Written by AbangNara | March 28th, 2011

zul huzaimy

Terkejut Abang Nara mendengar pengakuan isteri Zul Huzaimy yang mengesahkan mereka berdua sudah bercerai sejak 1 Julai 2010. Takziah diucapkan kepada pasangan suami isteri ini. Penceraian mereka telah didaftarkan di Mahkamah Rendah Syariah Kajang. Perkahwinan mereka berdua dikurniakan seorang cahaya mata lelaki yang kini berusia 5 tahun. Kata bekas isteri Zul Huzaimy:-

Memang selepas itu Zul banyak berubah dan dia tidak seperti dahulu. Malah selepas penceraian tersebut, Zul berhasrat untuk merujuk semula dan merancang ingin melangsungkan perkahwinan secara rasmi. Bagaimanapun, mungkin kami tidak ada jodoh, perancangan itu tidak menjadi dan kami berpisah secara baik. Anak kami, Awal Haziq, 5, pun dah faham dengan keadaan yang berlaku

Dan Abang Nara sangat-sangat terharu mendengar kata-kata bekas isteri Zul Huzaimy:-

Kami tak mahu membawa isu hak penjagaan anak dan pembahagian harta sehingga ke mahkamah kerana ia akan jadi lebih rumit. Tentang nafkah pula, saya tidak kisah jika Zul mahu beri ataupun tidak. Rumah yang diduduki kami sebelum ini pula berkemungkinan akan dijual. Kami dah tidak ada kaitan suami isteri lagi dan hanya akan bercakap tentang hal anak sahaja. Lagipun saya ada dengar cerita yang dia sudah pun ada seseorang. Apa pun, saya mendoakan kebahagian diri serta kerjayanya

Takziah Abang Nara ucapkan atas berita ini. Semoga Zul Huzaimy, bekas isteri dan anak mereka tabah menghadapinya. Sumber berita Mstar.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

125 responses to Zul Huzaimy Dan Isteri Cerai Talak Dua Sejak 1 Julai 2010

  1. eddy says:

    bagi saya dia seorang isteri yg penyabar

  2. artis NERAKA says:

    yang ade affair ngn gurl dunia baru 2 sape???

    xingat laaa…

    die ker??

    xtaw pon laxx die da kawen mamat nie..

  3. leolizza says:

    kesian anak bila berlaku perceraian sebegini…. bila bersama ayah, tanya dimana mama, bila bersama mama, tanya dimana ayah… kenapa ayah tak duduk dengan kita sekali…. huhuhuhu… sedih..

    • Miss Volvo says:

      Mama Papa i bcerai i duk dgn mama. I xpena tny mana papa I sbb papa tiri I sorg yg penyayang hehe

    • silentgirl says:

      ksian kan..kat anak2 mngsa pnceraian ni…pd observation aku kan…kwn2 waktu blaja dlu…rmai yg rosak..kbykkannya dtg dr broken family..divorced parents! napelah sng sgt nk bcerai2 ni..lelaki oh lelaki…hargailah wanita dsamping kau!

  4. awek sabah says:

    kawen dan cerai..itulah trend segelintir artis kita…huiss

  5. awek sabah says:

    memang kesian..trauma2

  6. Nazim Nasri says:

    pengaruh media lebih, tu sebab artis kerap cerai.

    suami artis, isteri jeles sebab suami asek berlakon+berkepit dgn perempuan lain, even dalam drama je.

    batas suami kena jaga ahh kalau dah tahu ada anak tu (:

  7. Anonymous says:

    Dorg cerai bkn psl zul ada affair ngn pmpuan laen kt dlm fb ke???
    Pape hal pn i mnt cara lakonan zul huzaimy

  8. miss_pinky says:

    artis, bese la.

  9. lyn says:

    kepada wife zul…sabar bebyk k..insayaALLAH…ade hikmah dsebalik p’ceraian ni…pd zul..walaupun da ade insan baru…jgn sesekali abaikan anak…xkiralah dr segi nafkah ataupun perhatian…sian kat anak..

  10. ms y says:

    pada xwife zulhuzaimy..jjgn risau k..maybe Allah nak ks pengganti yg lebey baik..all da best..

    • nunu says:

      aku sokong. mungkin ada insan atau perkara yg lebih baik buat ex wife dia. orang yang baik dan penyabar akan sentiasa dpt benda yg baik juga akhirnya. wanita baik utk lelaki yg baik. she deserves better !

      • tuti says:

        xsilap aku exwife dia skang kwn dgn pilot. mewah hidup exwife dia,dgn anak dia skali tumpang mewah.alhamdulillah. kpd ex-wife :- sabar yer kak!! compare artis dgn pilot apala sgt artis tu,income pun xtetap.pilot dhla gaji byk income tetap every mth. biar zul gigit jari je tgk akak happy

  11. kaki_g0ssip! says:

    muka ZH ni sejibik mcm muka uncle aku..muka dy yg serius 2 pn sama je.. huhu!

  12. Wan Hanida Meor Arif says:

    dh x de jodoh, nak wat camne….ape pon doakan yg terbaik je lah buat mereka dan anaknye.

  13. Sweetheart... says:

    hahahha miss volvo ko nk try ke uncle kaki_gosip 2 kikiki klu cam 2 ak pn nk join skli leh x?hahahah

  14. Hikhok says:

    comelnya anak dia

  15. diana says:

    Ex wife dia redha cam aku gak… masa aku nak minta cerai, aku cakap, tak yah bagi apa2 pun tak pe.. nanti kat akhirat kita kira k.
    dulu my x kata, tak de siapa nak aku… now.. berkejaran lelaki nak aku, pas tu, dia lak yg gila talak..
    So pada Xwife zul hilmi ni,, sabar k.. saya doakan anda akan jumpa dgn lelaki yg lebih baik.. AMINNNN

  16. sally says:

    dr dulu ak bace komen zul kat wall fb girlfren die.. mmg jiwang abez… tp bile kuar kat paper die deny psl tu… pelek gile sbb gf die tu one if fren ak kat fb… ak mmber ngan gf die b4 dorg bercinte… semoge zul bahagaia pasni n jgn ulangi kesilapan..

  17. nancypoh says:

    Ala..memang orang ketiga punya hal la tu..mana lah rumah tangga tak bergoyang kalau bukan pasal pihak ketiga..nak cakap problem duit pun, tak masuk akal juga..pelakon kan banyak duit gitu..huhu..anyway, kenyataan ex wife dia tu memang agak positif tapi kita tak tau apa sebenarnya yg tersimpan di dalam hatinya…

    • hati perempuan says:

      ini lah lelaki kan? tak tau nak hargai pengorbanan dan kasih sayang seorang perempuan halal bergelar isteri. Yang haram kat luar rumah tu jugakla yang dia syok. skarang ni mmng la syok nak poya2, tp dah tua2 esok, baru teringat kat ex bini yg sgt penyabar dan setia tunggu kat rumah. awek2 poya2 dia time tu pun dah tak pandang, sbb yg diorang pandang ialah glemer dan harta. cinta mereka tak ikhlas. time tu menyesal pun dah tak guna sbb ex bini dah bahagia di sisi org baru. what goes around comes around

  18. slumbercool says:

    dasar artis.

  19. rocco says:

    klu da kawen pastu jadi artis, mmg akan bercerai lah lps tuh..salu je aku tgk..kakak si ct tu pun sme gak

  20. dimple k.f.s says:

    TAK YAH LAH CERAI.SUDAH2 LER TUU.AMBIL YG JERNIH BUANG YG KERUH :)

  21. setle masalah dunia…

  22. Sitty says:

    cerai mcm ni la bagus….xde kecoh2 xde gaduh2…fair n square.

    • Tun Teja says:

      ye bagus sbb tak kecoh. tapi fair? tidak sama sekali. patutnya zul ni pertahankan perkahwinan dia dgn berhenti poya2. hargai perasaan isteri yg dah susah senang bersama dia, lahirkan dan jaga anak zuriat dia. tp dia peduli apa. last2 terpaksala isteri undur diri. adil ke tu… tak adil. tapi Tuhan tu Maha Adil

      • Sitty says:

        TT – adil tak adil biar Tuhan tentukan k. Setakat ni dorg dah cerai baik2 so adil la tu pada pertimbangan mata kasar kita semua.

  23. Anonymous says:

    Diorg cerai psl zul ada bcinta dlm fb kn..tp budak pompuan tu penipu kata ank org kaya…penah kuar dlm melodi

  24. chee says:

    isteri soleha..

  25. dolphin says:

    Buat ex wife zul…x pe, may be Allah nk bg jodoh yg lebih baik dari si zul nih. Harap muka je hensem…tp siap ada gf lg…wat pe nk sakitkan ati? Cuma 1 je pesan buat Zul & sume suami2..walau dh bcerai dn istri punye la baik x nk tuntut nafkah ank…tp nafkah tu wajib bagi ye…jgn buat2 lupa plak. Esok kat akhirat payah nk mjwb tuh…

  26. kal says:

    bini kena tutup aurat

  27. ted mosby says:

    rmai ar awek ngorat zul pasni body pon tough….

  28. guli pecah says:

    paling tak suka cerai brai..pa leh wat..xda jodoh. anak bini slunye jdi mgsa..btw..sorry to say..tak minat lgsung Zul…tu je

  29. mia says:

    PERNAH SATU KETIKA DULU PERKAHWINAN SAYA PUN HAMPIR JATUH DAN BERDERAI, SEBAB PERASAAN CINTA DAN SAYANG ITU X LAGI..INGAT NAK BERCERAI SAJA..PADA SATU KETIKA SAYA BERNAZAR KALAU SAYA BERCERAI DGN SUAMI SAYA NAK PERGI UMRAH DALAM PADA ITU, SAYA SELALU BERDOA, SEMBAHYANG HAJAT ‘ KALAU BETUL DIA JODOH SAYA, BAGILAH JALAN SPYA ADA JALAN PENYELESAIANYA, TAPI KALAU MEMANG DIA BUKAN JODOH SAYA, PISAHKAN KAMI DGN CARA BAIK’…ALHAMDULILAH, TUHAN DENGAR KATA2 HAMBANYA BILA KITA MINTA DGN BAIK2..PERKAHWINAN DAH MASUK 11 TAHUN, ANAK MAKIN RAMAI..BERGADUH JARANG..YG PENTING KEMBALI KEPADA ALLAH S.WT…

  30. Cikgu La says:

    Buat Bekas isteri Zul : kadangkala Allah turunkan hujan lebat, ribut, taufan kita selalu melupakanNya kadangkala kita merungut.. tetapi kita tak tahu bilamana berhentinya ribut dan taufan Allah telah menganugerahkan pelangi dan matahari yg amat indah…ada hikmahnya setiap apa yg Allah tentukan untuk kita..hidup harus diteruskan..

  31. akulahpompuanittew says:

    aku pernah baca kisah ada artis lelaki kita yg playboy kena jangkitan STD hasil dari perangai dia yg actively involves dgn xtvt free S*x nih, lps tu kat status x-wife dia tulis kata bersyukur dah bercerai dgn x-husband dia sebab klu x dia kata ntah2 dia pun akan berjangkit penyakit tu…dan org yg dimaksudkan tu katanya this guy lah!!!:-(

  32. wakaa says:

    ???????

  33. beautifulgaga says:

    apala press ni. exwife dia punya cantik boleh ltk gmbr yang xcantik ni. sabotage exwife dia. aku pnh jmp exwife dia life kt warta bangi..selalu dtg bwk anak dia jln2. cantik sungguh..natural muka dia. exwife dia ni stewardess kan??

  34. Miss Nivea says:

    Takziah utk exwife ZuL. mgkn zul yg bukan terbaik utk dia

  35. congkak says:

    xsuker zul hilmi ni… muka kotor byk bekas jerawat. perasan hensem tu psl jd playboy!saham laku pun sbb artis je kut.kalu rakyat jelata mesti takada sape nak.

  36. delimajelita says:

    kdg2 hidup sendiri lebih baik dr ber2.

  37. saye.. says:

    bukan nak menuduh…. tp gitula biler org da semakin popular ni…. ;( pity of her…

  38. kami says:

    ZUL NI MUKA CAM MAT REMPIT..SORRY TO SAY..

  39. wala says:

    Xwife die ni cantik asli ,n dgr cite nak kawen dgn pilot.actually ramai pilot berebut xwife die ni,so nothin to lose..takat zul tu..kate je artis,tp sengkek.

  40. caryndfm says:

    sbnarnya sbgai wife ,byk kita berkorban.dr segi masa dan sebagainya,bila hb ssh kita bantu yg mana ptt,tp jika kita tdk hargai apa yg ada skrg..blum tntu apa yg kita dpt esk sama sprt b4.yg paling sedih cian kat anak…kdg2 walaupun hb buat kita terluka tetapi kita msih memaafkan demi anak..tp aq respec dgn cara wife dia..tp ialah jika dah tertulis jodoh smpai disitu apalah daya kita nak melawan takdir..tp utk zul fikirlah dgn sebaiknya..cantik satu hr nnt pun akan kedut juga..harta byk tak bwa kesana..sebenarnya bila kita bahagia ..mmg ia mengembirakan..zul..fikirlah

  41. Mok mek says:

    Typical. Perasan lebeh je mamat ni. tk pa what goes around will come around applies to both sex :)

  42. orgtuo says:

    institusi perkahwinan skrg MUDAH RAPUH kerana tidak ditunjangi agama..itu sbb nya nikah tak lama pastu cerai.

  43. wawa says:

    lame dh kan….kesahnya yg dlu tu la…zul terperangkap cinta maya org yg xwjud….mcm jgk pierre dolu2…

  44. Intan payung says:

    Wawa -tul tu,kisah zul ni dh lama sbenarnya..dia tperangkap cinta dlm fb..kononnya pompuan tu keturunan kerabat2..padahal pompuan biasa shj..x sangka lak si zul ni mata duitan rupanye..

  45. miyaz says:

    Btg buruk pun nk berebut..2 in 1 punye penyakit

  46. Myra Dolce says:

    btol ke wife die muke cun habess…
    tp knpe die carik len gak…
    xpaham la…pe laki nk actually….

  47. busy body says:

    huk3….llki cam tu lh, klau dh ppular & senang,
    anak istri snang je lupa…pe pn, hope wife dia dpt yg lg baik dr si zul tu…..

  48. jongos says:

    betol ko abe naro wei guno perkataan “takziah” ni?
    jange wat malu gak…ari tu tebolas dh

  49. Larina says:

    Ksian ex-wife zul nie..mungkin ada hikmah disebalik perpisahan itu..

    Tpkan ak tu hari ada ternmpk zul huzaimi nie ngn fasha sandha..berfoya-foya kat 1 club kt JB..ak tgk memasing jalan da senget…fasha ngn dress ketat kelabu bangga isap rokok..yg si zul nie plak bersubang kt telinga..bila org tgk ade mbr tolong back up…hellooo awk tu da r ramai org kenal..so jga r ckit perangai…da r mabuk…buruk beno ak tgk…ishhhhh…

    • Erin says:

      JusT rumour @ true?

      • Larina says:

        Cerita yg aku sampaikan nie mmg betul..sbb aku nmpk ngn mata aku sndri…betul2 dpn aku…masuk solivate club…smpai club tu da nk tutup bru nk kuar…ak xmsk pun takat lepak duk kat luar tgk gelagat org mabuk yg jln senget…xsangka plak nmpk diorg…

  50. NS says:

    malas nak cakap banyak. dia ni pernah kantoi ngan mmber aku, berkepit ngan awek member aku. hahahahhaha. so malas nak cakap banyak/ okbai. hahaha

  51. sabrina says:

    Dilla !!!! Sad to hear the news…. Hope you will be strong enough to face your future without him…. Sejak college u mmg vogue and sentiasa cantik gitu…. luv u dilla !!!

  52. abang uda says:

    boring tengok artis2 tak habis2 asyik cerite bercerai berai ni…sudah2lah tu

  53. mogok lapar says:

    siyes aku x minat lgsg kat zul nih. blakon samer je dgn muka ketat tiap kali. watak klako pun muka ketat,. wat da hell………

  54. zai says:

    Bole nmpk la si zul ni mg bmasalah besar,dulu sibuk bcinta dgn awek alam maya kat fb,bodoh sgt kan,skang tgile2 betina bosia bpenyakit..

  55. zai says:

    Elok la zul n fasha ni mabuk2 kat club,nt satu hari tuhan bg bala,tros mjunam jatuh..sape tau kan.
    Bangga sgt idop mabuk2 gitu.mlainkan mereka taubat,insyaallah akan terus popular..

  56. Newton Buban says:

    Excellent blog here! Also your web site loads up fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as fast as yours lol