Written by Bella | August 31st, 2016

Penyanyi Zila Seeron yang sudah bercerai beberapa hari lepas bersama pelawak Along Cham enggan memberikan sebarang komen mengenai kes penceraian berkenaan. Namun, Zila ada memohon pembelaan terhadap tuntutan kes nusyuz yang difailkan oleh Along pada 12 Mei lepas.

Hakim Syarie, Abdul Halim telah membenarkan permohonan Zila selaku defendan untuk meneliti dokumen dan memasukkan pembelaan berhubung kes berkenaan.  Mahkamah menetapkan kes berkenaan didengar semula pada 29 September depan.

Selain itu, Zila yang ditemui di perkarangan Mahkamah Rendah Syariah Daerah Petaling sempat memohon maaf kepada semua pihak atas segala salah silap yang beliau lakukan sebelum ini.

Zila diceraikan talak satu oleh bekas suaminya, Along yang memfailkan permohonan perceraian pada Isnin mengikut Seksyen 47, Enakmen Keluarga Islam Negeri Selangor 2003.

Abdul Halim ketika membaca keputusan selepas lafaz dibuat memerintahkan Zila menjalani tempoh edah selama tiga kali suci berkuatkuasa Isnin.

Hak penjagaan kekal buat anak mereka Ahmad Danial diberikan kepada Along dan Zila boleh melawat anaknya selama dua hari dalam sebulan.

Along Cham dan Zila Seeron berkahwin pada 23 Januari 2010 di Felda Lui Selatan 1, Negeri Sembilan.

Sumber Berita : Astro Gempak

17 responses to Zila Mohon Maaf Atas Segala Salah Silapnya, Mohon Pembelaan Kes Nusyuz

  1. Cakap je says:

    Minta maaf dekat Allah sama…

    0

    0
    • minah jambu says:

      ape lagi ni zila yg kau nak mintak maaf ngan bekas laki kau ni eeeeeee jangan nak mengarot sangat lah ! dh cerai ha sudah la ape yg nak mintak mintak maaf lagi ??? dh habis tu habisssss jangan nak eksen mintak maaf pulakkkk …! lov u alongg god bless..

      0

      0
  2. Anynomous says:

    Masa tengah ‘syok’ xingat anak laki..dah kantoi baru fikir pbelaan..nila mainan akhir zaman..nauzubillahminzalik..sama2la smua kita bdoa tidak tlalai dgn mainan dunia syaitan yg mau myesatkn kita..

    0

    0
  3. Jiran kau says:

    Masa menyundal dgn jantan dlm apartment..lgsg tak rasa bersalah.ntah2 dah sempat projek berkali2 dlm tu. Pastu bila dah kantoi,acah2 mintak maaf.dasar bini tak tahu brsyukur. Penat laki kau keje siang mlm nk tanggung kau..ini yg kau balas.pasni cepat2 lah kau kawen dgn jantan yg dlm apartment tu.pastu dpt anak baru,kau kuar menyundal lg dgn jantan lain pulak. Camtu jer lah kitaran hidup kau.

    0

    0
    • minah jambu says:

      dh lah jangan marah2 dia si along pon dh ceraikn dia..pastu kalau dia nak menyundal ngan jantan dia atau ngan jantan lain itu dia punye pasal lah ! dh memang minah tudung macm tu tk habis2 bikin kontolbesi huh !

      0

      0
  4. Anonymous says:

    To Zila

    Minta ampun sungguh2 lah dari along walau dia bukan suami lagi

    Tapi dosa u masa u khianat dia saat masih isteri dia

    Tu dosa besar

    Tak terampun kecuali diampun suami yg dikhianati tu

    Kalau sabit betul ada zina (saya tak tuduh, saya kata kalau ada) hukuman yg layak atas kamu ikut hukum ISLAM adalah rejam sampai mati

    Kerana zina selepas kahwin

    Mohonlah agar ALLAH lembutkan hati along utk ampunkan u

    Bukan utk hidup u kat sini tapi kat sana nanti

    Kalau tak

    Nauzubillah

    Sangkut lah u kat sana

    Tanpa pengampunan dari along atas dosa masa kamu masih isteri dia

    Tak tahulah apa nasib u di sana

    Moga2 ALLAH rahmati kita semua

    Pengajaran buat semua isteri2 akhir zaman ni

    Sabarlah byk2 dan bykkan puasa supaya nafsu dapat ditundukkan

    Ingat mati

    Supaya ada rasa takut nak buat khianat pada suami

    Kalau suami jahat macam setan pun tak boleh isteri khianat suami

    Ada cara lain Islam sediakan utk bebas dari suami yg tak baik

    Sama2 kita amik iktibar dan doakan yg baik2 utk semua umat islam akhir zaman

    0

    0
    • minah jambu says:

      buat masa ni jangan nak mintak maaf mintak ampon ngan along lah ! pasal dia tengah HOT ! PANAS ! tunggu lagi 5 ke 6 taon baru leh mintak maaf mintak ampun itu pon nasib kalau along nak ampon kan dosa zila ..huh ! tk boleh salam tangan mintak ampun mintak maaf ok pasal along bukan laki dia lagi HARAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM…!!

      0

      0
  5. my name is bond...james bond says:

    Yg penting bertaubat kpd Allah..mohon ampun dari Nya…dan berjanji tidak ulangi lagi..dan rasa menyesal diatas perbuatan dosa lampau..dan berusaha kembali kpd fitrah salimah..dan menjadi hamba Allah yg salehah…

    0

    0
  6. Ida says:

    Be strong, Along.

    Go die, bitch.

    0

    0
  7. Kak bedah the original says:

    Mintak maaf jimbit ko
    Dahla malas masak!xbersyukur dpt suami artis yg elok xde kontroversi n skandal.mereputlah kau.

    0

    0
  8. abc says:

    memalukan orang felda kau nih! dahla artis xde value,ceh

    0

    0
  9. huh says:

    bila sudah berkahwin…tidak semua akan bersikap matang..masih terbawa2 perangai lama@bujang..

    ada yg bujang tu kekadang lebih matang drpd org yg sudah berumahtangga ni

    0

    0
  10. Anonymous says:

    aku terfikir cemana la family zila menghadapi situasi ni…sedara mara…adik beradik…adakah zila dibuang kuarga? salah dia bukan sikit….dia pulak yang mulakan kes ni dulu nakkan perhatian masyarakat…last2 terbongkar salah sendiri…

    0

    0
  11. CikPah says:

    bertaubat lah kepada Allah

    0

    0
  12. abangSakitJiwa says:

    Bunga x sekuntum…Along..Dugaan semua ni..disebalik dugaan ade rahmatnya…Disebalik derita ada kebahagiaan nyer utk along..Semoga along sentiasa fikir dari sudut positif…:-
    Positif :-
    – u x lagi suffer hidup bersama makan hati ulam jantung
    – anak xkn terseksa mental dan fizikal melihat keadaan negatif sekelilingnya
    – u deserve to be happy n now u have fully right to BANGKIT & enjoy UR life
    – ANAK itu Kunci Syurga Kita

    Allah tu MAHA Penyayang lagi Maha Mengasihani

    0

    0