Written by Bella | May 19th, 2017

Kejayaan penyanyi Yuna di Amerika Syarikat sudah cukup membanggakan kita semua. Terbaru, Yuna telah mencipta sejarah apabila menjadi penyanyi Malaysia pertama yang berjaya tercalon di dalam anugerah BET di Amerika Syarikat menerusi lagu Crush duet bersama penyanyi Hollywood terkenal, Usher.

Lagu popular tersebut disenarai dalam kategori Centric Award. Yuna turut bersaing dengan lima lagi penyanyi lain iaitu Fantasia, Kehlani, Mary J. Blige, Solange, dan SYD. Antara bintang-bintang Hollywood lain yang turut tercalon di dalam anugerah  tersebut ialah Rihanna, Beyonce, Bruno Mars dan ramai lagi.

Anugerah BET akan  berlangsung pada 25 Jun 2017  di Microsoft Theater, Los Angeles.

Sumber Berita : Astro Gempak

[jetpack-related-posts]

60 responses to Yuna Cipta Sejarah Artis Pertama Malaysia Tercalon Dalam Anugerah BET

  1. anon says:

    Congratulations Yuna, we are proud of you. Hmmm…..nanti ade lah komen2 yg menjatuhkan drp melayu2 dengki..

    55

    1
    • Anonymous says:

      siti nurhaliza…kekal sebagai penyanyi kampung. :(

      7

      28
      • Anonymous says:

        ARTIS MCM NI LA YG LAYAK DAPAT “DATO”.
        BUKAN MCM SI IFA RADZIAH TU..
        APA DAAAA….MALAYSIA OH MALAYSIA.

        57

        0
      • Anonymous says:

        BET je? Anugerah kulit hitam haha. Lain la Grammy ke, BAFTA ke, BRITS award ke, Academy Awards ke. Ni BET je. Anugerah cap ayam

        1

        68
        • che ton says:

          kulit hitam kulit putih, at least dia di calonkan dlm anugerah sebaris dgn Rihanna.. ko apa ada?? pengdengki!

          70

          0
        • Anonymous says:

          cap ayam pun.. kau anugerah meletop pun x tercalon.

          31

          1
        • Tyien tyien says:

          abis tu artis cam rihanna, beyonce, bruno mars yg attend award tu cap ayam la ye? busuk betul hati ko ek

          44

          0
        • Anonymous says:

          aku suka BET lagi mmg originally semua irama musik dari black people cakap jerla genre apa…lagi pun award tu dibuat sbb award lain tu lebih utk white supremacist..takder black xder muzik ko tau x…

          31

          0
        • Anonymous says:

          Bodoh.The BET Awards were established in 2001 by the Black Entertainment Television network to celebrate African Americans and other MINORITIES in music, acting, sports, and other fields of entertainment over the past year.

          Baca dulu, sebelum condemn x pasal2. That award ceremony also celebrates MINORITIES in Music. Yuna is one of the few melayus kot kt USA making a name..of course BET awards panggil dia. Bukan hanya untuk black sahaja. Sakit hati betul baca comments dia ni.

          26

          0
        • Anonymous says:

          org puteh hebat sgtlah sampai org takde vocal mcm selena gomez pun jd penyanyi popular

          0

          0
      • Shhh says:

        tak baik ko ckp mcm tu, satu je siti tak lepas, tak pandai BI masa tu..kalo tak dia mesti dh jdi mcm Yuna

        6

        7
    • Anonymous says:

      bila nk dapat dato. sajat jual krim dapat la plak…

      20

      0
    • Anonymous says:

      tok tie setaraf rossa dan krisdayanti je.
      penyanyi funfare.

      17

      3
      • Anonymous says:

        Tokti ni lawa… Cume dia kene pecat tukang makeup dengan tukang yg pilih busana dia je… Dah mcm makcik2 anak 5.

        46

        0
        • SitiSituSanaSini says:

          betol tu..dgn umur mcm tu patot tokti minimize kan makeup..pakai yg Lebih simple but classy..stop la pakaian ala2 bangsawan…

          39

          0
        • Shhh says:

          mmg aku perasan, dulu dgn Nurul Shukor elok je makeup dia, sejak dia guna Epie Temerloh dia jdi mcm tu, fesyen pulak asik Rizman Ruzaini. Tu yg bosan dgn fesyen dia skrg

          20

          0
        • Anonymous says:

          fesyen macam tante2 surabaya…

          18

          0
        • weewe says:

          ingtkan xd y perasan tp btul la fesyen tokti ti mcm fsyen mama2 dan makeup wp cantik tp over. slu dress y byk layer, byk tangga, byk lipat2..nmpak makin besar n tua tok ti..wpum umur tu kira msh muda

          18

          0
    • Belum hajjah says:

      Macam shit la sapa yg dok sebut2 siti ni. Aphal tetiba nk kaitkan dgn siti? Dah sah2 la golongan busuk hati yg nk cari salah orang. Siti xdak kaitan kot. Kesian gila selalu kena kecam xtentu pasal. Pegi mampos suma siti haters

      3

      2
  2. Dr M says:

    Kedah Boleh !!!!

    1

    3
    • wekkkkkkk says:

      Dr M says:
      May 19, 2017 at 11:04 am

      harap pahang menang malam esok..di Stadium S.Alam…PIala FA…

      0

      4
      • ORG KELANTAN says:

        AKU X KISAH MANA2…DUA2 PASUKAN BEST DAN BERSIH. BUKAN MCM JDT…PROPA JE LABIH. FINAL…KE LAUT.

        4

        5
        • Anonymous says:

          kelantan kalah bola mesti bergaduh siap nak bakar stadium. cakap besar kelantan padahal awal2 dah kalah.

          7

          0
        • Bangsa Johor says:

          x kisah konon.. padahal Kelantan bila kalah mesti mengamuk macam org gile. bersih ke tuh ??

          7

          0
        • Bangsa Johor says:

          mana Kelantan x pergi final ker ?? semifinal pun x ada….kesian. Mujur lah Kelantan awal2 dah kalah…kalau x semua stadium kena baiki baru lah ada monyet buat hal.

          9

          0
        • LALALA says:

          BAYAR PEMAIN KORANG TU DULU. SEMBANG JE LEBIH

          8

          0
        • wekkkkkkk says:

          Gaddar dh pegi JDT…wang gaddar yg ada 1.4 juta rm pun dkt kelantan pun akan di beri kepada pemain kelantan yg tertunggak…sian kelantan..

          1

          0
      • yob perak sokong kedah says:

        johor x ke final? hahahahaha….kesian kan??

        5

        4
        • Bangsa Johor says:

          perak taik kau tu ke final ker…semifinal pun x lepas booooooo. johor pun jauh lebih maju dari perak

          3

          2
      • Anonymous says:

        aku pun x kesah. asalkan bukan jdt.
        poyo je….

        10

        4
  3. Anonymous says:

    Datuk Yunalis Zarai !!!!

    4

    2
  4. Anonymous says:

    kasi dia Tan Sri La…

    5

    0
  5. Anonymous says:

    wowowo!!!

    0

    1
  6. Anonymous says:

    25 jun..selamat hari raya!

    0

    0
    • belacan says:

      sebelum raya…kena lalui jambatan api dulu, byk yg terkandas, hanya yg kuat iman je berjaya smpai ke kemuncknyer.

      0

      0
  7. Anymore... says:

    kata..Usher
    Kau yg Sandar di Bahu Aku…

    2

    0
  8. Anonymous says:

    nanti kena gigit kat leher lagi…

    0

    5
  9. Aku says:

    Yuna nak banding dengan tok ti?..level antarabangsa?..berapa kerat yg hafal lagu yuna?

    0

    11
    • TSA says:

      Aku tak hafal lagu ct. kira camana tu? Ko ingat ct femes, satu Malaysia ‘wajib’ kena suka ct la? Klau ader org Malaysia suka artis lain dr Ct? ko nak kecam ke camna? Satu lg, suara kalau sedap tp mcm selalu trlebih over kdg2 org naik menyampah tau tak!

      19

      1
      • Anonymous says:

        amboi anti nau kat ct ye. hati nampak……. busuk!

        0

        4
        • Latricia says:

          Keep these arectlis coming as they’ve opened many new doors for me.

          0

          0
        • Your’s is the intelligent approach to this issue.

          0

          0
        • Demiurgo: Creo que sé a qué programa te referís, fue transmitido por el canal 13 de Buenos Aires ¿verdad?Y sí, Dynamo es un gran disco, con el me introduje a Soda Stereo y me sirvió para acostumbrarme al rock progressivo, psicodélico y más experimental.Malvado Dylan: Soda Stereo es una banda muy recomendable; aunque Dynamo es mi disco favorito los demás también me gustan mucho. Para entrarle a Soda te recomiendo -además del Dynamo- el álbum Cancion Animal.Saludos a ambos, muchas gracias por sus comentarios.

          0

          0
  10. senjakala says:

    aku nk tanya saper yg nyanyi lagu promo visit Pahang 2017?

    1

    2
  11. Fidot says:

    Congrats Una…as long as dia pandai jaga diri kta sana, alhamdulillah… So far aku tgk gosip dia kurg. Retis yg kt msia yg ntah hape2 lg kaya gosip.

    4

    0
  12. Mak Becok says:

    Suara Yuna ni memang merdu! tapi tlglah; dah muak kau tgk. dia ni asyik mengagungkan fesyen bertudung-ala-Afrika tu; tapi nasib baik jembul bangang tu dah hilang! Fesyen tudung kita warisan Islam/Melayu kita lagi banyak glamer, tapi masih sopan!

    0

    5
  13. Perbanyakkan artis begini says:

    Tercalon dengan lagu ciptaan sendiri. Way to go, Yuna !

    9

    0
  14. elle says:

    siti baru terkucil sikit dah kondem kemain, ko x pikir org tu gagahkan jugak dtg abpbh wpon penat gilos n muke sunburn, aku dgr suare die pon tau die x bape sehat time tu tp aku salute die dtg gak utk promote lagu baru die n utk fans die. engko nyanyi stakat level karoke jamban ade hati nak komen n kondem siti, phuiiii

    0

    4
    • Werty says:

      Ct tu maksum sngat ke smpai terkucil kt abpbh pon ko cover tak hingat? Ct tu manusia biasa bkn dewa ka apa. Org lain pon ader minat artis lain tp tkder la fanatik gila. Ct sorang ka yg penat spnjang hr? Artis lain pon penat jgak ngan hal masing2 tp tkder la kepoh kt media, bley je diorang perform.

      6

      0
  15. zupzapzupzap says:

    Good job yuna…keep it up…and up…and up…

    1

    0
  16. Haha says:

    Congrats…because of usher

    0

    1
  17. yuna says:

    moga yuna diberikan hidayah

    0

    0

Leave a Comment

Optional