Written by AbangNara | December 18th, 2010

review filem merong mahawangsa

Oh my god (kalau ikutkan Zizan dan Johan, oh our god). Memang hebat, mantap dan superb gila video trailer filem Hikayat Merong Mahawangsa ini. Kami dah terpesona. Kami dah tabik spring kepada KRU semasa menonton trailer ini. Ini satu pencapaian yang memang sangat mengkagumkan. Nampaknya KRU sekali lagi membuat tanda aras untuk industri filem Malaysia.

Siapa sangka KRU yang dulunya menyanyi lagu seperti “Janji Tinggal Janji”, “Awas” dan “Di Persimpangan Dilema” kini mampu menerbitkan sebuah filem sehebat ini. Sekali tengok macam filem Gladiator pulak. Memang dah tak sabar diri ini untuk pergi menonton filem Merong Mahawangsa nie. Kami jamin filem ini bakal melebihi RM10 juta kutipannya di Malaysia.

Untuk makluman filem Hikayat Merong Mahawangsa bakal ditayangkan 10 Mac 2011. Filem ini bakal ditayangkan di 60 buah negara termasuk Amerika Syarikat, Perancis, Rusia dan German. Saksikanlah 2 trailer filem Merong Mahawangsa ini. Memang awesome gila!!!

110 responses to (VIDEO)Trailer Filem Hikayat Merong Mahawangsa Memang Superb, Tahniah KRU!!!

  1. tepong says:

    mmg teruja laaaa…kalo kru wat mmg aku sapot

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
    • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/11/20-amalan-murah-rezeki.html says:

      seperti biasa kru sememangnya suka menghasilkan filem yang berkualiti

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
      • hater says:

        cicak man kualiti ke? dah la Apek jadi hero…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 22
        • gemuk says:

          cicakman tu memenuhi impian peribadi yusry utk mengarah pilim superhero… ;p

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
        • hime says:

          okla cicakman tu.lg bagus dr filem2 a.razak moheidin tu :P

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 80 Thumb down 1
        • red says:

          60 buah negara tu…..
          dr rozmey xkn diam je kot….
          mana ada fight camni…
          dr r wat ah 80 buah negara lak….hehe

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 2
        • Pakcik says:

          Korang silap la…
          Filem 2 Alam dah ditayangkan lebih dari
          100 panggung tau..
          tapi bukan dekat alam sekarang,
          alam lain….ha ha…..
          Kutipan dia pun mencecah ratusan juta dah..
          tapi dekat alam yang lagi satu….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
        • tiara says:

          weh..cicak man tu almost 40% CGI footage beb.xkualiti ko kata? ko ni mesti penyokong razak moideen ni.haha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 8
        • rim says:

          Tak semestinya ada CG tu bagus cik oi.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 14
        • hyde says:

          oke la tu cicakman… tak bes ar cter superhero tak de cgi… cam citer papaya tv3…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • darla says:

      oh my! superb betol! cm citer america plak rasenye bile tgk trailer die. terbaik laa kru. sah2 terbaikk!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 0
    • lala says:

      bestlah…tp nape Mac…. lma sgt tuh…

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • hime says:

        mac sbb die tayang dkt us skali.die tunggu sommer.kalo perasan slalu muvi2 best pun dorg akan tayang time sommer..

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  2. acquagirlz84 says:

    Wow best tu..x sabar2 nak tgk..tahniah KRU semoga dgn siapnya studio mereka akan menjadikan mutu musik dan perfileman Malaysia lebih gah di peringkat antarabangsa

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  3. afds says:

    terBaek r..mcm xcaye ni citer yg KRU wat..hahahaa
    tahniah2..

    tpi sape pelakon citer ni eh???

    yg dapat cam tdik muke dato rahim razali jew

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • futuremg says:

      Hero dia yg penah berlakon puteri gunung ledang musical..rahman saper tah namer dia

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • ~coklat~ says:

        kalau tak silap pelakon2 dia
        *stephen rahman huges
        *umie aida
        *ummi nazeera
        *jehan miskin
        *dato rahim razali
        dan entah siapa lagi..dah lupa..haha
        apa2 pun tahniah kru…hebat!!!

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  4. adillah says:

    kru…kru…kruuu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

      sharifah amani belakon x cerita nih…???? omputih tukan dulu dorang kata dia pakwe sharifah amani…..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  5. pisau cukur says:

    tu dia, memang hebat betul pilem KRU ni…ni lah kuasa minda orang2 muda dalam memajukan industri, syabas…tak sabaq nak tengok ni, memang teruja sangat2…tahniah KRU!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  6. mawarberduri says:

    WOW!nak pi tengok la t….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  7. weiya says:

    heheh takder pun kru target sampai 40 juta

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
    • Merpati Putih says:

      kak weiya…cam ni la orng x juwah…xda target brtuja lemon even thu citer sdri mmg super power

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  8. Pakcik says:

    Cayala KRU…..
    Gua tabik sama lu….
    Kau tapau orang Rom tu saje je…
    Pasni buat sekuel Malay Chronicles 2 pulak…
    Kita tibai Portugis dgn Belanda pulak yerk…
    Pastu Amerika dengan Israel.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 1
    • mars says:

      aku sokong! Hahah. kalau dah buat hikayat merong mahawangsa, buat la hikayat 1001 malam lakk. HAHAH

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  9. Merpati Putih says:

    mmg super duper…
    citer cam ni la yg d tnggu…blik2x cnta cnta hasil prof…
    naik muak tngk ikln tb…
    skin mta ja…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  10. biu says:

    1 kemajuan tuk industri filem malaysia.tak macam filem prof..syabas kru.

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • Rin says:

      filem cinto bodoh oleh prof tu mmg mloyakan..
      better tgk drama cinta korea, bli cd pon b’baloi2

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 2
  11. Shutmeup says:

    wah meremang bulu roma tgk scene last2 tuh..terbaik muzik dia..tabik kat KRU

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  12. Dentyne says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 39
    • lalalala says:

      tak tgk citer melayu kat panggung tapi lepak sini..sume cite artis melayu kot…BOOOO

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • rehan says:

      kalo ko tak dtg tgk pn tak pe..KRU bukan pandang pun RM11 derma ko tu pn…better ko pegi la tgk citer omputih, korea, indon etc yang ko rasa CGI dia perfect…

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • cik senah says:

      poyo giler ko kn,,, ko igt dorg heran sgt ke dgn derma rm11 ko tu??? x tgk cite melayu konooonnnnnn,,,,,,,,, ;p

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  13. kak anie says:

    Sejak tgk promo masa tgk filem Magika ari tu dahh tak sabar nak tunggu tayangannya

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  14. eikieyn says:

    Terbaek! Harap2 story line pon bagos. Baru rase berbaloi nak pegi tengok kt wayang. Ape2 pon KRU, good job!~

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  15. yip says:

    walau pe pon .. hantu kak limah yg terbaek..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 15
  16. abadi says:

    wahhhhh.. dup dap dup dap tgk preview filem ni, terbaikkkk!!!!! semoga Merong Mahawangsa membuka peluang filem Malaysia ke mata dunia…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  17. hajimaru says:

    Terbaek dari ladang !!!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  18. Rin says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 42
    • sya says:

      rin ,you ni laa antre org malaysia yg mentaliti rendah,bilaa dah keluarkan cter bermutu ,ttp taknak pegy tgk ,but bilaa keluar kan cerita sama je ,ckp pengarah malaysia tak berkualiti ,entah apa2 entah.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
      • Rin says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 19
        • thephenom says:

          Takat orang2 macam rin tak nak tengok tak jadi masalah bagi KRU kerana filem ini ditayangkan di 60 buah negara.

          Maknanya ada lagi ramai yang nak tengok.. takat kurang sorang no hal….

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  19. azerrul says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 18
  20. yiang says:

    abg nara, lagu Di Persimpangan Dilema tu nyanyian Nora la.. Lagu KRU is Di Dalam Dilema…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  21. zolkacak says:

    salam… tq bro terharu sangat aku tgk trailer ni… malaysia leh bt citer nie…. tq KRU… u r the best…. target aku 500 juta u leh dapat utk tayangan seluruh negara termasuk malaysia

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  22. pipvz devil says:

    KRU mng tbaek~..aku pminat tegar KRU dr dulu tym mude2..kini n selamanya..yakin 200%..mng tabik spring ar dgn kmajuan dorg ni..fanatik KRU beb..ttp sokong KRU smpi bile2..ngee..ngee..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  23. Sakit Mata Tengok says:

    Congrats…very impressive tak malu kalau nak bwk filem ni ke Hollywood…Kudos to KRU…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  24. KaChing says:

    gambar filem ni mmg awesome…harap2 citernye pon sama awesome…very looking 4wd to watch this…^_^

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  25. jeanie says:

    impressive..congratz KRU! Major malay speaking movie going international..yeah!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  26. Ulat Sutera says:

    bru tgk trailer je jntung aku da bdebar2,siap bsmangat skali aku nk join diorg gi bperang..syabas kru!!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  27. ahah says:

    overall mmg best.tp trailer awal2 mcm national geography pnya short film documentary.perasan tak? Well done btw.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  28. Orang Tua says:

    tak tau la knape aku tengok trailer 1 minit tu mengingat kan aku crite ong bak 2 ? pelik la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 6
  29. HambaAllah says:

    sangat teruje..mane ade filem msia hebat mcmni…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  30. Zaza says:

    EPIC

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  31. sukaakukata says:

    pelakonlawak jadi hero…menjadik jugak…tahniah…badan dia berketul2 lahh…bagus juga buat filem g menguji minda..apa adegan seterusnya ni…semua tak tahu kan…apa lagi apa lagi apa lagi….ni lah filem minda kritif …harap2 manjadi kutipan JUTAAN tu..kira berjaya lah…nanti KRU buat filem sejarah yg belum pernah di pawagamkn ..HIKAYAT MELAYU KUNO banyak juga HIKAYAT yg menarik…tak lah jemu asyik HANG TUAH…k..minda kena gabung dgn PAKAR SEJARAH baru MANTAP …best lah FILEM MELAYU MCM NIIII…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  32. ahah says:

    best2!wlupun bkn terbaik(jgn bandingkan dgn luar),tapi still the best in malaysia!!hope next film will be better!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  33. leha says:

    this one looks international. tak sabar nak tengok!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  34. dd says:

    lama dh trailer ni..dr awal tahun dh kuar..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  35. shiro says:

    mmg hebat….lain dari yg lain laaa…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  36. syamiza says:

    mmg bangga dgn KRU..
    mcm xprcaya ni filem melayu…
    filem yg dnanti2kn..skrg ni byk citer2 hantu,lama2 jdi bosan.. tahniah KRU..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  37. nazario says:

    aku mmg suke sgt2 filem2 kru… seme fresh2.. dieorg ne berani amek resiko… klu director len 2 asyik2 buat film tema y same.. lebih2 lg yusuf haslam.. burink gilee film die.. asyik2 cinte.. nasib bek die x wut film dh..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  38. dear mie says:

    boleh la ni…. kalu bkn kita sape lg nak puji…
    lain dri yg lain..
    mcm ong bak plak..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  39. hayley says:

    ok ape CGI die dari cite final destination 4 lagi hancuss. hahahahaha

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  40. eyda says:

    teruja nak g tgk….bangga menjadi anak m’sia….jgn lah pulak nak bandingkan dengan pilem luar yg ada sesetengahnya hancus….sebagai anak m’sia inilah yg terbaik…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  41. naga boroi says:

    jangan jadi mcm cerita ARJUNA pulak.bersilat mcm taikk.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5
  42. momma bestz says:

    Giler…mmg tabik spring…x sbr nak tgk ni..for the first time filem msia superb camni…………KRUUUUUUUUUUUU…akhirnya korang mbawa klainan dlm industri filem Msia yg sungguh Boring!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  43. rayn says:

    perghhh mmg mantap abis. kalau camni nye citer, baru bleh pegi global…huhu

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  44. salah satu hasil tempatan yg boleh dibanggakan. maybe tak perfect tp at least ade perubahan dlm berkarya dlm mem’variasi’ kan industri perfileman tempatan.. (peh…skima komen aku kali ni hik3x)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  45. atyn k says:

    sekali tengok dah mcm narnia pun ade gak
    memang salute la weyhhh!!!
    tetibe je rase bersemangat na g tgk kt wyg
    awesome~
    congrats KRU

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  46. shumeee says:

    xder pompuan ker..galfren

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    • arabella says:

      filem mcm ni barulah boleh kutip 40 juta. pengajaran utk dr rozmey, len kali nk wt filem kutipan yg beso, wt filem cm ni.bkan yg berlandaskan seks semate2. xsesuai. pemikiran penonton skang pon da advance. xlayan da cite2 camtu. cite2 action cm ni lg best. tabik spring kat kru. dorg mmg best. xrugila yg berlakon ngan kru utk filem cm ni. xsabor btol nk tgk wyg cam neh…

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  47. kaumHawa cucuAdam says:

    xsbar ase nk tgok cter nie…da tgok mse dye shoting aritu pown ase mcm wow!!…..mmg besh ar cter nie

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  48. iza says:

    mcm ongbak pon ada

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  49. MuJE says:

    pape pon aku tetap sokong cendawan production! haha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  50. didi says:

    wawawa..agak teruja utk menonton citer ni..at least adala perubahan dlm industri perfileman negara..good job kru..tp nape poster si stephen pakai mcm 2..letak la dia pakai bj melayu ke or anythin yg bole related to malay..at least omputih tgk poster 2 xde la rse mcm org melayu duk dlm hutan.sumtimes 1st impression tu kan penting gk apatah kalo nk tayg di tempat org lain..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
    • org laut says:

      lah… aku baru nak komen nak tenguk hunk Merong tu pakai cawat je. tu bkn stail utan lor, itu kira wild sexxay pirate + buccaneer, moyang kita dulu pakai… omputih mesti sukanya…ngeh.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  51. KakLong says:

    Mmg hebat trailer dia..leh kata setaraf hollywood..ala2 gladiator, part yg last tu mcm harry potter plak..
    anyway harap citer ni best, jgn kita ditipu ngan plot2 trailer yg menarik tp real nyer mmbosankan..(harap2 tak laa)
    anyway, akak support filem melayu..kalo dah berjaya, pasni bykla pengarah2 melayu nak buat citer cmni plak…ikut musim la katakan..(skng kan musim seram komedi)..huhu ;p

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  52. lipan_jahat says:

    congrats…da lama tggu after pasir salak tbengkalai…cume agk kecewa bile org kite kurg maju sdgkan zaman tu org rom x semaju kite…truskan mgkin after this bleh wat Gangga Negara…Bruas…Segenting Kra…sejarah bngsaku…Makin lama kucari makin jauh kau pergi…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  53. ciku says:

    superbbbb!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  54. budi says:

    sape para pelakon nyer…? kena buka n baca balik Novel cite ni..dulu nk fhm jalan cite ni ..kena baca dua kali baru aku fhm..hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  55. deela says:

    ari2 tgk gezet, igtkn cite omputeh.. rupe2nye cite melayu… Wow klass gler.. btw aku nk wt permohonan, klu kru bce komen2 kt cni, aku mtk sgt dia adaptasikn novel2 Ramlee Awang Murshid berkenaan Laksama Sunan jdkn filem… Ya Allah bestnye klu dpt difilemkn…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • emilda says:

      btol2..aku pon suke cite tu…kan best kalo bnda2 tu sume difilem kan…hehehehee….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  56. mrjinx says:

    lupa nak kasi tau ..yang buat poster film tu adalah KUKUBESI ..yang buat gambar untuk Datuk Sheikh aritu ..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  57. Reena says:

    Kagum iols dgn pilem ni..camni barulah tak malu kalo nak dibawak ke oversea tu ha..ini ceta ala2..bajet nak pat ploh juta katanya..propa je..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  58. Tiffany says:

    Huiyooo…ini la first time aku tgk trailer filem Melayu yg buat bulu roma aku meremang.

    Memang tak sabar nak pegi tengok filem ni!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  59. W T F88K says:

    macam best jek….. lagi 3 bulan nk tunggu…… hum….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  60. hantujalanraya says:

    wow hebattttt

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  61. SWEET says:

    Asal jgn jadi macam cerita
    Arjuna dah eeee lembik poyo je
    Jalan cerita dia

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  62. suzi says:

    ish, wajib tonton nih..!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  63. aida says:

    wooo..xsabar nk tgk..aku suka movie yg KRU wat..kreatif.. =)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  64. tengku hau says:

    baru betul..ni la yg kami mahu kan…berkualiti…asik2 dok filem cinta je….nasi lemak 50 sen la…aku sanggap lubang la……muak tau….pebgarah filem msia tolong buka mata n minda…ubah la pmkiran ckit…cerita cinta ni just untuk zaman 60 AN je….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  65. macy says:

    best!
    for the haters especially David Teo team, janganlah nak kecoh2 bila dah kalah macam kat FFM aritu.
    Sape nak tgok filem2 dalam estet atau filem2 hantu merapu?
    kami mahukan kualiti. Ini x bermaksud kami reject 100% hasil karya David Teo. tapi cuba bawa kelainan.
    Cuba lihat pengarah yg bawa kelainan macam KRU, Shamsul Yuso. Filem mereka berjaya mendapat anugerah dan kami berpuas hati. I’ve to say i’ll not give my money to watch Ngangkung movie. But i’ll pay more to watch Magika or KL Drift.
    This is the point where Malaysian producer need to go advance. It’s not wrong to do simple romantic film, but just make something that we dont have in the past,…maybe like Magika, Merong Mahawangsa, Cicakman, Evolusi K.l Drift.
    We want something different.

    Saya di sini juga mahu katakan filem karya Prof Razak Mohaidin bukanlah suatu yang merapu,..ia menggambarkan realiti sebenar kehidupan orang Utara terutamnya orang Penang. Saya akui enjoy filem merapu seperti itu,..tapi meluat bila tgok filem hantu merapu.

    Good luck KRU.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
    • Pakcik says:

      Filem Estet arahan Mamat Khalid tu ok…
      Sarat dengan msg…pelakon pun ok..
      Unik jalan cerita dia…cuma lakon layar
      kena perbaiki ckit..
      Apapun memang ada semangat 1 Malaysia…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  66. budak says:

    sket je nk komen since cite ni akan kuar dkt US.

    dorg siyesly kne tukar intro trailer(embeded dari fb) ni sbb copy sebijik sebijan dgn tutorial otai VFX and motion graphic dari US, Andrew Kramer.
    ni link tutorial tu:
    http://www.videocopilot.net/tutorials/ancient_titles/
    yg buat x brape best nye, korg bole download project file trus dari website ni and gune utk project korg.
    too bad utk production besar mcm ni just copy from others works. Plagiarism ni.

    pas2 kalo sape2 perasan, ending extended trailer tu same mcm Harry Potter pnye. Even gune font harry potter.

    komen ikhlas ni.
    bkn ssh sgt nk tukar font wording tu.

    spend time sket je.

    kpd abg nara, kalo ade contact dgn KRU, bg taw la dorg. heh

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  67. joe says:

    jgn jadi mcm lang buana sudah…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  68. krazix says:

    mcm gempak siot.. hasil kerja KRU mmg byk yg berkualiti..
    x sabar nk tgk

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  69. fieza lullaby says:

    ni bru ade klainan dr cite mlayu yg sdia ade yg asyk tprgkp dgn jln crite yg sma je..hrp2 critenye segempak trailer tu jga la ye..sgt mnantikn hasilnye..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  70. buDak sKEmA says:

    awesooooooooooooome…skali lg KRU menaikkn mrtabat flem melayu…klo x sterotaip je filem2 yg ditayangkn , pasl rempit la, cinta cintiun la, hantu la…aiyoo bosan

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  71. Andimazlan says:

    Nothing special!. Macam ala2 filem Ong-Bak 2 je.
    Tunggu filem sebenar keluar baru puji.
    Nanti jadi macam cicakman, promo gempak, CGI melampau lampau canggih, cerita hampeh.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  72. amin khan says:

    Tengok trelernye naik bulu roma. Macam filem luar negara. Saya rasa filem nt tentu best giler. Tahniah pada KRU yang semakin hari semakin hebat filem-filem keluarannya. TAHNIAH !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. qeen says:

    KRU semakin mantap dan berani… pasti movie ini akan jd box office… Tapi I still tunggu movie.. DUKUN entah bila keluar … i think cerita DUKUN boleh bersaing dgn cerita seram luar negara….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. brader says:

    mmg gempaq gler,,,kiter tgu n lihat 10 mac nnt,,,adakah mcm filem 2 alam??promosi giler2…tp..hasil..hampeh….
    tahniah KRU..u r the best,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. Bujang Senang says:

    effort yang bagus!! cuma, harap2 Mr. Yusri dapat improve dia punya storyline+plot cerita sebab, base on other film…ada tendency meleret2…which is good for a new director untuk belajar dan terus belajar…mcm Mr. Syamsul, kelemahan ketara ialah kata bual..apapun, PASTI menonton filem ini…buat apa nak compare ngan cicakman kan? genre lain…ini JANTAN punya genre…
    so, yang mana jantan tu…dtg la tengok!!! mmg ada feel mcm filem Gladiator…tak sabarnya tunggu 10 MAC…lagi 14-15 hari lagi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. Peace says:

    Kalau tengok cicakman dulu2, ada la babak yang ala2 spiderman, batman, matrix. Biasa la tu, scary movie lagi banyak babak2 dari filem lain.

    Harapnya yang ni lain dari yang lain.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0