Written by AbangNara | November 3rd, 2012

Diharap anda dapat bersabar sehingga Abang Nara mendapat gambar majlis pernikahan Farid Kamil dan Diana Danielle yang lebih berkualiti tinggi. Buat masa ini, layankan dulu beberapa keping gambar daripada telefon Abang Nara untuk anda.

gambar nikah diana danielle

Majlis pernikahan telah berlangsung dengan sederhana di Hotel Flamingo. Cantik sangat sebab ianya dilakukan di tepi tasik. Semoga Farid Kamil dan Diana Danielle akan berkekalan menjadi suami isteri sehingga akhir hayat dan dirahmati dengan anak yang ramai.

gambar nikah diana danielle

8 lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

gambar nikah diana danielle

gambar nikah diana danielle
gambar nikah diana danielle
gambar nikah diana danielle
gambar nikah diana danielle
gambar nikah diana danielle
gambar nikah diana danielle

gambar nikah diana danielle

p/s: Ada plan nak gi korea next year?? Deal terbaik Abg Nara rasa so far… Lawati FB dan LIKE pelangibonda utk package terbaik dari ladang!

161 responses to (10 GAMBAR)Majlis Pernikahan Farid Kamil Dan Diana Danielle

  1. nur balqis says:

    wah!!!! kampung sgt nyah…walaupun kampung diana tetap comel…apa2 pun tahniah ye..semoga kekal ke anak,cucu,cicik dan cocok…gituuuuuuu…..

  2. kucinghitamkakipanjang says:

    tahniah sicantik diana dan si kacak farid.. semoga sentiasa bahagia… tp kalau ye pun nak buat garden, buh lah khemah lawa2 utk diana tu…. sakit mata die menahan panas….

  3. piah says:

    adoi.. aku rasa baju pengantin kat kedai nyonya pun lagi cantik, kesian kat dd. takda budget ke.

  4. myra says:

    tahniah DD&FK semoga perkahwina kamu berdua dirahmati allah dan kekal hingga kejanah amin.

  5. Anonymous says:

    weird sungguh nikah tepi tasik
    I prefer nikah dlm masjid. lg mendamaikan
    kalau nk buat majlis resepsi kat tepi tasik ok la jugak

    *just my opinion je.

  6. saje-saje says:

    congrats DD n FK…tak kisah lah nk nikah kat mana..asal syarat sah ikot..n pernikahan tu sah….kena ingat bkn masjid je milik Allah swt, seantero cakerawala ni milikNYA..so, kat mane2 pn nikah, ttp kt bumi Allah swt…xde issue kt situ…w’pn pengantin tu nikah kt planet marikh pn ttp milik Allah swt….haish…x kisah la pkai kain mcm indon ka, asal bj yg elok x menjolok mata….psl baju melayu tu, xde dlm alquran, kne nikah pkai baju melayu..ikot suka la, asal tutup aurat…asal x pertikaikan ustaz don nikah pkai jubah sedangkan dier org melayu..ape daaaa… org islam kt US pn nikah pkai suit…hishhh susah la ngn org melayu yg pikiran sempit….

    aku berkenan sgt ngn majlis nikah yg serba serbi sederhana ni..dari pemilihan tmpt (flamingo tu hotel biase2 je), baju, dulang hantaran, wang hantaran, decoration pelamin (kadang2 artis bertunang tu lagi gah pelamin nya~ contoh Liyana Jasmay nye pelamin bertunang)…. ni baru la kate bersederhana….bkn mcm artis2 lain, ckp “sederhana”, tp, segalanya gah bagai…..

  7. saje-saje says:

    satu lagi psl solat pulak….org arab tu, kt mana2 dier solat…kalau dah msk waktu tu, kt mane2 yg xde najis or tmpt bersih suci pastu carik kiblat terus depa solat….xde isu..berbalik pada ape yg ak ckp td tu, bumi ni milik Allah swt…..penah sekali time ak buka puasa kt pavi, surau penuh, ngn penuh selamba nye ade 2 org arab solat kt tepi loading lift yg berdekatan surau….kat mana pn xpela…kusyuk ke tak tu Allah swt yg tentukn…haih…org melayu ni mcm2 nk dikomen….seksi komen, dh pakai xseksi, kata kain mcm indon…x smyg komen, ble smyg kate tmpt x sesuai, x kusyuk….buat gah2 membazir, ble org buat sederhana, kata asal x buat kat sini, lagi cantik kt tasik ni la tasik tu la….haaaaaaaaaaaa ape nk jadi org melayu ni??

  8. watiesudin says:

    lol…dah nikah dah ye…almaklumlah…berita banyak tentang bakal perkahwinan datuk lee chong wei…sampai tak ingat perkahwinan diaorang…kakak saya lagi le, dia ingat diaorang kahwin bulan depan…lol…apa2 pun, tahniah…

  9. Non chinese indian says:

    Baju tidak sedondon dari segi warna dan tema, susunan pelamin nikah, platform solat dan meja tok kadi yang agak bercelaru, pengantin lelaki agak serabai berselipar/bercapal tetapi memakai sut yang baru kena clorox, putih berseri kebiruan macam baju baru sekolah menengah. Diana, kau memang cantik, sayang sekali pengantin lelaki macam baru bangun tidur. Walaubagaimanapun, perkahwinan yang “sederhana” macam ni lah yang ada peluang untuk kekal lama. Betol sik? Hehe..

  10. omak kau says:

    aku rse la.ms akad nikah td..diana msti nangis sbb ayah die x de tme ari bsejarah die.

  11. Anonymous says:

    kaki farid kamil masa solat tu tk betul…itu sahaja.:)

    • Apam Tembam says:

      First thing first…tahniah Farid Kamil & Diana Danielle. Alhamdulillah semoga bahagia & kekal ke anak cucu…amin.

      Setuju degan komen – pasal kedudukan kaki masa sujud tu…tolong perbertulkan..next time…refer buku Indahnya Bersyariat….bagus buku tu.

      Lagi satu…ramai yang terlepas pandang bila pakai seluar warna putih…jenis kain penting….pilih kain tebal… sebab saya rasa macam see through sikit. Especially masa sujud tu ….boleh tahu pakai boxer putih…so peringatan buat semua….kalau pakai seluar putih…pilih kain tebal so that no see through – wardrobe malfunction gitu….seluar dalam jangan pilih warna putih…white on white will not do much justice….choose black next time.
      Kesilapan yang biasa orang terlepas pandang bila pakai seluar putih. (men or women)

      Make sense??

      • Anonymous says:

        bnyk sgt komen ko, ko dh kawen? klu blum pegi kawen cepat, dah mcm andartu emo xdpt kawen! sibuk sgt perati satu persatu baju org la, kaki org la. ketiak die berbulu ko xnak perati kot2 ternampak kat celah2 gambar mana2. pui!

    • sedar says:

      ni sorang lagik…
      Solat sah
      kedudukan jari kaki x der dlm Syarat sah Solat…

      Semua ini adalah keindahan dalam Islam .. Allah tidak akan membebankan hambanyer … Contohnyer org yg x der jari kaki…

      so gi blajar lagik ya…

      • Apam Tembam says:

        @sedar – mangkuk hayun la kau. Kami tak tulis pun solat FK tidak sah atau sah. Cuma kami tulis kedudukan kaki tu saja. It is your assumption,. Bodoh…. Baca pun tak tahu – nak tunjuk terror …,piiiraaahhh!!!!

      • Anonymous says:

        ckp org bodoh, ko lagi bodoh apam temban saiko!

  12. Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

    cian diana kenapeeeeeeeeeeeee lah bejemur kt tengah panasssssss tempat redup sikit tkde ke ? make up tk cair ke ? camana pon diana cantek …lov uuu diana….

  13. Anonymous says:

    Ok la tu nikah mcm ni. Buat kawin grand2 pun pastu bercerai x guna jgak.

  14. syed scha says:

    tahniah farid n diana…semoga Allah memberkatiNya..masing2 ade pendapat masing2…ape yang penting perkara y wajib telah dilaksanakan..Alhamdulillah dan doakan y terbaik untuk pasangan ini…

  15. walau ape pun tanggapan orang, mari kita doakan kebahagiaan mereka kekal sehingga akhir hayat….

    mohon ‘Like’ wedding photographer saya….
    http://www.facebook.com/atanahmadphotography

  16. Ratu says:

    Bab kaki msa sujud tu klu td korg tgk video yg disiar kt astro psal perkahwinan diorg.., korg akan nmpk yg kdudukan jari kaki farid tu cecah lantai msa sujud. Mgkin msa gmbr diambil dia bru nk sujud…

  17. alahaiii says:

    baju dia sesuai ke tak dia pedulik hape. kalau dah cantik takyah pakai baju sarat sangat. Yang penting tak seksi dannnnn bertudung.

    congrats farid & diana!

  18. min omar says:

    Rumah dah siap,pahat masih berbunyi.
    Dalam apa-apa majlis yang telah selesai,tak sah kalau tidak digunakan peribahasa ini. Nanti kena kat majlis kita nanti baru kita tahu perasaan orang macam Diana & Farid ni.
    Semoga hidup mereka & kalian diberkati Allah.

  19. Anonymous says:

    kenapa nak pertikaikan baju nikah die? salah ke? rujuk balik rukun nikah..de ke masuk bab pakaian? kalo de, sila kemuka kan..pasal solat sunat..antara dia dan Allah, kita manusia yang sama kerdil mcm die jugak xboleh nak pertikaikan.. peace no war! saling mengingati sesama kite je termasuk diri aku sendiri… :P

  20. Mak Jemah nak masuk Juara Lagu dgn lagu barunya Cak Cak Pong says:

    sweet couple…faridddddddddddddddddddddddddddddddddd..huhuhu..takpelah mak jemah ucapkan selamat pengantin baru

  21. kaisar says:

    Alhamduillah semuga berkekalan hingga keakhir hayat.

  22. insan kerdil says:

    Slmt memulakan hidup baru sebagai suamiisteri buat DD & FK..walaupun bersederhana, x mengapalah kerana bersederhana itu lg dituntut olehNya..mudah2an dirahmati & diberkati selalu perjalanan hidup berumahtngga olehNya, jika blh hingga kesyurgaNya, In~sya Allah..

  23. Anonymous says:

    Moga org lain kalau buat nikah cam ni solat sunatnya tu dalam bilik lah ye. Bukan nak mengata mengumpat, tak berapa sesuai solat sunat kat tengah2 pdg gitu dgn cameraman lagi. cam tak kusyuk je. Tapi kalau saudara Farid boleh kusyuk Alhamdulillah

  24. nurul says:

    sangat cantik..tahniah