Written by AbangNara | December 11th, 2012

Susah juga menjadi selebriti seperti Yuna ini. Semua perbuatan akan diperhatikan. Lebih-lebih dalam dunia yang serba maju dengan teknologi seperti Twitter, Instagram dan Facebook. Yang terbaru, ada gosip yang Yuna sudah menemui pengganti Qi Qushairi.

yuna dan jules

Lelaki yang dikatakan berjaya mencuri hati Yunalis Zarai tak lain tak bukan ialah jurugambar peribadinya, Jules Schratter. Kemungkinan besar gosip ini bertebaran kerana banyak gambar mereka berdua yang telah diupload di Instagram masing-masing sejak kebelakangan ini.

yuna dan jules

Dan sememangnya Abang Nara akui kekacakan Jules Schratter ini mampu menakluk hati ramai wanita. Namun Abang Nara rasa hubungan mereka berdua tak lebih daripada kawan. Kalau dah namanya jurugambar peribadi, confirmlah 24 jam kena berada di sisi kan? Itu yang banyak gambar mereka berdua. Tak ke gitu?

P.S: Cara penipuan terbaru di Malaysia.

109 responses to Yunalis Zarai Sudah Temui Pengganti Qi Qushairi?

  1. Betul ke ni??? says:

    Yuna.. Yuna……

    0

    0
  2. tolong pakai songkok betul2 says:

    sukanyer Yuna tidak terkata, kembang hidung2 dia sbb terlalu suker….

    0

    0
  3. Ecah says:

    Kesian Qi , hahaha

    0

    0
  4. Yuna Cak Pung Cak Pung says:

    Perghhhhh…main omputih plk si Yuna nie…apa2 pun tak minat minah suara sumbang nieee….Challo Bettey

    0

    0
    • kau yuna aku yana says:

      serius tak suka dengan beliau..jujur k..
      sekian time kaseh..

      0

      0
      • taeminnie says:

        serius, aku pun tak suka beliau..jujur sejujurnye..
        sorry, terima kasih.

        0

        0
      • mina says:

        eh, mane komen aku tadi?ish
        AKU PON TAK SUKA YUNA, TAPI TU LA PELIK, ORG DOK KATE SUARAAA DIA SEDAPPPP MERDUUUUUU
        YUNA, PAKAI TUDUNG BAWAL AJELAH,TOKSAH TURBAN2 BAGAI,
        BAJU KETAT, MEMANGLA FLAT, TAPI TSERLAHHH JUGAK KALAU PAKAI TURBAN

        0

        0
        • bukan dengki says:

          ramai rupanya yang xsuka yuna ek..aku salah sorang darinya..sorilah..
          tang mana merdu pon aku xtau..bila nyanyi dok kontrol mulut…

          0

          0
  5. amoi says:

    hok alohh…xyah pening2 kepala..kita tgk je sape jd suami yuna je nnt..hahaha..

    0

    0
    • Anonymous says:

      *tetiba tringat sarah…tunang dgn mat saleh hidung mancung.. last2 jodoh dgn shuib..hehe.. comel :D

      0

      0
  6. Anonymous says:

    Comment aku pun kau delete ke Nara..hampeh la engkau nie

    0

    0
  7. didie @ says:

    idok ler hensem mana. jgn nk jakun sgt. kl omputeh je terus hensem. lol

    0

    0
  8. Seludang says:

    SUNGGUH PUN RUPA YUNA TIDAK KU KENANG, TETAPI LOBANG HIDONGNYA TETAP MENJADI IGAUAN RAMAI..

    0

    0
  9. sakit mata says:

    didie…memang kita tahu mamat tu tak handsome…tapi Nara terpaksa puji sebab dia tahu mamat tu handsome dari dia hahahahha…..

    0

    0
  10. sakit mata says:

    didie…memang kita semua yang tahu mamat tu tak handsome…tapi Nara terpaksa puji sebab dia tahu mamat tu handsome dari dia hahahahha…..

    0

    0
  11. kucing_parsi says:

    lor…ni je?
    x ensem pun…
    hahahaha..nyanyi pun x sedap mana..
    gosip je lebih…
    kawen jelah yuna…..

    0

    0
  12. antiklimaks says:

    nara ni tak aci lah…kak ngah aku kawen omputeh takde pun bang nara nak sensasikan citer kak ngah..

    0

    0
    • Huahuahua says:

      Soh kak ngah ko pkai turban dulu……….tpi aku rsa x yah a…da mcam benggali jual susu lembu je….

      0

      0
    • taeminnie says:

      kak ngah ko ada kuar tv ke?
      klu takat kuar tv sipi2 je, hidung pun blom tentu masuk tak payah la ko suruh nara sensasikan cerita kawen kakak ko

      0

      0
  13. ted molsa says:

    dah xde photographer perempuian ke?kan lebih elok kalau perempuan yg dok ikut dia ke sana sini.xdelah fitnah

    0

    0
  14. Din says:

    Kata putus ngan Qi sbb lbh utmakan kerjaya. alasannnnn…..drpd tgk diorng bedua ni baik tgk Qi kat art attack. lg best..

    0

    0
  15. . says:

    ensem juga la dari si qi…..

    0

    0
  16. nona says:

    tak suka diam je. tak perlu mengutuk, buat tambah dosa je :)

    0

    0
  17. cxcx says:

    kn lawa pakai shawl gtu. ni x, pakai turban mcm pompuan africa. benci aku tgok.

    0

    0
  18. Qi razali says:

    Nak yang panjang, besar dan bengkok je..tak nak kalah, yuna…yuna mat salleh tak suka mkn ikan kering la..

    0

    0
    • Tamingsari says:

      ingat Mat Salleh je ke yg panjang, besar dan bengkok? Melayu pun berlambaklah yg cam tu, keras lagi.. takdela lembik mcm Mat Salleh tu….

      0

      0
  19. fabregas says:

    Mcm yasin brothers!

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Laki tu photographer syarikat bukannya photographer Yuna. Dia datang Malaysia pun sebab boss dia suruh tangkap gambar apa yang Yuna buat aktiviti kat sini. Yuna ada cakap,

    0

    0
  21. DHA says:

    asyik kome yang negatif je. cer komen yang membina sikit. apa-2 pun. keep it up YUNA ! teruskan usaha anda utk terus berjaya USA !

    0

    0
  22. buah ciku says:

    Aku pun naik rimas tgk Yuna pakai tudung ala2 turban tu, pakai shawl tu dah cantik.
    Tapi aku tak rasa perlu kutuk muka/fizikal Yuna. Yang dok kutuk2 tu, muka korang tu perfect sangat ke haa???

    0

    0
  23. kipas payah mati neelofa says:

    kelas kau yuna . .taste mat salleh gitewwwwwwwwww

    0

    0
  24. binbin says:

    ni la melayu….asal nampak mat saleh je nak kawen..bukan hhemsem pon..kulit bintik2..muka mcm mr bean…yuna ni gelabah la..angan2 nak kawen mat saleh ni..hahha…mcm mr bean pon bolela yunaaa

    0

    0
  25. Ferguson says:

    Muka mamat yang pakai songkok tu macam Keeper Man Utd..David De Gea.

    0

    0
  26. Alex Ferguson says:

    Muka mamat pakai songkok tu macam keeper Man Utd.. David De Gea

    0

    0
  27. Anonymous says:

    sedara aku dengar ja yuna nyanyi dn penyanyi yg sma wktu dgnnya,dia terus off radio

    0

    0
  28. nara reader says:

    Boleh pandang-pandangg…jangan pegang-peganggg..duduk renggang-renggangg..
    Nyanyi lagu Ana Raffali + Altimet + Shuhaimi Mior Hassan.

    0

    0
  29. manusia says:

    bodoh betul orang-orang melayu yang komen ni.main-main kutuk ciptaan Allah plak.tak suke die toksah la kutuk fizikal.ko kutuk ape ko dapat?patut la melayu makin mundur.aishhh

    0

    0
  30. Makcik kunum says:

    Kevin costner lah SANGATTTTT !!!!!! *tangan kat bahu, mata kebelakang, mulut ternganga*

    0

    0
  31. Stella says:

    dada pon kecil ada hati nk mat saleh …

    0

    0
  32. aznil says:

    bangela tu dpt peluk mat saleh..yuna is BURUK..dtk ct jugela the best in the world..kesopanan yg tiada tandingannnn…

    0

    0
  33. aznil says:

    bangela tu dpt peluk mat saleh..yuna is BURUK..dtk ct jugela the best in the world..kesopanan yg tiada tandingannnn..

    0

    0
  34. suka zee says:

    zee avi snyp2 wt nama kt amerika,xde kecoh2 mcm si yuna ni.lgu2 z dh byk
    Jd theme song utk cte cm the big C n pvt pktis xdepun xcen cm shila n yuna.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    sy xtaw knapa sy mmg xsuka yuna..da Cuba nk suka tp xboleh..xsangka ramai jugak yg xsuka kt dia..femes sgt ke dia kt US tu?

    0

    0
  36. Anonymous says:

    if korang tak suka dengan yuna sekalipun , boleh tegur dengan cara elok…tak perlu mengutuk semua itu. Diam sahaja. one more thing , gosip ni belum tentu betul ataupun tidak ..janganlah bandingkan dengan qi ataupun orang lain..

    0

    0
  37. ksmy says:

    if tak suka yuna sekalipun , tak perlu mengutuk teruk macamtu sekali. Dia ada bakat dia sendiri. Lain orang , lain pandangan kan.. tak perlu sampai menghina dia macamtu. Gosip ini pun belum tentu betul ataupun tidak. Tak perlu bandingkan dengan sesiapa sekalipun. itu cara mereka sendiri, hidup mereka. Just pandangan saya. Thankyou.

    0

    0
  38. Anonymous says:

    Ada ke abg nara ckp confirm yg tu boipren baru Yuna…gossip jer kan? Yg sumer menggelupur nak mengutuk ni udah naper?

    0

    0
  39. KZ says:

    hai Tuhan, Ustazah, Ustak kedai2 kopi. yang comment mengutuk ni macam orang yang sama je. tak penat ke adik woih? *hulurcermin* you act like you’re so perfect huh? who are you? GOD?That’s pathetic. Don’t do God’s job. hidung kau mancung sangat ke nak kutuk2 hidung orang? menghina ciptaan Allah, bermakna kau menghina diri sendiri. biarlah dia dengan siapa, asalkan dia bahagia.btw, that guy pernah jadi model dolce&gabbana,kau ada? boyfriend kau siapa? nobody knows.LOL. ohhh okay. orang dengki jeles memang macam ni, dasar MELEIS. nara, kau post benda ni macam mengumpul haters yuna kat sini, motif?

    0

    0
  40. anon says:

    seriously, what is wrong with you guys? ha korang dok kutuk yuna belakang komputer, judging her, eh kat luar takde sape kenal(unfortunately). yuna dah success, korang pergi kutuk, dosa tambah, yuna tak kisah pun. suara yuna unique, and i believe the true musicians will agree with me. korang dok kutuk dapat ke mat salleh nak kat korang? ha ha ha. korang dok kutuk jadi ke duta canon? olay? korang dok kutuk masuk ke final ajl? korang dok kutuk dpt jual album kat u.s ke? korang dok kutuk suara korang sape puji? korang duk kutuk dah pernah dpt award ape2 ke smpai jugde people’s voice? korang dok kutuk dpt pahala ke? korang dok kutuk style dia korang perfect sangat ke? korang dok kutuk korang ingat yuna kisah ke? you silly people.

    0

    0
  41. lan butter says:

    kompom. ni mmg boipren dia

    0

    0
  42. anon poyo says:

    anon puji Yuna melambung nih dapat ape yer… Maaflah saya ni kurang cerdik sikit… Ini kan tempat bergosip bukan tempat serious pun nak emo sangat…

    0

    0
  43. Anonymous says:

    I think people should stop being close minded and think of her career instead. She has made everyone proud. I believe she has made it further than any local artists of ours. So what if she likes julian and julian likes her? why the hell not? even if they are just friends, let them be. And i don’t see why it’s a bad thing that they do like each other. Kalau ada jodoh , he can convert into islam (you’ll never know) . Stop bashing on yuna because she has been the most inspirational local artist i, for one has ever known and blessed to have met personally. Thank you

    0

    0
  44. mamamia says:

    ramai sangat dia dengki dengan mat salleh ni apahal? siap kutuk2 hidung lg.. bagus la kutuk ciptaan Allah.. korang jeles lettew..

    0

    0
  45. phuiii says:

    patut la tinggalkan qi..rupe2nye ade jambu dpn mate..! aiyayayaya!! masih x sedar diri btol pompan nih! kesian qi….ape2 pun, omputih ni hensem siaaakkk!! x padan langsung dgn yuna!

    0

    0
  46. eryka says:

    phal ramai yg kcoh yuna nk couple ngan mat salleh..jgn nk jeles sgt.klu 2 jodoh die yg korang ssh ati phal..aku mmang minat sore yuna cz bile dgr aku ase tenang banding dari artis2 malaysia yg de nyanyi kelaut.nk kutuk muke die,muke korang cntik sgt kew, may b cntik la klu letak sebelah beruk kan..itu hak die so jgn nk ase ssh ati yerk~

    0

    0
  47. Anonymous says:

    well atleast dia dah buat lagu sendiri more than 50 songs. and soon will collabrte with incubus ! Who cares dia nak kawan dengan sesiapa pun, mat salleh ke ape ke.. jodoh semua ditangan Tuhan. kita tak layak nak judge apa2 . cabar korang yang mengutuk dia ni, go meet her depan2 and cakap ape tak puas hati. jangan nak hebat berlagak mengutuk setakat dekat sini je.

    0

    0
  48. F3LL0 says:

    apehal NIKON plak?? Yuna kan ke duta CANON. Mau kena saman dengan CANON nie…

    0

    0
  49. Turban Yunalis says:

    sengihmu hingga ke telinga wahai Yunalis

    0

    0
  50. say what! says:

    Salam yet seriously,scrolling trough all those nasty comments make me ashamed of my own root.Judging people on their looks is one of the most uncivilized traits,have ever discovered in humankind.This girl worked her ass off and deserved on whatever god has blessed her.Who are you to judge one’s appearance and directly relate to her morals and personal stuffs?

    FYI im not even in her fanbase..YET, i know.she;s HUGE in the states.

    suck on that haters! you go Girl!. cheers

    0

    0
  51. sukehati la says:

    ehh . suke hati dia lah nak suka or nak kapel ngan sape sape kaan ? -.-

    0

    0
  52. bacabiarhabis says:

    apalah korang2 ni..
    kan dia da tulis, tu jurugambar peribadi 24hours ikut bontot je..
    ada gak yg komen tah pape

    0

    0
  53. yuni says:

    fuhh dpt barang mat salih tuuuu

    0

    0
  54. Akak Kabel says:

    Klu korang rajin.. cari lirik lagu Yuna – Favourite Thing.. nmpk sgt lagu tu pasal mat saleh ni..huhu..

    0

    0
  55. Makcik kunum says:

    Dah start dah peminat2 tegar yuna…back-up gila babi punya style, ntah apa la yg taksub sgt dgn dia ni..si yuna pun dah mula meroyan kat twitter tu ha..kesian mengomel mcm mak nenek. Lagi la haters suka kalo berjaya buat dia meroyan. Ko diam2 sudahlah yuna. Kalo ko diam lama2 org diam la.

    0

    0
    • Anonymous says:

      bukan taksub mak cik. Tapi kitaorang just menegakkan benda yang benar. Orang kat sini kebanyakannya macam kutuk Yuna apa semua. Siapa yang tak marah? Memang lah dia meroyan. Kalau orang tak kacau dia, dia takkan meroyan lah! Please haters Yuna, jangan kacau dia. Biarlah dia sukses kat sana, jangan dengki sangat. Yuna dulu diam je kat haters dia tapi nak buat macam mana haters ni degil sangat.

      0

      0
    • Turban Yunalis says:

      aku sokong makcik !! hahaa… kayo makcik kayo! pehmes sgt ke yunalis tuh? lgsung xder sesuatu yg bleh buatkan aku t’tarik. sorry!

      0

      0
      • Anonymous says:

        phemes lah wei! Album US dia dah jual berjuta juta copy dah. Tu belum masuk pasaran Asia lagi. Nombor 3 dari 25 artis luar negara ke US yang mempunyai suara merdu. Sekurang kurangnya dia ada cipta nama kat US. Penyanyi nombor 1 negara ada? Shila Amzah orang US pun tak kenal!

        0

        0
  56. yuna muka cam tongkang pecah says:

    punya hodoh…setakat anak orng kaya mmg blh lah g sana pat jumpa orng puteh..kalau muka mcm aku ni g sana pun mmg orng putih nak..haktuiii

    0

    0
  57. Vanilla Coke says:

    pelik la korg ni……nk kutuk kaw2 si yuna ni nape…lg pelik apsl korg nk benci ngan si yuna ni….aku rs die xkacau pn korg….aku ni bukan la peminat susah mati yuna tp aku rs die mmg de talent dlm menulis lagu.rezeki die la tu…..kog mampu nk bt lagu mcm die???

    0

    0