Written by AbangNara | November 16th, 2012

Abang Nara ialah pengguna setia Microsoft Windows. Kalau tak silap, operating system pertama yang Abang Nara guna ialah Windows 95.

windows 8

Windows memang sangat user friendly menyebabkan ianya dipilih oleh jutaan manusia seluruh dunia. Jadi apabila Microsoft mengumumkan pelancaran Windows 8, Abang Nara terus teruja dibuatnya.

windows 8

Keterujaan ini adalah disebabkan user interface Windows 8 kali ini telah direvamp 100%. Lebih cantik, lebih menarik dan lebih awesome!!! Keterujaan Abang Nara bertambah-tambah apabila dijemput untuk menghadiri majlis pelancaran Windows 8 di Plaza Low Yat.

windows 8

Korang nampak tak Abang Nara dalam gambar kat atas nie? Tak nampak pun tak apa kerana muka Abang Nara terlalu serius kerana sedang memberikan fokus 100% terhadap kata-kata aluan daripada Ananth Lazarus, Managing Director Microsoft Malaysia.

windows 8

Setelah mendengar kata-kata daripada Ananth Lazarus, Abang Nara dapat rumuskan beberapa perkara mengenai Windows 8. Antaranya ialah:-
1. Boleh digunakan menggunakan mouse dan touchscreen. Jadi boleh diinstall untuk desktop, laptop dan tablet.
2. Revamped start screen yang lebih pantas dan fluid. Segala apps yang kita rasakan penting, boleh diletakkan di start screen ini.
3. Windows 8 lebih laju, lebih kemas dan sangat stable dibandingkan dengan version Windows sebelumnya
4. Ada Internet Explorer 10 dan juga SkyDrive untuk memudahkan pengguna Internet tegar.

windows 8

Setelah tamat kata-kata aluan, lelaki 2 orang di atas ini telah memberikan demontrasi Windows 8. Seriously, memang Windows 8 sangat lain. 100% berubah. Sepanjang demo ini dilakukan, banyak kali jugaklah mulut Abang Nara ternganga akibat kekaguman.

windows 8

Abang Nara nak bagi komen lebih-lebih pun tak mampu sebab tak sempat nak mencuba Windows 8. Bukan taknak cuba, tapi ramai sangat orang. Penuh gila. Tapi daripada apa yang Noh Hujan bagitau, Windows 8 memang sangat sesuai digunakan untuk dirinya berinteraksi dengan peminat.

windows 8

Kepada rakyat Malaysia yang ingin bertukar ke Windows 8, ada 3 cara untuk anda melakukannya iaitu:-
1. Beli laptop dan ultrabook baru daripada Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, LG, Samsung, Sony, and Toshiba. Windows 8 sudah dipreinstalled di dalamnya.
2. Upgrade daripada Windows 7 ke Windows 8 dengan harga serendah USD14.99. Namun pilihan ini hanya untuk mereka yang mempunyai genuine Windows 7 sahaja. Ianya sah until pembelian device Windows 7 bermula dari 2 Jun 2012 hingga 13 Januari 2013 .
3. Beli Windows 8 dengan harga promosi RM229 sehingga 31 Disember 2012 ini. Selepas promosi tamat, harga Windows 8 Pro akan menjadi RM885,

windows 8
Abang Nara kemungkinan besar (99%) akan bertukar ke Windows 8. Kalau anda berminat, boleh layari www.windows.my untuk maklumat lanjut.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

20 responses to Windows 8 Buat Diri Ini Teruja!!!

  1. Karl says:

    memang dah test..memang best.. :)

    0

    0
  2. DoloresTudungSiput says:

    Microsoft sponsor ye abg nara. Dolores pakai Windows 7 je lagi, tunggu duit gaji je baru nak upgrade. Ahak!

    0

    0
  3. Cam Takder Sape Nak Komen... says:

    Hahahaha… Windows ape2, yang penting aku suka XP..!

    0

    0
  4. mi says:

    beautiful nara dah x best. suke gaya penulisan abg nara yg sopan. tp isi makin x best. banyak iklan. sgt2 bosan skrang btifulnara ni. jom cari blog lain. hih

    0

    0
  5. ami says:

    dimana nk dptkan window 8 yang promotion price tu.. RM 229?

    0

    0
  6. […] Windows 8 Buat Diri Ini Teruja!!! […]

    0

    0
  7. penyu says:

    abang nara tolonglah buat satu post khas tentang rakyat gaza yang di bomb. tak kisah la ni blog gosip ke, aku harap kau guna platform yang kau ada utk sesama muslim

    0

    0
  8. Pemikir says:

    Pemikir pun tak sabar nak guna windows 8 ni. dah cuba bebarap kali di The MInes pada ultrabook Acer. tapi masih menunggu jenama ultrabpook idaman menggunakan windows 8 ni baru nak beli.

    0

    0
  9. mac says:

    orang pakai mac da sekarang, senang

    0

    0
  10. window 8 terbaik! says:

    dah guna window 8! mmg terbaik! nice kot dah mcm blog..hihi

    0

    0
  11. hipokrit says:

    abng nara lupe ade pilihan ke-4 nak dapatkan window 8,TORRENT.haha

    0

    0
  12. Red Rambutan says:

    Tiada yang baru sangat pun, cuma perubahan graphic dan corak ‘Permulaan’. Dilakukan untuk menyaingi Mac OS dan IOS. Perubahan dari segi graphic dan kelajuan harus disertakan dengan unit pemperosesan yang bagus.

    Saya adalah seorang daripada ‘Ahli penguji perisian Windows 8 bagi Asia Pacific”. dan telah menguji perisian operasi ini sejak bulan Jun lalu. Kesimpulannya ialah, biasa-biasa sahaja.

    0

    0
  13. microsoft software says:

    Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I
    was wanting to know your situation; we have developed some nice procedures and we are looking to exchange techniques with others, please
    shoot me an email if interested.

    0

    0
  14. you’re really a excellent webmaster. The site loading pace is incredible. It seems that you are doing any unique trick. In addition, The contents are masterwork. you have performed a wonderful task in this matter!

    0

    0