Written by AbangNara | May 23rd, 2014

Makin cantik isteri Aril AF sejak memakai tudung ini. Gembira Abang Nara dengan perkembangan ini. Tahniah diucapkan kepada Aril atas perubahan yang berlaku kepada isterinya. Untuk makluman, Puteri Erma Adlinda adalah seorang pramugari dan kerana kesibukan berada di awan biru, mereka berdua jarang bertemu. Setelah berkahwin hampir 2 bulan, akhirnya Aril dan Edlinda berbulan madu jua di Perth, Australia.

aril af dan isteri honeymoon

Turut serta dalam bulan madu ini ialah krew Romantika Astro yang akan menayangkan bibit-bibit romantis, kasih sayang dan kecomelan pasangan ini sepanjang berada di Perth untuk berbulan madu. Tak sabar rasanya nak tengok aksi mereka berdua bertabirkan pemandangan Perth yang pastinya akan mengujakan.

aril af dan isteri honeymoon

Biasalah kalau tinggal berjauhan ini memang banyak cabarannya. Sekali sekala berjumpa, pasti akan melepaskan rindu yang terbuku di dada. Semoga dengan bulan madu ini, hubungan suami isteri antara Aril dan Puteri Erma Adlinda akan bertambah kukuh dan erat. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Mazda 5 SkyActiv dilancarkan pada harga RM153K

aril af dan isteri honeymoon
aril af dan isteri honeymoon
aril af dan isteri honeymoon
aril af dan isteri honeymoon
aril af dan isteri honeymoon
aril af dan isteri honeymoon
aril af dan isteri honeymoon
aril af dan isteri honeymoon

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

58 responses to (10 GAMBAR)Aril AF & Puteri Erma Adlinda Bulan Madu Di Perth

  1. mama aqil says:

    pakai tudung cmne tu?? jeans nye ketat..segala gala nye ketat..fesyen..fesyen..

    0

    0
    • ape lah says:

      betul la tu pakai tudung….bukan die tulis “menutup aurat”

      0

      0
      • Fahrin Ahmad says:

        ketat giler seluar dia baq angg.
        tak lemas eh..

        0

        0
        • Olga says:

          Oi korang jgn komen psl Agama kat sini.. nanti ada org hantar EMEL lg kat Nara!
          hahahahahahah……

          0

          0
        • memey says:

          Bila tak pakai tudung, kutuk orang tu tak tutup aurat.
          Bila dah pakai tudung, kutuk orang tu tutup aurat tak betul.
          Bila dah tutup litup sebaiknya macam Heliza Helmi, pun tetap kutuk jugak kate orang tu sombong la..perangai macam bagus la..
          Korang pengomen ni memang maksum betul ya, apa saja yang dilihat pada orang lain semua tak betul. Hatta dah menutup aurat semua, kamu kutuk2 pulak peribadinya.
          Bersihkan hati. Orang yg bersih hatinya tak mengata orang mcm yg kamu selalu buat. Nampak yg kotor dan buruk saja pada orang.

          Sesungguhnya orang yg tak biasa bertudung atau lahir dari keluarga yg tak bertudung, sukar bagi mereka nak berhijrah ni. Step by step la. Ada tak baby lahir je terus berlari. Ya betul tutup aurat tu wajib. Sekurang2nya niat dia baik. Bila orang tegur kamu, terus melenting ya. Habis tu macam mana pulak perasaan orang yg kita tegur, umpat, keji?

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          setahu aku masa kawin bini dia tak pakai tudung kan?so baru nak start laa tu kot..takper…at least ada perubahan..kita manusia ni takyah nak judge orang lebih..doakan depa yang terbaek dah laa..ish2..~

          0

          0
        • Anonymous says:

          OLGA wujud lg woi!!!!!!

          0

          0
        • Didi says:

          Jap. Dia stewardess kan? May i know, stewardess ada yang pakai tudung ke? Lagi lagi airlines yg dia kerja ni? Kalau ada. Nak apply ni! I love travel!

          0

          0
        • Ah moi.. says:

          Bila tak pakai tudung , tegur & nasihatlah org itu menutup aurat dngn sempurna.

          Bila dah pakai tudung , tegur & nasihatlah menutupinya dngn lebih sempurna.

          Bila dah menutup aurat dngn sempurna spt Heliza Helmi , sila lah berakhlak yg tdk boleh jatuhkan fitnah kpd diri sndiri. Berakhlak sederhana dlm kelakuan kita. JANGAN MENGAIBKAN DIRI sndri menyebabkn UMPATAN & FITNAH.

          Apbila sudah sempurna cuba lah JAGALAH KEPERIBADIAN kita pula.

          Mungkin agk sukar ingin mnjd hamba yg sempurna akhlak spt Saiditina Aishah @ Saiditina Khadijah tp BERAKHLAKLAH SEBAIK YG MUNGKIN spy org TIDAK rasa MUAL melihat kita, TIADA UMPATAN&TIADA FITNAH.

          Org akn sentiasa berkata2 tp MINIMUMKAN HAL2 DI ATAS dr berlaku. Hatta Saiditina Aishah pun kena fitnah sehingga kini. (Olh Syiah)

          KESEMPURNAAN Hak milik Allah swt. MAKSUM pula utk para Nabi & Rasul yg mulia. Perkataan yg TDK PERLU dijdkan SANDARAN SINDIRAN. MENASIHATI TIDAK SALAH tp CARA YG SALAH. Berpesan pesan atas perkara kebaikan. Surah al asr. Amar ma’aruf, Nahi mungkar.

          Menegur menasihati tdk salah , mungkin ada yg buat demikian hatinya baik. Wlpn tidak smua. Apa kata kita smua berbaik sangka. Wlu bgmana pun mencari kesalahan dngn sengaja sbb DENGKI @ sbb kepentingan peribadi mmg SALAH.

          Step by step ? Jangan lah ada ayat itu dlm minda. Bila dah tuntut ilmu kena buat terus. Pesan alim ulamak PERKARA KEBAIKAN jngn DITANGGUH2. Sy dtg dr kluarga yg liberal. Sy rasa x susah pun nak berhijrah terus. Asal kluarga bkn born muslim pun.

          Penangguhan Itu adalah permainan nafsu @ syaiton yg menghasut. MENUNTUT ILMU ADALAH PERKARA WAJIB KPD SETIAP UMAT ISLAM. Barulah ada istiqomah dlm perkara kebaikan yg kita buat.

          Klu kita masih ingin melakukan perkara yg MELANGGAR SYARIAAT , JNGN lah kita BERI ALASAN YG BUKAN2. Adakah alasan STEP BY STEP boleh kita jwb di alam barzakh kita?… Klu x sempat bertaubat ..?

          Adakah STATUS kita spt saudara REVERT TO ISLAM .. rata2 kita born muslim espclly malays.

          Sebenarnya kita tiada alasan pun . Wahai para muslimah berdoalah dngn Ikhlas & bersungguh2 utk BERHIJRAH. Smoga ALLAH swt menetapkan pendirian kita. Al Quran & Hadith jdkan panduan. BUKAN step by step kecuali mrk yg revert to Islam. Status berlainan.

          Pengertian NIAT ramai umt islam yg salah tafsiran. Niat adalah apb kita melakukan perkara tersebut. Contoh NIAT Tergerak hati pakai menutup aurat. Terus beli tudung & Berusaha menutup aurat sesempurna yg mungkin. Atleast baju tu decent la sikit. Bkn ats tutup tp bwh spt telanjang. Ada dlm hadith bkn sy yg suka karang perkataan telanjang tu.

          Bkn step by step. Klu Itu kita namakn AZAM. Belum jatuh NIAT lg. Allah swt hnya mengambil kira pahala mrk yg berniat.

          Sekiranya ada wanita islam spt memakai pakaian gambar di ats klu la di takdirkn ppuan itu meninggal dunia. Adakah dia di kira menutup aurat?.

          Hnya berdasarkn azam tersbt walhal dia da tahu hukumnya. Pakaian dlm Hadith & Al quran yg tlh di tetapkan berpakaian mengikut syariaat adalah WAJIB.
          Boleh ke kita bg ALASAN KPD MALAIKAT .. SY MULAKN LANGKAH MENUTUP AURAT dngn STEP BY STEP…. Ehh … mcm lagu bad street boys la plak… jwbnya kena balun oleh malaikat.

          Kata dasar STEP BY STEP TIDAK SALAH tp ramai wanita islam bg alasan itu sbg TANDA PENANGGGUHAN … itu sngt salah…

          Bg sy senang jer tegur & nasihat .. klu org tak nak dengar SERAHKAN DIA KPD ALLAH SWT… angkat kaki Calooww…

          HIDAYAH ITU HAK MILIK MUTLAK ALLAH SWT. KEJE KITA DAIE … TEGUR NASIHAT LPS TU …. SUKA HATILAH ORG TU NAK BUAT APA.. janji kelakuan artis tu jngn boleh pengaruh org ramai mcm artis2 ni… Wallahu a’lam. Wasalam…

          P.s: Memey … namamu sungguh manja.. apakata tak yah lah rasa frustrtd sngt dngn org2 kat BN ni. Jd lah Org yg Berjiwa besar. Kdg2 KIFARAH bg artis tersebut … yg suka2 uploadkan gambar yg boleh jatuhkan fitnah kat diri sndiri. Kelakuan pun tak jaga. Awk ni kluarga artis jugak ke?… sy angkat kaki dulu … permisi neng… bye t8 card … memey …

          0

          0
        • diva says:

          To Didi,

          Royal brunei pakai tudung litup taw. pi la apply. saudi arabian airlines cam putrid keje ni pakai selendang jeww

          0

          0
        • Ah moi.. says:

          Sorry lagu step by step tu tersilap … NKOB bukan Backsteeet Boys … lagu zaman dulu2… zaman kakak2 kita jd tak brapa nak ingat … typo .. Back bkn bad … tak ingt nama kumpulan music tak pe … jngn tak ingt nak Selawat … sy pernah tanya kakak umur 40an … SURUH SELAWAT … dia tnya balik selawat tu MACAM MANA? … aduhhhh… Selawat dia keliru dngn syahadah … menakutkan basic dia x tau. Ada MAKCIK umur 50an mandi wajib aka MANDI HADAS BESAR dia SELAMA HIDUP SALAH… TAK BACA NIAT & tak tau jenis2 air utk mandi bersuci slps haid & Jimak… sesuka hati dia bila mandi tu. Bayangkn solat ? … Studnt umur 15tahun suruh mengucap … sedapnya dia takbir raya mcm nak tergelak pun ada tp memikirkan soal akidah … rasa mcm nak nangis la pulak…

          0

          0
      • Neelofa says:

        keciknya tudung,
        bersangkan baik, tudung2 besar harga puluh2 ribu barangkali..

        0

        0
      • Wawa Zainal says:

        kesian dia, disebabkan kesempitan hidup,
        terpaksa pinjam seluar adik dia, ketat gilaa…

        0

        0
    • Blake Lively says:

      Bersangka Baiklh
      Orang tu baru je pakai tudung mungkin perlahan lahan dia berubah
      Mula2 ketat,pastu longgarlh pakaian dia

      0

      0
      • Rima says:

        Nama kau pun .. Hahhaha
        Tak agak agak guna nama Blake lively .
        Glam you i suka

        0

        0
      • gossip girl says:

        Setuju. Asyik nk kondem org pun xblh gak. Dia baru nak bertudung. Doakan dia bertudung n menutup aurat dgn sempurna. iAllah.

        0

        0
    • ape lah says:

      betul dah tu memakai tudung…bukan die tulis “menutup aurat”

      2 benda yang berbeza kot

      0

      0
    • happy says:

      alhamdulillah wife aril dah pakai tudung.. kalo nk tgur cara pemakaian dia kena berhemah. bukan trus condemn camtu..nanti kang trus x mau pakai tudung lak sbb korang condemn dia camtu.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Betul la tu…
      Dia x kata MENUTUP AURAT pun
      Xkan la nak berhijrah,terus nak.berjubah,tudung labuh..
      Guna akal la minah oii before komen…
      Kalau 2 3 tahun pakai tudung,tp x da improvement baru la tegur….
      Ni baru nak latih diri…

      0

      0
      • maaf menegur says:

        Bukan masalah tudung, cuma baju silalah lebih bersopan …. ketat keterlaluan sngt… berhijrah maksudnya meninggalkan terus perkara yg tak mengikut syariaat. Gunakanlah perkataan yg lebih sesuai. Sy lihat ramai menggunakan “Hijrah”. Tdk sesuai dlm konteks ini. Klu dah nak berhijrah tiada lg latihan. Al Quran & hadith dah tetapkan. Kewajipan menutup aurat dngn sempurna. Latihan hnya sesuai bg kanak2 belum baligh. 2 3 thn? Sekiranya kita di jemput Allah bg mana pulak nasib kita di alam barzakh. Wal iya zubillah. Kita tidak pakai akal tp iman & ilmu. Sekian.

        0

        0
        • maaf menegur says:

          Bg sy teguran lebih kpd para Suami … 3 golongan yg ALLAH SWT TIDAK AKAN [email protected] ( tiada bantuan dr dikenakn azab)di akhrt kelak. Salah satunya Lelaki DAYUS… sila baca hadith tersebut (Riwayat Ahmad & An nasaie : Albani mengesahnya Sohih Ghayatul Maram 278). Lelaki Dayus termasuk lah TIDAK MENJAGA AURAT dngn sempurna Ahli keluarga kita yg PEREMPUAN. Status born muslim dngn revert to Islam berlainan. Wlu bgmana pun selagi Ada Nyawa Secepatnya Bertaubat. Kita sudah tahu hukum hakam. Berhijrah dalam erti kata sebenar dlm islam.

          0

          0
        • maaf menegur says:

          Jngn lah kita mengatakan hukum yg jelas haram dngn mengatakan .. tidak mengapa perlahan2 berubah dlm menutup aurat. Seolah2 mengubah hukum yg telah di tetapkan dlm Al Quran. Seruan menutup aurat dngn sempurna itu telah diwajibkan dr zaman rasulullah lg. Bukan hamba Allah yg dlm entry ini tetapi smuanya scara umum. Pernahkah kita terbaca mana mana para ulamak menasihatkn tutuplah aurat perlahan2. Kpd born muslim. Mrk akan menanggung dosa individu berkenaan krn membenarkn perkara tdk mengikut syariaat. Tiada kompromi. Sekurang2nya bertudung tetapi pakaian biarlah nampak sopan wlpn masih di tahap menjinakkan hati. Tetapi mencela tdk di benarkan. Sekian.

          0

          0
        • maaf menegur says:

          Wlp bgmana pun kita bersangka baik saja … mana tahu dia berubah akhrnya. Tetapi malang bg kita smua sekiranya menangguhkn perkra wajib , akhrnya kita pulang kpd Allah Maha Pencipta kita dngn masih berusaha menutupi aurat dngn sempurna yg sngt mudah di lakukan. Tutup dada , pakaian longgar hnya menampakkan pergelangan tangan & muka. Adakah sngt susah? Felexia pun boleh berbuat demikian & ramai saudara kita di europe yg baru revert to islam dpt melakukannya. Mengapa kita born muslim di nusantara sukar menuruti perintah wajib Allah swt itu dngn pelbagai alasan yg tidak masuk akal malah jauh sekali dngn iman & taqwa. Sekian.

          0

          0
        • maaf menegur says:

          Minta maaf bkn menjadi ustazah di sini .. cuma berhati hati bila berbicara tentang hukum hakam menutup aurat mengikut syariaat itu. Sy sndiri mempunyai ramai teman malah kwn baik sy sndiri tdk menutup aurat. Tugas kita menasihati selepas itu serahkn mrk kpd Allah swt. MENDOAKAN mrk tetapi JGN BERKATA YG BUKAN2 MENGENAI HUKUM YG TELAH DI TETAPKAN OLEH ALLAH Swt. Sekiranya kita kurang ilmu. Jngn kata ISLAM itu MUDAH maka SEGALANYA kita PERMUDAHKAN. Walhal hukum jelas Haram berdosa besar tidak tutup aurat. Islam mudah dlm konteks DARURAT. Contoh RUKHSAH solat bg org sakit, solat musafir. Bkn sesuka hati PERMUDAHKAN PERKARA YG WAJIB , yg tdk ada sebab2 yg di benarkan syarie. Adakah utk beli baju yg longgar sdkt terlalu mahal ? @ sekurang2nya pakaian biarlah mata ini tdk perlu tunduk bila melihat. Takut hati kita terUMPAT. Maklumlah kita manusia biasa. Membuat org berjuang mjaga iman. Lelaki memandang dngn nafsu. Sekian.

          0

          0
        • memey says:

          Terima kasih atas pencerahan dan sudi kongsi ilmu. Bahasa dan kata2 anda menunjukkan keperibadian anda yg terpuji. Kalau sy yg ditegur begini, lembut hati rasanye nak berubah. Dan ketahuilah pd hari ini sesungguhnya anda dah buat 1 kebaikan iaitu kpd sy sendiri.. insha Allah sy pun akan cuba sebaiknya utk menutup aurat dgn sempurna. Tq

          0

          0
    • minah jambu merah biru says:

      buat ape pakai tudong kalau semua Nye ketat ketat..ltkde bezaaaaaa..nk selamatkn laki punye pasal ketat pon ketat la asalkn bertudong….jadi pengomen2 semua jangan nk cakap banyak !!!

      0

      0
  2. Aril FC says:

    Alhamdulillah seronok tgk wife Aril dah bertudung.. I Love u Aril since AF7 lagi.. sy doakan semoga kalian berbahagia sampai ke Syurga.. Love Aril “Awok”

    0

    0
  3. freshgraduate93 says:

    Alhamdullillah dah bertudung tapi selepas ni bolehlah istiqamah untuk pemakaian tudung yang menutup sempurna , melabuh dan melonggarkan pakaian kerana masih tidak sempurna , InshaAllah ..

    0

    0
  4. nara mata juling says:

    sekurang-kurangnya, dia pakai tudung jugakkk kan..dari org lain yang pakai baju sampai terkeluar kopek pe cite kan…

    0

    0
  5. wah bestnya.. bukan pramugari xpakai tudung ke?? ke malindor airlines??
    pelik plak, tapi apa2 pon tahiah utk kome bdua, bhgia hgga ke jannah.. cantik jgk wife dia :) . xsebar nak tgok romantika dyorg hahaha

    0

    0
    • san says:

      dia kan keje dengan saudi airlines

      0

      0
    • kaki kaw says:

      Xpyh nk pelik sgt la.Airlines yg dia kerja tak mcm air asia dan mas. Airline yg dia kerja pakaian nya sopan. Tutup kepala mcm tudung dato ct. Sbb tu aril dgn puteri jrang berjumpa sbb bkan keja dkt mlaysia. :) respect puteri berhenti krja lepas 3hri kerja dgn air asia. ^^

      0

      0
  6. nok gebuzzz says:

    berfikiran positif jer la….at least nak juga dia bertudung,berubah sikit2 la…..neway pasangan ni mmg secocok gitu….

    0

    0
  7. Putri says:

    Biarlah dia pakai tudung macam tu dulu.. Islam itu mudah.. Jika niat dia untuk menutup aurat itu betul.. lama-kelamaan, dia sendiri yang akan melonggarkan pakaiannya.. mungkin, buat masa ini, dia hanya ingin berjinak-jinak dengan hijab.. yang penting, kita sebagai saudara seagama perlu mendoakan yang terbaik agar isteri Aril ini terus istiqomah dan meng-upgrade kan lagi penutupan auratnya..

    0

    0
  8. pasangan panda says:

    asal pakai tudung macam makcik2 haha

    0

    0
  9. manis manis gula says:

    semoga berbahagia hingga ke akhir hayat…hanya nak tinggalkan pesan, jangan mempersendakan suruhan Allah…kalau boleh bertudung jangan lagi berpakaian ketat sehingga nampak bentuk tubuh…memang kita nak belajar tetapi ada juga batas untuk diikuti…jangan sampai nampak kita meremehkan tuntutan agama..boleh berfesyen, tidak salah tapi pakailah yang longgar-longgar bila dah bertudung..sedih bila ada yang bagi alasan “biarlah dia baru nak belajar”..teguran tu ada sebabnya, bukan hendak mengutuk..kita juga sama-sama berdosa kalau membiarkan perkara salah terus berlaku..tapi tegur mesti berhemah kan? jangan sampai ada hati yang terluka…

    0

    0
  10. cantik says:

    ujian bagi yang dikurniakan wajah dan bentuk yang cantik.

    0

    0
  11. Norashikin says:

    Doakan yang terbaik apabila seorang hamba allah berubah kpd kebaikan agar jadi yg lbh terbaik bukan dgn mancaci atau menghina siapalah kita sbgi hamba yg kerdil nak judge..biar perubahan berlaku secara perlahan agar kekal selamanya.

    0

    0
  12. jibam says:

    laa..ku sangkakan mamat ni bapok..dah iras2 aznil nawawi dah tu..kahwin dah rupanya ye?..bagus..bagus..semoga selepas ini ko menampakkan ciri2 yg lebih kelelakian ye..kalau tak, nanti org tak kenal yg mana satu suami, mana satu isteri..kalau pandang muka kau ni, dgn gaya berpakaian ko selama ni, asyik nampak azwan ali dan aznil nawawi..ubah laa..biar nampak jantan sikit…

    0

    0
  13. linda says:

    Alhamdulillah…dah pakai tudung nmpk sweet sgt. bukan senang ye perempuan cantik nak terbuka hati pakai tudung. lg2 stewardess. jgn jadi mcm artis2 kita, kahwin pakai tudung bila cerai dgn tudung2 sekali terbang melayang.

    0

    0
  14. lucifer says:

    lawanya wife…. congrats to both of you…

    p/s : ignore je sesetgh komen kat sini bro…. sbb derang tu hati super duper busuk… sbb dah asal usul mcm tu…

    0

    0
  15. poyo says:

    amboiii lucifer…poyo betul..ko sepupu papat dorg ke nk bela melangit…just wish oni xyh la nk babitkan org lain…ak rase ko lg busuk kot..dah tu like msj sndiri…pengsan ak…!!!

    0

    0
  16. Shaklee says:

    Cantik wife dia

    :)

    0

    0
  17. Anonymous says:

    x kisah la dia pki mcmmane pun..x yah sibuk nak ambik tau hal rumah tangga org..g tgk nenek raja ema tu..leher dah menggelebeh ade hati nk promote produk

    0

    0
  18. kak wok says:

    senyuman dorang seiras…..

    0

    0
  19. Hotak_Kau says:

    Aku rasa dia ni pakai tudung sbb dia kan stewardess emirate kan. ala2 kena islamic kot…
    so tu yg rupa beTUDUNG tapi beTELANJANG jerrrrrrrrr~~
    hahahahahha memacam RETISSSSSSSS nih hai

    0

    0
  20. lolly says:

    memang ketat baju.. tp jujur cantik sgt wife aril bila btudung.. lebih cantik than before.. tahniah aril.. wife mndengar kata.. alhamdulillah.. tanda dia syg awk :)

    0

    0
  21. ohoiii says:

    tudung pendek suar ketat? tak pelah.. sekurang2 nye dy cube utk bertudung. nnt dy berubah la tu sikit2.. doakan je yg baik2

    0

    0
  22. Robin says:

    Alhamdulillah..pasangan suami isteri yg cute!

    Lagi cute sbb sharing seluar #eh

    0

    0
  23. eyanti says:

    pakaian die nampak ketat sebab pakai jaket, tak kan nak main salji pakai jubbah, GOBLOK BANGAN KALIAN.

    0

    0
    • aduh pakaiannya longgarkan ... says:

      Awak tak pernah pergi main salji ke? Perlu ke pakai ketat mcm tu … awk tngk betul2 itu salji ke .. ? Pokok persoalan di sini sama ada ia pasir @ salji tak perlu berjubah cuma longgarkan .. mulut awk boleh tahan … Goblok awk itu, awk jwb di depan Allah swt. Klu awk indon muslim tp klu bkn muslim no komen. Kwn2 sy berjubah blh jer pakai jubah seluar … awk tak pernah ke luar ngra 4 musim? . Ramai student berjubah main snwboarding di sana pakai pakaian besar. Tdk ada masalah pun?…. mmg pun pakaian nak main snwboarding tu besar … aduhhh sih… kamu cakap pakai apa ya… bisa tak berbicara pakai akal ….

      0

      0
  24. MHA says:

    Fitrah & lumrah orang Melayu, suka sangat bg pandangan negatif. Betul jugak ada yang kata, bila tutup aurat dikutuk sebab tak sempurna. Bila berlitup macam ustazah pun, dikutuk sebab menunjuk-nunjuk keimanan pulak. Bila ada orang yang bukan Islam, pakai tudung untuk mendekati Islam pun, dikutuk & dicaci seoalah2 mempermainkan Islam. Habis tu macam mana?

    Nak tanya jugak lah, dekat sini memang berpakaian mengikut fitrah ke? Especially yang perempuan. Dah cek ke baju kurung masing2 tu ketat atau tidak? Ada cutting bentuk badan atau tidak? Kalau berjubah sekalipun tapi kalau melekap ke badan tak guna jugak kan? Yang bertudung pulak, dah cek labuh tudung masing2? Dah cek ke sanggul kepala tu tak menyerupai unta yang dikatakan haram tu? Dah semak pergaulan sesama bukan muhrim terbatas atau tidak? Sucikan diri & hati.

    0

    0
  25. minah jambu merah biru says:

    muka bini dia ada muka lofa sikit ..

    0

    0
  26. cik kepoci says:

    doakan lah yang terbaik jangan menghina. dia akan berubah jika mendapat hidayahNya antara lambat dan cepat ja tu urusan puteri. ok la dari tak pakai tudung dia pakai tudung. Mana tau suatu hari dia ubah pemakaian dia pulak. jgn judge org bagi ruang pada mereka yang nak berubah. manusia tak boleh paksa. Fans Aril & Puteri. Nilai adik beradik kita dulu dah sempurna sgt ke?

    0

    0
  27. ssssss says:

    KETATNYE……..

    0

    0
  28. naz says:

    xsalah nak pkai tudung tu,,, tp jgn le pkai ketat gitu kat nogori omputih pulak ,,, nanti omputih ingat pemakaian org islam gitu puler,,,

    0

    0
  29. Jeanette says:

    I’d like to find out more? I’d care to find out more details.

    0

    0
  30. If you are going for most excellent contents like me, simply pay a visit this web page everyday as it presents
    quality contents, thanks

    0

    0