawin! SO SYFMUP

        0

        0
  28. Anonymous says:

    Wats the issue here?
    Hal personal pun nak sebok?

    3

    0
    • personal yg sensitif says:

      Tak ada isu bergosip pengantin buat represi ditepian pantai sgt nyaman dan santai..hanya kagum dgn pengantin pompuan muslim pakai gaun cantik yg sgt moden..sesuai jgk mcm mak bedah dlm filem dulu2 versi moden berkemban nk turun mandi laut..hehehe
      #orgkayaotakliberal

      4

      0
    • Layola Evans says:

      Tak payah nak kutuk la. Besok korang kawin panggil semua ahli2 PAS dan tabligh. Jgn lupa jemput puak2 Syiaah Iran baru rasa dekat dgn syurga gituuu!

      9

      -4
      • Anonymous says:

        Jeles semua kt atas tu. Kena juga heret nama Islam supaya nmpk warak dan muslimah mcm diaorg. Padahal mandi wajib pun tak sempurna lgi sesetengah tu!
        Air pun tak ratakan dicelahan-celah rekahan jub0r. Mandi wajib apa cam tu wey?

        5

        0
  29. Anonymous says:

    Tanpa Rizalman pun nampak cantek. Tahniah…very santai dan trendy. Tak semak dgn kanopi2 dan khemah2.

    6

    0
  30. Anonymous says:

    Kau org semua lagak alim ke??? terkejut aku baca kali ni..cer yg pakai baju tu artis lain bkn Juliana ..dh sah2 kau org kutuk x cukup ruang..ini sb Juliana dpt kerabat tampuk pemimpin agama islam payung rakyat malaysia..kudut semuanya..bajet2 baik x nk kecam..padahal hati makcik2 bawang mengeletik hmmmm…hahaha

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Aku pelik la. Yang aku baca tak banyak pon komen kat sini yg kondem wedding ni mcm kristiong. Yg banyak komen meroyan merempan pasal org islam/melayu adala. Cakap besar sangat la korang konon korang tu liberal, melayu ni kuno konservatif. Lepas ni bergegar bumi tuhan goncangkan baru korang menggelejat telan caci maki sendiri.

    1

    1
    • Lucky says:

      Saya sekali tengok pun mula2 ingat artis kristian mana yang kahwin.. Dorang ingat nie sekadar wedding ala2 beachlah konon, ala2 dalam taman.. Tulah pasal.. Meroyan banyak.. Bila tegur katanya bertazkirah.. Agaknya semua x pernah pergi wedding agama lain kot, sebab tu bila datang wedding orang muslim yang konon rare nie, mula nak pasang angan2 buat yang sama.. Bawak2lah tengok album wedding orang christian macam mana ek..
      Ps- Janganlah sampai alam taknak bersahabat lagi dengan kita.. Takut bala datang.. urmm

      1

      2
      • Anonymous says:

        Tula. Semua komen macam dh tak sabar sgt nk mintak bala dari tuhan. Serius takut baca komen diorang. Kalau diorang je yg kena malapetaka xpela jgk, ni disebabkan mulut lidah diorang sekali dgn kita2 kena hentam gempa bumi tsunami tak memasal je.

        0

        1

Leave a Comment

Optional