Written by AbangNara | November 17th, 2009

yasmin khanif

Fuiyooo ~~ Tak sangka ada perempuan macam nie. Serious tersangat cool dan rileks kerana tak kisah digelar jalang. Memang kami respek. Tabik hormat kat si Yasmin Khanif yang rela dicop dengan gelaran ntah apa-apa nie. Nie semua sebab penangan filem Jalang yang dia berlakon tue la. Cuba dengar sikit apa dia cakap:-

[note]Saya tak kisah pun orang nak panggil saya jalang. Maknanya orang sudah mula kenal saya dalam industri ini hasil daripada lakonan dalam Jalang. Saya hanya melakonkan watak tersebut dan itu bukan diri sebenar saya[/note]

Betul gak apa yang dia kata tue. Sekadar lakonan jer. Diri sebenar Yasmin Khanif sudah semestinya bukan jalang. Compem seorang wanita Melayu yang baik hati, sopan dan anggun gitu. Kami percaya dia tak sejalang di dalam filem lakonan dia. Tengok gambar kat atas tue pun tau yang Yasmin Khanif nie ada ciri-ciri wanita Melayu terakhir. Tak gitu?

Lagi gambar Yasmin Khanif dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Dapat komplen dari ramai kawan-kawan kami yang dah potong Streamyx diorang dan terasa kecewa bila coverage asyik tak ada. Nasib baik kitorang tak potong-potong lagi. Streamyx masih yang TERBAIK buat diri ini.

yasmin khanif

yasmin khanif

yasmin khanif

yasmin khanif

yasmin khanif

yasmin khanif

yasmin khanif

yasmin khanif

109 responses to Yasmin Khanif Rela Digelar Jalang, Memang Cool ~~~

  1. geeforever says:

    lawa….mcm kacukan..harap lakonan best

    0
    0
    • violet says:

      x sbr nk tgk…
      :)

      0
      0
    • Azrul Iskandar says:

      Ntah laaa. memang la LAKONAN DAN PAKAIAN TIDAK MELAMBANGKAN WATAK SEBENAR SAUDARI. TAPI, ADAKAH SAUDARI MENGAMBIL IKTIBAR DARI APA KESANNYA KALUA DAH JADI MACAM ITU. ARTIS NI, KALAU BERLAKON, MEMANG LA BELAKON. TIADA PUN AMBIL IKTIBAR. SEPATUTNYA KALAU DAK BERLAKON BENDA TAK ELOK DAN HASIL AKAN JADI TAK ELOK, SEPATUTNYA JANGAN LA DIULANGI PERKARA YANG DILAKON DI LUAR FILEM. BARU BETOI. INI LAGI TERUK DARI YANG DILAKON. FIKIR-FIKIRKANLAH. MASA ANDA MUDA SAHAJA SEMUA ORANG AKAN BEREBUT UNTUK MEMPERTONTONKAN TUBUH BADAN AWAK UNTUK DISANTAP OLEH SEMUA PENYANTAP-PENYANTAP. KALAU UMUR AWAK SEKARANG 25 TAHUN, AWAK HANYA ADA 10 TAHUN LAGI UNTUK BADAN AWAK MENJADI PENERBIT PENERBIT FILEM. ITU PUN KIRA OK LA. KALAU TAK, HANCUUUUUUUUUUUUUUURRRRRRRR. FIKIR KAN LAH DAN RENUNGKAN LAH. INIKAH ANAK MELAYU YANG AKAN MEWARISI DUNIA SATU MALAYSIA……!!!

      0
      0
  2. violet says:

    mak iah..
    pic 1st…
    nmpk lurah.

    0
    0
  3. geeforever says:

    Dapat komplen dari ramai kawan-kawan kami yang dah potong Streamyx diorang dan terasa kecewa bila coverage asyik tak ada-MMG PON ,,DAH TERASA MENYESAL PON ADER ISHK ISHK

    0
    0
    • violet says:

      alolo…siannyer…xper..
      nnt srh dorang cek lik k..
      jgn sedey

      0
      0
      • yula says:

        jalang
        isk smpang org pnggil aku mcm tu

        0
        0
        • jane says:

          tu la utk glamer dia tak kisah org panggil apa pon…. tapi toksah kata org yg kuat agama la kan….yg org yg tak kuat agama sangat pon tapi tapi tahu dirinya islam takkan mahu dipanggil dgn panggilan macam tu…..kesian tengok org2 macam dia ni menghina diri sendiri…demi nak glamer…

          0
          0
  4. 1st says:

    bapok 100%

    0
    0
  5. kamil says:

    aku tgok udoh rupe nyah jer….

    0
    0
  6. slexer says:

    anak mami nih~

    0
    0
  7. eclipse says:

    sp ney??heheheh…

    0
    0
  8. malaygirl says:

    tak baik kata org tu bapok padahal dia pompuan sejati….ciannya dia…

    0
    0
  9. mimi naim says:

    dia ni cmpuran apa..mamak ke india..blum apa2 lg dah tyang lurah..dah lma nti x tau la tyang apa plak..nauzubillah…

    0
    0
    • eclipse says:

      campuran kopi n horlicks…heheheh…

      0
      0
      • [email protected] says:

        bibir baru 2

        0
        0
  10. yula says:

    jalang
    smpang la org pnggil aku mcm tu
    die br umo 21 kan

    0
    0
  11. ainsOo says:

    emmm..suke ati ko la jang oi….mak ayh die pon xkesah, siap bg permission ag…tp cm tkot lak tgk muke die…eheh~ for me!ops!

    0
    0
  12. [email protected] says:

    mcm industan lak

    0
    0
  13. fahnees says:

    Filem lum kuar dah buat statement memcm,kontreversi stail lama la tu. tunjuk lurah utk lariskan filem. Ntah-ntah lakonan yg ‘ado’ jer.

    0
    0
  14. @all – dia nie la pelakon filem JALANG. katanya ada iras-iras fasha sandha. anak mami gak. tapi tengok dari gaya dah tau berlakon tak reti cuma pandai tayang body jer. cit pooodahh ~~

    0
    0
  15. eclipse says:

    sp pengarah filem nie??

    0
    0
  16. eclipse says:

    mn yg lelain ney??

    0
    0
  17. 1st says:

    meeting

    0
    0
  18. eclipse says:

    xsame lah muka dia ney dgn fasha…
    dia ney nmpk lg hindi…

    0
    0
  19. EclipsE says:

    korg kuarlh…
    temankan aku kat cni…
    boringla…

    0
    0
  20. bebo says:

    muka dia nih ada iras2 nadiah gadis melayu 2 cket..
    adik bradik kot??

    0
    0
  21. ARIES_APRIL says:

    p page sblh la friends….

    0
    0
  22. fara says:

    mashallah..
    dakni dak skolah ak dlu..
    adoiyai..
    jd plakun lak skang yasmin nih..

    0
    0
  23. zairul says:

    Macam kuturunan Mapley ke?Mamak ke minah ni?

    0
    0
  24. zairul says:

    Macam kuturunan Mapley je?Mamak ke minah ni?

    0
    0
  25. sue says:

    x lawa langsung!seriussssss!
    cam bapok!!!!

    0
    0
  26. aKu_MaNusiA says:

    eeeee….
    x ske la de ne…
    lom pe2 flem pon lom kuar da cmne….
    sje jer nk tyg body…
    akk de bgi lak prmission…
    mntk2 ak x cmne sok luse….pelihra lah ak..

    0
    0
  27. lanToK LeW says:

    rupa macam fasha sandha???????? jauh bebenor rupanya…kalo ala2 rupe adik c fasha tu adela….

    0
    0
  28. pening says:

    Ala, biasela pelakon bru ni,,saje je wat posing yg gempak2 camni…jgn hrp muke je tp berlakon hammpehhh. sudahla…..

    0
    0
  29. BumbleBee says:

    ni dr tong sampah mana plak produser amik ni??
    ntah sape2 ntah tetibe je leh dpt watak utama…setakat dedah2 utk promote diri…x kemana.

    Msia ni ntah ape2. yg xde experience bleh di upkan… kt barat sana, pelakon yg taraf gred A sumer mula dr bwh…peserta yg dr program pilih kasih etc tu masih menganggur…x nak plak amik….eishh eishhhh

    0
    0
  30. Leo says:

    bodoh.. snaggup belakun kene peluk2 pegang ngn jantan… bangga pe jadahnye die ni… die ingt die akan popular ke lepas ni… buat malu mak ayah die je…sian sgt…

    0
    0
    • bese r dorg nih….nk kisah ape
      nama pon plakon..
      agak2 dorg ni klo duk indon…
      da lame blakon comolot agaknya..
      kesian tgk org cam drg ni..
      muka x lawa…
      cam mak nyah sikit…
      tu yg terpakse melentik2 kan body…

      0
      0
  31. cili says:

    mcm2 yerk.isshhh…nk panggil jalang pun luar biasa. ni kn keturunan aku nk ada jalang. isshh.simpang malaikat.dah biasa jadi jalang kat luar kottt. betina2 skrg kn dah x tahu maluuu.

    0
    0
  32. May says:

    kah3!!!!!!!!!
    Lawa gak tp cam kelingggggg!!!!!!
    Kih3!!!!
    ok la….ala2 industan gitu….
    arap2 lakonan pon ok

    0
    0
  33. comot says:

    85% aset dah di tunjuk… lagi 15% jer tinggal… baik tunjuk semua terus….

    0
    0
  34. hanazakarino says:

    Wei korg..aku cian kt dia ni..muda lg..kdg2 pertimbangan pn xbaper btl….sbnrnya kt malaysia ni kalau citer2 cmtu org xbaper pndg sgt….alahai yasmin..jgnla kerana nk kejar glamer sanggup nk bg org pegang2 free…….body dia pn da nmpk xmantap…..tht y dia xkesah kot……..

    0
    0
  35. hanazakarino says:

    tengok dari cara dia possing pn da tau..xpndai berlakon…ade rupa..xde bakat…body tak cantik……..

    0
    0
  36. cili says:

    ni mesti kasi suap sama pengarah. tu psl bole jd heroin filem terus. pdhal ramai lg artis.

    0
    0
  37. budakcute says:

    aku lg cute kot..hihihi

    0
    0
  38. adik sempoi~~ says:

    huhuhu..aku pernah kenal die masa berlakon dulu..masa aku jd pak pacak..die pon mak pacak gak..dh arr prasan blakun bgus tp hampeh je aku tgk .sib baik ade affair dgn producer jerkk soly la yasmin that’s reality

    0
    0
  39. gypsy says:

    boleh plak kuar cter cmni kat wayang?tahiah krane menjalangkan diri…kalau pompuan baek2 die xkan xkesah org pgl diri die jalang..(;

    0
    0
  40. Azrul Iskandar says:

    Semua yang sudi memberi komen-komen yang cukup bernilai dalam ini, marilah kita sama-sama menadah tangan ke hadrat yang maha esa, semuga seorang lagi bangsa melayu beragama islam yang berada dalam bumi malaysia yang satu malaysia ini tidak termasuk dalam golongan yang disebut oleh Mufti Perak DULU-DULU TU tu. Untuk artis atau tukang baca komen bagi pihak artis itu, renung dan hayatilah kata-kata ini…..BAGI MENCAPAI MATLAMAT, ISLAM TIDAK MENGHALALKAN CARA… BAGAIMANA DENGAN PENDAPAT MUFTI-MUFTI DALAM NEGARA INI…. JANGAN TAKUT UNTUK KEBENARAN….SKADAR SAMA MENGINGATI

    0
    0
  41. star gazer says:

    dah jalang pun tue..takyah nak cover line……..

    0
    0
  42. anne says:

    cerita ni kalau hampa sume pi tgk, hampa akan sependapat ngn aku..cete paling bodoh di dunia..pelakon paling hampeh dan memalukan industri filem melayu..sia2 RM20 aku..!

    0
    0
  43. bora2 says:

    Rela panggil jalang?? baiklah Yasmin Jalang Khanif Jalang…pakai baju nampak setongah dada pun dah memang nak macam jalang pun..

    0
    0
    • secret says:

      artis mcm ni mmg buat malu kaum hawa je..kita kena ‘ajar’ diorang cukup2..jom ramai2 kita tangkap diorang….bg minum air ‘peransang + buat projek’..lps tu mskkn dlm youtube..suka sgt dedah sana sini..setiap artis prmpuan yang buat mcm 2 kita guna kaedah ni..mcm na?ok x idea ni..biar diorang rasakan!!!

      0
      0
  44. salam says:

    salam semua….actually sy xdela g tgk cite jalang tu sbb ramai yang dah cakap citer tu memang bodoh dan bangang,,korang tak yah la g tgk tunggu kuar kt Tv je nanti..wat rugi jerk…pelakon2 semua tak beh mana pun..cite ni memang asal drama pun tapi dah transfer ke filem so jadilah FILEM JALANG.. nak dijadikan citer YASMIN KHANIF ni seorang perempuan yang baik, tak baik korang ckp mcm tu..sy kat sini agak kenal la dengan dia ni, pandai hormat orang, tak belagak mcm setengah artis tu,,psal belakon watak jalan tu dia hanya berlakon jerk..so korang kat sini tak yah la ckp pe2 kat dia sbb korang tak kenal dia..so ingat2lah ye..harap semua faham yasmin bukan seorang perempun yg murah dia sorng yang baik…dia tak hipokrtit..cayalah..sy bukn nak back up dia dia kannye kawan or sedara mara..sbb kita dah pernah kenal dia..huhu.tq

    0
    0
  45. Pengkritik says:

    kalau ade anugerah cerita sampah ini lah filem paling layak dapat anugerahnye… “tak boleh berlakon jadi penyanyila mangkuk hanyun.. harap muka je lawa, pegi disco la”

    0
    0
  46. zbanu says:

    cuba bagii komen mengenai lakonan Yasmin ini, mana baik dan buruk.supaya dia boleh belajar dari kesilapan..

    .bodohnya u all bagi komen macam ini .
    STUPID.

    0
    0
    • Tak_Kuasa_Aku says:

      Mcm mana diorg nak komen pasal lakonan yasmin ni…tgk filem tu pun tak… Yg diorg sebokkan ialah muka dia dgn dada dia… Mcm dah takde benda lain nak komen.

      0
      0
  47. rez says:

    errrr …. nothing interesting abt her … anak mami? lagi aku tk suke!! itam bekarat tp belagak!

    0
    0
  48. duniasementara says:

    dah takde apa yg special utk swami besok..tp nengok figure mcm dh barai jer…cian dia …

    0
    0
  49. shazsmiss says:

    ontah lo.. den x tau nk ckap.. huhu

    0
    0
    • jmf says:

      tp kalau pi’il yg dh terang2 ditunjukan di dlm dan luar lakonan mmg xbestlah dan dikutuk! tp common ada jg kebaikannya dia belakon ‘jalang’ yg korang xtau, haa

      0
      0
  50. miss malaysia says:

    abg atau cik salam jelmaan yasmin…tak payoh le belakon..kami tau hang ni yasmin! ceh masuk kat sini nak puji diri sendiri..pooooodah! blah la..org kalu baek tak jd lagu ni..ponat mak bapok bela (eh ciri bapok dah mmg ada) huhuhu…pehpun, sape yg kata makcik yasmin ni cantik aku rasa dah mengalami komplikasi mata atau mental disorder//kah3…kena pi check cepat! muka dia menyeramkan! huaaarrgghhh…ee solek dah seram..kalu dak pakat org lari aaa…

    0
    0
  51. miss malaysia says:

    em..kpdd fans yasmin (ada ka?)…sorrry lah nooooo…tp rasa mcm takda sbb tengok jala komen di atas nu..sekali pandang muka cam plastic surgery pun ada..kalu ada lelaki nak pun sbb lurah tu (itu pun kalu ada yg sanggup cium bau masam) kekekke…

    0
    0
  52. cocopye says:

    wei try check yasmin fb..ada 2-3 kerat peminat bodoh dia la miss malaysia..itupun yg perlu pi rawatan cik otak dan mata sekaligus kan? hehehhehehehhe…aku pun masuk2 fb terperasan ..terus ignore sbb ketakutan yg teramat sgt! serammmmmm….tapi mmg ada manusia-manusia buduh + badigol tolol yg sanggup nak tumpang glemer. gelemer ke? kira cam barua la..

    0
    0
  53. mius says:

    boleh glemer le coco..glemer kat jalan haji taib…wakakkaka..peminat? peminat mmg ramai yg bodoh kat mesia ni dari yg bijak. yg buduh ni ikot la belakang bontot nak rasa atmosfera beracun.lambat laun mati le… :(

    0
    0
  54. milan says:

    yasmin fb? ada suku sakat jalang ke? tk kausa nak check..banyak benda pekdah laen..jom fb 1 malaysia kawan2…

    0
    0
  55. milan says:

    ttp musykil lah, apa tu atmosfera beracun? knp peminat nak lak?

    0
    0
  56. adik yasmin says:

    TAK BAIK KORANG KUTUK YASMIN KAT BELAKANG….kalau nak kutuk, kutuk depan2..aku SOKONG.yehyehyeh…hahahhaha..lalallalalal…

    0
    0
  57. adik yasmin says:

    ttg fans kak yasmin di fb tu jgn la marah2..biar la berapa kerat je peminat lurah masam dia tu kan..kikiki. biarkan si luncai terjun dengan labu busuknya..kikiki…eh kenapa adik ketawa mcm ni..kikiki…kikiki…kukuku..kukuku..tata titi tutu

    0
    0
  58. kiroro says:

    yasmin ni yg mana satu ha? banyak la nama yasmin…korang kutuk2 bagus juga..bagi dia sedar..maklumla kadang2 komen negatif ni bagus juga kan..kan..kan…

    0
    0
  59. x minat says:

    kalu aku bagi tiket FREE pun x nak la setakat citer JALANGGGGG tu…bua masa ja

    0
    0
  60. mazre26 says:

    Firman Allah Taala:

    “Katakanlah kepada orang laki-laki yang beriman: “Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan memelihara kemaluannya; yang demikian itu adalah lebih suci bagi mereka, sesungguhnya Allah Maha mengetahui apa yang mereka perbuat”.

    (Al Quran Surah An Nur Ayat 30)

    0
    0
  61. keeah consular says:

    Minah ni satu skool ngan aku dulu..selalu ponteng sekolah masa kat Selayang dulu….darjah 6 pun tak reti membaca lagi…last berhenti awal. So tak kisah dia nak dedah apa pun…low mentaliti selalu gitu ler kekdahnya.

    0
    0
  62. hothotheat says:

    lucu la gaye die blakun..cm mak nyah…
    gedik ta original..gaye gedix pon kras…mke ade mcm maknyah la die nh…ahahaha….ta best pon..lau maria faridah y jd jalang akrse sesuai..kui3

    0
    0
  63. pucung karau says:

    mcm rupa pondan je

    0
    0
  64. botak says:

    jalang=pelacur=sampah=kotor=hina=pembawa penyakit

    0
    0
    • secret says:

      artis mcm ni mmg buat malu kaum hawa je..kita kena ‘ajar’ diorang cukup2..jom ramai2 kita tangkap diorang….bg minum air ‘peransang + buat projek’..lps tu mskkn dlm youtube..suka sgt dedah sana sini..setiap artis prmpuan yang buat mcm 2 kita guna kaedah ni..mcm na?ok x idea ni..biar diorang rasakan!!!

      0
      0
  65. botak says:

    ko adalah barua SYAITAN LAKNATULLAH

    0
    0
  66. Legalsounds says:

    I know this is really boring and you are skipping to the next comment, but I just wanted to throw you a big thanks – you cleared up some things for me!

    0
    0
  67. Without difficulty, the post is really the best on this deserving topic. I agree with your results and will thirstily look onward to your approaching updates. Saying many thanks will not just be enough, for the tremendous ability in your writing. I will instantly pick up your rss feed to stay privy of any updates. Very good work and a lot success in your future!

    0
    0
  68. katak kodok says:

    Heh…heh…. ada iras2 bini muda Taib Mahmud CM S’wak lah dia ni…

    0
    0
  69. mizhan says:

    yasmin khanif,jauh kan diri dari ditaja lagi.anda ada pakej,satu anugerah yg xternilai olehnya…..jika kita ditaja susah untuk kita melangkah jauh…sy rsa yasmin faham………anggaplah kesilapan ini satu pengajaran…

    0
    0
  70. datuk is is is madid says:

    datuk ismadod tu dah lah gemok..tak ada tengkuk…kaki penipu…..si yasmin ni boleh ada taste ke?hahahahahahahahahahahahaha jaba the hut lagi hensem lah dari ismdod tu hahahahahaha

    0
    0
  71. secret says:

    artis melayu memang gila!!!

    0
    0