Written by Bella | January 29th, 2018

Bagaikan puteri dan putera bersanding di kayangan, itulah gambaran tepat buat majlis resepsi pasangan Yuna dan Adam Sinclair yang diadakan di Pusat Konvensyen Antarabangsa (PICC) Putrajaya semalam.

Yuna begitu anggun dengan gaun putih manakala putera hatinya Adam tampak sangat segak berbaju Melayu lengkap dengan tanjak yang direka khas oleh Hatta Dolmat . Dengan tema “garden wedding” sebanyak 1,500 tetamu yang hadir termasuk rakan artis dan VIP pada majlis tersebut terpukau dengan hiasan pelamin yang cukup eksklusif dan indah.

Antara rakan selebriti yang membuat persembahan adalah Aizat Amdan, Noh Hujan dan Bunga Citra Lestari.  Bapa Yuna, Datuk Mat Zarai’ai turut menghiburkan pasangan mempelai dengan lagu Perfect yang dipopularkan oleh Ed Sheeran.

Jom kita lihat beberapa lagi foto sekitar majlis resepsi perkahwinan Yuna dan Adam dengan membaca entri ini sepenuhnya.

48 responses to (10 FOTO) Sekitar Majlis Resepsi Yuna Dan Adam Yang Cukup Eksklusif Dengan Tema Garden Wedding

  1. Anonymous says:

    cantik baju dak hatta buat… sangat cantik..

    10

    2
    • Kak Jemah says:

      Tak cantik langsung. Tak sepadan dgn gaya baju Adam yg 100% tradisi. Baju Yuna caca marba. Sanggul atas turban. Shawl kepit kat lengan. Kain kembang setaman. Fusion yang tak menjadi. Huduhhhh

      23

      1
    • Anonymous says:

      overall cantik la.. memang lain daripada yang lain.. tapi utk yuna, mungkin bole kemaskan bahagian dada tu.. nampak serabut sikit. turban tu tinggikan sikit, pastu pakai veil atas turban. takde la nampak pelik sgt..

      4

      0
  2. damai says:

    knplah adam tak trim janggut dia biar nak kemas, mcm gini x sgp mak tengok

    41

    1
  3. datukfizz says:

    “Bagaikan puteri dan putera bersanding di kayangan”

    mana ko tau kat kayangan sanding macam ni…

    30

    1
    • fishball says:

      LOL!

      0

      0
    • miss lollipop says:

      sebabtu tulis bagaikan.. ko tak pernah belajar peribahasa ke kat sekolah dulu..?? macam bagaikan kacang lupakan kulit, kenapa kacang tu ada otak ke nak lupa kulit bagai..? sebabtu la ada “bagaikan” perumpamaan namanya..

      ke ko memang tak pernah sekolah dulu..??

      12

      0
  4. Anonymous says:

    cantiknya pelamin…mmg cantik…..tp yuna x nmpk seri pengantin…. ke dh di over shadow ngan pelamin….?

    19

    1
    • Anyn says:

      Sbb fesyen buruk dia. Jadah ape melayu mana ada style turban ni. Tolong la artis international pun…hodoh gila.
      Bukan dengki. Cuma menjawab kenapa xda seri.

      35

      4
      • Anonymous says:

        xnampak mcm turban pon u olls, lebih mcm anak tudung yg nenek2 slalu pakai. kecewa, sbb aku punye expectation utk hari persandingan yuna terlalu tinggi.my bad..

        33

        0
    • Suasuwei says:

      Aku pun perasaan. Masa nikah pun sama….mungkin faktor turban tu.

      3

      0
  5. anon says:

    pelamin cantik
    baju cantik
    cuma seri pengantin tak ada
    hari2 biasa dah pakai urban ..jadi majlis kahwin mcm dinner show je lah

    37

    2
    • Opah says:

      Aah, betul tu. Klu yuna pakai shawl time nikah n sanding ni mesti berseri2! Sbb dia da lama x pakai mcmtu.. Pe2pun, she looks very happy..moga kekal ke ank cucu yuna n psgn!

      4

      0
  6. unknown says:

    baju & pelamin superb but yuna looks biasa2 ja.. mungkin dh biasa tengok dia dgn turban & light make up.. same goes to her hubs.. trim la sikit janggot tu bang oiiii.. apa2 pon congrates to both of u..

    20

    0
  7. Anonymous says:

    Bagi aku lagi cantik kalau dia tukar turban to shawl but you do u boo~ Selamat berbahagia Yuna n suami!

    16

    0
  8. Tk says:

    Pelamin cantik. Ambience cantik. Pengantin pun cantik. Dressing Yuna awesome and elegant! However some netizen spit it out in youtube what they are not happy about …. I believe yang bagi komen tu are all Yuna adoring fans and they are entitled to their own opinions.

    2

    5
  9. princess cici says:

    nape yuna ak nmpk mcm muka king coco je ni

    17

    0
  10. Kkkk says:

    Pelamin mmg superb tapi gamba tak cantik . Gamba pun macam pecah .

    3

    1
    • Anonymous says:

      gmbr ni nara dah edit buruk takpandai edit nmpk gelap… pls lah nara practice skill meng edit dulu sblm post… gambar sebenar cantik lah nara ni cedok kt instagram org..

      6

      0
  11. NoName says:

    Bagi2 aku, mana2 pengantin kat dunia ni tetap cantik.. Lg cantik bila kahwin secara halal. U know what I mean? Dgn masalah sosial semakin menjadi2, I salute pasangan yg berjaya melalui akad yg suci.

    1

    0
  12. haihh says:

    aku pun baru nak komen pasal seri muka si yuna..you olls dh komen tu ok lah tu.

    4

    0
  13. tarzan says:

    tema garden ke tema jungle ni?

    2

    0
    • Anonymous says:

      aku tgk cantik jer tema bohemian ni… takpayah kutuk pelamin org pelamin ko & keturunan ko lagi rupa sumbang.. jaga tepi kain ko yg koyak tu…

      2

      5
  14. Anonymous says:

    Byk songeh la korang. Mana tau yuna suka laki dia berbulu mcm tu… Buat ape nk trim. ?

    3

    2
  15. lala says:

    sibuk jer korang mulut puaka ni..mcm lh kawin korang tu bseri sgt…jeles lah tu x pun takda kerja takda idea nak komen..nampak buruk org jer…life sendiri beterabur….

    6

    0
    • anon says:

      itu kan padangan ..yg ko pulak nak meroyan kenapa>
      ko jurusolek yuna ke ?
      sebokk na ko ni …
      org nya pendapat suka hati lah
      kalau tak nak terima pandanga jgn jadi retis dan jgn share pic di media sosial .
      ko igt org yg bagi pandangan ni tak de life dan tu kau ada life sangatsss ke
      ntah2 lagi jahanam …
      jadi manusia tu kena terima padangan dan pendapat orang lain juga .
      bongok dan ego simpan sikit utk hari tua kasi tonton kat anak cucu
      gets life dude !

      0

      0
  16. Anonymous says:

    tmpt nikah cantik… pelamin kt PICC cantik.. kreatif sungguh tak lah nmpk pelamin biasa2 superb… baju hatta nmpk kemas & cantik…

    8

    0
  17. Anonymous says:

    suka tgk wedding yuna ni… nikah pun atas bukit sgt cantik & very class… tgk wedding diorg ni memang wahhh nmpk mewah…

    9

    0
  18. Anonymous says:

    Ni la pelamin viral yg orang msg wedding planner ckp nak buat mcm n budget under Rm150? pakai pelepah kayu la oii klu mcm tu hahahaha

    3

    0
  19. Noname says:

    Cantik sgt cm royal wedding pulak,…baju pn cantik…tapi pengantin tenggelam sbb banyak sgt plbagai hiasan pelamin bagai…

    1

    1
  20. Random says:

    yg dok kutuk pelamin, xde seri n all ni..u guys tolongla open sikit..this is 2018 man..open up to new things, pelamin pelik2..nampak mcm pelamin murah la..yuna pakai turban buruk la..understand where she comes from n how she is exposed kt luar negara drp kita yg terceruk dlm negara ni di sajikan dengan cerita2 politik sampah,drama2 sampah,news yg meruntun jiwa,etc etc..so otak kita ni mcm stuck kt situ je tau..even kau pi england ke,korea seminggu doesnt mean you’re open,seriously..sbb kalau otak banyak baca benda negative hari2,dgr benda negative hari2,this will make you eventually..ko tak suka sekalipun..chill la..wish her good things..

    7

    3
    • Mira says:

      Well nak buat macam mana.. Dah namanya selebriti..mulut org pulak tak boleh nak ditutup. Sabor je la…

      2

      0
    • sonia says:

      apa kene mengena design pelamin, takde seri dan turban dgn her being an international artist? upacara kahwin dia bukan expo visit malaysia ye nak kene please mata dunia. design kawin is usually personal taste. people have opinions. lagi-lagi for celebs terkenal mcm ni. org rasa tak lawa dorg komen tak lawa. rasa lawa diorg puji. by the way, i am a HUGE yuna fan. i buy her albums. even pada aku, pelamin dia cantik upacara classy tapi baju and fesyen dia mmg aku tak berkenan

      1

      0
  21. oddi says:

    yg dok kutuk pelamin, xde seri n all ni..u guys tolongla open sikit..this is 2018 man..open up to new things, pelamin pelik2..nampak mcm pelamin murah la..yuna pakai turban buruk la..understand where she comes from n how she is exposed kt luar negara drp kita yg terceruk dlm negara ni di sajikan dengan cerita2 politik sampah,drama2 sampah,news yg meruntun jiwa,etc etc..so otak kita ni mcm stuck kt situ je tau..even kau pi england ke,korea seminggu doesnt mean you’re open,seriously..sbb kalau otak banyak baca benda negative hari2,dgr benda negative hari2,this will make you eventually..ko tak suka sekalipun..chill la..wish her good things..

    2

    5
  22. bunga liar gunung says:

    crown mcm reindeer la pulak…

    0

    0
    • Anonymous says:

      crown stail org negori ler cuma modern all white…. ko nk crown camne yg jenis sarung sari kang termenari gelek2 tetek mcm lopak… geli tgk… baik aku tgk crown yuna ni…

      1

      1
  23. El says:

    Rimasnye tengok turban makcik tu, macam nak aku cabot

    4

    1
  24. Anonymous says:

    superb wedding… sedap mata memandang… start till end nmpk meriah.. lantak haters they dont get chance like yuna deserved..

    2

    2
  25. lol says:

    Start tiil end event dia mmg cantek dari puncak rimba ke hotel hall deco mmg terbaek laen dari yg laen cuma baju yuna yg ni tak kena, pkai plak turban hurmmm !! mmg queen of turban ke si yuna ni ?

    0

    0
  26. anti kepochi says:

    apa2 ajeklah komen lu org neh, suka sangat cari silap org. lu org takda keje lain ea. lu org komen bukan2 pun tak gunalah. dia dah naik pelamin pun. takda rasa ke nak doa baik2 tuk kbhagiaan dia org. dia ada pelamin rm70k! baju bling2! lu org ada ke?….lu org ada apa?

    1

    1
  27. anti kepochi says:

    apa2 ajeklah komen lu org neh, suka sangat cari silap org. lu org takda keje lain ea. lu org komen bukan2 pun tak gunalah. dia dah naik pelamin pun. takda rasa ke nak doa baik2 tuk kbhagiaan dia org. dia ada pelamin rm70k! baju bling2! lu org ada ke?….lu org ada apa?

    3

    0
  28. Yekeni says:

    Biggest ‘tiara’ I’ve ever seen….

    4

    0
  29. Anonymous says:

    spoil turban yuna..bad..jdi tak nmpk new..maybe dah style fesyen dia

    3

    1
  30. bunga liar gunung says:

    mak aiii…jambang laki dia, x gatal ke ni nanti hehehe

    1

    1
  31. dee says:

    the baju and yuna its self looks beautiful and gojess except the TURBAN lah. its spoils.. from nikah to reception the turban is spoiling her looks. im expecting yuna pkai tudung yg cukup sempurna menutup leher…

    4

    0
  32. Anonymous says:

    tahniah yuna dan suami, semoga bahagia selalu

    1

    1

Leave a Comment

Optional