Written by serenity | September 11th, 2013

Baru-baru ini, pasangan Ashraf Muslim dan isteri keduanya, Wan Sakinah Ahmad Saburi dilihat keluar bersama dan Ashraf didakwa telah mengusap perut Wan Sakinah.di khalayak ramai. Ini menimbulkan spekulasi bahawa Wan Sakinah telah mengandung.

Perkara ini telah dinafikan oleh Ashraf Muslim yang mendakwa mereka masih belum ada rezeki lagi.

Namun begitu, baru-baru ini, melalui Instagram peribadinya Wan Sakinah telah memuat naik gambar ubatan asid folik dan satu lagi ubat yang dimakan oleh bakal ibu di awal kehamilan. Gambar tersebut di beri kapsyen:

Doakan saya sihat dan kuat!

Seterusnya timbul spekulasi di forum-forum bahawa Wan Sakinah telah mengandung. Kalau benar, tahniah diucapkan. Baru saja Ashraf menafikannya, nampaknya spekulasi Wan Sakinah telah mengandung menjadi kuat semula.

Buat pengetahuan anda, ubat-ubat seperti yang dimuat naik oleh Wan Sakinah juga digunakan oleh wanita yang ingin mengandung, jadi mungkin juga dia masih belum hamil seperti yang didakwa, sebaliknya sedang berusaha untuk mengandung.

Apa pun, selamat maju jaya diucapkan.


[jetpack-related-posts]

260 responses to Wan Sakinah Isteri Kedua Ashraf Muslim Sudah Mengandung?

  1. jijie says:

    perlu ke? x perlu rasa nak jaja perkara ni..

    0

    0
    • cantik says:

      hek eleh..poyo plak minah ni..sje r tu nk show off

      0

      0
      • Maimunah says:

        sakit sikit pun nak bagi tahu umum.. stok mengada2!

        0

        0
        • gulahati says:

          setuju sangat. simpanlah. kan ke belum ada rezeki tu. kalau dah pun, simpan jugak. say thanks to Allah saja cukup.

          0

          0
        • kikilala says:

          attention seeker. boo u woman!

          0

          0
        • nenek lanjut usia says:

          minta maap ckp la cu.. doa nenek hnya utk org baik budi pkerti shja.. cu doa la utk diri sndiri yer.. lg 1 nak bgithu, skuad2 nek penah brpesan di awal usia kandungan lbih afdal jgn diwar2 kan dlu. byk kemunkinan bakal brlaku..

          0

          0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          mcm taik je sakinah ni, pic mcm tu pun nak share ke…gediknya. dah lah penipu, aku benci org penipu alim2 taik lembu ni. mengaku je lah tak payah nak ckp berbelit mcm keling

          0

          0
        • mmmmm says:

          saya kawin bukan sbb anak okeyh..kata serap muslim

          0

          0
        • Sun says:

          amboiiii…dayana tak mengandung kau tak bawak pun dayana jumpa doktor sakit puan, sakinah ni kau bawak pulak nak suruh mengandung cepat kalau dia tak mengandung lagi lah, kesian dayana..move on je lah cari laki baru, asyraf dah tak sayang kau, kalau stay buat sakit hati je

          0

          0
        • sikinih says:

          gambo plastik ubat pon nak upload…huk aloh…bini kuat propa..yg laki x abis2 nak nafi..kalo btol die pregnant, hope die tak niat nk menunjuk2 dgn dayana….lempang kanggg

          0

          0
        • Anonymous says:

          ntah2 dah lama pregnant tak! sbb tu kawen tergesa2!!

          0

          0
      • kak long teduhan kasih says:

        tuuuu diaaaaa kinah dah tunjuk taring!! pompuan ni kan mmg jenis semua benda nak heboh. nak bagitau satu malaysia. eh tak heran la pompuan. dari masa nak rampas si cerap lagi bising je mulut dia ade je benda g heboh kt org. yang diana tu dari dulu mmg tak penah klua statement. kinah tu je lelebih. mmg beza la otak pompuan murahan dgn otak org educated ni phuuiiii setakat kawen lari siam xyah nak bangga sgt la. dasar barang buatan cap siam

        0

        0
        • sakinah sakai says:

          Ntah, aku pun pelik dgn betina garik ni, xmalu ke dah la kawin kt siam, geli aku nak buat perbandingan dia dgn Dayana, mcm langit dgn bumi bezanya, mcm xcukup akal, duduk dendiam sudah la, dia igt org lupa apa perbuatan dia tu, sampai mati pn ko ttp dipandang hina !…sibuk nk post pic ubat bagai, dasar murahan kaki 5……xde maruah punya betina…..!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          dasar serap kaki penipu..dh si kinah tu pegnen ngaku je la..nk nafi2 bagai..napa la ko nie suka menipu serap…nama muslim..ntah apa2 ntah…

          0

          0
      • lai says:

        betol tu..jaga la perasaan isteri ptama asyraf..nak tnjuk yg dia subur la tu kononnya..mentang2 la yg sorang tu x pegnen lg.ceh!

        0

        0
    • Kak Enon says:

      nak menunjuk la tu kat madu dia yg dia subur la sangat,, puuuuui perampas!

      0

      0
      • Anonymous says:

        nk show off la tu.
        eeeeee.nyampah plk aku rasa..
        dorg dh sbulan kawen kn, nk bgtau 1 dunia la dia tu subur !
        pui !

        0

        0
    • ayam jepun says:

      AMBOIII !!! SENGAJE NAK TUNJUK KO SUBUR KE POMPUAN KEMEK ??? TAK DE ORANG KAT BN NIE NAK DOAKAN U TAU TAK !!!!

      0

      0
    • Ina says:

      betul tu jijie,..saya setuju sangat. jagalah hati org lain juga. walaupun sukar utk kita lakukan itu. sebab anda berkongsi,..lainlah jika tdak brkongsi tak pun jika org itu juga sudh ada anak. x fham langsung.

      0

      0
    • Dr. Maria says:

      Attention seekerssss…

      Dengan ini saya Dr. Maria dari Klinik Maria Putrajaya mengumumkan yg SAKINAH telah pregnant, harap semua dapat bersabar ye dengan kenyataan yg saya keluarkan ini, walaupun kebanyakan menentang sakinah tapi anda perlu terima hakikat kebenaran ini ok..

      0

      0
      • Oh Really? says:

        Doktor yang sebenar takkan dedahkan butir-butir pesakit kecuali kepada keluarga terdekat sebab dah ambik Hippocratic Oath

        0

        0
      • niza says:

        siapalah yang menyamar jadi doktor ni ??? lawak betul…..boleh main umum umum di sini…kah kah kah….!!!mesti suku sakat bini no 2 le tu…dah kawin pelakon …nak jugak berlakon lagi !!!

        0

        0
    • Leo says:

      aku doakan dayana yang akan mengandung dulu..

      0

      0
    • yatie says:

      Stop being showoff lerr …Allah klu nk tarik blk rezeki yg dh ko dpt tu anytime lerr… saje nk nyakitkan hati dayana lerr tu… adoihhh… stoppid lerr stupid !!!

      0

      0
    • Olga Siam says:

      Suami dia drama baru pun tak ader, movie baru langsung tak der.Hanya yang ada berita dia beristeri 2. Dok citer pasal dia beristeri dua tak abis-abis. Suka hati si Ashraf tu-lah.Aku pun tak minat pat dia sebagai pelakon………

      0

      0
  2. shishimut says:

    suke menafikan…lps tu bila perut da besar sibuk keluar kenyataan mmg mengandung ..bencinya aku! ~~ Hipokrit!

    0

    0
    • ak benci ko says:

      ok sakinah.. xksh la ko mngandung ke x kn,, tp pk la jugak perasaan diyana tu ha.. da la ko rampas laki org n now tunjuk ko pregnant.. xde perasaan belas kasihan btul

      0

      0
  3. beautiful :) says:

    Alhamdulillah , tapi isteri pertama tu jangan lah lupaa :’)

    0

    0
  4. Enz says:

    Bagusla..

    0

    0
  5. bosannn says:

    Aku masuk entry ni belum ade yg komen lg, cepatlah korang komen byk2 aku bace komen korang je best sgt hahahah

    0

    0
    • ratu syazwan says:

      same goes 2 me..td da bukak entry ni tp xde org komen lg so ttup balik…slalu senyum sorg2 baca komen dlm ni…ada pro & kontra..tp kes sakinah ni lebih kpd kontra nmpaknya…

      *btw BN sila betolkan ejaan “JAWAP” anda kat soalan math 2..sepatutnya “JAWAB” bkn “JAWAP”…hehehehe peace =)

      0

      0
    • rama-rama biru says:

      ahaha ingat aku sorang je yg suka baca komen kat BN ni haha

      0

      0
  6. lind says:

    byk auta la si cerap ni…asyik nk deny ajer..mcm bgs sgt

    0

    0
  7. Lolita says:

    GEDIK AH KAU.

    0

    0
  8. myampah says:

    Xpayahla nk tayang2 sgt..jagelah prasaan org len sket..

    0

    0
  9. Hidayah says:

    saya pon sblm mengandung dah kena mkn ubat ni jgk,,,so tak yah buat spekulasi yg bkn2 la yer,,,bkn nya dia upload pic gmbar prgnnt test pon,,,yg yoyo oo ja nak betulkan benda yg tak sahih,,,haishhhh,,,kalau dia mngandung pon apa salahnya,,,dah berlaki kan,,,adoiiiiyaiii

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku pang jugak sat g c hidayah ni..ko diam2 boleh x??die mngndung mmg xsalah…tapi mengada2 p upload ubat tu hape???kunun2 nk gtaw m’sia la yg die hepi ngn c laki die tu??kunun2 kesuburan die tahap ++++ la…ke saje nk sakitkan hati dayana??aku tgk pun meympah+sakit ht..huh!!lantak ko arh nk telan ubat ape pun hidayah oii..racun ke ape..jnji ko jgn bg statement poyo same ngn c serap n c kinah..bweeeeekkkkk…

      0

      0
      • hidayah says:

        haha…sebab saya ckp macam tu nak kena lempang? amboiiihhhh…dasyatnya awak. dia manusia, ada hak nak kongsi kegembiraan. lagipon dia share dgn kawan2 dia…bkn dgn korang. abg nara yg amik n post kt cni. Adakah selepas dia melahirkan anak nanti, anak tu tak boleh didedahkan dekat umum? 1 photo pon tak leh upload kat fb, twitter or any social network????

        0

        0
        • Anonymous says:

          si hidayah ni mesti stok perempuan macam si sakinah agaknya..

          0

          0
        • Anonymous says:

          ko nie cnfirm kaum kerabat si sakinah nie kn
          tak pyah nk komen pape la weh,mmg dasar perampas
          xtau malu lgsung..

          0

          0
        • nh says:

          Mungkin kalau dia takdak kes/gossip takpa. ni kes suami dgn madu tak settle lagi, dia pi upload gambar mcmtuh. selesaikan dulu masalah dalaman. berdamai dgn madu. pastu nak buh gambar berpeluk dgn husband pun org tak heran. jangan jaja kebahagian kita kalau org lain tgh menderita.

          0

          0
        • hidayah=sakinah says:

          awak dn sakinah mmg patut di lempang sbb spesis perampas cm ko org ni la wat kaum sendiri jatuh….jenis bodoh+sundal x boleh di tapis… alasan takdir dah jodoh nt kl kena kt anak cucu org ckp la balik mak ang dlu betina gatal tu yg ang kena badi

          0

          0
        • mawar berduri says:

          ko dah kenapa?? ker ko pon rampas laki org gak ker??

          0

          0
        • wanita says:

          sokong dengan nh

          “jangan jaja kebahagian kita kalau org lain tgh menderita.”

          0

          0
        • Anonymous says:

          sah ko ni sakinah or kaum krabat die!uihhh aku bkn takat nk lempang ko je..law boleh aku tarik rambut ko + sental mlut ko ngn brus jamban..sbb ape nk taw sbb ko kuarkan statement bangang…jnis mcm ko nieh xpduli ape prasaan org len..jnis ko ni pk hal diri ko je..asal diri ko bhg org lain lntak la kn…busuk,hancing giler ko hidayah aka sakinah..kongsi kgmbiraan??wpun ade yg kcik hati??ni nk habaq dkt ang ckt ms ko nikah dayana xde kuarkan statemnt ape pun smpai skrang..ko xleh ke nk hormat die???yg sakai p upload bnda ni pehal??saje kn..

          0

          0
      • nurjannah says:

        Saya bukan perampas……saya menyebelahj si sakinah tak semestinta saya setuju dengan dia atau menentang dayana.dalam hidup takder hitam atau putih…mesti kaler campur2….3 org dalam cerita ni masing ada yg kurang dan lebih.
        Dia dah kahwin dah pun, aserap tak pun ceraikan dayana, dan dayana pun tak bising2 mcm korang srmua….dayanapun tak minta simpati rakyat malaysia ni untuk dia.
        Jenguk lah fb atau ig org lain…upload gambar lagi mengarut.sikit2 buat muka kembung mcm kena pam angin, muncung mulut, jegey mata biar bulat mcm uji rashid.
        Paling kurang korang semua dah tolong sakinah menambah pahalanya hari ini.amin.(korang semua kenala topup pahala balik, sebab semua pahala dah pergii ke sakinah ni)

        0

        0
        • Anonymous says:

          nahhh lg sorang kpala angin kua asap..oiiii minah yg kite kisah skrang nape yg c kinah yoo2 oooo je upload bgai??nk glamour??dh glmour pn ms die kawen siam hr tuh…motif die saje je nk ng org lain sembang psl die..bile org sembang kompem dayana dpt tahu…mgada2 bgai..meluat..jnis manusia xpnh nk jg hati org lain..

          0

          0
        • Anonymous says:

          xngaku konon, ko pun mesti amik laki org! dasar keturunan taik!

          0

          0
    • mawar berduri says:

      cuba kalau laki ko yg kawin kt siam.. pastu madu ko upload pic cm gini…
      ko akan ckp tak kt madu ko.. ”lantak r madu ko dah berlaki dgn laki aku…”

      0

      0
  10. What the heck? says:

    Perlu ke letak gmbr ubat pastu letak caption camtu? Mula2 nafikan pastu galak nk letak gmbr ubat-ubatan bagai nk bg org kejar ko tanya pregnant ke tak kan.. Gila glam nye.. Lagi 1, fikirkan la perasaan isteri pertama.. Jgn nak obvious sgt ko gembira bagai. Kalau tak nak org mengata, perangai tu jaga jgn nak galak sgt pompuan.

    0

    0
  11. Anynomous says:

    Klu pregnant, tak perlulah nak post bagai, diam sudah. Klu sakit pon tak perlulah nak bagitau sampai post segala ubat. Awak dah glamour dah dengan skandal yg dulu sampai bernikah kat Siam. Apa tujuan awak yea Sakinah??? Hmmm…… Tak serik lagi ker???

    To Dayana, kena tabah hati dgn madu camni. Hampeh!!!!

    0

    0
  12. mizz nurse says:

    pic folic acid tu. memang preggy la kot. tapi x payah la over sgt kinah oii. ni mesti nak menunjuk2 kat dayana kan???

    tak abis2 nak buat org sakit hati dgn perangai kaki perampas ko ni. si laki pulak kaki putar belit. elok la korang laki bini !

    0

    0
  13. Anonymous says:

    betina ni memang jenis yang suka menimbulkan & mneghangatkan gossip la. sama dengan suami dia jantan tak guna tu. yes, bahasa saya kasar sebab mereka memang layak digelar sebegitu.

    0

    0
  14. pakcik Ahmad Saburi says:

    mengundang kebencian je pon dia wat camni… laki sebok nk sorokkan.. die x puas hati lettew x dpt gtaw org ramai die ngandung… seb baik ada insta kan… kan..
    ko nak bahagia, bahgia ngan laki ko je… org kat luar ni x suka dgr kebahagian perampas yg guna taktik kotor… kang mintak doa yg baik2.. lain plak yg ko dpt..

    0

    0
  15. Sakit Ah says:

    Hampeh Minah ni…nak tayang-tayang pulak…dah la amik laki orang …mengandung belum tentu beranak tau!..entah-entah gugur…kau jangan dok ek sangat Sakinah…apa tujuan nak tunjuk-tunjuk ubat tu…saje nak sakitkan hati madu awak kan?..Ingat!!! laki engkau tu bila-bila pun orang lain boleh kebas juga….masih ada 2 kekosongan..so jangan riak, takbur dan sombong..ok…juga pesanan untuk keluarga engkau!!!

    0

    0
    • NONA says:

      YANG DISLIKE NI MESTI SIKINAH KENTUT

      0

      0
    • baby says:

      bagus gak tu..nak apply bini no 3 lah..pas tu bestfriend gila dengan kak dayana..boikot habis si sakinah ni..kita tgk sapa lagi subur nak..geram lak dengan perampas ni..alang2 dayana sakit biar si kinah ni merasa plak..jgn marah yer kinah..

      0

      0
  16. lupa says:

    Mungkin Ashraf menafikan kerana dia perlu jaga hati Dayana tapi yang tak bleh tahan bila Sakinah ni jenis kecoh dan tak tahu jaga hati madu. Sebelum ni pun masa bru keluar statement Ashraf nak kahwin, Ashraf nafikan sbb hati isteri pertama yang dia utamakan tapi tampil Sakinah mengiyakan perkara itu siap britau media bagai. Sekarang kita tahu dah perangai Sakinah macam mana kannnnn… Kesian Dayana, harap org yang sabar dan teraniaya mcm Dayana sentiasa mendapat perlindungan drpd Allah.

    0

    0
    • bda2ry says:

      kawin sembunyi pn alasan “nk jage hati”, nafikan bini kedua pregnen pn “nk jage hati”, mulianya niat diaaaaa….dayana mmg tgh “senang hati” la skrg ye…….puiiih

      0

      0
    • Anonymous says:

      kalau betul nak jaga hati si dayana, cara paling senang ialah jangan nak menggatal dengan orang lain dari memula awal lagi. mesti takkan timbul punya perkara macam ni. dia dah buat salah, memang salah tetap salah.

      0

      0
  17. kui3 says:

    hahahahahahaha hanya mampu gelak bedekah bce komen korang smua…terbaikkkk!

    0

    0
  18. Min says:

    Oii..sakinah takyah nak riak sangat la…mengandung tak semestunya beranak!!Gugur pun boleh bila-bila masa!!…saje nak sakitkan hati madu kau ye?…walau apa pun, laki engkau tu masih ada 2 kekosongan..so…harap faham ye…langit tak selalu cerah!…dunia ni bulat!..so tak yah riak sangat!

    0

    0
  19. alamaya says:

    hurm.. tu bukan asid folic dengan clomit ke? blom ngandung la maknenye..br nk plan…

    0

    0
    • whiteboardmarkermerah says:

      Ade gak yang mata tak jibul lulz Kawan aku merancang nak mengandung makan je acid folic tu. Bukan asal mengandung baru makan. Pengomen2 kat BN ni pun.. Tak mengagak. Asal nampak nak fire semedang. Rilek2 sudah.

      0

      0
      • Anonymous says:

        peduli ape aku ngn kwn ko mkn acid folic..aku hempuk ngn whiteboard ats pale kang ade yg meraung…hak komen hak kami..huh!!

        0

        0
        • makcikkantinsekolahmemandu says:

          kakakakakaaa… komen ko plg aku suka… hak komen hak kami.. terbaik…. hak makan asid folic plak hak sape wehhhh???

          0

          0
        • Anonymous says:

          makcikkantin:
          errr..hak mkn acid folic hak kwn whiteboard n c kinah kot..dorang je kn yg kepoh dpt mkn a.f..hehe..aku mmg xberhak sbb aku lum kawen lg..

          0

          0
        • whiteboardmarkermerah says:

          So? Kau pun peduli ape org tu nk makan acid folic ke tak? Ko sedar tak yg post gamba tu kt sini si Nara, bukannye dia. Dia nk post kt IG dia sukati dia la nak letak ape? Hak gamba hak dia macam hak komen hak kau jugak. haha

          0

          0
        • gigi kuning says:

          Hak komen hak kami?? Hak tuihh…

          0

          0
      • mamee monsters says:

        ahhhh…xkisah la pa pun…nk telan ubat pa pun ko nyer pasal kinah tp kami tetap benci ko ngada2 giler glamer bagai…dasar perampas!

        0

        0
      • mawar berduri says:

        ko nak cite pasal kawan ko.. g main jauh2… kawan ko tu retis ker??? ker kawin ko tu yoyo berlagak retis mcm kinah tu??? ppuuiihh

        0

        0
        • Anonymous says:

          hahahaha..chantekk ayt ko mawar..taw xpe…sebokk duk cite pasl die nye mmbr…ntah2 mmbr die cite pun x pasl die ni..hihiii..kesiannnn….hak upload hak nara lah..dah name pon blog die..hak kau ni hakkk tuuuiiii…hehehe….dahh2 ko main jauh2 xpun p tgk c kinah dh telan lum ubat die tuh..hihihii..kepoh sgt dpt folic acid kn..

          0

          0
    • raisin says:

      yg oren tu asid folic. putih tu rasanya cam progesterone – utk support pregnancy. kalau salah, ampun…..

      0

      0
      • wansakinahahmadsaburi says:

        duphaston la awk…utk kuatkan rahim…biasanya doc akan bg if rahim x bp kuat…klu ada bleeding ke…threaten abortion ke…

        0

        0
  20. hmm says:

    sgala bnda nk kongsi yer…
    klu btul prgnnt tp msh d awal khamilan kot..x elok dihebohkn dlu

    0

    0
  21. pelik says:

    pelik la.
    hari tu nafi dah kawen, tapi sebenarnya kawen.
    hari ni nafi belum mengandung, tapi sebenarnya dah mengandung.
    hidup penuh dengan penafian.
    wallahualam.

    0

    0
  22. adik jambu says:

    what the F??

    0

    0
  23. SAYA BUKAN DOKTOR MARIA says:

    itu ubat cirit biriT letew makan yong tau fu banyak sgt smlm, tu pun nk kecoh ker???

    0

    0
  24. Kapak says:

    Dia memang mengandung. Aku beraya umah sedara dia aritu jumpa dia. Sedara dia cakap sakinah dah mengandung. Masa tu dah 4 minggu mengandung. Wallahualam…

    0

    0
  25. misi women specialist says:

    Mungkinla dia pregnant sebab tu folic asid & ubat untuk support baby(duphaston)

    0

    0
  26. BENCIPERAMPASLAKIORANG says:

    ok…..FYI sakinah oi…xpayah la nak bangga k..dah la ko rampas laki org.ko nak show off lak ko tu mengandung..plz la…nampak sgt ko tu mengada2.ko dgn Dayana mcm langit dgn bumi.kalau setakat muka ko cantik hati ko busuk xpayah nak bangga sgt la.
    Dayana tu satu benda pun xkeluar dr mulut dia..dr situ leh nampak personaliti org baik dgn org Bodo (sakinah)

    0

    0
  27. Ika says:

    kalau betul la si perampas rupa pelacur ni ngandung, harap2 gugur la kandungan tu harap dapat balasan cepat..

    0

    0
    • mimi says:

      amboii ahkakk..kasaqnya bahasa.besabaq nooo.cek pon x gemar sakinah ni..tahan jee mulut dari zass charoott.

      0

      0
    • whiteboardmarkermerah says:

      Sedap mulut hang je cakap camtu. Astaghfirullah. Mendoakan keburukan orang lain tu berdosa tau? Jangan nak cakap si kinah ni berdosa lukakan hati dayana makes it okay utk ko berdoa yang tak baik kat anak dia. Kalau dia mengandung sekalipun, anak tu tak salah. Anak tu bukan anak haram pun. Hal mak bapak dia bergaduh ke apa ke curang sekalipun, takde kaitan ngan baby tak berdosa tu! Mulut kau ni. Ya Allah aku rasa nak cili je. Biadap tak boleh diajar!

      0

      0
      • Anonymous says:

        SAKINAH XSEDAR NT ANAK DIA PLAK AKAN ALAMI NASIB YG SAMA CM DIA BUAT KT DAYANA… Xpa dayana hanya Allah yg tahu terbaik untuk anda… percaya la anda mampu hadapi dugaan ni…

        0

        0
    • Anonymous says:

      Tolonglah….sampai gelar org lain pelacur…lagi teruk dari perampas..yg like sekali..harap2 tak tanggung dosa bersama2.
      Reflect balik hati kita mcmana sampai sanggup panggil org pelacur…

      0

      0
      • Anonymous says:

        pelacur melacur dapat duit, yang perampas melacur dapat apa??dapat la beromen hingga puas kan! untunglaaaaaaaa.. hati perampas tu baik sgt ke?? puiiiiiiii!

        0

        0
    • Anonymous says:

      bawak mengucap ika…..apa dosa sakinah pada kau???…kalau tak suka jgn la doakn orang mcm tu sekali. mana tau Tuhan balikkan pada kau..ha…apa kau rasa…

      0

      0
  28. Ina says:

    Itu Asid Folik dan Duphaston ya adik2. Sila google Duphaston untuk apa. Sekian.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    BAHAGIA DIATAS PENDERITAAN ORANG LAIN, TAK ADA YANG ABADI……

    0

    0
  30. der says:

    muntah hijau..bluerkkk!!!!

    0

    0
  31. Anonymous says:

    selalu trend orang sekarang upload pic alat pregnancy test nak cakap da hamil
    ni tengok ubat plak. hikhik

    0

    0
  32. ubattt says:

    kalau nk mengandungpon kene mkn folic asid.. bagus utk wanita yg memang nk hamil.. x semestinya utk yg mengandung je

    0

    0
  33. mak jemah says:

    kalo betol, Alhamdulillah.. tp jgn di lupakan isteri pertama tu.. kne adil dlm jalan kan amanah.

    0

    0
  34. Linzy Longkang says:

    Cepat ngandung ni sentap laa diana sendu terus ko si sakinah dah tunjuk belang dah….

    0

    0
  35. eina says:

    Bangga la sgt ko sakinah oii… dah la perampas… skrg nk tunjuk teror ko preggy??? xde sape pn yg suka… aku lg pembenci ko no 1…. puihhh

    0

    0
  36. Aiman Tak Kisah says:

    dh start dh series baru nih.

    Bulan pertama – ada jenguk2 rumah bini 1st. tu pun dok 1 2 jam je di rumah

    Bulan kedua sampai lah bulan ke 9 –
    Bini no. 2 : Abang jangan balik rumah bini 1st tau. takde org nak jga syg kat sini. duduk kat situ nak buat apa? bukan dia mengandung pun.
    Suami : Iye syang. anything for you.

    Tinggal lah bini no1 keseorangan…

    0

    0
    • laila majnun says:

      betul sgt2..mcm drama2 melayu..da rampas laki org pastu ngandung nnt die ugut laki org 2 sbb die da ngandung..mmg pempuan sampah

      0

      0
    • pah bedah says:

      tetiba aku teringat cerita drama KERANA LELAKI ITU tv9..
      yang berlakon tu aku lupa nama dia.. tapi ada 2 cople. yang cople 1st tu paling shadu..
      bini 1st educate peguam bini 2nd educate gak, educate dalam bab mengena bini petama…
      laki dia nikah 2,
      yang bini pertama suruh laki dia nikah sebab nak zuriat,
      last2 bini ke2 ni sebenarnya mmg busuk hati,
      sanggup putus tunang semata2 nak nikah ngan laki ex-boypren dia masa stdy dulu,
      n buat taik dekat bini pertama…
      wahhhh sebiji la..
      tpi ending laki tu taw bini 2nd tu macam haram jaadah pangai,
      tpi bini petama meninggal, sian dia..
      huwa syahduuu

      0

      0
  37. benci perampas says:

    sakinah nie sama macam kawan kat kolej waktu aku sekolah menengah dulu.nama dia haida ayah die menggi.muka macam baik.tapi perangai lahanat nauzubillah..kacau bf orang suami orang.pulak tu bersayang2 dengan tunang orang.depan orang pijak semut tak mati.aku doa stok2 perempuan macam nie mampus kena rogol.sakinah mudah-mudahan kau pun gugur.perempuan perampas jahanam.sama macam kawan aku kat kolej haida

    0

    0
    • apeponxbleh says:

      kot yer pon awk benci kwn awk c haida tu..rasanya x perlu awk aibkan dia kat cni.. xperlu mdoakan yang buruk2 pd org lain.. sy x kata sy ni baik.. tp utk mdoakan kburukkan kpd org lain x perlu rasanya… lebih baik awk doakan kebaikkan utk org lain.. bukankah mdoakan org sama seperti doakan diri kita sndiri juga.. doakan yg baik utk org insyaAllah kbaikkan jugak yg akan kita dpt.. Maaflah kalau sy x layak mnegur cik adik.. kita semua manusia biasa..x lepas dari salah silap.. siapalah kita utk mhukum org lain..izinkan hati cik adik tu mmaafkan org lain..

      0

      0
      • mario manandez says:

        penah kenal jugak perempuan yang perangai macam haida ni kot.stok2 wan sakinah.zaman sekarang nie mmg ramai yang macam sakinah nie.yang macam haida mgkin ramai jugak kot sbb aku tak kenal tapi dari segi kau cerita aku rasa memang perempuan jalang kot..pkai tudung tapi bohsia.kepada bini. 1st ustat asrap aku harap kau tabah.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Aih? Bf kau kene caras ngan si haida lettew. Udah2 le butthurt tu. Dah tua2 tu, cari le bf lain. Lupekan la bf yang da kene caras tu nyah oi.

      0

      0
  38. Anonymous says:

    Beria…mmg jenis perangai bini kedua yg bajet bagus bleh rampas suami org n ngandung plak tu…dah nampak dah true colour minah ni…. Dayan sabar jelah..kalu aku blah awal dah…minta cerai..buat pa nak tehegeh duk dgn group yg mentaliti rendah gini? Xde standart lansung… Mmg kampung girl jenis xstudy ginilah peranagi…aku mmg skeptikal dgn org yg masuk industri hiburan ni sbb dah byk kali jumpa mmg jenis attention seekers…penyakit korg ni

    0

    0
  39. saya lalala.. says:

    haruslaa cepat2 sakinah ni pegnen.. tuk mbuktikan pkahwinan kat siam tu berbaloi2.. supaya asraff ni tak cari lain.. tdesak sgt la tu.. ikat asraff dgn anak.. dayana jugak yg bagus.. relax jek.. dia bole dpt yg lebih baik walaupun hilang asraff.. mgkn sbb tu dia tak tburu2 buat sesuatu…

    0

    0
  40. yeyee says:

    sakinah sakinah…ko mmg x setanding dayana…ksiann

    0

    0
  41. Aku says:

    Aku seyes takut tgk org komen2 kat blog ni..sume nk down kan org…tiada yg sempurna

    0

    0
  42. sj2 says:

    show off giler..rileks2 sudah..awal lg kot

    0

    0
  43. Nek Joan Rivers says:

    Uols… Slutkinah tengah nak umpan asteruk nak sign exclusive deal declare jantina baby & nama baby. Yuck yuck yuck!

    0

    0
  44. Tolong jaga hati Dayana says:

    Kepada isteri ke2, tolonglah belajar menjaga hati isteri pertama…X smpai 2 bln pn lg korg kawen, Dayana tu tgh struggle lg nk ubat hati & kelukaannya utk menerima perkahwinan korg atas dasar kasih & taat pada suami..siap org luar buatkn puisi utk dia, padahal tak penah sepatah pn Dayana m’burukkan suami sekalipun meluahkan pada keluarga sndr…TAPI dengan kelembutan Dayana ni janganlah si isteri ke2 buat2 bangang & x faham sgttt….ko bkn kawen laki bujang yg ko nk baget comel tunjuk2 kebahagiaan apatah lagi nk announce dh pregnant bagai…senyap2 sudah..bg ruang ashraf nk pujuk Dayana & bg ruang Dayana pulih dulu..Ashraf pn mgkin menafikn coz masih terlalu awal & nak jaga hati Dayana..Dayana tu susah sket preggy coz lepas kawen dia Houseman oncall bagai…stress kot hidup doktor pelatih ni…laki plk takleh faham, baru 10bln kawen dh sibuk bercinta ngn sakinah la plkk….smpai kawin kt siam bagai..stress gilerrr kot…takkan korg tatau yg stress ni akn menipiskan peluang utk Hamil

    Papepun…dari kita memaki si kinah ni, baik doakan je kebahagiaan utk Dayana…coz pompuan spesis gedik cm Kinah ni muka & telinga tebal, bkn reti sentap & x pedulik pn wlpn berjuta org menangis/memaki kerana dia

    0

    0
  45. ayam says:

    Dia nk kasi tau korang yg si serap dah sontot dia byk kali lebih dri isteri tua dn minah sontot ni berangan nk dpt anak..tu lah maksud gambar ubat2..ayam faham. Kinah oi!

    0

    0
  46. mamimu says:

    Aku pun nyampah gak ngan si sakainah ni. tp toksah la doa2 kan dia gugur..da sampai rezki dia Tuhan nk bagi..

    0

    0
  47. Anonymous says:

    aserap + sakinah = bengap, bangang…

    0

    0
  48. Crystal says:

    Kesian dayana, mesti rasa tergugat…. Asyraf n sakinah nk sgt anak kan, xpe..subur sgt la kan..biar lepas nie ank berderet sampai mkn perancang pn ttap peknen gk, anak da ramai nnt smpai xde msa nk bersama nk bni no 2 da..huhu

    0

    0
  49. KeraniNyanyukSukaMainGameBola says:

    Perampas ni xabis-abis nak cari publisiti muarahan .Ape yg bekas tunang ko ckp tu mmng betul belaka, ktorg yg kwn2 tau benor ko spe. Dasar hati busuk Phuiiiiiiii…

    0

    0
  50. kecohnya... says:

    tahniah la dh preagnant. tp perlu ke snap gmbr ubat2 tu..awak pun tahu yg awak kawen ngn selebiti. mesti lah jd tumpuan juge..lagi2 kes jd bini no2. lg hangat org perati n usha. so…sebenarnya apa niat dan tujuan awak tu nk uplod gmbr ubat2 tu..?? hanya Tuhan je tau apa niat awak..sedikit sebnyk mesti ada rasa mcm menang bnyk dgn dayana tu kan….pls la..audit diri tu.

    0

    0
  51. Nenek Kebayan says:

    Nenek yang xda kene mengena dengan Dayana pun bole touching dengan cerita murahan ni..Apatah lagi Dayana..Semoga terus bersabar n kuat ye…Pasti ada ganjarannya…What goes around comes around…Anda insan terpilih…

    0

    0
  52. akulahperempuanitu says:

    Dayana, you deserves better…kalo mcm ni la perangai madu kor, better angkat kaki la Dayana..menjeruk rasa kor nanti…Serap muslim tu bukan ada apa punnn..harap molot maneh je dia tuh….!!!!fikir elok2 ye Dayana….this time fikir utk diri sendiri plak..ok?

    0

    0
    • Anonymous says:

      D dont wait any longer smart woman. Say bye bye to Ashraff and Sakinah.
      You deserve a better guy. Pregnant belum sarat pun baru mula anything
      can happen with the jani. Jangan bangga sangat oi SUCK Inah.
      you real succkssss.

      You bangga dengan ayermata madu yoy…eh

      0

      0
      • Anonymous says:

        Tapi tak boleh cakap…. Tau tau dengan izin Allah Dayana
        yang mengandung,,,,, Sakinah tunjok pill aja, Dayana tunjok perut. Dalam Alhamdulillah. Baru padan dengan muka Ashraff!!!

        Ialah mcm cerita ayah mu papa ku. Yang 2nd wifenya selenger..

        Mcm si Sakinah ah tu bodoh nya pempuan…..sudahla Dayan lupakan
        simamat poyo ni. You buat aik father you buat baik dengan
        dia pin dia balas mcm ni jugak….i think kekayaan dia pun hasil
        dari tunjok ajar father you. Dah banyak duit nak kahwin lain.
        Tak balek modal betul ah. Mcm Datuk K kekayaan dari xwife
        banyak duit nak kahwin lagi. Nasib baik tak ada anak . Xwife tk
        redha pun…..

        0

        0
        • DayanaOhDayana says:

          nape ye Dayana tegar tol still on dgn c serap n sesumpah ni? takkan chenta membabi buta sesangat dgn serap sampai sanggup telan apa je? betul ke crita yg ayah c Dayana tu dulu gula2kan c serap ni tuk jd menantu die sebab c Dayana ni cinta maut dgn serap??? Memg typical pompuan yg degil rasanya c Dayana ni, taksgp nk bpisah dgn serap, sayang u r well-educated n comes from a well-to-do family but u r acting like this~sesumpah n serap ni sngja je nk skitkan ati ko tu boleh ko buat donno jer? yeeerrr..syurga dibawah tapak kaki suami..but if dat tapak kaki serap dh xdenye syurga coz dh tercemar jejak kat siam duluhh..sooo Dayana cakp byk pun xguna..u r ur own worst enemy!

          0

          0
  53. Menyampah says:

    Ini semua POYO!Hakkktuiiiii!

    0

    0
  54. Anonymous says:

    Dasar manusia xde hati perut..dh la merampas laki org..pstu buat muka x malu..dan skrg ni tunjuk lg prangai kau yg mmg nmpk sgt x mnjga psaa madu x rela kau tu..dasar tahi! Lako ko pun sama babun ng ko! Aku hrp dayana jmpa kbhgiaan baru..sila lq bjuang utk kbhgiaan dan masa dpn awak..jgn la ditunggu lg si serap tu.

    0

    0
  55. Mirai Suenaga says:

    Perasan diri tu femes cam Erra Fazira

    0

    0
  56. Anonymous says:

    Ade aku kesah??.. sok ko ade anak pmpuan,laki anak ko pulak kne rampas..

    0

    0
  57. ina says:

    ape ig si sakinah ni? ade sape2 tau tak

    0

    0
  58. bobcat says:

    alahai kinah…. ko yg ngandung aku yg loya ni kenapa….? mual sesgt tekak ni kalo ko ada depan aku wajib aku throw up kat muka kemek ko ha… ko ni mmg hati busuk otak pun ada sedikit retarded aku rasa la… ko tau satu malaya meluat dgn ko, ada hati nak upload gambar folic asid ni bagai?????? si aserap ni pun aku mual asyik menafikan sesuma menda yg kemudiannya terbukti benar ni nape la agaknye ye.. awk tu bwk imej islam, tapi asyik membohong je kejanya ini sifat MUNAFIK, awk tau ke x??? kalo niat nak jaga hati isteri pertama pun, NIAT X MENGHALALKAN CARA oiii serapppp…!!!!

    0

    0
  59. nurin says:

    Sakinah.. awk dh amik yg org.. kena lar beralah sikit..
    betul.. awk nk share good news.. tp awk kena jga hati Dayana (1st wife)
    saya tak lar tak percaya takdir..
    takdir jugak yg menemukan awk dgn asraf dan menjadi isteri die yg sah..
    jgn lar menambah luka di hati org lain..
    Apa2 pun.. tahniah di atas anugerah Allah ini..
    semoga ianya memberi sinar dalam hidup kamu

    0

    0
    • hidayah says:

      1st ayat xbole blah. hak ape dia amik? lelaki tu sendri merelakan diri utk mengahwini sakinah…..tiada paksaan.

      klo ade yg bersalah dalam isu ni ialah asyraf muslim.

      0

      0
  60. Anonymous says:

    Ni mesti hari hari siang malam pagi petang main. Tu yg sangkut.

    0

    0
  61. whiteboardmarkermerah says:

    Aku pelik betul komen2 kt sini. Yer memang mamat tu salah pi menikah sorok2 tak bitau bini. Dia tu berdosa ngan bini dia. Antara dia ngan bini dia. Bukan berdosa ngan korang pun. Sampai nak mendoakan dia gugur segala. Astaghfirullah. Korang sedar tak korang mendoakan Allah amik anugerah dia kat orang lain? Yang belum tentu ada pun. Macam tengah merancang je. Dayana tu pun belum tentu mendoakan si kinah ni gugur. apa hak korang nak doakan dia keguguran? Tak faham aku.

    Yang anti sangat pun tak faham gak. Dia letak kat instagram dia sama macam orang biasa letak. Kau orang ade bising ke kalau jiran sebelah rumah kau tu letak gamba ni kat IG dia? Ini korang bising sbb dia kawen ngan si cerap. Like hello, dia kawen ngan siapa pun dia tetap bukan celebrity. KORANG KORANG KORANG yang angkat dia jadi celebrity dengan buat kecoh camni. Cuba kalau buat deeeeek je ngan apa benda pun dia upload segala, takde masalah pun. Pelik betul bila korg bising dia bajet celebrity sedangkan korang yang besar2 kan bende ni sendiri. Aku IG dia pun aku tatau kewujudannye. Sampai la ni tak tau IG username dia, sbb bagi aku dia bukan celeb pun aku nak stalk. :|

    Over pengomen semua dari Dayana. Ni lah dia, lebih sudu dari kuah. Cet.

    Memadukan isteri tu tak haram, tak pernah haram, dan takkan pernah haram. Tak berdosa selagi ikut landas Islam, dan takkan pernah jatuh dosa selagi ikut landasan Islam. Kahwin kat Siam pun tak salah dari segi Islam, selagi cukup rukun nikah. Nikah kat mana pun sama hukumnya, sama rukunnya. Menyakiti hati Dayana? Maybe? Kau ape de tau dia adil ke tak adil ngan Dayana? Dayana tak cakap ape,korang yang lebih. heh. Funny.

    0

    0
    • T says:

      100% setuju. Semua yang bising ni LEBIH SUDU DARI KUAH.

      0

      0
    • Alis says:

      memang lah kawin tak salah TAPI menipu tu salah dan berdosa. bukan dayana je dia tipu..seluruh Malaysia kot. cer kau kira2 berapa byk dosa yg asyraf tu dpt dengan menipu rakyat Malaysia.., tak boleh ke ckp straight to the point kan senang, dia menipu tu yg org marah sgt

      0

      0
      • Halim says:

        once a liar, always be a liar

        0

        0
      • whiteboardmarkermerah says:

        Dia menipu sampai ada yang doa anak tu gugur la tak dapat zuriat la ape la. Ya Allah.. Suci sangat ke semua org ni? Suci sampai xpenah menipu langsung? Tak pernah dosa langsung? Maksum sungguh? Marah tu marah la, tapi jangan la sampai lupa adab sopan, garisan dalam agama.

        But seriously, Dayana tu diam je takde bising apa. Korang punya mengamuk macam korang la yang kena madu. Pelik betul.

        0

        0
        • hahaha lawak betul says:

          MEMANG AKU SETUJU SESANGAT LA DGN COMMENTAR COMMENTAR JOYAH KAMPUNG PISANG KAT BN NI….YG EMPUNYA DIRI OK JEK YANG TAKDE KENA MENGENA DAPAT DOSA KERING….BERSUSUN SUSUN KAT MASHYAR NANTI NAK MINTAK AMPUN KAN KINAH NI..TAK PASAL PASAL….

          ISU RITA RUDAINI PUN SAMA …SEGALA MACAM SUMPAH SERANAH MAKI RR SAMPAI BERATUS RATUS YANG TUKANG LIKE…BERSUSUN JUGAK LA KAU ORANG NANTI DI MASYHAR NAK MINTAK AMPUN….

          WALAU APAPUN DALAM ISLAM MENGUMPAT MENGFITNAH MENCACI MENGHINA TETAP DOSA BESAR !!

          ALLAH MENGAMPUNKAN DOSA DIA DENGAN HAMBANYA…TAPI ANTARA HAMBA DAN HAMBA ITU URUSAN MASING MASING…ADA PAHAM TAK??

          0

          0
        • kit kat says:

          whiteboardmarkermerah…. org lain tak adalah munafik mcm ashraf, dah lah menipu..tak mengaku pulak. boleh pulak pusing kanan pusing kiri nak ignore benda betul, nampak aja mcm alim tapi tak guna kalau munafik, seriau aku dgn org menipu ni, sekali menipu tak mustahil akan buat lagi

          0

          0
      • Anonymous says:

        @whiteboardmarkermerah….ek eleh…kena kat batang hidung kau kena tipu baru padan muka kau, asyraf tu pengamal perubatan islam tapi kerjanya kaki kelentong. buat malu agama islam je ada org mcm tu, kalau dia berterus terang..tak ada nya org menyampah..ni tak pura2 alim padahal PENIPU

        0

        0
    • cucuq badak says:

      kalau x nak org komen, simpan sendiri la cerita ni x payah nk post kt insta bagai…

      0

      0
      • whiteboardmarker says:

        Bukan mintak comment pun? Dia mintak doa pun probably dari kawan2 dia kat IG mane sape tau? Aku letak gamba ape dlm IG pun xde masuk blog nara? Sebab aku bukan retis kan takde org nak tau. So dia ni retis ke? Bukan gak kan? Dayana tak cakap ape, diam je, korang lelebih kenape? Aiyo..

        0

        0
    • baby kiko says:

      ala, kalo jiran aku buat gini n aku bising2 pon bukan satu malaya tau..sebabnye jiran aku tak femes, orang kampung sebelah pon tak kenal..bukan macam kes diorang ni..apedaaa

      0

      0
  62. Anonymous says:

    Xpayah nak show off sgt lah minah kinah xsedar diri oiiii! Dah la perampas, pastu konon2 nk canang satu dunia yg ko dh bunting. Phuiii la kt kau & jantan yg xtahu malu tu! Ingat sikit, jgn nak riak sgt. Kite xtahu akan datang anak kau tu cmne. Tuhan bayar cash jer nanti baru padan muka! Satu dunia hentam kau! Semua benci kt kau kinah! Betina xsedar diri!!!!

    0

    0
  63. deheart says:

    mengapakah aku merasakan mereka adalah pasangan y DASYAT??? hermm….

    0

    0
  64. mak jemah.. says:

    jap jap wehhhh..bkn ker name sakinah nie wan sakinah?kalo g klinik kan slalu dorg letak nme penuh xtermasuk nme ayah la..conpius lak..ntah2 sakinah laen kot

    0

    0
  65. jahatnya la perangai..post pic cam 2..nmpak sgt nk perli dayana..rezeki 2 dr Allah..die berhak tarik bile2 masa die nak..jgn takbur..

    0

    0
  66. Jojo says:

    Perempuan tak tahu malu…pelikla baru kejap je kawin da mgandung..bole plak detect ye..show off sgt..aku pon xnak doakan prempuan gatal mcm ko

    0

    0
  67. sabar jelahh says:

    tak perlu rasanya nak show off macam ni. fikirlah jugak hati isteri pertama. jangan sampai Tuhan tarik balik nikmat tu.

    0

    0
  68. kesian says:

    kesian pulak aku dengan dayana..mesti dia terasa sakinah upload pic ni..

    0

    0
  69. pah says:

    lebih baik abby abadi kawen dengan lelaki muda dr laki org..walaupon mulut cam choiii!!!!!

    0

    0
  70. stalker says:

    ape ig sakinah ni?? nak jd stalker..

    0

    0
  71. Anonymous says:

    ini blh bikin panasssss!!!!

    0

    0
  72. kakak sentap says:

    saya kagum sifat Dayana sepatah kata pun tentang ashraf tak pernah di keluarkan dari mulutnya.. apatah lagi nk burukkan si ashraf tu.. Berbeza dgn artis2 lain contoh kes Rita Rudaini n Aidil..Dayana tu pendam je sorang..Please la Sakinah.. Tolong set mind anda bhw anda Bini no 2.. Ashraf Muslim please jaga hati dayana..kalau awak bole layan sakinah dgn tgk wayang sebagainya.. Tak salah awak luangkn masa or ubati hati dayana..

    Kuatnya hati dayana tempuhi kehidupan mcm ni, belum tentu wanita seperti di luar sn seperti awak..

    saya tau sakinah n Ashraf x kan baca komen kita.. TAPI INGAT! HIDUP NI KAN BERPUTAR..

    love
    KAKAK SENTAP

    0

    0
  73. ..................... says:

    wauuuu…dari atas smpi ke bwh aku baca komen semua menghentam sakinah..so aku dh x payah nk komen lagi le sb ap y aku nk ckp ko org semua dh komen…

    0

    0
  74. New mothers who experience a misca says:

    hurm..makan asid folic aka ubat tambah darah memang untuk orang mengandung tapi tak perlu la nak dihebahkan perkara yang sebegini..anda maybe mengandung 6 minggu tapi pada usia 12 minggu masih boleh keguguran (bukan berdoa tapi untuk informasi sahaje)..dan AM, janganlah menafikan apa2..dulu tak kawen pon menafikan jugak..tup2 kawen sudah..sekarang nak menafikan lagi? pade S pon, kalau mengandung, alhamdulillah..tu rezeki dan amanah allah pada awak..so, jage la elok2..

    *new mothers who experience a miscarriage*

    0

    0
  75. Anonymous says:

    apa la ye si sakinah ni…kalau btl dia sakit atau mengandung sekali pn jgn le kecoh n bagi tahu semua org..diam2 sdh le…agak dia ingat dia ni glam sgt ke…setakat kawin ngan retis y sejuk beku tu jgn nk berlagak la sakinah oiiii…dh le ko tu perampas hak org….agak dh x tahu malu ke atau ko memg muka x tahu malu…..jaga la hati y d sebelah pihak sana…ko ni memg x tahu malu la sakinah….aku y pompuan ni pn rasa malu ngan perangai gedik ko ni…

    0

    0
  76. T says:

    Typical malaysian. MENGANDUNG SALAH TAK MENGANDUNG LAGI SALAH. Nanti tak mengandung kata KARMA pulak. Habis tu dia nak upload apa pun ikut dia lah, dah tu instagram kau orang yang upload gambar teh ais tu takpe pulak? Takpun yang dok ootd sekali tag brand tu lagi lah hai gamaknya macam orang nak tau sangat setiap inci brand apa yang ada kat badan awak tu. Dia upload gambar ubat tu bukan dengan caption “AKU MENGANDUNG NI. KAU ADA?” So…meleis.

    0

    0
    • Anonymous says:

      T.. ko orang negara mana ye..
      nigeria ek

      0

      0
    • Anonymous says:

      T kaum@sahabat@ sakinah sendiri

      0

      0
    • Miss M says:

      agree with T. sometimes people keep find other people fault. either its good news and bad news.on sakinah’s cases,what ever she done,walaupun buat perkara baik,people keep seeing her as a bad thing and show or bitch..and i feel its not good for you all. should not do that actualy.

      0

      0
    • pensil2B says:

      tengok lah yer, case by case….
      Die ni berstatus ist3 no 2….
      perlulah jaga hati kakak yg no 1 tu…

      kalau die tu bernikah dgn org yg bujang, dan dinikahkan di negara tanah tumpah darah die, xdelah org nak bercerita bagaiii….

      mmg semua yg dilalui tu x salah sbb ketentuan Allah s.w.t
      tapi cara nak tayang @ tunjuk @ paparkan kisah hidup yang die lalui tu salah…

      x kene batang hidung sendiri boleh lah cakap, cubelah kite ni diletak kan di tempat kakak yg no 1, blh pulih lg luke org tercinta bnikah di Siam, madu pulak tayang ubat2an yg berkaitan kehamilan. Hanya Allah yg Tahu betapa tabahnya hati die sebagai seorang wanita dan ist3.

      Peace :D

      0

      0
  77. ila says:

    ala….kdg2 org amik asid folik sbb persediaan nak pregnant atau mmg diawal kehamilan.Tapi rasanya tak perlu la nak heboh sana sini…sbb tak tahu la org gembira ke tak sbb the way kisah awak pun org dah tak suka.
    to Sakinah, Allah nih maha adil.takut2 anti dia amik balik apa yang dia bagi sbb tindakan awak ni mcm nak memberi dayana tuh malu dan jeles.berhati2..mengandung lagi tak bersalin jgn dok gembira sgt..anytime je Allah boleh amik.yang dah anak kat luar pun
    anytime je Allah boleh amik …huhuhu jd WASPADA

    0

    0
  78. Puiiiih.. says:

    Dah terbukti kawin lain sbb nak anak..puiiii..
    Lain kali xyah nk nafikan kawin lain sbb anak..
    Sakinah ni pun satu, x payah kot nk kecoh 1dunia..
    Jaga ckit perasaan madu..
    Dah bagi kawin dah cukup baik..

    0

    0
  79. kembang says:

    asraf ni elok dapat bini macam rita. baru dia tahu langit tu tinggi ke rendah. tak reti2 nak bersyukur dapat isteri macam dayana.

    0

    0
  80. mami penang says:

    Nak kinah, mami ni bukan org muda mcm yg lain2 kt sini. Mami dah jadi nenek. Sebagai org tua mami nak pesan kt cek, waktu awal2 mcm ni x payah lah dok heboh2 sgt lagi, biarlah kandungan tu betul2 dah kuat ada dalam rahim cek. Lagipun cek kena juga faham kedudukan cek sbg isteri no. 2. Ingat.. ada hati lain yg perlu dijaga. Lagi satu, hidup kita ibarat roda. 1 hari kita di atas mungkin 1 hari lain pulak kita akan di bawah & langit tu x selalunya cerah… ingat tu cek..Istighfar banyak2 kalau cek rasa cek dah buat silap. Ok?

    0

    0
  81. fadura says:

    Aku xder twitter…instag….FB – dah bertahun tak update.xper lah..ketinggalan zaman cket.asalkan xsemua org tahu hal peribadi aku.

    Benda2 camni pun nak info kat org??..aduhai..xtau lah nk ckp.

    0

    0
  82. Anonymous says:

    bajet glamer dgn byk peminat sgt ke?

    0

    0
  83. Anonymous says:

    Ubat mcm dh bnyk biji habis dimakan tu.
    Sediakan kalkulator kawan2!

    0

    0
  84. Tipah says:

    Yg aku x tahan tu si serap tu usap perut kinah dpn khalayak. Lepas tu nafikan pulak. Apa hal dgn si serap tu. Semenjak beristeri 2 ni dh makin bengong. Kalau kau ni suami yg baik, x payah la buat mcm tu. Nk usap2, balik la rumah. Jaga la hati dayana tu. Dia masih isteri kau. Kepada kinah, jgn nk gedik sgt la… Sapa2 yg jumpa kinah ni nanti kat public, tolong sekeh sikit kepala dia ni. Kot2 hilang biul pempuan ni…

    0

    0
  85. rin says:

    Perlu ke?bini no 2 ptt lbh merendah dri dan menjaga hati isteri petama..klu iktkan hati,serius aku marah giler dgn kinah nie,da la perampas,xde perasaan ke?lukekn hati wanita lain demi kebahagian dri ko,ape ko rse skwg?motif?kesian dayana,makan hati je dgn madu nye yg over nie…sabar lah dayana,semoga kamu cpt hamil,bahagia dan tabah..amin..amin..pd si suami serius la aku tngk drama ko pon dah xhingin!sakinah dunia nie milik allah,jgn terlalu berbangga ye!

    0

    0
  86. SH says:

    Asraf ini konon pengamal perubatan Islam..cakap bohong bertingkat-tingkat. Bini no : 2 pulak hmmm ntah la nak kata apa sebab semua org lain dah komen.. Buat Dayana tabah, sabar dan sentiasa panjatkan doa yang baik-baik kepada Allah yang Esa buat suamimu, madumu dan terutama dirimu..

    0

    0
  87. CANDY CRUSH says:

    TAHNIAH LA YE ATAS KESUBURAN ANDA…(mcm ko je leh beranak pinak)..

    0

    0
  88. emira says:

    terserempak dengan diorg masa kt hospital putrajaya..i guess she is really pregnant kot

    0

    0
  89. NO HAL says:

    tolong la kinah jgn nk show off sgt!

    sakinah ni mcm takde perasaan langsung..dah la rampas laki org pastu nk belagak konon
    dia peknen…dok diam2 je la…takde sape kot nak amek tau hal ko..ko bkn artis pon…sedar diri sikit…

    ko hepi diatas penderitaan org lain.. itu fakta okey!!!

    0

    0
  90. lynn says:

    Aku pun blum pregnent lg. Tgk adik2 atau kwn2 yg kawen kendian pun aku dah rase sedih…….apatah lg Dayana bila tahu madunya dah ngandung…maunye tak nanges!! m(_ _)m

    0

    0
  91. fiona says:

    asyraf muslimm xmengaku??hmm..alaaa..kalu dlu dia boleh menipu,xmustahil kalu skrg ni pun dia menipu lagi kan…

    0

    0
  92. Manja says:

    DIYANA…. LEAVE ASHRAF, YOU HAVE A GOOD CARRIER.. FIND A BETTER PARTNER IN LIFE NOT ORG YG HYPOCRITE, A LYING BASTARD.. LOOK AT SAKINAH, A DELIBERATE ACT SHOWING SHE IS A FOOL, CHILDISH & NOT WORTH ARGUING ABOUT.. INSECURE & ATTENTION SEEKER..

    0

    0
  93. KAWE says:

    baso nate kinah nga serapp gilo…. xreti jago hati….. bodo…. muko supo beruk …. beci aq nate 2 ekor nim…. dei bodo… bodo pah mapuhh la…. xpade duk bumi nate 2 ekor ning….mu mri kelate…. aq gocoh mu bia mapuhh… ingt molek sgt lh nikoh kt siam…. entah2 serapp kutip kinah drpd pelacur2 kt siam x,,, sbb dh telanjur….

    0

    0
  94. Maria says:

    AKU DULU PREGGY PON DOC MAKAN DUPHASTON = NAK BAGI RAHIM AKU KUAT, SO PERATUS NK GUGUR TU KURANG, TP KLU JANIN MMG TAK KUAT, UBAT TU PUN BUAT KN TURUN DARAH..
    AND AKU MAKAN GAK FOLIC ASID(YG PIL COLOR KUNING)

    PS tak yah lar upload cenggitu… jaga skit ati yg 1st… suami awk dh jaga ati isteri dia yg 1st… awk tu yg menumpang kasih, BERADAB SIKIT YE!! hahah emo tehtibe

    0

    0
  95. cikikaka says:

    ape nama instagram sakinah? sape tau?

    0

    0
  96. Kelate demo says:

    Makronah ni macam rozi citer “derhaka seorang madu”…tv3

    0

    0
  97. preggy women says:

    ala..aku pun mengandung juga kinah oi… takde plak aku terpk nk upload gambar ubat2tan or pregnant test.. ade je instagram,fb,wechat semua.. cukup la ko laki bini berdoa utk kesihatan kesejahteraan.. ko pos cmtu,bukan ramai doakan yg baik,lagi jahanam ko dapat.. silap hari bulan,ada bini2 gangster sabotaj ko.. ha…jgn memain kuasa wanita ni.. bab perampas,merampas ni,mmg dibenci oleh kaum wanita…
    sila la jaga hati wanita lain,dh merampas 1 hal,laki menipu 2 hal,ni nk sakitkan hati madu dh 3 hal…
    renung2kan lah ye cik puan kinah oiiii….

    0

    0
  98. PTM says:

    sakit lak hati aku dengar berita ni

    0

    0
  99. Yeyee says:

    Mungkin ada hikmah dayana blum mengandung…mana tau dayana akn jmp someone better in the future tnpa terikat dgn ank bsama ashraf tu…Allah sebaik-baik perancang..

    0

    0
  100. Pavlova says:

    tgk article ni terus aku terimagine Sakinah cakap mcm ni,

    “Puas hati aku, baru kawin dah peknen. Yg kutuk2 aku bagai, terima kasih dgn kutukan anda.”

    sakit lak hati aku.

    0

    0
  101. Anonymous says:

    sudah2 la tu…si dayana tu xckp pape pon…ape kata kite ikot mcm dayana…sabar jer..yer korg sakit hati tp cube korg rasa sakit hati die cmne…congrats la sakinah…yg penting anak tu halal kan..dieorg kahwin…just xperlu sgt la nk show off sbb still masih awal lg..mcm2 bole jd..

    0

    0
  102. joyah spot benci wanita perampas says:

    ish..dayana tu lg la doktor..die tau tu ubat ape….saba je la…

    0

    0
  103. mama muda says:

    aku lepas 3 thn kawin baru pegnant rase sgt2 sdih jike org tanye bile nk pegnant..tk pyhle show off sgt perasan kite lebih hebat dr madu..bole beranak tk bmaksud anda lebih mulia disisi tuhan..setiap yg riak tu akan ada akibatnye..

    0

    0
    • mimiloma says:

      Lantak ler dia nak show off ke apa..perut dia..badan dia..yg kau nak terasa apahal? dia bukan kasi kau tgk pun gambar tu..dia share dgn org2 terdekat dgn dia je pun..cuma org2 mcm Nara dan suku sakat blogger serta wartawan hiburan aje yg suka sgt selongkar page org, gembar gembur cerita org sampaikan masyarakat pandang serong..kalau Nara tak tunjuk gambar ni, kau pun tak rasa apa kat si Kinah tu kan? kena belajar terima fakta dan realiti ler..

      0

      0
      • DayanaVsSakinah says:

        Dia dh kawen dgn artis,patutnya dia tahu dkt mana limit dia….kalau dia kawen dgn mamat yang xtitle artis,mmgla takde org heran,ko pun tak heran..takdeorg kisahpun ko nak publish mengandung ke tak..kalau dh nama artis,suar dlm ko pun masyarakat nak tahu warna pe.ko dh ambil laki orang,lpstu ko sibuk nak show off..takdenya bini no2 perangai mcmni,sllu bini no2 tahu hak dia dkt mana..Aku tengok zarina zainuddin kawen dgn suami org,sampai beranak pinak,down to earth je.lagi dl ziela jalil isteri no2,takdepun kuar mcm2 statement,kuar magazine pun jarang rasanya/.takpernah aku tengok bini no2 terover mcm dia..dayana itu ppuan baik,takde lgsung kuar pe2 statement walaupun laki dia menduakan dia..kawen br 2 tahun,member aku kawen 5 tahun,br je mengandung..Allah nak uji hati ashraf tu,tengok setia ke tak..nampak sgt tak setia..br takde anak,dh kawen lain,kalau sakit,terus cerai kot.Gemuk ke kurus,itu fizikal,org gemuk blh jadi kurus,kurus blh jadi gemuk.Mmg tak suka langsung dgn ashraf.Tak layak dia dapat diyana at first place..Cakap belit2..kalau niat dlm hati,nak curang,akan curang.klu niat dlm hati nak setia,dtglah seribupun wanita cantik,seribu lelaki hensem,takkannya curang..pokok pangkal tanya ati.

        0

        0
        • MimiMasakLomak says:

          kalau isteri / suami tak boleh memberikan zuriat, mmg dibolehkan utk meninggalkan / berkahwin lebih (kalu lelaki laa)..kalau lelaki mati pucuk ke, isteri ada hak untuk minta dilepaskan..kalau tak dilepaskan, boleh minta fasakh kerana tuntutan batin tak dpt dipenuhi..so, kalau betul lah ashraf kawin dengan 1st wife tu dan dah mencuba mcm2 utk dpt anak tapi tak berjaya, makanya 1st wife tu kena redha sekiranya diceraikan / dimadukan..apapun kat sini, itu marriage life mereka..hanya mereka yg tahu kenapa itu kenapa ini..mungkin juga si 1st wife tu diam sebab dia mmg tahu kelemahan dia (tak dpt beri zuriat) jadi dia hanya mendiamkan diri dan redha (sebab laki dia dah nikah dah pun), dan sekiranya dia bising mungkin akan ada tindakbalas dari suami yg boleh memalukan dia dan keluarga..

          mimiloma, ada betulnya cakap org atas ni..sebab dia kawen dgn artist dan statusnya sbgai 2nd wife..so, pandai2 le bawak diri..kannnnn

          0

          0
  104. luke pritchard says:

    to madam sakinah…

    alhamdulillah…kalau awak da pregnant..
    kalau belom..insyaAllah akan datang suatu hari nanti…
    tetapi, madam sakinah kena la menjaga perasaan orang lain…terutama diyana…diyana da jaga perasaan orang lain banyak sangat terutama perasaan ashraf dan madam sakinah sehingga perasaan dia sendiri terkontang kanting terabai…dan sepatutnya awak harus jaga perasaan dia lebihhhhhh lagi dari yang dia buat. Orang tua kata, kita sedar diri, berpijak di bumi yang nyata. Hidup ni macam roda…entah esok lusa pancit ke…wallahuallam

    salam.~

    0

    0
  105. kinah podah says:

    kinah markonah. menyemak je la kau. spesis perampas yang tak sedar diri, bajet bagus ambik laki orang pura-pura suci dalam hati ada dengki.

    0

    0
  106. KingMidas says:

    aku tak anti sakinah ni, pada aku mereka berkahwin tu bagus sebab ashraf dan sakinah buat benda betul walaupun nampak tak berapa elok di mata masyarakat..tapi bab amek gambar ubat, then post ke internet ni poyo pulak aku rasa..sapa2 pun yg buat camtu mmg aku akan rasa poyo..erti kata lain adalah dia nak membuatkan org2 lain terteka2 kenapa dia makan ubat, ubat jenis apa, etc..attention seeker kah seperti budak adik si syarifah haslinda tu? serious poyo ok!

    0

    0
  107. akukeranijambu says:

    Setelah sy membaca komen-komen di atas, dapat sy simpulkan ramai yang mengecam perbuatan sakinah. Sy sebagai seorang wanita dan isteri yg dah kawin selamahampir 3 thn tp masih belum dikurniakan zuriat dapat membayangkan perasaan dayana. Poligami hukum Allah yg tk boleh ditolak…suami juga bukan hak mutlak seorg isteri. Tp sakinah cubalah selami dan hormati perasaan dayana. Cuba letakkan diri anda di tmpt dayana. Betapa hancur dan luluh perasaan wanita itu. Kegembiraan anda dikurniakan zuriat tk perlu dihebahkan di khalayak. Memadai sujud syukur di atas nikmat yg Allah kurniakan itu yg mana tk semua wanita di luar sana berpeluang merasainya…

    0

    0
  108. minah says:

    “derhaka seorang madu”

    0

    0
  109. Rara says:

    Kuatnya ujian Allah buat Dayana. Pasti ada rahmat yang tersembunyi. Kadang kadang sesuatu hikmah hanya boleh diihat di akhir kehidupan. Worry not dayana, the race is long!

    0

    0
  110. Makcik Rasional says:

    Satu kali kamu menipu, jangan expect orang akan percaya kali kedua,ketiga,empat,lima,enam,tujuh,lapan dan lapan lagi

    0

    0
  111. nokia cap bulu kaki says:

    aku pregnant juga, tp aku segan nak upload2 gambar tunjukkan yg aku dalam fasa kehamilan..sebab ramai kawan aku yg dah lama kawin x dapat anak, abang aku sendiri x dpt anak lagi..kita fikir perasaan mereka..punyalah aku nak jaga hati org..tp ni, dah la merampas, takde sekelumit pun rasa serba salah..aduihla..dari sini kita tahu hati dia macamne..

    0

    0
    • Anonymous says:

      btul tu..jangankan nak jaga hati madu camni,hati family n friend yang tak mengandung lagi pun kita tak sanggup nak lukakan…

      0

      0
  112. mak minah says:

    apalah bising2 pasal diaorang, umur 32 AM tambah 1, nanti umur 40 AM tambah lagi satu…masa tu baru Sakinah tau…

    0

    0
  113. cik kim says:

    Kalau ade pompuan lain dalam hati .. dalam masa bertunang ke.. nak kawen ke.. pegi aje la kat pompuan tu.. Jangan nak menyusahkan bakal isteri. Isteri anda berhak untuk hidup bahagia

    0

    0
  114. minah jambu merah biru says:

    ciannnnn si dayanaaaaa si laki dia asek2 jalan2 ngan bini mudaaaaaa ajeeeee….mentang2 si sakinah ni slimmmmmm asek2 jalan2 ngan diaaaaa aje huh !!! kenape tk jalan2 ngan dua bini skali ???? malu pasal dayana gemok ????

    0

    0
  115. Aku Sebatang kara says:

    Meroyan la lu sakinah! Adakah sakinah terkena badi akibat merampas laki org?

    0

    0
  116. Vandetta says:

    Aku tak sebelahkan mane-2 pihak. Dari aku maki-2 tambah dosa aku je. But Wan Sakinah ni pun 1 , dah lah kes kawin kat thailand tak settle lagi tapi sibuk wat kontroversi baru. Kau tu patut jage hati pihak yg 1st. Ntah ape-2 je kan.

    0

    0
  117. hamba allah says:

    Sakinah markonah…seronok hancurkan hati dayana??
    Seronok lukakan hati dayana lagi??
    Semoga awak terus bahagia atas kesedihan dayana..
    Semoga family awak kat ipoh tu bahagia dapat menantu artis
    Kau..bapak mertua kau pun kau tak pernah jumpa lagi..
    Mak bapak kau pun tak pernah jumpa mak bapak ashraf
    Family awak memang desperate kan..pergi siam dulu before g melaka..
    Kesiann..

    0

    0
  118. mama mia says:

    masa bulan 4 tu, ashraf menafikan pasal poligami ini. tup2 si si sakinah ni lak buat cerita kat wartawan kata dia bini no 2 dengan bangganya. ni la first time aku dengar orang nak jadi bini no 2 duk kepoh dengan show offnya.

    selalunya orang tak show off sebab segan nanti dituduh perampas. tapi ayat dia lak macam nak kata si dayana ni yang jadi orang ketiga konon2 nya yang dia dengan ashraf ni da lama berkenalan, and atas sebab2 tertentu si ashraf ni kawen dengan dayana. what the fish!!!

    kepada sakinah,
    kes secret marriage awak tu belum reda lagi so kena pandai2 bawa diri la sis. klu la ko mengandung pun tak payah lah show off sampai macam ni. fikirlah perasaan orang lain terutama kakak awak tu. dahlah sekarang masih heboh pasal korang berkahwin sebab zuriat. si laki ko boleh senyap takkan ko yang perampas ni nak lebih2. ingat sikit la, what goes around comes around. apa kata awak pergi berguru dengan zarina zainuddin tu. mintak tunjuk ajar dekat dia macam mana nak bermadu

    ni prinsip zarina tu, pe kata ko cuba renung2kan
    ~~Alhamdulillah, saya masih berpegang pada prinsip utama yang tidak pernah luntur sehingga kini iaitu isteri pertama tetap yang pertama selamanya manakala saya datang dalam hidup suami saya setelah dia mempunyai segala-galanya, sedangkan saat sukarnya bermula bersama isteri pertama.~~

    kepada dayana,
    bukan aku nak pelagakan korang yer.
    tapi ko ambik apa yang terjadi ni sebagai ujian ko. yela, cakap memang senang. tapi yang penting ko ambik apa yang terjadi ni untuk mendekatkan diri kepada DIA. Jangan disebabkan ko tengok si sakinah tu pakai baju ketat2 ko pun nak ikut. tak payah!!!
    yang penting sekarang ni, masa ko yang terluang tu isi dengan muhasabah. sesungguhnya orang yang bersabar itu akan dapat makan tertinggi disisi ALLAH SWT.
    INSHALLAH!! (^-^)

    and lastly,
    kepada yang di luar sana SAY NO to SECRET MARRIAGE. mudah atau tidak jalan kita bergantung kepada niat, dan hasil yang kita dapat jugak bergantung kepda niat kita.

    ~~Dari Amirul Mu’minin, Abi Hafs Umar bin Al Khottob radiallahuanhu, dia berkata: Saya mendengar Rasulullah Shallallahu’alaihi wasallam bersabda : Sesungguhnya setiap perbuatan tergantung niatnya. Dan sesungguhnya setiap orang (akan dibalas) berdasarkan apa yang dia niatkan. Siapa yang hijrahnya karena (ingin mendapatkan keridhaan) Allah dan Rasul-Nya, maka hijrahnya kepada (keridhaan) Allah dan Rasul-Nya. Dan siapa yang hijrahnya karena dunia yang dikehendakinya atau karena wanita yang ingin dinikahinya maka hijrahnya (akan bernilai sebagaimana) yang dia niatkan.~~

    renung-renungkanlah (^_^)

    0

    0
  119. SUCK kinah says:

    Anak siapa agknya sakinah ni ya..aku musykil, klau dia dtg dari kluarga yg baik2, x akn kluarga dia restu & izinkn anaknya terlibat dgn laki org & kawin di thai aritu..tergesa2 sgt, itu la 1 ksilapan paling besar si Asraf, aku ttp kata yg asraf sgt malang terlibat dgn betina ni, abis hancur nama baiknya selama ini, percaya la, dgn terlibatnya asraf dgn dia akn memusnahkan karier & nama baik asraf, wbpn, ada hikmah utk asraf wpn pahit..awal2 lg kelakuan dia mmg xsemenggah, tu sbb org panggil ‘betina’..x ada perasaan malu & bersalah langsung, betina ni mmg brainless btl….

    0

    0
  120. Anonymous says:

    eleh..propa je kot..aku yang tak mengandung pun makan ubat ni jugak..duphaston tu 2 fungsi untuk turun period and kuatkan rahim kalau prgnen..acid folic tu laki or perempuan pun boleh makan sebab baik untuk kesihatan.ntah2 die nak prgnen cepat2 tapi tak boleh..so makan ubat2 ni.tapi nak propa je lebih..takde cerita nak cari cerita la tu…

    0

    0
  121. Cikgu Best says:

    Daripada kita membazir masa dan tenaga kutuk2 di Sakinah ni, jom reramai salurkan doa kepada kebahagiaan Dayana. Biar Allah je balas semua benda yang terjadi. Dia MAHA ADIL.

    0

    0
  122. Anonymous says:

    Walau ape pon yg terjadi..bini ke2 tetap takkn bleh lawan bini 1….tgk sudahlah nnt…. Klu betullah dia da xsuka bini dia yg first mesti dia ceraikn da bini dia dayana…. Tp x..siap kawen senyap2 lg nk jg hati dayana….bertuahnya dayana disayangi asraf lebih dr si di sakinah…nikah elok2… Bebanding dgn yg ke 2…. Kita ni klu baik kita usaha jugak kahwin elok2….amik hati bini pertama..bab ni aku respek zarina zainudin..so humble n xdelah beria..walau dpt lki tan sri kot…
    Enkau kinah takat si serap tu apelah sgt…. Lg plak bini pertma educated kot…
    Tahniah buat dayana..anda telah membuktikan kita pompuan educated ni ada class tersendiri…walaupon menghadapi masalah kita xdelah meroyan sana sini..berebut org nk amik statement ko….tp ko tetap diam membisu….
    Pd yg nk kt suka hti kinahla fb ke insta dia, nk upload gmbar per pon jujur sy ckp perbuatan tu mmg xpatut…kena igt yg ko bukn nikah laki bujang n ada hati yg perlu dijaga…. Nasiblah ko bermadu dgn dayana yg lemah lembut..klu dgn aku ker selamat dah kena sekolah…
    Moga syurgala ganjaran bg org yg sabar mcm dayana ni…n kinah bawa2 bersabar skit xcited ko tu..mmg jenis xsabar pon..dr cara nikah sampila nk bgtau preggy…

    0

    0
  123. hantu kak limah tak balik2 says:

    kawin tegesa2 kat siam, pastu cpt sgt dah pegnen. Nanti korg kira brapa bulan dia branak. Adekah tragedi Diana Danielle akan berulang lagi?

    0

    0
  124. emy says:

    Apa2 je la sakinah oii..hrp dayana tabah la dpt madu mcm ni..

    0

    0
  125. joyah spot benci wanita perampas says:

    korang rase klinik tu femes tak?mesti ramai org call…ade sape2 brani call tnye terus kat klinik tu?

    0

    0
  126. hani says:

    puihh.. setakat rampas laki org.. pasto tayang pil preggy mcm org batak.. eee pliss la wei.. pompn kg memg ske publisiti murahan! nk heboh kt mkcik kg boleh la weii..

    0

    0
  127. lolaloli says:

    Maafla sakinah.. nama kau cntik tp perangai xbrapa cntik…
    ak rse 1 malaya ni xske ko… ksian..
    Dayana, we always be by your side,, stay strong :)

    0

    0
  128. Anonymous says:

    Sakinah, letakkan diri anda di tempat Dayana. Rasakan perasaannya. Suami anda popular, perkahwinan anda kontroversi, jadi tidak elok lah mencetuskan kontroversi lagi. Betapa canggih pun gadget zaman sekarang, anda kena ketepikan jika ia boleh menimbulkan prasangka kepada orang lain dan mengecewakan madu anda. bila anda setuju jadi isteri kedua maknanya anda telah bersetuju untuk menjadi lebih low profile drpd madu anda.

    0

    0
  129. akhila says:

    As Salam,

    Cukup2lah tu daripada 2 tuhan bagi kenikmatan hidup untuk menyakiti dan mengguriskan hati orang lain. Sepatutnya sebagai isteri no. 2 perlu menjaga adab dan lebih sensitive terhadap hati kaum sejenis. Benda kecil mcm. ni pun nak dihebahkan kepada awam x langsung sensitive dengan hati isteri 1st dan keluarganya. Hanya orang x berakal dan jiwa tu sakit yang suka mengganggu keamanan hidup orang lain pandai2lah menjaga hati orang sekeliling jangan fikir orang lain x bolh buat perkara yang sama kepada kita. Banyakkan amal yang baik ketika mengandung agar anak yang bakal lain tidak mengikut acuan negatif. Msia bukan tempat artis Hollywood/Bollywood x perlu nak kecoh perkara remeh mcm. ni ramai rakyat Msia yang mengandung x lah kecoh satu Negara. Banyakkan amalan yang baik ketika mengandung daripada menyakiti hati orang lain. Wslm.

    0

    0
  130. Mak Jemah says:

    Ubat cirit tanak upload? Kut kut makan terlebih rendang masa raya…

    0

    0
  131. Anonymous says:

    tak baik lah doakan yang bukan2 utk org lain. kutuk pun tak ada gunanya. insaf lah :) ingat dosa pahala akak akak semua :)

    0

    0
  132. botak says:

    sakinah..kalau yer pun mengandung tak yah lah nak show off sangat..Jagalah hati madu ko tu

    0

    0
  133. Mail Gonjeng says:

    agaknye la kan, lepas2 ni dia berak keluar taik hijau pun nak diupload n heboh2 tak?

    0

    0
  134. Anonymous says:

    Agak2 kalo dia dpt ubat buasir upload gak ke kat Insta?

    0

    0
  135. shina says:

    Jangan sesekali merasa bahagia dan bangga di atas penderitaan orang lain. Jauh di dasar hati tetap akan timbul rasa bersalah. Ingatan utk diri sndiri.

    0

    0
  136. bujang says:

    x rugi mereka bekerja keras, akhirnya kinah dibuncitkan setelah makan kenyang.

    0

    0
  137. kelisa4554 says:

    Kesian dayana..ashraff kne adil. Skang ni msti die lbhkn bini no 2 kn. Semoga dayana mngandung pulak lps ni..

    0

    0
  138. big bang says:

    perhhh dahsyat gile si cerap ngan si kinah ni pnye show off smpai usap2 perot di khalayak!wth la!

    0

    0
  139. Anonymous says:

    apa nama instagram sakinah ni ar?

    0

    0
  140. […] Kerana baru-baru ini ada menceritakan mengenai Wan Sakinah , isteri Asyraf Muslim yang mengambil asid folik untuk hamil. Kenapa ibu hamil memerlukan asid folik? Hendak tahu […]

    0

    0
  141. hanari says:

    semoga menjadi anak yang soleh/sholehah

    0

    0
  142. zoroo says:

    dah boleh kawin je lah….

    0

    0
  143. Cik purple says:

    Huhu..tergelak sorg2 aq bce komen kt BN…dhsyat tol..n lawak

    0

    0
  144. Apakah asid folik?

    Asid folik adalah salah satu vitamin dalam kumpulan B. Ia wujud secara semulajadi sebagai folat dalam kekacang, sayuran hijau, beberapa buah, dan juga yis and ekstrak daging lembu. Sesetengah makanan seperti roti dan bijirin sarapan diperkuat dengan asid folik.

    Mengapakah saya perlukan asid folik?

    Asid folik menolong melindungi bayi dalam kandungan anda daripada kecacatan dalam sistem sarafnya (kecacatan tiub neural) seperti spina bifida.

    http://www.babycenter.com.my/a1033084/asid-folik-mengapa-ia-diperlukan#ixzz2h3mKG5cb

    0

    0