Written by AbangNara | November 19th, 2015

Fenomena Gegar Vaganza 2 (GV2) kini sedang melanda Malaysia. Setiap hari Ahad, konsert mingguan GV2 memang dinanti-nanti oleh jutaan pengikutnya. Memang kalah Akademi Fantasia, Mentor dan semua program realiti lain. Minggu lalu menyaksikan Amir Ukays tersingkir selepas nyanyiannya menerusi lagu Yank tidak berjaya mencuri perhatian juri. Secara jujur, bagi Abang Nara ia adalah satu keputusan yang tepat.
gegar vaganza 2Untuk makluman, penaja GV2 ialah Datuk Seri Vida menerusi produknya Pamoga Qu Puteh. Sebagai penaja, Datuk Seri Vida mempunyai kuasa untuk memberikan imuniti kepada peserta yang telah tersingkir. Namun imuniti tersebut hanya boleh diberikan sekali sahaja. Jika imuniti diberikan kepada Amir Ukays, penyanyi tersebut boleh beraksi kembali pada minggu ini. Semestinya Amir Ukays berharap agar Datuk Seri Vida memberikannya imuniti itu. Kata Amir Ukays:-

Kalau saya tak dapat imuniti itu, maka tak dapatlah saya untuk beraksi dengan lebih berani dan menghiburkan. Saya tidaklah rasa kecewa, cuma apabila tersingkir di minggu kelima rasanya amat tidak berbaloi dan tidak umpphh!

Lagu Yank yang saya nyanyikan itu tidaklah mencabar sangat dari segi vokal tetapi lagu ini amat diminati ramai sewaktu ketika dahulu hingga menjadi hits yang di radio.

Jadi kalaulah Datuk Seri Vida memilih saya untuk imuniti itu, saya rasa amat gembira dan berjanji akan terus membuat persembahan yang lebih mantap

pamoga

Jika ditanya pendapat Abang Nara, lebih baik Datuk Seri Vida menyimpan terlebih dahulu kuasa imunitinya itu. Masih terlalu awal untuk menyelamatkan peserta yang tersingkir. Kalau nak guna pun, mungkin untuk Haiza, Siti Nordiana atau Farahdhiya. Apa pula pendapat anda? Sama-sama kita saksikan aksi minggu ke 6 Gegar Vaganza 2 Ahad ini. Sumber portal Murai.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

36 responses to Wajarkah Amir Ukays Mendapat Imuniti Untuk Teruskan Perjuangan Dalam Gegar Vaganza 2?

  1. Tudung Biru says:

    Kalau betul Dato Vida nak kasi immunity tu, ia harus digunakan sejurus selepas peserta tu diumumkan tersingkir. Kalau dah lepas 3-4 hari baru nak pakai……baik tak payah.

    Untuk Amir Ukays ni……urm……simpan ajelah

    0

    0
    • Cilipadi says:

      Dari Amir Ukays ni baik la Zul Handyblack tu!

      0

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Simpan dulu imuniti tu Dato Vida…
        Kalau nak guna… guna untuk org yg kita rasa layak jadi juara tapi tersingkir sbb nasib tak baik…
        Kalau Amir masuk balik pun, title juara mmg tak layak untuk dia…
        Lainlah kalau Nana, Farahdhiya atau Nassier Wahab yg tersingkir ke… berbaloi jugak guna.

        0

        0
        • Dato Vida says:

          Saya rasa saya nak guna imuniti utk Sheeda kembali bergelek di pentas GV! Saya yakin semua setuju dgn saya. Mmmuaahhhh ha ha ha ha ha ha

          0

          0
        • minah jambu says:

          sape stuju ngan kau kalau ambek shida sengau tu masok ! tk payah lah ! zul handy black yg paling bagos..minah jambu yakin kalau zul masok balek dia akan buat yg lebih baik dari yg terbaik ..percaya cakap minah jambu ni..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Dato Vida…x perlu ganggu la. Amir Ukays x best. Dato Vida kena duduk diam. Biar yg arif saja menghakimi…

          0

          0
        • Mat Sahdo says:

          Be gentleman la Amir…keluar dgn cara terhormat. Byk yg lebih layak drp ko!

          0

          0
      • Anonymous says:

        Semua yg kekal layak berada di atas pentas. Yg tersingkir move on saja….

        0

        0
    • minah jambu says:

      Dato Vida sepatut Nye kasi imuniti pada ZUL handy black bukan Amir Ukays..

      0

      0
  2. missF says:

    Zul HandyBlack!!!

    0

    0
  3. missF says:

    Immunity for ZulHandyblack!

    0

    0
  4. cinta says:

    zul handy black lebih layak ..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    kau dh mmg tak boleh nyanyi lah
    konsert pertama nyanyi lagu sendiri pun dah teruk bebenor bunyinye

    0

    0
  6. vavavoom says:

    Amir suara ok2 je tp aku lagi suka kalau zul handy black tu yg dapat. Dia terkeluar awal sangat so tak dapat nak tngok keupayaan dia nyanyi lagu2 genre lain. Kalau dato vida nak simpan dulu pun ok jugak in case ada yg lebih layak nanti.

    0

    0
  7. komensikit says:

    Hmm…setakat ni yg dah tersingkir tu selayaknya tersingkir..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ye laaaaaa ..ape guna ada imuniti ? tapi kalau dato vida nk gunakn dia punye imuniti lebih baik ambek si zul handy black daripada ambek yg lain suara sengauuuu huh !

      0

      0
  8. nok gebuzzz says:

    baik simpan dulu la imuniti tu,buat mcm Ramli ms masa kat AF dulu,dah nak dekat final baru gunakan…kalau skrang mcm x berbaloi

    0

    0
  9. nek ram says:

    da kuar buat la cara da kuar…tak payah la ada statement berbau simpati..ada rezeki lain menanti..inshaallah

    0

    0
  10. Norisam says:

    Memang tak lah ….. tak sedap manapun …. orang lain bagi genre lagu berlainan … struggle giler …. macam siti nordiana, haiza dan ramai lagi ….

    Better bagi mereka yang terkeluar di saat ahkir itu lebih baik … sebab mereka selayaknyer menerima imuniti ni ….

    0

    0
  11. orang_penting says:

    tak wajar :)

    0

    0
  12. mawar says:

    dato vida please gunakan imuniti tuk sheeda ;)

    0

    0
    • minah jambu says:

      jangan dato Vidaaaaaa u jangan ambek sheedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa u gunakn imuniti untok Zul handy black dato PLEASEEEE ..

      0

      0
  13. sotong hitam says:

    Gunakan immuniti kalau nabil terkeluar!! Hehehehe…

    0

    0
  14. Madonna Ciconne says:

    Dato Vida nak ambik balik Mamat Exist…

    0

    0
  15. Moi says:

    Oh sangat tidak wajar diberi pada Amir Ukays. Dan sangat tidak wajar juga diberi pada Zul Handyblack. Dia memang tak boleh pergi jauh. Suara semput. Simpan saja untuk peserta yang tinggal ni yang mana lebih layak.

    0

    0
  16. Corse 848 says:

    Semakin matang pengomen2..langsung tiada yg kutuk..hina..perli Dato Sri vida..mcm tu la,komen benda yg berkaitan..kalau tak tu..Tajuk cerita hal lain..tp komen dok kutuk Dato sri vida, Qu puteh..perli mcm2..

    0

    0
    • Moi says:

      Setuju. Pelik aku bila orang kutuk Dato’ Seri Vida. Rilek rilek sudaa. Kalau tak dia sponsor Gegar Vaganza takdenya korang dapat layan program ni.

      0

      0
  17. pening says:

    xpyh pujuk2 dato vida tu….sbb die akn bg imuniti berdasarkan nasihat juri…so rasenye juri x kn pilih yg dh terkeluar so far ni…diorg mmg layak terkeluar…

    ezlynnn – suare sharp sgt n pitching salu lari
    amir- amir perform best mase lagu die ngn haleeda je…lagu lain sume jd x sedap myb die sesuai nyanyi lagu tggi dr awl smpai habes je
    sheeda -mmg tone die gitu…lebih sesuai nyanyi lagu tamil n dangdut yg x brape mencabar
    zul handyblack – cnfuse knape ramai suke suare die…tone sebijik awie gaye sebijik awie…tp bezenye suare x stable….lagu kau yg bername seri tu mase low note shaky gile…best mase die jerit je…nyanyi lagu rossa yg simple pn nk buat gaye awie mmg susah la….

    so yg layan diberi imuniti klu disingkirkan – faradhiya, nassier wahab, haiza,siti nordiana….sbb diorg ni ade fighting spirit n suare mmg power….

    sekian pendapat aku….

    0

    0
  18. namaku seri says:

    nak ZUL HANDYBLACK!
    nak ZUL HANDYBLACK!
    please..come back!

    0

    0
  19. X pe la yang tekeluar tu dh ok.mmg patut la tu..pakai la imuniti tu bila mana yg x patut kluar,dikluarkan..tu yg terbaik..

    0

    0
  20. mak c kina says:

    xtau apa kredebiliti DV utk bg imuniti..ats sbb minat kt penyanyi atau penyanyi tu btl2 layak cme xbernasib baik..tp mslh nye markah dr juri, bkn undian penonton..so rse nye xde istilah ‘tak bernasib baik’…ok,faham..mgkn semua peserta markah tinggi beza anta bottom 2 cme 0.01..top 3 markah sama…cme tu je la kebarangkalian nya yg blh jadi tersingkir..tp penonton pun blh tau kot yg tersingkir tu sbb apa..

    0

    0
  21. amyra says:

    Dato Vida yang Cantik, pls pls pls!! Masukkan ZUL HANDY BLACK.

    0

    0
  22. amyra says:

    Dato Vida, pls pls pls, ZUL HANDY BLACK..

    0

    0
  23. juhara says:

    Dato Vida, pls pls pls, ZUL HANDY BLACK..

    0

    0