Written by AbangNara | January 6th, 2012

Lama sungguh rasanya untuk menanti kemuncula album terbaru daripada si gadis bersuara unik, Yunalis Zarai ini. Dan akhirnya pada 4hb Januari 2012, Yuna bukan sahaja melancarkan album baru yang diberi nama “Terukir di Bintang” tetapi turut memperkenalkan artis baru di bawah syarikat rakamannya (Yuna Rooms Records) iaitu Diandra Arjunaidi.

yuna dan diandra arjunaidi

Mengikut kata rakan Abang Nara yang hadir bagi pihak BeautifulNara, album terbaru Yuna ini mampu meremangkan bukan sahaja bulu roma anda, namun bulu hidung (jika anda ada) pun boleh teremang sekali. Suara Yuna makin bertambah matang, lirik makin berpuitis dan paling penting, pantulan gemersik suara Yuna boleh membuatkan anda terasa seperti dibuai di dalam zon Yuna.

yuna dan diandra arjunaidi

Manakala Diandra Arjunaidi pula yang agak popular dengan lagu bertajuk Angkasa dilihat mempunyai ciri-ciri persamaan dengan Yuna. Pandai bermain gitar, suara mirip Yuna dan paling penting, mempunyai kelainan daripada artis-artis yang sedia ada sekarang. Abang Nara dapat rasakan Diandra dapat pergi jauh di bawah bimbingan Yuna kelak.

yuna dan diandra arjunaidi

Layankan beberapa keping lagi gambar sekitar pelancaran album baru Yuna dengan membaca entri ini sepenuhnya. Gambar diambil oleh si abang kacak, Eman Ismail (masih single lagi).

yuna dan diandra arjunaidi

yuna dan diandra arjunaidi

yuna dan diandra arjunaidi

yuna dan diandra arjunaidi

yuna dan diandra arjunaidi

yuna dan diandra arjunaidi

yuna dan diandra arjunaidi

yuna dan diandra arjunaidi
yuna dan diandra arjunaidi

yuna dan diandra arjunaidi

yuna dan diandra arjunaidi

yuna dan diandra arjunaidi

yuna dan diandra arjunaidi

yuna dan diandra arjunaidi

yuna dan diandra arjunaidi

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

71 responses to Yuna Lancar Album Baru, Terukir Di Bintang Dan Memperkenalkan Diandra Arjunaidi

  1. Hackers_1978 says:

    Congrats Yuna :)

    0

    0
  2. cantik dang berbakat orangnya diandra ni.

    0

    0
  3. Stranger says:

    Tahukan anda bahawa saya langsung tidak meminati Yuna. Yuna boleh menyanyi apa saja lagu tapi saya tetap gagal untuk meminantinya -.-!

    0

    0
  4. cik tipah says:

    Yuna, akak mintak maaf banyak2 walaupun aku cuba sedaya upaya utk meminati dan menjadi peminat Yuna tapu akak tetap gagal, tak tahu kenapa.
    Bukan membenci tapi entahlah tetap tak boleh nk minat lagu-lagu dan imej Yuna tu sendiri.
    Maafkan akak yea Dik.

    0

    0
  5. xxx says:

    saya jugak tidak meminati yuna… sbb entahlah suaranya tidak dpt meremangkan bulu2 saya.. hehehe

    lahhh si perempuan diandra nie artis baru dia ke.. ya allah patutlah suara pun krg sedap.. i watched her performance at WHI… masa tu i tgk dia nie mcm kekwat…. a bit rudelah d way she react in d programme…

    0

    0
  6. xoxo says:

    aku pun xbape minat ngat ngan yuna ni..
    tapi aku hargai bakat dia..sebb pembawakkan dia dalam industri nie lain dari yang lain…
    semoga dia dapat mengharumkan nama negara…

    0

    0
  7. bintang says:

    bang nara puji melampau….ikhlas ke???

    0

    0
  8. Mama CoCoy says:

    Not so talented artist…stupid songs…..very low class…acceptable to kampung folks….Not gonna waste a single cent on the album

    0

    0
    • hothotheat says:

      dah ko nh urban sgt ke. .meroyan tak sudah. .siket-siket sudah lah. .ko dump habis-habisan . .takde manfaat pon. .
      atleast dia ade nyumbang name utk industri. .

      0

      0
    • pororo says:

      ko kutuk2 c Yuna ni xde manfaat pon macik mamacocoy..
      dy xrugi pon kalo ko xbeli album dy..byk g org bley beli..
      nak kutuk pon, sket2 dh la..ni smpi ckp karya org laen stupid pe kes?? ko ad lagu sndr ke??

      0

      0
      • rus says:

        alah dia ni dari hari tu tak sudah2 cakap not gonna waste a single cent on her album. tak rugi pon dia kalau kau tak beli. entah dengki kenapa tah dia ni dgn yuna. why, do you have a personal vendetta against her?

        0

        0
    • Dhamam says:

      donload ja

      0

      0
    • misspink says:

      suke yuna sgt2 lantak korg lah nk ckp yuna ape2 jnji music dye in ngn jiwa ak.. ad ak kesah!! support yuna!! love u yuna!!!

      0

      0
    • kampung can go Cona O Brien also. you’re fucked Mama Cocoy! bahahahahahahahahahahahaaahahahahaaaaaaaaaaaaaaaahhahahahahhahahahahahhahahahhahahahahahahahahahhahahahahaha

      0

      0
  9. kpd spe2 yg x minat yuna 2 x payah la nk komen2 kat sini yea… bkn senang nk bg owg suka kat kita kn…
    pape pon aku nie peminat yuna… de aku kisah??
    hahhaha…
    keep it up YUNA!!!
    i will support u 4 eva…

    0

    0
  10. gerry says:

    “Pandai bermain gitar, suara mirip Yuna dan paling penting, mempunyai kelainan daripada artis-artis yang sedia ada sekarang.”

    dah kalau suara mirip yuna, so tang mana kelainannya tu? u mean we need another yuna but with no tudung? macam la tak cukup artis pompuan menyanyi sambil gendong gitar kat msia ni.. hehe.. btw, masih belum dengar suara diandra, but i still wish the best of luck to both of them :)

    0

    0
  11. Rogayah says:

    Okay nak rush beli album Yuna lah :D Congrats dah second album. And yeah Yuna pun I guess don’t expect semua Malaysian to like her songs and stuffs kan. Takpe lah kak Yuna saya ade untuk support youu and Qi ;)

    0

    0
  12. jin noty says:

    yg aku nmpak jam tgn dorang “BORIA”! (haha lari tajuk)

    0

    0
  13. awek selseme says:

    suke yuna nyanyi lagu ni

    0

    0
    • damon says:

      err…melodi ok,best jugak, suara…hmmm ok kot. tapi……….

      aku lgsg x dpt tangkap sepatah haram perkataan yg dia nyanyi / sembang dlm video ni.so xdpt la menghayati lirik ni.or aku srg je yg xphm apa dia cakap?

      0

      0
    • bujang says:

      TINGGAL AKU SEORANG SUNYI SEPI….
      BULAN DITUTUP AWAN…..

      AKU SUKA LAGU NI.. BRO….
      SEBELUM NYANYI DIA GOYANG2 DAN TENYAH BONTOT DIA…..LENGGOK2….

      SIAP KO PUNYA KOMEN NGAN VIDEONYA SEKALI
      YUNA BERPAKAIAN DAN TUDUNG MACAM TU NAMPAK AYU……SESUAI…..

      0

      0
  14. lapikk.. says:

    Yuna Tak Nyanyi pun…..Dia ni bercakap saja…

    0

    0
    • sama la macam Soko, penyanyi french. dia bercakap as in bercerita. tapi itu masuk dalam kategori menyanyi juga. ko ni tak tau Leonard Cohen ke? baru keluar reban ke?

      mesti ko cakap, “buat apa nak tau.”

      then ko punya komen tak valid di sini. sorry to say.

      0

      0
  15. skaty wa la nk ckp ape says:

    aku minat dengan yuna neh. nak2 pulak suara dye cool. mesra jugak. TAPI, si deandra neh, suara je sedap. TAPI mase interview kat radio era hujung dis aritu, terlserlah yang dia neh AGAK bongkak!. jawab soalan paknil nak tak nak je. pelizzzzzz la weyhhh! kalau kau pemalu sekalipun tak perlukot jawab soalan orang cm kau HOT bebenaw. siti yg no 1 tu pun penuh sopan okey. HUH. tak kemana la kauuu~~~~

    0

    0
    • jon says:

      errr ala era je pon..relevan lg ke radio station tu…ermm dh la radio announcer bapok plak tu…maybe era yg pggl diandra kot..nk boost rating lah agaknye…
      …err siti? your argument is invalid….kih kih kih

      0

      0
      • no, no,… mungkin yang paling tepat buat stesen radio ialah tolong bagi soalan2 yang bijak sket bila interview artis rakaman.

        kalau ko bagi soalan bodoh, ko dapat jawapan bodoh. siti yang sopan pun jawapan dia yg paling famous tetaplah ‘no komen’. and sometimes, ‘no komen’ yang diberinya looks stupid to her.

        0

        0
  16. Sakit Mata says:

    Tudung!SubhanaAllah.Memang kau2 kena balasan Allah.

    0

    0
  17. lantak laaa. says:

    aper aper jela. Yg pntg jgn smpai jd najis.

    0

    0
  18. i love upin & ipin says:

    yuna pkai tudung nampak rambut gakk wlaupun ckit.. ni nak TUTUP AURAT ke BALUTT AURAT??? .. .
    awk tu public figure,nt makin ramai lak dak2 remaja ni dok ngikott…

    0

    0
  19. biru mata hitamku...... says:

    Ini tidak adil, tidak adil, tidak adil, tidak adil…….penakut…..layak ke ke AJL, mmg patut lagu terbaik ditarik balik AIM. Lagu gadis semasa…..popular ker? yarghhh

    0

    0
  20. miha says:

    diandra ni memiliki vokal yg sgt sgt sdp….tau pun sbb tgk rncangan nasi lemak kopi o….1st time dgr….wow…she’s got a nice vocal…..adore with her!!!

    0

    0
  21. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    nyampah lah minah jambu dengar lagu yuna ni memboring kn !!!! asek asek nk main gitarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr je tk habis2 !!!! kalau jambu tkpe !!

    0

    0
  22. tukang ajar budak says:

    yuna ni lain dr yg lain tp tak semestinya yg lain dr yg lin tuh bagus..sori..x minat yuna..nyanyi dgn bercakap mcm sama jer..nak kate rapping x jugak ….mcm najwa latif gak..hadoi..asal pandai main gitar n wat lagu hado2 jer mesti naik…

    0

    0
    • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

      betol kau cakap tu tkng ajr bdk minah jambu sokong ngan kate2 kau yg sunggoh hepening lov uuuuuuuuuuuuuuuuu be coolllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll !!

      0

      0
  23. mamat says:

    Aku suka yuna yg dulu..yg nyanyi lagu dan sebenarnya..yuna skng hampeh..lagu pelik2…x kna ngn jiwa aku..merapu jer..tambah lagi dh x cun slps perkena tudung pompuan afrika..apa salahnye pakai tudung2 yg biasa org ramai pakai…lg cun..ni nk prmote brand sendiri..benci I tau..

    0

    0
  24. kaki bakat says:

    yuna best la makcik oii,sape yang tak minat yuna ni sebab diorang peminat tegar AF ,MENTOR dan seangkatannya, Makcik oi kalau x minat kt Yuna diam je la x lah nampak kebodohan ko tntng muzik. Mampuslah Yuna nak nyanyi ke nak cakap ke , yg penting lagunya puitis dan bermesej.xkan selamanya kite nk dgr lagu sterotaip edry kru, ajai,Audi momok ,bosan seh xde jiwa ,lemau lagi.

    0

    0
  25. jon says:

    lg fears n frustration best….
    lg coffee pon best…
    lg terukir di bintang pon best…
    lg memo…emm bese2 je…
    lg someone out of town ..emm cam typical yuna…
    the rest x dgr lg sbb xde kt YT..hehehe…

    ..I like yun yun because she’s dorky n hauntingly talented…

    0

    0
  26. Lagubestbest says:

    I kagum dengan yuna sebab dia self made. Tapi kemudian dapat tau dia anak dato’, kurang sikitlah kagumnya. Sebabkan i xkreatif, kira nasib jugala ada orang masih boleh jadi kreatif hiburkan kami semua.

    0

    0
  27. […] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged Album, Arjunaidi, BARU, bintang, Diandra, lancar, […]

    0

    0
  28. tukang ajar budak says:

    kaki bakat, aku haram x penah follow AF, mentor segala..umah aku ni astro pon xder, aku x herankan dunia hiburan, aku masuk sini pon supaya aku up to date bg student aku x bosan dp lect yg hanya tahu mengajar engineering jer ok..tp mmg yuna bukan bagus mane pon….lagu penakut tuh dah macam lagu org meroyan..nanti kalu aku beranak nak la buat lagu tuh..ini tidak adil..tidak adill..tidak adil..aku sorang yg berjaga malam…dan ler aku penat mengandung 9 bulan…sakit bersalin pun aku jer yg tahan…suka hati jjer laki aku nak tido sorang sorang…cube korang nyanyi..jadi tak mcm lagu yuna…haha..minah..amik gitar cepat!!!

    0

    0
    • fadzly says:

      lecturer engineering.. but the way you deliver your comment like the makcik2 kampung la akak oii…. dh x suka xde org paksa makcik dgr pun… tulikan mata n pekakkan telinga anda k.. just concentrate on your lecture… ehehehe

      0

      0
    • ko hanya layak cakap pasal engineering je daripada cakap pasal muzik. tolong la serah kat pakar muzik macam kawan2 lecturer muzik ko tu. sorry to say brah, abang aku pun lecturer engineering gak, tapi bab muzik bendera putih la, kitorang sembang megadeth je.

      0

      0
  29. hahuhe says:

    YUNA ni vokal unik kalau nyanyi lgu inggeris..sdp jer telinga dgr kat radio atau cd player ..very smooth..tp tak suka kalau tgk Yuna nyanyi kat Tv..nothing special..dia tak kekalkan vokal seperti dlm album..vokal yuna ni kalau di barat2 ala2 mcm Nora Jones lah sket..voakl Yuna ni tak bergelombang atau bergetar..mendatar ja kalau nada tinggi ada penyanyi yg boleh kasih bunga dan warnai vokal mereka supaya lg best tp Yuna tiada..sbb mmg itulah sahaja tahap tone vokal yuna.. Adakah suara mcm Yuna ni boleh bw pelbagai genre mcm asli, dangdut dan etnik..sekadar bw semua org boleh tp bw mengikut lenggok sebenar,,

    0

    0
  30. tukang ajar budak says:

    eh..dh nama pon tempat bagi komen..this is a free country la..nape nak sentap..chill…

    0

    0
  31. hehe says:

    rasa nak tergelak pun ada bc komen2 kat atas..orang melayu ni mmg xjauh dr sikap hasad dengki..if u doesnt like her, u dun have to kutuk2 die..t.api gud la atleast u pass ur pahala to her..

    0

    0
  32. semakin maju yuna kini..mantap..memang minat dia..and daindra ni boleh tahan..cun pun ado..so cukup plan lah tuk berjaya ke luar negara kelak..hekhek

    0

    0