Written by AbangNara | April 21st, 2009

zahida rafik dan noryn aziz

Wah, wah, wah dan wah wah lagi. Tak tau kami nak cakap apa lagi bila mendengar berita yang Zahida Rafik dan Noryn Aziz mendapat Anugerah AMN dari Sultan Selangor semalam. What did both of them do to deserve it?(cakap omputih sikit sekali sekala).

Mungkin ada yang cakap Noryn Aziz memang layak sebab dia pernah menang banyak anugerah di Pertandingan World Championship of Performing Arts (WCOPA) di Los Angeles, Amerika Syarikat (AS) pada tahun lalu.

Noryn membawa pulang tiga pingat emas dan satu perak menerusi kategori pop, R&B jazz, komposisi asli serta broadway, selain dinobatkan sebagai Penyanyi Pop Terbaik.

Tapi apa pulak yang telah dilakukan oleh Zahida Rafik selain daripada membedah mukanya menjadi lebih plastik? Mungkinkah Zahida Rafik ada bagi tips-tips kecantikan kot.

Kami sesungguhnya tak menyokong dan membantah sama sekali pemberian anugerah yang sebegini kepada artis-artis Malaysia yang tak layak. Masih ramai artis-artis veteran yang benar-benar layak dan sesuai menerima anugerah setinggi ini.

96 responses to Zahida Rafik Dan Noryn Aziz Dapat Anugerah AMN, Apa Kejadahnya?

  1. fiza224 says:

    anugerah ape ni… bawak gelaran dato ke?

    • Bukan dato pun , tapi lebih kepada jasa walaupun tak ada jasa.

      Trend sekarang orang lebih ramai sanjung artis, sedangkan ramai ilmuan tak ada jasa dan pingat.

      Trend yang tak bape sihat.
      Mugkin zahida ni ada kene mengena dengan dato kot. wakakaka…

      Apa-apa pun jom gi web aku.

    • kila87 says:

      AMN ni anugerah mangku negara..cmne depa bley terpilih niyy..huhuhu

    • annaliz says:

      siapa zahida rafik ni????? dia pelakon ka…??? di a angkasawan ka.. aku tengok muka dia macam alien ada…la…

      • anang ribut says:

        zahida rafik seabagai artis contoh puji ‘beautifulnara’ kerana telah menubuh badan kebajikan amal untuk membantu mereka dalam masalah sosial /penyakit hiv/dan sebagai nya .nama npertubuhan tersebut ‘friends utkhwah’. tidak hairan jika dia layak terima pingat ‘AMN’ atas sumbang bakti beliau kpd masyrakat … beautifulnara jgn lupa bahawa anda telah meuji beliau sebagai ARTIS CONTOH’ kelayakan beliau jgn pula diragui …dari pemrhati sekilas pandang .

    • cantikkk says:

      kalau noryn 2 aku caye laaaaaa./..tapi bini micheal jackson 2 pahal lak????

    • paku pakis says:

      AMN tu Ahli Mangku Negara, cam org yg bawak banyak jasa la dlm industri ni, cam Azian irdawaty.

  2. fiza224 says:

    eh, xsangka plak… jd yg fisrt comment pg ni, slmt pg semua….

  3. flower says:

    ntah aper2 dpt anugerah..

    • garfield_82 says:

      tu la pasal..pelik ek..kalu noryn aku sokong g,si zahida tu pejdah nya???? dapat a.m.n tu…hmmm….pelikssssss

    • rozy says:

      ni kot..
      zahida kan selalu ada kat majlis2 korporat..
      selalu la borak2 ngn datuk2 n entertain datin2..
      so kadang2 msa lapang dia teman datuk n datin p buat aktiviti sama2..
      so kira mcm escort girl la kot..
      tu ler penghargaan dia kat org2 korporat..
      dan masyarakat..
      so sultan pun berkenan la nak kasi

  4. aku says:

    ape kejadahnye anugerah 2….tah2 dua2 jual body…

  5. pocongcomei says:

    haah… zahida dpt anugerah??
    cm x layak je..
    patut nye bg kat aku jeeee….
    huahuahuahua…

  6. singa ganaz says:

    muka cun sikit dpt anugerah… cun ke??

  7. lilies says:

    Hurmm…Noryn Aziz tue seem ok ar got dis award but zahida??? clueless ar..ntah pape ntah..

  8. dzury says:

    xpyh dengki2..rezeki masing2

  9. garfield_82 says:

    aku lagi la pelik..camne leh dapat??cam2 aku pn nak la,aku pn xsumbang apa2 gak..

  10. monsieur says:

    Ratu ratu Botox…

  11. mantikulaz says:

    aku setujulah,zahida blum layak lagi dapat anugerah tu..
    hehehe..

  12. Zaza Muhammad says:

    harap silap teknikal kot….sapa zahida tu? klu noryn tu ade gak logiknye. yg aku tahu dia dok bz wak ‘transform’ muke ade aaaa eeiii apa nk jadi nih

  13. singa ganaz says:

    A.M.N = ahli masuk neraka…

  14. minnie2comey says:

    gilo apo zahida rafik tu dapat pangkat tu…bapak aku yang 20 taun berkhidmat untuk negare baru dapat pangkat tu taun lepas..tu ade sumbangan,ni pe yg disumbang dek zahida tu..ramai g org2 veteran lyk dapat..xadil btol..stakat menempel kat mjlis2 vip pe kejadahnye sume ini..angin satu badan aku ni..da wat karangan lak aku da dlm page ni..hahaha..

    • sipot sedot says:

      dorank dpt gelaran sebab berjasa goda vvip..
      ahahaha..
      nie mesti ade skandal ngn orang dlm..
      senang jek nak dpt..
      tekel ah mana2 ahli kerabat raja
      pastuh bodek2 sket lahh..

  15. iu says:

    tak sesuai langsung zahida dpt amn
    mesti ada something happen… jeng2

  16. ONCET says:

    pejadah ler zahida rafik ni…
    anugerah tu dia dapat sbb banyak terdedah sane sini kot…
    pe nak jadik ler dunia zaman skarang…
    ape jasa ler pompuan tu buat….

  17. minnie comey says:

    aku baru dapat tau..kot xsilap laki dieni dato’ kan???agaknye sebabtula dapat amn tu kot..pilih kasih tol..nyampah!!!

  18. moji says:

    bini maikel jeksen??? muahahahhaha

  19. yusha says:

    aku rasa drng tu tak layak lagi utk dapat anugerah tu…..

  20. yusha says:

    noryn makeup tebal sgt… tak cantik la

  21. azfa says:

    die org ni mmg org selangor ke?

  22. daun kesum says:

    korang yg mengkritik patut SEGAN dgn zahida ni.artis lain dpt pingat sbb nyanyi..die dpt sbb wat kerja amal aka tolong orang susah.lagi respect sbb die wat diam2 x tunjuk mcm stengah artis.sbb die banyak wat keje amal le org nampak then org rekemen kat sultan.die nye personaliti tu urusan die dgn tuhan,die da tue bley pk sendiri.aku jadik LOYA dgn org yg kaki2 ngutuk ni,ckp mcm malaikat!tanye diri sendiri,ko punye keje amal ade ke sebanyak zahida ni??..kalo xde…baik dok diam dr mencemuh org.btw, pingat yg sultan kasik sbb bape byk derang berbakti pade society…bukan sbb nyanyi jea…

    • minnie comey says:

      nape emo?zahida ni akak ko ke?

      • daun kesum says:

        minnie..ko ke yg emo?…dah die wat keje elok…perlu ke die jadi kakak aku utk aku puji? merit system la beb, kalo org wat keje baik..ckp le bebaik..kalo wat keje jahat..ko jgn ikut..tu je..as simple as that…capeesh??!

      • daun kesum says:

        minnie..aku just point kat sesape yg terase jea…so kalo ko ter”EMO”…nak wat cane yea.btw, merit system la babe, org dpt pingat sbb wat keje baik…patut ckp congrats laa….n again btw,perlu ke die jadi kakak aku untuk aku puji??…

  23. jenab says:

    hah!
    lepas ni sape pulak?
    Diana Danielle???
    duhh..

  24. lalaki says:

    woi..
    nara ni chek nk betul kn..

    dorang bukan dpt anugerah AMN..tp PJK je..

    kat selangor mane de AMN la…

    PJK tu maksudnye Pingat Jasa Kebaktian..

    dorang ni dpt sbb pebh berbakti untuk negeri selangor..

    mcm zahida, korang tak tau, dlm diam die bnyk bantu pesakit AIDS di selangor ni….buat kebajikan..
    sbb tu dpt..

    same la mcm noryn..

    siasat dulu baru bole keluarkn komen2 celupar korang…

    dan jgn sesekali menghina sultan selangor kalo tak tahu pucuk pangkal cerita nye…

  25. […] nie baru ada satu cerita je kami cerita pasal Noryn Aziz nie. Ala, dulu kan kecoh kejap sebab Noryn Aziz dan Zahida Rafik terima Anugerah AMN, Tue yang kitorang citer pasal dia dulu. Sekarang nie senyap plak dia. Maybe ada aktiviti Noryn […]

  26. id says:

    pingat tu hampeh saja. boleh bagi kat sapa-sapa pun. jasa yang kecik nampak besar………..kelakuan yang buruk nampak kecil…………bagi sajalah.

  27. apa2 ajer says:

    Tak pe Bang Nara… Anugerah AMN tu maknanya ARTIS MANGKUK NEGARA….lalalalalala

  28. One of the best articles we have ever read on the internet! I recommend it for sure all your friends, so you may want to look you think that the Internet should be more people writing such a wonderful message. If you can recommend me more such articles on these topics, please have some information.

  29. Seeking more to something like this particular…