10 Contoh Design Iklan Yang Boleh Dikatakan Gagal Dalam Penyampaian Mesej

Trending

10 Contoh Design Iklan Yang Boleh Dikatakan Gagal Dalam Penyampaian Mesej

Bagi mereka yang bekerja di dalam bidang untuk menghasilkan produk bagi kegunaan ramai, salah satu benda yang penting bagi memikat hati bakal pengguna mahupun pembeli adalah design bagi mengiklankan produk itu sendiri. Design iklan yang terpapar pada kotak-kotak produk adalah merupakan aspek penting kerana ia adalah merupakan impresi pertama bagi pengguna sebelum membuat pembelian.

Advertisement

Namun begitu, terdapat setengah pihak yang tidak perasan akan kesilapan yang berlaku ketika membuat design itu sendiri. Terdapat beberapa design yang gagal ini yang dapat mencuit hati, namun ada juga yang dapat menimbulkan kekeliruan dan menyebabkan kecelakaan. Di bawah ini admin nak kongsi beberapa design pengiklanan yang boleh dikategorikan sebagai “gagal” dengan pembaca semua. Enjoy…

1. Sia-sia je orang bagi batang kayu nak pegang tu….

2. Tilam tu buat apa beli kalau nak baring atas rumput…

3. Ni ikhlas ke tak ikhlas nak bukak 24 jam ni…

4. Malas nak komen. Racist ke apa iklan ni..

5. Masa kat sekolah dulu, dalam seminggu ada berapa hari dia belajar korang rasa…

6. Korang rasa naik naik ke Turkish Airlines ni?? Nampak cam nak terhempas je…

7. Jangan salahkan orang lain ya kalau bau busuk masa bukak kotak tu…

8. Gelabah sekor-sekor nak carik jalan keluar masa kecemasan nanti…

9. Mesti ada yang tersalah masuk…

10. Nak cakap tak kreatif, nanti marah pulak…

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...