Written by AbangNara | April 12th, 2012

Sesungguhnya gandingan Ziana Zain dan Lan The Typewriter semasa persembahan ABPBH2011 baru-baru ini telah berjaya meremangkan bulu roma Abang Nara. Kedua-duanya memang sangat mantap. Tak salah Abang Nara katakan yang itu adalah persembahan termantap untuk ABPBH2011. Tak gitu?

Dan baru-baru ini Kak Ziana Zain telah pun dipilih untuk menghiasi muka depan majalah Nona. Memang mama diva sangat~~

zzz

Lagi beberapa keping gambar Ziana Zain di ABPBH2011 dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook Media Semasa.

zzz
zzz
zzz
zzz
zzz
zzz
vzzz

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

127 responses to Ziana Zain Hiasi Majalah Nona, Persembahan Paling Mantap Di ABPBH2011

  1. John Carter says:

    hari ni bosan,..nk kutuk org

    0

    0
  2. luvlavender says:

    klass ko mak jena.. ;p

    0

    0
    • opah says:

      wahhh…. kagumnyerr opah nengok kamu jena!!! comei mcm barbie…. ehhhh tp barbie kan plastik??? kehkehkeh….

      0

      0
  3. Pitbull says:

    terbaik lah!

    0

    0
  4. Anonymous says:

    kak ziana mmg terbaik laaaaaaa….

    0

    0
  5. gu mi ho says:

    cantiknya ziana zain nie…mmg minat dia dari dulu lagi…smoga terus success di dalam hidup yea k.ziana kita…

    0

    0
  6. fanis says:

    nak first..nak first.

    0

    0
  7. chentalove says:

    memang mantap!!!!!!!!!

    0

    0
  8. lady J says:

    mula2 tgk ziana pkai bju merah mlm APPBH sungguh seksi sbb i egt warna brown kt tepi pinggang 2 warne kulit die… 2 kali tgk br pasan upenyer tertutup kt c2… tp mmg nmpk seksa la jgk… baju ketat mcm xbole nk bernafas….

    0

    0
  9. John Carter says:

    gedik..gi mampos

    0

    0
  10. ziana asbestos says:

    1sttttttt yahuuuuu best

    0

    0
  11. […] Nara katakan yang itu adalah persembahan termantap untuk ABPBH2011. Tak gitu? Dan baru-baru … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged ABPBH2011, Hiasi, Majalah, Mantap, Nona, paling, […]

    0

    0
  12. tikz says:

    Mlm tu persembahan kak ziana n Lan mmG best! cayalah.

    0

    0
  13. lady says:

    Talent dia mmg tak perlu dipersoalkan lagi tp bab kecantikan rasanya tak yah nak puji sgt lah umur dia klu tak suntik sane sini mmg tak akan dpt mcm nie, tp sekurang2nya dia mengaku yg lain2 tue?konon amalkan pemakanan sehat bagai tp hampeh~yang layak dipuji mcm aida rahim, rosnah johari dll yg seumur dgn dia org sebab dah seusia tue masih cantik ori lagi:)

    0

    0
  14. double ss says:

    memang superb lar kak ziana..loike u.. :)

    0

    0
  15. twist says:

    “high maintenance woman” .. huhuhu ..

    0

    0
  16. Anonymous says:

    meremang bulu roma ku.. ZZ power!

    0

    0
  17. Mak Jemah Ampang says:

    Wow…cantik giler…kagum tgk Kak Ziana masih mampu mengekalkan kecantikan di usianya skrg…pandai memikat hati suami

    0

    0
    • ZZ si kedut says:

      dia suntik ye..tak de maknenya kekalkan ..tapi dia ubahkan

      0

      0
      • Anonymous says:

        ape yg ubah?die jadik muka jlo ke yg berubah? aku tgk muka ziana zain jgk..die cucuk supplement bukan cucuk silikon kat muka..

        0

        0
    • saya lah si kedut dan lemak ZZ yang telah dibuang says:

      pandai lah kekalkan …. habis puluhan ribu nak dpatkan badan n muka macam ni tau

      0

      0
  18. ziana zain kedut seribu says:

    ahkak sudah tak cantik ..kenapa ahkak ZZ suntik muka , ambik pengajaran dari muka Anita Sarawak yang huduh sebab sentiasa nak upgrade lama2 jadi macam hantu

    0

    0
  19. Whadda F? says:

    Dah suntik mmg lah cantik…sesape pon leh cantik kalo dah suntik2 neh…

    0

    0
    • Suntikan kolagen normal lah… bukan botox pun.. bezanya kulit die makin cantik .. die b4 suntik pun memang cantik.. semua manusia tu cantik tak der yg hodoh.. kenape perlu pertikaikan… awak pun cantik gak..huhuhuh

      0

      0
  20. Memang persembahan kak ZZ dan Azlan terbaik setakat ini.. Dua2 mempunyai vokal yang hebat dan mantap. Saya berharap kepada pengkritik-pengkritik yg rasa baik sangat tu tolong lah jangan tambahkna dosa. Daripada membuat dosa baik menambah pahala dengan mendoakan kebaikan. Tidak semua manusia perfect dan luaran bukan menggambarkan diri kita sebenar. Hati jer tahu siapa diri kita sebenarnya. Saya sangat kagum dengan kesungguhan dan kebolehan kak ZZ dan Azlan menyampaikan lagu dengan bertenaga. Semoga kak g terus success dan kepada yang mengkritik semoga dibuka hatinya untuk mendoakan kebaikan kepada org lain.

    0

    0
  21. gol says:

    berfikir positif … akak ziana ni makan ulam byk gamaknya ..

    0

    0
  22. ori says:

    ori cantik, add-ons spoil.

    0

    0
  23. Ikebana says:

    ehhh heran..suntik kolagen saja pun sdh keheran-heranan…byk produk2 kolagen utk kecantikan dipasaran..siapa pun ble beli dan makan..tidak pun jadi isu..cuma nya ZZ ni main suntik spya penyerapan itu lebih cepat dibandingkan dgn dimakan..org ada duit…suka hati lah..heran sekali org2 melayu ni..memang..jenis yg suka dengki…

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko ni org apa ye?ko taip mcm lain mcm bunyinya?indo kah? sabahan kah?

      0

      0
      • mcm sial je ko nak bwk2 negeri sbh ko ingat negeri ko bagus sgt ? says:

        woi org atas, ko pehal bwk2 sabahan sume, nak komen komen la tak yah nak drag mane2 negeri , mcm sial la org cam ko ni . bajet bagus je , such a pain la org cam kau ni .

        0

        0
      • Anonymous says:

        no pain at all pun.. ada ke aku kata sabahan tu x bagus?? aku tanya je bangang.. org sabah cantik2 dan berbakat dlm bidang seni.. bukan mcm ko, berbakat nak butthurt je… dah blah blah!!

        0

        0
    • irarka says:

      diaorg tegur tu sbb diaorg adalah org islam…bukan sebab melayu….sya xnak cakap byk tp pasal suntikan ni sila rujuk ustaz dulu sebelum buat…info lanjut sila tgk Tanyalah Ustaz-episod Perhiasan menurut Islam…

      0

      0
  24. stylo says:

    mmg best sgt diorg perform..tgok live kat Arena of Start lagi gempaq..tp paling gempaq time ZZ and Lan perform..ziana zain no.2 (ala yg peminat pondan dia tu) pn kemain lagi buat gaya smbil jalan dpn pnonton..sakit perut gelakkn dia tu..selamba badak je..tp bes ar..gabungan vokal yg really power mlm ABP tu.

    0

    0
    • makan cili says:

      setuju..kalau yg tgk live mmg rs bgegar arena tue..yg komen xbest tu tgk kat tv je kot

      0

      0
  25. zz says:

    Persembanah tu menjerit lebih, tak best mana pun persembahan dia..juling2 bijik mata, urat leher sampai nak putus…nasib baik baju tu tak koyak meneran suara…memangla cantek tapi nampak tak aslinya…
    ikhlas…

    0

    0
    • ucu says:

      emmm … cikit lgi akak zz kita dah x leh nak tarik sore .. pasal umur dah makin bertambah …. semput lagi ada ..!!!!

      0

      0
  26. neno says:

    nak komen xpakai tudung, ada pulak yg sentap kata napa org slalu concern org yg xpakai tudung sedangkan xdek dalam rukun islam, sentuh la pasal solat.. mm.. mmg la betul solat tu salah satu rukun islam.. tp, bertudung tu kan tetap wajib.. ehh.. kata UAI bertudung xwajib.. yg wajib menutup aurat.. rasa2 lebih cantik kot kalo kak ziana menutup aurat..
    *pernah terbaca dlm 1 laman sosial, “biarlah saya bertudung kerana Allah bukan kerana sape2.. bermakna hatinya tidak Iklas dgn Islam.. kerana Islam mewajibkan..” * wallualam..

    0

    0
    • Anonymous says:

      baik ustajah!!! *menguap*

      0

      0
    • Aku budak gemok tu says:

      wallualam pe mendenye????
      WALLAHUALAM !
      nak berdakwah sgt,nasihat pun nasihat jugak,ejaan berkaitan dgn DIA tu jaga.
      kalau typo biasa2 xpe la jugak.

      sekian

      0

      0
  27. cherry says:

    mmg power root tol lah suara diaorang bdua mlm tu d(^ ^)b

    0

    0
  28. christina says:

    persembahan ziana zain n lan mmg powerful laa . . Tp rasanya paling powerful persembahan last . . Yg otai2 rock + ft + hazama + salma . . Luv it so much . . Btw , luv u too kak ziana . . Cantik ja kak ziana . . I pun nk amalkan suntikan n minuman . .

    0

    0
  29. Qalifah Di Bumi Allah says:

    zaman sekarang ni artis bila ditanya bila nak bertudung ,ada yang jwab saya belum bersedia lah ,nak tunggu hidayah lah ,apalah .haishh .setahu saya menutup aurat itu wajib .tapi kalau tengok zaman sekarang ni agak memeranjatkan pula sebab ada ‘im not ready’ hukum .bertudung kerana terpaksa atau tidak yang penting bertudung itu adalah wajib .eh salah ,bertudung tak wajib menutup aurat yang wajib .hehe .siapa yang tak faham dengan ayat saya ,jangan main boom terus .tanya dulu okay .marilah samasama kita mendoakan semoga raaaaaaaaaaaaaaaaaamaia lagi artis malaysia yang insaf dan menutup aurat .semakin hari semakin seksi aihh tapi SEKSA lagi mata yang melihat ni .hihi .assalamualaikum (:

    0

    0
    • Aku budak gemok tu says:

      Waalaikumussalam.
      doakan sekali utk org2 sekeliling ko,bukan artis je.

      boooooooooommm

      0

      0
    • Anonymous says:

      baik ustajah!! *menguap lebih besar*

      0

      0
    • Actually awak mentioned kat sape erk?? semua artis ke atau zz jer.. ayat2 awak tu mcm mentioned kat zz jer… sebaiknya kita doakan untuk semua org dan bukak artis sahaja. Saya sentiasa mendoakan org2 sekeliling sy akan berhati bersih..lambat cepat tak per.. yg pentin sy sentiasa mendoakan org sekeliling termasuk saya sentiasa dibersihkan hati tanpa menuding jari ke arah mana-mana pihak. Cara peneguran berhemah adalam jalan terbaik dalam berdakwah bukannya main cakap lepas dan berpura-pura tp dalam hati ada niat lain..

      0

      0
  30. Pinky Nail says:

    Ziana jauh lebih cantik dari Rozita Che Wan!

    0

    0
  31. kecoh siak says:

    ape ape aje. ape ape aje.
    *nyanyi lagu tema Ape Ape Aje hosted by Sheila Rusly/Amy Mastura/Shamsul Ghau Ghau*

    0

    0
  32. cikjoyah says:

    da macam Rosnah Mat Aris je aku tgkk si zz ni

    0

    0
  33. Jenguk jap says:

    Suntikan kolegen pun org nak kecoh… bukannya silikon mahupun botox.. Sedangkan kat pasaran skg byk minuman dijual berasaskan kolagen bg mencantikkan kulit. Kulit semakin lama semakin kurang kolagen makan perlu la ditambah kolagen tersebut. cuma cara pengambilan jer berbeza.. sama ada secra suntikan atau pun minuman. Suntikan kesanya lebih cepat cz penyerapan lebih cepat. Kalau dah x boleh ambik kolagen mentioned jer kat produk2 kat luar sane jang kuarkan produk berasaskan kolagen. Pastu gi jumpe doktor keluarkan jer kolagen yang ader kat muke dan badan.. Apabila kulit dah bermasalah nanti jgn pulak jumpa doktor nak ambik kolagen balik.. huhuhuh

    0

    0
  34. Kakaa says:

    Minat ziana.sejak DCT ada nama ziana mangkin tenggelam

    0

    0
  35. slumbersudah says:

    BYKnye ustazah n ustaz jadian kt cni.
    amalan anda cukop ker nak judge org lain?
    lantak pi orang tu nak wt apa diorg nak buat.suka dia ler.
    penting masing2 jaga diri sendiri sudeh.
    Name pon penghibur n artis.
    ko tutup aurat beria pon kalo menyanyi melalak lolong smpai melekakan manusia lain.bukan ke tetap ke neraka jahanam?
    pikir2kan la.

    0

    0
  36. meeradriana says:

    persembahan terbaik masa abph..

    0

    0
  37. Mentality Kelas 3 says:

    Mantap apanya, sakit telinga adalah, nyanyi sambil terjerit-jerit sampai nampak urat-urat leher, seksa aku tengok! Pelik betul, semua dok kata dua orang ni nyanyi best, aku ni alien gamaknya! Aku paling suka Jaclyn Victor punya, suara sedap dan tak menyakitkan telinga…

    0

    0
  38. Kurus says:

    cuma satu jerk::
    jaga2 suntik ‘benda’ tu kt idun, krna nk kelihatan lebih dari bentuk asal
    seperti yg dilakukan oleh elly mazleen, rita rudaini, Umie Aida dan kini Ziana Zain.
    kerana ada beberapa kali i perasan kt orng sekeliling.. yg idung mereka ‘cair’, atau ‘membengkok’ atau sprti ”gumpalan’ ke tengah2 idun.
    n its so weird looking n almost impossible to remove.
    remember, that we do age n change… n so does that ‘thing’
    (((( yg i nampak ialah perempuan2 tagalog yg lebih advance tntang benda ni lebih 20 tahun dari kita ))))

    what they seem to do after that, was to ADD some more.. n imagine what it wd look like..?

    dan… since the skin will change color.. these people have to put on extra foundation/powder to make the skin look even.. its so obvious on camera

    well…….. you choose..

    0

    0
  39. Peminat Anuar Zain says:

    It pains me to write this review, but my conscious won’t let me not write it.

    Anuar Zain is back, thought not necessarily in top form as seen in his early days.
    He may have perform at various events lately and his voice doesn’t sounded chit.
    You are a has been, a once shooting but now fading voices.

    “Anuar Zain voice is fading away”.

    When the voice starts to get raspy, that’s your voice telling you that you should shut up.
    Of course your voice isn’t gonna be the same as it was at its peak.

    I wasa big fan of Anuar Zain prior to seeing his concert on Secretaries Week 2012 in Kuala Lumpur recently.
    Anuar Zain should be ashamed and the KLCC Convention Centre needs to explain why they extended such a terrible show.

    Anuar Zain didn’t seems out of his best. He wasn’t the Keabadian Cinta, Mungkin nor Lelaki Ini.

    Even the price of the ticket was ridiculously expensive. The cheapest would be RM 598 per head and the most expensive is RM 1098.

    Anuar Zain seems to be very carefull in his singing. From the ‘only 1-hour’ concerts there wasn’t even once try-out from him to hit the high note.
    Most of the time he gave it to the backup singer to sing it. Is this the amount of the money that the fans paid to see?

    He even asked the audience members on the stage to sing for him and at the start of the show blames the microphones for his sound and brings out his million dollar microphone. Well, he still didn’t get any better.

    My question is this–what are we paying to hear?
    I will say that his band (Faizal Lok U) was excellent as well as the backup singers. In fact, the high point of the evening for me was the backup singers and the band, only.

    But if you are going to hear Anuar Zain sing, you are wasting your money.

    Even in his recent performance during ABPBH 2012, where he sang with Dayang Nurfaizah his performance again was very safe for a big commmercial showcase.
    He was singing all the way low-notes. This is very sad, and a frustrated situation especially for the die-hard fan.

    For the die-hard fans in JB (the 2nd slot for this showcase will be held in JB), please watch out your money.
    You may want get your money return back.

    I will keep on listening to his CDss but will never again go see him live.

    0

    0
    • Anonymous says:

      anuar zain is suffering from some kind of throat sickness or what, i read sumwhere before, he’s still on medication until now.. so if u have some mercy, pls excuse him for his so-so performance.. btw panjangnyaaa, tertido aku baca weiiiiiiiii…

      0

      0
      • Rooney says:

        Then you should shouldn’t charge the fans for a ridiculous price per head count.

        Throat sickness or what, is a classic excuse. Everyone uses that.

        0

        0
  40. Anonymous says:

    insaflah artis malaysia…..tutup aurat.quit jadik artis & beribadat.dunia nak kiamat dah..tsunami sana sini….

    0

    0
  41. opah rock says:

    suka sgt ziana zain!

    0

    0