Written by Bella | June 22nd, 2016

Selepas bekas suami isteri barunya yang dikenali sebagai Rizal mengesahkan Zainol Macwilson sudah berkahwin di Kangar, Perlis pada hari Ahad lepas,  bapa Zahirah Macwilson itu akhirnya tampil menjelaskan perkara sebenar.

Zainol akui beliau terpaksa menipu tentang perkahwinannya itu atas permintaan keluarga pihak perempuan yang enggan pernikahan mereka diketahui umum.

Saya tidak niat untuk menipu tentang perkahwinan yang berlangsung pada Ahad lalu, namun itu adalah permintaan pihak perempuan yang tidak mahu diketahui umum.

Kalau ikutkan saya lebih suka perkara yang baik itu tersebar, tapi dia minta saya rahsiakan sampai satu masa yang dia sudah bersedia. Namun malangnya gambar kami sudah tersebar lebih pantas.

Bercerita lanjut mengenai isteri barunya itu, Zainol memberitahu isterinya merupakan seorang janda beranak dua dan bekerja sebagai seorang guru. Majlis pernikahan mereka diadakan secara sederhana sahaja dan hanya dihadiri oleh keluarga serta rakan terdekat sahaja.

Pada masa yang sama, Zainol menafikan wanita berkenaan sebagai punca rumah tangga beliau dengan bekas isteri musnah. Mereka bercerai kerana tiada lagi persefahaman antara mereka berdua.

Dia bukan punca perpisahan saya dengan ibu Zahirah, hubungan saya dengan bekas isteri memang sudah lama bermasalah dan tidak sefahaman dalam banyak perkara termasuk membenarkan Zahirah menjadi artis. Dalam masa yang sama dia (isteri ketika ini) juga mempunyai masalah dengan suaminya dan telah terinaiya selama 13 tahun mereka berkahwin.

Zainol juga memohon maaf jika penafian beliau sebelum ini tentang perkahwinannya telah mencetuskan spekulasi dan mengelirukan ramai pihak.

Saya harap orang doakan yang baik-baik buat kehidupan baru saya ini, janganlah kecam atau hukum saya tanpa mengetahui berita yang sebenar.

Lebih mudah untuk berterus-terang daripada awal agar tiada sebarang kontroversi tercetus. Lagipun kedua-dua sudah bercerai dan tidak wujud isu rampas merampas.

Sumber Berita : mStar Online

33 responses to Zainol Macwilson Akui Terpaksa Tipu Perkahwinan Atas Permintaan Keluarga Pihak Perempuan

  1. Anonymous says:

    Once a lier, always a lier.

    0

    0
  2. org kangar says:

    lastweek kot nampk zainol macwilson ni kat pasaraya k-ceria kat kangar. dia pakai helmet dr mula masuk pasaraya tu smpi la keluar.. kelakar kan? xnak org kangar kenal kot.. ms tu nmpk isteri barunya jgak kot..cantik, manis, sllu senyum…apapun, semoga berbahagia.

    0

    0
  3. org kangar perlis says:

    mybe lastweek kot nampk zainol macwilson ni kat pasaraya k-ceria kat kangar. dia pakai helmet dr mula masuk pasaraya tu smpi la keluar.. kelakar kan? xnak org kangar kenal kot.. ms tu nmpk isteri barunya jgak kot..cantik, manis, sllu senyum…apapun, semoga berbahagia.

    0

    0
  4. Hotsoul says:

    Ntahpapa.
    Rasa tak payab jadi isu besar kot kalau die kawen lain ke apa.sbb si zainol ni artis suam kuku je.plus dah veteran dah pun.
    Nama naik balik sebab anak die couple dgj ai zul ariffin.

    0

    0
  5. Annoying says:

    Hmmm no wonder la zahirah tu psycho n menipu n merampas rupa nye semua tu dr perangai parents dia yg emak suka jaja cerita konon x nk amik tau tp ttp tulis Dlm ig mcm2 n bapak plak penipu n perampas apa kes la x abis2 Cari kontroversi bak kata pepatah la mana Tumpahnya kuah klu x ke Nasi n bapa borek Anak rintik blm setahun Dlm industri zahirah Ada mcm2 kontroversi senang nye nk naik Kan Nama buat je isu n viral Kan ye dak. Tuk Mak pak zahirah tu sudah2 la kome udah tua utk publicity murahan mcm ni x Malu ke?? Anak yg blakon Mak pak over pening arrr…

    0

    0
  6. Lynn says:

    Doa kan semoga berbahagia hingga akhir hayat
    Yang pasti dah halal.
    Bersangka baik…setiap masa dan bulan..

    0

    0
  7. Sam says:

    Sebenarnya kitrg tak kisah pon pasal kisah hidup u pakcik. Kawin ke taknak kawin ke lantakla. Ni kenapa Nara suka benar up cite pakcik ni? Retis ke? Still belakon ke? Choi.

    0

    0
  8. markonah makaroni says:

    ZaHirah anakku,jgn lupa bg daddy wit blanja lebih sikit bulan ni..byk daddy nk kena tanggung ni..klo boleh nak bwak mummy tiri p honeymun aussie nnt..boleh ye..

    0

    0
  9. ahkak ahkak sangat says:

    pikir dari segi logik ek…. terinaya selama 13 tahun?????????? klu pompuan lain ko rasa nak ke kawin… confirm trauma beb!!! ni cerai bulan januari… jun dah kawin??? sesuatu sangat… bahhahahhha

    0

    0
  10. Anonymous says:

    wah dia cakap bini baru nya terinyaiya selama 13 tahun….. jadi dia jadi penyelamat bini barunya….. bestnya pakcik ni sanggup dia kan menyelamatkan bini baru nya…. sampai bercerai dengan bekas lakinya…….. patutlah keluarga bini baru tak mau dihebohkan nak sembunyikan, rupa2 nya takut bekas laki tau……. pakcik2 sampai pakcik berbohong bulan puasa ya pakcik………… lepas ni apa lagi cerita pakcik ya dengan bini baru yang muda…..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Ex wife dia ada dedahkan yg ustazah ni mmg pngacau umah tgga dia.. aishh apa yg dikejarkan pada suami org tua lak tu.. sggup plak tu tgk kaum sndiri mnanggis..

    0

    0
    • Anonymous says:

      pembetulan..ni bukan ustazah yang dituduh ex wife dia..BN ni post statement xhabis..zainol sendiri menafikan ni bukan ustazah tu

      0

      0
  12. Anonymous says:

    Mana dia dpt stok2 cikgu ustazah ni. Selalu pi mesyuarat PIBG ka

    0

    0
  13. loyalmalaysian says:

    Everyone deserves a second chance…kita pon x tau masalah orang…jadik jgn nak mengadili dengan cepat…let them happy…

    0

    0
  14. siti potpet mcwilson says:

    bertambahla sorg lagi yang pakai last name MC WILSON.. kikiki

    0

    0
  15. cik mek molek says:

    anak dah besar2,kau teringin anak kecik plak…..
    x faham betull

    0

    0
  16. Anonymous says:

    dahsyat jg sampaikan nak rahsiakan drpd pengetahuan ank kandung sendiri. ni pun phk prmpuan jg minta ke? apapun, tahniah lah dan semoga berbahagia

    0

    0
  17. melati says:

    hjahaha…org tua tak berharta ko kawin buat per??? nasib ko lah keluarga Pompuan…kikiki…….yg tak tahan tu siap berahsia lg keluarga pompuan..!!! kalau kawin dgn David Teoh oklah !! kaya….!! wakakakakaaaa

    0

    0
  18. Pemikiran saya says:

    pfft..orang Malaysia (melayu) terlupa pada rukun iman ke 6.. Iaitu beriman kepada Qada dan Qadar (takdir yang baik dan buruk). Rasanya semua dah maklum jodoh, ajal, pertemuan dah ditetapkan daripada sebelum lahir lagi, apa kuasa manusia nak mempersoalkan?
    Kalau masing-masing beriman pada Qada dan Qadar rasanya takkan ada istilah rampas merampas ini. Pada saya, everyone deserve a happy life. Kalau xbahagia dengan kehidupan sekarang, berhijrah (move on). Cari kehidupan yang lebih baik sebab Allah dah janjikan kebaikan daripada berhijrah.

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Ko la semak

    0

    0