Written by AbangNara | April 11th, 2011

Awesome gila. Kalau tengah hari tadi Abang Nara kongsikan video Zara Ayu menyanyi lagu mat salleh, kali ini video Zara Ayu menyanyi lagu Rossa – Ayat-Ayat Cinta memang membuktikan yang Zara Ayu boleh pergi jauh. Gila best. Tak tipu punya. Kalau nak percaya korang sendiri kena tengok video kat atas tue. Terima kasih 1Tube untuk coverage ekslusif ini.

Abang Nara Abang Nara. Kenapa kat video-video yang Abang Nara share nie tak nampak sangat gambar muka si Zara Ayu nie. Tak cun sangat ke sampai kena sorok-sorok gitu?

Bukan sengaja Abang Nara atau 1Tube nak sorokkan wajah Zara Ayu. Cuma takut ramai sangat nak mengorat dia nanti. Tapi untuk tak hampakan anda, wajah Zara Ayu bersama mentornya, Adnan Abu Hassan dapat dilihat dengan membaca entri ini sepenuhnya. Jangan jatuh cinta sudah la ye ~~

P.S: Kenali bahasa tubuh wanita.

zara ayu

zara ayu

139 responses to (VIDEO)Zara Ayu Yang Mantap Gila Nyanyi Lagu Ayat-Ayat Cinta

  1. eikiain says:

    first

    0
    0
    • vinokurov says:

      kdg2, cam pelat ckit je minah zara nie..adoyai, klau ye pon, xyah lah over2 promote..ckit2 sudey

      0
      0
      • ..... says:

        masa baca entry ni, aku rasa : ‘pergh, macam mantap gler je suara zara ayu ni ‘

        lepas tgok vid tu, aku rasa : ‘hukoloh! itu jer? gebang je lbih’

        kesimpulannye, suara zara ayu ni ok je, tp tak payah lah nak gebang2 lbih. cakap gler best lah, bakal menggegar dunia lah bagai. puji sikit2 pon dah ckup okeyh

        0
        0
        • miura says:

          tak der best sangat pun…n tak r lawa sangat..sampai nak kabur video…mmmm mbiaser jer

          0
          0
        • cuteboy says:

          nothing much 2 write down….just wanna say,,i realy like da way zara ayu sing…ada pakej yg menarik…..pedulikan manusia2 goblok ni berkata…u can go girl

          0
          0
        • miii says:

          ha’ah..over sgt smpai sebutn pun xbtl…klu masuk mentor pun msti kne daa hahha..over sgt..

          0
          0
        • sukaati akula.. says:

          suara tu anugerah tuhan…tp rasanya belum mencapai tahap gaban super wow lagi…biasa saja suara beliau mcm bdk2 or artis baru yg lain..keep up~

          0
          0
        • marazwa says:

          Bukan nak mengutuk si Zara ni, but dia agak pelat kan ? HEHEH tu je Kbai !

          0
          0
        • xoxo says:

          rasenya die x pelat….

          0
          0
      • zoragon says:

        REBECCA BLACK WANNABE!

        0
        0
    • comei says:

      hmm..baru pat dengar.sore ok tp blm ada originality. still dbayangi oleh penyanyi asal.tapi,part awal tadi, dengar macam dia ada salah sebutan.

      0
      0
      • comot says:

        ‘padang’ ke ‘panang’? xyah la promote lebih2…biase je dye tu…

        0
        0
      • H says:

        rasanye dia ni pelat la..byk sebutan dia tak berapa btl sgt..ke biasa berbahasa english..tak fasih bahasa melayu

        0
        0
    • secretlove says:

      hhehehe…xdek lah sedap sgt.. muka jek bajet hebat.. soriee… syes aku ckp, ahahahhaa.. xbpe sedap nk dibndingkan ngan kris dayanti…ngan artsi2 lain

      0
      0
      • sabun fab says:

        alahai korang ni. macam korang berdendam je ngan dia. kome ni sama sekolah ngn dia dulu ke dendam benar eh ? ad komen yang sama je dari entry psl zara ayu before ni.

        dia muda lagi kan, belasan lagi kan, biasalah. nanti lelama matang la dia, sore pon power lagi. support je la if ada pendatang baru masuk. lagi baik pendatang baru macam ni dari bintang segera yang harapkan undi semata, dapat lagu english mula tension melalak xreti sebut. say good luck is enough untuk zara ayu ni. ada nasib dia, berjaya la, xde nasib nak buat camno, ramai artis skrg ha.

        nara promote, at least, ad gak benda dia nk update, ad gak benda korang nak baca, dari xde benda langsung nak update ? hah. lagi2 kaki gusip, kaki berita artis nih, mau bosan xde entry baru nara kan. haha.

        0
        0
    • secretlove says:

      hahahaha.. lawak jek sore dy.. gedik~~~ ahahahhaha

      0
      0
    • KOi says:

      apesal menyanyi macam nak terjelir lidah je?.. aku syak lidah die pendek la.. tu pasal cakap pelat.. tp,xde la sedap mane pun.. same je ngn budak AF..

      0
      0
    • cella says:

      sory 2 say… sore die xsedap…
      nothinf special pon kat sore die yg boleh org ingt kat die…
      sore xde identity…
      dah la nyanyi pon cam buat2 sore…. xnatural lngsung…
      nyanyi pon cam tahan sembelit je…..

      0
      0
    • cella says:

      xsdap lngsung….!
      sory stakat boleh nyanyi karoke boleh lah…
      nk wat album mmg tak lah….xyah nk brangan sgt lah…
      tgk die nyanyi pon aku rase nyampah syle nyebut baris2 lagu tuh…sore pon gedik smacam je die wat….
      mneran tahan berak ke hape… nk jd seorang penyanyi sore tu mau kasi natural ye dik… jgn dibuat2 konon2 jd sedap sore tuh… bile sore wat2 sedap hasilnye nympah nk dgr…

      0
      0
    • lina says:

      LIDAH DIA PENDEK LAH .. SAMPAI SAYA PUNTERIKUT2 GAYA LIDAH DAN MULUT DIA

      0
      0
  2. Pink says:

    manede vid abg nara,,haishh

    0
    0
  3. ADY says:

    Perhh powerfull mantap

    0
    0
  4. annonymous says:

    boleh tahan sedap gak suara dia.. :)

    0
    0
  5. Bawang Bakong says:

    urmm boleh lah tp kadang2 cm ada pelik ckit bunyi suara dia nieh heheee..

    0
    0
  6. Allyen says:

    Poyo tul…abg nara ni….kalo ye pun nk untung jgn la nk promote menda2 cam ni

    0
    0
  7. MizzAin says:

    hope success n jgn lupe diri bile bejaya

    0
    0
  8. Ryta says:

    Okla…tapi saper dia ni?

    0
    0
  9. aku laa stalker says:

    sape pompuan nih..?? xkenal pown..hakhaa…..

    0
    0
    • sembelit says:

      dh tentu laa di tu artis baru yg belum ada album camner nk kenal…pe la bodo nyee ko ni. nk bikin kecoh pun agak2 laaa

      0
      0
  10. sembuh says:

    suara dia mirip sape erk? mcm ada suara mcm ni

    0
    0
  11. mumu says:

    dia sebut ‘padang’ ke ‘panah’ tandus ??

    0
    0
  12. ADY says:

    cam boleh mengatasi tok t

    0
    0
  13. Emylia says:

    aaaa??? errmmm??? what??? zara who??? ooo…dun know.

    0
    0
    • sembelit says:

      no sorang lagi si bodoh yg x baca entri ni bebetul. artis baru sapa yg kenal, why u so stupid laaa??

      0
      0
  14. AbangNara says:

    Zara Ayu ialah anak didik Adnan Abu Hassan. Sekarang tgh dalam training lagi. Tak bawak keluar umum lagi. Tapi Abang NAra dapat coverage istimewa terima kasih kepada 1Tube.

    0
    0
    • Kurus says:

      aku tk leh komen…
      sebab tk smooth my downloading..

      nk gak denga..

      tp kalo dr komen2 yg ada
      suara kasar tk smooth n sebutan pelik
      tu elok bg lagu2 rocks n fast number lah…

      0
      0
  15. apam balik says:

    bayangkan dia xde rambut.agk2 lawa x?

    0
    0
  16. sembuh says:

    ok mcm shila abdul tp vokal shila lebih besar & sebutan jelas… ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=iMr5Ow5KHM0

    one more thing, aku agak penat tgk dak ni nyanyi… hehe…

    semoga zara ayu terus sukses k

    0
    0
  17. ADY says:

    cam suara rossa pun ada
    cam suara melly goslow pun ada
    tetapi mantap suara dia
    anak didik adnan abu hassan

    0
    0
  18. Dalee says:

    lembabnye video ni.. buffered je..

    0
    0
  19. aku ni says:

    peliknye tgok mulut die nyanyi.. ok la.. ade suare la..;)

    0
    0
  20. nehi says:

    sedap gak sore tapi tak smooth..macam dipaksa2.aiyo…sekian, kritikan dari juri awam

    0
    0
  21. aku ni says:

    peliknye tngok mulut die nyanyi.. oke la.. ade suare la..;)
    tapi pose xde lagi hot ke cik kak??huhu

    0
    0
  22. kaka says:

    suara ada, tp kenapa sebutan mcm pelik skit eh? mcm pelat pn ada.. sengaja buat ke? or mmg mcm tu?

    0
    0
  23. gyulee gyuri says:

    erm..suara mmg la ok..tp cara menyanyi tu mcm ter over je tgk…sebutan pn mcm lidah dia pendek je..hehehe..tp rasanya skrg byk dh penyanyi pompuan suara cmni..suara besor gtu…tp apa kaitan dengan kris dayanti plak.?nak kata suara sama tak pun..huhuhu

    0
    0
  24. a says:

    product not registered ?

    0
    0
  25. syokkk uuuuuu says:

    zara ayu ni org malaysia ke org indon?
    perkenalkan lah zara ayu kat BN ni bang nara

    0
    0
  26. ct says:

    cam suara salma Salma mentor jek…

    0
    0
  27. hurmmmmmm says:

    dia ni pelat ‘s’ ek?
    hmmm…ada nampak mcm nk tiru penyanyi asal.klu boleh biar ada identiti tersendiri.
    cuba try test nyanyi lagu baru ciptaan adnan abu hassan plak…hehe

    0
    0
  28. rocco says:

    pipinye sgt comel…i like!

    0
    0
  29. gegeh says:

    cute mcm Hunny Madu

    0
    0
  30. malayboy says:

    Suara sedap,boleh menyanyi dalam banyak genre, tetapi jika Zara dapat menyanyikan lagu tersebut mengikut gaya nyanyian beliau tanpa terikut penyanyi asal baru kita dapat menilai kebolehan or keaslian suara beliau. Sebab malaysia kekurangan penyayi yang ada identiti sendiri, bayangan penyanyi lagi masih kuat dalam penyampaian beliau…penyayi yang baik adalah seseorg yang dapat membawakan lagu tersebut dengan penuh penghayataan beliau, cara tafsiran lagu tersebut tanpa mengikut patah lengong penayayi asal. Contoh terbaik..Americon Idol..Casey….

    0
    0
  31. lalaland says:

    padang or panah tandus?????

    0
    0
  32. Din says:

    Bagi penyanyi yang baru berusia 18tahun ini Zara ayu dia mempunyai potensi yg sangat bagus. Pasal isu belum Ada identiti sendiri abg din boleh faham sbb faktor usia almaklumlah 18tahun mesti lepas spm ni kan.. Abg harap gadis Zara ayu ni dapat mencari identiti yg bersesuian Dan menjaga penampilan diri agar tidak keterlaluan.. Suara ayu memang best…

    0
    0
    • kewek says:

      lah minah ni baru 18 tahun ke?hmm aku rase lah kn.kira bagus la tu.please give her some credit la..btw to zara ayu,selamat datang dlm industri muzik.semoga anda tabah menjalani liku bergelar anak seni.

      0
      0
  33. MamaDee says:

    Yg ni sedap sikit dr lagu Beyonce tadi..kena jelaskan sebutan dan baiki pernafasan..

    0
    0
  34. pim says:

    ok la…

    0
    0
  35. aku says:

    to adnan abu hassan,suara zara ni biasa je…sbb skrg ni ramai dah rakyat msia yang masuk program realiti yg ada quality suara yg mcm ni…yang lebih balik pun ada..mcm idayu af n salma mentor…dr segi kelainan,suara zara ni xda kelainan…maksud saya,bila orang dengar dia nyanyi,org xkan tahu suara siapa….skrg ni kita nak cari penyanyi yang suaranya lain dr yg lain..dengar je lagu dorg,kita dapat detect tu suara sapa…mcm jaclyn,ning,misha,siti sarah, siti nurhaliza,dayang nurfaizah,shila oiam,yuna…kalau dorg nyanyi je,.kita dapat straightly recognize tu suara sapa…tanpa teragak2 nak sebut sapa penyanyi tu….suara mcm dorg ni la yang mampu bertahan lama…so,sy harap anda dapat mencungkil lg bakat zara ni…

    0
    0
  36. karl mirmo says:

    suara sedap..tpi mcm over acting ckit la..patah2 sebutan dia pun klu style ngada2 tak sampai ke hati pndngar..jdi bosan lagi ada..bila dgr btoi2 ada mcm echo yg bgema gitu..natural tone zara ayu yg btoi2 ori cmna? mcm nyani lagu ni masih ada byang rosa disna..cuma zara improvise certain2 part bgi nmpak len..klu boleh nak originality zara perform..maybe next utk lgu2 album zara leh tau keaslian suara & lenggok zara..

    0
    0
  37. ija says:

    cam pelik j tgk mulut yerrrr….bnci lak tgk

    0
    0
  38. sadiq says:

    pandangan sy suara dye sedap sbb wat kt studio la..klw kte nak taw sore dye sedap ke x..test live la..

    0
    0
  39. Entah apa apa says:

    Artis melayu punya lah korung caci, Ce kau support sikit. Lah standard lah kot baru belajar. Lagi mahu kecoh. Ce kau nyanyi. Mcm mana? Kau rasa ada tak yang caci lagi kau dkt dunia ni. Prghh otak lu letak mana bro?

    0
    0
  40. airiel izzaq says:

    the best . dpt lg artis baru . terus kan . perkukuhkan artis malaysia . bia bole lawan penyanyi luo

    0
    0
  41. tersendat2 says:

    suare boleh tahan la….tp klu die ajar lbh lg myb boleh pergi jauh. yg penting kekalkan imej bersih dan xperlu sexy2…

    0
    0
  42. jamkayu says:

    kalau x tengok vid hanye dengar suara ok gak lah suare die.. tapi zara ayu ni cam pelat huruf S S S S… semoga maju jaya…

    0
    0
  43. aku bercakap says:

    hmm boleh la.best la jgk.abg nara,video zara nyanyi live tak de ke?nk tgk.

    0
    0
  44. oblivious says:

    sedap suare die……untung la si zara nie dpt bimbingan dari komposer yg t’knal cm adnan……hopefully,syhe can be the “next” siti nurhaliza……tue pon klau bole la…..hahaha…….all da best n nti klu da bjaye jgn la pkai bju kain perca or yg x cukop kain cm akak-akak artis yg lain…..tq

    0
    0
  45. code7 says:

    banyak bakat hebat2 orang Malaysia ni…

    0
    0
  46. AA says:

    Omg shes grown up awesome :D

    0
    0
  47. SUEADIRA says:

    Not bad sedap suara dia…..gud luck

    0
    0
  48. sherrrriiii says:

    sedapnyeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr……rossa nyanyi mcm x da timbul sedih sgt…tapi dia nyanyi rasa mcm nak nanges jerrr (T T)

    0
    0
  49. sherrrriiii2 says:

    “S” dia ok je aku dgr…kepoh la kowank ni..

    0
    0
  50. amereo says:

    Rossa tetap best.. hiksss..

    0
    0
  51. dian says:

    Tak suka sbb dia buat2 suara cm artis indonesia

    0
    0
  52. luvv says:

    abg nara nie poyo ar…x la sedap mane..biase2 je…n muke pon biase je…x yah la nk gebang lbh mentang2 la dpt cover story nie dl..cm hipokrit je abg nara nie..huhu…

    0
    0
  53. nur arin says:

    buat2 pelat , AYAH2 cinta, KETIKAH ku bersujud….

    0
    0
  54. cicakgirl says:

    korang jgn la marah dia..haha..aku rasa lidah dia pendek la..(xtau la betol atau saja2 buat) tapi cuba korang tngk mulot dia bebetol time dia nyanyi nmpk cam lidah pendek..so kurang jelas sikit la apa yg dia sebut..nak sebut lain jadi lain..suara dia ok2 ja…tngk la sejauh mana yg dia leh pegi…

    0
    0
  55. cicak girl, kalo lidah pendek la suara merdu lorh..

    0
    0
  56. RM says:

    best la lagu yg last (bunyi macam mexico je) apa nama tajuk tu ye?

    0
    0
  57. sorongpapan says:

    lain macam je cara mulut die bile nyayi…lidah die mcm pendek kan…tp pelik ar cara die menggayakan mulut bile nyayi…huhuhu

    0
    0
  58. ntahapaapantah says:

    lidah pendek kot.. eleh..

    0
    0
  59. akucintamuzik says:

    sangat teruja dgn artis2 yg pernah dididik adnan abu hassan…hopefuly dgn lagu2 yg berkualiti zara ayu can be the nxt SUPRSTAR….xoxo

    0
    0
  60. bene says:

    zara ayu ni bdk realiti ea?mcm penah tgk je.huhu….apa2pn sore zara ayu ni best lah….lantak korangla dgr x dgr sebutan ‘s’ si zara ni,.aku dgr owh…..k je
    cuba la korang nyanyi tgk

    0
    0
  61. lelakiini says:

    zara ayu ni org malaysia ke?apa2pn aku nilai bakat…bg aku zara ayu can sing…sedap la dgr..good luck 2 zara ayu

    0
    0
  62. mamatmacho says:

    lagu ni sgt2lah x sesuai dgn dia..lagu beyonce cam sblm ni okaylah skit..

    sora dia sedap..cuma dh selalu dgr suara besar2 cmni..kat mentor melambak..si miza af pun cmni gak..

    nak suara cam taylor swift kt malaysia!!!

    0
    0
  63. cuteboy says:

    sore kal dgr mcm misha pn ada huhu…kal tgk muka cm hunny madun la si zara ayu ni….nwy zara ayu hope u sukses

    0
    0
  64. cuteboy says:

    sore kal dgr mcm misha pn ada huhu…kal tgk muka cm hunny madu la si zara ayu ni….nwy zara ayu hope u sukses

    0
    0
  65. nisahagency says:

    ya, memang best…muka takdelah cntik sgt. tpi bakat tu boleh pergi jauh lagi

    0
    0
  66. xoxo says:

    korang….klo nk kritik tu,biar kritikan Professional la skit…die budak bru blaja,bru abis spm kot..so,bg la support kat die..^_*!
    mcm mne industri hiburan d ngara kite nk maju klo sorang2 mcm ni…!!!

    0
    0
    • saloma ae sook(wawa ketawa) says:

      entohnye…deme2 ni ade ke background music…ade ke experience keje mcm si denan..

      0
      0
  67. fantagiro says:

    best suara dia..superbb..tp kalo ngaji lg superb rasenye.. :)

    0
    0
  68. sha says:

    errr…tak best. sorry to say. suara dia mcm garau and dalam semacam cuz she was trying to make it sounds like a nigga camtu tapi tk jadi.

    0
    0
  69. fifa8 says:

    suara ok:) sedap… x de yg sumbang…. kawalan suara pn ok.bawa lagu bi pun ok …
    so apa kata masukn lg rakaman ayu zara menyi lagu irama asli/tradsional????? atu lagu rancak?????? bru dapat di nilai dengan semantap nya:) ok tq

    0
    0
  70. kambing says:

    Mungkin lagu tak seswai dengan suara.

    dengar Maya Karin nyanyi lagu Erti Cinta lagi best drp dengar Zara Ayu nih nyanyi.

    just my 2 kupang of opinion.

    0
    0
    • cuteboy says:

      maya karin ko kata pandai nyanyi?mmg btl2 kambing la ko ni bakat pn x tau nk beza…dia 2 bole berlakon je la,nyanyi haram….kal bg maya nyanyi lagu ni MAMPOS KAMBING kat si2..hahaha

      0
      0
  71. gorgon says:

    la.
    bro,klu nak puji pon tayah la kencang sgt.
    aku rasa berlambak je artis kat malaysia suara cm ni…tp tak de pon popular mn.
    si zara pon bukan lawa sgt…aku rase jap je tu…pastu bungkus

    0
    0
  72. senduk says:

    aku rs sore dier nie jauh lebey baik dr bdak2 af9~~
    afundi masuk utk zara ayu~

    0
    0
  73. Myra Dolce says:

    perghhh biase je…tp entry yg nak gempak….
    aduyaiii…
    xpaham aku

    0
    0
  74. BOB says:

    kalau dgr thru radio boleh lah kot..
    tgk dr video ni asyik2 trpandg mulut dan lidah dia jer..
    x leh nak hayati lagu dia..
    aku jd cam sian lak nengok dia…..lidah dia….

    0
    0
    • Entah apa apa says:

      Lidah kau perrrrrrrrrrfect sgt ke, INGAT NOBODY IS PERFECT. Tayah nak over sgt ahh complaint orang. Kira bagus kot Zara Ayu ni menyanyi. Dia belajar, lama lama okay ahh. Takan nak masuk terus deboom kot. Adat lah dalam bidang musician. Semua ada kelemahan dan kehebatan masing masing -.- !

      0
      0
  75. diya says:

    marvelous suara zara ayu!!..berkali2 dgr rase xpuas jer…mmg suara mantap…ala2 penyanyi seberang.

    0
    0
  76. melora78 says:

    tolonglahh.. she trying so hard weii

    0
    0
  77. melora78 says:

    tapi mulut dia comel

    0
    0
  78. missmedusa says:

    macam mana nak delete?

    0
    0
  79. Hamba Allah says:

    mana videonya????????????macamane aku nak komen nih!!

    0
    0
  80. cheekeding says:

    sore biase2 jer..xde la bes pon..menyampah wat mulut mcm rossa..wat biase udah le..nape nk wat cam cacat plak nengoknyer……

    0
    0
    • cuteboy says:

      memr lah bisa weh CHEEKEDING..tp kal ko dgr btl2 lg bgs dr bdk2 af…aku tgk x da pn si zara ayu ni nk uat mulot cm rosssa?MOTIF la ko ni…

      0
      0
  81. yaya says:

    suare sedap gak lar. tapi apehal nyanyi cam pas lari marathon je. pnt ngn semcam over je. tapi sedap lagi kot suare salma mentor5.

    0
    0
  82. anoni says:

    kalo dah bole nyanyi tu kasi lagu best2 cket.

    0
    0
  83. salsa says:

    suara ok pe…igt senang 2 boleh bwk lagu nie….tp mmg agreed jugak pasal pelat tuh….ate suare sumbang pn time karok sbut betulll

    0
    0
  84. kucing says:

    she’s got the voice.
    good luck zara ayu!
    suara sedap…artis baru yg ada bakat cmni,patutnye disokong.bukan di kutuk macam2…

    0
    0
  85. orak arik says:

    besarnya nganga… hohoho

    0
    0
  86. iqa says:

    nape xley view pon ek?

    0
    0
  87. unknown says:

    masih bertatih. tapi boleh pergi jauh kalau dah dapat kuasai basic :)

    0
    0
  88. nur says:

    she got the voice lah. best kot. korang ni macam2 la. org nyanyi xbest kutuk, org nyanyi best pun kutuk. sy dah tgk dia mase live perf n mmg kalau nk compare dgn artis lain yg ade skg, dia boleh outshine org lain lah. even malam tu pun, dia yg paling best.

    0
    0
  89. CN says:

    lidah pendek ke hapee.. huhu

    0
    0
  90. Juan says:

    biasa..

    0
    0
  91. vtectebo says:

    sore ok tp xde la sdap “SANGAT” mcm yg digerburkan… pling yg perlu dibaiki bunyi pelat cam nk muntah 2… serius bila die wt cam 2 tekak aku de rase something… ag 1 bukan mse nyanyi kedudukan lidah 2 ade byak variasi ke?? die sume dok tang bwh je… 2 yg kua bunyi loya = muntah = pelat ..

    0
    0
  92. ilya says:

    best gle lgu ayat-ayat cinta………….aku rindu dekat my exboyfriend rizwan……………I LOVE U^_^

    0
    0