Written by serenity | November 12th, 2013

Sebelum ini, Zubir Bipop dalam ruangan pojoknya di Berita Harian (BH) Ahad telah menulis mengenai Ummi Nazeera yang dikatakan telah berkahwin secara rahsia dengan pelakon Aeril Zafrel dan penghijrahan Ummi juga dikatakan disebabkan oleh pelakon itu ingin menyesuaikan diri dengan imej Islamik yang ditampilkan oleh Aeril.
Bagaimanapun, melalui akaun Twitternya Ummi menafikan perkara itu dan menuntut Zubir memperbetulkan keadaan. Menurut Ummi, dia tidak perlu lelaki atau perkahwinan untuk berhijrah.

Selepas itu, dalam BH Ahad lepas, Zubir telah membuat permohonan maaf secara terbuka terhadap Ummi dan keluarganya atas gosip tersebut yang dianggap sekadar dicipta oleh pihak tidak bertanggungjawab seperti yang ditulis oleh beliau:-

Zubir mohon maaf secara terbuka terhadap Ummi dan keluarganya atas penerbitan gosip berkenaan. Apabila Ummi sudah menafikannya menerusi Twitter, Zubir anggap gosip berkenaan sekadar khabar angin yang sengaja dicipta atau direka pihak tidak bertanggung jawab untuk memanaskan lagi isu pernikahan Aeril-Wawa. Harap pihak lain tidak menyibuk!

Bagaimanapun tidak dapat dipastikan pula mengapa Zubir tidak memohon maaf terhadap Aeril yang juga dikaitkan dengan gosip berkenaan. Sebelum ini beberapa kali gosip yang disampaikan Zubir telah terbukti benar walaupun dinafikan oleh para artis terlibat pada mulanya.

Cuma kali ini,  permohonan maaf dari Zubir mengesahkan bahawa cerita Ummi berkahwin rahsia dengan Aeril yang ditulis itu hanyalah khabar angin saja. Kita doakan yang terbaik saja untuk Ummi Nazeera yang semakin manis dengan imej Muslimah setelah penghijrahannya.

 

62 responses to Zubir Bipop Mohon Maaf Terbuka Kepada Ummi Nazeera Dan Keluarganya

  1. Kakak says:

    Wah, Zubir minta maaf? Betulkah ini realiti?

    0

    0
    • Ron95 says:

      zubir si perut buncit, makan nasi hasil fitnah jer la ko.. kesian anak bini cucu cicit..

      0

      0
    • kamariah says:

      DIE X MOHON MAAF KAT AERIL N WAWA SB DIE RS DIE BUAT
      SLH KAT UMMI JER N KEEGOAN DIE YG MELAMPAU…X ADE ORG BUAT
      CITE MMG DIE SNGAJE MEREKA CIPTA CERITA ITU…
      DAH DAH LA ZUBIR…

      CER GARISKAN 1 GARISAN PANDUAN
      UTK PARA WARTAWAN SPY TIDAK MELAMPAUI BATAS
      KDG2 AKU TGK MELAMPAU SGT…

      KDG2 AIB SESEORG ITU DIBUKA SELUAS LUASNYA
      INGATLAH KITA PADA ALLAH SEBLM MELALUKAN
      PERKARA YG TIDAK MENDATANGKN FAEDAH
      DAN YG JG BLH MEMALUKAN ORG LAIN…
      KITA INI MANUSIA YG LEMAH BYK2 MUHASABAH DIRI…

      PEACE

      0

      0
      • mamalia says:

        aku rase jubir ni saje reka cerita tu bukan org lain pon
        konon2 dia nk jd org no.1 yg bongkar kn gosip ummi-aeril tu
        kalu betul2 ngaku salah knp x mintak maaf dgn aeril yg dah ade anak bini mertua iparduai sume tu????kesian ko zubir hidup dlm fantasi yg ko reka sendri

        0

        0
      • Anonymous says:

        “Harap pihak lain tidak menyibuk!”

        – dia yg pegi menyibuk hal orang (artis2) dengan tulisan yg macam laknat, tak sedar..! hal2 dalam kain + dalam seluar orang (artis2) pn berani ko nk cakap/tulis, ape ke jadahnye?? tu hal idop ko ke hal orang?? cermin diri tu puas2 zubir oii..

        0

        0
      • MINA says:

        APESAL ABG ZUBIR TAK SIASAT FARIDKAMIL N DIANADANIELLE SMPAI TBUKTI KEBENARAN?
        APESAL…TAKOT EH SBB FARID ANK DATO…

        0

        0
    • raksasa says:

      aku rase tak yah lah zubir nih nk emo sgt… cubalah ade timbang rase dan peri kemanusiaan or kehaiwanan… melampau sgt aku tgk cara dia keje…ingat zubir, dunia sementara, depan Allah esok apo ko nk jawab? dahlah keje ko ni satu kaki risiko masuk pintu nerake mmg terngaga… ko fitnah2 org bagai… sadau ke tak? cubelah jadi wartawan2 zaman2 dolu, gosip2 gak… cool dan santai jer… org pon respect lor… serius ko mmg pandai ketengahkan cite… cume control emosi ko tuh… skrg ko kat atas….esok luse? ade jaminan ke? hahahah dah cam ustazah bahyah dah aku bebel!

      0

      0
  2. aptb says:

    1st…. zubir smga btl2 insaf

    0

    0
  3. cantik says:

    zubir ni x layak jadi wartawan..rosakkan nama wartawan je..

    0

    0
  4. iphoneuser says:

    Sekejap marah, sekejap minta maaf, baru ahad lepas tak nak minta maaf, tak pahe la kawe..tapi jika ikhlas, alhamdulillah, jadi wartawan pasal artis ni byk dosa sebenarnya..dunia ni byk dosa, slow2 la kita berubah ye..

    0

    0
  5. Liza says:

    Bukan khabar angin. Betul tetapi lebih tepat dikatakan FITNAH dan FITNAH itu lebih besar dosanya daripada membunuh!

    0

    0
  6. Anti-Zubir says:

    hahahahahahahaha….”Harap pihak lain tidak meyibuk”..aku hanya mampu ketawa..minta maaf kat Aeril lah Zubir. Berdosa tau. Kalau Aeril tak ampunkan dosa ko sebab dah memfinah dia dgn Ummi cmne?

    0

    0
  7. paukaya says:

    muke pun tahu penipu dh zubir ni..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    haaa..tahu pn y berita tu fitnah…tahu jugak tu minta maaf..tapi nape x minta maaf ngan airel sekali…mcm ad ??????????????nsb baik si ummi tu x saman berjuta2 ringgit..kalau dia saman padan muka ko zubir…mgkn suatu hari nanti zubir ni terkena buku ngan ruas…baru le dia tahu……

    0

    0
    • zabau says:

      senang nye keje zubir, lepas fitnah, mintak maaf……lepas buat cerita mengaibkan org senang2 pulak kau kata tu khabar angin, masa kau dpt cerita tu takde pulak kau nak kata ‘ni khabar angin je kot’.
      sbb takut ummi saman la tu dia mintak maaf…lagipon keluarga ummi kan vip.

      0

      0
  9. zaza says:

    insaf2 la zubir oiiiiii. mg jadi wartawe mg blh byk doso. dk pelago ore tu ore ni.

    0

    0
  10. tuna says:

    ciri2 orang fasiq..kita semua dijauhkan perkara2 fasiq..b. nara pun hati2 takut tergolong daripada golongan orang fasiq..sesiapa yang x tau itu fasiq.. pandai2lah cari..pandai cari cerita panas xkan x boleh cari definisi fasiq

    0

    0
  11. Anonymous says:

    fuhhh..nasib baik airel x ad nk saman zubir berjuta ringgit…kalau airel saman dh tentu menang kes ni…baru le putih mata si zubir ni…nape la x minta maaf kt airel jugak..kesian plk si airel..dh le dia wat masaalah kawin senyp2..pas tu d fitnah plk….

    0

    0
  12. Anonymous says:

    dia kata” harap pihak lain x menyibuk”…bukan ke dia y selalu menyibuk pasal org lain..dia x sdr ke pasal dia rita bercerai berai….

    0

    0
  13. zubir pondan gedik says:

    bagus la mintak maaf sebab takut kena saman ummi/keluarga ummi..saman fitnah kalau nak rasa, silakan laa..elemen fitnah dah lengkap, tinggal serahkan pada lawyer saja utk uruskan draft samannya..tapi kan, permohonan maaf zubir tak lengkap sebab aeril seperti tak wujud pulak dlm cerita ni kan..hahaha..zubirrrr..zubir! hipokrit!

    0

    0
  14. mak ayah zubir says:

    fitnah tu lagi besar dari membunuh…bawak bawak la bertaubah zubir…tak semua benda just say sorry

    0

    0
  15. k says:

    zubir mintak maaf sbb kluarga ummi somebody..mana dia berani..

    0

    0
  16. comot says:

    Aiii dh taw khabar angin g terbit kt paper buat pe.. kalo dpt 1 cite tu bkn keje wartawan ke selidik dulu pastu terbit.. ke skrg neh asl dpt cite je tros terbit? Xde kaji selidik dulu..

    0

    0
  17. sally says:

    Like I commented in one the of posts bedore….Zubir ni kalau orang tu ‘berpengaruh’, ada dia berani..?? Sekali mak Ummi Nazeera panggil million dollar lawsuit by high profile lawyers….kecut teloq Zubir…hahahha. Sian Aeril….

    0

    0
  18. inni says:

    Haha. Takut kena saman la tu. Sebab family Ummi ni berpengaruh. Org2 biasa boleh la dia buli

    0

    0
  19. xoxo says:

    aik mohon maaf kt ummi je??
    aeril ngan wawa tak pulak.
    die nk mintak maaf either tkt kene saman ke atau nak ayat ummi ni.
    ummi jantan perut buncit ni jgn dilayan k.

    0

    0
  20. fairus sulaiman says:

    zubir oo zubir .. kau bernasib baek kau berada di malaysia … kalau spesies macam kau ni wujud di mexico ,US, china .. dah lama dh diaorg pupus .. kena shoot ….

    xpayah berlakon .. kau mnta maaf pun sbb kau tau family Ummi ni bukan calang-calang …kau takut kisah sorg pelakon lelaki kena blasah dgan kerabat ummi tu terjadi dkat kau ..

    and about this part

    ” Zubir anggap gosip berkenaan sekadar khabar angin yang sengaja dicipta atau direka pihak tidak bertanggung jawab untuk memanaskan lagi isu pernikahan Aeril-Wawa”

    are u mentally retarded or having sudden memory lost ? benda ni kau yg publish ..

    0

    0
  21. Biskut says:

    Zubir…engkau sendiri la pihak yg tidak bertanggungjawab tu….suruh org lain jgn menyibuk pulak. Diri sendiri selama tak habis2 nk jaga tepi kain org dia tak sedar pulak ye….

    0

    0
  22. mamalia says:

    sangat over okeh mase PC wawa-aeril dulu
    cm hebat sgt la nko ni zubir
    esok2 turn ko kena cmne la agak nya

    0

    0
  23. guest says:

    Apa pendapat anda? Apa kata anda..? Tak gitu..? Sama sama kita nantikan

    0

    0
  24. lolaloli says:

    sekarang banyak kes tembak2 org, kau tak takut ke zubir oiii, bukan nk mendoakan tp jgnlah cari musuh

    0

    0
  25. pokokpakupakis says:

    whatttt!!!!!!!!!!!!!!! takutt kerr jubir…. mcm takut jerr…mcm takut jerrrrr……

    0

    0
  26. roti says:

    Zubir ni memang poyo…dgn org2 biasa2 mcm arel tu ko langgar jer tp dgn umi xberani plak…tkut kena saman ker?orr lain jgn myibuk tp ko x sudah2 myibok selonkar kain dalam org…

    0

    0
  27. ash says:

    si zubir dengan si mawar Berita MInggu sama je spesis wartawan x beretika.. slumber je dorg mempertahankan diri dorg dalam paper.. cam syok sendiri je buat cerita sendiri dalam paper company.. kak cham BH x nak amik tindakan ke kat diorang bedua ni.. diorang ingat paper BH ahad tu Blog diorg ke ape? x senonoh punya wartawan.. patutla berlagak dengan statement boleh jatuhkan artis..

    0

    0
  28. kicap manis says:

    sudah la zubir….ko jelezzz ape tak de retis nak ngorat ko

    0

    0
  29. pitt says:

    perh.mnt maaf pon xikhlas…pihak lain yg menyibuk tu engko la zubir oi..mst takut kt family ummi nazeera tuh..

    0

    0
  30. MISS UNIVERSE says:

    MACAM TAKUT JE. MCM TAKUT JE ZUBIR HEHEHE

    0

    0
  31. kuntum says:

    Abg zubir jgn lyn dorang ni..sy sokong abg teruskan bergosip..dia bkn tuduh pun..korang lak emo..da nme nye gosip!!..apadaa..

    0

    0
    • kamariah says:

      kuntum……

      kuntum bgs ko kan aku sk ko…..
      hengko tggu klu org bk aib kluarge ko…
      nasib family ko x femes mcm aeril n wawa..
      kalo hidak agaknye lg teruk kot.

      0

      0
  32. semcm jer....... 3x says:

    semacam jer….
    MACAM kene peras ugut JER….
    tu yg menggelupur mohon maaf kt UMMI SEKELUARGA??
    nasib la kau Zubirrrrr…… ngan si Aeril Wawa ko xmo mintak maaf plak…
    de jer yg ko nk korek jer, nk selongkar jer, nak siasat jer, nak mengintip jer, nak “menyelami hati” dorang jer….
    pas ni pe citer plk?…. cukup2 la…
    doakn dorang bahagia cukup la…. …. peace ;)

    0

    0
  33. mamalia says:

    igt lg kes jubir ngn yasmin hani
    jubir hadap sgt nak pi resepsi YH wp x dpt jemputan
    kat situ dah tau dia cmne
    jubir ni aku rase blagak cam tuhan dunia hiburan
    sume nak kena sembah dia, kalu tak dia akan jatuhkan
    cam kes FS gak dulu

    0

    0
  34. mawar berduri says:

    anything terpelanting…zubir dah minta maaf.

    0

    0
  35. fida says:

    Bertaubat lah zubir.bangganyer membuka aib org. kita hidup bukan selamnya…akan mati jua satu hari nanti.sudah2lah.

    0

    0
  36. yanto says:

    Gile x mntk maaf, mak bpk ummi ni bkn org sembarangan… dua2 ade pngkat besar…kna saman sia2 je jd reporter seumur idop gaji buat byr saman

    0

    0
  37. deen says:

    klau ak letak jwtan terus,sbb rse berdosa sgt jtuhkn maruah org

    0

    0
  38. man says:

    tak mampu nk byr saman die nie..tu yg tpkse mintx maaf.

    0

    0
  39. kara says:

    eleh nara aawk juga yg bake up zubir ari 2 kata semua yg zubir kata semuanya benar…pun lain kali selidik dahulu cerita b4 publish..

    0

    0
  40. xabislgke? says:

    9*2=92

    LOL.hahahaha
    sah la si zubir ni takut sbb family Ummi Nazeera ni somebody.
    kalau tak, jgn harap la dia nak mintak maaf kan.
    wartawan takda etika.
    sia2 je hidup.

    0

    0
  41. zObibir says:

    saya zubir..mengapa anda tidak puas hati dengan saya?jumpa saya di balai berita harian ahad ni pukul 3 petang..kehadiran anda amat dihargai..perbincangan serampang dua mata amat di alu-alukan dari pihak komentar sekalian,,

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Berita harian kan dah nak bangkrap… kurang pembaca… jadi inilah cara nak tingkatkan jualan surat khabar…. Gosip = Fitnah (orang melayu kan suka jaga tepi kain orang)…semua tu pasal ikut hasutan syaitan…carilah rezeki yang halal…. tak ada bahagianya jadi wartawan cabuk macam tu..bukan kaya pun.. dunia akhirat merana

    0

    0
  43. Anonymous says:

    ZUBIR.. terbaekkk.. mantop.. xde zubir, xde jgk la komen korg yg memaki org..
    same je.. korg pn mcm zubir jgk… xde koje gk nye…

    0

    0
  44. hohoho says:

    korang tgk x melodi ri tu ?? si zubir ni ajak wawa klua kn .. die suke wawa tu kn .. sbb tu ke die x nk mntk maap kt aeril ? sian aeril :(

    0

    0
  45. al zubir al jubora says:

    zubir tak mintak maaf kat aeril n wawa sbb diorg bukan anak dato n vip mcm ummi nazeera.. giler kang kene saman… zubir oh zubir… ko bkn manusia tp lebih teruk dr binatang!!!!!!

    0

    0
  46. nobitataru says:

    zubir cari rezeki dengan menjaja kisah hidup orang…………yang mana pembaca sendiri tak tau tkesahihan nya………….wartawan ni kekadang pilih kasih dalam menulis citer retis……ada artis lebih teruk perangai nya tapi wartawan selalu defend.

    0

    0
  47. mimi says:

    zubir takut kena saman dgn family ummi la tu…bila la nk sedar si zubir ni…
    benci aku dgn mamat xsedar diri ni

    0

    0
  48. […] Zubir Bipop Mohon Maaf Terbuka Kepada Ummi Nazeera Dan Keluarganya (60) […]

    0

    0
  49. […] Zubir Bipop Mohon Maaf Terbuka Kepada Ummi Nazeera Dan Keluarganya (61) […]

    0

    0