Written by serenity | January 2nd, 2013

Pada 30 Disember lepas, seorang pelakon dan juga model yang dikenali kerana kontroversi, Zarina Anjoulie telah ditangkap bersama teman lelakinya dalam satu serbuan polis di sebuah rumah mewah di Damansara Damai kerana menyimpan dadah jenis eramin 5 di situ.

Hari ini, Berita Harian melaporkan yang Zarina mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur atas tuduhan memiliki dadah jenis eramin 5 seberat 0.6 gram, tiga hari lalu.

Zarina, 26, bersama seorang lagi rakannya, pelajar kolej swasta, Mohamad Fakhruzaim Mohamad Fawzi, 26, didakwa melakukan perbuatan itu di sebuah rumah beralamat No C-3-10 Armanee Condo, Jalan PJU 10/1C Damansara Damai pada jam 5.30 petang, 30 Disember 2012.

Majistret Nazri Omran membenarkan kedua-dua tertuduh diikat jamin masing-masing RM2,000 dengan seorang penjamin dan sebutan ditetapkan pada 8 Februari ini.

Ada-ada saja dengan Zarina. Ingatkan dia sudah insaf setelah terbabit dengan pelbagai kontroversi seperti gambar separuh bogel dan gambar seksi dengan majalah FHM.

Dalam serbuan kira-kira tiga hari lepas, pasukan polis menyerbu kediaman berkenaan selepas melakukan intipan sejurus menerima maklumat daripada orang awam mendakwa kedua-dua suspek disyaki terbabit dalam kegiatan penyalahgunaan dadah. Menurut sumber:-

Ketika serbuan dilakukan, kedua-dua suspek berada dalam rumah berkenaan dan mereka pada mulanya enggan bekerjasama apabila tidak membuka pintu walaupun polis sudah memperkenalkan diri.

Selepas pegawai yang mengetuai serbuan mengetuk pintu rumah, suspek wanita membuka tingkap, tetapi segera menutupnya semula selepas menyedari kehadiran polis.

Buat pengetahuan anda, Zarina juga pernah ditangkap polis pada satu Ops Perayaan Tahun Baru Cina 2010 di LCCT kerana disyaki mengambil dadah. Pada masa itu, dia mengaku mengambil dadah Ketamin dan Syabu, tetapi pada masa pengakuan dibuat dia masih belum menjalani ujian air kencing.

Apa agaknya alasan tak masuk akal yang akan diberikan Zarina berikutan penangkapan ini? Bersama kita nantikan. 8D

82 responses to Zarina Anjoulie Mengaku Tidak Bersalah Miliki Dadah

  1. 1stttt says:

    Hehehe

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 9
    • sara says:

      ermm….nk sgt 1st sampai komen cmni je? ape ke halnya dia ni….dapat bmw kot ye kalau 1st.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 20 Thumb down 23
      • Kiah Propahanjeng Bermulot Puaka says:

        yg ni lagi la kiah getik! idop lg betine nih?? haiyooo

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 3
        • Ko Kesah says:

          huih adik2 jauhi dadah klu xmo jd gini..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
        • i'm not a monster says:

          aperkes sebenarnya zarina ni, rosak beb. makin lama makin teruk…aku rasa dia ni suka geng dgn org jahat sebab x leh gi dgn geng org baik. ikut ko lah zarina, dh besar blh pikir sendiri

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 3
        • Anonymous says:

          manusia zaman sekarang macam-macam ,

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • i got a boy says:

          dia ni cantik tapi perangai dia yg buatkan org benci….dulu kes gaduh, cium dgn lelaki, jd cover model pkai seksi, skrg dadah pulak…hanyut terus, mak ayah dia x ambik tahu ker anak dia jd macam ni, dia ni x ada family ker..mcm kurang kasih sayang sebab tu liar mcm ni..hish taubat lah..ko tu perempuan, x elok perangai mcm ni

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 2
      • . says:

        bukan dia ni da tunang ke aritu.?how come laki tu bf dia?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          siapa pompuan ni? artis ke? pesal aku tak tau kewujudan dia!
          NEXT!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 3
        • huahuahua says:

          da putus da x silap aku….lame da…..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Tom jerry says:

        kan..mmg BATAK!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • joyah.. says:

      dia nih macam gila iseng pun ada..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
    • Blake Lovely says:

      menyampah betul entry pasal
      dia nie,tak pernah yang baik
      mesti kontroversi jer…
      Nak jdi Lindsay Lohan Malaysia agaknya….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 1
      • Olga says:

        dia ni mesti pepek dah barai kan! amik dadah lg, sah2 asik kena crett je dgn jantan…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 4
    • loveONEW says:

      i difitnah, i xbuat semua tu..
      aprents i tahu i ni macam mana, ad org dengki kan i..
      =_=

      *bukan nak fitnah, or aibkan or ape2.
      tapi kalau tengok dari kehidupan dia yang sosial tu, mmg x mustahil dia amik dadah..
      kalo ko tak ngaku pun, orang leh tau..
      ni pempuan tak layak digelar artis or pelakon =_=

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
    • Selitone says:

      SEKALI LAGI..!!???

      Udah udah lerrr… tak yah nak bagi muka. Kalau nanti ditentukan salah oleh Mahkamah… hantar jer masuk serenti / penjara macam artis kumpulan “gegelung dawai beranjal” tu.

      Dah tersasar jauh dah budak ni. Nasihat berkoyan pun tak berguna… hukuman jer mungkin boleh merubah dia. End~

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 1
      • spring says:

        “gegelung dawai beranjal” –> lawak tahap mega dah ni…hahahaha

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 0
    • Alexandra Ulhaq says:

      Geli aku klo minah pkai baju tk cukup kainnnnn…pusat tu mak oiiii..brdaki!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 4
    • Rita vs Ayu says:

      Zarina ni hanyut dengan dunia ‘Separuh Biol’ dia jer… Bergaduh, dadah, separuh bogel, bergaduh, dadah, separuh bogel… Semoga ada ahli keluarga dia yg dpt membimbing dia sbb dia masih muda dan masih terbuka luas pintu taubat utk dia. Sayang klu umat Islam kitajauh tersesat mcm Zarina ni…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • Dina says:

      hahahhah sampai bomba pun dtg…glamour jap armanee condo..tulah berlagak sgt padan muka..jiran2 gak yg complain..hahaha padan muka minah ni……tau takut nak bukak pintu..bodoh..jiran2 semua berkeluarga sekeliling ko tu tapi ko ingat ko tu artis ko boleh buat sesuka hati hahahhahahah…kena gari weiiiiii hahahha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
    • missa says:

      tak heran pun kalau die ni…. memang rosak. sekian..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  2. mama gangnam says:

    kerana nila setitik, rosak susu sebelanga….dr segi personaliti, die x layak dipanggil artis…apepun semoga mendapat cahaya keinsafan & kembali ke pangkal jalan…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 8
    • Anonymous says:

      tak layak di panggil artis? huh, gelaran artis jer yg layak utk dia.
      murahan sgt

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      Kebanyakan artis skrg mmg x layak digelar artis pun. Bukannya mempertaruhkan bakat atau minat mendalam dlm bidang seni tp nak menjerat org2 kaya je

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  3. hafizrahim says:

    Dah rosak dah dia ni..reject..reject..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  4. iris says:

    lah..pompuan ni ke yg kena…emmm..kesian mak bapak ko…aishhhh…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  5. aniz says:

    pompuan ni kalo wat hal..ermm serahhh

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  6. sara says:

    x habis2 lg ank pontiank ni buat hal..
    ye pon x ngaku miliki dadah, berkhalwat tu pon dikira salah di sisi agama.
    masyaAllah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  7. Verydpropa says:

    Jaga jaga ada yg memerhati…. Khahahhahahahhahaahahaha….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  8. amina says:

    apahal la minah ni

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  9. Anonymous says:

    la, dia ke?
    dh tadak cara lain gamaknya ko nak enterprem kat paper.
    dh mcm2 cara ko buat sbb nk kuar paper
    dari membogel, mendada, sampai mendadah.
    tolonglah jgn kuar citer psl pompuan murahan ni lg.
    wat spoil blog kau jer nara. choyyy sesangt!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
  10. gadis says:

    baguslah..setan dah kena ikat.takyah tunggu bulan puasa..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  11. syikin says:

    Nk jd lindsay lohan malaysia gamaknye!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
    • kak timah says:

      lindsay lohan ape????dh mcm ikan lohan dh ropenyer pkai bju tersembul sana sini

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  12. PA Zed Zaidi says:

    Zarina Anjoulie Lolucah..tak habis2 buat hal..
    Baik bersara je jd artis…memalukan kaum je…(T-T)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  13. boleh laa says:

    boleh laaaaaaa………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  14. jolajoli says:

    Tak abes abes lah kau ni ngan kontrobasi kau.haih.ni lah die org ckp sbb nila setitik rosak susu sebelanga

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. abu says:

    hahahaah takde maknyanye betina ni nak insaf dan kembali ke pangkal jalan. Mohon hentikan kata2 positif.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 5
  16. kak timah says:

    xminat minah ni . .

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  17. rr says:

    zarina ancoli lalucah

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  18. leserrrrr says:

    xyah ikat jamin leh x?biar dup dalam..tp dup dalam pon entah insaf ke x.mohon Allah membuka pintu hati nya untuk menjadi insan yg lebih baik pasni..tp aku suke gak follow sal die ni sbb die ni mang wanita besi ah,pnuh ngan kontroversi tp xpernh serik.mcm2 la ko.huhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  19. mayo says:

    ala 2 biji jer pon bukan nya banyak..hahaha…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
  20. elak elak says:

    apo ajola kau ni jarina..menyeksi la,comolot la,gambo lucah la,kena tangkap la..pasni apo plak agaknyo?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  21. sofea puntianak vs zarina anjuling says:

    dia ne klau jd cm kak jeton meon br dia tau erti pnyesalan .. time tu , dh tkda org ksian kan ko .

    dia boleh geng dgn sofea putih . yg x knl sapa sofea putih , search fb caling cayunk

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      sofea putih tu ok lg. cer ko tgk member dia pedusi seremban.
      dasat btol pondan2 kat mesia skang ni.
      nak carik gambo bogel senang sgt skang ni.. kat fb blambak.
      sian kat bebudak. kecik2 dh tgk gambo bogel

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Amier says:

    Ini tentu ambil dadah tujuan melayan nafsu, bila kedua-dua dah bedengung …khayalan seks meningkat.
    Lama-kelamaan dadah itu akhirnya menjadi anda sebagai hamba..nak keluar dari jalan itu menjadi bertambah sukar.
    Amal cara hidup sihat itu terbaik!!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  23. nana says:

    Ape la perasaan mak bpk dia dpt anak perangai mcm ni,,,

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  24. Mimi says:

    Loh, dia ke? Model lah sangat.
    Kejap lagi ada lah dia ni meroyan kat twitter bagai.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  25. […] Apa agaknya alasan tak masuk akal yang akan diberikan Zarina berikutan penangkapan ini? Bersama kita nantikan. 8D Sumber […]

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  26. si gigi kuning says:

    teruk..teruk..minah ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. moon says:

    Beselah x dpt isap darah ms berlakon jadi pontianak,tu yang dia ganti isap dadah tu.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  28. ratu minah jambu merah/ biru says:

    ngaku sudah lah zarina oiiiiiii….tengok muka kau pon dh macm orang jenis ambek barang….lagiiiiiiii tknk ngaku !!! sepatut nye kes2 pasal dadah ni jangan kasi di ikat jamin jeeee…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  29. slay says:

    kau ni islam ke???zarina u acting like a bitch ..seriusly…muka nak sangap je..tp berlakon cam bodoh je kn..
    da bape banyak da laki dot dot ko..akhlak xde langsung la kau ni beb..mak bapak ko aku rase keturunan bob marley xpon kurt cobain haha..zarina bodoh zarina bodoh

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5
  30. Lagubestbest says:

    Bukan dia ke haritu ckp dengan nada insaf pasal bakal kahwin ngan orang tua yang baginya matang & bertanggungjawab n bla bla dah bosan dengan boys yang hanya nak body shj.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  31. cikgu_tantek says:

    nape sy tak tkejut langsung dgn berita ini??? ^_^

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  32. Aninomus says:

    Bersalah kerana dadah je ker??
    Bepatutnya bersalah kerana berdua-duaan dengan bkn muhrim..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  33. Anonymous says:

    Mak dia pun tak betul macam mana nak didik anak jadi betul, umur mak dah lebih separuh abad tapi pakai short je kat public

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  34. Dd says:

    Mesti dia cakap asal keluarga dia tahu sudah cukup! Sian family dia.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  35. Sup belut says:

    Zarina Ann Juling Laaaaaa Beluncas.. K bai Hai

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  36. lunyai dah hahahaha says:

    tangkap atas sbb miliki dadah je ke? Buat set kombo mcm kfc bleh? Kombo skali ngn tangkap basah. Kalo aku jiran, aku pgil jais dulu bry pgil encik pulis hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  37. sioh says:

    Maka lufya pun tepuk tangan haha…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  38. Audrey Hepburn says:

    Tangkapan kali ni, urine test dah dibuat, dan memang positif ada dadah. Biasa la kalo peguambela suruh tertuduh cakap tak bersalah dan minta dibicarakan. Nak spin around.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  39. lolaloli says:

    Ape da Bang Nara ni, kes Zarina la lucah bukan dekat Mahkamah Kuala Lumpur, tapi dekat Mahkamah Majistret Petaling Jaya. Majistret Nazri Omran tu di Petaling Jaya..salah fakta tu..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  40. Mira says:

    Pilihan jawapan (alasan) :

    1. Saya dianiaya. Ada orang dengkikan saya.
    2. Saya tak kisah. Yang penting keluarga saya tahu siapa diri saya.
    3. Ramai lagi orang ambil dadah, kenapa saya saja yang ditangkap?
    4. Saya diperangkap, ada cubaan menjatuhkan reputasi saya.
    5. Ada aku kisah?
    6. Doa orang teraniaya ni makbul, mak saya kata.

    Pick one.

    PS : Tak silap aku, dia ni student law. Hrm.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  41. Menyampah says:

    Apa nk jadi ngan dia ni pn x tahu la..dh terlalu sosial idop bdk ni….dgr dia ni d tangkap aku x terkejut langsung…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  42. peah says:

    tu lah dulu gaduh dgn lufya sbb muka iras dgn dia. statement zarina kat lufya “org panggil saya ketiak lecak sebab awak”.sebenarnya muka lufya tu cantik dari ko tau tak.ko muka mcm pontianak! perangai kat club mcm sial.peluk,kiss jantan! skrg baru aku tau nape ko horny semcm kat club.bkn ko minum arak mabuk ke ape..rupa nya dadah patut lah kat club hari tu aku nampak ko perangai mcm tu,..stim dgn dadah rupa nye awek ni.sampah masyarakat!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
    • mayo says:

      wahhh ko la kaki stalker zarina rupa nya..ahaks kat club ko jumpa,kat masjid ade ke ko jumpa dia?? ke ko xpenah g masjid??

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  43. ima says:

    patutlah dia ni selamba aje buat benda tak elok. lupanya, kepala dah mereng ngan dadah. mak bapak dia pun agaknya dah tak kuasa.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. Prince Noob says:

    polis, kerajaan bn, tuan najib razak, tolong la amik tindakan tegas kepada orang2 macam ni, jgn la dibiarkan sahaja kelak akan jadi barah dalam negara kita

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  45. lia says:

    pembetulan..di Mahkamah Petaling Jaya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. laut bergelora says:

    dadah xslah..org y amek salah…kate cikgu sains ak dulu..hekhek

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Mak Jemah says:

    gaya mcm pelacur je pompuan ni..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  48. Meow says:

    jap tak paham..nape kena tangkap pasal dadah jew? abes yg berdua-duaan dlm 1 rumah tu???? o.O

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  49. GUEST says:

    ek eleh… sbnrnya betina ne sendiri yg panggil pihak polis utk tangkap diorang. sebabnya supaya nama dia meletop-letop masuk dalam surat khabar.. hahaha kesian dey lorr???
    HEI BETINA, AKU CABAR KAU, KALAU KAU BETUL2 BERANI, NAK FAMOUS SANGAT,
    KAU PEGI EDAR DADAH LAH…. ADA BERANI KA???? HAHAHA… KALAU SETAKAT DISYAKI MILIKI DADAH APA BARANG??? AMACAM ADA BERANI EDAR DADAH KER??? KE MASIH TAU TAKUT MATI LAGI KER… HAHAHA… DONT JUDGE BOOK BY ITS COVER KER??? HAHAHA… DUNIA.. DUNIA..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  50. jack jack says:

    HAHAHA akhirnya jatuh juga minah nie, dia rasa dia “HOT” sgt kan..amik ko hukuman dunia.. sebat je minah nie baru dia sedar penyesalan hidup.. rasa nk kontroversi sgt, hah bgtaw truz la hukuman tue..muak gak tgk minah nie.. GOOD JOB penguatkuasa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. mac says:

    minah ni, aku dh try die dulu. tembam byk air minah ni. biasa le bla kurang pendidikan islam memang la sesat. taubat la zarina.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  52. Jack says:

    The next malaysian female mario balotelli…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. Anonymous says:

    pegi matilah cepat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. GUEST says:

    kalau stakat miliki dadah hukuman masuk penjara jer… tapi kalau edar dadah hukuman ke tali gantung terus… sbb tu aku cabar betina ne edar dadah pula… tu pun kalau berani la.. “ZARINA ANJOULIE KE TALI GANTUNG sbb edar dadah” baru best hahaha…. baru femes 1 dunia…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0