Written by AbangNara | February 17th, 2015

Akhirnya yang dinanti-nanti telah tiba. Senarai Top 5 Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2014 (ABPBH 2014) telah pun dikeluarkan. Mengungguli pencalonan dengan tersenarai untuk tiga kategori ialah Zizan Razak. Pelakon, pengacara dan pelawak ini tersenarai untuk kategori Pelakon Filem Lelaki Popular, Pengacara TV Lelaki Popular,  dan Artis Komedi Lelaki Popular. Tahniah Zizan!!!
senarai top 5 abpbh2014 Untuk Top 5 kategori Artis Baharu Lelaki Popular, hanya nama Hisyam Hamid je yang Abang Nara kenal. Agak pelik apabila nama Keith Foo tidak tercalon. Untuk kategori Artis Baharu Wanita Popular, hanya nama Aisyah Aziz yang agak janggal.  Untuk kategori Pelakon TV Lelaki Popular juga agak pelik apabila nama Zul Ariffin tidak tersenarai.

Apa pun, ini semua adalah hasil undian para peminat. Kalau peminat tak undi, tak adalah nama artis kegemaran anda tercalon. Tak kiralah popular macam mana pun. Berikut ialah senarai penuh Top 5 ABPBH2014:-

1 – Artis Baharu Lelaki Popular
Hafreez Adam
Hisyam Hamid
Nazrief Nazri
Shukri Yahaya
Syarul Ridzwan

2 – Artis Baharu Wanita Popular
Aisyah Aziz
Amyra Rosli
Ayda Jebat
Indah Ruhaila
Puteri Balqis

3 – Pengacara TV Lelaki Popular
AG
Awal Ashaari
Datuk AC Mizal
Datuk Aznil Nawawi
Zizan Razak

4 – Pengacara TV Wanita Popular
Fara Fauzana
Heliza Helmi
Jihan Muse
Neelofa
Scha Alyahya

Baca artikel sepenuhnya untuk melihat senarai penuh.

5 – Penyanyi Lelaki Popular
Aizat Amdan
Akim
Asfan
Hafiz
Hazama

6 – Penyanyi Wanita Popular
Adira
Alyah
Dayang Nurfaizah
Fynn Jamal
Stacy

7 – Artis Duo/Berkumpulan Popular
6ixth Sense
Akim & The Magistrate
Azhael
Black & RJ
Hijjaz

8 – Pelakon TV Lelaki Popular
Aaron Aziz
Adi Putra
Amar Baharin
Shah Iskandar
Sharnaaz Ahmad

9 – Pelakon TV Wanita Popular
Atikah Suhaime
Ayda Jebat
Emma Maembong
Nad Zainal
Siti Saleha

10 – Pelakon Filem Lelaki Popular
Aaron Aziz
Adi Putra
Shaheizy Sam
Zizan Razak
Zul Ariffin

11 – Pelakon Filem Wanita Popular
Atikah Suhaime
Cristina Suzanne
Neelofa
Sara Ali
Siti Saleha

12 – Artis Komedi Lelaki Popular
Abam
Achey
Jep Sepahtu
Shuib Sepahtu
Zizan Razak

13 – Artis Komedi Wanita Popular
Didie Alias
Dottie
Enot
Ifa Raziah
Jihan Muse

14 – Penyampai Radio Lelaki Popular
AG (Hot)
Deen (Hot)
Ebby Halim (Klasik)
Johan (Era)
Salih Yaccob (Sinar)

15 – Penyampai Radio Wanita Popular
Abby Fana (Sinar)
Adibah Noor (Suria)
Anisma Azwati Ahmad (Klasik)
Dina Nadzir (Era)
Fara Fauzana (Hot)

42 responses to Zizan Razak Ungguli Senarai Top 5 Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2014 (ABPBH 2014)

  1. neffs says:

    surau kat depan rumah ada kuliah malam anugerah tue..layan kuliah magrib jer lah..lagha semua nie hohohoh

    0

    0
  2. letops says:

    Zizan mcm dh x best jerrr…undi sendri kott…..

    0

    0
  3. Abc says:

    Pin jamal pon ade? Huahua

    0

    0
  4. KAK TON says:

    ZIZAN X BEST DAH.UNDI SENDIRI LER TUUU..

    0

    0
  5. u says:

    nelydia sensrose xada la ya?

    0

    0
    • aiesha says:

      Ntah mane popularnya Ayda jebat dan nad zainal pon bisa tercalon pelakon wanita popular,baru belakon 1 drama saja pon bisa kalahkan nelydia senrose atau fathia latiff,

      0

      0
    • Anonymous says:

      Lakonan nelydia senrose sentiasa terbaik..tp yg terbaik xsemestinya popular..yg popular xsemestinya terbaik.

      0

      0
  6. gg says:

    zizan org ganu yang undi…tak popular dah skrg…entah ape2

    0

    0
  7. kak beb says:

    ENTAH APE2 …DOK KECOH PASAL BERCINTA JE…TAK KELAKOR DAH..JOHAN LG BEST

    0

    0
  8. anony says:

    mana kategori artis wanita/lelaki paling kontroversi? dah di mansuhkan ke?? aikkk.. polik den..

    0

    0
  9. joyah sporty says:

    wlupn dia artis wanita paling kontroversi..Plsss jgn undi dia..
    mnyampah tgk dia naik pentas..HAHAHA

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Puteri balqis artis baharu wanita popular…..aku xrasa dia baru dlm industri ni dh lama kot aqish berlakon

    0

    0
  11. Shhh says:

    Pilihan aku berdasarkan karya dan kerja keras serta usaha dorg..bukan setakat popular dgn satu drama/lagu jer..ni hanya pandangan aku jelah

    1 – Artis Baharu Lelaki Popular
    Hisyam Hamid
    or
    Syarul Ridzwan

    2 – Artis Baharu Wanita Popular
    Amyra Rosli
    or
    Puteri Balqis

    3 – Pengacara TV Lelaki Popular
    Awal Ashaari
    or
    Datuk AC Mizal
    (opps sori zizan..ko bukan bagus manapun..terkinja2..)

    4 – Pengacara TV Wanita Popular
    Fara Fauzana
    or
    Neelofa
    or
    Scha Alyahya

    5 – Penyanyi Lelaki Popular
    Akim
    or
    Hafiz

    6 – Penyanyi Wanita Popular
    Alyah
    or
    Dayang Nurfaizah
    (mana Yuna????)

    7 – Artis Duo/Berkumpulan Popular
    Akim & The Magistrate
    (lagu Mewangi tu mmg berhantu)

    8 – Pelakon TV Lelaki Popular
    Aaron Aziz
    or
    Sharnaaz Ahmad
    (mintak maaf lah yer Amar..ko ni cept sentap..pastu blh plak undi diri sendiri—tak sia2 ko antar byk2..last2 masuk carta top..)

    9 – Pelakon TV Wanita Popular
    Nad Zainal
    or
    Siti Saleha

    10 – Pelakon Filem Lelaki Popular
    Shaheizy Sam
    or
    Zizan Razak

    11 – Pelakon Filem Wanita Popular
    Cristina Suzanne
    (2 kali menang pelakon wanita terbaik dlam filem KIL)

    12 – Artis Komedi Lelaki Popular
    Abam
    or
    Jep Sepahtu
    (opps sori Zizan ko mmg tak kelakar..wait22 mana Johan????)

    13 – Artis Komedi Wanita Popular
    Jihan Muse
    (ni jelah yang ader..tpi Jihan mmg berani..aku salute dgn dia)

    14 – Penyampai Radio Lelaki Popular
    AG (Hot)
    (sapa lagi yg layak)

    15 – Penyampai Radio Wanita Popular
    Fara Fauzana (Hot)
    (hmmm bosannnya..mana DJ lin)

    p/s overall ok lah list kat atas ni..tak da muka sama jer menang..cuma kategori DJ radio wanita..aku dah bosan)..cepat lah hotfm ambik yang baru..DJ baru Tun Nadia tu pun bagus..

    0

    0
  12. artisfofuler2015 says:

    Mana zara zya????

    0

    0
  13. kikikiki says:

    Yang beli BH selori untuk undi Alhamdulillah dpt msk… Overnya… Sib baik geng pprt rajin tlg tanda.. Agak2 lay x dpt masuk sentap tak

    0

    0
  14. kaki says:

    Matlufti mng kot

    0

    0
  15. Azizah Alias says:

    TAK APALAH ZUL ARIFFIN FAN , KALAU ADA REZEKI KITE CUBA LAGI TAHUN DEPAN…FIGHTING…

    0

    0
  16. weng weng says:

    tolong lah Heliza Helmi menang…best sangat keletahnye semasa mengacara..lagipun dia muslimah pakaiannye..kurang kontroversi..aku suka dia mengacara rasa halal antarabangsa dan sis..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    anugerah undi sendiri, syok sendiri

    0

    0
  18. Irish Dania says:

    tv3 punye event ehhh ??? eerrr….no more que puteyyy ye…no no noooooooo

    0

    0
  19. Anonymous says:

    tercalon bnyk kategori tu menang ke….?hahaha..lu pikir la sendiri….assalamualaikum…

    0

    0
  20. cik teratai says:

    populariti tak menjamin kualiti
    kbai

    0

    0
  21. Bunga Lily says:

    Errmm.. Rezeki Masing2.. Tp Kecewa Nama Johan Tak Ada Dalam Top Artis Komedi Lelaki Popular

    0

    0
  22. XYZ says:

    Dottie gemok masuk? tak perlu la kot hahaha

    0

    0
  23. bene says:

    atikah suhaimie tu sape? x kenal pon.. ABP ni dh x relevan lgsg, syok sndiri, klo dlu artis yg mng mmg popular tpi skrg top 5 pon org x kenal.. next year x yah buat dh apb nie..artis skrg undi diri sendiri pastu buat2 terkjut mng padahal berguni guni beli surat khbr…sedeyyyy..

    0

    0
  24. lolo says:

    bosan la asyik zizan je,tgk die pn cam da bongkak skrg

    0

    0
  25. Tema Camelia says:

    Ramainya yang tak fofular, sekadar sendu-sendu sajer. atikah suhaime? asfan? dottie? fynn jamal? FYNN JAMAL???? start dari tahun tasha eskot menang, top 5 dengan pemenang-pemenang macam bau ikan sangat!

    ANUGERAH-KELUARGA-BERSATU-UNDI-ANAKKU-ARTIS / ANUGERAH-FANCLUB-TERGIGIH!

    0

    0
  26. mojo says:

    Drama kemaruk cinta,kemaruk nak kawin,kemaruk celah kangkang.terkinja2 lah para pengalak pembuang bayi.diatas pentas.

    0

    0
  27. me says:

    Neelofa – pelakon filem popular??filem pe??shah iskandar – pelakon tv popular??drama die zaman bila punya?

    0

    0
  28. huh says:

    mana fasha yang cantik, nora danish yang comel lote, fazura yang vogue da vazz. OMG! Ni anugerah artis sendu ke.

    0

    0
    • La Ressa says:

      Abpbh dah tak relevan..calon cenderung utk mengundi diri sendiri..ada duit banyak upah je adik beradik kawan2 beli banyak2 BH dan undi..sebab itu artis yg terbaik tak leh menang..kena tukar format pengadilanlah!

      0

      0
  29. shahz says:

    skrg org dah malas nk hantar undian pakai suratkhabar dah.. yg dok gigih hantar retis2 punye fan club.. kalau dulu boleh mengagak retis mane yg masuk top 5 sebab popular. Skrg.. hmmm. Miss abp sekitar 90s n early 2000 sebab mase tu mmg best..

    0

    0
  30. anom says:

    Kan aku pun malas nak vote dah artis-artis ni. Berlagak nak mamp kat luar rasakan. Pengajaran untuk artis yang sombong dan budget diva.

    0

    0
  31. anti anugerah retis sendu says:

    pelik la..ramai artis sendu tersenarai top 5
    paling terkejut top 5 pelaon filem wanita popular.. siti saleha je yg betol2 layak aku rasa.
    mana lisa surihani, nora danish, fazura n maya karin?? seriously aku tak kenal atikah suhaimi..aku rasa lebih separuh rakyat melayu malaysia tak kenal dia. neelofa xde plak filem dia tahun 2014..ke aku yg ketinggalan??huhu

    0

    0
  32. pak tam says:

    Ada beberapa kesilapan berlaku..macam mana Zul Arifin tak tercalon kategori pelakon tv terbaik?..kalau dicalonkan 200% dia leh menang..sebab bukti rating penonton drama tv lakonannya jauh lebih hebat berbanding pemenang diumumkan..inilah akibat mengundi melalui akhbar.. berlaku pengundian kurang sihat..patunya rating penonton kenalah diambil kita..barulah adil..

    0

    0