Written by serenity | January 2nd, 2013

Pada 30 Disember lepas, seorang pelakon dan juga model yang dikenali kerana kontroversi, Zarina Anjoulie telah ditangkap bersama teman lelakinya dalam satu serbuan polis di sebuah rumah mewah di Damansara Damai kerana menyimpan dadah jenis eramin 5 di situ.

Hari ini, Berita Harian melaporkan yang Zarina mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur atas tuduhan memiliki dadah jenis eramin 5 seberat 0.6 gram, tiga hari lalu.

Zarina, 26, bersama seorang lagi rakannya, pelajar kolej swasta, Mohamad Fakhruzaim Mohamad Fawzi, 26, didakwa melakukan perbuatan itu di sebuah rumah beralamat No C-3-10 Armanee Condo, Jalan PJU 10/1C Damansara Damai pada jam 5.30 petang, 30 Disember 2012.

Majistret Nazri Omran membenarkan kedua-dua tertuduh diikat jamin masing-masing RM2,000 dengan seorang penjamin dan sebutan ditetapkan pada 8 Februari ini.

Ada-ada saja dengan Zarina. Ingatkan dia sudah insaf setelah terbabit dengan pelbagai kontroversi seperti gambar separuh bogel dan gambar seksi dengan majalah FHM.

Dalam serbuan kira-kira tiga hari lepas, pasukan polis menyerbu kediaman berkenaan selepas melakukan intipan sejurus menerima maklumat daripada orang awam mendakwa kedua-dua suspek disyaki terbabit dalam kegiatan penyalahgunaan dadah. Menurut sumber:-

Ketika serbuan dilakukan, kedua-dua suspek berada dalam rumah berkenaan dan mereka pada mulanya enggan bekerjasama apabila tidak membuka pintu walaupun polis sudah memperkenalkan diri.

Selepas pegawai yang mengetuai serbuan mengetuk pintu rumah, suspek wanita membuka tingkap, tetapi segera menutupnya semula selepas menyedari kehadiran polis.

Buat pengetahuan anda, Zarina juga pernah ditangkap polis pada satu Ops Perayaan Tahun Baru Cina 2010 di LCCT kerana disyaki mengambil dadah. Pada masa itu, dia mengaku mengambil dadah Ketamin dan Syabu, tetapi pada masa pengakuan dibuat dia masih belum menjalani ujian air kencing.

Apa agaknya alasan tak masuk akal yang akan diberikan Zarina berikutan penangkapan ini? Bersama kita nantikan. 8D

82 responses to Zarina Anjoulie Mengaku Tidak Bersalah Miliki Dadah

  1. 1stttt says:

    Hehehe

    • sara says:

      ermm….nk sgt 1st sampai komen cmni je? ape ke halnya dia ni….dapat bmw kot ye kalau 1st.

      • Kiah Propahanjeng Bermulot Puaka says:

        yg ni lagi la kiah getik! idop lg betine nih?? haiyooo

        • Ko Kesah says:

          huih adik2 jauhi dadah klu xmo jd gini..

        • i'm not a monster says:

          aperkes sebenarnya zarina ni, rosak beb. makin lama makin teruk…aku rasa dia ni suka geng dgn org jahat sebab x leh gi dgn geng org baik. ikut ko lah zarina, dh besar blh pikir sendiri

        • Anonymous says:

          manusia zaman sekarang macam-macam ,

        • i got a boy says:

          dia ni cantik tapi perangai dia yg buatkan org benci….dulu kes gaduh, cium dgn lelaki, jd cover model pkai seksi, skrg dadah pulak…hanyut terus, mak ayah dia x ambik tahu ker anak dia jd macam ni, dia ni x ada family ker..mcm kurang kasih sayang sebab tu liar mcm ni..hish taubat lah..ko tu perempuan, x elok perangai mcm ni

      • . says:

        bukan dia ni da tunang ke aritu.?how come laki tu bf dia?

      • Tom jerry says:

        kan..mmg BATAK!!!

    • joyah.. says:

      dia nih macam gila iseng pun ada..

    • Blake Lovely says:

      menyampah betul entry pasal
      dia nie,tak pernah yang baik
      mesti kontroversi jer…
      Nak jdi Lindsay Lohan Malaysia agaknya….

    • loveONEW says:

      i difitnah, i xbuat semua tu..
      aprents i tahu i ni macam mana, ad org dengki kan i..
      =_=

      *bukan nak fitnah, or aibkan or ape2.
      tapi kalau tengok dari kehidupan dia yang sosial tu, mmg x mustahil dia amik dadah..
      kalo ko tak ngaku pun, orang leh tau..
      ni pempuan tak layak digelar artis or pelakon =_=

    • Selitone says:

      SEKALI LAGI..!!???

      Udah udah lerrr… tak yah nak bagi muka. Kalau nanti ditentukan salah oleh Mahkamah… hantar jer masuk serenti / penjara macam artis kumpulan “gegelung dawai beranjal” tu.

      Dah tersasar jauh dah budak ni. Nasihat berkoyan pun tak berguna… hukuman jer mungkin boleh merubah dia. End~

    • Alexandra Ulhaq says:

      Geli aku klo minah pkai baju tk cukup kainnnnn…pusat tu mak oiiii..brdaki!!!

    • Rita vs Ayu says:

      Zarina ni hanyut dengan dunia ‘Separuh Biol’ dia jer… Bergaduh, dadah, separuh bogel, bergaduh, dadah, separuh bogel… Semoga ada ahli keluarga dia yg dpt membimbing dia sbb dia masih muda dan masih terbuka luas pintu taubat utk dia. Sayang klu umat Islam kitajauh tersesat mcm Zarina ni…

    • Dina says:

      hahahhah sampai bomba pun dtg…glamour jap armanee condo..tulah berlagak sgt padan muka..jiran2 gak yg complain..hahaha padan muka minah ni……tau takut nak bukak pintu..bodoh..jiran2 semua berkeluarga sekeliling ko tu tapi ko ingat ko tu artis ko boleh buat sesuka hati hahahhahahah…kena gari weiiiiii hahahha

    • missa says:

      tak heran pun kalau die ni…. memang rosak. sekian..

  2. mama gangnam says:

    kerana nila setitik, rosak susu sebelanga….dr segi personaliti, die x layak dipanggil artis…apepun semoga mendapat cahaya keinsafan & kembali ke pangkal jalan…

    • Anonymous says:

      tak layak di panggil artis? huh, gelaran artis jer yg layak utk dia.
      murahan sgt

    • Anonymous says:

      Kebanyakan artis skrg mmg x layak digelar artis pun. Bukannya mempertaruhkan bakat atau minat mendalam dlm bidang seni tp nak menjerat org2 kaya je

  3. hafizrahim says:

    Dah rosak dah dia ni..reject..reject..

  4. iris says:

    lah..pompuan ni ke yg kena…emmm..kesian mak bapak ko…aishhhh…

  5. aniz says:

    pompuan ni kalo wat hal..ermm serahhh

  6. sara says:

    x habis2 lg ank pontiank ni buat hal..
    ye pon x ngaku miliki dadah, berkhalwat tu pon dikira salah di sisi agama.
    masyaAllah

  7. Verydpropa says:

    Jaga jaga ada yg memerhati…. Khahahhahahahhahaahahaha….

  8. amina says:

    apahal la minah ni

  9. Anonymous says:

    la, dia ke?
    dh tadak cara lain gamaknya ko nak enterprem kat paper.
    dh mcm2 cara ko buat sbb nk kuar paper
    dari membogel, mendada, sampai mendadah.
    tolonglah jgn kuar citer psl pompuan murahan ni lg.
    wat spoil blog kau jer nara. choyyy sesangt!

  10. gadis says:

    baguslah..setan dah kena ikat.takyah tunggu bulan puasa..

  11. syikin says:

    Nk jd lindsay lohan malaysia gamaknye!

  12. PA Zed Zaidi says:

    Zarina Anjoulie Lolucah..tak habis2 buat hal..
    Baik bersara je jd artis…memalukan kaum je…(T-T)

  13. boleh laa says:

    boleh laaaaaaa………

  14. jolajoli says:

    Tak abes abes lah kau ni ngan kontrobasi kau.haih.ni lah die org ckp sbb nila setitik rosak susu sebelanga

  15. abu says:

    hahahaah takde maknyanye betina ni nak insaf dan kembali ke pangkal jalan. Mohon hentikan kata2 positif.

  16. kak timah says:

    xminat minah ni . .

  17. rr says:

    zarina ancoli lalucah

  18. leserrrrr says:

    xyah ikat jamin leh x?biar dup dalam..tp dup dalam pon entah insaf ke x.mohon Allah membuka pintu hati nya untuk menjadi insan yg lebih baik pasni..tp aku suke gak follow sal die ni sbb die ni mang wanita besi ah,pnuh ngan kontroversi tp xpernh serik.mcm2 la ko.huhuhuhu

  19. mayo says:

    ala 2 biji jer pon bukan nya banyak..hahaha…

  20. elak elak says:

    apo ajola kau ni jarina..menyeksi la,comolot la,gambo lucah la,kena tangkap la..pasni apo plak agaknyo?

  21. sofea puntianak vs zarina anjuling says:

    dia ne klau jd cm kak jeton meon br dia tau erti pnyesalan .. time tu , dh tkda org ksian kan ko .

    dia boleh geng dgn sofea putih . yg x knl sapa sofea putih , search fb caling cayunk

    • Anonymous says:

      sofea putih tu ok lg. cer ko tgk member dia pedusi seremban.
      dasat btol pondan2 kat mesia skang ni.
      nak carik gambo bogel senang sgt skang ni.. kat fb blambak.
      sian kat bebudak. kecik2 dh tgk gambo bogel

  22. Amier says:

    Ini tentu ambil dadah tujuan melayan nafsu, bila kedua-dua dah bedengung …khayalan seks meningkat.
    Lama-kelamaan dadah itu akhirnya menjadi anda sebagai hamba..nak keluar dari jalan itu menjadi bertambah sukar.
    Amal cara hidup sihat itu terbaik!!

  23. nana says:

    Ape la perasaan mak bpk dia dpt anak perangai mcm ni,,,

  24. Mimi says:

    Loh, dia ke? Model lah sangat.
    Kejap lagi ada lah dia ni meroyan kat twitter bagai.

  25. […] Apa agaknya alasan tak masuk akal yang akan diberikan Zarina berikutan penangkapan ini? Bersama kita nantikan. 8D Sumber […]

  26. si gigi kuning says:

    teruk..teruk..minah ni

  27. moon says:

    Beselah x dpt isap darah ms berlakon jadi pontianak,tu yang dia ganti isap dadah tu.

  28. ratu minah jambu merah/ biru says:

    ngaku sudah lah zarina oiiiiiii….tengok muka kau pon dh macm orang jenis ambek barang….lagiiiiiiii tknk ngaku !!! sepatut nye kes2 pasal dadah ni jangan kasi di ikat jamin jeeee…

  29. slay says:

    kau ni islam ke???zarina u acting like a bitch ..seriusly…muka nak sangap je..tp berlakon cam bodoh je kn..
    da bape banyak da laki dot dot ko..akhlak xde langsung la kau ni beb..mak bapak ko aku rase keturunan bob marley xpon kurt cobain haha..zarina bodoh zarina bodoh

  30. Lagubestbest says:

    Bukan dia ke haritu ckp dengan nada insaf pasal bakal kahwin ngan orang tua yang baginya matang & bertanggungjawab n bla bla dah bosan dengan boys yang hanya nak body shj.

  31. cikgu_tantek says:

    nape sy tak tkejut langsung dgn berita ini??? ^_^

  32. Aninomus says:

    Bersalah kerana dadah je ker??
    Bepatutnya bersalah kerana berdua-duaan dengan bkn muhrim..

  33. Anonymous says:

    Mak dia pun tak betul macam mana nak didik anak jadi betul, umur mak dah lebih separuh abad tapi pakai short je kat public

  34. Dd says:

    Mesti dia cakap asal keluarga dia tahu sudah cukup! Sian family dia.

  35. Sup belut says:

    Zarina Ann Juling Laaaaaa Beluncas.. K bai Hai

  36. lunyai dah hahahaha says:

    tangkap atas sbb miliki dadah je ke? Buat set kombo mcm kfc bleh? Kombo skali ngn tangkap basah. Kalo aku jiran, aku pgil jais dulu bry pgil encik pulis hehehe

  37. sioh says:

    Maka lufya pun tepuk tangan haha…

  38. Audrey Hepburn says:

    Tangkapan kali ni, urine test dah dibuat, dan memang positif ada dadah. Biasa la kalo peguambela suruh tertuduh cakap tak bersalah dan minta dibicarakan. Nak spin around.

  39. lolaloli says:

    Ape da Bang Nara ni, kes Zarina la lucah bukan dekat Mahkamah Kuala Lumpur, tapi dekat Mahkamah Majistret Petaling Jaya. Majistret Nazri Omran tu di Petaling Jaya..salah fakta tu..

  40. Mira says:

    Pilihan jawapan (alasan) :

    1. Saya dianiaya. Ada orang dengkikan saya.
    2. Saya tak kisah. Yang penting keluarga saya tahu siapa diri saya.
    3. Ramai lagi orang ambil dadah, kenapa saya saja yang ditangkap?
    4. Saya diperangkap, ada cubaan menjatuhkan reputasi saya.
    5. Ada aku kisah?
    6. Doa orang teraniaya ni makbul, mak saya kata.

    Pick one.

    PS : Tak silap aku, dia ni student law. Hrm.

  41. Menyampah says:

    Apa nk jadi ngan dia ni pn x tahu la..dh terlalu sosial idop bdk ni….dgr dia ni d tangkap aku x terkejut langsung…

  42. peah says:

    tu lah dulu gaduh dgn lufya sbb muka iras dgn dia. statement zarina kat lufya “org panggil saya ketiak lecak sebab awak”.sebenarnya muka lufya tu cantik dari ko tau tak.ko muka mcm pontianak! perangai kat club mcm sial.peluk,kiss jantan! skrg baru aku tau nape ko horny semcm kat club.bkn ko minum arak mabuk ke ape..rupa nya dadah patut lah kat club hari tu aku nampak ko perangai mcm tu,..stim dgn dadah rupa nye awek ni.sampah masyarakat!!

    • mayo says:

      wahhh ko la kaki stalker zarina rupa nya..ahaks kat club ko jumpa,kat masjid ade ke ko jumpa dia?? ke ko xpenah g masjid??

  43. ima says:

    patutlah dia ni selamba aje buat benda tak elok. lupanya, kepala dah mereng ngan dadah. mak bapak dia pun agaknya dah tak kuasa.

  44. Prince Noob says:

    polis, kerajaan bn, tuan najib razak, tolong la amik tindakan tegas kepada orang2 macam ni, jgn la dibiarkan sahaja kelak akan jadi barah dalam negara kita

  45. lia says:

    pembetulan..di Mahkamah Petaling Jaya.

  46. laut bergelora says:

    dadah xslah..org y amek salah…kate cikgu sains ak dulu..hekhek

  47. Mak Jemah says:

    gaya mcm pelacur je pompuan ni..

  48. Meow says:

    jap tak paham..nape kena tangkap pasal dadah jew? abes yg berdua-duaan dlm 1 rumah tu???? o.O

  49. GUEST says:

    ek eleh… sbnrnya betina ne sendiri yg panggil pihak polis utk tangkap diorang. sebabnya supaya nama dia meletop-letop masuk dalam surat khabar.. hahaha kesian dey lorr???
    HEI BETINA, AKU CABAR KAU, KALAU KAU BETUL2 BERANI, NAK FAMOUS SANGAT,
    KAU PEGI EDAR DADAH LAH…. ADA BERANI KA???? HAHAHA… KALAU SETAKAT DISYAKI MILIKI DADAH APA BARANG??? AMACAM ADA BERANI EDAR DADAH KER??? KE MASIH TAU TAKUT MATI LAGI KER… HAHAHA… DONT JUDGE BOOK BY ITS COVER KER??? HAHAHA… DUNIA.. DUNIA..

  50. jack jack says:

    HAHAHA akhirnya jatuh juga minah nie, dia rasa dia “HOT” sgt kan..amik ko hukuman dunia.. sebat je minah nie baru dia sedar penyesalan hidup.. rasa nk kontroversi sgt, hah bgtaw truz la hukuman tue..muak gak tgk minah nie.. GOOD JOB penguatkuasa..

  51. mac says:

    minah ni, aku dh try die dulu. tembam byk air minah ni. biasa le bla kurang pendidikan islam memang la sesat. taubat la zarina.

  52. Jack says:

    The next malaysian female mario balotelli…

  53. Anonymous says:

    pegi matilah cepat..

  54. GUEST says:

    kalau stakat miliki dadah hukuman masuk penjara jer… tapi kalau edar dadah hukuman ke tali gantung terus… sbb tu aku cabar betina ne edar dadah pula… tu pun kalau berani la.. “ZARINA ANJOULIE KE TALI GANTUNG sbb edar dadah” baru best hahaha…. baru femes 1 dunia…