Written by AbangNara | June 18th, 2014

Macam-macam jenis dugaan dan rintangan yang bakal dihadapi apabila mendirikan rumah tangga. Ada yang diuji dengan lambat hamil, ada yang diuji dengan kewujudan orang ketiga dan ada yang diuji dengan fitnah seperti yang dialami oleh pasangan suami isteri Ayu Raudhah dan Zaquan Adha. Apa yang penting ialah kepercayaan terhadap pasangan masing-masing ketika dugaan sebegini hadir menjelma.

ayu raudhah

Apa yang menariknya ialah Ayu Raudhah telah mengetahui terlebih dahulu mengenai paparan skrin perbualan suaminya dengan seorang wanita sebelum ia menjadi kontroversi di Internet. Kata Ayu:-

Saya yakin dengan beliau (Zaquan) 100 peratus. Ikutkan saya sudah menerima emel menghantar skrin perbualan berkenaan sehari sebelum cerita ini menjadi panas. Awalnya saya malas nak ambil peduli dan tak sangka pula ia menjadi bertambah besar selepas itu.

Masa saya dapat emel berkenaan, saya sudah boleh rasakan ada pihak yang cuba sabotaj rumah tangga kami. Saya sendiri tahu identiti akaun WeChat Zaquan dan ia berbeza seperti apa yang diemelkan. Timbul bermacam-macam pula identiti akaun WeChat yang kononnya di bawah nama Zaquan.

Saya masih bahagia. Yang penting saya dengan suami okey dan tahu perkara sebenar. Ayu sudah mula faham permainan sebegini. Di rumah, Zaquan suami Ayu dan di luar Ayu tahu Zaquan mempunyai ramai peminat.

Memang ada peminat yang menghantar mesej kepadanya bertanya perkembangan bola sepak. Selalu Zaquan akan tunjukkan kepada saya mesej itu. Tak jadi masalah pun dan Ayu faham senario ada peminat yang meminatinya. Saya dalam dunia lakonan pun ada yang meminati saya. Itu normal.

ayu dan zaquan

Betul kata-kata Ayu Raudhah itu. Inilah sikap yang harus ada pada setiap pasangan suami isteri. Jangan dengar cakap orang lain, jangan dengar khabar angin dan paling penting, percaya antara satu sama lain. Jangan sembarangan nak mengamuk tak tentu pasal. Kena siasat dan bincang bersama-sama terlebih dahulu. Tak gitu? Kepada yang mendengki itu, hentikanlah saja perbuatan anda. Biarlah Zaquan dan Ayu terus bahagia. Tak perlu nak musnahkan perkahwinan orang lain. Tak boleh ke tumpang gembira tengok orang lain bahagia?

P.S: Tiada perlindungan buat Mercedes

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

83 responses to Yang Penting Saya & Suami Tahu Perkara Sebenar – Ayu Raudhah

  1. Blueberry says:

    berapa lama kah lagi..semua ini akan terbukti,
    apa yang pasti, kita sama-sama menanti,
    kita tengok lah nanti,apa yg akan terjadi.

    0

    0
    • Bedah says:

      “ada org cuba sabotaj rumah tangga kami”
      waaahhh curlast statement.. Jah, sape uols org nak sabotaj?
      Sorang player bola kaki tiang lampu, sorg bekas pelakon sendu (bekas lah jah, sekarang mane dia berlakon dah)

      0

      0
      • miss ynwa says:

        malu ~ sungguh aku malu~
        dengan birasku~~
        harusla media aku tipu~
        sedang hatiku dihiris hempedu~~
        dicarik disegenap kalbu~
        dek suami kuuu~~~

        0

        0
        • ketam batu says:

          ye la tu zaquan

          0

          0
        • Olga says:

          heih… lelaki2 telah berkawin dan berbini tu ber WeChat itu ini …sungguh x masuk akal. whatsapp kan ader, sms kan ada ataupun call aja lah kalau betul2 nak bersembang dgn bini atau rakan2. Nampak x permainan si lelaki? tipikal dah katoi baru nak menggelabah cover-line kata fans lah..peminat lah….sudaehhhhh

          0

          0
        • Datin Ejahkaya Mautoron says:

          publisiti murahan x habis2. main bola x kemana pun. hanya layak masuk lombong….dengar ni , ayu raudha menafikan tuduhan tu mungkin sbb nak sedapkan hati dia sendiri . come on la dia seorang isteri . isteri mana tak sedih tgk suami dia scandal sana sini . kalau dia baca komen krg ni mesti dia lagi sedih . mungkin susah dia nk terima ni . seorang isteri mesti percayakan suami dia selagi dia mampu . entahlah . hanya allah jelah yg tahu.

          0

          0
        • XYS says:

          Yang Penting Semua Orang Tahu Yang Kamu Tengah Menyedapkan Hati Sendiri.. hehehe..

          Satu rahim kot dgn kembar dia bekas si suami rita tu.. ko rasa? takde la jauh sgt kot beza perangai dia.. terima lahhh hikhikhik

          0

          0
      • Yg pasti bukan aku says:

        ko ingat ko hebat sangat??????laki bini mmg gile publisiti……..tp, nan hadoooo…

        0

        0
        • Bedah Pungkor says:

          Hahahahaha…..ayat nak sedapkan hati dan menipu masyarakat. Kesian betina2 Melayu cengini kononnya nak jadi isteri mithali tapi suami dok pasang awek2 satu Malaya. Malam2 kat bilik hotel pakat main “bola kedut” si suami tu wei. Ko ingat, lubang gol kau saja ke dia dok sumbat. Ayat tahan malu ler tuuuu….

          0

          0
        • Datin Semah says:

          Inilah susah kalau si suami berangan kalah David Beckham dan Christiano Ronaldo. Konon handsome sangat la. Padahal bodoh. Main bola x kemana pun ! Dah terkantoi satu Malaysia tahu tembelang pecah. Inilah dinamakan bodoh sombong. Nak buat tahi…tapi tak sedar zaman teknologi. Nak bohong orang2 kampung boleh la. Gambar tersengeh-sengeh apa citer tu beb? Tak perlulah nak cover line lagi. Dah pecah pun rahsia laki kau. Adik abang..sama je….kote gatal. Jenis playboy kampung yg bodoh. Buat malu je.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Baru je rasanya nampak laki bini ni jalan2 kat sungai wang plaza…mula2 tak perasan…..dah lama baru perasan… Lagipun bulumata dia masa tu berlapik2 sangat…dengan mata celup palsu dia ditambah pula mekap dia yang tebal… Mana nak kenal dia tu artis yang kononnya popularzzz….. Maka tiada siapa yang berlari mendapatkan autograf dan bergambar dengannya……ialah difikirkannya nanti mungkin dia dan suaminya akan dikerumi…..tapi tiada siapa yang menghiraukannya……kesian jugakah…..artis popularzzzlah katakan…….mesti masa tu dia sedih juga sebabnya seperti tiada sesiapa yang perasankan kelibat dia laki bini yang hangat2 tait ayam celup tu……dan tak kenal dia erkk…..mesra alam sangatlah jugak tu………o()

          0

          0
      • Fakkar says:

        Ahli2 sukan macam ni lah yg merosakkan mutu sukan negara. Gunakan status pemain bola utk dapatkan puki2 murahan dan betina2 jalanan dgn menipu bini, ipar duia, mertua, famili dan masyarakat. Macam si Apek dulu la. Ahli2 sukan mcm ni teramat bangsat !!! Aku benci meluat ahli2 sukan camni. Memalukan negara saja.

        Pergi buat medical checkup..check kot2 ada penyakit kelamin, HIV atau STD !!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Aku bkn nak menyebelah sesiapa tp d zaman skrg ni perempuan pun dah terlalu byk yg murah2. Kalo dpt himpit lelaki yg ada nama sikit even laki org pun dah bangga 1 dunia. Janji jantan tu ada nama, kedudukan, RM.
          FAKTA.

          0

          0
      • humble says:

        Xpe la ayu…u boleh teruskan jadi isteri mithali…muka kena sentiasa manis, xboleh masam2 muka depan suami…..nanti berdosa pulak kan….jga aib suami tu elok2 na….sehabis baik bagi statement baik2 ja ya….lepas tu diam2 mkn ati buat pekasam….suami ko 100% baik sgt kan kan kan…..

        0

        0
      • Coreena A says:

        Mmg dua2 prasan. Ingt zaquan tu Cristiano Ronaldo ke…nmpak muka mmg dh tauk mamat tu poyo dan prasan hensem.

        0

        0
    • Olga says:

      X SABAR NAK TUNGGU CAKARAN HARIMAU AYU RODAH LEPAS NI,HARAP ABBY SUDI PERTURUNKAN ILMU KAT AYU RODAH

      0

      0
    • rapunzel says:

      korang semua yang komen kt sini terlebih sudah… biarlah bt masa ni ayu percayakan laki dia.. kalau btol laki die curang Allah akn tunjuk jgk 1 hari nanti.. Korang kene igt Allah tu ada… kita xnmpk tp Allah nmpk semuanya.. aku xsebelahkan ayu n zaquan.. tp biarlah die settlekan masalah tu sendiri… kalau kita cmpur pon xde effect apa pon kan… cuma 1 jer aku respect ayu die x melatah… die masih cool walaupon kita xtau dalam hati die mgkin bergelora.. aku pasti dlm hati ayu mest ada juga curiga tambah plak keluar crita hot mcm ni… hati ppuan mana x sentap… kita ni asik ckp die percayakan laki die 100%.. tp btol ker yg kita ckp tu… kita ni bukan ayu… xpyh nk memandai.. kalau die curiga skalipon xperlu la die bgtau korg sume canang 1 dunia… ckup die handle sndiri prasaan die n settlekan cara baik.. xsume masalah msti nk perang2 biar semua org nmpk kita tgh nk settelkan bnda tu… dlm keadaan cool pon bole settle.. mgkin korg lg suka umat Muhammad ni bercerai berai n ms tu korg tepuk tgn dgn gembiranya.. seperti gembiranya syaitan…

      #Allah tau semuanya….

      0

      0
    • Godek says:

      Fans..??ada ker fans c zaquan ni yg perasan glamer?main bola ke laut jer pon.mengaku je la Ayu,mmg laki kau tu ada pompuan lain..ala,mcm ko x kenal kembar dia tu,prangai pon sma lah

      0

      0
  2. Cahaya Borneo says:

    cover line la tu..!!!!

    0

    0
    • Panas Jubor Audah Hoiiiii says:

      Dia jeles anda berceramah?
      Dia ada perempuan lain?
      Dia selalu ke mamak dan karaoke?
      Dia selalu tak berduit?
      Dia selalu ponteng kasi duit dapur?
      Dia belum matang menguruskan rumahtangga?

      Jangan risau. Dapatkanlah buku terlaris di pasaran masa kini iaitu Teknik Mengawal Lelaki: Cakaran Harimau 2014 (Tip Mencekor Muka Somi) oleh Abby Kavadi (Ostajah Jadi-Jadian)

      Mesti baca. Dapatkan tips yang teramat berguna, terbukti berkesan merubah suasana. Apa ditunggu lagi….dapatkan 32 naskah sekaligus. Sedekah pada jiran tetangga anda. Jiran sepakat membawa berkat…..

      0

      0
  3. pe'ah says:

    hmm kesian tgk si ayu ni. laki ni haaakak, kite tak leh caya sangat 100%. nasib ko lah. dah ko kate gituuu kaaaaannn.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    mcm ni la pompuan yg jantan2 mcm romey mau.. laki buat onar kat luar bini tak kesah! untung la zaquan! patut la dia kawen ngan ko..

    0

    0
  5. ina says:

    umah tgga mna xde ujian xde dugaan.. org biasa pn ada.. cuma x masuk paper jer.. tpi cuma nk bg tau kt rodah.. jgn percaye atau syg somi 100%.. simpan ckit curiga.. sbb sakitnya nnti lebih teruk!!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    jgn bukak aib laki tu.baguslah gitu.
    bersabarlah dengan lelaki playboy tu.
    ko yg pilih ayu oiii.

    0

    0
  7. Mak Jemah says:

    Tu la..
    dulu dua ekor ni sebok pasal rumahtangga orang.
    siap tolong angkut barang bagai…
    sekarang sendiri mau ingat la..

    0

    0
  8. hohuniya says:

    Sekejap Ayu…sekejap saya…pastu Ayu…then saya….
    Nmpak sgt mcm tgh pening. Rasanya Ayu Raudhah ni sekolah pun tak pandai.
    Bahasa pun mcm murid thn 6 buat karangan je.

    0

    0
  9. huishh says:

    Zaquan ni ada ramai peminat ? sejak bila?? he is an ugly fukca!

    yang minat dia ni betina betina sundal je kot…

    0

    0
  10. sini cinta sana cinta says:

    tak percaya tak percaya
    diam-diam si abg byk mahunya
    selangit godaannya
    kepada ku katanya setengah gila

    tak sangka tak ku sangka
    mulut manis di dalam ada racunnya
    segunung rayunya
    kepada ku katanya setengah mati

    di sini dia mahu
    di sana dia suka
    ke sini bilang sayang
    ke sana bilang cinta

    bingung ku bingung bingung jadinya
    1 hati ada 2 cinta

    baru ku sedar tu hanya sandiwara
    kalau begini lebih baik putus saja

    daripada fikirkan cintamu yg tak betul
    ikut hati lama-lama terang jadi timbul
    memang susah punya pacar keranjang matanya
    sini cinta sana cinta bikin jd pusing kepala

    0

    0
  11. azni says:

    OI AYU TONGONG NAME PON GOSIP KAN.. KO DIAM BOLE TAK DARI KUAR MCM2 STETMENT.. NGN KAT IG LAGI.. SEKALI KO BERBUNYI DA LA NI ASIK NAK BERBUNYI!!

    0

    0
  12. nok gebuzzz says:

    udah2 ler ayu nak backup suami ko yg pandai sgt timang2 bola tu…..ape kes??

    0

    0
  13. Anonymous says:

    poyo jer la statment ayu ni..entah2 kat umah dah bergadoh perang beso..ini semua propa..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    haha propa

    0

    0
  15. sebelum komen pikir dulu says:

    Wah ramainya yang seronok tgok org lain ada mslh rumhtangga..ingt sikit kita pon ada laki..bini..fmly..kalau kne btg idung sendiri..cmner rasa..nk tepuk tgn ker..

    0

    0
  16. tangan puaka says:

    Hari ni kan aku dengan penoh bangga dan confidentnya nak cakap.
    Semoga JARI JEMARI PUAKA yang duduk sedap menyumpah / berdoa rumahtangga ayu dan mana² artis / mana2 manusia kat dunia ni:-
    1) beroleh isteri curang
    2) beroleh suami curang
    3) beroleh anak menantu yang curang pada anak mereka
    4) beroleh ipar yang curang pada adik beradik mereka
    5) semoga bapak mereka curang pada mak mereka
    6) semoga mak mereka curang pada bapak mereka.

    Mari mari lah jadi curang sedunia

    P/s : Confirm lepas ni banyak yang dok sumpah dan unlike aku. Korang boleh pulak kutuk manusia lain, ha sekarang aku kutuk korang balik. Amin amin.. mudah-mudahan apa yang korang dok doa2 kemusnahan rumahtangga orang lain kena pulak ke rumahtangga korang. Amin amin..

    0

    0
  17. kiah propa says:

    ELEHHH AYU DAH SAH2 LAKI KAU VIDEO CALL TU HAPEEE.

    LAKI KAU TELANJANG DGN BETINA LAIN PN KAU PERCAYA LAGI KT DIA GAMAKNYE

    PERCAYA LAH SGT BULAT2 LAKI KAU TU

    0

    0
  18. sentap says:

    hahhhahahaha… nape ramai sgt nk tengok uma tangge ayu raudhah ni runtuh.. pelik aku. aku bukan pmnt ayu apetah lagi zaquan. tp kite doa bnd baek jela. dorang x kaco korang pon rasenyer. kalu ayu pertahankan laki dye, korang sebuk2 komen negatif. kalu dye kutuk2 laki dye, korang ckp ape plak? nk taw je la kan

    0

    0
  19. mieowww says:

    perlu ke nk tunjuk bukti pada msykt awak masih bahagia..kalau dan dua2 tahu ape yg berlaku perlu ke nk cakap dekat public??xpaham asal ayu ni desperate sgt nk backup laki dia

    0

    0
  20. bff ayu says:

    siapa yang tak nak ‘backup’ suami. ye dok?????

    0

    0
  21. laser mak ko.. says:

    aku kalau bab artis nih haram jadah aku nak percaya. dah nama artis penipu je semuanye nak cover line..nasiblah ko ayu. aku xdelah suruh ko becerai berai cukuplah pengajaran buat ko sebab ko penah rosakkan umahtangga org walau dengan apa alasan sekalipun. cuba kene kat batang idung sendiri tengok menggelupur bontot..

    0

    0
  22. anon says:

    This silly woman is in denial…..percaya pd laki buaya darat dia. Sama jugak mcm si nisdawati tu. To me its better to live alone than with someone who lies and cheats on you…

    0

    0
    • Sedara Che Ta says:

      Biarlah Allah swt yg membalasnya

      0

      0
    • lalolaa says:

      Biarlah masalah rumah tangga die.kang klu die canag ngamuk mcm abby wat kat norman dulu..korang mengata..korang kutuk..die diam pon korang kutuk.. Mmg xleh nak puaskan hati smua org..korg nak die ngaku..ye laki ak ad ppuan lain…ye laki aku playboy..korang nak die g serang ppuan2 yg penah melayan laki die.korang nak die angkut wartawan serang ppuan2 tu?? Atau gaduh dgn laki die..maki laki die..ungkit segala cerita dr a-z?..
      Kite xtau pon pe yg jd lam rumahtangga dorg..ntah2..da kuar kata 2 drayu ke..kte mne nak tau..kan?cukup la..bg ayu ruang..n ayu..ce kenang baluk..adakqh ni kifqrah? Minx ampun dgn allah..n org yg pernah kta sakiti..

      0

      0
  23. Anonymous says:

    Di telan mati mak
    Di luah mati bapak…..

    0

    0
  24. Subzero says:

    Dedengar, Ayu dah halau Zaquan dari rumah.

    0

    0
    • zero zorro says:

      ..syaithon semua bersorak lah.. sabuah mahligai telah di porak peranda kan..awas… malaikat sedang mencatit…

      0

      0
  25. kakiparkorozitachewanopos says:

    Knp suami dia senyap je? Ayu Raudhah je komen memanjang pujuk hati sendiri ni. Takda telur ke mcm kembar dia hutang RM100k tu?

    0

    0
  26. asma says:

    betul ke 2 subzero …..

    0

    0
  27. asma says:

    betul ke 2 subzero ……………

    0

    0
  28. paulsotongajaib says:

    memacam….

    baik dengar lagu fynn jamal

    0

    0
  29. bertudung is always better says:

    ayu raudhah, cuba belajar SENYAP..jangan banyak sgt komen..takut nanti suami kau tu betul2 berperangai mcm tu, sapa malu? kau jugak..berdiam diri itu lebih baik, bukan berlakon depan masyarakat..

    0

    0
  30. ikan says:

    lagi banyak ko komen, lagi nampak ko tgh gelabah.. sayang sangat laki kan, bagila laki kawin lagi..pilihla laki bukan dari kalangan playboy. people doesn’t change!

    0

    0
  31. supermama says:

    Diam bukan bererti KALAH.

    0

    0
  32. lattalilattalitamplom says:

    Balik2 komen pasal WECHAT…WECHAT…bila pulak ko NAK komen pasal VIDEO CALL ???? Klu WeChat kira ok la bole nk nipu yer dak…tp klu VIDEO CALL cmner nk nipu sbb dh terang2 muka laki ko yg tgah tersengeh2 tu TERPAMPANG live lagik Ayu oiiii. Itulah org kata KE’CERDIK’AN tu simpan sikit..jgn tunjuk sgt. Biar muka tak lawa tp berakal…dr[d muka LAWA tp tak berakal. Komen pusing2 yg tu jugak ko ckap…

    0

    0
  33. mak enon says:

    Nak terkentut baca kisah ni

    0

    0
  34. ehnonimes says:

    khau ade peminat ke Dah????

    0

    0
  35. jihan alya says:

    tangan puaka….i like!
    sbb hari ni hari mereka…hari korang jgn over konfiden. sekelip mata Allah nak tunjuk kat korang pun boleh. so byk2 la doa okay!

    0

    0
  36. redhotchillies says:

    Hadoyaiii cover line je tuh Ayu hoi…menegakkan benang yg basah. tape sampai bila. tgk je lah xlama lagi. Kesian kau ayu raudhah. Kau kene tipu bulat2 dengan suami kau. Tapi takpe lah xsalah pun kau nak ckp baik2 pasal laki kau sbb mmg dah tugas bini utk cover and jaga aib suami. Pemain bola yg xabis2 dengan publisiti murahan. Main bola xkemana. Publisiti rumahtangga pekong je lebeh.

    0

    0
  37. jija says:

    Ayu.. laki aku pun sama..dah kantoi kat FB, hp, email, mmg la di rumah semua cukup, tapi jantan tetap jantan. tu pun kau nak ckp kau percaya laki kau 100%? Tak payah laaaa

    0

    0
  38. Joyah Bandar says:

    Hmmm. pemain bola ni selalu muda-muda ja senang. Tapi, waktu senang tak mau beringat. Bila dah tak boleh main bola, tak tau nak buat apa. pastu mulalah salahkan orang lain.

    0

    0
  39. warga kota says:

    korang ni kutuk kutuk tak habis habis, apa korang dapat…
    kalau bekas bini Zaquan ke atau madu ayu raudhah ke..aku paham le.. tapi tak de kene mengena langsung, menambah kan dosa aje….sour grapes…busuk hati…

    0

    0
  40. Miranda ker says:

    Haha zaquan ni bukan betul pun.. mmg playboy dari dulu sampai skrg.. haha

    0

    0
  41. damai says:

    astagfirullah knp penggomen nie, biarlah dia nak percaya 100% itu laki dia, setidak2nya allah telah berikan dia pahala kerana menjaga aib suami, if apa yg akan terjadi itu lain cerita. Tlg lah hormati perasaan org jgn main sedap mulut mengata AR mcm begitu sekali. Percaya suami pun salah ker? bayangkan ibu, kakak atau adik prmp awak yg terkena mcm ayu, org kutuk2 kaw2 apa perasaan anda. If dia ckp dia x percaya suami dia nanti dan syak mmg ada sst nanti kau org pun akan ckp kan. so tlg hentikan kutukan anda2 semua blh

    0

    0
  42. legend says:

    saya bukan peminat ayu..x minat langsong pon sebab dia ni fake konon manja lemah lembut segala..tapi kenapa korang hentam dea menyampah sangat ek padahal yang buat lahanat onar taik babi sume adalah laki dea..so pegile hentam laki dea.mane ade isteri kat dunia ni rela nak kongsi suami..

    0

    0
  43. Dajal Akan Muncul says:

    Malaikat Raqib dan ‘Atid

    Maa yalfizhu min qaulin illaa ladayHi raqiibun ‘atiidun” yang artinya “Tidak suatu ucapan pun yang diucapkan melainkan ada di dekatnya malaikat pengawas yang selalu hadir” (QS. Qaaf : 1 8)

    0

    0
  44. Tompok Tompok Taik Unta says:

    Mana nak tgk video call laki si ayu raudhah ni?

    0

    0
  45. ada aku kesah says:

    well, what I can say is ….what goes around,comes around #

    0

    0
  46. anon says:

    MAK PIAH…..baik gih baca Quran, bukan dpt pahala pun duk baca blog gosip ni. Baik mak piah gih jaga tepi kain mak piah sendiri…

    0

    0
  47. KT Pari says:

    Mesti dia ni malu bende ni terjadi kat dia sb dulu dia sebok sangat duk ngutuk rita and masuk sebelah aidil. Skrg tuhan dah balas, baru padan muka dia. Dia ingat suami dia baik sngt & takkan duakan dia. Dia ingt dia takkan alami nasib yg sama mcm rita. Hmm….Kalau dah kembar tu perangai sama lah kut..

    0

    0
  48. manis says:

    Dulu bukan main lg time rita.. skrg ni tekena btg hidung sendr.. abg nara buh la pic die skrg.. seriously mmg tgh serabai. Badan pn x dpt maintain. Xheran klu laki die cr girl yg muda solid.

    0

    0
  49. Nora Donosh says:

    Mmg lah kau sayang kan suami. Sayang pada manusia berpada2. Please don’t be in denial Ayu.

    0

    0
  50. BukanBunga says:

    okeh tumpang sambil makan popcorn.
    aku pun janda sebab ex laki main belakang. women instict ni takleh ditipu la. better ko mintak cerai dari ko ditinggal terkontang kanting esok lusa. eh kakak ayu yg dah nyata sayu, stop it can you? meroyan ke?

    eh abang nara, senang pulak soalan kali ni? lima kali dua sepuluh!

    0

    0