Written by Bella | July 17th, 2017

Tentu anda semua tahu pasangan Yusry KRU dan Lisa Surihani tidak mahu terlalu mendedahkan ataupun dalam erti kata lain menjaga privasi anak-anak mereka, Yahaira Leanne dan Yusof Leonne.

Walaubagaimanapun, mereka sekeluarga bakal terlibat dalam musim kedua program realiti eBu Babypedia dan ia mengejutkan orang ramai sehingga ada yang mendakwa Lisa dan Yusry ingin “menjual” anak. Namun, Yusry menafikan dakwaan tersebut.

Tidak timbul isu kami ‘menjual’ anak untuk mendapat imbuhan cuma niat sekadar mahu berkongsi kegembiraan dan kasih sayang sebagai ibu bapa. Lagipun program ini tidak menggunakan nama anak kami sebagai tajuk. Lebih kepada sebuah program realiti keluarga berbentuk ilmiah. Sebab itu kami bersetuju terlibat menjayakannya dari musim pertama hinggalah yang kedua.

Sepatutnya orang ramai gembira akhirnya Yusry dan Lisa bersikap lebih terbuka untuk berkongsi sedikit tentang perkembangan anak mereka kepada umum. Apa salahnya bukan? Tambahan pula rakaman program realiti tersebut dijalankan di rumah mereka dan ianya lebih realistik dengan kehadiran Yahaira dan Yusof.

Sumber Berita : Utusan Online

58 responses to Yusry KRU Nafi “Jual” Anak

  1. Itu for sure says:

    Yusry & lisa ni plg aku x fhm.
    Kalau schawal, hanis & cheta mmg dah sah2 menjual anak, yg relax2 ttg anak pula ialah nabil zira, alif satar, que haidar, lana nodin.. tak kisah pun nak over tayang anak.
    Tapi yusry & lisa dari awal beria taknak dedahkan anak lgsg, pstu skrg ni kemain lagi upload gmba semacam ok, pelik!
    Tapi yg pasti, foziah gous & laki gila glamer dia paling TRY TOO HARD utk jadikan anak dieorg cam lara & aishah, tapi harem tak menjadi hahahaha

    62

    0
    • Mak Becok says:

      Lagi bagus dr. pasangan gila-si penjilat madey yg. pakaikan BIKINI lucah ala-Barat/Zionis kat anak kecil depa tu!

      Aku pun memang peminat pasangan romantis Yusry dan Lisa Surihani yg. sungguh jelita dan bersopan ni! Anak2 pun comel; tak jemu tengok – jadi seronoklah depa nak kongsi kegembiraan depa dgn. peminat.

      4

      17
      • Anonymous says:

        kalau tak jual anak bila lagi nak masuk tv…makbapak sama sendu.

        17

        0
        • Pak Becok says:

          Baguslah…zaman skrg kena cari sub income lebih. Zaman Najib la katakan. Zaman Dr M dan Pak Lah dulu x da GST tapi dapat kemudahan. Zaman Najib hishhh..dia kasi BR1M pastu dia sedut pelan2. Konon rakyat diutamakan. Pelir ko!

          15

          0
        • Cili says:

          Agree Pak Becok, era Pak Jib lucu, baru kasi LRT dah kecoh. Yg pencacai2 sibuk memuji dlm FB. Padahal tu semua hasil negara duit korang la jugak kan? Bengap x bengap pemakan2 dedak tu?

          9

          0
        • Mak Becok says:

          Terlepas dr. Tg. Rambutan ka lu si spesis anjing2 kurap anak haramHOMO penyamaq Zionis hina laknat ni?!!! Yg. lu nak curi identiti aku tu apahal si jantan homo PENAKUT Kapir harbi laknat oi?!!

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si spesis b*abi2 sewel hodoh penyamaq Kapir2 laknat Homo/porno puaka Zionis yg. diSONDOL jub*q2 si pemakan taik dedak Penjajah Parasit/Lanun/Perasuah/Perogol/Pembunuh DAPig/PAPig SingaPORK paling hina laknat lu oi!

          0

          1
    • Mat Sahdo says:

      Rancangan yg bersangkutan dgn anak ok. Jgn anak gi kolam renang pun nk upload masuk insta mcm retis kodiang yng dah masuk status warga emas tu weiii!

      6

      1
      • Anonymous says:

        Artis Kokdiang tu ke? Baju Raya beratus pasang…pergi oversea mcm pergi berkelah aje. Income Tax …adoi boleh tertunggak. Sungguh tak de kemaluan!

        3

        0
    • Anonymous says:

      Once a while it is ok. Like Che Ta…thats a boderline narsist!

      4

      0
      • Jemah says:

        Che Ta tu nmpk sgt insecure. Terlalu mencuba sgt. Susah kalau perangai kg. tu menebal dlm sanubari. Kesian Zain, dah mcm xde hak bersuara sebagai ketua rumah. Kawin dgn Queen Control mcm tu lah. Nasib badan sampai ke tua lah ko mkn hati Zain oiii!

        2

        0
    • Ku Zalipah says:

      Org yg suka tengok gambar anak2 artis ni sebenarnya berpenyakit. Korang la yg menggalakn retis2 msia jadi mcm ni. Shame on you sesiapa yg follow IG anak2 retis. Korang lah menjadi nadi penggerak. Psycho!!!

      12

      0
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      bila tk tunjok anak orang akan cakap yusri ni macm bagos pulak tknak tunjok anak dia konon nak privcy…bila tunjok anak cakap nak jual anak pulak ! malaysian are like that…! jangan peduli ape orang cakap lagi bagos ! nak tunjok anak ke tk tunjok anak ke suka hati mak bapak budak tu so who cares…! lov lisa…

      2

      1
  2. opah ko says:

    Kalo comel sgt why not kn ? anak yusry lisa tu aku tenggok biase2 jea !!! huhuhu

    16

    4
    • Mak Becok says:

      Semua anak tu comel dan rezeki dr. Allah SWT si bangang oi! Apa yg. lu dengki sgt?!

      12

      2
      • Bidan says:

        Ckp pasal Allah pastu maki org. Ko ni mesti makcik2 gemok yg berjubah tapi bab melantak mcm nk telan dgn periuk sekali punya melahap!!

        8

        0
        • Kih x3 says:

          Mak Becok pro-Najib. Suka sngt dia bayar GST tu. Kalau boleh nak bayar 13 persent. X cukup dgn tu ruang tamu rumah dia ada gambar Kak Mah tengah shopping. Begitulah cintanya Mak Becok pada Najib yng mengutamakn rakyat tu woiiii!!

          3

          1
        • Mak Becok says:

          Yg. lu nak hina wanita Islam berjubah apahal?!!!

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si spesis b*abi2 sewel hodoh penyamaq Kapir2 laknat Homo/porno puaka Zionis yg. diSONDOL jub*q si pemakan taik dedak Penjajah Parasit/Lanun/Perasuah/Perogol/Pembunuh DAPig/PAPig SingaPORK paling hina laknat lu oi!

          0

          1
    • Zarema says:

      Jual muka anak ok zaman media sosial. Yg haru ada kak jan jual bontot dalam insta. Gambar tonggek tengah main gym pon nak tunjuk. Padahal dah 2 kali kawen…sape kh itew?!!!!

      1

      0
  3. lalallalalallalaa says:

    tu tak terdedah ke wajah anaknya? rancangan tu… confirm terdedah banyak kan. emmm, terlajak perahu boleh undur. terlajak cakap paham sendiri la ye. orang dah taknak ambil tahu lah. malas dah. baik buat rancangan vivy yusuf, lagi bagus.

    7

    2
    • Anonymous says:

      Malas ??? …tapi panjang juga komen ko ni ye??

      0

      4
    • Anonymous says:

      ye memang terdedah, tp bukan terdedah banyak mcm rncngan lara oh lara tu haha xpernah tengok rancangan tu, xpyh sembang lah….rancangan tu lagi banyak show muka lisa yusry je, nama pun rancangan ilmiah tentang cara nk jaga anak, bukannya rancangan tengok keletah comel anak…

      2

      7
  4. positive lah sikit says:

    nampak sangat cetek pemikiran orang melayu semua ni. ada program ilmiah pun, di katakan jual anak. tau tak rezeki tu datang dalam pelbagai bentuk? aduhaiii lah melayu. cuba la berfikiran positif sikit. asyik nak dengki je dengan rezeki orang lain. moh struggle cari rezeki kita pulak sendiri. sambil sambil tu bole kongsi dengan orang yang memerlukan.

    4

    2
    • jantan baka asia sendu says:

      bukan sahaja orang melayu tetapi orang asia hokkay..

      european baka caucasian terkecuali kerana mereka dilahirkan dengan mata biru hijau kelabu, rambut coklat kuning, kulit putih pucat, yg lelaki pulak berjambang dan berbulu badan..

      3

      1
      • Mak Becok says:

        Yg. lu nak puji sgt. jantan2 omputih tu apahal?!!

        Lu ni si jantan bakaHOMO, mesti dilahirkan dr. spesis b*abi sewel hodoh penyamaq Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis si pemakan taik dedak yg. diSONDOL kat jub*q oleh si Penjajah Kapir harbi Parasit/Lanun/Perasuah/Perogol/Pembunuh/Penyangak Porno/Homo DAPig/PAPig SingaPORK paling hina laknat lu oi!

        0

        0
  5. suhaimah58 says:

    kesian yg fikir cmtu, kena fhm kot ayat lisa yusry x mau dedahkan anak tu cmne. x mcm artis2 lain yg mmg pulun upload gmbr anak sana sini menang anugerah itu ini foloowers ribu riban .. ni takat kuar gmbr pun boleh kire,kuar tv pun berapalah sgt .. bukan setiap episod ada muka anak dia .. adoiii nak kecam pun agak2lah .. kesian!

    9

    2
    • Anonymous says:

      betul tu…yang kecam ni mesti x tengok rancangan babypedia tu….ingat dlm rancangan tu memanjang show muka anak and keletah comel anak macam lara oh lara and little princess aisyah ke…rncangan babypedia tu mostly to educate people, lagi bnyk showing muka mak ayah dari muka anak2…

      7

      2
    • Anonymous says:

      kan..sedih betul tak faham2 mksd pasangan ni.bg aku mrk tak nak over show off mcm kapel retis lain.cnth, che ta-zain, awal-scha, hairul-hanis….persamaan mrk ni,dua2 individu adalah retis(suami n isteri). tak boleh lah nak bndngkan dgn kapel yg seorg saja retis, such as nabil-zira, lana-daud,tomok-ayu (klu tak silap nama wife dia). lgpun mrk bkn kata tak tnjk langsung, cuma tak terlampau menunjuk. tak kan itu pun tak faham..

      3

      2
  6. Man says:

    X sabar nk tengok. Kalu famili Che Ta aku dah bosan. Dah la anak2 lelaki dia x handsome!

    2

    1
    • c says:

      mmg la..x handsem…sbb mk nya bukan lawa sgt pun…mekap tbal bulu mata palsu dn hanya baju2 je nmpkan cntik palsu dia…hakikatnya…genetik x cantik dn genetik x hensem…handsem..
      yg ecah tu..comel..tapi mulut tercebik…x ada manis semulajdipun…

      5

      0
    • Anonymous says:

      Sebab tu la Che Ta nk sangat kawin sama Zain. Nak balas dendam zaman mudanya. Bayangkan…2 anak keluar dua2 bekas muka ex-laki. Sebab tu la makcik tu perangai agak pelik…dan bila dpt tackle Zain sebagai penyumbang air mani mix, terus teruja…

      4

      2
      • jantan tak guna says:

        buat apalah nak runsing dengan jantan tak guna.. punya berlambak jantan lain lagi ada di dunia.. pompuan pun ada taste sendiri tau.. jantan buat perangai, pompuan anytime boleh move on..

        1

        1
  7. Ayahanda says:

    Dia dah bagitau rancangan ilmiah kan. Why not…bukan sekadar2 nk tunjuk dan show off. Apa lah Melayu2 BN ni..pergi menginap dlm gua je lah korang. Kolot giler…mcm jilake!

    2

    0
  8. SitiKassem says:

    Biarlah, kalau featuring mak becok lagi haru. Habis semua kru2 dan produser dimakinya… zionis!!!

    1

    0
  9. Mak Temah says:

    Diaorg x tunjuk gambar anak pompuan dia tu dulu sbb x comey. Tgk mata budak tu.. mcm cacat sikit… so dpt yg boy ni mcm ok .. comey sikit tu yg tanyang dari awai… apa la.. tu pun korang x leh pikir….

    11

    5
    • Bubu says:

      Aku da terdetik gak ni. Tp x brani nk komen

      6

      1
    • Jgnkecambro says:

      Ape la mulut cmni. mate kau tu celik sgt ke?
      subahanallah

      0

      1
    • Mak Becok says:

      Binatang betul; kalau pun betul OKU, apasal lu nak hina?! Setiap nak adalah comel dan rezeki dr. Allah SWT; lu ada paham!

      Pi mampos lu si spesis jembalang Homo sewel gila si PENJAJAH/PARASIT/LANUN/PERASUAH DAPig/PAPig SingaPORK oi!

      1

      1
  10. Milah Lempoyang says:

    Artis Msia jual anak mcm pompuan tudung pakai baju ketat. Akak dah lali. Yg penting jaga anak2 sendiri dan aurat sendiri. Anak2 korang belum tentu syurga.
    K bye!

    1

    2
    • Mak Becok says:

      Pi MAMPOS jilat KANDANG bab*i, si spesis penyamaq jembalang HOMO sewel PENJAJAH/PARASIT/LANUN/PERASUAH/PEMBUNUH/PEROGOL/PENYANGAK-si spesis gila porno/Homo DAPig/PAPig SingaPORK oi!!

      0

      0
  11. Aku says:

    1 jer aku nak ckp to all of Msian yg pendengki ni.. Kalau taknak tgok gambar anak dia, sudah! Ramai je netizen yg upload gambar anak kat FB, Whatsapp, WeChat, Telegram, etc.. Tu semua tak jual anak ker? Jeles kat rezeki anak org plk..

    2

    2
  12. Wendy says:

    I dont see the problem. Si Ecah/ Lara tu lain la….parents theyols low class. Anak yng jadi mangsa! Muka anak dah selevel tudung pasar malam. Tak eklusif lagi…

    1

    3
    • jom bersenam says:

      sampai satu tahap.. orang tak tengok sangat semua post insta selebriti popular ni.. updated terlalu kerap.. comment pun berpuluh ribu riban tak larat nak scroll woii.. baik gi bersenam ada gak faedah untuk diri ini..

      4

      0
  13. wekkkkkkk says:

    cantiklh baju Lisa…orgpun semulajdi cantik…x mekap…saya suka, saya suka…anak2 x comel sgt, x apa la, tapi sempurnakan Lisa…tapi anak boleh di pandaikan jugk..

    0

    2
  14. Anonymous says:

    Ayat klise, berkongsi kegembiraan…

    3

    0
  15. gadis sunti says:

    hmm aku tak berapa faham sgt gn pasangan ni, dulu bukan beriya iya ke nak sembunyi anak tp sekarang dah terpampang muka kt tv semua bagai. berrr cakap tak serupa bikin. hmm

    5

    0
  16. Anonymous says:

    Program babypedia lagi bagus dari program lara oh lara or princess ecah..mcm2 ilmu aku dpt dlm babypedia..xde la plak asik kuar muka anak lisa n yusry..korg yg kecam ni tgk ke x program tu?

    5

    1
    • Biskut suji says:

      Btl tu.itu rancangan ilmiah.ilmu keibubapaan.keyboard warrior apa tau?diorg sbb makpak tak tgk rancangan ilmiah lah mulut jd loji najis camtu.makpak tgk kpop agknya.takpun tgk kiah pekasam.

      2

      1
  17. Anonymous says:

    Diaorg dah kaya la tak perlu nak jual anak. Cuma niat nak bkongsi ilmu. Korg yg menghina tu blm tentu lg ibu bapa yg baik. And menghina anak org blm lg kena anak sendiri lg. Beringatlah. Semoga Allah ampunkan dosa kita dan jauhkan kita dari hasad dengki dan fitnah dunia. Amin.

    2

    0
  18. gadis misteru says:

    apapun ceq suka sgt anak haniz zalikha dengan anak tomok….xmengujakan dan x teruja sgt hahahahahahaa

    0

    0

Leave a Comment

Optional