Written by Bella | April 19th, 2015

Sebuah portal akhbar tempatan melaporkan pelawak Zizan Razak sudah menghantar rombongan merisik gadis sekampung iaitu dari Terengganu. Difahamkan keluarga Zizan telah bertandang ke rumah gadis tersebut pada hari Rabu yang lalu.

Artikel di portal tersebut juga telah mendedahkan nama bakal isteri Zizan iaitu Nor Edura Diyana Hashim, beliau berusia 24 tahun dan merupakan seorang pelajar dalam bidang perakaunan di universiti tempatan di Terengganu.

Walaubagaimanapun, terdapat satu cerita tidak enak dimana Zizan didakwa telah menjalinkan hubungan dengan gadis tersebut meskipun pada masa itu beliau masih lagi bergelar kekasih kepada Emma Maembong.

Gadis itu juga dikatakan pernah bergambar bersama Emma di sebuah restoran dan tidak tahu mengenai hubungan teman lelakinya itu bersama Edura kerana Zizan hanya menyatakan gadis tersebut sebagai kawan sekampungnya. Malah apabila isu Zizan dan si gadis yang dikatakan sebagai orang ketiga itu muncul, Zizan berkali-kali menafikan dengan pihak media.

Kami harap selepas ini Zizan Razak tampil ke hadapan dan menjelaskan semua persoalan atas apa yang telah berlaku. Adalah lebih baik sebenarnya jika beliau mengaku merisik ataupun bertunang dengan gadis tersebut untuk mengelak daripada difitnah. Jika niat kita baik maka ia akan dipermudahkan.

Sumber Berita: Harian Metro

54 responses to Zizan Razak Sudah Hantar Rombongan Merisik

  1. ade ku kesah says:

    ade ku kesah… huhu

    0

    0
    • just saying says:

      kesian dgn rakyat terengganu.. kaya dengan minyak tapi bandar KT mcm zaman 80an…. bangunan kebanyakkan buruk berkulat hitam di Jalan Banggol. Kasi lah cat bagi cantik sikit. Malu dgn pelancong luar tengok. Satu lagi stesen bas….buat lah stesen bas baru, hazab benar stesen bas KT. Hasil minyak negeri banyak2 pergi mana yaaa ?????

      0

      0
    • jawapan aku says:

      kalau kau tak kisah asal kau baca lagi dia punya crita? tak payah la baca.bodoh

      0

      0
    • minah says:

      ni macam kes nabil….. ia2 cakap bukan dgn pramugari… tuptup kawen pramugari…. apa2 pun kalau dah jodoh…. alhamdulillah semua pakat bahagia dah……..

      0

      0
    • Izara Aishah Frust Menonggeng! says:

      Next story please boooorinkkkk!!!!

      Kau tunggu je la kad kawin dari zizan Nara oiiii!!
      Sejak dua menjak ni penuh blog BN dengan muka zizan apa yg femes pun aku xtau dengan dia ni…

      Mai aku buat list kisah tentang dia sejak dia putus cinta ni dalam BN:

      1) Mula2 putus lepas tu sambung balik..
      2) And then putus balik (Emma cakap xda perasaan dah kat zizan)
      3) Heboh pulak zizan nak kawin bulan 6 tapi tuan badan menafikan!
      4) Keluar sambut b’day dengan family zizan pas tu heboh awek sebelah zizan bakal isteri dia
      5) Sekarang ni heboh hantar rombongan merisik pulak!

      Baru merisik je pu belum tentu jadi ke x, media kat Malaysia ni memang kecoh tunggu je la zizan antar kad kawin habis cerita..

      #PunyaLaPemesKalahArtisBollywoodKelasKauZizan!

      0

      0
  2. bosan says:

    Bosan..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Dah kaya,kahwin je ler empat terus,takut apa zizan.

    0

    0
  4. neutral says:

    kalau tdk ada jodoh,apa lagi nak diperkatakan….yg penting masa depan..rezeki halal,kerja halal,keluarga happy…

    0

    0
  5. haishhh says:

    Skrg ni sapa yg curang sbnrnya??x hbs2 cite bangla ni.merisik pn nk bgtu ke??

    0

    0
    • jawapan aku says:

      ala..tengok statment kau pon mmg nak tahu jugak kan pasal dia.sedap je mulut ckp org bangla.taik punya orang..

      0

      0
  6. monah says:

    Da ku agak………….tak logik gila baru kenal beberapa bulan terus nak kawin…ingat ni novel ke??? Novel boleh la buat gitu…

    So…pasal dia frust kecewa gila dengan emma konon orang yang dia paling sayang tu..semua penipu besar….

    btw, kalau kau war2kan B bercinta dengan A, tetiba ada C yang kacau line…kompem at the end…C akan berjaya kahwin dengan B…

    pemerhatian aku la kan…

    Patotlah kerjaya kau jatuh merudum zizan……Hahahhahahaah….

    bukan konspirasi dah ni….memang kau sendiri buat hal….

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      betol tu monah…si zizan ni tk padan pendek mate keranjang macm sembilang pulak tu huh !

      0

      0
      • dreamer says:

        Aku ni bkn peminat zizan tapi aku cukop marah org yg takde otak berani menghina kekurangan org. Hoi minah hodoh, sape yg jadikan dia?? Jgn menghina org nanti berbalek kat kita, kalau tak pun kat anak2 kita. Satu hari aku hrp tuhan bagi anak yg mcm zizan kat engkau dari segi rupa & kulit….

        0

        0
        • walawe says:

          Klaka la ko ni dreamer, kau ckp kau mrh org menghina, tp yg kau ckp die minah hodoh boleh pulak? mcm 2 kali 5 jeeeee

          0

          0
        • jangan menghina ciptaan Allah…kita semua tak sempurna. kalau tak de perkataan baik nak ckp..baik diam. dosa pun tak la makin bertambah.

          0

          0
    • :D says:

      eh ade je kenal smnggu dua khwin. yg xknl pun ade khwin. kenal lepas kahwin. :D

      0

      0
  7. Anonymous says:

    Oh kalau gitu, susah juga nanti bila dah kawin. Bila bakal isteri Zizan dilabelkan sebagai orang ketiga dan mengganggu pasangan kekasih hanya kerana ingin berkawin, sudah tentu, dia akan dituduh dengan bermacam2 perkara. Kecoh nanti. No wonder la Emma frustrated. Kekasih dia dikebas orang, Orang yang mengaku peminat dia pulak tu. Jenis tak setia betul la Zizan ni.

    0

    0
  8. anon says:

    Lelaki mcm tu lah bila nak cari bini nak yg baik3 je. Emma ni dulu dah bekas org, mcm puteri sarah jugak. Dah berpelok2 sakan & bercuti dgn kekasih dulu kemana2. Nak wat gf takpe org mcm tu or wat suka2. Tapi bak wat bini mestilah nak yg ok je. Tapi shamsul yusuf je yg bodoh amik bekas org. Hmm…tapi dah jodoh nak wat camne kan….

    0

    0
    • tulanggg says:

      Cakap orang pandai , kalau kau dapat bekas orang , atau anak anak kau dapat bekas org
      baru kau rasa ..

      0

      0
    • hamba Allah says:

      Jodoh kan Allah dh tntukan. Lgpun, islam ajar jgn tgk masa lalu org tu. Tgk mase skrg. Mgkin skrg lgi baik dari dulu.

      0

      0
  9. KT Pari says:

    Buat ape nak kutuk zizan, dah mmg jodoh dia dgn budak tu nak buat macam mana.

    0

    0
    • izzy says:

      aahh.. ini sume nk cover line.. cam nabil..
      cari la laki lain dik..!

      0

      0
      • emma dah ade kamal pun….launch hijab by emmamaembong pun ada kamal…kata kawan…tp kemana jek bersama…so x payah nak salahkan mana-mana pihak…selangi masih single mereka berhak memilih sape yg mereka suka.

        0

        0
  10. edora diyana says:

    Visit my IG, edoradiyana. Blh search kt followers IG Zizan.Jgn lupa follow tau..

    0

    0
  11. tah pape says:

    Ap la korg ni.xbaik tau.mcm korg xpnh ad kwn lki or pmpn n then bile korg pts dgn bf/gf korg msti ad sorg kwn kn dtg hulur nsht n ap2 yg ptt. Wlaupn sblm 2 kwn korg 2 just kwn yg knl2 biasa .kite fkr postve je .xppyh .tuding jri sne sni .jdoh setiap org dh dntukn .sp kite nk mghlg .bkn zizan ni wt prkra xelok .merisik je pon .dia pon xnk hebah2 cite ni tp yg media dok sibuk tnye sna sne lps 2 dok hebohh .yg bruk nme zizan .tgu je dr mlut dia .dia bkn xrety nk crte .alhaiii .

    0

    0
  12. Anonymous says:

    tak payah la kuarkn cite zizan lg..dh kawin sok meriah le balik pic kawen zizan..so skrg baik nara henti publish psl zizan..kang mkin keruh keadaan jer

    0

    0
  13. Anon says:

    org dah bosan citer pasal zizan, sekrg org citer pasal ungku ismail la

    0

    0
  14. melati says:

    Pungkok lah Nara …buat aper nk citer kesah mamat ni dh nak pupus …menggong..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Nara..where’s my comment? Emma tak rugi lpskan mamat pendek n Romeo ni k. Emma will get a better person..DOA kan

    0

    0
  16. emma ikan sardin says:

    zizan x mau emma sbb dia mls skolah..takut nnti anak2 dia mls mcm mak dia..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    nampak benarrrr laaa si Bella ni tak suka Zizan…

    0

    0
  18. feredea says:

    bertuah la sapa dapat Zizan millionaire malaysia tu …
    muda lagi dah ada semua yang diinginkan oleh para lelaki sekarang
    ada ferari hehehe

    0

    0
  19. mungok says:

    Pandai zizan, pilih yg ngaji tinggi.. pelakon bkpe, sendu nk mampuih.. tahniah zang!

    0

    0
  20. hana says:

    Betul ke? Tu masalahnya. Yg menyebar + komen selenger tu semua package FITNAH+DOSA dah tu. Wallahu a’lam

    0

    0