Written by serenity | June 12th, 2012

Presiden Seniman, Zed Zaidi mendakwa  tawaran berlakon buat Neelofa, Tasha Shila dan Anzalna akan disekat sekiranya didapati bersalah oleh jawatankuasa disiplin yang bakal ditubuhkan oleh Persatuan Seniman Malaysia (Seniman)  sekiranya ketiga-tiga pelakon tersebut terus berbalah seperti yang dilaporkan mStar Online.

Sekarang ini semakin ramai artis terutamanya bakat baru gemar meluahkan rasa tidak puas hati terhadap artis lain atau bergaduh sesama sendiri menerusi ruangan laman sosial seperti ‘Facebook’ dan ‘Twitter’.

Pertelagahan antara Tasha, Anzalna dan Neelofa adalah contoh terbaru, dan kelakuan itu menunjukkan mereka terlalu mengikut emosi. Sebab itu pihak Seniman bersikap tegas dan akan menubuhkan jawatankuasa tersebut secepat mungkin.

Dengan langkah menyekat tawaran berlakon untuk mereka, ia akan memberi pengajaran kepada mereka dan artis-artis lain agar hal sebegini tidak akan timbul lagi pada masa akan dating.

Tidak dapat dipastikan sejauh mana syarikat tempatan akan mematuhi sekatan ini seandainya ia dikuatkuasakan kelak kerana produksi biasanya mengambil pelakon-pelakon ini kerana mereka sedang laris dan boleh menyumbang kepada jumlah penonton drama atau filem. Namun begitu, Zed Zaidi menambah:-

Buat masa ini pihak kami tidak boleh masuk campur melainkan artis-artis ini yang datang kepada Seniman untuk selesaikan masalah.

Bagaimanapun, andai kata kes mereka terlalu serius sehingga dibawa naik ke mahkamah, pihak kami akan campur tangan untuk menyelesaikannya.

Apakah pendapat anda, adakah tindakan yang bakal dilakukan oleh Zed Zaidi ini berpatutan? Sila maklumkan pendapata anda di ruangan komen.

[jetpack-related-posts]

324 responses to Zed Zaidi – Tawaran Berlakon Buat Neelofa, Tasha Shila Dan Anzalna Bakal Disekat Sekiranya Didapati Bersalah Oleh Jawatankuasa Disiplin Seniman

  1. neneknelopak says:

    first!

    0

    0
  2. mia says:

    eleh..die pon sound aaron aziz kat twitter..

    0

    0
  3. johana says:

    ZZ pn kena sekat blakon jugak.dok cari gaduh dgn AA

    0

    0
  4. Anni Binti Lim says:

    saya rasa bagus tindakan Zed ini..menyatakan bahawa dia tegas menjalankan tanggungjawab sebagai presiden seniman…supaya tiada lagi yang terikut2 dengan tindakan artis2 yang baru nak naikan nama…

    0

    0
  5. pisces says:

    Izara jugak yang terbaek!

    0

    0
  6. kak Nera says:

    Sokong ! sokong !

    0

    0
  7. hepigirl says:

    erkkk…luahan di Twitter…ko pun sama gak En. Zek Zaidi woi…meluahkan perasaan kat twitter tak pueh hati ngan abg Aaron tu apo kobondo??

    0

    0
  8. "emosi la sangat" says:

    kpd zz buatlah yang terbaik selagi kuasa ada d tanganmu….

    0

    0
  9. awek jambu batu mngadap ipad 48jam says:

    bongekkk..nak tergelak aku ngn zed zaidi..ur words doesnt reflect u!!…ko pn bgaduh kt twitter gak..asyik nak sebelahkan neelopak je sbb tetek bsar..ngeng!

    0

    0
  10. kaka says:

    kah3..kan da ckp..amek korng bertiga..zed zaidi ni sejak2 dah jd pengeusi ni semua bende kene betul..bagus2!.. sokong zed zaidi

    0

    0
  11. Anonymous says:

    sendri cmne lak ek..mentang2 presiden dah….

    0

    0
  12. GuaMantok says:

    LAWAKKKKKK LA WEYHHH~!! MCM2 HAL KOWG SUME NI..

    0

    0
  13. antique_nad says:

    Kelakor plak rase topik ni.hahah

    0

    0
  14. leia says:

    zz, ko sape nak sekat periuk nasi org…tgi sgt ke jwtn ko 2??vvip bkn, ahli politik pn bkn..sedar2 la dr ko sket…ko 2 pn melalak gk kt twitter..

    0

    0
  15. taktau says:

    ni pon lg sorang suka ludah ke langit..

    0

    0
  16. gurl says:

    leee, cam budak skul lak ada badan disiplin.

    0

    0
  17. cik limah pulang kerumah says:

    hehehehe…first…sibuk je zed ni…dah le muke skema…hahahaha:)

    0

    0
  18. mart says:

    Mati lerr..abes laa priuk nasi owg..Xley nak kaco priuk ns AA, nk kaco priuk ns owg len plak?ish3

    0

    0
  19. Buku biru says:

    kah kah kah..ZZ ni dah macam pengawas sekolah pulak..baik hang bawak buku 3-5 n masuk dlm poket baju..mana2 artis yg buat hal, hang tulis nama mereka dlm buku..

    0

    0
  20. annonymous says:

    Biarlah zed zaidi jalankan tanggungjwb dia sebagai presiden seniman,mana tau dgn cara tu akan membuatkan artis2 di malaysia ni lebih berdisiplin drpada glamour hanya kerana kontroversi bergaduh sesama sendiri…

    0

    0
  21. akuabby says:

    bagus zz..ambil tindakan retis2 baru yang nak naik cepat..naik dgn kontroversi..geram aku ngan lopa ni..aku dh bnyak bc pasal dia ni..mmg harap muka lawa tapi perangai mcm kelawar..huh..

    0

    0
  22. izzah abg hariz yang punye says:

    adoooiii mcm pengawas sekolah plak..ke cikgu disiplin nih?kihkih

    0

    0
  23. JEK JEDDY says:

    aku rs nk kasi penampor je kat mamat giler kuasa ni..mcm gampang la die ni..mcmna la kalo die dpt title dato” msti pragai btambah mcm haram jadah..bodoh!!busuk hati pnya org!!

    0

    0
  24. secret lover says:

    eh eh..
    dia pun sounds2 aaron aziz (encem) kat twitter. pastu pandai2 nak sekat periuk nasi orang pulak?
    hak elah. turun takhta dulu la yo baru cakap macam tu.

    kena sekat zed zaidi dari berlakon jugaklah nampaknya kan?kan?kan?

    peace no war! :D

    0

    0
  25. misz 89 says:

    awk 2 pon main sound2 dlm twitter.. lebih kurg je :p bla buat kuatkuasa cm2 lagi la org nk amik diorang belakon.. pelaris kot cm2.. daripada ko 2 yg da lma x blakon zz ooiiiiiiiiiiiii…. aptb

    0

    0
  26. emy says:

    ehhhh bukan dia melalak plus meroyan kat laman sosial ke???broo u ckp byk lah…mcm tin kosong pun ada..bila ketuk bunyi bukan main kuat lagi tp bila bukak kosong takde isi..hakikat bro…lumrah duniA…what goes around comes around…sudah2lah tu..ubah lah perangai ko dulu sblm cuba ubah org..no one perfect bro!!!!

    0

    0
  27. geli je says:

    ahaha..terkentut aku baca ….

    0

    0
  28. chiq lara says:

    eley…nk sibuk hal org..yg die dok buat kontroversi murahan kt twitter tu x pk lak..

    0

    0
  29. aku yang tetiba hangin says:

    Sekarang ini semakin ramai artis terutamanya bakat baru gemar meluahkan rasa tidak puas hati terhadap artis lain atau bergaduh sesama sendiri menerusi ruangan laman sosial seperti ‘Facebook’ dan ‘Twitter’. – bakat lama cam ko pun meluahkan rasa tak puas kat twitter gak ..cettt..paku dulang paku serpih ..

    0

    0
  30. mak beruang says:

    sila la jgn kak nam bedah cik zz oiii… biorlah mereka itew.. nasihat je la kan cukup… kalo x nak hekot bior lantak ler.. maruah mereka gak kan… tengokkan je ler…

    0

    0
  31. amirnawawi says:

    Haiyoo, kena guna pihak ke-3 juga ek..

    0

    0
  32. sape2 je ler~~~~ says:

    yg sorang ni plak memaku dulang paku serpih~~~~~ lagi ler haru….

    0

    0
  33. Pengomen says:

    Zed Zaidi berkata

    “Sekarang ini semakin ramai artis terutamanya bakat baru gemar meluahkan rasa tidak puas hati terhadap artis lain atau bergaduh sesama sendiri menerusi ruangan laman sosial seperti ‘Facebook’ dan ‘Twitter’. ”

    Beliau pon apa kurangnya? keh keh keh..

    0

    0
  34. eyn says:

    alahai mamat ni.. sepatutnya zz ni perlu diambil tindakan juga sebab membuat kecoh/tidak puas hati terhadap AA di laman tweeter… haha.. sebelum cakap baik zz cuba fikir dulu apa yang dia penah tulis di tweeter… tetapi selagi anda adalah PRESIDEN, kuasa di tangan anda.. ada baik juga dia buat begitu tapi tak kena dengan zz … kalau artis lain (yang x pernah buat KONTROVERSI) jadi presiden dan utarakan benda ni, okay kot.. :)

    0

    0
  35. aku yang tetiba hangin says:

    aku rasa aku sokong tindakan ko nih kalau sebelum ni imej ko bersih, tak menyound org guna twitter bagai..ni tidakk…paku dulang paku serpih betullah ko nih zz !!

    0

    0
  36. MAK JEMAH... says:

    x yah nk beria la…
    zz gile kuasa!

    0

    0
  37. Neelofa swot! says:

    hah mmg ptut pwon!! izara trbaik kami suke!! neelofa mcm kayu brlakon tp ade hati cemburu kt org.zaman kjatuhan kau akn sampai wei!!! =P

    0

    0
  38. zz says:

    pulakkk….hemmm..wateva la.

    0

    0
  39. jemah.. says:

    kes bcerai sesame artis x nk ambik tindakan ke..

    0

    0
  40. kain kapan xcukup panjang nak tutup badan says:

    Abang ZZ, X KAN X TAHU PUNCA DIORANG BERTELAGAH MENGGUNAKAN TWITTER & FACEBOOK TU, SAMA JE MACAM ABANG BUAT DGN AA DULU….
    SAMA JUGA MACAM APEK DGN DAVID TEO DULU, SEKAT LAH SEMUA…. JANGAN SEBAB KAUM HAWA LEMAH, NAK SEKAT KAUM HAWA JER… =) peace no war !!!

    0

    0
  41. ..@.. says:

    bg aku kalau ada jawatankuasa utk disiplin memng bgus..tp jgn lah sampai tutup periuk nasi org.. zz kan dah jd presiden so tnjuk lah cth yg baik dulu..dia nk ckp cmtu sdgkan dia pun pernh jgk ngata aa kt twitter dia kan..2 yg terus dpt jd presiden…agaknya lopa nie nk cth zz kot…mana nk tau..pas wat kontroversi camni lebih ramai dato kenal si lopa ni..org sekrg nie..yg jahat disokong…yg baik 2 buat xendah….

    0

    0
    • zaia says:

      “..bg aku kalau ada jawatankuasa utk disiplin memng bgus..tp jgn lah sampai tutup periuk nasi org..”

      setuju..

      0

      0
      • Kurus says:

        dari dulu lg aku musykil as to whether there is a bill proposed citing on an act or any enactment referred on artists activities yet..

        this man is trying to act “God”

        0

        0
  42. ROCK says:

    ZZ oi. sebelum nak sekat periuk nasi org, tgk diri tu dulu. bukan main lagi nak sekat org. Gara2 khabar angin artis lain bergaduh melalui laman sosial. habis tu kes kau dgn AA tu ape celop?? padahal benda yg sama. Matang ke kau bersuara melalui Twitter?? Kau pun buat benda yg sama lah ZZ oi. Agaknya kau ni amik tindakan depan cermin mungkin. Dulu aku minat dekat ZZ ni. Bila dia dah gila kuasa mcm ni, sikit pun aku xnk pandang dh. Tak tau lah lepas ni apa pulak yg dia nk tubuhkan. Secara jujur, semua tindakan ZZ ni, takde manfaat kpd semua artis. Biar ZZ ni terkenal sorg2 je weh. Baru dia puas agaknya. Bagi lah die mnang award skali. Baru die senyap. Kannn??

    0

    0
    • Kurus says:

      (refer to my comment kt atas tu, bawah zaia..)
      aku pun terpikir sama, en ROCK..
      “””peraturan””” bukan ikut sedap badan

      0

      0
  43. Anonymous says:

    kalau seniman ni serius nak jaga artis mungkin boleh juga buat peraturan dari segi pakaian artis. sape yg seksi giler tu digam. atau sape yg buat kontroversi tah apa2 digam. bagus jugak rasanya

    0

    0
  44. yaya says:

    Zed Zaidi ni budget bagus. Sedangkan diri dah tak popular. Sebok nk jatuhkan org. Artis- artis gaduh dkt laman sosial menjadi isu, sedangkan dia pun pernah membuat serangan peribadi terhadap aaron aziz di twitter so zed zaidi ni patut di halang la kan? tlgla cermin diri dulu sebelum nk menutup periuk nasi org lain. What goes around comes around. Inilah MELAYU, asal org senang nk jatuhkan, meroyan ke org lain dah berjaya popular diri tu tidak? Dari sebok nak jatuhkan org lain baik bangunkan diri sendiri tu supaya jadi lelaki islam yg berjaya.

    0

    0
  45. Na O Mei says:

    Bgi saya perkara petama yg perlu ZZ senaraikan adalah Etika Berpakaian bagi artis2 perempuan yg semakin2 TAK MALU sekarang ini. Bagi sopan balik mereka tu.
    Kedua – Bgi mrk2 (artis ppuan or lelaki) kelas agama supaya mereka sedar sikit
    yg AYOR KENCING SETAN itu adalah HARAM untuk mereka yg beragama Islam. Penat2 mak bapak dema hantar/tanggung p sekolah/mengaji supaya tak terkeluar dari landasan Islam. Tpi sesia je…

    0

    0
    • XXX says:

      kalau semua nak sempurna baik tak pyh jadi artis.. suara pun aurat kalau nk dedahkan kat umum.. pastu kalau ada adegan seksi utk filem atau drama pun pelakon perempuan kena pakai tudung ye? ckp nak sopan tp kena fikir juga.. drama dan filem seksi tu juga la org kita tgk.. ada mata pandang, ada jari jgn nak mengata kalau tiada relevannya.. moral nya biar la mereka.. itu urusan mereka dgnnya.. siapa kita utk menidakkan mereka? mereka dh besar.. punya akal fikiran.. even fikiran mereka sempit pun kita bkn blh buat apa..

      0

      0
  46. wawa says:

    Ketam mengajar anaknye berjalan lurus..hahahha~~~ talk what u preach la, ko pun 2×5 jgk ler ZZ oiiiiiii~~~

    0

    0
  47. Anonymous says:

    errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr choyyyy zz ni taU . . . .
    nak cari publisiti murahan ler tuhhhh .
    konon dia la yg perfect
    puiiii

    0

    0
  48. anjang says:

    sebelum retis ber3 tu kena displinary action, aper kata Zed kena displinary action dulu..dier pon kaki meroyan kat twitter…cakap president…mestilah kena jadi contoh kpd anak buah….baru org repect same r lu bro.

    Hal retis nak menjatuhkan maruah satu samer lain bole lak Zed take it easy..wait n see lah konon nyer..yg dier sibukkan nak tgk retis nyer work permit. tu kan keje immigresen, kalau si AA tu berkeje secara haram, dah lama kena cekop ngan immigresen….

    0

    0
  49. milah says:

    apalah zz ni.. sblm sekat ke apa, watlah siasatan dulu siapa yg salah. yg salah lah kene hukum. facebook dgn twitter tu kan hak peribadi, pesal lak persatuan nak sibuk..? artis pun ada perasaan la mcm org yg bkn artis.

    0

    0
  50. alahai.... says:

    alahai zed zaidi, dulu awak pun luahkan perasaan dalam twiter kat aaron aziz, ni bila org lain buat mcm tu, awak pulak nak sekat rezeki orang..pikir balik apa yg awak buat dulu..jgn sibuk nak cakap orang…x baik sekat rezeki orang..biarlah diorang selesaikan sendiri nanti…bukannya kacau periok nasi awak pun…cerminlah diri tu dulu, baru nak nasihat orang…alahai…..

    0

    0
  51. bubub says:

    bagi saya betul jugak tindakan ni. Nak-nak para artis baru sekarang ni + keterbukaan jaringan internet zaman sekarang. Nak salahkan zaman tak jugak tp artis perlu pandai menjaga kredibiliti hubungan sosial mereka samada bsama peminat ataupun sesama artis. biarpun ada golongan bijak pandai di kalangan mereka tapi EQ tak boleh dinilai melalui berapa A mereka dapat di dalam SPM (saya bercakap secara umum). Dan semua artis2 baru umumnya saya rase perlu diberi kursus latihan mengendali EQ bila dah mula menjejakkan kaki dalam dunia hiburan.Saya rasa Zed Zaidi mungkin ada baiknya set up satu training berkala untuk semua artis baru belajar menghadapi dunia artis ni bagaimana. Boleh ajak semua artis berpengalaman samada hebat dari segi mengendali kerjaya, emosi dan yang mempunyai record yg bersih sebagai trainer. dengan macam ni, artis pon bleh jadi lebih bijak dan membangun dari segi kesediaan menghadapi cabaran dunia hiburan. Hanya cadangan.boleh difikir untuk dipertimbangkan…Ada sapa2 bleh pass kat Zed Zaidi? =D

    0

    0
  52. Nizah karuak says:

    Tk perlu lah nk sekat2..law da mmg rezki org dapat b’lakon wat pa maw sekat…bkn;y ssh temukan ketiga2 pelakon ne cri jalan p’yelesayan kan bagus…

    0

    0
  53. ninanani says:

    Ape bangang sangat ko ni zed…yang ko menyalak kt AA dlam twitter tu bleh plak…

    0

    0
  54. pogapoga says:

    bagus tindakan Zed Zaidi,.kerana artis-artis muda ini terlalu ghairah dengan hal-hal yang kontroversi.Kita ambil contoh artis senior yang benar-benar bekerja seperti Eja,Erra Fazira,Umie Aida,Rita Rudaini,Nasha Aziz,Intan Azura dan artis wanita yang telah lama menapak di dalam dunia artis ini.Mereka lebih mementingkan mutu kerja dari cerita-cerita publisiti murahan.”Kualiti lagi penting dari kuantiti”. Persatuan Seniman perlu lakukan garis panduan kepada artis bertujuan untuk mendisiplinkan artis.Seperti kami bekerja juga syarikat telah menetapkan peraturan atau pekeliling yang perlu dipatuhi.Dunia seni adalah untuk orang yang betul-betul hendak berseni.Selain itu,Persatuan Seniman juga tolonglah pantau pakaian artis wanita sekarang.:)

    0

    0
  55. Mail Lambong says:

    Bila tengok ajk seniman nie kan……patut pun kecoh semacam….kebanyakan artis2 yg jadi ajk sebenarnya artis suam kuku dan tak berapa nak gah………sian pun ada gak kan, kan, kan……

    Sapa ya minat ZZ tekan HIJAU……sapa yg x minat ZZ tekan MERAH. ( Pusat kaji selidik Mail Lambong……….ahaks! )

    0

    0
  56. lantakpilah says:

    zz buang masa dgn isu2 kecik & membebankan artis luar & tempatan. patutnya dia bela nasib artis veteran yg makin lama makin dilupakan. upgradekan kualiti artis kita kasi sama hot & best dgn artis antarabangsa. c’monlah BANYAK lg isu yg lebih serius for you to mess up rather than this mr zz. peh…

    0

    0
  57. memangTERKEJUT says:

    omg. Kalau macam tu, habis si jelita-jelitawan Malaysia. Baguslah, disekat sana- disekat sini. Kualiti hilang di Malaysia, KPOP makin dijunjung kerana lebih segak dan berkualiti. ZZ jugak punya pasal. ZZ ni patut join parti politik ja, bukan dunia seni. Drama setakat SEMBILU, boleh buat budu ja.

    0

    0
  58. nyampah tgk neelopak says:

    klu ko ade kuase,renti kan la tawaran berlakon Aaron Aziz dulu…huhu..

    0

    0
    • ..@.. says:

      apsal plak nk berhentikan tawaran tuk aa..dia kan nk cari rezeki..dah rezeki dia kat malaysia..org malaysia pun ramai cari rezeki kat singapore… apalah…hal rezeki xperlulah nk sekat2..kalau aa xde rezeki kat berlakon..xdenya dia berlakon…

      0

      0
      • kucinghitamkakipanjang says:

        BERLAKON PEGANG2 BUKANLAH REZEKI NAMENYE. HARAM!

        0

        0
      • nyampah tgk neelopak says:

        aku kate klu ZZ ni ade kuase, renti kan AA tu dulu…die kan dr dulu busuk ati ngn AA, so klu ade kuase swuh la pengarah jgn amek AA blakon..adoi..tu pon tak phm! tu sarcastic ye cik ..@..

        0

        0
  59. pengawas kantin says:

    zed zaidi..da mcm pengawas skolah lak…hahahahakakakakka

    0

    0
  60. kakakchinta says:

    eeehhh..bukan zed zaidi pon sama ke meluahkan perasaan tak puas ati dengan aaron tuh kat fb dgn twitter?? ayoyo…

    0

    0
  61. nelopa dahi berparut says:

    bapak poyo mamat nieh…
    nk treat org mcm kt sekolh asrama je…
    masing2 da besar pndy2 la nk survive..
    well industri hiburan mmg cmni…
    abg zz..u jgn nk tutp periuk nasik i..
    t i plak yg ugut u..t i buruk2 kn u dpn sumer org..isuke tao wt cmni..hihi

    0

    0
  62. Nizah karuak says:

    Pa maw jdi lah ngan mamat sorang ne…

    0

    0
  63. hehehe says:

    bgs la disekatkan lg bgs kalo sekatkan sekali gambar2 posing dia org dlm majalah…menongek…mendada dgn baju yg menampakkan semua…berlakon pun bukan la bgs sgt pun harapkan kontrovesi jer lebih…

    0

    0
  64. Budak nerd spek tebal says:

    Aku terajang jugak zed zaibo ni kang…..

    0

    0
  65. Anonymous says:

    siLa tengOk cermin ye En bOs….

    0

    0
  66. Anonymous says:

    Its a comedy in our entertainment industry..hahahhaaaa… tabik springss la ZZ.. cakap xserupa bikin.

    0

    0
  67. Seniman haters says:

    Over la u zed zaidi… kau sendiri sound2 aaron kat twitter… ada aaron sound kau balik?????? sendiri mau ingatla! kalau dah tak laku tu.. diam2 sudaaaa

    0

    0
  68. awie says:

    neelofa,anzalna dan tasha tu masih mentah dan belum cukup matang.perangai macam budak sekolah sebenarnya..tak professional.memeningkan kepala orang dewasa jek..matang sikit,jgn nak fikir glamour je.moral of the story..masing2 jgn kacau periuk nasi masing-masing.mesti ada attitude respect dan pandangan saya jangan ada perasaan dengki bila orang lain berjaya.zed zaidi perlu ambil tindakan agar dpt bendung budaya sebegini,perlu ada kod etika dan wujudkan apa jua jawatankuasa..macam inilah organisasi yang tersusun dan sistematik.if ada pelakon luar..apa kriteria2 yg bole dan tak boleh, at least boleh bagi peluang kepada artis tempatan.tapi kalau artis tempatan yang kurang kualiti dan attitude tak senonoh, peminat boleh menilai mana baik dan buruk.pemikiran artis perlu ada transformasi juga.

    0

    0
  69. anzalna & tasha mangsa jer..lofuckk tu yg patut digam guna gam uhu. says:

    KEPADA TUAN ZED ZAIDI.TLG GAMKAN SKALI SI NEELOPAK YG MAKIN ANGKUH DGN “MUKA SUCI” DIA TU ATAS DAKWAAN SEKSI TAHAP UNGKA DALAM UTAN.UNGKA PUN SOPAN SKIT ADA TUTUP DGN BULU2.

    SEKIAN,DIMAKLUMKAN.

    0

    0
  70. Liesa says:

    ala,samer jer 2×5=10 jer zz tue………

    0

    0
  71. me says:

    i guess tugas utama zed zaidi ni tak lebih dari polis. check permit orang, sekat periuk nasi orang. budak-budak nak bergaduh pun dier sebok. yang dier guna twitter serang aaron aziz tu tape pulak. weird. i guess this is what they can do when they don’t really have acting offer: being a watchperson.

    0

    0
  72. ina says:

    sama la ko ZZ.slalu kutuk org kt twiterr.nk ckp org konon!!boooooooooo

    0

    0
  73. Anonymous says:

    Kenape la sempit sangat pemikiran tu?? Perlu ke sampai tutup periuk nasi orang lain? Adakah persatuan seniman ni diwujudkan untuk menghukum artis??? Sepatutnyer kewujudan seniman ni untuk membantu artis serta mempertingkatkan kualiti artis…Banyak lagi tindakan yang terbaik untuk membantu menyelesaikan masalah diorang tu n bknnyer terus menghukum sehingga sekat periuk nasi orang ZZ oii… pk dulu sblm berckp.

    0

    0
  74. chentalove says:

    hbis la periuk kamu org…
    mkn pasir la nmpak gya nya…
    mna nk cri duit kalau twaran blakon dsekat u ollss….

    0

    0
  75. Anonymous says:

    zed zaidi pun kena sekat berlakon gak, pasal gaduh + busuk hati ngan aaron aziz.. hahahaha

    0

    0
  76. hate neelofate says:

    good Job ZZ…

    0

    0
  77. zz poyo says:

    ala poyo giler sejak jadi org kuat seniman makin over lak nk amik tindakkn bagai, cermin diri dulu der.. ko pon luah perasaan ko kt twitter.

    0

    0
  78. wateberrrrrr~~~~~~ says:

    haha !! Kata dulang paku serpih…mengata org ko yg lebihh….. o_O

    0

    0
  79. Anonymous says:

    Kenapa perlu sampai nak tutup periuk nasi orang lain?? Banyak lagi tindakan terbaik yang boleh diambil untuk menyelesaikan masalah antara diorang tu…bukan dgn menghukum sehingga nak sekat rezeki orang lain…sepatutnyer persatuan seniman ni perlu membantu menyelesaikan masalah artis dan bukannye menghukum artis serta membesarkan masalah yang boleh diselesaikan dgn cara yang lebih positif. Fikir balik apa tujuan Persatuan Seniman tu diwujudkan… TAK FAHAMMMMMM

    0

    0
  80. serararaa says:

    zz, ko pon melalak dekat twitter jugak, phuiiii. well kalau sekat tawaran berlakon aku rasa neelofa xeffect ape2 kot, muka dia mmg jarang kelua tv. filem pon xlaku. LOL

    0

    0
  81. amir says:

    If this Is true,
    then this is stupid! this is a giant step backwards! I am not against anybody but ada cara yg lebih berhemah dari menyekat rezeki orang…

    0

    0
  82. Sha says:

    Syok sendiri @ gila kuasa??!!

    0

    0
  83. rerei says:

    setuju sangat.skarang ni artis makin ntah ape2

    0

    0
  84. timah lenggang says:

    aku sentiasa sokong zz… go zz..

    0

    0
  85. Lagubestbest says:

    lol.. seniman ni.. apa fungsinya ea? Misi dan visi? Ke just nak jadi busy body je? Pekata seniman buat satu tanda aras untuk filem dan drama. Kategorikan filem ni rated B=Berbaloi2, rated O=Ok2 la, rated S=Sampah. So senang sket kami ni nak pilih tiket kat GSC. Sebab skrg ni ada je filem rated S cemarkan industri, bazir duit je dah beli tiket wayang, tengok2 hampeh, nk minta refund xboleh.

    0

    0
  86. Bukan Peminat Zed Zaidi says:

    WAH!!! ABANG SENIMAN NAK MENGHULURKAN BANTUAN SELESAIKAN PERTIKAIAN NEELOFA,TASHA SHILA DAN ANZALNA..

    ..SOO SWEET!!!!…

    0

    0
  87. Audrey Hepburn says:

    Hahahaha…ayat yang patah balik kat diri sendiri. Kalau begitu, tawaran berlakon kau dgn Aaron Aziz pun WAJIB disekat sbb memang OBVIOUS duk bertelagah tak tentu hala.

    Ke kau kebal daripada undang-undang ciptaan sendiri?

    0

    0
  88. puiii! says:

    adakah zed zaidi bekas pengawas sekolah, sewaktu masih muda remaja?

    0

    0
  89. Anonymous says:

    seriously zed zaidi bodoh ure a joke!

    0

    0
  90. biolerrrweiii says:

    Zz bodoooOoh!!! Ngko mcm polis seniman.konon nk sekat lakonan owg.kaw tgk diri kaw yg bangang burukkan AA xde pn HSB nk sekat2 kaw

    0

    0
  91. Aku pemerhati says:

    zz..klau retis y pakai seksi n melampau sgt..klau y bergambr suka tunjuk dia org pnya eset tu cam ne..zz x ad wat tindakan ke?

    0

    0
  92. Aku kesah says:

    ZZ PUN BUSUK HATI GAK CAM LOFA..BTL TAK KAWAN2?

    0

    0
  93. jeng3x says:

    ape3 pn,,bgantung pd hti se2org yg nk mlakukan bnda baik or buruk…

    0

    0
  94. Kim Kadeshen M'sia says:

    artis gaduh kat twitter, fb yang ko sibukkan..kalau betul2 nak tubuh jawatankuasa disiplin elok la amik tindakan kat artis-artis yang pangai kurang disiplin mcm tonggang air setan@berzina@kaki clubbing…ni takat gaduh2 manja pun nk kena hukuman..hukuman tuhan tu yang paling patut ditakuti….

    0

    0
    • betul-betul!! says:

      betul!!betul!!..betul cakap si Kim Kadeshen ni…gaduh2 biasala manusia adik beradik pun gaduh…kalau betul2 nak hasilkan artis-artis yang berdisiplin melambangkan Malaysia..tubuhkan AJK banteras artis-artis yang pangai cam org utan kaki tonggang, penzina maksiat dan kaki clubbing tu…barula artis2 malaysia ni boleh dicontohi..drpd buat pangai kepochi siasat2 org gaduh ni…buang masa je..amacam ZZ??ade beran??…

      0

      0
  95. farid says:

    try usha blog >>qomaron.blogspot.com

    0

    0
  96. KENAL SGT SI LOFA! says:

    OKEY AKU ADA AL-KISAH PASAL LOFA LAGI BEST LAAA….AKU KENAL SANGAT DGN DIA NIH.ACTUALLY DULU LOFA NIH PENAH KAPEL DGN AHMAD NABIL (MODEL VITAGEN) & ANAK PADA DATOK K..KORANG TAK PCAYA??KORANG PUNYA PASAL LAA…LOFA NI SANGAT HIPOKRIT..DIA PAKSA ORG PUJI DIA NI BAGOS GILEER LAA N WATEVA~ DIA NI KAKI CLUBBING.TP SURUH ORG PUJI DIA,CKP DIA TAK PEGI CLUBBING! PASAL JANTAN?JANGAN CAKAP LAA..PUNYEEE GEDIK NA MAMPOS.SUMEEE NAK..KALAU KORANG NAK TAHU,SBENARNYA CITE AZURA TU DA CKIT2 CITE BENAR PASAL LOFA.TP MORE TO SI LOFA TU YG BAIK..TU KISAH DI ANTARA LOFA & NABIL (VITAGEN) SI NABIL NI ANAK ORG BERADA.MMG FMLY TANGGONG SI NABIL NIH..NABIL ORG KAYA YG SUKA MAIN PAINTBALL..NO.PLATE KETE NABIL NA SAMA DGN KETE LAM CITE AZURA..BYK LAGI CITE TA ELOK PASAL SI LOFA NI..BIAR CITE NI KORANG TAHU SENDIRI..UNTUK ABANG NARA-KALAU TA PERCAYA,SAYA TAK KISAH.TP TOLONG CARI INFO..ADA SUMBER2 YG TAHU…SYG LAA..LOFA CNTIK,BBAKAT.TP PRANGAI MCM GINI PLAK.

    0

    0
  97. Abg zed gersang says:

    Mariii sini tiga2 ni nak gaduh sangat.. Gaduh depan abg zz.. Nnt abg zz babab tiga3 ni… Eeeee… Geraaam abg dah de pangkat ni.. Bole wat suke ati tauu.. Dah bole melalak sesuke ati !!

    0

    0
  98. yaya says:

    Goooooooooooo ZZ!! retis2 ni mmg kene hajar sket..lg2 retis yg bkn warganegara yg sebok2 carik mkn kat negara i yg tercinta ni..perampok!! eh?! perompak hasil bumi bertuah!! *sumpah tk phm nape nk support retis2 bkn warganegara ni…menyemak!! btw ZZ, lu pn kene la bagos la dulu sblm lu bising2..ok?? whhoooot2~

    0

    0
  99. kecoh says:

    bagossss…sekat jew baru padan muke
    harap muke jew cantik melo tu..tp ske wat kecoh…
    baru setahun jagung dalam industri hiburan ni da nk wat onar…
    benci betol…dgn sume org ko nk carik gado..
    sekurang-kurangnyew ade perubahan dalam persatuan seniman..dari tgk jew artis wat onar cm melo ni..memalukan industri jew…
    ceh!!!

    0

    0
    • Azman_rais says:

      besalah cantik xguna cam tuh lah…..jadi jakun lah bila org lain lebih dri dia…stakat neelofa muka cantik cam tuh aku xheran bab muka2 cantik tuh positiv hiv n kelntan now catat kes hiv pling tinggi skali….syg muka cantik tp hulur drah hiv kat aku pndai plak malu…leh la bngga dgn rkod muka cantik tuh..nk marah aku marah lah…….3 4 thun aku stay klntan leh tahu gaya sosial diorang cam ner,,,,,,,but tp semuanya xmcm tuh lah….

      0

      0
      • seri says:

        nak marah org sampai kutuk negeri..melampau..sila dapatkan ilmu bagaimana hiv berjangkit.. kalau tak berkongsi jarum suntikan dadah, bukan bayi yang dikandung oleh ibu hiv dan bukan melakukan seks bebas, buat apa takut. Susah cakap dengan orang sentimen kenegerian ini. Bila lah orang Melayu nak maju

        0

        0
  100. Azman_rais says:

    hahahaha stakat neelofa nie aku xheran lah…cantik pe ke benda lah sangt………boleh bangga dgn cantik jer ker?…tp syg cantik2 gurl klntan…..tp positif hiv sebb seksual……sedarlah kelntan anda tgh catat rekod hiv pling tinggi skali……dri2 prmpuan cantik2 lah kat kelntan hari2 aku kena trima drah hiv diorang tuh…..so leh la bangga jugak dgn rekod nie…..nk marah aku marah lah..3 4 tuh aku keja kat hospital klntan…leh tawa gaya sosial dorang cam ner,,,,,

    0

    0
  101. […] Presiden Seniman, Zed Zaidi mendakwa  tawaran berlakon buat Neelofa, Tasha Shila dan Anzalna akan disekat sekiranya didapati bersalah oleh jawatankuasa disiplin yang bakal ditubuhkan oleh Persatuan Seniman Malaysia (Seniman)  sekiranya ketiga-tiga pelakon tersebut terus berbalah seperti yang dilaporkan mStar Online. … Continue reading → […]

    0

    0
  102. mak teh says:

    ok juga zed ada etika macam kerja gomen lak kelakarnya

    0

    0
  103. […] Zed Zaidi – Tawaran Berlakon Buat Neelofa, Tasha Shila Dan Anzalna Bakal Disekat Sekiranya Didapat… […]

    0

    0
  104. Hannah says:

    Zed zaidi, awak cakap depan cermin ekkkkkkkk hahahaha

    0

    0
  105. WTFish says:

    “Pertelagahan antara Tasha, Anzalna dan Neelofa adalah contoh terbaru”, contoh terdahulu tu tak nak refer ke?

    Agak ironinya disitu..Yang paling tak leh blah..

    Artis luar nak sekat, artis sndiri pun nak sekat..Siapakah yang akan membintangi “drama-drama hebat”? Mungkinkah diri sndiri dan keluarga agaknya? hahahaha…

    0

    0
  106. AAB says:

    Noob nyer Zed Zaidi…
    Ngate diri sendiri…

    0

    0
  107. Anonymous says:

    Instead of being jealous of others, focus on being inspired. Let the success of others move you forward toward your own success

    0

    0
  108. ctfza says:

    hape zed zedi? tak sesuwei hokeh.. owh.. nak lari pi muntah hijau jap

    yang bising2 haritu org asing menang abph tu bukan dalam twitter ye? owh.. itu dalam buku sejarah tingkatan 3 je..
    ..muntah pink pulak.. wekk

    0

    0
  109. Anonymous says:

    hape zed zedi? tak sesuwei hokeh.. owh.. nak lari pi muntah hijau jap

    yang bising2 haritu org asing menang abph tu bukan dalam twitter ye? owh.. itu dalam buku sejarah tingkatan 3 je..
    ..muntah pink pulak.. wekk

    0

    0
  110. pemerhati says:

    Bagus la tindakan ZZ ni..ajar sikit artis2 ni…gile glamour melalui kontroversi…blakon suam2 kuku je..boleh x wujudkan etika pakaian untuk artis??
    semakin melampau pakaian artis2 ni..pastu wujudkan peraturan kalau artis kne tangkap kat kelab malam ke,kite banned (btul ke x aku eja ni) die…

    0

    0
  111. mr slay says:

    saya zed zaidi sebagai Pengetua@Guru besar akan merotan pelakon yang tidak berdisplin,yang selalu ponteng,dan hisap rokok..ibu bapa pelakon yang bermasalah akan di panggil untuk tujuan kaunseling hahaha..

    0

    0
  112. -orang biasa je- says:

    saya setuju dengan tindakan Zed kerana… ini lah fungsi persatuan.. memantau displin para selebriti… dengan adanya pantauan ini dapat mendidik para selebriti menjadi insan seni yang bertamadun…

    0

    0
  113. kakak long says:

    hei sial! ko sndirik cari gaduh kt twitter tu mcmne? sial?!!! blah la lu zzzzzz

    0

    0
  114. Zany says:

    sama la mcm kau zed zaidi oiii..ko pun sama tak habis2 kes aaron aziz..kau pun duk lepaskan emosi ko tak twitter bagai kan…apa la manusia mcm kau ni pun ada….letih layan emosi “stabil” ko ni lahh rimas..!!!!

    0

    0
  115. meeradriana says:

    Actually aq sokong tindakan zz yg nak bg pengajaran utk artis yg suka buat hal kat fb or twitter tapi masalahnya mcm mak ketam ajar anak ketam berjalan lurus lah plak..
    Zz ni mcm ckp ngan cermin..

    0

    0
    • adi says:

      hahahaha….suka hati la dorg pnya fb n twitter msg2…sape ko ZZ nk sekat periuk ns org tok cari rezeki??
      duniaohdunia..

      0

      0
  116. adi says:

    jgn ikutkan sgt emosi awk tu ZZ..taw la dh jd presiden Seniman..
    nk jd pemimpin nie bkn nyer sng..kena byk bersabar dan bijak dlm setiap perkara..
    Setiap mslh boleh diselesaikan dgn cara yg baik..
    Awk tu pun dulu pertikaikan kemenangan AA dlm ABPBH..
    semua keputusan ditangan peminat..so klu nk mrh AA mng..salahkan la peminat yg undi AA tu…
    ~~jgn la nk gila kuasa sgt k~~tak ke mn pun~~

    0

    0
  117. miazahra says:

    Ko ni zz hbs sekolah ke tak?org lain btekak kt twitter,perli2 bagai x bole..tp kslo ko cpe ar kn..dbb ko ada jwtan la kan…..ko mmg sah hati busuk sbnrnya….mgata org tp lebey..tp muka n diri ko sdri ko tak cermin….

    0

    0
  118. DyDy77 says:

    Cuba selesaikan secara professional bukan secara PROPAGANDA sebab mencari publisiti murahan ni tak elok.. selesai kan secara BERPESATUAN.. bukan secara MEDIAGANDA.. nanti kita yang dipandang terGOLEK atas perbuatan kita.. fikir2kan dan renung2kan dan SELAMAT BERDAMAI.. amin

    0

    0
  119. Neelofa says:

    ehh?? si pazureh tu taknak haramkan sekali ke??? baju kat butik die smua macam kain buruk lap meja, apa pengalaman and pendidikan yang dia ade untuk bukak bisnes? at least lopa memang ambik marketing pun kat uni, inzalna mengong tu dengki sebab dia takde pape..tasha shilla tu plak prempuan simpanan, sama macam pezureh..

    0

    0
  120. anti zed zaidi says:

    zed zaidi patut disekat tawaran berlakon kerana mengkritik aaron aziz di twitter….nak jadi pengawas artis pulak mamat poyo ni..puih

    0

    0
  121. TeRrY89 says:

    huish..bru bkk blog nara ptg neh..dh berjeler kumen gusip..nk tmbah jgk..ZZ ny x hbesh2 lg kew??yg die duk meroyan kt twitter ari tu xpe plk??oh..lupe..die kn dh x belakon.mgkin dh kene sekatan belakon..sbb tu nk suh org len plk kene..hua3..

    0

    0
  122. Sshh says:

    zz cakap x serupa bikin..dia sendiri y busuk hati x sado..lain kali tengok diri tu dulu sebelum nk menghukum org lain..

    0

    0
  123. meme says:

    hahaha jawatankuasa kejadahan… hahah bekla berpuasa di bulan rejab dan beribadat… tade koje kome ni…. kang ngn ko ko skali merengkok dalam neraka

    0

    0
  124. liza saffiya says:

    zed zaidi pandai je nak sekat org. sendiri yg asyik gaduh dgn aaron tu tak ingat la pulak. sendiri buat hal,tak pula sekat tawaran lakonan. maklumla dah ada kuasa. eksen la pula

    0

    0
  125. hai zed says:

    ibarat cikgu sekolah yg nak mententeramkan budak2 gaduh dalam kelas.

    0

    0
  126. kipas susah mati zed zaidi says:

    SAYA SOKONG ZED ZAIDI!!!!!! HIDUP ZED ZAIDI!!!!!!!!!!

    0

    0
  127. ZZ ni makin banyak bercakap, makin terserlah ‘kebijaksanaannya’.. bukan ZZ sorang je, majoriti selebriti lain pun macam tu jugak…………

    0

    0
  128. No One says:

    Elok la tu….
    Artis luar tgk pon bole gelak kan artis kita..
    diorng yg dibayar berlakon ratusan ribu pon x de gaduh2 mcm artis2 kita ni…
    huhuh..

    0

    0
  129. Zed zaidi otak udang orang suruh belajar malas says:

    Si gila kuasa

    0

    0
  130. nadia says:

    jap2..bkan si zed ni pun dok post mcm2 ker kt twitter dia pasal arron aziz ari 2??ape ke jadah pulak bt statement mcm ni…means dia pun kena sekat la twaran b’lakon yer..hahaha…kelakar…mcm ludah jilat balik jer…:D

    0

    0
  131. Adib Ali says:

    Zed who?Sapa dia ni nak sekat periuk nasi orang..production house lagi la suka artis bertelagah..laris filem/drama ..Zed Z, kalau nak run Seniman cam political party..gi la join UMNO..kalau rejected tubuhkan parti sendiri cam Zed Ibrahim

    0

    0
  132. k says:

    pahal eh mamat gipang nih??dari org tak amek port da jadi meluat da dengan dia ni

    0

    0
  133. teka teka says:

    nmpk sgt ko xadil kn ZZ..mgata orang paku serpih…mgata org ko yg melebih…

    0

    0
  134. Saya Neelofa Yang Sebenar says:

    : ” Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,
    Saya meminta maaf kepada semua pihak yang tidak berpuas hati terhadap saya atau merasakan saya tidak berpuas hati kepada mereka.
    Dengan ini saya merasakan sangat lelah dan penat terhadap semua kenyataan yang dilemparkan kepada saya.
    Kenyataan Maaf ini, Saya pinta disebabkan saya mahu segala kontroversi diselesaikan. Berilah saya ruang dan ketenangan dalam kerjaya saya sebagai anak seni.
    Walaubagaimanapun,Saya masih menafikan segala dakwaan dari pihak tersebut adalah fitnah.
    Segala Tohmahan dan Cercaan yang diberikan saya hanya terpaksa akur.
    Semua pihak berhak menyatakan apa sahaja,dan menilai saya dari pelbagai perspektif.

    Setiap insan pernah melakukan kesilapan dan tidak bererti dia terus hidup dengan mengulangi kesilapan.
    Wanita tidak bertudung juga boleh berubah dengan memakai tudung.
    Begitu juga orang jahat boleh berubah kearah kebaikan.

    Saya Harap isu ini selesai.
    Sekian Terima Kasih !

    (Kenyataan Macam ni boleh selesaikan isu ni tak? Anzalna and Tasha akan maafkan dia ke? dan Isu ni selesai? I dont Think so ?)

    0

    0
    • Panggg!!hambek nko sebijik si lopak air!! says:

      nko je yg beriya buat cadangan kenyataan berdamai tu.nko ingat si lopak air tu nak buat cenggini kerr?dia tu berlagak diva nak mamposss.kalo dia beralah pon bila dia dah tak mpu nak sekat semua org dah tau true kaler dia.time tu agknya barulah dia beralah skit.tp aku tak rasa dia tu akan beralah.dah mmg jenis nak menang manjang walopun sggup dgn cara yg ckup licik.

      dasar nilofuckkkkkk!!!

      0

      0
  135. ss says:

    zz buat neelofa, anzalna & tasha shila mcm budak sekolah. ni kira demerit lah ek? lepas demerit, buang sekolah lah??(maksudnya ditarik balik status pelakon,haha)
    haihhh la zz. bosan sangat kot takda kerja.

    0

    0
  136. :) says:

    haha..artis sekarang ni cam kene kejutan budaya.semua nak publish dekat twitter,facebook.rasa2nyalah kalau saya jadi ZZ, baik anjurkan training penggunaan twitter/facebook untuk artis,supaya tak salah guna..hohoho..apa kata anda???like likeee

    0

    0
  137. Orang Singapura says:

    ZZ Kau ni Tuhan ke nak sekat rezeki orang..Kau pun Ada mengata orang dlm twitter account Kau…kesian Kau ZZ

    0

    0
  138. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    bagos zed ini kali minah jambu sokong ngan zed zaidi …sekat kt pompan dua ekor ni …kenape dorang nk fitnah2 neelofa…yg sudah tu sudah lah kenape maseh nk berdendam????? kalau ye pn neelofa ada perangai burok dia itu kn perkara dh lepas kn !!!!! jangan di ungkit2 masa dulu nye perkara tau !!!!! berbaik2 kn bagos……elehhhhhhhhh yg betol2 nye pompan dua ekor ni jeles ngan kejambuan neelofaaaaaaaa minah jambu berani potong kuku lah kalau pompan dua ekor ni tk jeles ngan kejambuan neelofaaaaaaaaaaa huh !!!!!!! sabar je lofa ok minah jambu doa kn semoga lofa sakses dlm ape jua bidang yg di cebori dn di murah kn rezeki amin…..

    0

    0
  139. Zed Zaidi says:

    Saya ingin memaklumkan bahawa saya akan menyekat lakonan saya dahulu sebab kes tak puas hati dengan Aaron Aziz.
    selepas itu baru saya teruskan niat sekat lakonan Tasha Shilla, Anzalna dan Neelofa.

    tapi saya famous ke? macam dah lama tak berlakon je.almaklum dah jadi ketua sekarang. busy nokk. tolong settle kan problem artis2 malaysia ni. wuwuwuwuw

    0

    0
  140. reader says:

    My opinions:-
    1) Wujud perbezaan antara komen/kenyataan ZZ utk AA dlm media, dengan komen berbalas 3 Newcomers nie.. = kamu nilai la mana yg lebih sopan & matang.
    2) Jika bersetuju dengan opinion pertama, Istilah Meludah Langit utk AA tidak benar.
    3) 99.99% readers tidak mengenal tugas, misi, visi SENIMAN, tak usah lah kita nak memerli menjahanamkan jawatan yg telah di amanahkan kpd beliau (atau sesiapa yg menyandang jawatan).. mana yang elok kita terima la..
    4) Dari dulu hanya pemerhati dlm BN, tp sedihnya makin kurang budi bahasa yang digunakan di sini.. ATAU kita semua lebih minat membuli secara siber tetapi realiti kita org budiman?? Shame on us Malaysian.. X.X

    (p/s: Sorry for any tatabahasa..)

    0

    0
  141. mrs saja2.. says:

    gila pangkat plak rasa tgok zz ni..cm ketua pengawas sek pn ada..lantak diaorg la nk gaduh pn..pape pn diaorg ttp glamor dr zz..rasa lg elok kalu presiden seniman ni dr golongan artis2 lama2..lg pengalaman..just pendapat..chill!!

    0

    0
  142. zekzedo says:

    mcm tahi je dia nie….dia sendri tk puas hati kt orang lain luah perasaan melalui twitter…ni ludah kena kat muka balik ke apa..sian aku nengok ko ni tau…..dah tkder kerja ke….??

    0

    0
  143. Nara love Lofuckk says:

    AWASSSSSS !!!! si nara ni dah terlalu byk deletekan komen2 yg mghentam nilofuckkk kesayangan dia.BIASSSSSSSSSSSS !!!!

    KEPADA tUAN PRESIDEN SENIMAN:TLG ambik tindakan kpd blogger biasss mcm si nara ni.ugut dia jgk utk sekat blog dia jika dia masih buat keje tak beretika mgdelete komen2 yg dihantar atas dasar dia dgn lofuckk ada special link.kalo boleh,tuan presiden kahwinkan ajer si nara dgn si lopak air.abih ceriterr !!!

    0

    0
  144. azydy says:

    zed zaidi mula tunjuka taringnya.. tak perlulah sampai nak sekat.. lain macam je tu..isu kecik je nih..tak menyebabkan darurat pun.. lantak pi depalah..

    0

    0
  145. marc says:

    berhijrahlah macam WARDINA, IRMA, AISYAH, BOB LOKMAN dsb. hidup artis yang macam ni mmg x berkat, apaguna comel dan duit byk kalau macam ni.

    0

    0
  146. misstomato says:

    rasa mcm x elok lah sekat pintu rezeki orang.. berdosa lah… biarlah mereka selesaikan masalah mereka.. tahu buat pasal, tahu lah selesaikan… Artis2 ni pun satu.. hal2 mcm ni semua nak saman2.. korang semua kaya dengan saman ekk.. hehehe… berbaiklah.. dunia pun dah akhir zaman.. kita x thu bila kita mati.. kot2 x sempat nak minta maaf… jadi kan ni semua pengajaran.. jgnlah dengki n fitnah satu sama lah… perbuatan tu hampir sama ngan membunuh… sekadar renungan…

    0

    0
  147. ishak says:

    Salam.
    sMakin lama ruangan komen kat blog nie ntah mcm pape. Dengan komen yang ntah pape, penggunaan bahasa kasar yang melampau, kutuk org sana sini. Naik nyampah plak aku baca. Semua mentaliti org Malaysia mmg mcm nie ke? Cube la berfikiran matang sket. Nk komen pon yang patot2 la. Nie byk spam dari komen yg btul. Nyusahkan aku nk scroll ke bawah. Tapi tak sume org mcm tu. Ade yang komen bgus2, siap kasi nasihat bagai. Org yg mcm tu aku tabik.
    Moderator blog nie pon take note la sikit. Ban je sapa2 yg tules komen ntah pape. Ckp blog ‘gossip secara berhemah’. Berhemah apenye? Carca marba! Klu nk naik rating pon, agak2 la gak. Kalau nk komen yg mcm budak2 x skolah, pegi la kat blog org lain. Tak pon buat blog sndri. Haa! Senang! Komen la byk2 mne nk komen. Takde sapa amek kesah. Haih. Manusia2.

    0

    0
  148. saje-saje says:

    wah, dh pndai nk jatuh hukuman lak..seniman ni persatuan nk bela artis ke nk jatuhkan artis?? sejak bila la pndai gubal undang2 tentukan periuk nasik org ni?? Cukup la mahkamah je yg menentukan undang2, paling tidak (klau kes ni x msk kes mahkamah), biar kami sbg peminat sndr yg menentukan…klau kiter nk tgk dorg berlakon jgk mcm mane? mesti producer nk amik dorg berlakon jgk kan?? klau dh dorg 3 org x leh berlakon, sape lg?? klau import dr singapore kang, x bole pulak!!!! yg dier tu strt provok nk bergado ngn aron ajis kt twitter xpe….mamat tu relek je, kuar kenyataan pn klau media interview….ko tu meroyan x abis2, x kne hukum lak…. owh lupe, 1st, ko mmg xde tawaran berlakon (so x logik nk suh producer ban ko klau dorg sndr xnk amik ko) n 2nd aron ajis tu org singapore (so layak la utk ko perkotak katik kan) n 3rd, ko president seniman (suke hati ko la kan, ko punye kuase- Dasar Giler Kuasa)….. cukup2 la bg kenyataan, kadang2 berdiam tu nmpk lebih cerdik….

    n satu lg nk komen psl kenyataan ko kt Melodi yg org msk rmh kiter rompak rumah kiter….hei vangang, mamat aron tu berlakon kt cnih dpt rm12 juta, rm10 juta tu dier rompak bwk balik negara dier ke??? itu skop production yg dpt n taratella pic , produksi mane?? produksi tempatan kan?? ha ko nk org tempatan berlakon hero sgt, amik tu cerita Gerimis Mengundang si Kamal Adli kutipan rm100 ribu je…Shah Jazle cerita Azura x smpai sejuta kot!!!! skg sape yg bntu industri seni negara????

    0

    0
  149. JJ says:

    lahhh kalau artis nak betengkar ke ape ke itu hal peribadi diorg lahhh….asalkan diorg professional dan jalankan tugas dan kerja mereka ok ler tuh….sibuk betul lah lembaga seniman malaysia nihh…zed zaidi sorang nih pon tak sedar diri…dia berperang kat twitter takpe…patut dia dikenakan tindakan disiplin jugak…menyampah ahh benda remeh temeh mcm ni pon nak melatah….

    0

    0
  150. lestaree says:

    salam, nama pun dah artis baru, biasalah cari publisiti murah2an…yang pasti tgk muka dah tahu siapa yg bw mulut, manusia ni klu perasan lawa “sangat” gitulah jadinya, baru skit2 berlakon dah jadi semacam bagus!!!…klu rasa ikhlas tk perlu hiraukan semua kata2 tu, tk betul nk takut apa, nnti semua orang akan tahu sape yg busuk hati sebenarnya, tk perlu panjang2 kisah, selagi tak disentuh tubuh badan kita, abaikan saja, sbb dengan jujur dan ikhlasnya kita pasti lebih byk dpt tawaran berlakon, dan disukai ramai. saya sokong zed zaidi.

    0

    0
  151. aishiteru says:

    syok sendiri la ko ni zed zaidi… klu xde job pun jgn tunjuk sgt…

    0

    0
  152. alice in wonderland says:

    zz ni makin byk bercakap makin nampak kebodohannya

    0

    0
  153. pulut panggang says:

    Sekarang ini semakin ramai artis terutamanya bakat baru gemar meluahkan rasa tidak puas hati terhadap artis lain atau bergaduh sesama sendiri menerusi ruangan laman sosial seperti ‘Facebook’ dan ‘Twitter’. Alahai Zed Zaidi, ko sendiri dah lupa ko dulu pon luahkan ketidakpuasan hati kat Aaron Aziz melalui facebook. Lupa diri betul laa, sebelum buat statement pikir dulu, jgn terus ikut sedap mulut cakap je

    0

    0
  154. AKU MARAH NI says:

    skali tgok cam zed zaidi..dua kali tgok cam org mintak penampar jer..tak sedar diri tol statement..kata dulang paku serpih..kata orang ko yang lebih..yerkkk :P

    0

    0
  155. bungamekar says:

    hahahahha kesian zed zaidi..nak sekat twran berlakon diorang apahal?..kau punya tawaran berlakon yg dengan sendirinya tersekat tu cuba kau selesaikan dulu…shame on u!..pity u..dah la tak laku..dengki ngn org2 yg laku mcm aaron aziz..hahahahah

    0

    0
  156. mizz says:

    bole tak abg nara gesa ZZ baca komen2 entry kat cni…agak2 dia telan liur x or dia buat muka nerd mcm xde fungsi mcm kat ats tu…

    dia lupa nak tgk cermin sblm wat statement…malu weh…

    0

    0
  157. Anonymous says:

    Gipang btol!

    0

    0
  158. Sagitarius Guy says:

    Zed Zaidi nie 2×5 je dgn pompuan 3org tuh. ko pown pertikaikan kemenangan Aaron Aziz dlm media sosial gak kn. so ko pown sepatutnyer dikenakan tindakan tatatertib. Allah bagi otak suruh berfikir, laik kali fikir dlu sblm keluarkn statement. Dh la ko sekat periuk nasi Aaron Aziz skrg nie ko nk sekat periuk nasi pompuan 3org nie pula. What a joke!

    0

    0
  159. upin-ipin says:

    artis sekarang dah kurang berkualiti sebab kuantiti overload and overacting!
    sume nk populariti sahaja…kononnya xnk kejar populariti…masa muda bleh la korang gunakan kecantikan tu…tp bila dah berkedut sana sini bakat korang tu yg penting…

    0

    0
  160. Ichiban says:

    zed zaidi kau hado? belakon drama x lah brpa bnyk..tp bnyk bunyi..ko ni memang kalut la..menyampah..hati busuk!!!

    0

    0
  161. Fe Mau says:

    aku rasa kt sekolah dlu ZZ ni mesti pengawas..selalu kena pukul aku rasa laaa….

    0

    0
  162. Entah lerrr says:

    Bukan nak backup neelofa, tapi izara sendiri penah puji dia beberapa kali sblm ni..kalau ada casting movie ke ape ke neelofa selalu ngajak izara kan..entah2 anzalna yg tabur fitnah

    0

    0
  163. runsing says:

    jgn terlalu over sgt bertindak… perbaiki kelemahan kita dlu sebelum menilai org apetahlg melibatkan periuk nasi artis tempatan…kalau periuk nasi org luar pon disekat sekeras2nya….takkan periuk nasi artis TEMPATAN juga nk disekat? bersifat matanglah sikit dlm membuat keputusan…org makin lama bukan makin suka, tp muak dengan segala apa yg zz nk usulkan.. jgn bertindak mengikut kehendak diri sendiri..renung2kan lah zed oi

    0

    0
  164. handpon rosak says:

    padan muka 3ekor tu,..entah2 dorg 3 ni sja buat kecoh tuk naik kn populariti dorg…haha

    0

    0
  165. saje-saje says:

    n nk tanya byk soalan bole, klau org tu dh jd artis tu dh kire automatik ahli seniman eh? yg nk dikenakan undang2 ni utk ahli seniman je ke or sume artis? klau artis tu ahli persatuan karyawan mcm mane? seniman nk menyibuk jatuhkan hukuman disiplin jgk ker? ZZ ingat persatuan utk artis ni Seniman je ke? klau Ziana Zain yg xnk msk mane2 persatuan pn akan dikenakan tindakan ke klau dier buat hal?? pelik la zz ni…konon2 mcm Seniman ni kerajaan utk artis2 n control sume artis n layak nk jatuhkan hukuman segala….

    0

    0
  166. None says:

    Adakah ZZ ni mmg sengaja mahu menunjukkan kelemahan industri hiburan tempatan? Nampak seperti seorang yg selalu berjaya mencapai cita-cita dengan taktik kotor. Mcmana pula seorang yang takutkan cabaran seperti ZZ ni dipilih sebagai pemimpin tertinggi SENIMAN?

    Tindakan2 ZZ seolah-olah menunjukkan bhw artis tempatan takut disaingi di tempat sendiri. Kalau ditempat sendiripun takut bersaing, apatah lagi untuk bersaing di negara luar? Jika beginilah situasinya, sampai bila-bilapun Malaysia tidak akan mampu melahirkan artis bertaraf ‘international’. Sekiranya ZZ mahu menyekat kemasukan artis luar untuk berkarya di Malaysia, adakah ini sekaligus bermakna artis Malaysia juga bersedia disekat oleh mana-mana negara yang berkenaan? Mcm tu barulah adil namanya! Kita tgk berapa jauh artis Malaysia boleh pergi. Atau adakah ZZ bermaksud kemasukan artis luar perlu disekat, tetapi artis Malaysia boleh bersaing di luar negara?

    Tiada sesiapakah pemegang kuasa di Malaysia ni yang boleh menegur dan menasihati dia ni? Memandangkan ZZ ada menyebut tentang tindakannya yang didorong oleh keinginan menyahut saranan kerajaan, tdk bolehkah kerajaan berbuat sesuatu? Tetapi, persoalannya lagi apakah betul ini adalah saranan kerajaan? Jika betul, bagaimana sesuatu seperti ini boleh disarankan? bukankah ia berpotensi untuk merosakkan imej kerajaan? bahkan berupaya merosakkan hubungan baik Malaysia dengan negara2 luar? Atau mungkin ZZ ni mmg sengaja mencari salah kerajaan? atau mungkin dia ni mau menunjukkan betapa besar sumbangannya kepada negara? dengan harapan akan diberi gelar DATUK seperti sesetengah artis lain? Atau adakah tindakan dia ni sebenarnya cuma untuk meraih publisiti? Kalau ya utk publisiti, sudah-sudahlah sbb kamu sudah berjayapun skrg ni!

    0

    0
  167. sembilu karat pasang anagan2 jd datuk says:

    Ni lg satu gila meroyan. Education ke mana,lakonan ke mana,nak jd presiden seniman plak. Puhhh leaseeee,hak tuih!

    0

    0
  168. sembilu karat pasang anagan2 jd datuk says:

    Ohhhhoooooiiiiiiiiiii!

    presiden seniman xde orang nak ambik berlakoooooonnnnnn
    jadi die nak sekat org lain pun tak boleh berlakooooonnnnnn
    hhhooi!
    senyumlah senyumlah ahai cik mek molek

    tlg menyanyi sambil membaca

    0

    0
  169. kunang2 says:

    ZZ wei… kau kenapa? suka sangat tabur pasir dlm periuk nasi orang?

    0

    0
  170. joejoe says:

    kes yg di bgaduh ngan AA xnk siasat ka??kalu salah x nk sekat???

    0

    0
  171. papagomo says:

    puiiiiii zz…..jom mkn yogurt aaron…ko hado???

    0

    0
  172. Zed Zaidi...erm sape tu??? says:

    Hamboi2 ko ni Zed Zaidi, nak sekat-sekat orang pulak… kenape?? masa kes ko dengan aaron ritu ko kene sekat ke?? owh mungkin la kot, sebab tu aku tak tengok dah ko ni berlakon… baik ko pergi mintak produser ke sesape naikan rate bayaran artis malaysia ni…tak pun ko gi carik jalan nak luaskan lagi market filem2 melayu atau artis2 msia ni… bukannya sekat2 orang… ape ko ingat ni jalan raya ke nak wat sekatan jalan raya…

    0

    0
  173. lantak kau lah says:

    ah…lantak kau lah..zz…macam2 pula kau ni kan…tapi tak pe lah..tetiga tu pon berlaku macam kayu..elok sangatlah tu…nyemak mata je tengok kekayu berlakon….

    0

    0
  174. Sara says:

    macam2 la artis ni..penim aku….

    0

    0
  175. I visited various sites except the audio feature for audio songs existing
    at this site is actually fabulous.

    0

    0