Written by AbangNara | December 28th, 2010

Buat peminat dan para wartawan semua, tontonlah video penjelasan Shahir tentang kehilangannya di atas. Diselitkan jugak penafian Shahir tentang gosip yang katanya dia memintak bayaran untuk pergi photoshoot. Semua itu dusta belaka kata Shahir. Apa pun, welcome back kepada Shahir.

Apa pun pesanan kami ialah, menyanyi menyanyi jugak, kesihatan harus dijaga. Kalau tak sihat macam mana nak nyanyi kan? Tingkatkan prestasi, kurangkan kontroversi. Malaysia boleh!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

107 responses to (VIDEO)Shahir Sudah Kembali, Beri Penjelasan Tentang Kehilangan

  1. ProfHariz says:

    Semoga Shahir Akan Kembali Nanti :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Farah says:

      dah banyak sgt artis skrg ni. kalau shahir takde pun takpe. kalau ada lagi maju kot?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pisau cukur says:

      tak luak kat mana2 pun samada shahir ada atau pun tak aaiihhh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • miza says:

        hang jeles ka…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Lipstick Hijau says:

        Shahir x muncul selama lamanya pun i x kisah……ape sgt la dia tu dah la suka kwn pondan…kot2 pondan…wakaka

        bertimbun artis kat m’sia yg lagi best dr shahir..

        ini la artis mee segera….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hanny says:

          lipstic hijau…mulut ko apsal lahar sgt..ko ingt ko tu bagos sgt ker…g mamposla ko…!!
          1 yg aku nmpk psl ko ni…suker sgt point finger kt org…
          kalau ko jd artis lg teruk gaknye…bodohhhhhh!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lipstick Hijau says:

          aku x ingat yg aku bagus….aku lupa da…kah kah…

          Hello??? aku jd artis??? xde maknenyer…..

          aku punya mulut aku punya suka la…yg ko sibuk sgt apesal hah????

          aku point finger kat shahir ker..kat mawi poyo ker…kat lubang idung ko ker..tu aku punya pasal la…..

          jari aku…bukan ko…bahlol!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pisau cukur says:

        miza, aku tak perlu jeles pada benda2 yang takdak paedah lagu ni…lau ahli ulama yang hilang baru aku akan rasa jeles sebab orang2 bijak pandai agama makin pupus berbanding gan artis yang takdak paedah tu aaiihhh…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • arnamee says:

      Yes, insyaallah:)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

      dunia artis ni banyak pancarobanya, setiap hari mesti ada orang berusaha untuk menjatuhkan kita, bersabar lah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ewfew says:

      wow ,this is a great article !
      **Rich ‘ Flirts. ??M
      .If yo want discover the best approach to finding your perfect match and find compatible local singles in your area! –maybe you can try ——-**Rich ‘ Flirts. ??M-**—— is meant to be the place to connect with beautiful and successful people. Check it out and flirt with those wealthy, handsome or beautiful! love means more !
      @@@@@
      Toth is an agent for Creative Artists Agency. Witherspoon is a CAA client but is represented by another agent.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Ikhwan says:

    Lama tak nampak. Mana tercampak?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. miss_pinky says:

    BAGUS LA CMTU, NI MAIN HILANG JE.
    PAPE PN, SEMOGA SEMBUH DARI SEGALA PENYAKIT YO.
    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. upss says:

    ingtkn da mrajuk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • non says:

      majok ngan rozita kot.huhu..hebat penangan janda meletup tu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Lipstick Hijau says:

        ape sgt la rozita tu…setakat pukee basi pun nak heran…..ada aku kesah….pukee aku pink….aku suka cecah ketupat kat pukee aku then ketupat tu aku makan…..nak rase???? jgn harap!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ana says:

          pathetic pnye komen…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • missmydirtylittlesecret says:

          Teruknye bahase minah lipstick neh…mcm xsekolah….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hoho says:

          ap ar si lipstick hijau bodo ni…ckap pkai lutot…gle hape…ngok ngek pnye org…loser!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lipstick Hijau says:

          aku ckp guna mulut…bukan lutut…mna ada lutut bercakap….bengap!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bodo2 je says:

          lipstck ijau gile…ketupat 2 ko mkan ar sorg2….xd spe yg nk….eeeeuuuuuwwww….ckp merpek…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • wan says:

          ala, lipstick ijau ni laki sbnarnye…x pon glongan2 yg x de akal yg waras… saje je dye anta komen2 camtu, dye pon nak gak publisiti murahan, malangnye BN x nk siarkan psal dye, tu yg dye sebok at stiap citer ltak komen2 lucah… sume tu juz untuk org sbot2 psal dye.. cube x de sape amik kesah, grenti dye snyap..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lipstick Hijau says:

          amboi…..ingat i kemaruk ker mcm artis murahan nak kan publisiti…..xde maknanyer smua tu….

          hello??? x kisah la aku ne pmpuan ker, lelaki ker, kura2 ker, rambutan ker..tu aku punya pasal la…yg korg sibuk tu apesal…??? aku x suruh pun korg baca komen i n i x suruh pun korg ambik peduli….bahlol..

          anyway..my pukee is my pukee la…ape korg kisah…???

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hahaha says:

          jgn layan org gila mcm dia..kemaruk nak publisiti murahan..tu dia komen ntah pape

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. laranur says:

    takde maknanya si shahir nie..perasan bagus je.
    ada tak untung, tak ada pun tak rugi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • non says:

      tau takpe.ak pon heran nape org heboh benau dgn shahir ni..lantak ler die nk g mane pong.kiter sokong die die dpt duit beli kete, accident beli lagi..fuh..keter bukan calang2..

      ermm..pade yg nk kater ak jeles.eskusmi.mak tak jeles langsung.hoho

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lipstick Hijau says:

      tu la….harap jer gigi besi…..ceh!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • non says:

        kahkahkah..ko ni lipstik. dari td ko sebut sal besi d gigi die..besi2 tak bsalah.yg bsalah diri die.hohoho

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. dede says:

    g0 shahir…x ksh la 0rg ckp ap…jnji shahir taw ap yg shahir lakukan..pmnat akn sntaiasa sk0ng shahir…che amad..h0i3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. tah le tak perasan pon dia takde…hari-hari aq layan @15 tengok video klip sahir..anak aq minat….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. zian says:

    Hidup shahir! jgn mudah menyerah kalah. semoga sihat hendaknya. amin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Kuku besi says:

    Boooo!!!! Inilah yg di katakan pure GILA PUBLISITI, CARI PUBLISITI MURAHAN.. Bakat pun ala kadar jadi inilah strategi untuk hidup dlm industri seni.. Buat menyemak je.. cheap sale taraf chow kit.. boleh BLAH!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • non says:

      nak tompang boo….

      bo pjg.bo0o0o0o0…
      bo pendek. bo

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sue says:

        poyo la..bajet gan muke skema g tu..ko dapat pengaruhi org ka??lansung xder jawapan yang kukuh mane die ilang..pui!!!!
        keahagian dalam perpisahan kunun~!! nk tarik perhatian la tu..mentang2 bawu masok final lagu tu..da bagi jawapan tajuk lagu~!! promosi la sangat!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lipstick Hijau says:

      wakakakakaa…….gigi besi kena boooo….yay! i like…i hate shahir…tp x tau la knp aku benci dia…mungkin cinta i x terbalas…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • non says:

        ye kot.sbb2 ko ngigal pakai lipstik ijau..kalu shahir balas cinta ko agak2 ko jd lipstik kuning.hohoho

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hoho says:

        aq pon xske shahir tp aq xske ar komen2 ko lipstick hijau…sngal je…da ar komen bdo2…tngok name pon da tao ko gle….lipstick hijau…org pkai lipstick wne len…ko alien ea??haha…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • SWEET says:

      xde gunanya fanatik dgn artis
      nak beriya iya sokong artis
      Pada hal artis perlukan sokongan peminat
      Semata2 nak penuhkan poket diorang je
      Yg kayanya artis
      Bila dah kaya dpt berjuta2
      Ada diorang hairankan peminat

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. […] video buat AF Talent & terima kasih Beautiful Nara. Ada tips? E-mailkan kepada kami atau Twitter @rotikaya atau BBM PIN 21BB610F. Eat This […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. hehek says:

    ade i kesah ke..? bkn popular pown..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lipstick Hijau says:

      setakat lori kampung jer….x pyh la kisah sgt….shahir ne tahap taik kucing jer….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. gangsta princess says:

    bajet best la tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. semut says:

    i luv u shahir!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. kamarul zaman says:

    salam..mai ler lawat blog sorg pompuan nie…
    SIMPLE SWEET LIFE, carenye.taip teholimaupanas…guna google searc ea, then cr SIMPLE SWEET LIFE NETWORKED BLOG, then click kt adress mis-ida.blogspot.com, then u ollz can see how this women insult muslim girl especially when they r wearing full hijab, and tutup aurat..this women actually has lost her identity, she is graduated from USIM.she became culture shocked and i just try to gv my opinion,she slam n insult me in her entry…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Mat Pintu says:

    tak sehat? kena buat dek orang ke mamat ni? hish

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nita ta ta says:

      siann budak nie….dh la sakit,kena kutuk lagi pulak….tp yg best,sbb dia dpt pahala. Yg komen boo tu pulak nampak sgt memperbodohkan diri sendiri. Lu pk la sendiri….kekeke

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. http://tahiyyatalqulub.blogspot.com/2010/12/kerajaan-syaitan-2-segitiga-dunia.html says:

    hmmm…xpyhla nak xplain aper shahir..xberkenan den dgn budak sorg nie..org lain pun glamour n juara gak..tp xla mcm ekau..malas nak dgr pape..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Puteri Sejinjang says:

    “…kucari damai di hati…”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. miza says:

    go sahir go..korang yang xberkenan tu jeles sebenarnyer…dia kan hensem..korang ape ade…..jgn la tunjuk sgt kejelesan hati yg busuk tu…hahahahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • non says:

      motip sgt nak jeles..dulu ak peminat mawi sbb die bawak napas baru pd industri muzik.tapi skrg pe ceter dowh?die ngan ikin mnyedap hasil undian d sokongan kiter.

      ak bkn dengki or cemburu tp kan ak takmo pisang berbuah 2kali.hohoho

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. tak terasa pon kewujudan dya… haha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. CT says:

    g lah mana yg ko suka..
    aku x kisah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Guest says:

    JAHATNYE MULUT ORANG MELAYU. KORANG TIME KOMEN TU TAK BAU HATI KORANG BUSUK KE.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. non says:

    yelah.hati ko je mangi…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. SwEeThEaRT eRiN says:

    All d best to shahir..smoga cepat sembuh n bebas dri all the gosip yg xbenar..harap shahir byk bersabar..biasalah org akan mengata abg shahir coz ur popular and the best now..harap2 abg shahir suceed always..fans will always support you..

    ps : kepada yg mengutuk shahir..cerminlah diri anda 2 sebelum anda mengutuk org lain because kehidupan kite niey bagaikan roda and what goes around comes around..jgnla tandakan dosa ngn memfitnah org lain..baik g sembahyangla..tambahkan pahala jauhkan dosa k..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ishhhhh says:

      boooo

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kuku besi says:

      Pirahhh..Apa korg ingat Si Mamat ni dewa korg ke sampai x leh nak kutuk2.. Kalau dah seorg artis hidangkan dgn produk x berkualiti mestilah org akan kutuk..kalau x mau kutuk just LEAVE dunia seni.. setakat artis mcm ni adoiyaii..bersepah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • non says:

      bukan kutuk bodo…tapi kritikan membina.artiskan suke kritikan mbina untuk dorg bagi yg terbaik kepada peminat.tak gitu??.hukhukhuk

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. lolyat gang says:

    shahir suka publisiti murahan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. AaBa says:

    Semoga shahir akan terus memperjuangkan lagu2 yang best

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. aku says:

    ntahla…dl aku suka gk tgk dia ms kt final af….skg ntahla….x kisah pun dia ada ke x de…….kalo ada pun xpe…xde pun xpe….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. kantora says:

    artis macam dia ni lebih baik singkan saja, baru ada nama sikit dah nak buat hal/fael. Suaranya bukanlah sedap sangat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Kuku besi says:

    Betul tu..ada ke tak de ke punye pasal ko la.. tak rugi ape2 pun industri ni.. Sengal betul…everything bout him is fake..dari attitude, muka, gigi, suara..you name it.. Aku harap tahun depan takde lg dia ni dlm industri seni ni.. Ingatlah..industri seni di Malaysia tak perlukan artis yg produk low class dan mencari publisiti murahan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. maria says:

    alahai shahir….ramai yg kutuk ….kesian pulak….tapi nampak muka memang muka org sakit yg baru nak sembuh…get well soon….apa yg sebenarnya berlaku hanya shahir yg tahu…harap tabah…when the going gets tough, the tough gets going….kawan i mat salleh cakap..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. pria kacak says:

    kesian kat shahir…..dah tau x sihat jangan lah muncul selepas ini….buat menyemak dlm golongan artis jer…nama naik sikit dah byk songgeh…berehat lah buat selama lama nya…..perasan popular.bila org call cari dia…handphone x diangkat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. Uya says:

    Its okey Shahir, Just ignore segala kutukan2 ni okey. You ada fans. Tak macam dorang. Hehehe we always always love you and support you on everything. We have Allah to guide and protect us. Just ignore their words! Siapalah manusia mahu menghukum :) ?

    Im not a biggg fan of Shahir. Tapi common lah guys, setiap orang ada cara dan laluan sendiri utk cari rezeki. Jgn tutup periuk nasi org dgn cacian maki dan fitnah. Skrg kita semua sihat walafiat, pastu mudah sekali tuduh bukan2 kat dia. One day kita sakit, ingat balik perkataan2 korang ok. Respect la. Kalau susah nak respect pun, diam saje sudah. :)

    Kalau benar dia tipu, ok its fine. Itu urusan dia dengan Tuhan. :) Sape lah kita manusia mahu menghukum~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. Lipstick Hijau says:

    setiap kali i tgk muka shahir, i mesti teringat beruk cacat belaan nenek i…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lee says:

      ‘setiap kali’..maknanya berkali-kali…maknanya ko sebenar minat dgn dia….alahai jgn hipokrit lah…shahir antara mamat yg terkacak dlm industri…memang ramai yg iri..lain dimulut lain di hati..cuba jujur dgn diri sendiri

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ishhhhh says:

      btul3…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • darila says:

      walaupun ak xske ko lipstick hijau tp ak skong ko….heheheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • December says:

        selagi lipstick hijau x menggangu ketenteraman jiwa aku dan tak menguggat keamana dunia…biarlah di komen..
        walaupun bahasa dia 18sxx ……….. tapi lawak dia tu yg
        x tahan….lipstick hijau aku pon sokong ko..!!
        teruskan niat suci ko tu..~~~~~~~~~~~~~~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ape nih says:

      kenapa nak kaitkan manusia dgn haiwan? takde apa yg baik pon dgn apa yg ko komen tu… yg nak melalut sgt ni apsal??

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. dede says:

    x el0k gdh2 n ktuk2..try bygkan k0rg d tmpt shahir ap k0rg ase…ap2 p0n shahir arts 1st yg ak mnt…g0 shahir… che amad h0i3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. farra says:

    bang nara..tolong block komen si lipstic hijau ni…
    bangang tahap gaban…mcm xder pegangan hidup…
    mengutuk ciptaan ALLAH sesuker hati dia jer…!!!
    mcm org xder iman..!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lee says:

      lipstik hijo tak boleh di kenakan hukuman sebab dia sendiri ngaku kat atas tu yg dia tak berapa waras..harap maklum..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. havockerz says:

    come one la… i know SHAHIR…gigolo terpanas dipasaran skg nie

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. siti_simply says:

    astaghfirullah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. Reena says:

    Mana tak sakit..byk sgt amik show..kena perah kaw2 ngan astro. Tau lah skang ni tgh hot tapi mentaliti ‘sementara masih laku, ambik jer tawaran depan mata’ is not applicable. Kalo sakit, cemana nak perform. Moralnya, jgn tamak. Kalo slalu expose pun org leh nyampah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. hahaha says:

    korang ni tak baik kutuk2 dia..mane tau dia ada penyakit ke ape ke. walaupun aku xbrape minat dak shahir ni.hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. hamba lemah says:

    erm..aku bkn nk sk sp2 pun..tp bg aku la..xpyhla kita nk tgk kburukan orglain..kita pun mnusia..xpnah lari dr bt silap..knp perlu kita burukkn orglain..smpurna kah kita di pndgan mnusia lain..apatah lg di sisi Allah..so nsihat aku..xpyhla kita burukkn seseorg mnusia krn Allah akn lbih burukkn kita di hdapan skalian umat pd hr pmbalasan nnt…Renung2kn…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. fiza224 says:

    shahir ni kwan adik ipar kwan aku…die bgtau kt budak tu,die bukan nk tunjuk bsar kpala,belagak diva ke ape ke, die sbnrnye dah xnak jd artis. die dah mlas nak hidup kt dunia glemer. tp yg herannye,knp die msuk af aritu? klu first week dah kuar msti skjp je glemer.tp ni juara..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. [email protected] says:

    youtube.com/watch?v=punYC6J1344&feature=related

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0