Written by Bella | February 17th, 2016

Semalam, kami ada menyiarkan satu artikel dimana ada khabar angin mengatakan Yatt Hamzah bakal bernikah pada penghujung bulan Februari ini. Namun, ramai yang tidak percaya dan anggap kami sekadar ingin timbulkan gosip.

Walaubagaimanapun, hari ini Yatt Hamzah mengesahkan beliau bakal berkahwin dengan seorang jejaka bernama Mohammad Zulfadli Khiruddin pada 27 Februari.

Difahamkan, majlis akad nikah akan diadakan di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Shah Alam pada jam 8 pagi.

Yatt juga menyangkal dakwaan sesetengah pihak yang mengatakan Zulfadli adalah orang ketiga yang wujud dalam perkahwinan beliau sebelum ini sehingga bercerai.

Saya mengenali dia ketika menyertai misi kemanusiaan di Syria dan saya masih bergelar isteri orang.

Dia bukan orang ketiga seperti yang diperkatakan kerana kami hanya berkawan rapat selepas saya dan bekas suami berpisah.

Majlis resepsi Yatt dan Zulfadli diadakan pada hari sama di Azasna Villa, Seksyen U12, Cahaya Alam, Shah Alam .

Pada Disember tahun lalu dia melamar saya dan ia bukan satu keputusan yang mudah bagi saya. Apabila mendapat jawapan selepas melakukan solat Istikharah barulah saya terima lamaran itu.

Yatt Hamzah sebelum ini pernah mendirikan rumah tangga bersama Abdul Mutalib Shukor sebelum membuat keputusan untuk bercerai pada 25 Ogos 2015. Hasil perkahwinan mereka dikurniakan seorang anak perempuan bernama Suci Hanania Malik.

Sumber Berita: Harian Metro

80 responses to Yatt Hamzah Sahkan Bakal Bernikah Pada 27 Februari Ini

  1. Lisa says:

    Alhamdulillah….semoga berbahagia Dan sentiasa dilindungi Allah SWT…Aaminn…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Betul lah khabar angin dia cerai sbb ada jantan lain…. retis katakan….

      0

      0
      • Anonymous says:

        memang betul..tak semena mena nak cerai..tup tup nak kawn lain..dah mengernyamlah agaknya bwah dia tu..rupa2nya jantan lain dah menunggu..mungkin ex laki dia tak hensem..pasal tu nak cari lain..gatal punya pompan
        .

        0

        0
        • TABUAN says:

          PADAHAL DULU DIA PUN TERGEDIK2 NAK KAHWIN DGN EX HUBBY DIA YG KURANG HENSEM,KURANG VITAMIN TU.. TAPI TENGOK AIR MUKA EX HUBBY DIA JENIS HATI LEMBUT TAK KASAR…
          SI YATT USTAJAH JADI2AN AYAT2 SESUCI LEBARAN NI PULAK… AIR MUKA JENIS LAKI KENA IKUT CAKAP DIA..,PEMEGANG REMOTE CONTROL, GEDIKS, AND GD AT COVERLINE…

          0

          0
      • Really??? says:

        Chop…chop… aku berbulu je dengan orang yang BUDGET SUCI ni… ayat yang keluar dari mulut dia ni penuh drama-drama suci…

        Dulu…kau kata…tudung bendera palestine (exclusive lah sangat) kena tiru… rekaan tersangatlah exclusive nya – ayat suci no.1
        Lepas tu time kau rujuk balik dengan nekas suami…konon-konnya kau terharu balu balu kat Palestine yang kematian suami di medan perang… atas dasar bersyukur…kau nak laki kau balik….ayat suci no. 2.
        Ni bila dah cerai tak sampai setahun…kemain lagi cakap SOLAT ISYTIHARAH mintak petunjuk jodoh kau…. ayat suci no 3.

        MAsa nak bercerai kali pertama & kedua tak ada pulak kau tunggang tonggek solat isyhtiharah mintak petunjuk atau mintak jodah kau panjang….????

        Tak payah lah nak beritahu dunia kau tu sesuci-suci kuih suji…..
        SEKILAS LILITAN TUDUNG DI KEPALA, AKU TAHU JENIS USTAZAH JADIAN ATAU USTAZAH ISLAMIK…

        Lepas ni kau pergi belajar dengan Abby pulak…ilmu cakaran harimau kau belum mahir lagi… bab kahwin cerai kahwin cerai kau dah mahir…. tahniah !!!

        0

        0
        • keladi bunting says:

          tolonglah even though awak tak suka dia tapi jangan samakan perbuatan solat sepeti tunggang tonggek.. Solat itu ibadah.. janganlah kita mempermainkan perbuatan tu…

          0

          0
  2. TABUAN says:

    STATEMENT CLICHE CELEBRETIS UNTUK COVERLINEEEEEE…..

    DAPAT KU BAYANGKAN BAKAL SUAMI KALI NI
    TINGGI TEGAP.. TAK MACAM YG DULU MACAM KURANG VITAMIN A SAMPAI K..

    TAKPE2 KITA FAHAM..
    DAH JODOH……
    YA DOK……

    0

    0
    • TABUAN says:

      ABIS EDDAH DENGAN CEPAT KILAT MELAMAR…….

      0

      0
      • Anonymous says:

        apa salah nyer, kalau laki cerai shari dah blh kawen lain, xder haram nyer kalau ppuan nikah abis eddah, ni lah otak bangsa kt, kalau bangsa lain yg beragama islam xder nyer bpikir mcm korang ni, sapa yg bpikir yatt cerai sbb psl laki lain kalau itu xbenar, itu sudah jatuh fitnah ya, so jaga baik2 lam bkata, ntah korang yg bmulut busuk ni lbh azab lagi perangai

        0

        0
        • mulut busuk says:

          ayat “ntah korang yg bmulut busuk ni lbh azab lagi peranga”…itu pun dh kira jatuh fitnah gak…xbaik jugak bersangka buruk pd org yg xkenal….

          0

          0
        • TABUAN says:

          JATUH FITNAH?????
          ADA BAIK KO GI BACA STATEMENT BEKAS LAKI DIA HOKEY..
          GI CHK DULU BTOL2 JANGAN PERANGAI KIMk NAK BAGI “SYARAHAN” KO HOKEY…

          MULUT,JARI KO TU WANGI SESYURGA LAH SANGAT YA…..
          *rolled eyes*

          WAGAGAGAGGAA!

          0

          0
  3. Anonymous says:

    Gatal. Apasal ntah pompuan yg behijrah mcm ni gatal nk belaki je kejenya. Acah2 islamik tp tak pun.

    Irma n diana amir n mizz nina je aku tengok betul2 behijrah, tak gatal nk betuka laki mcm yatt n abby.

    0

    0
    • Jus goyang nek ta yihaaa! says:

      Diorang nk try jus goyang aku lahtu. Kau ni pun… kau nk try tak?

      0

      0
      • saje jer says:

        a good rider xyah jus pun….

        0

        0
      • Boikot nek ta says:

        Jangan jd mcm che ta. Pakai tudung baju ala2 bogel. Kdg2 disengajekan untuk raih publisiti. Pakai baju sengaja warna krim bahagian dada ala2 mcm warna dada dia. Pakai seluar warna krim ala2 warna kaki dia. Bila tengok dr jauh mcm tak pakai seluar. Bila orang tegur dia kata kita dengki dgn kemewahan kekayaan dia. Che ta is one & only artis yg mengaku diri sendiri kaya dan mewah.

        0

        0
        • Nasihat je says:

          Aku pun rasa pemakaian dia makin melampau. Che ta che ta… bertudung tu jgn sekadar nk tutup apa yg berkedut je.

          0

          0
    • Anonymous says:

      tiada ppuan nak suka btukar laki tanpa sebab, jaga lam ptuturan anda sbb nanti berbalik kpd diri sendiri yer

      0

      0
      • Anonymous says:

        jgnlah terasa sangt yatt..aku tahu ni kau yg komen..ngaku jelah kau dah gatal

        0

        0
        • Anonymous says:

          asal komen camni semua ko sangka yatt kan,, aku doakan ko akan tempuh sama spt apa yg yatt rasa, by the way aku bkn Yatt haha sick ppl ,,, asyik2 nak mgumpat org jer keja

          0

          0
        • acah2best says:

          aku rsa ko ni orang yang sama mengata che ta dan semua artis2 yang nara publishkn citer kat BN ni…ati ati ya saudara/saudari…Allah memerhati..setiap perkataan yang kita tulis..

          0

          0
        • Nek Ta acah2 best says:

          Baiklah nek ta. Nek ta pun hati2 ye. Allah maha mengetahui tahap mana keikhlasan nek ta pakai tudung. Allah pun boleh tarik bila2 masa je harta nek ta tu. Jgn bongkak sangat. Business mmg untuk long term, tapi kalau tuhan tu nak tunjuk, sekelip mata je nek ta boleh bankrupt.

          0

          0
        • Nek Ta says:

          Hati2.. awak pun tgh fitnah. Saya mengata che ta je selamani. Sebab ramai2 artis, che ta yg paling annoying. Chill la nek ta. Goyang sikit yihaaaa!

          0

          0
  4. Ms says:

    Bkn sebelum ni dia menafikan ker? Today mengaku pulak… Artis ni semua buat statement mcm budak2… Konon kawan baik jer… Takkan br cerai terus jd kawan rapat n Tak sampai Sethn dah nak nikah… Poyo

    0

    0
  5. noon says:

    bajet suci murni….
    rupanye dah kenal masa masih jd isteri orang… hmmm….

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Tahniah
    Semoga perkahwinan kali ini adalah yang terakhir dan kekal sehingga ke jannah
    Aminnn…..

    0

    0
  7. ikan says:

    ayoyo.. mak2 jan ni laju le laku.. aku belum kawin sekali pun lagi

    0

    0
    • ungu says:

      memang pun lelaki skng mmg suka janda dari anak dara..kalau smua suka janda..anak dara mmg tak laku lah..hmm

      0

      0
  8. Sakai Batak says:

    Trjawab juga akhirnya mmg kau lah punca segalanya penceraian ini dasar x cukup satu jantan aku kesian kt ex laki hg msti dia brfikir bestnya bakal laki baru yatt ni dapat sondol bini ak yg vogue tu…

    0

    0
  9. Mylla says:

    As salam,

    Bersangka baiklah sesama kita.. especially yg beragama islam.. kita tak tau ape yg tjadi.. doakan yg baik2.. insyaallah kita pun dpt bende yg elok..

    Allah maha mengetahui setiap yg tjadi.. jgn kerana dia kita dpt dosa kering sbb mengeji dan menabur fitnah.

    peringatan utk diri sy juga..

    0

    0
    • Anonymous says:

      win komen

      0

      0
    • Anonymous says:

      Islamik lah sangat. Tak yah jenguk blog gosip akak oi. Nak berdakwah tu ko g dakwahkan si yatt. Masih begelar isteri orang dah bekenalan dgn laki lain. Islamik kah begitu??

      0

      0
      • Yat T says:

        Islamik hanya pada perkataan & pemakaian..yg lain non-halal

        0

        0
      • Anonymous says:

        Siapa kamu utk judge org? :) Jika kamu betul2 islamik ayat kamu tidak begitu. Org2 yang berdakwah tak semestinya kene berdakwah di masjid semata2. menegur sesama islam juga adalah berdakwah. :)

        0

        0
  10. mrs pip says:

    semoga berbahagia … tahniah …

    0

    0
  11. Betul ke idok? says:

    Alhamdulillah. Jodoh, mati semua di tangan Allah. Dah Allah tulis jalan cerita mereka suami isteri macam tu..tk payahlah kecam serupa macam kecam takdir je.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    sendiri tak betol lepas tu nak tarbiyah org.. gediks..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    tak minat benar dgn minah ni..entah aper aper

    0

    0
  14. AKU says:

    Tak payah kutuk leeeerrrrr…dia mungkin nak suami yang soleh…yang boleh bimbing dia dan anak2 ikut hala tuju agama…enough..

    0

    0
  15. Ibu says:

    Betul atau tidak kisahnya, sepatutnya jarakkan masa utk berkahwin semula kerana bole mengundang fitnah dan salahfaham, tak perlu tergesa-gesa kalau jodohnya tetap ada utk kali kedua

    0

    0
    • Anonymous says:

      kenapa perlu nak amik hati org, bgs lah dia percepatkan utk elak zina dan fitnah, ni asyik2 nak jaga hati org, mluat

      0

      0
  16. kaki tabur says:

    mane boleh tahan lame2..taman bunga perlu kan air untuk kekal segar..naluri seorang wanita ingin dibelai..

    0

    0
  17. malaysian says:

    yatt hamzah ni sape??

    0

    0
  18. Kisah benar says:

    Pernah makan sblh meja yatt n ex husband.. Si ex ajak si istri makan tapi istri sbuk duk tgk2 fon,last2 marahkn si suami suh makan dlu ..

    0

    0
  19. DiamDiam says:

    Eyeewwhhhh… haritu raja farah. Ni dia ni pulak. Berhijrah la sangattttt

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Hanya Tuhan saje yg tahu. Ikutkan klu ak trpengaruh dgn kata2 syaitan..dh lama ak tulis bukan2..but sorry devil..not this time.. Allah S.W.T lagi Maha Mengetahui rahsia mereka dan masa depan mereka. Pasti ad hikmah.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    pas ni aku pun nak bajettt alim mcm yatt pastu buat hal. ade ke tak org akn backing ye..

    0

    0
  22. mail says:

    itu hari kat Hlive bukan maen menangis lagi dah rujuk balik lah….tak boleh hidup tanpa suami lah…tup..tup….CERAI BALIK…and tupp..tupp….NAK KAHWIN LAIN

    oh artis…..semuanya sama..hipokrit..MY RESPECT GOES TO MIZZ NINA…yang betul2 nak berubah…

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Aku ni slalu jgak jenguk2 Bnara ni.. Tiap kali jenguk aku akan jenguk komen skali.. selama pemerhatian aku setiap post mst ade komen negatif.. ish ish ish takde keje btul ampa2 ni sume ek. cuba ubah pemikiran masing2.. setiap post kat BNara ni cuba korang komen positif. I mean klu menyampah skali pun istighfar dulu dan komen bende yg membantu a.k.a doakan mereka2 ni. lagipun korang komen ni x tentu diorang baca plus dpt dosa lagi. at least mendoakan dpt pahala :) (kita tak tahu berapa ramai yg benci kita di luar sana) #SetiapKataAdalahDOA

    0

    0
  24. Anonymous says:

    untungnya la artis skrg, cerai pastu tak lama tu dpt jodoh. mudahnya jodoh mereka. yg ramai single ni pun lum ada jodoh. huhu. ni bukan statement dengki. bila baca raja farah cerai dulu, tup tup dah nikah. ni yatt pulak. tak perasan pun dia cerai. Allah. moga sampai ke jannah

    0

    0
  25. rina says:

    Alhamdulillah. Dulu terkejut juga berita mohon berpisah. S elepas tu ada log at di tv bersama suami elepas balik dari Syiria menyatakan kesediham dibumi Syria Ramai kematian suami jadi indah disana. Nampak kesungguhan ketiak itu. Radio ikim selalu menjemput yatt Dalam usrah nurani Nampak kehebatan ilmu agama Dalam beraya kata tapi pernah ketemu dimajlis wilayah ketika terawikh agak terkejut dengan Car a pembaeakan Dirinya semasa majlis khatam diadakan. S elepas tu lebih memahami perwstakan yatt. Pada malam itu lebih suka pembawakan diri ustajah shatofah Qasiff yang begitu sopan Dan tertib ketika berbicara berjalan Dan beramah mesra bersama patahadirin.

    0

    0
    • x suka typo says:

      sila cuba lagi rina…berbelit lidah baca banyak sgt typo

      0

      0
      • hahahhahahahahahahahahahahahahahahaha
        ( Gelak jahat )

        0

        0
        • Anonymous says:

          tau xpe. rosak mood aku bace komen ko, rina. aku rase ko nak taip ‘ketika’, tapi jadi ‘ketiak’ plak.

          0

          0
      • TABUAN says:

        JANGAN KATA LIDAH.. MATA YG BACA PUN IKUT TERBELIT2 SAMPAI MATATERTUKAR POSISI KEJAP MEMBACA KOMEN RINA…

        AAAPPPAAA???? KETIIIIIAAAAK??????
        Jeng! Jeng! Jennnnnngggg…!!!!

        “KETIAK JANGAN LARI.. NANTI KETIAK BERPELUH…!”
        *Dialog Mak Jah dlm pilem.
        Pontianak VS Orang Minyak*

        WAGAGAGGAHAHAHA!!!!

        0

        0
    • Kelilawau says:

      Aku try amek ayat rina ni letak dlm google translate.

      Trus hang…

      0

      0
      • TABUAN says:

        NASIB BAIK HANGED.. KALO HP KO MELETUP?!
        PANGGIL RANI KULUP SAMAN RINA!!!

        WAGAGAGAGGAAHA!
        SABOR AJE LER KITA BACA KOMEN RINA YG SHORT LONG BELIT2 HAND..

        0

        0
  26. Rina nie sape??? says:

    Rina nie org mane.. ayat sukar difahami…

    0

    0
  27. Anonymous says:

    begitulah perkhawinan..terlalu byk sebab sesuatu perkhawinan itu tidak bertahan..percaya lah pada qada dan qadar :)

    Saya pernah belajar 4 perkara yang telah di tetapkan tuhan sebelum kita lahir:

    1.Jodoh
    2.Tarikh meninggal
    3.Tanah kubur
    4.Rezeki.

    Maknanya kalau jodoh kita dengan seorang perempuan bernama Siti, maka kita lari macam mana pun tetap akan kahwin dengan siti.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Betul la tu. Kes dia dgn ex husband dia tu ambik pengajaran la. Mintak simpang. Paling kesian anak la. Sampai hati. Tapi bab dia nak kawin this time, harap jaga betul2 hubungan. Semoga Allah berkati.

      0

      0
  28. annoyma says:

    mmg susah jadi celebrity. .sume org perati. Yatt tak perlu citer jumpa di syria..mmg orang akan salah paham…bak kata omputih……too much info…tanda ada guity conscience.

    0

    0
  29. acu says:

    It’s okay everyone. Jodoh pertemuan di tangan tuhan. If kita pernah terjumpa dia sekali dua, belum tentu kita faham perwatakan dia yang sebenar. Kekadang diri kita sendiri pon kita susah nak faham. Apatahlagi org lain. Mari doakan yang baik-baik aje.
    #obviouslyiamnotustazah

    0

    0
  30. Ms Whatever says:

    M . E . L . U . A . T

    Ok bai ..

    0

    0
  31. sabit tumpul says:

    lantok ke deme ler…

    0

    0
  32. kak mariamercedez says:

    Usrah sana usrah sini tapi tang taat pada suami ko tak belajar yer….mak oiii ko tak tau betapa berdosanya melayan jantan lain ketika masih isteri orang, x kira lah rumahtangga ada masalh ke or dah x sehaluan…pokoknya tetap berdosa….agak2 berkat ke rumahtangga ko kali ni kalau ko cerai disebabkn ada skandal dulu.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    yat yat

    0

    0
  34. nanabreakaway@yahoo.com says:

    SKRG KO CURANG NGAN LAKI KO..NNTI THN2 DEPAN TGGU LA ANAK IKAN KO TU CURANG NGAN KO LAK..PEMBALASAN TU TAK LAMA!!!

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Baru semalam menafikan khabar angin nak kawin. Hari ni mengiyakan. Mmmm. Dunia hiburan byk sungguh penipuan. Tudung labuh nak ke lantai tapi kawin dah berkali. Mmmm baik lah!

    0

    0
  36. tahyat says:

    why la kak yatt … dari dulu asyik berita x sedap je sy dengar ttg akak, baru sekarang terbukti. mohon insaf kak.. maruah sebagai isteri pada suami akak dulu mana…

    terpikir jap, klo isteri dok ngendeng2 laki lain,punya dasyat kena kutuk. lelaki pulak ngendeng2 pompuan lain mcm mne plak? tau la lelaki boleh kwin 4 tapi ikhtilat tu jaga ye. pompuan pun sama ya,IKHTILAT

    papepun sy x sokong kak yatt. plez la clear your name..

    0

    0
  37. Rozita Aby says:

    What a slut!

    0

    0
  38. keladi bunting says:

    Walaupun ramai org ckp Abby tu gedik, tapi sekurang2 ye saya respect dekat dia sebab dia tak pernah nak tebalkan kening dia dengan celak and berselfie dengan gaya2 ala model, biarlah org kutuk dia sebab org ingat kening dia tipis asalkan dia tak berlebih2an dalan menghias diri…

    0

    0
  39. Pemerhati says:

    Bersangka baiklah semua sebab perbuatan bersangka buruk ni kegemaran syaitan.. Betapa gembira ye syaitan bila melihat kita hina menghina satu sama lain.. bersangka baik, mungkin Yatt rasa dia lebih selesa dengan suami baru yang sama2 berminat dalam misi kemanusian dan yang suka pergi kempen sana kempen sini dan mungkin Yatt dia nak suaminya sentiasa berada disampingnya ketika setiap misi yang dia pergi. Kalau tengok bekas suami dia jarang untuk menyertai Yatt and mungkin bagi Yatt rasa better dia bercerai dr terus membuat dosa dan nusyuz kpd suami.. janganlah korang cepat menghukum tanpa korang tahu apa sebenarnya yang terjadi… Pengomen kat sini kebanyakkan suka pandang serong dan menghukum org dan merasa korang ni konfirm ahli syurga sebab rasa x berdosa bila sesuka hati mengutuk org… Kahwin adalah perkara yang halal kenapa samakan gatal mereyam.. bukan ye dia berzina pun.. perbuatan halal pun korang kutuk umpama korang mengertawakan agama… so hati2 bila mengomen…
    p/s : saya bukan ustaz/ustazah, dan tak semestinya ustaz/ustazah je boleh menegur.. semua org boleh menegur.. org yg tak suka ditegur ni ibarat sekutu dgn israel..

    0

    0
  40. tgkdrjauhje says:

    konon suci cara ckp syok2 mcm dia xpnh buat slh…tp tgk la kening dia….? dah lama aku perati kening dia…cukur jgk

    0

    0