Written by AbangNara | June 7th, 2011

Sedih beb kisah Sung Bong Choi yang pergi audition Korean Got Talent ini. Dari kecik sehingga besar hidup merempat. Namun sesungguhnya Tuhan itu Maha Adil. Diberikannya Sung Bung Choi ini satu suara yang mampu membuatkan anda mengalirkan air mata apabila mendengarnya. Tak caya cuba tengok video di atas.

Abang Nara ternanti-nanti bilakah pihak penyiaran Malaysia nak adakan Malaysia Got Talent pulak. Nampak macam menarik kalau diadakan di Malaysia dengan kaum kita yang pelbagai. Mesti ada kisah-kisah tragis, sedih dan gembira yang mampu mencuit hati seluruh rakyat Malaysia sekiranya pertandingan Malaysia Got Talent diadakan. Tak gitu?

Sari kata video di atas disahkan tepat 100% oleh Abang Nara sendiri.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

65 responses to (VIDEO)Sung Bong Choi Buat Air Mata Jantan Ini Mengalir

  1. jij says:

    sedih giler tgk…meleleh air mater…huhu

    0

    0
  2. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    1st ! ha ha ha ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    0

    0
  3. norim says:

    sgt2 mengharukan… sedih ble tau ada org yg hidup cmni tnpa perhatian kuage & org sekeliling… Allah Maha Mengetahui & Maha Pemurah, kurniakan suara yg bgus kpdnya utk hdup lbh baik…

    0

    0
  4. whatever says:

    ak sorg je ke yg tgk bende nih x nanges? x paham nape sume org nanges huhuuu

    0

    0
    • moon says:

      haah aku pn xnangis maybe sbb aku xpaham lagu yg dia nyanyi 2 kot…aku xsedih tp lebih kpd kagum sbb dia boleh survive dr kecik sorang2 n fizikal pn elok mcm dijaga dgn baik jer…muka pn bersih jer xmcm gelandangan pun…citer korea pn byk yg buat citer hidup susah last2 kawin ngn org kaya(biasenyer pompuan) tp xsngka ader gak realiti citer gni kt korea(laki plak 2),maybe sbb 2 dia leh survive,kalo pompuan mst susah nk survive.yg bagus dia ader wat somethin nk majukan diri dia mcm masuk sekolah tinggi ngn belajar vokal…mmg hebat…tabik spring aku ngn mamat ni.kalo xmng pn,mst ader gak ms depan cerah dlm seni suara xpun ader yg nk tolong dia masuk u ke,aper ke…wish him gud luck…

      0

      0
    • ole-ole says:

      aku cube nk nangis….dn hampir berjaya…tp aku rase sbb utama aku tak nangis ialah kerana aku tgk kes ni mcm british got talent punye pemenang paul potts…lebih kurang same gak…muka tak bey blah..keje jual telepon…bile perform die nyanyi opera bulu roma sume menegak kot…time tu aku nangis la…tp kesah korea ni lg tragis la…sbb time kecik dh hidup sorang..

      0

      0
  5. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    ape lagu yg jantan ni nyanyi ni???? sampai minah jambu pn leh nangis…..

    0

    0
    • nini says:

      nella fantasia, version yang paling best kat telinga saya dari Il divo, beracun giler lagu tu

      0

      0
  6. mysara says:

    Nara ni copycat betullah..asyik ambik bahan dr blog org lain je..any original idea?
    Apapun, mmg sayu dgr pengalaman dia..tp suara dia mmg superb!

    0

    0
  7. what can i say?
    superb!
    hati yg keras ni pon ley ngalirkn air mata…
    :(

    0

    0
  8. fid says:

    abg nara, cuba tlg translate lirik lagu tu.. x phm lerr…nk gak hayati. tgk deme smua nangis je

    0

    0
    • see says:

      Nell Fantasia an Italian Opera:

      In my fantasy I see a fair world,

      Where everyone lives in peace and honesty.

      I dream of a place to live that is always free,

      Like a cloud that floats,

      …Full of humanity in the depths of the soul.

      In my fantasy I see a bright world.

      Where each night there is less darkness.

      I dream of spirits that are always free,

      Like the cloud that? floats.

      In my fantasy exists a warm wind,

      That breathes into the city, like a friend.

      I dream of souls that are always free,

      Like the cloud? that floats,

      Full of humanity in the depths of the soul.

      0

      0
  9. safafina says:

    mmg terharu la dgn kehidupan dia. cuba untuk tidak menangis tp air mata mengalir jg.. harap dia berjaya suatu hari nanti untuk ubah masa depan dia..

    0

    0
  10. safafina says:

    terbaek.. cuba utk tidak menangis tp air mata ni mengalir jg..

    0

    0
  11. tak heran tak first says:

    kepada yg rasa nak first tu kena bagi komen masa abg nara belum publish post lagi…kalau dah post dah tentu2 ramai org yg online gak..

    0

    0
  12. j.doe says:

    pergh gila awesome suara dia. i tot suara dia biasa je b4 dia nyanyi, then wow! ala2 paul potts. “i’m not a good singer but i like to sing” he seriously doesn’t know how good he sang. singing italian song plak tu. mmg thumbs up. thanks for sharing abg nara eventho “ambik bhn dr blog lain”.

    0

    0
  13. Mila Awal says:

    I masih tak boleh berenti menangis nih :(

    0

    0
  14. thisisme says:

    budak ni amek kelas vocal laa. die join kelab opera kt skola die. die ad gtaw audience tp director cut nak bg nmpk lg sdey

    0

    0
    • lyka says:

      mmg die amik class vokal…tp xde duit nak truskan kelas tuh…sbb tu die bnti and masuk korea got talent ni…neway die sgt rajin dan kuat semangat nak truskan hidup…kalo la msia buat cite cmni..msti ramai org2 dlm cite bersamamu tu masuk…try bakat…

      0

      0
  15. monah says:

    meremang bulu roma wehhh !!!!
    terpaksa pause satt. sedihhhh.

    0

    0
  16. syah says:

    sedihnyer life dia yer………

    0

    0
  17. nurul says:

    sgt sdey…hope abg nara blh bg mkna lgu dya nyanyi 2..

    0

    0
  18. me220784 says:

    si gambit elok tgok video nie, bagi bersyukur sikit. artis2 yang suka bikin kontroversi dari mutu lakonan atau nyanyian yg ke laut ambil pngajaran. bersyukur dgn apa yg kita ade.

    0

    0
  19. ada sya says:

    berair mata..sedih..

    0

    0
  20. Radical Thinker says:

    Abg nara..U really make me cry..This video clip really had opened my eyes…Still crying while typing this comment :(

    0

    0
  21. eri-chan says:

    menangis tak henti2 ni..agak2 Malaysia ada ke yg boleh kasi nangis macam ni

    0

    0
  22. moon says:

    aku suka betul judge tgh2 2(song yun ah)…dh 38 pn still cantik sesangat…aku minat giler drama dia hotelier(heronya,hero winter sonata) ngn on air(hero citer ni yg jd hero kedua dlm winter sonata…syg dia dh mati bunuh diri tahun lps).tp paling aku suka filem dia berlakon citer antu tajuk ‘FACE’.baru2 ni pn aku tgk lg sbb dh lama xtgk…patutlah mcm kenal jer juri ni,xpenah tgk lg dia rambut panjang sbb sebelum ni dia byk berlakon rambut pendek paras bahu jer…hehe

    0

    0
    • abang jaijai says:

      sebenarnya bukan suara dia buat orang menangis lah geng. lirik lagu dia tu kalau korang rajin search berkenaan dia damba hidup macam kita2 ni. senang ada family (kalau dia tak mnipu la)

      0

      0
  23. nanina says:

    tanpe ku sedari..air mate mengalir di pipi…tacingg sungguhhh!!!!

    ~moral: bersyukur dgn ape y kite ade..:)

    0

    0
  24. yonna says:

    aih.tersedu-sedu saya tengok.dah la mmg dasar hati tisu, memang nanges bertemankan tisu lah masa tengok video ni! T____________T

    Allah tu memang adil. kurang pada life dia, tapi lebih dari segi bakat dia. mungkin dia akan success 1 day nanti :)) who knows kan?

    0

    0
  25. PapaJahat says:

    menangis pada diri aku pada dosa2 semalam……..

    0

    0
  26. anti-korea says:

    hah? amende korg ni? video ni tak sedih lgsg kot. tak de perasaan aku tgk video ni. blh caye ke die ni susah? tah2 die kelentong je nak suroh org kesian. ape tah dorg ni sng sgt pecaye org. ni taktik die je weh.. lek ahh. baik aku layan video gambit. haha

    0

    0
    • cinnamon says:

      betul lah, amon pun cam was was jer, lenlah kalo yang chris kat amerian got talent tu..yang awek dia lumpuh pas accident tuh, mau gak terkedu aku nengok.

      0

      0
  27. fyna says:

    tacink…..
    ;(

    0

    0
  28. anak buluh betong says:

    mula2 mmg mcm nampak innocent je..Dah popular nnti jadi Mawi the Second…huhu

    0

    0
  29. wesmaigolok says:

    ntah2 jadi Mawi the Second…mula2 je nmpak naif n innocent!!!

    0

    0
    • Anuar Safian says:

      Tak pasti samada mawi boleh bawa ton sebenar lagu ini.. kebanyakkan lagu ini dinyanyikan oleh tenor (penyanyi opera lelaki) kerana suara mereka dalam dan tinggi. Di barat ramai.. bukan nak lekehkan penyanyi tempatan.. tetapi mereka boleh cuba namun ketika ini belum ada lagi penyanyi Malaysia melayan lagu seperti ini.

      0

      0
  30. Atikah Azira says:

    HUUUUUUUUUU T__T sedihnye. korang yang tak nangis tu mmg xde perasaan dan tak paham jalan hidup die. plus, lagu tu tak payah dipahamkan pon actually,

    0

    0
  31. Rafi says:

    aku pun dah nak mengalir air mata jantan nie gak.. nie nak tanya apa nama lagu piano background yang mula2 dimainkan tu?

    0

    0
  32. nz says:

    kan msia ada da Bakat TV kt tv2…lbh krg got talent gak…

    0

    0
  33. buta kayu says:

    klu dengar org mengaji korang menangis x…huhuhu…

    0

    0
  34. gambitz says:

    lg kesian….xde keluarga yg akan raikan kejayaan dia selepas berjaya masuk korean talet ni…..

    0

    0
  35. ijo says:

    Baca subtitle pun bleh kasi leleh air mata … touching haku … good luck to u lah … suara pun Jantan gitu … best ..wpun tak faham … chayok..chayok …

    0

    0
  36. miloais says:

    strategi nak pancing undi dengan kisah2 sedih…anyway semoga berjaya

    0

    0
  37. yg bgi negative comments nie tntu anti-korea, lalallalalalalalalalalaal….

    0

    0
  38. ciktipah says:

    aa yg ni ciktipah nk komen..adekah sebab ramainya penipu..(sampei oang mnta sdekah pun sindiket) kat mesia ni mk kita pun dah x pcaya org..? ciktipah caye sebab air muka dia tu adalah air muka bukan buat2 air muka kental org yg dah kebal menjalani idup pelbagai susah..beza dgn org kt cni idup susah tp masih ade kuarga ..kalu di negeri kita haruslah budk merempat jd doktor.. dia ni mcm citer ape ek..yg dia x sekolah tp curi2 blajo dr sekolah org dr luar kelas..akhirnya dia yg pandai

    0

    0
  39. paraniey says:

    Lagi power klu dia nyanyi dulu br citer kisah hidupnya… sedikit sebanyak kisah hidupnya mempengaruhi juri n audiens… paper pun memang mengharukan…

    0

    0
    • Anuar Safian says:

      sebenarnya bukan kisah si penyanyi tersebut mempengaruhi Juri.. sebenarnya intonasi dan style lagu opera mudah menyentuh hati pendengar. Lihat sahaja setiap kali opera di adakan (Itali, greece, dsbnya) kebanyakkan penonton akan kelihatan menangis apabila dinyanyikan lagi seperti ini ketika sampai ke babak sedih.. power lagu ini cukup berbeza dengan lagu-lagu biasa kita dengar.. Saya tak faham bahasa itali tetapi bila dinyanyikan akan timbul perasaan sebak secara spontan..

      0

      0
  40. bandana says:

    okay… mmg la touching. thumbs sore power xdinafikan. Cuma curios skit cara juri bertanya dan jwpn talent ni – mc lakonan, tak natural…. ni marketing utk lariskan show…

    0

    0
  41. bandana says:

    okay… mmg sore power xdinafikan. Nak cuba nangis tapi xleh… sbb soklan juri2, cara dorg bertanya dan jwpn peserta ni, mcm lakonan, tak natural. Hmm, strategy market utk naikkan show ni kowt. Tapi aku suka tgk american got talent yg penganggur tua nyanyi lagu country. Ada gosebumps jugak la walaupun xnangis…

    0

    0
  42. You made some decent points there. I looked on the internet for the issue and found most individuals will go along with with your website.

    0

    0
  43. see says:

    Nell Fantasia an Italian Opera: In my fantasy I see a fair world,

    Where everyone lives in peace and honesty.

    I dream of a place to live that is always free,

    Like a cloud that floats,

    …Full of humanity in the depths of the soul.

    In my fantasy I see a bright world.

    Where each night there is less darkness.

    I dream of spirits that are always free,

    Like the cloud that? floats.

    In my fantasy exists a warm wind,

    That breathes into the city, like a friend.

    I dream of souls that are always free,

    Like the cloud? that floats,

    Full of humanity in the depths of the soul.

    0

    0
  44. Extremely inspiring. It’s amazing what can be done when we put our minds to it.

    0

    0
  45. Hajimi oji says:

    He has an angel voice….it can make us cry…..

    0

    0
  46. Anuar Safian says:

    Saya menunggu juga penyanyi melayu yang dapat menyanyi lagu Nella Fantasia dan Nessun Dorma.. ketika ini masih belum ada lagi.

    Search di Youtube Jans Werner (mendiang) menyanyikan lagu Nella Fantasia. Lebih Syahdu dan menyentuh hati..

    Lagu kesukaan aku

    0

    0
  47. kod adsense says:

    I take pleasure in, lead to I found exactly what I used to be taking a look for. You have ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

    0

    0