Written by serenity | June 17th, 2013

Sebelum ini Yuna pernah menjalinkan hubungan cinta dengan Qi Razali. Kira-kira setahun lepas hubungan itu telah terputus dan mereka berdua telah membawa haluan masing-masing. Sejak itu timbul desas-desus yang Yuna bercinta dengan jurugambarnya di Amerika Syarikat, Julian Schratter atau lebih dikenali sebagai Jules di kalangan peminat Yuna.

Ini bagaimanapun dinafikan oleh Yuna yang mendakwa mereka bekerja atas dasar profesional memandangkan Julian ialah jurugambarnya.


Menerusi laman tumblr miliknya baru-baru ini, Yuna kini telah mengakui yang dia dan Julian sudah memasuki fasa percintaan.

Sometime around tonight, last year, a special person walked into my life and I can’t imagine my life for the past year if we had never crossed paths.

Oh how life would be monotonous.

Love, colors, paintings, skateboards, roti canai, laughters and smiles all the way and the only way.

I learned a lot from my past relationships to not screw this one up. I can feel it. InshaAllah.


Kepada Yuna, selamat maju jaya diucapkan, dan semoga sampai ke jinjang pelamin. Semoga status terbaru ini memberikan lebih banyak inspirasi kepada Yuna untuk menghasilkan lagu-lagu yang penuh jiwa.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

124 responses to Yuna Sahkan Julian Schratter Dan Dirinya Bercinta

  1. anon says:

    Muslim ke lelaki tu?

    0

    0
    • miss mong says:

      aku rindukan yuna yg pakai tudung mcm zaman lagu Dan Sebenarnya.lebih manis dr pakai turban mcm ni

      0

      0
      • Betik says:

        biar lah.. yuna nak jd bangsa sikh lantak dia la..

        wakakaka

        0

        0
        • amoi says:

          X boleh kate lantak…kita perlu tegur kalau apa yg dia buat tu bkn perkara yg baik..yg baik kita amik..yg buruk kita jgn amik..so kene tegur lah dah terang2 tahu itu bkn tudung..itu hanya PENUTUP KEPALA…

          Maaflah sebab sesetgh pihak x leh terima bila aku taip penutup kepala…jgn la pk fesyen je..kalau rasa nak bertudung, bertudung cara elok la…huhuhu…ni boleh main2 plak…mati nnt boleh main2 cmtu ke???sendiri pk lahh!!!

          0

          0
        • kikilala says:

          untung lah yuna dapat lelaki handsome. hehe.. bukan tu je, dapat pahala skali jika kawen dengan julian tu sebab bawak julian masuk islam. cuma harapnya dapat hidup berlandaskan ajaran islam yang sebenarnya. jgnlah islam pada sekadar nama je. all the best yuna!

          0

          0
        • pe citer bai says:

          aku da agak da. hmm artis bese la. what do u expect guys?
          takkan la yuna nak cari local..da serik brcinta dgn lelaki melayu kot tu psl cari mat saleh. guna alasan,”dia photographer sy”,blablabla…weh ngaku trus je la.”i fall for him since the first time we met”.

          bagus tu mmg bagus dpt tarik sdara baru masuk islam, tp jangan ko plak yang murtad sudah laaa.dugaan duk kat amerika,luar negara hebat bai..

          0

          0
        • bunny says:

          lain kali korg2 ni pun tegur gak nenek2 n makcik2 yg suka pakai anak tudung tuu je… x abis2 complain jekk

          0

          0
        • lala says:

          mkcik2 pkai ank tdung tu dok umah je n x amek gmbr upload kt tenet

          0

          0
        • miss ynwa says:

          alamak lambat komen la…ni sume sebab kemban miss tersagat…anywayyy AGAK2 yuna ni dah serah daranye ke idokkk??? hikhikhokk

          0

          0
        • lantak la yuna nak berserban ka, berkakaotok ka, jd bangsa sikh lantak dia la..

          daripada jadi macam tasha shila, izara aishah mendada, terkangkang sini sana. wakakakakakaka

          0

          0
        • dila says:

          Btw aku kenal yuna dr zaman uitm kat shah alam dr dia x pakai tudung sampai dah bertudung.. she’s lovely person n tak sombong until now dia dah berjaya.. U guys yg selalu kutuk dia n tgk kejayaan dia Allah nk bg.. rezeki x putus2 even dia dah putus ngn Qi and Allah bg peluang tok dia seorang yg beragama lain n bg pahala kepada yuna jika yuna berjaya membawa julian tu ke agama islam n menunjukkan betapa indahnye islam x kira bangsa.. Pesanan aku korg yg cuba menjatuhkan org dgn rezeki Allah dah bg.. Maka pahala dan rezeki lg byk org tu dpt.. Korg dpt pe sampai skrg..?? nothing

          0

          0
        • karim says:

          errr.. suara aurat..
          yuna please… but then… the society pun sengal anggap jadi penyanyi itu rezeki yang halal..janji pakai tudung.. halal la ye..

          0

          0
      • Anonymous says:

        miss mong,dah dia mnyanyi dkat states mst la dia nk kna ubah imej dia sket!!! kalo dia pkai tdung bawal kang nnt mat saleh mn nak amek dia.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ye la kan tudung bawal tuk pasaran kat malaysia je.. yuna dah kaji benda2 ni dulu org state x leh terima tudung pesyen bawal semua tu wlaupun design skang ni dh mcm2 pesyen still gak diorang blum bleh terima, cara turban ni dh sinonim kt mata diorang kira ok gak laaa

          0

          0
        • Olga says:

          HARUZ LAH YUNA PILIH MAT SALLEH KONEK BESOR X MCM JANTAN MELAYU! LG 1 YUNA PUN NAK BAIKI KETURUNAN DIA…

          0

          0
        • Olga says:

          UNTONG LA YUNA DPT “10 INCI”… HARUZ LAH KAN YUNA… SAMBIL2 DPT REPAIR KETURUNAN KAN…

          0

          0
      • Betik says:

        ok. sorry x bleh kata “lantak”

        aku personally mmg dah x brapa gemar ngan yuna sejak dia x bertudung bawal ni. sbb gaya turban ni kan ke sah2 pesyen sikh & negro2 zimbabwe.

        kalau btul dia yakin ngan kebolehan vokal & bakat dia, dia pakai tudung saji pun orang pasti bleh terima.

        bukti? tgk la lady gaga . pakaian macam haram. tp sebab lagu dia best sebab tu dia bleh pergi jauh.

        suara yuna mmg sedap. tp ntah la. dah x berkenan nk wat mcm ne ye dok.

        0

        0
        • Anonymous says:

          hilirious and genious…

          0

          0
        • idir says:

          aku komen ni bukan sebab apa..sebab ko cakap lagu lady gaga best..LOL

          0

          0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          betik, lagu lady gaga ada unsur-unsur illuminati.. baik jangan dengar

          0

          0
        • Selena Gemas says:

          YUNA ni kira pendatang berlesen jek yg dtg sana nak cari makan kita kena ingat ada pepatah yang berbunyi masuk kandang kambing mengembek so kalau yuna nak pegi sana dia kena laa ikut lifestyle sana ada management yang menguruskan dia kt sana so dia kena dgr juga pendapat pihak sana lain laa kalau company tu bapak dia punya. Harus diingat YUNA ke sana tuk menjual bakat ramai artis2 yg top dunia pun masa mula2 nk btapak terpaksa ikut kehendak company record dari imej sehingga genre muzik tp bila dh meletup dan ada kuasa utk bersuara baru dioarang akan ikut haluan yg dia nak mcm tu jgk dengan yuna dia ada strategi dia sndiri so x perlu laa nak jd kan lady gaga tu satu contoh sbb apa yg lady gaga bawak tu sesuatu yg pelik tapi masih dalam lingkungan kehidupan mereka sbb dioarang ada sambutan halloween mmg time tu semua org bpakaian pelik2 blaka x jd masalah pn kat diorang nk terima cara bpakaian lady gaga. Yuna bawak imej islam kita kena tahu di usa mereka masih lg berprasangka kurang senang terhadap muslim. Pada ak selagi Yuna masih menjaga diri dia sebagai seorang muslim dh cukup baik la tu. Kita dokan yang terbaik je tuk dia.

          0

          0
        • Betik Gila says:

          Sengal… Ko bangga ngn Lady Gaga yg terang2 illuminati tu dah kenapa.. And ko tau x illuminati tu apa.. ko g search penganut illuminati yg terang2 cuba utk jatuhkan agama islam.. Stupid.. sebelum nk ckp kaji dulu laaa.. Baik ko sokong yuna dah tentu2 dia seagama ngn kita.. tahyul nye BETIK!!

          0

          0
        • betik gaga says:

          Untuk pengetahuan ko betik.. Pakaian Lady Gaga tu pun de unsur2 illuminati.. semua pakaian scary dia tu de maksud.. Lady gaga rihanna beyonce jaz-z ramai lg artis barat pegang illuminati tau.. Kira bagus laa yuna ni cuba selamatkan julian dr ikut ajaran2 mcm tu dan pegang agama islam..

          0

          0
        • Betik says:

          thanks bunkface & selena gemas.. fyi aku bukan peminat kipas susah mati lady gaga.. aku dgr lagu dia pun kalau kuar kat radio.. x gagah aku nk bukak youtube semata2 nk dgr lagu dia..

          kpd betik gila dan betik gaga..

          aku buat perbandingan pakaianlah ngok..

          “kalau” yuna rasa dia pakai tudung bawal org akan pandang dia pelik.

          pakaian lady gaga lagi pelik. pullstop. tu je.

          yg ko nk masuk pasal tahyul mahyul tu apsal..

          ko tu yg percaya lg ngn kurapat..

          typical org melayu kampung kalau nk cakap mesti nk masuk unsur2 kurapat tahyul tu.

          ko tu yg kaji selidik dulu. susah ckp ngan org bodoh ni.

          0

          0
        • Betik Gila says:

          Eh betik.. aku ckp illuminati ni satu kepercayaan dorg yg mmg kita x pernah perasan.. satu dunia dah tau psl kepercayaan org2 illuminati ni.. ko je typical org melayu kampung yg x tau semua benda tu.. research laa dulu sebelum nk ckp… susah ckp org yg bodoh lg bodoh ni..

          0

          0
      • ganyangstyle says:

        sejak dia pakai turban mcm ni, muka dia nampak mcm kusam, masam..
        haha..jahatnya aku..

        0

        0
      • bunny says:

        sbb kan mulut2 korg ni laa org yg ikhlas nk bertudung jd x ikhlas.. korg tu bkn tuhan nk tentukan dosa dia.. better korg tuu yg berubah sebelum nk berubah kan org yg tentu2 nk berubah..

        0

        0
      • Mariam says:

        Confirm dah lobos .

        0

        0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          elehhhhh asal ada jantan mat salleh aje makna Nye dh bolong lah !! ape punye pikiran ! satu macm punye cetek Nye otak kau ni ! amacam ni !!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kalau kes lobos, bolos, bolong tak yah tunggu mat saleh, lelaki melayu pun dah byk yg membolongkan anak dara org yg rela dirinya dibolosloboskan.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kau tu lagi dh lohong zaman sekolah rendah lg dulu gatai sngt nk main ngan ketua kelas loser nye betina !

          0

          0
    • ayam jepun says:

      Mat saleh cam nie mesti sedap kan ????

      0

      0
    • mmmm says:

      asyik2 ckp psl agama..

      0

      0
      • amoi says:

        mmmmsays: June 17, 2013 at 9:19 am

        Aku x rasa anon says: June 17, 2013 at 8:17am salah bila dia timbulkan isu agama..sbb itu perlu..kalau yuna bukan islam, aku rasa org mmg x amik kesah n xnak amik tahu pun…jgn islam pada nama je bebs…ko taip “asyik2 ckp psl agama..” idop ko skrg ni x nak berlandaskan agama ke ape???pelis lah…ayat tu kekdg boleh memburukkan diri sendiri..Maaf lah kalau rasa x puas ati..

        0

        0
        • anon anon says:

          masuk blog gosip ada dalam agama ke?

          kalau masuk sini dgn harapan nak tarbiah orang, pegila baca benda lain yg lg ilmiah.

          0

          0
        • Anonymous says:

          anon anonsays: June 17, 2013 at 1:49 pm

          bg ko masuk dlm blog gosip x perlu bicara ttg agama..bg aku x..aku xde lah kate aku ni baik…tp kalau rasa perlu tegur..bkn perhati je…dan perlu ingat jgk, nak berdakwahbkn masuk page agama je..mana2 pun boleh..kat dlm disco pun ko boleh terjah utk berdakwah! TAHU!!!

          Nak tahu knp??? dakwah itu merupakan perkataan yg menyeru kpd kebaikan n seruan tu diutamakan pd mereka yg jahil n golongan jahil yg lepak tmpt2 hiburan or disko or mana2 yang dikelilingi dan dilimpahi kejahilan, arak, n lain2 yg berkaitan…so bg aku, kalau rasa perkara tu salah, perlulah didakwah, bkn kita perlu biarkan…FAHAM!

          Maaflah kalau aku salah!

          0

          0
        • Anonymous says:

          emmmm tersangat la kesian dkt ko wahai anon anon…sedey beb aku bc cra pmikiran ko tuh…mmg masuk blog gosip TAK ad dalam agama..amoi tu manusia biase..xde salah pn die ikut blog ni..bleh la die kogsi ape2 ilmu yg baik..yang ko ni bodoh sombong pehal??????nak tarbiah org bkn tmpt yang sememangnyan org alim ilmu agama je ade beb..yang org cam ko x gi tmpat cam tu camne??tersesat la ko..Alhamdulillah ade org berpendidikan agama singgah sini…bleh basuh otak akal ko yang berkarat tuh…ni la akibat swetan dah wat pejabat lam hati..pe kebaikan org lain buat ko sangkal…

          0

          0
      • anti neelopa says:

        mmmm ni kapiaq kot

        0

        0
      • mulut puaka says:

        BATANG KOTE MAT SALEH GAK JADI PILIHANMU…………………..

        0

        0
    • mong ji says:

      i am sure he is trying to learn bout islam
      since im sure yuna is not the kind of person that abandon religion for love
      she is smart and awesome yet an inspiration
      look at her efforts to go big
      stop telling her about the tudung
      i am absolutely sure that she knows halal haram and has reason to do every single thing she did nowadays
      ye kita nampak dia pakai tudung xsempurna
      tapi kita xnampak anak2 gadis xpakai sarung kaki
      they are both the same, aurah but yet we are more focused on her tudung
      tuding jari kat org, diri sendiri koyak rabak hodoh xnampak
      kalau nk tegur, boleh, but not here, do it privately so that it strikes the heart of the one u want it to b heard

      yuna is a lucky girl, im sure he is a good man for u, he also makes u his muse, a dream of every woman..

      0

      0
    • Anonymous says:

      LAGU YUNA YG TAJUK DWIHATI N LELAKI BEST TAPI LIRIK LAGU LELAKI TU ADA CKAP LELAKI TAK GUNA BNYK2 KALI TU MCM XSESUAI PLAK LIRIK TU

      0

      0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      bagos yuna minah jambu suka n hepi yuna pileh jantan mat salleh jadi mateair u teros kn yuna semoga persahabatan yuna ngan jantan ni sampai ke jinjang pelamin. nasib baik yuna tk dengan si Qi tu huh ! dh lah muka nampk sellllekeh pendek pulak tu ! dh lah pendek kecik lagi !! eeeeeeeeee u tk sepadan ngan dia pasal u tu tinggi lampai….god bless..

      0

      0
    • erikha saffiya says:

      tak kesah la yuna ngan sape2 pon.. janji bahagia..
      bahagia yg kita cari…

      0

      0
  2. nenek lanjut usia says:

    untung laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhh….

    0

    0
  3. zach says:

    rasa nye tak kot..tpi,kenapa ye?

    0

    0
  4. HantuKuburanCina says:

    Asyik2 ckp pasal agama…tak paham aku…racism sangat ke orang malaysia nie??
    Peduli apa kalau Yuna Pilih sendiri calon dia…dia ada menyusahkan Korang KE???

    0

    0
    • Anonymous says:

      alamakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk idiot gile ko nieh….bkn masalh perkauman..tetapi agama!memg la xnyusahkan kiteorg tetapi kite sensitip woiii dgr pmpuan islam kawen ngn bkn islam..tggu la c laki masuk islam..2 pun law die bkn islam..aku x taw la kan..tp care ko ckp 2 idiot tahap gaban..sorry 2 say eak
      ko bc ni eh >>Sebagai seorang wanita beragama Islam, anda tidak dibenarkan sama sekali menjadi isteri kepada lelaki bukan Islam sekalipun dia merupakan seorang penganut agama Kristian kerana dibimbangi nanti dia akan mempengaruhi anda supaya menukar agama
      law lelaki xpe..die xikut bini..try tye ustaz..yg ni yg aku taw la…law ade pmbtulan,teguran di alu2kan..

      0

      0
      • sayang says:

        soal JODOH dan MAUT semuanya ALLAH yg tentukan.. jika itu JODOH dia..sape kita untuk pertikaikan, maka DOAkan yg baik untuknya.. mmg bukan mudah nak bimbing sedangkan yg beragama islam pun payah nak dibimbing, inikan pula org bukan islam.. moga YUNA bole bimbing kekasih hati dia ni supaya menjadi kekasih ALLAH.. Insyaallah

        0

        0
      • miss oppssss says:

        Pendapat saya, jangan underestimate manusia2 yang dilahirkan bukan Islam ni… Kadang2 once dorang dah peluk Islam, ketaatan mereka lebih daripada kita yang sedia Islam ni….

        Yang penting, doakan jodoh mereka berpanjangan, dan by that time, kita kena bersyukur sebab dah ada seorang lagi yang akhirnya memeluk Islam…. dan teruskan berdoa mereka2 ini terus dibukakan hati utk mendalami Islam dengan seikhlas hati… dan juga yang penting berdoa supaya hati kita sentiasa bersih daripada bersangka yang negatif…

        0

        0
      • I am nobody says:

        Kalau betul lah wanita Islam tidak dibenarkan berkahwin dengan lelaki bukan Islam, bagaimana pulak dgn Serina Redzuan or Ning Baizura or Nurul (bekas isteri Ajai), yg suaminya bkn org Islam? Adakah diaorang berdosa sbb berkahwin dengan lelaki bukan Islam? Jodoh di tangan Tuhan. Jadi, adakah salah Tuhan bila diaorg mengahwini org bkn Islam?

        Sekadar manusia yg tertanya-tanya, dan tidak lepas daripada dosa-dosa duniawi.

        0

        0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        Helo ! yuna tk sebodoh itu ok ! kau tu yg bodoh huh ! dia tau ugama diri dia berugaaaama islam ! nanti pandai2 la yuna bimbing bakal laki dia ni ! kalau yuna nk terpengaroh sekarang pon boleh ! kenape smpai sekarang yuna maseh yuna yg dulu ! lebih baik dia bukak aje tudong dia kalau nk ikot kn terpengaroh dia ngan ugama jantan tu huh ! cakap macm bagos aje ! macemmmm la dia tu pandai sangatttttttt bwekkk !!

        0

        0
      • ozil says:

        apa sempit sgt pikirannn kau labu oiiiiii….. ustaz redzuan tee tu bukan kahwin dgn perempuan melayu dan islam? walaupun dia dah islam sebelum kahwin ke , aku pasti bini dia byk juga mempengaruhi dan membimbing. jgnlah nak terus jatukan judgment yg takde asas. kalau lelaki tu islam sekalipun, tapi perangai cam hape jgn kata nak bimbing bini, diri sendiri belum tentu.

        0

        0
  5. Dinzly says:

    ermm..taste internationale sgt..hehe..
    pepun, ok la tu…sesuai sgt dgn yuna..
    jauh panggang dr api if nak compare dgn ex yuna dlu

    0

    0
  6. HantuKuburanCina says:

    Asyik2 sebut pasal AGAMA..Teruk Sangat Ke Melayu Nie?Extreme Sangat ke??
    Peduli Apa Yuna Pilih Calon dia?
    Yuna Ada Menyusahkan Korang Ke?
    Yuna Ada Minta Duit Korang Ke?
    Bebal…Pikir Guna Otak la Jangan Guna OTAK UDANG…

    Salam Dari Aku HantuKuburanCina (Pst..ramai orang kat kuburan nie..tapi aku Hantu1Malaysia

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      kau bukan tk tau dorang tu semua otak kuning pikir yg bukan2 macm siak !

      0

      0
  7. Casa says:

    Kelas ko Yuna! ensem plus sasa boifren uolls! cair ioul…

    0

    0
  8. kawaiisakurayuki says:

    bagussslah 2-2 dah temui chenta hati…

    0

    0
  9. google chrome says:

    Kau fikir kau siapa..Cinta ini kau buang saja..Ku tak perlukan memori..Dan kau tak perlu kembali..ok! yg lama tak perlu kembali..kini mendapat cinta baru..semoga kali ini naek pelamin <3

    0

    0
  10. gigi emas says:

    Besar, panjang dan mantap…….Jantan Melayu….malu dan layu…..hahahahaha carilah mat salleh untuk sepuas-puasnye

    0

    0
    • mmgbest says:

      Memang betul dan aku agree 100%…..aku pernah cuba dgn mat salleh dan memang benar anu mereka lebih panjang, mantap dan pancutannya amat bertenaga….basah jugak badan ku…….harus dicuba….belum tahu maka tak cinta…sekali dah cuba, tiap2 malam mesti nak lagi

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        Adoiiiiiii mmgbest …komen kau ni buat minah jambu telan air liorrr aje lah !

        0

        0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      kawin ngan mat salleh bukan untok nk puas ajeeeee tapi jantan mat salleh dorang very loving besar kemungkinan kalau kiss pn best gak nye

      0

      0
  11. loli says:

    bgusla yuna ko plih mat saleh.zaman skrang ni laki mlayu bnyk yg haprak xguna.poket kosong…ape ke bodoh sgt anon yg komen lelaki tu muslim ke x??? jantan mlayu yg muslim pon blom tntu smbhyg tongang tonggek 5 waktu,puase pon yang yang yok.xkesah la dia agama laen asalkn hati dia baek,bertanggungjawab n xkaki betina.soal agama tu boleh slow2 didik mat saleh tu.xkn nak menerjah trus sruh pose sume.mstla tkejut.jgn nama je islam tapi prangai mcm shah jaszle n qi tu!!!!

    0

    0
  12. brutal mom says:

    gelak sejenak baca komen2 diatas….

    0

    0
  13. cinta says:

    haih~~ tak abes2 dengan cerita cinta..ayoyo…dolu2 pon kata bahagia sesangat jugak,kannn… “oh, kami takde masalah nak berkomunikasi sbb skrg kan zaman tekonologi bla bla bla….” last2, putus! ni agak2 nak bertahan brape lama, Cik Yuna oiii…sementara awk tgah ade kat US tu, boleh la nak cintan-cintun bagai..kot esok2 dah kena balek n stay kat Malaysia semula, putus lagik! hohoho..bukan mendoakan yang tak baek…tapi selaku ‘ikon bertudung’ (yang tak berapa nak rupe tudung tu), better tunjukkan contoh yang baek2 je kot kat ‘kipas susah mati’ anda ye…donia..donia…kang, kalo putus, isau kecewa lagikkk~~ *peringatan kepada diri sendiri jua adanya…*

    0

    0
    • Anonymous says:

      Pe masalah ko ni ?? meroyan sakan plak..lantak dia laa nk bcinta ngan sapa pn yg ko sakit ati apa hal?? yg becinta jumpa ari2 24 jam duk col sms pun boleh putus ni kan plak kalau dh jauh melaut mcm tu.. dia nk balik malaysia kalau dh x laku pn nnt lantak dia gak laa dh mmg dia asal sini x kan nk duk kat bangladesh plak ?? sakai tul laa otak ko che cintaa oiii

      0

      0
    • Rara says:

      Bercinta (atau berkenal-kenal) selagi tak cross the line apa salahnya. Yuna pun nak mencari calon terbaik juga :)

      0

      0
  14. top big bang says:

    Is this yr true love yuna?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Soalan ko macam apa daaa..

      0

      0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      Helo bahasa mlayu tk boleh ke? ada jugak mak cik mak cik bukak kt blog bang nara ni ..bukan semua mak cik mak cik tau baca English…..nk English sangat tanye soalan th ape2 aje..jangan2 yuna pn tk paham ape soalan ki wak dia ni..

      0

      0
  15. cik N says:

    bak kata UAI…pkai tudung tu tk wajib yg wajib menutup AURAT…so, nk pkai baldi kt kpala pun tk per tp asalkn baldi tu dpt menutup AURAT…^____^

    0

    0
    • prihatin says:

      setuju sgt2…siapa pilihan dia itu dah jodoh dia.mcmana dia nak tangani dimasa depan itu hak dia. tp yang menyedihkan tudung yang dulu mengikut syariat kini semakin hilang malahan kita dah boleh nampak bahagian yg sepatutnya ditutup..yang boleh nampak muka BUKAN leher. yang boleh nampak tapak tangan BUKAN tangan…sekian harap maklum

      0

      0
      • Cirit says:

        Ek eleh mcm la yuna sorg ja pakai cmtu . Aku tgk byk ja retis pakai serban tu pahtu ada pula yg pakai tudung yg mcm bonggol unta tu abenda la

        0

        0
        • Anonymous says:

          nak banding dengan yang lagi teruk kenapa, dah dia bertudung kita bandingkan dgn yg bertudung lagi sempurna la. xkan na compare yuna dengan nabila huda kot. paham ye cirit

          0

          0
  16. si kucing meowmeow says:

    kecoh doe korang ni . jodoh kat tangan tuhan ,bukan KORANG ! bia la dia dapat mat salleh ke , sinkh ke, keling ke . korang jelos ke ?

    0

    0
  17. Anonymous says:

    tahukah anda aurat wanita..aurat wanita kalau bertudung tudung depan nye hendak lah labuh hingga menutup dada mnakala tudung belakang hendaklah labuh hingga menutup belakang..fesyen tudung skarang bkn lg dipggil menutup aurat.malah hanya membalut tubuh..hanya tpak tngan dan muka shaja bukan aurat.

    0

    0
    • idir says:

      tau..tapi makcik cleaner kat opis ni still tak shariah compliant. sama jugak dgn kebanyakan perempuan2 di jalanan…kalau berpakaian shariah compliant, kenapa mesti menonjolkan diri di khalayak ramai i.e jadi artis..

      meleis..

      0

      0
  18. 22 says:

    tahukah anda aurat wanita..aurat wanita kalau bertudung tudung depan nye hendak lah labuh hingga menutup dada mnakala tudung belakang hendaklah labuh hingga menutup belakang..fesyen tudung skarang bkn lg dipggil menutup aurat.malah hanya membalut tubuh..hanya tpak tngan dan muka shaja bukan aurat.

    0

    0
  19. LESONG says:

    untung la ko dpt balak hensem. dr dulu selera ko mmg nk yg hensem2 je… hahaa! tp aku x suke ko la yuna. sbb pesen ko skang ni naik meluat aku tgk. kepala tutup, tp slua berketat ketat. menyampah aku. iklan ko pun tergedik gedik. terkinja kinja. klau tutup, ko tutup la terus. klau ko bogel, biar bogel terus.

    0

    0
  20. Amoi Comel says:

    Ok lah tu dari Ex dia yg serabai dan selekeh. Mana tau mat salleh ni masuk Islam nanti. Dah Yuna dapat pahala besar.
    Makan pun bersepah. Geli je aku tengok dia makan dalam JJCM.
    Pastu control2 buat mulut macam ikan emas makan dedak. WTF…

    0

    0
  21. kuks says:

    untunglah yuna dapat mat saleh, lg muda pulak tu. lelaki barat kan romantik. harap brkekalanlah hendaknya and boleh bimbing julian tu elok2.dari segi agama, jgn yuna ikut dia, tp biar dia ikut yuna ok. wlau apa2 pun sampai bila2 aku mmg tak suka dengan fesyen turban, lg manis kalau pakai tudung 3 segi cm biasa, hanatajima ke. sbb pd pandangan aku, turban ni lebih kpd brfesyen semata2, bukan ke arah utk menutup aurat. cakap saja.jgn marah.peace

    0

    0
  22. paukaya says:

    die pun nk gak org putih..

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      minah jambu pn suka ngan mat orang puteh ..pada ambek jantan mlayu sengkek nk buat happe !! pastu nanti dlm diam dia tunang ngan pompan lain sembunyi2….ni la sebab Nye pompan mlayu tknk ngan jantan mlayu !!!

      0

      0
  23. Lelaki Sejati says:

    Tuihhhh…!!! Korang ape kes nak mengutuk lelaki melayu woiiii?? Dasar pompuan melayu takde quality!!! Baik jadi bini ke3 ke4 dari kawin ngan lelaki asing…..Jantan melayu lagi powerlah……….sunat kot!

    0

    0
    • zia says:

      sebab tu la pompuan kat sini puji yuna carik laki omputih. sebab lelaki melayu spesis ko ni asek fikir nak tambah bini je.ko dah pasang 2 kan?hikhikhikhik poligami je lam pala.muntah jap

      0

      0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      eh kawin ngan jantan bangsa asing pon kena sunat pe ! bis kalau nk sondol nanti tkan nk kena selak pulak !! mengarot nye si jantan sejati ni eeeeeeeeeeeee kenape lah cetek betol otak dia ni eeeeeeeee ngeri Nyeeeeeeeeeeeeeeee !

      0

      0
  24. Meyirnaerimaaa says:

    Hoi “Lelaki Sejati” june 17 11:29am …………… ko lah contoh lelaki melayu yang totally kena reject ! porrahhh !!

    0

    0
  25. […] I learned a lot from my past relationships to not screw this one up. I can feel it. InshaAllah. – Beautiful Nara […]

    0

    0
  26. apernie says:

    Mesti lelaki nie peminat Nikki Minaj…
    sebab gaya macam rapper jer…
    pastu.. dier seronok sebab Yuna adalah Nikki Minat yang Bertudung…

    Islam tak islam.. kita nie yang suka sangat pandang negatife?..islam lah sangat… nama jer.. perangai nak hukum orang jer…

    0

    0
  27. TOURIST says:

    SAYA SUKA LAGU-LAGU YUNA…PASAL PENAMPILAN OR WHATEVA ….TU HAK DIA..DIA DAH BESAR UTK PK YG MANA BAIK YG MANA BURUK..SO BIO JE LA…DOAKAN JE YG TERBAIK…XBAIK KUTUK2…XDE MANUSIA YANG SEMPURNA…SEKIAN.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    bagus la ngan mat salleh ni dri ngan ex dia y serabai n selekeh muka dia..mcm bangun tido pn ada aku tengok muka ex dia…

    0

    0
  29. sha says:

    tengah bayangkan… how yuna in relationships with mat saleh,,, kan mat saleh ni kalau in relationships must have body contact … like hug & kiss….agak2 ada tak?

    0

    0
  30. april says:

    kekadang komen kat sini sangat kelakar. tak jadi aku nak monday blues. by the way, kalau nak diikutkan menyanyi tu pon dah aurat untuk yuna dan semua penyanyi perempuan lain. kenapa tak pertikaikan?

    0

    0
  31. BUNKFACE NO.1 says:

    lagu Yuna not my taste, aku mungkin tertido kot dengar lagu Yuna
    nak pakai turban ikut suka kau lah tapi pic atas tu aku nampak leher Yuna lah, see.. tak menutup aurat sepenuhnya

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      helo ! Nampak leher aje bukan Nye Nampak longkang tetek yuna !! ape aje kau ni ! kalau betol pompan nk tutop aurat sepenoh Nye ikot macm WAHIDA WASINI ha dia tutop aurat ngan betol paham ! yg lain tu tutop aurat hipokrit je ! macm tkde makna gitu huh !!

      0

      0
  32. hunny kitty says:

    good luck yuna

    0

    0
  33. kim kardasian says:

    curlast kau yuna,dulu merasa enam inch colour koko,sekarang sepuluh inci colour putih,meletops!!!!!

    0

    0
  34. Hamba-Nya says:

    So easy. Pergi US, jumpe yg baru, trus tggl yg lama. Pastu leh la kata jodoh la ape la. Dah nama pun kita yang merancang. So kita la plan suma ni. Benda yang dah rosak xnk lgsg cuba baiki. Tu ke nama dia appreciate? MMg jdoh dan mati tu kat tangan Allah, tapi Allah kan Maha Penyayang? kalau kita betul syg kenapa kita x usaha kalau dah retak pun? Allah pun syg org yg usaha ke arah kebaikan dan yg ikhlas kerana-Nya. Manusia2…Kepada balak2 dia luar sana, jg la awek korg baik2…jgn sampai awek korg npk org lain or bebas sgt..nnt jd la mcm si Yuna ni..pity you Qi!!!! Kalau betul Nelydia Senrose tu ko punye, jglah dan didik lah dia sebaiknya..jgn sampai jd mcm Yunalis Zarai ni..

    0

    0
  35. Lantak la yuna dgn turban die!! says:

    apesal pengkomen2 dlm blog nara ni kebanyakannya jenis yg pantang tgk post mesti kondem pasal aurat lah, pasal tak islamik lah!! sebelum korang kondem, pegi tegor mak kakak adek korg dulu!! BENCI AKU!! cubela bagi komen tu positif sikit..ni asyik2 komen macam bagos padahal korang pun mcm puaka x sedor diri!! dasar melayu kaki kutok!! suke tgk bangsa sendiri jatuh!! bile la nak maju kalo camni…

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      betol cakap kau tu….turban turban yuna pon dia dapat jantan mat salleh tol tk……minah2 yg jambu2 ni pon susah nk dapat jantan mat salleh ..asek asek jantan mlayu selekeh yg dorang gila gila kan …jenis minah kental huh !!

      0

      0
  36. kiah says:

    baguslah kalau cam tu yuna & cepat2lah jadikan sidia yg halal disisi agama… jangan nanti yuna dah lunyai baru merana jiwa …. pada muuuuu…

    0

    0
  37. senah says:

    Julian Schratter ni super model kooooooooot! omg :O

    0

    0
    • luvsushi says:

      kaaaannnn….macam fairytale je. a prince charming on the high-end runway model sweeping off yuna’s feet. aaaawwwww…. nak gak ^_^

      0

      0
  38. tacacila says:

    good for u yuna! i loike!
    lagu baru tajuk ‘lelaki’ tu mmg utk qi yang selekeh2 sikit, masam2 sikit..ha ha

    0

    0
  39. jungie says:

    kan comell kalau yuna pkai tudung saji jer…muahhahaha..

    0

    0
  40. maRnia says:

    Bila dah jadi artis di US, tentu banyak bergaul dengan mat salleh dan bangsa asing. Pada pandangan saya, mungkin Yuna rasa lebih confident bila dia ada boy friend mat salleh kat sana . Senang nak mingle around during sosial event dll. Tak la terasa being left out. Selalunya orang yang ada boy friend mat salleh atau kawin mat salleh ni, mereka rasa bangga kerana dapat perhatian dan tumpuan lebih dari masyarakat. Siapa pun pilihan Yuna , itu hak dia. Yang penting sejauh mana Yuna pergi dan setinggi mana pencapaian Yuna dalam industri musik, jangan lupa asal usul dan agama.

    0

    0
  41. Aku says:

    Lepas baca sme komen korang, aku jd konpius.. Ni kes yuna dpt cinta baru ke dapat batang baru?

    0

    0
  42. kuks says:

    jelesnya dengan yuna. julian tu super model kot. hensem & muda pulak tu.yuna jaga baik2 bf baru. aku doakan jodoh ada utk yuna & julian. nak tengok dorang kawen..jelesss. nak jugakkkkkkk

    0

    0
  43. Kak Dara says:

    Tak payah la u all duk komen feeling arabic sangat. halal haram sana sini syurga neraka tak habis2 . Klu akak jadi Yuna serkup tuala kat rambut tu dah lama terbang. Kelass ko Yuna dapat boyfriend model , 10 inch pulak tu .

    0

    0
  44. TENGAH TEPI says:

    kalo dah tersurat si yuna ni jodohnya si julian..semoga berbahagia hendaknya..doakn yg baik2 saje tuk mereka berdua..nobody perfect..perkahwinan ni adelah tuk lengkap melengkapi satu same lain kn..huhu

    0

    0
  45. Qay-sara says:

    terer la yuna dapat mat salleh..
    aku yg cun ni pun tak berjaya nak ngorat mat salleh.. aa cane tu??

    0

    0
  46. nottypicalmalay says:

    Cinta itu dtg tidak diduga..kalaulah benar yuna bercinta dengan jules ni,
    Why not you guys happy for her…
    Honestly saya kurang minat cara pemakaian tudng yuna, tapi kena pahamlah US dan malaysia berbeza..
    Tapi style baju yuna saya minat sangat..turban tu je kurang berkenan..good luck to you new song yuna..
    Lagu yuna tak pernah jemu didengar..

    0

    0
  47. Anonymous says:

    not typical malay, what daya mean by ” tapi kena pahamlah US dan malaysia berbeza”?? sila fahamkan konsep menutup aurat dahulu. Once u understand, u wouldn’t say that, believe me..

    0

    0
  48. MELAYUBOLEH says:

    Ya Allah, kenapa la dengan sesetengah melayu kat malaysia ni, menutup aurat itu wajib. dia dah pergi sampai America pun, dia still tutup aurat. tkde pun jambul terkeluar ke. pakai tshirt tapi pakai tudung ke macam some of orang melayu kat malaysia ni. ada ke korang pergi tegur orang2 tu or kutuk mcm korang kutuk kat sini? Zzzz kenapa la nak dengki sangat dengan dia. dia dapat bf mat salleh pun dengki. maya karin, ning baizura tak pakai tudung kawin ngn mat salleh tak pe pulak? cuba la bawak2 mengucap sikit, nak kutuk je kerja. korang dapat apa kutuk2 dia? dia dapat pahala korang. bangang.

    1

    0