Written by AbangNara | September 15th, 2014

Akhirnya penyingkiran yang ditakuti oleh kesemua pelajar Akademi Fantasia 2014 telah pun bermula semalam. Konsert kedua program realiti ini menyaksikan Wawa atau nama penuhnya Walfadhilah Suhaizat, 19 tahun menjadi peserta pertama terkeluar. Wawa telah menyanyikan lagu Wajah Kekasih dendangan Datuk Siti Nurhaliza. Secara jujur, memang prestasi Wawa semalam kurang memberangsangkan.

wawa af2014

Konsert semalam juga menyaksikan gandingan Zizan Razak dan Faizal Ismail sebagai pengacara buat pertama kali. Boleh tahan juga keserasian mereka. Lawak-lawak yang dibuat memang menjadi. Walaupun sebelum ini ramai yang berpendapat Jihan wajar dikekalkan sebagai pengacara, namun nampak gayanya Faizal Ismail telah berjaya menjalankan tugasnya dengan baik. Tahniah diucapkan.

wawa af2014

Sepanjang Abang Nara menonton Akademi Fantasia 2014 semalam, masih tak nampak mana-mana pelajar yang mempunyai aura seorang juara. Itu perkara biasa kerana baru minggu kedua. Diharap minggu ketiga kelak akan muncul 2,3 orang pelajar yang akan memberikan persembahan memukau. Setakat ini, pelajar lelaki iaitu Azwan Satar dilihat mendahului carta undian. Sama-samalah kita nantikan siapa yang bakal tersingkir minggu hadapan. Apa kata anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

30 responses to Wawa Tersingkir, Gandingan Zizan Razak & Faizal Ismail Menjadi #AF2014

  1. miss ynwa says:

    sori la keyh i mmg tak nengok program sampah mcm ni,, baik layan Da’i
    ade juga input…kenapa astro bodoh sgt nk buat lg program nih???
    cukup lew last aku nengok af 1-5 je..,,,plg best af3
    start af5 ke ats sume mcm bodoww

    0

    0
    • amoi says:

      kan..stuju sgt2…aku layan smp AF4 je…time tu hafiz ade kot..lps tu dah x tengok..AF skrg mengarut je lebih…

      0

      0
      • Anon says:

        Hafiz AF7 kot, hahahaha..

        0

        0
      • Ketty says:

        Aq pon layan smpai af3 je masa af5 tengok sikit2 je pasal adik aq minat gile ngan is Jambu dafi so tengok la jugak last2 dia ter keluar pastu xtengok masa af6 aq tengok pasal kakak ct ngan makcik tua tu tapi last paling minat stacy.Aq rase af1 ngan 2 paling best kot..af3 pon ok lah

        0

        0
      • Ketty says:

        Aq pon sme dah lame xtengok af masa dulu af1 aq xde astro tapi aq tengok kat umah jiran je n kdg2 je tengok..masa af2 baru ada astro n aq tengok smpai af3 je af4 ngan 5 xtengok sngt tapi adik aq slalu tengok pasal dia minat si dafi ngan heliza.Aq tengok af6 pon pasal nk tengok kakak ct tapi last2 aq terminat stacy..so aq cuma tengok peformance stacy jer…YANG LAIN TAK BEST lagi2 AF9!!! Af2 paling best bagi aq

        0

        0
      • Hayrin Matahir says:

        Sama la.. Dari tahun 2006 lagi saya sudah berhenti menonton AF dan yang sama benda dengannya sebab AF4 pernah bertembung dangan Piala Dunia ke-18 di Jerman tahun itu.

        0

        0
    • Kaki Anime says:

      Layan anime Jepun lagi sedap daripada layan rancangan sampah ini!

      0

      0
  2. elsa says:

    betul tu wey.walopon tkde jihan,but FBI not bad laa.nmpk la profesional n kredibiliti die sbg pengacara kan.sesuai gak gndingan ngn zizang

    0

    0
  3. Anonymous says:

    eh aku tkleh blaa laa tgk owner dherb terlajak laris tu…mmg suara dia cmtu eks…

    0

    0
  4. cik senah says:

    buang la key yg mcm skirt tu…..dh macam yahudi mabuk dh….menyampah aku…..

    0

    0
  5. nok gebuzzz says:

    x abis2 adegan nangis…..dah tentu jumpa gak lepas tu kan…..mmg wajib ke af ni kena nangis,program lain x d nangis2 pun…poyo btol la!

    0

    0
  6. vee says:

    pengacara ok lah. dripd minggu lepas, berterabur!

    0

    0
  7. This site was… how do you say it? Relevant!!
    Finally I have found something that helped me.
    Thank you!

    0

    0
  8. mimi says:

    Wawa ok jer, Tapi tu lah, Muna je I tak berapa berkenan. Minggu lepas menyanyi terlebih feeling kot.

    0

    0
  9. disgusted says:

    Sudah lah nara awak ingat awal layak to give judgement…ada juga yang berbakat…baru 2 minggu…come on don’t epect too much.
    .

    0

    0
  10. Malam Pertama says:

    Baguslah tersingkir. Takde ciri2 ke-artis-an dari wajah sampailah vokal. Aku tunggu penyingkiran Aman sebenarnya. Wawa ni pun. Ziha pun. Faris pun. Nina pun. Zarif pun. Eh semua lah. Selamat pengantin baru Dato Ramli MS. Tak kelako..

    0

    0
  11. sentap says:

    eh abang nara, nuha sedap la. suare dia unik.. pelajar muzik la kate kan.. aku paling tak suke wawa, muna, aman.. cepat2 la tsingkir ye… bukan nk tengok pelajar sgt pon.. nk tengok zizan n dato ramli ms. tak kelakor katenyer

    0

    0
  12. Gotchasssss says:

    Korang tengok la nanti. Budak-budak AF 2014 ni nanti kebanyakannya tak ‘terlalu berjaya’ jadi penyanyi pun. Nanti ada la yang jadi penyampai radio Era, pelokon under MIG David Teo tu, pelakon untuk slot Akasia TV3 la, penyampai hLive! la. Aku dah masak dah dgn budak2 AF ni haha

    0

    0
    • ok jer says:

      bermakna at least ada ruang la dalam entertainment ni melalui AF.
      bukan senang pun nak dapat peluang2 di atas tu, pada yang minat mestilah rasa berbaloi walaupun tak menang tapi peluang lain ada untuk cari duit.

      0

      0
  13. kunta kinte says:

    FBI bercakap tak tengok cue card pun, zizan sat sat tengok. Kesimpulannya, FBI dengan jihan jelah pengacara. Singkir zizan, okbye. Eh jap. Korang tak payah nak poyo sangat tak layan AF lah apa ye. Hakikatnyaaa mengadapppp je kan, blah lah.

    0

    0
  14. Agensi Berita Dunia says:

    Daripada mengundi peserta rancangan ini menggunakan SMS, baik bagi derma kat rakyat Palestin yang memerlukan ekoran kerosakan yang dilakukan oleh rejim Zionis/Israel.

    0

    0
  15. jack says:

    alah nara ni. tersingkir AF takpe lagi.. kalo tersingkir redha Allah s.w.t..mana lagi mau pegi? cer jawab.. hehe

    0

    0
  16. Agasi says:

    Depa terpaksa bawa FBI masuk jadi hos bersama, kalau tak…jangan harap lah orang nak tengok…Zizan kena work hard…dah pernah jadi pengacara kot last year tapi FBI lagi menyerlah dan terserlah…..

    0

    0
  17. zizan says:

    Seluar I dh longgar kan uols

    0

    0