Written by serenity | January 22nd, 2015

Sebelum ini, kita telah dikejutkan dengan berita penahanan penyanyi terkenal kumpulan Slam, Zamani atas kes ketagihan dadah. Melalui laporan, Zamani mengakui telah terbabit dengan najis dadah sejak sepuluh tahun lepas.

Berikutan penangkapannya, satu video yang menunjukkan diri Zamani dalam keadaan bergari menyanyikan lagu hits Slam iaitu Gerimis Mengundang telah menjadi viral di media sosial.

Bagaimanapun, rakaman video itu yang didakwa dibuat oleh seorang anggota polis mendapat bantahan orang ramai.

 photo Screen Shot 2015-01-22 at 10.03.49 AM.png

Bantahan itu menggunakan hashtag #BantahTindakanPolisKpdZamani mendapat sokongan orang ramai yang beranggapan ia satu tindakan melampau. Mereka menyarankan agar pegawai polis yang merakam dan menyebarkan rakaman itu dikenakan tindakan kerana mengaibkan Zamani.

Setakat ini, siapa pegawai polis yang terbabit masih belum diketahui namun mungkin juga beliau tidak menjangka reaksi sebegini dari orang ramai. Diharap pihak berkenaan lebih peka terhadap sensitiviti orang ramai terhadap Zamani yang masih punya ramai peminat sehingga ke hari ini. Di zaman kemasyhurannya, populariti kumpulan Slam sampai ke negara Indonesia dan menyamai populariti kumpulan Search. Apa pendapat anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

184 responses to (VIDEO)Zamani Slam Menyanyi Sambil Digari Terima Bantahan Orang Ramai

  1. ok says:

    suara sedap..tp sayanggggg

    0

    0
    • Anonymous says:

      mana integrity?? keapa perlu upload video ni?? mmg la org ckp buat ape nak kesian ngan penagih mcm ni, tapi tahukah anda yang penagih ini seorang manusia?? dia x bunuh org, dia cuma bunuh diri dia. hentikanlah mengaibkan org yg tidak menganggu org lain..

      0

      0
      • Mak Jemah says:

        JAWI mana….JAWI?

        0

        0
        • Olga says:

          Bagi aku, dua-dua salah….

          0

          0
        • Kiah Kongo says:

          rakam video- salah disisi moral kerana mengaibkan orang
          ambil dadah- salah disisi negara, agama dan bangsa.

          0

          0
        • Baby AA says:

          tengok lengan zamani dah macam lidi. seram nya.

          0

          0
        • mutiara says:

          kenapa perlu upload?? motif??
          walaupon zamani terlibat dadah, tapi motif suruh nyanyi free dengan tangan bergari??
          agaknya zamani takmo nyanyi maunye die hentak..
          well zamani suara bagus tapi tulah sayang…

          0

          0
        • Cili Padi says:

          dengar sini wahai makluk2 alam semua. kalau dah 10 tahun ketagih, something wrong somewhere la. please la, get help loser. sekurang-kurangnya ko akan masuk pusat dan diselamatkan dari terus terjebak. x yah salahkan polis, salah diri tu dulu….

          0

          0
        • Laila Delaila says:

          Hoi Cili Padi,

          Orang cakap pasal rakaman video tu, bukan pasal kes dadah tu.
          Paham tak? Sumbat cili padi dalam mulut ko kang.

          Dadah memang salah tapi aku tak pernah dengar lagi Zamani ni merompak, mencurik, meragut dll.

          0

          0
        • Panaurama Dunia says:

          Rakyat Malaysia dah jadi bodoh…

          Ambil dadah- kesian nyer dia, menitik air mata, bla bla bla bla.
          Polis rakam video penagih dadah- melanggar hak asasi, salah, ambil tindakan…dll.

          Democracy atau democrazy. Dunia oh dunia ???

          0

          0
        • Cili Pedas Masak Lemak says:

          alahai, yg dok hentam polis dlm internet ni pun kaki buat salah jugak, samseng jugak dan main barang jugak. sudah lah…..korang pun sama mcm si zamani jugak. sampah masyarakat. lain kali ambil la dadah lagi ye!!!!

          0

          0
        • mutiara says:

          cili padi dengan org yg banyak panau neh org cerita pasal laen die cerita pasal laen..hadoi..
          pegi sapau lengkuas kat panau tu dulu..

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          ramainya yg back up si sampah masyarakat ni…
          sesuwai laa tijah dengan muka dia..
          ingat dia peduli ka? dia pon tgh dok high..

          0

          0
        • Anonymous says:

          ingatlah mengaibkan org tu dosa besar di sisi Allah. jgn ckp psl dia aibkan diri dia, tu dosa dia dgn Allah . aibkan org lain dosa dgn Allah dan sesaa manusia. sedarlah bahawa Allah tak ampunkan dosa sesama manusia selagi tidak meminta maaf.

          komen2 menghina kat atas i tak takut masuk neraka ye? seronok sgt kan.. baguslah, gelak la puas2 kat dunia ni.. :)

          lepas ni ade la org tuduh aku ni zamani, adik zamani, bini zamani. typical sinners.

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          tak payah dok ceramah serupa pandai agama kat sini…
          cuba refer balik kat ustaz, ikut hudud apa hukuman dia???
          dok pandai sembang cerita aib org la apa la.. penagih kot mamat tuuu…

          dah sampai masanya hukuman berat patut dikenakan kepada penagih dadah!!
          Daripada kita (tax payer) dok tanggung pusat pemulihan konon boleh pulihkan sampah2 masyarakat ni.. better duit tu disalurkan utk membiayai IPTA IPTA kita…

          0

          0
        • Anonymous says:

          tipah kurma tak pandai agama tapi pandai cerita bab hudud. cuba tipah terangkan apa hudud itu sebenarnya? kalau dah syurga neraka ko tolak ketepi lagi nak cerita hudud. ko dulu kene hukum bunuh nanti. lulzz…

          0

          0
        • lulu says:

          cakap besar tipah kurma. Allah tu adil. silap2 anak ko nanti penghuni pusat pemulihan. kahkahkah..

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          Gila hampa no dok back up penagih..
          isk isk iskkk…
          sampah masyarakat tetap sampah…
          mulut jangan loji kumbahan sangat yaa dok kaik anak pinak pasai pa ntah..

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          jap cik lulu… tolong justify kat mana cakap besaq nya?
          ni cheq, kita semua ni di beri akal fikiran yg waras, yg dok pilih p hisap dadah sapa suruh….
          kalau dia tak hisap dadah, tak jadi laa macam ni..

          0

          0
        • Anonymous says:

          tipah kurma, kalau zamani tu sampah masyarakat ko tu lagi la loji kumbahan masyarakat kot. sebagaimana kita tak nak anak cucu jadik penagih begitu jugak tak nak anak cucu jadik manusia buta perut cam hang oii…mak bapak hang mmg ajaq hang hina org? penagih tu penagih la yg mulut hang capoi mcm pelacuq lorong haji taib pasaipaa?? lagi teruk dari penagih aku tgk perangai? mak bapak hang mesti jenis manusia suka ngumpat kampung kan sbb tu hang pun dari genetik busuk mulut perut semua bagai… kahkahkahkahhh..

          baik menangkan penagih dari menangkan ahli neraka pengumpat durjana cam hang.. sentap keww cheq?? betul kata lulu, silap2 nanti anak hang duduk pusat pemulihan, baru hang tau langit tinggi rendah.. mulut capoi Allah pun perkenan kot doa camtu kat hang..

          0

          0
        • lele says:

          tipah kurma, cuba justify kenapa xyah nak ceramah kat sini? yang ngko duk pilih menghina orang kenapa? kan dah kena doa kat anak cucu ngko, marah ke pulak? sapa suruh? sapa suruh?? lulzzzz

          0

          0
        • mutiara says:

          tipah tertipuu…
          eh org cite laen kat sini..ko corner laen pulak.
          hisap dadah salah, aibkan org pon salah gak..
          ada dua benda berbeza kat sini.
          kitorg bukan backing penagih..penagih, penagih lah..
          aibkan org tu laen..cakap tax sume, tapi tau tak hukum gst tu apa..haram..
          eh melalut pulak.ape2pon polis tu buat zamani camtu tak patotlah..better mintak maaf kat 1malaysia sebab ramai dah marah neh

          0

          0
        • batu giling minta tndkn tegas sgra says:

          Kami rakyat msia brharap tindakn Displin yg tegas di kenakn ke atas Pgwi Polis trsbt. Prbuatn mlampaui batas kmanusiaan ke atas zamani dn ahli kluarganya krn mengaibkn, menjatuhkn, memalukan dan tindakan yg tdk profsional dilakukn oleh pgwi polis yg di beri amanah mlindungi msyrkt. Prbuatan trsbt tlh mnyebabkn ahli2 klurganya yg tdk brdosa mndpt malu besar. Intrgriti PDRM di prtikaikn krna video trsbt. Pgwi itu hndklah di Gari disuruh Nyanyi ‘Pok Amai Amai… ‘ Slps tu Sebut 1000x tnpa henti … ‘Qu Puteh Qu Puteh .. Barulh Puteh’ d upldkn ditenet spy mnjd viral baru adil.

          0

          0
      • Datin Semah says:

        “Di zaman kemasyhurannya, populariti kumpulan Slam sampai ke negara Indonesia dan menyamai popuariti kumpulan Search. Apa pendapat anda?”

        Pendapat saya, kalau terjebak dengan dadah, ke penjara Sungai Buloh atau Kajang lah pengakhiran jalan ceritanya. Renungkan…

        0

        0
        • Bangla Kedai Minyak says:

          indonesia ka, amerika ka, russia ka, brunei ka…. hisap itu dadah heroine syabu mecam- mecam, apa2 pon tak bley…..

          0

          0
      • Dato Olga Vida says:

        mana salah? hisap dadah atau ambil video? tepuk dada tanya IQ anda.

        0

        0
        • Anonymous says:

          ambik dadah x jatuhkan maruah polis tu dan keluarga serte keturunan org lain, paling2 pon keluarga sendiri malu… polis yg bahalul tu g aibkan org lain… dua2 salah, tp yg lebih mengaibkan org ksalahan lg teruk la.

          0

          0
        • Puiiii Sikit says:

          hisap dadah salah disisi undang-undang la weh, ko warga negara mana? tak payah nk salahkan polis. salahkan diri sendiri. kalau kesian, korang pergi chow kit road sana, pergi tolong mat2 pit belakang lorong2 sana kasi mereka makan. podahhh…setakat menyalak tunjuk simpati dlm komputer, baik tak payah. semakkkk je!

          0

          0
        • ODFN says:

          ambik dadah, dosa antara die dgn ALLAH, amik video yg mengaibkn org dan sebar kan.. dosa antara insan same2 insan, da lah dpt dosa aibkn org,,, itu lg teruk.. Wallahulam

          0

          0
        • Nek Elehhhh says:

          bodoh la ustezah2 online joyah kat sini. dosa si zamani telan benda haram dah 10 thn tu korang x kisah pulak. korang memang kaki sedut dan main barang jugak kan???? opssss…..

          0

          0
        • Rooney says:

          padan muka!!!! telan la lagi, inject la lagi benda2 haram tu dalam badan.
          kan dah kena….kah kah kah.

          lepas ambil video tu, aku harap polis suruh cuci jamban plak, longkang dan sampah segala. penagih2 ni menyemak xde hasil pd masyarakat. aku penat2 kerja, nak bayar tax, tanggung kos penjara korang plak? podahhhhhh!!!!!

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          ramai lembu dok back up penagih dadah…
          bodo otak letak kat lutut…
          dok kira pasal aib.. at the first place sapa suruh dia menagih.. ambik habuan laa…
          yg dok back up ni ntah2 dok amek sama kot… tu yg nendia baguih punya dok back up

          0

          0
        • Anonymous says:

          ambil video – salah dan berdosa pada tuhan dan juga sesama manusia.
          jisap dadah – salah dan berodsa pada tuhan.

          berdosa pada tuhan, taubat nasuha Allah ampunkan.
          berdosa pada manusia, tak minta maaf pada manusia, Allah x ampunkan.

          neraka tu panas. padang mahsyar tu luas nak merangkak nanti. harap berhati2 wahai manusia.

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          tak payah dok ceramah serupa pandai agama kat sini…
          cuba refer balik kat ustaz, ikut hudud apa hukuman dia???
          dok pandai sembang cerita aib org la apa la.. penagih kot mamat tuuu…

          dah sampai masanya hukuman berat patut dikenakan kepada penagih dadah!!
          Daripada kita (tax payer) dok tanggung pusat pemulihan konon boleh pulihkan sampah2 masyarakat ni.. better duit tu disalurkan utk membiayai IPTA IPTA kita…

          0

          0
        • KikiLala says:

          mmg la hisap dadah tu salah.. ambil video tu x salah, meh saya nak habak ckit. dia si zamani tukan dh kena tangkap, pastu dia siap mengaku dh ambil dadah lbih 10 tahun. kt situ kita dah tau kejujuran dia. pastukan undang2 kan ada kalo nk jatuhkan hukuman ke ape ke… pastu yg si pengambil video tu. dia x salah, tapi kebodohan dia yang salah (gunakan la untuk perkara yg mendatangkan faedah)…kan,kan,kannnnn… lepas ni blh la masa dia berak, dia rakam buat video pastu upload jadikan viral….. ambil video x salah kan….

          0

          0
        • bahaya klang says:

          isap dadah mmglah salah.. tapi itu kan personal/peribadi die.. suka hati die la nak buat apa.. bukannya die beli dadah rompak duit kau or orang ramai.. die bukan menyusahkan orang pun.. itulah die orang melayu.. nampak yang jahat je.. positive side x nampak.. kalau kat luar tu orang x kisah pun artis tu nak isap dadah ke janji suara sedap sebab tak ada kena mengena pun.. kalau kena tangkap tanggunglah sendiri… bile la orang kita nak maju.. tak semua orang yang ada masalah dadah itu jahat.. ade sebilangan yang kita perlu pulihkan… zamani dah banyak berjasa sebab dendangkan lagu2 sedap time 90an.. suara die pun xde lagi kat malaysia ni.. sampai sekarang masih sedap didengar lagu2 die kalau kuar kat radio.. XOXO
          -BAHAYAKLANG-

          0

          0
        • Anonymous says:

          tipah kurma kata tak payah ceramah. tapi duk cerita pasal hudud. tipah kurma masuk ipta ke pun? kalau masuk, patut kene buang sbb tak layak manusia berfikiran jahiiyyah masuk ipta. lagi ramai org yg lebih layak.

          0

          0
        • mak tipah kurma says:

          sape mak bapak tipah kurma ni? kenapa mak bapak dia melahirkan manusia xde peri kemanusiaan? apekah hukum hudud utk sperma gagal seperti ini??

          0

          0
        • tahpape says:

          penagih xde aib ke? penagih boleh diaibkan ke? ape ke bodoh sgt tipah kurma penghuni neraka ni??

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          Perlu ka nak bertekak dengan peng”back up” penagih dadah dalam BN ni…
          Nak kata aku apa ikut suka hampa laahh.. yang aku taw aku tak sebodo hampa semua nak kesian dekat penagih-penagih ni..
          sila copy paste and baca.. jangan jadi lembu

          drazman.net/2012/06/kewajaran-peruntukan-hukuman-berat-ke-atas-penagih-dadah-di-malaysia-menurut-perspektif-shariah/

          choiiii lah….
          bye yall…

          0

          0
        • Anonymous says:

          kahkahkah kenekat batang hidung sendiri baru nak sentap. tak payah nak paste link ceramah kat sini la mcm kan pandai agama sangat tipah kurma ni! jahil duk ada laa… ahhahaha.. sedapnye kene kat diri seniri.. hahahah…

          hukuman berat tu hukuman berat la. abis tu ape hak ngko nak aibkan dia pun sedangkan dia x aibkan sesiapa, x bunuh sesiapa?? bodo tipah kurma ni, anak sapaa la ni??

          0

          0
        • Anonymous says:

          dua2 SALAH!
          in fact menganiaya & menyebarkan keburukan lg DOSA

          0

          0
        • Lela Manja says:

          Dato Olga Vida,

          Ambik video tak salah. Sebarkan tu yang salah.
          Bangang bodoh.

          0

          0
      • azreen says:

        Sedih oo tgk video tu..menyanyi dalam keadaan terpaksa dan takut2…nak menitik airmata tengok

        0

        0
        • Anonymous says:

          saya pon menangis tgk video ni…mmg sebak tgk keadaan zamani…

          0

          0
        • mangsa drug addict. says:

          sorry la, akak pernah kena ragut dengan mat pit/drug addict kat stesen komuter. badan lebih kurang cam zamani ni la. diikutnya akak, dibelasahnya akak daripada belakang dgn helmet, beg akak direntap kaki ditedang. habis satu badan lebam. waktu tu pkl 10 malam. akak ingat lagi akak deman seminggu akibat trauma. sorry, sejak ari tu, tiada simpati bagi penagih2 tegar. takde hasil pd negara. loser tau dak..loser?

          0

          0
        • melati says:

          korang memang drama queen!
          aku happy sebab lepas ni aku tahu dia akan masuk pusat dan penjara.
          sekurang-kurangnya dia akan balik ke panggal jalan melalui process pemulihan mcm jamal abdillah.
          korang emo ni pesal? nasib baik dia tak overdose dan putus nyawa. think positif lah…..

          0

          0
        • yayazhamila says:

          Melati, dont be silly. Of course orang tak kesian kan dia sebab dia kena tangkap. Memang patut pon dia kena tangkap. Tapi hak dia sebagai individu telah dicabuli ok? kalau kau kena tangkap/reman – bukan maksudnya polis tu boleh buat apa apa yang diorang suka. Kalau adik kau kena tangkap, pastu polis ambik video dia ketuk ketampi, pastu upload kasi orang tengok, kau suka???

          Tolong la differentiate kan antara jenayah dia dan hak asasi dia sebagai manusia.

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          dok jadi bodo sedih dekat penagih pasaipa ntah…

          0

          0
        • Anonymous says:

          bodo lagi tipah kurma duk kumpul dosa mengata zamani, tambahkan pahala kat penagih dadah. ohh lupa tipah kurma bukan ada agama pun. kapir. kapir je marah org cerita psl agama ni.

          0

          0
      • Datin Fiza says:

        apa salahnya abg polis nk free show..suara zamani besz apa..klu aku pon nk dgr juga zamani nyanyi..

        0

        0
        • Lavender says:

          nak dengar sendiri2 dah la.. suh la die nyanyi.. tadah la telinga tu sgt.. x yah la sampai nak amik video bagai. org kat luar neh kalau nak dengar sgt zamani nyanyi youtube ader.. menjatuhkan maruah org je polis neh. xde integriti.

          0

          0
      • minah jambu tk suka hipokrit says:

        memang betol tu kenape police malaysia berperangai macm tu ?????? macm dh tk betol aje police tu … mana boleh tangan di gari pastu police desak suroh orang yg di gari tu nyanyi macm sengaja nk kasi malu pada zamani ! ape punye police tu ! jalankn tugas sambil main2 mana boleh macm gitu !!! minah jambu nk ngadu ngan pak najib nanti kau ! helo pak najib u tolong selidik sape police yg tangkap n gari zamani n suroh zamani nyanyi …ape akan jadi kalau zamani tknk nyanyi ? buat orang tk yakin ngan malaysian police …thank u pak najib we all lov u……!

        0

        0
      • minah jambu tk suka hipokrit says:

        police tu betol2 kurang ajar !!! kesian zamani di perbuat sebegitu rupa oleh police yg tk bertangong jawab !!! helo pak najib u nk kena serius tentang police yg sebarkn vdeo zamani di gari n di suroh menyanyi ni…helo ketua polis malaysia u nk kena ambik tindakan yg sewajar2 nye terhadap polis yg mengaibkn orang yg di gari ni …nasib baik dia suroh zamani nyanyi ..kalau polis tu suroh zamani makan taik macmana ?????????? zamanni kena makan taik ke pe !!!!!!!!!!! jadi polis tu betol2 la sikit jangan suroh yg mengarot2 ..

        0

        0
    • Qila says:

      “Terasa diri amat terhina kau lakukan… ” antara lirik yg dinyanyikan Zamani..
      Kasihannya walaupun dia mmg seorang pesalah tp meng’upload’ dan menyebarkan video tersebut dngn niat mengaibkannya juga menjadikan anda seorang pesalah..

      0

      0
    • okay says:

      confirm masuk pusat serenti nanti..lps tu apa2 program kat cure and care mesti zamani kena mnyanyi… hahaha aku taw la sbb aku kerja situ..

      0

      0
      • minah jambu rambut kerinting says:

        kalau nyanyi tmpa di paksa itu tkpe..tapi ape yg polis tu dh buat pada zamani itu ada lah satu penghinaan yg paling paling besar dlm donia yg fana ni ! ape kate mak bapak zamani bila dorang tengok vdeo tu ?????????? dh tentu nye mak bapak zamani merasa sedih dn terhina dengan saudara mara kawan2 dn adek beradek huh ! sunguh tk patut !!! polis boleh buat prangai macm tu huh ! mintak mintak polis yg terbabit tu di PECAT !! helo zamani u bersabar aje ok..bila u dh keluar nanti u mulakn idop baru n lupakn benda2 yg membuatkn u merana dn kecewa ok..kite2 semua sayangkn u ..kite2 semua pecaya satu hari nanti u akan berubah menjadi yg lebih baik dari yg terbaik lov u zamaniii…

        0

        0
    • nath says:

      lebih baik pulihkan dia dulu…..tak payah nak salahkan sapa sapa. then untuk langkah selanjut nya, biarlah dia sendiri yang tentukan…doakan lah dia tu….

      0

      0
    • noni says:

      ishh apasal polis tu suruh zamani tu nyanyi..ntah apa2..dh kena tangkap tu sdh la..x sampai hati aku nk tgk video tu…

      0

      0
    • Anonymous says:

      kurus betul badan dia….

      0

      0
    • Qo Pundek says:

      Nasib Baik Zamani tu Penyanyi polis tu suruh nyanyi, Kalo pemain bola kena tahan kes dadah mesti polis tu suruh timbang bola pastu rakam upload kat youtube..

      0

      0
  2. jojoyah says:

    Dia sendiri menganiaya diri sendiri dgn berkecimpung secara mendalam (10 tahun) dgn dadah pelbagai rasa.

    0

    0
  3. nama ada tapi takyah tahu says:

    kesian .. tapi kenapa lah kamu tak syg diri kamu wahai zamani ..
    ape ke ngok sgt polis ni … upload video mcmni …
    nilah dia beli teknologi disalah guna … hmmmmmmm

    0

    0
  4. DATIN VIDA LA VIDA LOCA says:

    I was a big fan of Zamani….kenapa la amek dadah…kenapa x amek Pamoga je…

    0

    0
  5. bedah bedot says:

    Tengok keadaan dia pun selama ini kita boleh agak dia seorang penagih, tapi tak pernah ditangkap. Dan kita tak ada bukti. Sekarang apo nak dikato….suara sedap tapi
    diri sumbang.

    0

    0
  6. redantz says:

    kesian le pulak tengok dia nyanyi dalam keadaan camni. Memang le die dah buat kesilapan nagih dadah tapi tak sepatutnya dia diperlakukan camni. Ini dah dikira mengaibkan. No body perfect ok

    0

    0
  7. AwanNano says:

    kita doakan yg terbaik utk Zamani dan saudara2 muslimin dan muslimat semoga kita semua di hidayahNya. terima kasih semua.

    0

    0
  8. lady says:

    xpatut zamani d perlakukan mcm tu..even dia menagih dadah,dia pn manusia jgk.klu keluarga kita yg d perlakukan mcm tu apa kita rasa???

    0

    0
  9. ann says:

    sayangnya… ada bakat tapi kau hancurkan dengan dadah…

    kpd anggota polis tu, sayangnya…ada akal tapi mengaibkan orang….

    0

    0
    • polis bodoh!! says:

      moga2 polis 2 terima akibat yg setimpal dengan ape yg dia buat..sedih tgk dia kena nyanyi dlm keadaan cm 2..b’syukur la Allah masih lindung aib ko..kalu Allah 2 bukak aib ko mcm yg ko buat kat zamani..confirm ko pun xkan dpt nak tanggung malu utk seumur hidup ko..

      0

      0
  10. aku says:

    setuju. dr segi hak asasi, penjayah sekalipun x layak diperlakukan sedemikian rupa.
    ini melibatkan maruah yg kena tuduh/ pesalah & keluarga mereka. polis tersebut wajar dikenakan tindakan tatatertib.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Salah guna kuasa…..tindakan mesti diambil ke atas pegawai berkenaan….keluarga zamani boleh saman pegawai tu kerana dia tiada hak bertindak demikian…

    0

    0
  12. azreen says:

    Ya Allah…berdosanya mengaibkan orang..apatah lagi orang yang dalam kesusahan. Tak kiralah orang tu bersalah atau tidak…bukan hak kita untuk memalukan dia. Harap polis yang buat tu istiqamah la lepas ni…sebab hidup kita spt roda…it can happen to you or your family too.

    0

    0
    • smurf says:

      Erk.tau ke x maksud istiqamah ni? Istiqamah tu bermaksud konsisten n teguh berdiri ke jln taat.. nak suh polis tu konsisten upload video lain ke ape ni..

      0

      0
      • azreen says:

        “teguh berdiri ke jalan TAAT” – taat means taat perintah ALLAH ler. Upload video memalukan orang, TAAT ke jalan ALLAH ke dik oii

        0

        0
      • Sharifah says:

        Maksud Istiqomah

        ????? ????????? ??????? ???????? ??????? ????? ????????

        ???? ??????????? ?????????? ????????????? ????

        ????????? ???? ?????????? ???????????? ???????????? ??????? ???????? ??????????

        Yang dimaksud istiqomah adalah menempuh jalan (agama) yang lurus (benar) dengan tidak berpaling ke kiri maupun ke kanan. Istiqomah ini mencakup pelaksanaan semua bentuk ketaatan (kepada Allah) lahir dan batin, dan meninggalkan semua bentuk larangan-Nya.[1]

        0

        0
  13. Anonymous says:

    tak patut la.
    polis tersebut perlu dikenakan tindakan!

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Patutler kena buang dari group slam. Alasan zamani ada masalah peribadi. Nasib ahli group slam yg lain tak ikut jejak diani. Dulu ada dengar tok ti minat zamani sebab zamani tak tinggal sembahyang. Kenapalah hancur begini zamani ooooiii

    0

    0
  15. cuntek says:

    menyalah guna kuasa…..

    0

    0
  16. rorokan says:

    polis yang cerdikramai, yang tak cerik lagi ramai

    0

    0
  17. siti says:

    polis siap sebarkan gmbar ‘hamba allah’ kat fb.. bila nk lawan kes.. dan2 yg sebarkan tu deactive fb.. nsb smpat print muka org tu.. bila disoal siasat budak tu sodare dgn polis yg handle kes “hamba Allah’.. org mana tahu apa kluarga mgsa rasa.. org tahu ckp ikot mulut… org tahu sebar kan.. tu org tahu.. sbb tu aku tk pnh respect pon… sejujurnyaa… org bawahan mcm kami tahu laa apa yg org beruniform ni pnh buat kat kami.. aku luah je

    0

    0
  18. Anonymous says:

    so cruel.

    0

    0
  19. QASEH SUCI says:

    Dua dua salah dlm hal ni, polis ni x patut buat mcm ni ..mana integrity seorng polis
    zamani, syg beribu kali syg suara yg di anugerah allah sedap sekali,tp kau kecundang dgn najis dadah yg xkan membawa kamu kemna mna merosakn diri sndri ..kepenjara akhir nya kamu,harap lepas ni bertaubat lah bila dh masuk ke pusat pemulihan nanti..buang smua yg x bermanfaat..kembali ke pangkal jalan..Allah maha pengampun..

    0

    0
    • Anonymous says:

      mmg zamani salah sbba amek dadah. tp tu urusan dia dgn tuhan & undang2 Negara.
      yg polis tu pi buat salah lg baghal tu kenapa! xde kena mengena dgn ko la polis. tangkap sudah la. kalu ko peminat & nak dgr dia nyanyi pon..ko soh / requesrt elok2 utk dia nyanyi utk ko dah la. yg ko siap amek video sambil tangan dia bergari buat apa????BODOH!

      0

      0
  20. DIA says:

    dia salah coz amik dadah, tp ko tak patut buat dia camtu. metang2 ko POLIS ko ingat besar sgt kew??kalau nak sgt amik video tuu tuk ko sorang tak pee lee juga tp ko jenis gila glamour kan tu yg g upload. dah viral dah video nee, kesian zamani d perlakukan & di malukan. sedih tgk video tuu nampak sgt naif.
    #BantahTindakanPolisKpdZamani.

    0

    0
  21. apasaja says:

    apa motif polis nih?.. aibkan dia sbb dia dikenali ramai?.. polis macam nih wajib diambil tindakan… lain yg diamanahkan lain yg dia buat… vongok tak simpan…

    0

    0
  22. Mak Buyong says:

    Allah kesiannya tengok Zamani.. tinggal kulit dgn tulang je.. Tolonglah jangan sekali kali nak cuba cuba dadah ni .. :(

    0

    0
  23. Memang la dia buat salah, but kenapa nak aibkan dia.. Imagine ourself in his shoe. Korang ingat dia nak kena nyanyi dalam keadaan gini… but hes forced too.

    And this policeman tak diberi hukuman discipline ker??

    Banyak lagi artis ambil dadah tak lak diperlaku kan gini.

    Masya Allah Istighfar la… Hari nie kiter aib kan orng esok lusa kiter lak akan diaib kan.

    0

    0
  24. si comel says:

    mcm nk nangis plak aku dgr dia nyanyi tang terasa diri amat terhina kau lakukan(polis)…(mnyanyi smbil digari)..sian zamani..suara xpnh brubah merdu sgtt…semoga diberi hidayah Allah SWT..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    sorry nk cakp.. kt sini penagih pun seorg manusia..ye memg salah amik dadah.
    tapi dia tetap seorg anak kepada ibu.. abang kepada adik.. bezanya dia dgn kita ..dia cuma amik dadah je.. tapi samanya dia dng kita..dia manusia.. hope jgn la coment yg melampau sgt.. jaga perasaan family dia jgk..kita pun x sempurna mana.. tepuk dada tanya la hati… ok daa

    0

    0
  26. bee says:

    sedih nyaaaaa ;-(

    0

    0
  27. kiki says:

    kesian tgk muka zamani mesti rasa malu. polis tu pun xpayah la sebarkan simpan sendiri dah la.

    0

    0
  28. tulip merah says:

    kalau orang biasa yang dipenjara dibuli polis macamni pun kitorang marah, apalagi dia seorang penyanyi terkenal. janganlah macamni, kesian buli orang dan disebarkan aibnya

    0

    0
  29. qu puteh says:

    Ya Allah Sumpah menangis aku tengok…nape la nak buat dia camni…dah tangkap tu udah la..tak payah nak buat dia mcmni dah tau dia siapa n satu malaysia kenal..aku sedih..aku nangis sebab aku membesar dgn lagu2 dan kelunakan suara dia..apa pun dia buat itu mungkin kesilapan dia n kita tak tau apa masalah dia sampai dia terjebak..tak perlu nak aibkan sampai camni…walaupun aku sekadar peminat tapi aku dpt rasakan kalau ahli keluarga aku dimalukan sampai camni.ingat zamani pun ada adik bradik lain..kalau marah @ benci sebab dia mkn dadah sekalipun ingat la rasa hati keluarga dia..setahu aku zamani rapat dgn arwah ibu dia..sejak ibu dia meninggal beberapa tahun dulu dia jd pendiam & suka menyendiri..semoga Allah melindungi dia…

    0

    0
  30. tulip merah says:

    btw this is a violation of human rights tau. boleh diambil tindakan yang serius

    0

    0
  31. melati says:

    korang memang drama queen kan??!

    aku happy sebab lepas ni aku tahu dia akan masuk pusat dan penjara.sekurang-kurangnya dia akan balik ke panggal jalan melalui process pemulihan mcm jamal abdillah.korang emo ni pesal lak? nasib baik dia tak overdose dan putus nyawa. think positif lah…..

    0

    0
  32. TIADA SIMPATI BAGI PENAGIH says:

    memang sesuai la….padan muka!!!!!! hahahahahahahahaa

    0

    0
  33. tapaiubi says:

    lagi??? boleh polis 2 suruh nyanyi lagi??? nk mmpos ke ape? jalankan lah amanah kau sbgai polis.. mnjaga keamanan.. bukan memalukan n mengaibkan sesiapa.. hormat sket org laen wp org 2 de buat salah.. ulamak pon dh pesan, xpyh nk pndg org lain 2 jhat n hina walaupun die de wt slah.. tp anggap la diri sndiri 2 lg besar dosanya dgn Allah.

    0

    0
  34. -,- says:

    bab2 nak aib kan org no 1 -,-

    0

    0
  35. yayazhamila says:

    I refuse to watch the video. Kesian Zamani, tak seharusnya diperlakukan begitu. Ye memanglah dia salah and what not, tapi jangan la aibkan dia macam tu sekali. Penagih dadah pon ada maruah ok. Apa la polis ni, tu la, dari sibuk sibuk ambik video Zamani menyanyi sambil digari, baik kau pegi tangkap penjenayah , itu tugas kau.

    Hiba sungguh

    0

    0
  36. ... says:

    Nampak sangat polis Malaysia ni x ada kerja . sorry no respect ..

    0

    0
  37. dian chinta says:

    sebak tengok dia kene macam nie..kalau dia salah itu no.2, tapi jangan suruh nyanyi bila dia kena gari.dia pun manusia juga, ada perasaan.

    0

    0
  38. huhuhu says:

    En. Polis x payahlah nak guna kuasa anda dengan mengaibkan org..cuba benda ni jadi kat anda apa anda rase.. jangan rasa hebat bila pengang kuasa.. hidup bagai roda..sekejap diatas sekejap di bawah.. mana tau nasib anda macam sirul azhar dan azilah hadri, akhirnya tersungkur di bumi…jangan bongkak dengan kuasa yang ada buat sementara waktu …Zamani pulanglah ke pangkal jalan .. xde gunanya ambil benda tu..janganlah membunuh diri sendiri dengan cara yg aib..

    0

    0
  39. azlan89 says:

    Salam

    Saya harap ad yng tolong abg zamani…gua skang umo 26..gua masok sekolah gua masih ingt kazen gua nyanyi lagu lagu slam..gua pon layan…so gua harap ad pihak yg kan tolong abg zamani..dan abang sendiri pun perlu ad kekuatan untuk berubah.

    0

    0
  40. zee says:

    kena bantu dia.. itu je. fullstop!

    0

    0
  41. anak nelayan johor says:

    ambik dadah salah dan memudaratkan diri sendiri.tapi polis ni pun salah jugak.

    0

    0
  42. org singapore says:

    tak baiknye!

    0

    0
  43. aquaria says:

    Anggota tiada integriti kerana merakam dan sebarkan OKT.

    Zamani pula wajar dibantu.. hantar lah ke pusat pemulihan (jgn serenti le sbb terbukti tidak effektif)… hantar ke rumah pengasih mcm Radhi OAG join tu ke… atau mana2 pusat swasta… iallah boleh bantu.. kalau anta penjara lg rosak jadinya..penjara dh le mcm2 penjenayah ada…

    0

    0
  44. […] tangan bergari, apapun zamani punya suara yang masih sama seperti dahulu. KLIK SINI >> http://beautifulnara.com/videozamani-slam-menyanyi-sambil-digari-terima-bantahan-orang-ramai/ << sumber […]

    0

    0
  45. BantahTindakanPolisKpdZamani says:

    Abang nara, mohon delete je video ni. Screenshot sudahlah video ni, jangan disebarkan. Sama je awak ni macam polis tu, mengaibkan dia. Pleaselah, sedih tengok video ni. Makin lama video ni kat sini, makin ramai yang akan share. Macam mana kalau benda ni jadi dekat saudara kita sendiri nanti? Nauzubillah.

    0

    0
  46. miss h says:

    Kesiannya..10 tahun, maksudnya lepas dia kehilangan arwah emaknya. Kakak dia sendiri pernah cakap yang Zamani tertekan..ya, apa2 pun kita tak ada hak nak nilai orang. Bukan kita yang berada kat tempat dia tapi 1 thing for sure..yang si polis yang berada dlam keadaan sihat walafiat dan boleh berfikir secara waras tu. Tak ada AKAL ka apa nak suruh2 Zamani ni nyanyi camtu? Kat mana sifat PERIKEMANUSIAAN kau? I can’t watch the video till the end. Even tengok sikit pun dah terasa..Dah tahan dia, fine..tu memang kerja kau tapi yang nak suruh dia buat ‘free show’ tu apa hal?!! Jangan ingat kau polis, semua yang kau buat tu betul.Damn u!!!

    0

    0
    • aku says:

      btol. lgpon sepanjang dia dlm bidang seni takde benda yg tak elokdi buat. gossip pon pasal konon becinta dgn dato CT je dulu. pasal dadah pon dgr2 je skrg baru sahih. selain tu dia xde masalah apatah lg masalah disiplin. dia tergelincir, sebagai islam wajib la kita ni bantu dia. aku percaya dia ni bkn budak jahat. gossip dgn pompuan, tattoo jauh sekali. kalau artis yg sah2 berzina korang masih blh terima dlm industry, zamal abdillah, saleem iklim dan mamat exist yg pernah tergelincir sama korang masih boleh terima..kenapa tidak zamani. Radhi OAG pon mampu kembali ke pangkal jalan..nape zamani korang hokum sedemikian rupa? abg polis…tuhan tu maha kaya tau. apa ko buat tu dah menjatuhkan maruah & menganiaya manusia lain. balasan allah ko tunggu la.

      0

      0
  47. its me says:

    sian zamani.. apapun.. saya tetap jadi peminat setia dia.. suara dia.. tiada pengganti….

    0

    0
  48. melati says:

    Yang rakam and sebarkan benda ni dia tak sedar ke ALLAH S.W.T tutup aib dia? tak tertanggung rasa nya malu kalau aib kau Allah tak tutup

    0

    0
  49. Hard Core Zamani says:

    Sy membesar dgn lagu2 SLAM. Membesar di zaman zamani sgt2 lah popular. Masih teringat di zaman sekolah poster2 zamani menghiasi dinding bilik tido. Sanggup mengumpul duit utk beli album Slam. Smlm tgk berita psl dia terlibat dengan dadah….rasa sedih sgt. Bila tgk video ni pulak…rasa sayu sgt. Suara masih lagi lunak,tp mengapa dia sanggup merosakkan diri sendiri. Sy doakan supaya zamani akan berubah.

    0

    0
  50. DIDA says:

    Ya, dia salah… saya rasa ramai dah tahu yang dia telah terjerumus dengan najis dadah… Tapi tolong jangan mengaibkan dia…Dari video nampak sangat dia sangat malu dan tindakan polis itu telah menjatuhkan lagi maruah dia… Nak pandang kamera pun tak sanggup…tapi terpaksa terus menyanyi sebab atas arahan polis…. Tolong hentikan trending video ini dan tolonglah dia..

    0

    0
  51. Ikhlas says:

    Ya Allah kesiannyer kat Zamani. Wahai manusia kenapalah nak memalukan dia sebegini rupa. Bukan kah kau tahu dia tidak berkeadaan waras ketika itu? Kejamnyer. Ingat lah bawaha… engkau juga ada anak2, adek beradik, saudara mara cucu dan cicit di keturuanan mu kelak.. Kalau seluruh keturunan mu sehingga hari kiamat memang tiada yg pernah berbuat dosa dan baik2 belaka syukur alhamdulillah. Tp ingatlah tiada manusia yang sempurna…

    0

    0
  52. Anonymous says:

    Orang yang share video pun patut rasa bersalah gak…

    0

    0
  53. Anonymous says:

    bila manusia sudah tiada perasaan belas.. persoalanya siapa anda? sedangkan Nabi Muhammad s.a.w pon menasihati dengan cara yang paling lembut.. anda menghukum bagaikan anda malaikat yang tiada dosa..

    0

    0
  54. Peminat says:

    Saya peminat zamani…saya membesar dengan lagu2 beliau.. sedih bila dia terjebak dengan dadah… mungkin dia ada problem peribadi yang menyebabkan beliau jadi begini..saya bantah sikap angggota polis yg merakam video beliau sebegitu.. dia manusia juga, tolong hormat sikit orang lain..jgn nak buat sesuka hati..orang punya hati dan perasaan!

    0

    0
  55. shhh says:

    Kesiannya kat zamani ni.. suara sedap, rupa ada, bdn kalau masuk gym pasti lawa cam japan aktor.. cuma nasib tidak begitu menyebelahi beliau. Bg aku, byk faktor yg menyebabkan seseorang terlibat dgn penyalahgunaan dadah sbb aku sendiri ada punya kwn penagih dadah… dia seorang anak yg baik, insan yg baik secara keseluruhannya.. tp masalah sekeliling memaksa dia mencari jln untuk damaikan minda dgn mudah tp salah.. bantulah org2 mcm ni.. bukannya hentam. Mereka memerlukan bantuan. Tak perlu menambahkan lg buruk keadaan nasib yg menimpa mereka. Kita takkan tahu kalau 1 hari nanti anak kita ke atau kita sendiri akan jd camtu.. pelbagai kemungkinan boleh berlaku walau sebaik mana pun seseorang itu kerana by the end of the day we are only human.

    0

    0
  56. Agasi says:

    Ambik dadah tu memang salah dari segi undang-undang yg itu tiada siapa yang boleh menafikan, cuma persoalannya wajarkah seorang anggota polis meng upload video seumpama itu…teknologi semakin canggih memudarkan nilai kemanusiaan, dosa dengan ALLAH, itu antara dia dan sang penciptaNYA tetapi dosa sesama manusia, mahu atau tidak kita perlu meminta maaf daripada empunya diri, tidak kira berapa banyak kesalahan yang dilakukan pintu taubat akan sentiasa terbuka so kita tidak perlu terlalu taksub tentang kesalahan orang lain, sebaik-baiknya kita mendoakan agar beliau diberikan hidayah, kekuatan jiwa, mental dan fizikal untuk keluar dari kepompong dadah…bila kita tutup aib orang lain, inshaALLAH, ALLAH akan tutup aib kita.

    0

    0
  57. qu itang. says:

    aku tgk zamani ayu jerk..malu-malu cam anak dara..xixixi..:D

    0

    0
  58. qu itang. says:

    aku tgk zamani ayu jerk..malu2 cam anak dara :D

    0

    0
  59. Effy says:

    Salah dia sebagai penagih dadah, dia pun dah terima hukuman. Ditangkap, tapi pihak yang memalukan dia itu pun satu kesalahan.

    Bukan nak bela penagih dadah, but is a human right. Apa hak Pegawai Polis buat dia macam tu? Salah dia ambil dadah? Yes…

    Akal diberi unutuk digunakan sebaik mungkin, tapi sayang.. pangkat buat manusia lupa diri. Yes, dadah buat manusia hilang harga diri, tapi Zamani tetap seorang manusia. Memelihara aib orang itu dituntut. Kita malukan orang, balasan Allah ada.

    Saya tak sokong pengambilan dadah, dan saya tidak bersetuju dengan tindakan Pegawai Polis tersebut.

    0

    0
  60. Rindiani Klang says:

    Apalah salah zamani dekat masyarakat sampai dipanggil SAMPAH MASYARAKAT? Kesian tengok keadaan zamani tapi lebih kesiankan COMMENTER dekat sini yang panggil zamani sampah masyarakat. Negara kita sedang menuju untuk jadi negara maju tapi masih ramai yang pikir macam ‘3rd world country’.

    Zamani beli dadah bukan guna duit mencuri ke merompak orang ramai. Die guna duit die sendiri hasil die menyanyi.. Memanglah isap dadah tu salah tapi itu personal or peribadi die… bila dah ditangkap ni itu antara dia dgn pihak berkuasa..

    Kita kena berterima kasih dekat zamani sebab nyanyikan banyak lagu2 yang bukan sahaja untuk orang muda tapi disukai budak kecil hinggalah ke orang tua.. in fact, salah satu lagu die pernah direkod balik or cover by Arwah Sharifah Aini biduanita Malaysia.. dekat karaoke pun ramai org pilih lagu die.. for me to label him as ‘Sampah Masyarakat’ is really unfair.. kita kena support die.. thanks to polis sebab tangkap die sebab inilah langkah pertama yang ditunggu2 utk kita pulihkan die… tapi polis yang amik video ni memang x patut.. aibkan orang semasa die sedang susah..

    0

    0
  61. fafa abdulah says:

    Memang tak patut sungguh anggota polis tu. Sekarang ni dah jadi salah satu kerja polis ke menangkap gambar org yang di tangkap suruh menyanyi lepas tu tunjuk kat orang ramai? Apa niat? Apa kebaikan dia buat begitu? wah banyak masa terluang ye anggota polis kita sorang ni sampai ada masa pulak rakam video kan? dah settle habis ke kes2 jenayah kat malaysia ni sampai boleh pulak buang masa mcm ni…lagi satu..layak ke korang buat macam ni kat orang lain. Kalau dia seorang anggota polis yang bertanggungjawab dan berhemah tinggi takkan adanya dia buat macam ni…

    0

    0
  62. boboi says:

    nape la melayu minat penyanyi taik dadah mcm sampah dlm video tu…

    0

    0
  63. Slamic says:

    “Terasa diri amat terhina kau lakukan..”

    Lirik tepat pada waktunya.

    0

    0
  64. mushroom says:

    alahai..sian nye dia jgn la aibkan dia cm tu…

    0

    0
  65. anon says:

    okay apa dia nyanyi tu, tak nampak pun macam dipaksa2, siap senyum lagi….. yang korang meroyan pasai apaaaaa, ko tak puji pulak tindakan polis yg berjaya menangkap penagih dadah..

    0

    0
    • Anonymous says:

      bro…org yg takde perasaan je akan ckp dia hepi masa nyanyi lagu masa tu.
      ko antaranya org yg tergolong dlm golongan tu.

      0

      0
    • ... says:

      aku tak kisah dia nak nyanyi kat mana pon . kang ckp lebih2 org kata back-up penagih pula ..

      aku cuma ANTI POLIS BUAT KERJA MACAM TUH !!!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
  66. kame says:

    banduan dalam penjara/pelatih pusat serenti pun kita x tunjuk muka dalam apa-apa media pun. mintak pihak berwajib ambik tindakan pada individu yang telah menyebarkan gambar ini.

    0

    0
  67. Nasihat~~ says:

    Aib kan mamat ni dah mmg salah Polis tu dah, yg kat sini duk gado2 sama sendiri, tambahkan dosa masing2 pun x kurang hebat nya,
    Polis tangkap Penjenayah tak kena puji plak,
    Artis Buat Salah, mmg xderhal lah kan??, penyokong tetap kental kat belakang,
    Besok lusa anak beranak or sedara kena rompak, ragut sep2 mat dadah, jgn la Tanya kenapa yer….
    Polis plak, jgn la nak malukan PDRM, kerja tu mmg dah cun tangkap penjenayah, tp byk lagi kes perlu diselesaikan,
    Apa pun tangkap lagi mat2 ganja or mat drug lain, kalau boleh tangkap la pusher dadah ni, tp jgn lupa tangkap sekali mat2 rasuah kat atas2 nuh~~
    yang kat dalam blog ni plak, nak tambah2 kan lagi ker dosa tu??

    0

    0
    • Anonymous says:

      kita bukan nak gaduh. tp kena tegur kalau tak betul.
      mmg tugas polis tangkap penjenayah/ penagih.
      well understood what. tp yg kita bincangkan di sini adalah dr segi etika seorang polis esp penjawat awam. ini ke contoh polis yg kita harapkan??
      dpt tangkap artis penagih soh nyanyi..abis tu kalau dpt tangkap pelacur dr china & Vietnam nak rogol plak ke (eh! bkn mmg ada kes kan polis rogol tahanan?). jgn emo mcm org dtg bulan. yg patut dinasihat kena la terima nasihat. JANGAN CUMA PANDAI BAGI NASIHAT. TU MCM KETAM AJAR ANAKNYA BERJALAN.

      0

      0
      • Nasihat~~ says:

        tegur polis kat sini ke bro??? tegur tu dah bagus, tp duk maki2 dalam ni apa faedah nya?? amik gambar snap, p buat report kan selesai masalah…. yg bro duk sini menyalak itu ini, dpt apa bro?? JGN CUMA PANDAI MENYALAK DGN ALAM MAYA BRO~~!! PLEASE TAKE AN ACTION~~!!
        aku sbnarnya malas nak cara, tp byk sgt yg keyboard warrior, tujuan aku post ni pun untuk KEYBOARD2 WARRIOR mcm BRO lah~~!!
        kat mana lagi kau jadi KEYBOARD WARRIOR?? meh aku nak tgok apa KOMEN kau kat tempat lain

        0

        0
        • Anonymous says:

          takde yang menyalak pon. semua org cuma bagi kemoen masing2 je.
          bila komen ada la pro & kon..dah nama pendapat masing.
          yg dok menyalak…rasanya ko je kot!

          0

          0
        • public lawyer says:

          hello! apa hak ko sbg org awam nak p buat report polis zamani kena buli??ko takde kena mengene dl hal ni. tu urusan zamani & peguam dia. public takde hak tau tak! public cuma blh suarakan opinion atas sesuatu kes yg berlaku. bkn laku di mahkamah pon. menyalak ja pandai! akai ada letak lutut!

          0

          0
    • Nasihat~~ says:

      Tambah pulak sorang lagi yg kurang akai masuk kat sini, aku skrg bukan nak suh kau report zamani kena buli, ikut lantak p la dgn Mat Drug tu, aku suh kau bt report atas tindakan polis tu menyalahi hak asasi manusia, bukti dah ada, kau belajar UNIVERSITI mana nih?? Kalau kau amik Jurusan Lawyer, aku rasa kau dah bley da slow2 tukar bidang nih, better amik bidang Keyboard WARRIOR~~! Yeahh…
      Akai letak mana Bro?? Basic Pun tadak, lagi mau keyboard warrior kat sini…. Aiyooo, ni nak tanya sikit, hang ni mat drug juga ka?? Mcm ngisapp jer~~ cakap pun tak betoi dah

      0

      0
  68. paminat zamani says:

    walaupun dia penagih dadah tp sangat tidak bersetuju polis boleh buat mcm ni.. jahat dan melampau..

    siapapun zamani, sy tetap meminati lagu2 nya yang sehingga kini masih menjadi siulan ramai.

    #bantahtindakanpolisdankenakanhukumanyangsetimpal.

    mana integriti anda sebagai seorg pegawai polis

    0

    0
  69. zamana says:

    Tah2 zamani tgh lalok time nyanyi ni.. suruh nyanyi dia nyanyilah..antara sedar xsedar aksi dirakam…apa2pun polis yang mengupload video ni sgt tak beretika..

    0

    0
  70. zaman says:

    Ini yang kita nampak, tambah lagi babitkan artis legend kan… yang kita tak nampak? lagi banyak kes polis and pihak berkuasa aniaya orang dalam tahanan (still tak pasti salah or not). Orang kita kan, asal sarung uniform jer diri terus rasa hebat sangat negara ni dia yang punya.

    0

    0
  71. Masyallah says:

    lagu berhantu…yg kembali menghatui hidup nya.

    0

    0
  72. Klooney says:

    padan muka!!!! telan la lagi, inject la lagi benda2 haram tu dalam badan.
    kan dah kena….kah kah kah.

    lepas ambil video tu, aku harap polis suruh cuci jamban plak, longkang dan sampah segala. penagih2 ni menyemak xde hasil pd masyarakat. aku penat2 kerja, nak bayar tax, tanggung kos penjara korang plak? podahhhhhh!!!!!

    0

    0
  73. diri aku says:

    agaknya polis nie baru kluar rekrut kot…….
    xpyh la upload siap gari…. xde etika..
    buat malu anggota lain je..

    0

    0
  74. bruneian says:

    memang salah penagih itu memilih jalan yang salah, salah memang tidak memikirkan apakan jadi pada masa hadapan. tetapi siapa kita untuk menghukum dia jadi sampai begitu, memang adil pesalah harus diberi hukuman tetapi kenapa dengan cara begini, dimana etika seorang polis? pada pertama kali berkerja bersumpah untuk mencari keamaan dan membentras jenayah tetapi kenapa secara meaibkan begini? semoga diberi iktibar yang baik.

    0

    0
  75. kakikucinghitam says:

    mmg zamani salah amek dadah dah dia akan terima hukuman selaras dgn undang2. tp apsal nak aibkan die dgn video ni?

    0

    0
  76. Hamba Allah says:

    Hisap dadah memang salah, tapi In Sha Allah, kalau dia insaf dan bertaubat, Allah akan ampunkan dosa dia tapi yang da aibkan org lain tu lagi berat. Dosa dia pada orang yang dia dah aibkan lain (nak kene mintak maaf direct dengan orang berkenaan) dan dosa dia sebarkan video tu takkan berhenti selagi org lain ikot sama pass pass kat orang lain…mau berjalan je dosa tu tak stop2. Renung renungkanlah.
    Ape2 pun sedih aku tengok video tu secara tak sengaja. He’s a LEGEND and walau apepun aku doakan yang terbaik and aku takkan stop minat dia.

    0

    0
  77. megan says:

    alahai zamani..kenapalah awk jd mcmni..kesian sgt tgok..kurus kering……………………………..jadilah manusia berguna kpd masyarakat…suara dah merdu…syg..

    0

    0
  78. biskutmarie says:

    aq memang tak setuju sgt dgn abg polis yang ambik video Zamani ni..
    nampak sgt nak konsert free kuang ajar btl.. sakit hati ni tau. Zamani is one of my fav singer dari dulu smpai skrg.. apa lgy lagu ni. memang suka sgt. mengaibkan org memang sangat2 tak patut. geram btl. abihlah engkau abg polis 1 Malaysia ni dah naik marah dengan ekau..

    0

    0
  79. slam says:

    Kejam tul la individu yang mengaibkan zamani tu… walaupun dia tlibat ngan dadah janganla buli dia macam tu…. sedih dan sakit hati kami ni yang merupakan peminat setia zamani sejak kecil…. this is TOO MUCH!!!!

    0

    0
  80. ACAB says:

    AKU TAK PERNAH RESPECT POLIS…A.C.A.B……

    0

    0
  81. Cera says:

    Delete je la video ni Nara. Edar juga namanya kalo letak video kat sini.

    0

    0
  82. ppppp says:

    Sedih baca komen dekat sini. Memang zamani dh melakukan kesalahan berat,tapi wajarkah mengaibkan dia? Apa hak kita? Kalau sekadar duit cukai kalau mcmtu lps ni pengkomen tk pyh pegi hospital kerajaan please? Dlm Islam tak ajar menghukum ikut emosi. Tapi tak bermaksud kita justify perbuatan dia. Mgkn zamani akn dpt hidayah dlm penjara? Berhentilah jadi oenghukum. Tkde pn hukuman hudud utk dadah so yg pandai2 tu tolong senyap

    0

    0
  83. Batman bin Suparman says:

    Sedih aku tenguk keadaan siZamani ni…tapi hanya dia yang boleh mengambil kontrol dirinya kembali dari dadah. Kalau dia betul betul ndak. Sekarang ni nampak nya dadah dah kontrol dia. Dadah yang menang…Aku harapkan ada yang sudi beri petolongan kepada siZamani ni…dan tolong tukar pemikirannya tentang dadah.

    0

    0
  84. Victoria becks says:

    Masya Allah suara dia….lunak, mendayu2 dgr…
    aduii la zamani weiii nape la g isap dadah,
    sayang bakat ko dipersia cmtu je..,,

    0

    0
  85. Anonymous says:

    if the policeman making love with his wife video ppl take n put in web online maybe he wont feel shy,,,huhuhuhuu…y not try it see wat happen in his family

    0

    0
  86. PEMADAM says:

    ambil dadah- salah disisi negara, agama dan bangsa. TETAP SALAH PERLU DIKENAKAN HUKUMAN SEPERTI PENAGIH DADAH LAIN JUGA.

    0

    0
  87. Human Being says:

    First thing yg ak ingt bile tgok video nie, arwah abg ak..bekas penagih dadah..terjebak sbb pengaruh kwn2…yes..die pilih jln yg slh, merosakkan diri die dgn ambil benda haram tu.Tp, alhamdulillah, a few years sblm meninggal die bnyk berubah, die brjaya berhenti menagih, lbih dkt dgn agama, solat jemaah dkt masjid x tinggal..syukur, Allah pilih die dgn dugaan, tp di pengakhiran hidup die, die smpt bertaubat (moga taubatnye diterima & diampunkan sgle dosa2 die..Amin)..So, ap yg ak nk kongsi dgn korg smua dkt blog nie, jgn pernah pandang rendah pd penagih, memg diorg slh, tp kita x pernah tau sbb knpe diorg jd mcm tu rite?..& x smua penagih tu jahat. Kita boleh benci pada perbuatan menagih diorg, tp bkn pd diri penagih tu!.
    Skadar perkongsian, Arwah abg ak, wlaupun penagih tp die x pnh lupa tggungjwb sbgai abg, mkn, pkaian, susu adik2 smua die tggung..die kerja utk kluarga (coz dlu hdup sgt sush, ayah keja nelayan, x mcm skrg)…& yg pling penting..smua org yg knal die x pnh ingt kslhan dia, ap yg org kenang cuma kebaikkan die…(sebak)..
    *Muhasabah diri kita..doakan yg baik2 shaja, smoga Allah memberi petunjuk & hidayah pd kita dlm mengharungi kehidupan di akhir zaman ini….Amin*

    0

    0
  88. Anonymous says:

    mohon ambil tindakan tegas kepada pegawai yang menyuruh dan merakam video tersebut. Sebagai pasukan yang sangat dihormati berbuat demikian terhadap artis tersebut. Sepatutnya kekalkan integriti sebagai pasukan polis yang dihormati.

    0

    0
  89. anak polis says:

    saper suruh ambil dadah…bangang. kan dah kena.a

    0

    0
  90. BlackWitch says:

    amboi yg mengata…confirm diri masuk syurga yer? confirm anak2 kamu nanti takkan tjebak dgn dadah ni? entah2…sedap2 kamu mengata…sepupu, abang, kakak or adik kamu syok melayan dadah dalam bilik..ingat sikit yg kat atas weh…Hal dia ambil dadah, itu hak dia..bukan dia minta harta mak bapak kamu pun…kita ni, bagi nasihat sudahlah…hey2…ingat weh..jgn syok menaip mengata org..kot2..nanti selangkah lagi kamu na masuk syurga, tup2, xboleh masu..sebab??? = mengata kat org syok sgt..nanti merangkak ko nak mencari si zamani nak minta maaf ni..

    Peace..

    0

    0
  91. mak tiri says:

    saleem jamal zamani ..suara sedap

    0

    0
  92. therealfaezarwin says:

    sabo jelaaaa .. pendapat saya , video mcm ni xpatut diupload dan disebarkan .. melibatkan maruah orang tau .. yaa as we know , c zamani tu terlibat dgn dadah kan ? well tu masalah dia nk jadi sampah masyarakat yg akan berdepn dgn undang2 . mana tahu dia akan berubah kan .manusia kan biasalaa ade yg buat silap . senang2 kita ignore je

    0

    0
    • Pernah Kena Rompak ngan Mat Drug?? says:

      part video xperlu diupload aku sokong 100% tapi, aku x sokong part
      “well tu masalah dia nk jadi sampah masyarakat yg akan berdepn dgn undang2” …. sbb itu masalah kita jugak sbgai org awam, mungkin kau x pernah kena rompak lagi dgn mat drug2 nih, tu yg kau tak kesah sgt kot

      0

      0
  93. […] Dalam kebaikan ada keburukan, dan dalam keburukan, ada kebaikan. Amboi bermadah pula Abang Nara. Penangkapan Zamani bekas vokalis kumpulan Slam kerana dadah sememangnya mengejutkan industri hiburan tanah air. Namun di sebalik kekecohan […]

    0

    0
  94. popaye says:

    sy orang indonesia pengagum suara dan lagu2 zamani,sy rasa sedih dan kasian melihat vidio nya.kepada pihak yg mengupload vidio ini puaslah hatinya melihat hajat nya telah tercapai menjatuh kan marwah dari seorang penyanyi yg tersohor.dan sangat disayangkan apalagi yg mengupload vidio ini dari bangsa dan agama sendiri.kepada comment berilah motivasi yg positif kepada zamani agar dirinya dan kluarganya kuat dlm menjalani cobaan ini.

    0

    0