Written by AbangNara | November 15th, 2013

Dalam masa terdekat mempunyai tafsiran yang berbeza bagi setiap orang. Kalau untuk Abang Nara, masa terdekat ini dalam minggu depan atau esok lusa. Namun disebabkan kita berbicara mengenai perkahwinan, kemungkinan besar dalam masa terdekat untuk Zul Ariffin mengahwini Gayatri adalah sekitar awal tahun hadapan.

gayatri

Yang penting Zul sudah pun mempunyai perancangan untuk mengakhiri zaman bujangnya. Elok sangatlah tue. Rasanya dah dekat 2 tahun Zul dan Gayatri menyulam percintaan. Molek benar kalau diakhiri dengan pernikahan. Kata Zul:-

Memang ada sasaran ke arah itu (perkahwinan) tapi saya tak berani cakap banyak. Biarlah kami simpan dulu. Alhamdulillah hubungan kami makin baik, kukuh dan stabil. Memang ada sasaran ke arah itu (kahwin). Tapi kena lepaskan rakan artis lain kahwin dululah.

Mungkin tak lama sangat dan dalam masa terdekat tapi saya taknak kongsikan dulu. Rancang banyak-banyak tak salah sebab kalau sudah jodoh, tak lari ke mana pun. Cuma buat masa ini kita simpan dululah sehingga betul-betul dah dekat nanti.

zul ariffin dan gayatri

Abang Nara yakin banyak peminat Zul Ariffin yang kecewa mendengar berita ini. Namun itulah namanya jodoh. Doakanlah kebahagiaan mereka berdua. Lagipun nampak pasangan ini sangat serasi dan tak banyak cerita-cerita mengarut yang keluar tentang mereka. Semoga perancangan yang diaturkan dapat dijalankan dengan lancar. Tahniah Zul dan Gayatri.

48 responses to Zul Ariffin Bakal Kahwini Gayatri Dalam Masa Terdekat

  1. ROZITA CHE TWO says:

    Pompuan ni tua..taste zul sume pompuan tua..dulu dgn abby..islam ke pompuan ni??

    0

    0
    • Anonymous says:

      – semoga dapat membimbing isteri ke jalan Allah..
      – semoga perkahwinan kekal & bahagia selamanya..
      – semoga jangan bosan bila isteri dah semakin tua, semakin berkedut, semakin tak menarik n bla,bla,bla….

      –> harap2 Z.A betul2 ikhlas memperisterikan seorang saudara baru plus, wanita yg jauh lebih berumur darinya..

      0

      0
      • Mak Jemah Pun Tuo Gak says:

        Tak salah kawin perempuan tua….lebih penyanyang.. :)

        0

        0
        • Anonymous says:

          Gayatri Su Pillai ni penerbit filem. Setaraf Suhaimi Baba.
          Tapi dia ni low-profile. Banyak filem2 dia memang di FFM.
          Filem ‘Bunohan’ tu salah satu penerbit bersekutu dia ni la.
          Bagus Zul, pandai kau pilih. Syabas…

          0

          0
      • Keledek Goreng says:

        Gayatri ni produser filem kan…..wow, dapat ikan besar kan ko Zul. Nanti banyak lakon drama la. Murah rezeki…

        0

        0
      • Neeolga says:

        sedap zul ni tengok kat luar. cam nak terkam dibuatnya. kacak…merembes youols.

        0

        0
    • Baby AA says:

      lebih baik daripada kawin Abby yg kuat meroyan di Twitter tu kan??? :D

      0

      0
    • Olngok says:

      POMPUAN YG MUKA MCM BAPOK SIAM NI JUGAK YG KAU PILIH,JGN TERKEJUT KALAU MALAM PERTAMA NANTI KO TGOK DIA ADA ANU,KIH KIH KIH

      0

      0
  2. markonah says:

    first!

    0

    0
  3. Anonymous says:

    pompuan tu dh le tua…x lawo plk…ap pn janji hati dia baik cukup la ye zul….kalau pompuan tu rupa paras cantik n mulut longkang n suka menjaja cite wat pe…wat sakit hati jer kan…ap pn moga bahagia la..tpi aku x rasa jeles pn si zul ni nk kawin bang nara oiii…zul ni citarasa dia memg suka pompuan y tua kot…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    tengok pic pertama pompuan ni ok sikit..tengok pic y kedua…aduhaiiiiiii..mcm ni citarasa zul…ad selera plk ye…kalau aku minta maaf la ye….TAK SELERA…

    0

    0
  5. Anonymous says:

    – semoga dapat membimbing isteri ke jalan Allah..
    – semoga perkahwinan kekal & bahagia selamanya..
    – semoga jangan bosan bila isteri dah semakin tua, semakin berkedut, semakin tak menarik n bla,bla,bla….

    –> harap2 Z.A betul2 ikhlas memperisterikan seorang saudara baru plus, wanita yg jauh lebih berumur darinya..

    0

    0
  6. kak kiah says:

    sapo eh gayatri ni?

    0

    0
  7. Peace says:

    eh jap! ade aku kesah??
    Hohooo..

    0

    0
  8. Panda says:

    Gayatri – Nama Dewa Dewi Hindu. Sekian. Bawak2 solat istiqarah Zul.

    0

    0
    • Anonymous says:

      6 X 7 = 42

      DIA BUKAN ISLAM KUT.. KO POWNNN…., ALAHAI…

      0

      0
    • Pink City says:

      Panda, u cakap mcm org tak ada otak. Ni mesti jenis org narrow minded. Sepatutnya kita menerima berita ini dgn gembira sbb umat kita bertambah. Bkn dgn memandang rendah agama lain..

      0

      0
  9. nth says:

    MCM DAH XDE PEREMPUAN MELAYU LEN LG DLM MALAYSIA NI, DRPD AMIK SI ANDARTU BKN ISLAM NI BEK AMIK ANDARTU ISLAM YG BERTUDUNG…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak baik cakap camtu.. kita tak boleh pertikaikan niat seseorang yg nak memeluk islam.. mungkin pada awalnya dia masuk islam sebab nak berkahwin. tapi perkahwinan itu sendiri adalah ibadah. betul cara didikan & bimbingan si suami, mana tau islam dia jauh lebih baik dari kita yg sememangnya di lahirkan sebagai islam. ada tak dalam sejarah islam, mempersoalkan @ mempertikaikan atas sebab apa seseorang yg bukan islam tu akhirnya memilih islam?? kita sebagai yg islam sejak azali ni sepatutnya bagi kerjasama. supaya mereka2 yg nak peluk agama islam, lebih cintakan islam kerana cantiknya agama islam tu.

      kalau kita asyik nak mengutuk, menghina semata2 sebab Gayatri ni tuallh, tak cantiklh (pd mata yg menilai kecantikan dr segi rupa), & sebagainya; itu akan menggambarkan kita yg sememangnya islam ni sangat hipokrit. sebab islam mengajarkan kita tentang berjuta kebaikan… sekian, sama2lah kita renung2kan diri kita. adakah islam kita sangat sempurna?????? adakah kita sebagai seorang islam yg sangat sempurna agamanya?????????????

      0

      0
    • comot says:

      Ok la tu menambahkan sedara islam.. yg dh mmg islam pn blm tentu bertudung ngn solat

      0

      0
  10. Mirai Suenaga says:

    dah kawin nnt tukar nama Gayah / Rogayah
    (aku gurau kbai!)

    0

    0
  11. cutie pie . says:

    kepada panda , kalau dia nak kahwin dia kena tukar lah nama dia , aku tak faham lah orang malaysia ni bila nak kahwin dengan orang agama lain yg juga bererti angka saudara baru umat islam akan bertambah pun dipertikaikan . cuba kalau si gayatri ni baca komen korang and mesti dia fikir yg seolah olah dia tidak dialu alukan untuk masuk islam and lagi satu tua ke muda ke dia nak kahwin bukan pakai duit kau pun ! Nabi Muhammad pun kahwin dengan Siti Khadijah yg lebih berusia so kenapa nak dipertikaikan umur orang ? jangan asyik nak cakap hal orang silap silap terkena batang hidung sendiri and mungkin anak lelaki korang ke kahwin dengan wanita lebih berusia takkan baru nak sedar kot ?? hmm renung renungkanlah

    kalau benar nak kahwin tahniah la . Semoga Gayatri dapat menjadi umat islam yang taat and semoga zul dapat bimbing dengan elok

    0

    0
  12. tacacila says:

    kalo mix kaum tu ala2 vanida imran ok gak, ni….nan hadooo. semoga berkekalan.

    0

    0
  13. cutie pie . says:

    kepada panda , kalau dia nak kahwin dia kena tukar lah nama and agama dia , aku tak faham lah orang malaysia ni bila nak kahwin dengan orang agama lain yg juga bererti angka saudara baru umat islam akan bertambah pun dipertikaikan . cuba kalau si gayatri ni baca komen korang and mesti dia fikir yg seolah olah dia tidak dialu alukan untuk masuk islam and lagi satu tua ke muda ke dia nak kahwin bukan pakai duit kau pun ! Nabi Muhammad pun kahwin dengan Siti Khadijah yg lebih berusia so kenapa nak dipertikaikan umur orang ? jangan asyik nak cakap hal orang silap silap terkena batang hidung sendiri and mungkin anak lelaki korang ke kahwin dengan wanita lebih berusia takkan baru nak sedar kot ?? hmm renung renungkanlah

    0

    0
  14. Blueberry says:

    zul nie hensem. bagusla. pasni ZA xyah teruk2 nk cr job. bini pernerbit so dia blh tumpang 2-2 kaki.

    0

    0
  15. zul kaki kikis says:

    kaki kikis mamat ni standard shah jasszle. humpit pompuan kaya aje. dulu lanyak kereta abby.

    0

    0
  16. sweet says:

    Tahniah korg…
    ermm…ak jgk la yg xkwen2

    0

    0
  17. cutie pie . says:

    kepada panda , kalau dia nak kahwin dia kena tukar lah nama dia , aku tak faham lah orang malaysia ni bila nak kahwin dengan orang agama lain yg juga bererti angka saudara baru umat islam akan bertambah pun dipertikaikan . cuba kalau si gayatri ni baca komen korang and mesti dia fikir yg seolah olah dia tidak dialu alukan untuk masuk islam and lagi satu tua ke muda ke dia nak kahwin bukan pakai duit kau pun ! Nabi Muhammad pun kahwin dengan Siti Khadijah yg lebih berusia so kenapa nak dipertikaikan umur orang ? jangan asyik nak cakap hal orang silap silap terkena batang hidung sendiri and mungkin anak lelaki korang ke kahwin dengan wanita lebih berusia takkan baru nak sedar kot ?? hmm renung renungkanlah

    0

    0
  18. Nur Qaisara says:

    xde nk kecewanya..masa ak keje kat 7e dulu zul ad dtg time tu dorang ad shooting drama tok raye..n time tu gak bulan puasa. dy dtg beli rokok salem elite pagi tu n krew2 drama tu byk kali msuk 7e beli air n snek..hampeh je..tp xtau lah dy puasa or tak..huhuhu

    0

    0
  19. Nur Qaisara says:

    xdenye nk kecewa bagai bang nara oiii..msa ak keje 7e dulu zul ni penah dtg beli rokok salem elite time tu bln puasa n pagi lg..dorang ad shooting kat area situ..n then krew2 drama tu pon asyik ulang alik msuk 7e dok beli snack n air..huhu

    0

    0
  20. sukasukaje says:

    Spe2 yg komen negatif kt BN mmg suke cri dosa..come on klo nk komen positif sudah…gggrrrr

    0

    0
  21. observer says:

    Selalunya bila yg lslam kawin dgn bukan lslam kita kata tak pe blh menambahkan sedara lslam. tapi selalunya yg aku tengoklah,terbalek pulak….. kita yg lslam selalunya yg terikut2 dgn kehidupan pasangan kita, (mcm minum arak, berpakaian terdedah…etc) walaupun dia org dah masuk islam. Tengoklah si Ning, Azah, SM Nasa dan ramai lagi. Ade jiran aku bini dia cina, bila gih rumah dia rase mcm bukan rumah org islam. Siap bela anjing lagi 2,3 ekor. Bukan ke bekas mertua Fauziah latiff tu cina, yg ade gambar anak dia pegang anjing tu. Jarang je yg jadi lslam sejati bila convert. Aku respek si Ridhuan Tee, siap blh berdakwah lagi… Ni satu dlm sejuta lah…

    0

    0
    • Hamba ALLAH yang concern says:

      @observer

      SALAM, klu diikutkan pada tarikh n masa kau komen November 15, 2013 at 7:21 pm adalah dalam lingkungan waktu maghrib..kita sedia maklum waktu maghrib awal di kwsan kl dan sama waktu dgnnye dlm kul 6.59ptg..please respek waktu mgrib k..

      0

      0
  22. Anonymous says:

    cantik tp perangai mcm kuntilanak buat pe?dengki btol korg ni

    0

    0
  23. observer says:

    HAMBA ALLAH YG CONCERN……..bagus tolong ingatkan org tentang solat, engkau org yg sama dgn SCHA al yoyo ke???? FYI…aku komen dari Birmingham, UK… you have to minus 8 hours., so kat birmingham ni dalam kul 11 pagi. Engkau ni baik tak ade keje ke or nak tunjuk baik?? Org2 baik or alim tak baca blog gosip….

    0

    0
    • Hamba ALLAH yang concern says:

      @observer

      FYI, Scha al yoyo tu kembar aku..Tugas kami hanya mengingatkan sesama manusia telah masuk waktunya solat maghrib bg kawasan kuala lumpur dan sama waktu dgnnya..hrp maklum..tak kira la kau berada di mana pun tp blog nara ni blog mlysia, so pls respect wktu mghrib di mlysia ok sahabatku @observer..Nak bergosip pun b4 or after maghrib laa..

      0

      0
      • Hamba ALLAH yang concern says:

        @observer

        Kalau diikutkan dr tarikh masa kau komen November 16, 2013 at 4:39 am
        Klu di KL Malaysia Subuh masuk waktu kul 5.40 am..Sebelum masuknya wakyu subuh adalah masa yang paling sesuai untuk solat sunat mlm..FYI, waktu 4:39 am adalah waktu saya mengerjakan solat-solat sunat sementatra menantikan waktu subuh..Tapi saudara @observer tidak menghormati masa itu dan trus bergosip..Astaghfirullah al azim..

        Diriwayatkan hadith daripada ‘Amru bin ‘Abasah (r.a) berkata: ‘Datang aku kepada Rasulallah (s.a.w), maka berkata aku: ‘Wahai Rasulallah (s.a.w)! Siapakah yang Islam bersama engkau?’ Bersabda Nabi (s.a.w): ‘Beberapa hamba yang merdeka.’ Berkata aku: ‘Adakah dari waktu yang (hamba Allah (a.w)) lebih dekat kepada Allah (a.w)?’ Bersabda Rasulallah (s.a.w): ‘Ya. Tengah malam atau separuh malam.’ [Hadith ibnu Majah].

        Hadith di atas itu menjelaskan bahawa waktu yang paling dekat seseorang hamba itu kepada Allah (a.w) adalah sepertiga kedua malam atau sepertiga akhir malam. Jika dikira malam itu bermula jam 7 malam dan berakhir jam 6 pagi (waktu Subuh),

        0

        0
    • scha al yoyo says:

      @observer
      Masa n tarikh komen kau, November 16, 2013 at 4:39 am
      Waktu subuh 5:40 am di KL..Sblm masuknya waktu subuh adalah waktu terbaik utk solat sunat n solat mlm..4:39 am adalah masa aku n kembar aku @hamba Allah yg concern solat sunat tahajjud n qiamulail..

      Diriwayatkan hadith daripada ‘Amru bin ‘Abasah (r.a) berkata: ‘Datang aku kepada Rasulallah (s.a.w), maka berkata aku: ‘Wahai Rasulallah (s.a.w)! Siapakah yang Islam bersama engkau?’ Bersabda Nabi (s.a.w): ‘Beberapa hamba yang merdeka.’ Berkata aku: ‘Adakah dari waktu yang (hamba Allah) lebih dekat kepada Allah ?’ Bersabda Rasulallah (s.a.w): ‘Ya. Tengah malam atau separuh malam.’ [Hadith ibnu Majah].

      0

      0
  24. perlu ke says:

    Lantak la dia nak kawen ngan sape pon… Dah memang jodoh dia. Yang korang nak persoalkan ni apsal? Perempuan yg bertudung tak semestinya baik ockay??!!! Giteww!

    0

    0
  25. observer says:

    SCHA AL YOYO….kamu RIAK jugak ye, mcm kamu sorang je ke solat tahajjud sampai kene bagi tau org. Nak wat amal ibadat takyah lah nak menunjuk…. Hmm….kamu ni nak jadi baik, actually sngt2 bagus. Dah wat solat tahajjud tu dah bagus tapi takyah di layan sngt blog2 gosip ni. Baik kamu gih baca blog agama je drp riak tak tentu pasal. Menunjuk2 solat …. gih baca blog shafiqolbu ke banyak2…

    0

    0
    • SCHA AL YOYO says:

      @observer

      Tarikh n waktu komen ko November 16, 2013 at 4:25 pm..asar hr ni 4:22 pm..asar ke tak lg ko ni???meroyan waktu2 asar..g ambek wudhuk la bru tenang ckit sesudah solat..

      0

      0
  26. Wanita says:

    Abg Nara kat blog ni dah ada ustaz/ustazah yg salu remind org solat lah. Mari kita komen yang baik2……lol.. jgn lupa solat skali.

    0

    0
  27. deeyaz says:

    hehehehe..skali pandang mcm nyah..dua kali pandang mcm boboy..

    0

    0
  28. […] Zul Ariffin Bakal Kahwini Gayatri Dalam Masa Terdekat (47) […]

    0

    0