Written by AbangNara | November 4th, 2009

Terima kasih kepada salah seorang pengkomen kami yang berkongsi video ini. Anda lihat dan tentukanlah sendiri. Kami taknak cakap lebih-lebih. Nanti kena saman. Just berkongsi video ini dengan anda semua.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

311 responses to (VIDEO)Namewee Dan Kisahnya Bersama TNB, 1Malaysia?

  1. Akak Leen says:

    alahai, tenet slow la plak…
    ni apahal la bdk ni buat plak kali ni…

    0
    0
    • Kedai Online says:

      huhu..mmg la malang kalau kene power breakdown..
      tapi kadang2 benda tu diluar kawalan..macam kereta jugak..kadang2 kita servis ikut jadual, bawak elok2 pun boleh kene breakdown..
      bangunan TNB tu ada power backup, lain2 bangunan besar//penting biasanya pun ada powerbackup, tu yg dia tak padam..
      sabo je la..diorang tu dah tentu alert kalau dah satu town blackout..tak payah la nak kacau diorang buat keje..lagi ko kaco lagi susah nnt diorang nak keje..kalau hati diorang senang time wat keje, kita nanti pun senang jugak..

      0
      0
      • ADA KE TAPUT MENCARUT MCM TUH
        ISH2

        0
        0
        • solid_snake says:

          namewee BODOH !!!
          satu muar kna breakdown..
          rilex jer…dowang pham masalah nie..
          bangang dak ciner nie !!
          mcam dier jer ade keje..
          haa…cam adek dier jer ader paper sok..
          CINA MAKAN BABI !!!!

          0
          0
        • faz says:

          die ikutkan nafsu marah die tu…maafkanlah die sbb die bkn muslim…org muslim tahu erti sabar….jd korang sume sabar yer….

          0
          0
        • kelly says:

          yalaa…..MELAYU MAKAN TAHI

          0
          0
      • faz says:

        ha’ah…org tu klu x nk kena blackout, wat lah power backup…mcm rmh aku…klu black out, satu town gelap tp x rumah aku tak…..
        tp aku cume hangin dgn syabas….boring aku dlm sebln beribu ribu kali x de air….
        skrg ni aku nk pasang byk2 tangki air kat rumah aku…senang cite…dr aku menyumpah syabas baik aku cr penyelesaian sendiri…bengong punye syabas…
        klu aku, biarlah x de api dr x de air….tension woooo…..nk mandi, solat,basuh,buang air…

        0
        0
    • syik says:

      mamat ni asyik nak kondem kerajaan malaysia jer..ari 2 dalam lagu dia berbilion2 dia kutuk gov malaysia.kalo da xsuker dgn malaysia baikla die pindah dok negara lain.mgkin die x puashati pentadbiran tertinggi and kerajaan MALAYSIA tak diterajui bangsa dia..

      0
      0
    • aman says:

      budak ni tak serik serik!!asyik dia saje yang betul!kalau tak suka malaysia ni berhijrah lah!!tengok lah macam mane dia rasa nanti!walaupun negara kita tidak lah sempurna tapu kitak dapat tidur tanpa mendengar dentuman bom dan huru hara!makan minum semua nya cukup tak ada yang mati kebuluran!itulah kalau marah menguasai akal fikiran jadi mcm org tak siuman!!mcm lah bapak dia punya negara!kalu jd pemimpin siap kita ditindas!!!tak ada common sense langsung!!

      0
      0
  2. pion says:

    Kurang ajar ni…….

    0
    0
  3. yula says:

    eemm….

    0
    0
  4. blackberry says:

    ape daaaaa…..

    0
    0
  5. insuraya says:

    salam smua..

    0
    0
  6. pEnArI pOcO2 says:

    dah tgk dah video nih…

    0
    0
    • [email protected] says:

      huhu ader mamat maner mintak tadi… laju je BN taruk… huhuhu…..

      0
      0
  7. BumbleBee says:

    hish…x abish2 namewee ni….mental agaknyaaa…

    0
    0
  8. hantupensil says:

    hahaha…
    bgus gak..TNB ni asyik makan gaji buta jek…
    bil tiap2 bulan kena byor…
    pastu tiap2 taun mesti naik tarif letrik,,,
    huhuu…

    p/s: kang mati lak namewee ni kena tembak…

    0
    0
  9. pim says:

    hahaha….

    0
    0
  10. ANneDeSilva says:

    aiii kt sni..
    patotla anne sana sorg2…

    0
    0
    • hantupensil says:

      huhu..kena tinggal yea..

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        antu, daaa nampak pic baru aku…sila update pc ko jap…

        0
        0
      • BumbleBee says:

        nasib sempat kejar jugak…eheh

        0
        0
        • [email protected] says:

          korang ni ….. kejap ader kejap xder… huhuhu… hai semua… selamat ary raya korban……..

          0
          0
  11. pEnArI pOcO2 says:

    dah tentu lar dier hot…bab satu Muar bergelap, TNB jerk terang benderang…aku kalo cam cina nie pon mmg lar hot gak…

    0
    0
    • [email protected] says:

      huhuhu… dah nak buat mcm mana…. orang asli kat malaysia pun dok dalam gelap gak tp xder le buat kecoh mcm dia ni

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        tu lar silapnyer wakil rakyat, tak nak bg kemajuan dan pembangunan ngan org2 asli…inikah yg dinamakan konsep 1Malaysia…? (huhuhu…emo tul ptg nie…)

        0
        0
  12. sue says:

    anywey sepatutnyer dia call 15454 bukan no office..
    kalau call no office saper nak layan… office bukan customer care…
    mmg terserlah kedunguan namewee ni…
    p/s: abah saya orang TNB dan sangat rajin ok.. ari ahad pun dia kerja sebab rumah semakin banyak dan masa semakin kurang untuk check meter…

    0
    0
    • [email protected] says:

      sue ayah ko kejer TNB maner….
      xsetempat gan si bodoh 2 kot

      0
      0
  13. ANneDeSilva says:

    kuang ajar tol namewee nie..
    bkn ke dia ni patot kena buang negara???

    0
    0
    • hantupensil says:

      m’sia ni mane berani
      kalo orang mlayu laju jek nak tngkap…
      ish2…

      0
      0
      • anNeDeSiLva says:

        tu la pasal..
        dia ni kan penah memalukan negara kita…
        takkn nk dibiarkan jekk….
        buang jekk..

        0
        0
        • hantupensil says:

          xpe2 kang aku usulkan kat yang dipertuan agung…
          hehehe

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          saja jerk tue tunjuk perasaan dier…
          kalo x buat camtu, org TNB x tau masalah rakyat…
          wei, aku x sokong sapa2 k, bab kat area aku slalu x bermasalah camnie…

          0
          0
        • hantupensil says:

          itu la ade baik ada buruk namewee nih..
          tapi dia maki hamun mmg salah…

          0
          0
  14. yula says:

    hahaha mcm2 la
    pakai je lilin kalu xde letrik
    sabo2 je la nnti tnb g repe la
    kalu yg dah kawen kire ok la
    romantik skit
    huhuhuhu

    0
    0
    • hantupensil says:

      panas la yula xde karen..
      hehehe… romantik ape..
      hahaha…

      0
      0
    • pEnArI pOcO2 says:

      lain pikir xder ko nih yula…huhuhu…
      mentang2 lar aku blm kawin…isk…isk…

      0
      0
      • anNeDeSiLva says:

        ape kena mengena dgn kawin and ko poco??
        nk romantik sorg2 pon lehh..

        0
        0
        • hantupensil says:

          sorang2 romantik ke..
          hahaha…

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          x sgup aar aku romantik sorang2…
          nanti famili kat umah kata aper plak…
          kalo ko ader kat sblah aku boleh lah aku raba2…hahahaha…

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          oiiitt…raba2 kat atas tuh bkn tuk ko yer antu…
          aku bgtau kat anne…ko jgn salah fhm…

          0
          0
        • [email protected] says:

          RABA2 gatai rabe2 pun nak bagi tau ker,… ganas tol ko ni… sekarani ko x berPOCO2 ke

          0
          0
        • hantupensil says:

          oo…ingat aku..
          dah sronok da nih..
          hahaha

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          ceh…! seronok per…
          kalo korang bergelap mau tak raba2 nyer…?
          tak kan nak jalan lurus jerk kot…apedaaa…

          petra, dah lama aku tak berpoco2…bf aku x kasi bertanding lg, bab x suka tgk aku menari kat khalayak ramai…

          0
          0
        • [email protected] says:

          kecian kat ko… mcm akak ipar aku le… konon nye nak poco2 utk kurus… habis je poco2 dia tibai mcm2 kfc le…rendang lemang n mcm2 lagi le…. skarang dah jadi mcm kak DIbah… comel je

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          hahahaha…aku kat umah ader lar poco2 skit2…yelau, exercise wat senaman…

          0
          0
  15. hantupensil says:

    aku kalo xde karen kat opis aku suh tnb repair lame2 ckit…
    relaks sikit xpyah wat keja..
    hehehe

    0
    0
  16. EclipsE says:

    ape dia ney ckp?
    aku xpaham la…
    klu bhs jawi aku paham…huhuhu…

    0
    0
    • [email protected] says:

      huhu… mcm 2 ek… kalo karen xder lama2 korang x leh le bergosip kat cni

      0
      0
    • hantupensil says:

      oo.. ingat ko fhm bhase jawa jek..
      hahaha

      0
      0
      • [email protected] says:

        aku ogre kelate… kalu puok mu kecek jawo aku x join ler… itik x leh join gan jentayu

        0
        0
      • EclipsE says:

        bhs jawa?e…lg i xpaham ok??huhuhu…

        0
        0
        • [email protected] says:

          akak ipar aku orang jawa… impot dari jawa tengah lagi huhuhu… tp aku tetap x paham bahasa jawa

          0
          0
        • hantupensil says:

          lor ko bukan jawa ke..??
          hehehe

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          tak…bali…

          0
          0
        • EclipsE says:

          sp kate aku jawa??
          tgk muka la…
          jawa ker x…huhuhu..

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          bibir ko cam asam jawa…kekekeke…

          0
          0
  17. pEnArI pOcO2 says:

    cina tue dah dikira sbg pahlawan tanah air…huhuhu…
    setuju…?

    0
    0
    • hantupensil says:

      pahlawan ke?
      hahaha… kalo aku jmpa kena sula la dia dulu…

      0
      0
    • [email protected] says:

      huhu…. poyo ayat ko ni…. cina 2 x leh bejudi xder lektik… 2 dia begang giler rugi riban2

      0
      0
  18. anNeDeSiLva says:

    anne paling suka kalau karen takde..
    relax banyak..
    computer mang tak padam pasal ada bateri back up..huhuhuh

    poco..ko nk raba2 dgn anne kew??ayooo….anne tak sanggup dinodaii..hahaha

    0
    0
    • [email protected] says:

      korang ni mcm pinkan mambo pulak>>> Korang dwld lagu pinkan mambo tajuk wanita terindah,,,, sesuai gan korang

      0
      0
    • EclipsE says:

      aku plak xsuke letrik xde…
      sbb dlm ms 5min letrik xde…
      aku rugi ribu2 woo….huhuhu…

      0
      0
  19. violet says:

    arggggggghhhhhhhh..
    pnt…

    lantak la binawe..
    opss slh lakk..
    wat ever..

    0
    0
  20. [email protected] says:

    korang kan sejenis nak rabe2 kan… PINKAN MAMBO 2 penyanyi asal untuk lagu KEKASIH YANG TAK DIANGGAP… dia nyanyi lagu 2 lagi best…

    korang nak lagu best korang dolw lagu RESSA HERLAMBANG N VIDI ALDIANO

    0
    0
    • ammey says:

      ko lyn lgu cnmi ke..

      0
      0
      • [email protected] says:

        layan semua lagu ler…. tp lagu dorang 2 orang ni best tau,,, ko dwld ler… cakap nak ROMENTIK2 mcm annnn n POCO

        0
        0
    • pEnArI pOcO2 says:

      xpnh dgr pon, nama pon pelik2…skit2 nak jd MAMBANG MAIN PIANO…

      0
      0
    • hantupensil says:

      lagu boyan xlayan la beb..
      hahaha

      0
      0
      • EclipsE says:

        lo minat sama indon ya petra??huhuhu…

        0
        0
      • [email protected] says:

        lagu layan ler… orang dia gan le layan….

        0
        0
  21. pEnArI pOcO2 says:

    kawan2…meh tukau topik baru…
    any idea…?

    0
    0
    • EclipsE says:

      topik aku : korang benci tak tengok laki yg suke makan duit ppuan??
      sbb ade 1 case kwn baik aku ney….bf nak lps tgn jer….

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        errrmmm…payah lar nak jawab…tp mmg x best aarr kalo laki tue amik ksmpatan kat atas ompuan nih…menyampah pon ader lar…

        0
        0
      • hantupensil says:

        haha..makan duit pompuan?
        dia wat ape duit tuh..
        sup ke? goreng?

        0
        0
        • EclipsE says:

          memain lak ko antu…
          ko jgn jd spesis mcm tue dh…
          nsb tng aku bkn cmtu…
          klu x dh lm mati aku kejekan….hahahhaha…
          benci pd laki yg mgharapkan duit pppuan…

          0
          0
        • hantupensil says:

          hahaha.. rmai jek mcm tuh aku jmpa..
          siap laki xkeja plak tu..
          bini jek keja.. huhuhu…
          best gile mcm tuh..hahaha

          0
          0
        • ammey says:

          g joli gan pmpn len kot

          0
          0
        • anNeDeSiLva says:

          lelaki makan duit pompuan?
          jgn salahkan sangat lelaki pasal kadang2 yg bodo tu pompuan..
          cinta konon..
          geram anne…
          kadang2 pompuan ni meleret2 sgt..
          ikotkan kata lelaki..
          lg2 kalau bf hensem..
          tak nk lepaskn sangup bg duit harta segalanya asl dapat jadik GF org hensem..
          sengall..

          0
          0
        • hantupensil says:

          cinta kan buta..
          hati pun jadi buta..

          0
          0
        • EclipsE says:

          btl tue anne…
          sayang jer xckup…
          blm tntu jadi laki nti…
          org ppuan dia sedarnya bnda ney…
          tp demi cinta…sggup tue…
          klu aku sori la…

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          wat joli ngan ompuan lain…uuuuuuuuuhhh…

          0
          0
        • EclipsE says:

          sm lak ayat korg…huhu…
          hrp2 org2 ppuan kat cni xbodo mbiarkan laki lbh byk guna duit korg…klu bleh jgn bg muka sgt…xkira la syg ker ape…
          laki kena lbh btggjwb.klu dh kawen tue len la…
          aku penah ckp kat tng aku…xde duit bleh jalan…
          xde ms aku nak kuar duit utk ko…hahahaha…
          aku ney lg kejam…hehehhe…

          0
          0
        • hantupensil says:

          ish2 kejam2…

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          mmg patot pon kejam…

          0
          0
  22. anNeDeSiLva says:

    jap anne tgah nak download lagu pinkan mambo..

    0
    0
    • pEnArI pOcO2 says:

      bg kak nara jerk download kat sini, then kita bg komen…..kan senang…

      0
      0
    • [email protected] says:

      dwld2

      UNTUK ann ni LIRIK DIA

      kau janjikan hanya ku cintamu
      cinta matimu kepada diriku
      namun mengapa kau pergi
      pergi dengan dia lelaki pilihanmu
      ingin aku bunuh saja
      dia yang tlah curi wanita terindahku
      *courtesy of LirikLaguIndonesia.net
      reff:
      karna kau, kau tlah membuai
      diriku jatuh di pelukmu
      hingga ku pun merasa
      tanpamu ku tak berarti

      (kau lah wanita terindah)

      semua katakan cinta kita terlarang
      tapi kau yakinkan ku jangan dengar mereka
      namun mengapa kau pergi
      pergi dengan dia lelaki pilihanmu
      ingin aku bunuh saja
      dia yang tlah curi wanita terindahku

      0
      0
    • hantupensil says:

      hehehe…anne pun layan lagu sberang gak yea..
      hehehe

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        ko nyanyikan tuk kami petra, sora ko kan sedap…

        0
        0
      • anNeDeSiLva says:

        layan gak..
        pasal lagu dorg tu sangat mudah difahami..menyentuh hati and pure la..
        tak berat mcm lagu malaysia..
        just songs not the artis,,

        0
        0
        • pEnArI pOcO2 says:

          hahahaha…xleh lawan lagu2 Allahyarham P. Ramlee…
          sume best2…anak2 buah aku sume duk barisan depan kalo tgk filem P. Ramlee…lagu2 diorg hafal…aku bangga sakan tgk diorg…mengalahkan cite kartun…

          0
          0
      • [email protected] says:

        annn memang asal sane… dia orang jawa+boyan mcm2 lagi le… ko baru tau… tengk muka dia mcm CINTA LAURA+yuni sara+bunga tp versi bertudung le

        0
        0
        • [email protected] says:

          aku x leh nyanyi ler suara kau KALAH ning syafinaz deja JAC kak ZIana adibah nor… ala2 il divo gitu… nant korang terkejut

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          oooo camtu ker…xyah nynyi lar…takut hujan guruh kilat lak yg dtg…huhuhu…

          0
          0
        • [email protected] says:

          p ramle gan le cita… MAlaysia ader dia sorang je n xder ganti

          0
          0
        • anNeDeSiLva says:

          ko kata aku boyan petra??
          suka suki jek ekk mulut ko..
          aku cabai kan nanti..
          aku bkn indon k…

          0
          0
        • [email protected] says:

          o yeker,,, sory annn…huhuh mcm mana lagu 2 ok x… suara dia mcm siot2 cket kan

          0
          0
  23. farraeng says:

    gle lucu dia nie haha

    0
    0
    • EclipsE says:

      mcm gle babi adela…hahahaha

      0
      0
      • [email protected] says:

        nant cakap gan cina ni ko dah kene H1n1 + sakit kuku n mulut ker

        0
        0
        • [email protected] says:

          tapi artis malaysia bercecai x buat lagu… cube tengk kris dayanti n anang…. siap buat lagu

          best lak 2 lagu dorang…

          kenekan satu sama lain

          Lirik Lagu Anang Hermansyah – Separuh Jiwaku Pergi

          Separuh Jiwaku Pergi
          Memang indah semua
          Tapi berakhir luka
          Kau main hati
          Dengan sadarmu
          Kau tinggal aku

          Reff:
          Benar ku mencintaimu
          Tapi tak begini
          Kau khianati hati ini
          Kau curangi aku

          Back to Reff:

          Kau bilang tak pernah bahagia
          Selama dengan aku
          Itu ucap bibirmu
          Kau dustakan semua
          Yang kita bina
          Kau hancurkan semua

          Back to Reff:

          Lirik Aku Wanita Biasa – Krisdayanti

          Aku ini wanita biasa
          Bisa sakit luka karena cinta
          Dingin sepi kerap menyapa
          Air mata jatuh lukisan raga

          Kadang ku kuat setegar karang
          Kadang ku rapuh lemah liar merana

          [chorus1]
          Maafkan aku bila hasratku keliru
          Sulut gairah jiwamu
          Ku yang dosakan cinta kekasih

          Maafkan aku bila hasratku keliru
          Sulut gairah jiwamu
          Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku

          Kekasih hatiku maafkan aku
          Aku wanita biasa

          Dingin sepi kerap menyapa
          Air mata jatuh lukisan raga

          Kadang ku kuat setegar karang
          Kadang ku rapuh lemah liar merana

          [chorus2]
          Maafkan aku bila hasratku keliru
          Sulut gairah jiwamu
          Ku yang dosakan cinta kekasih

          Maafkan aku bila hasratku keliru
          Sulut gairah jiwamu
          Ku yang dosakan cinta kekasih
          Hatiku… maafkan aku..

          Artikel Berkaitan:

          Lirik Aku Wanita Biasa – Krisdayanti

          Aku ini wanita biasa
          Bisa sakit luka karena cinta
          Dingin sepi kerap menyapa
          Air mata jatuh lukisan raga

          Kadang ku kuat setegar karang
          Kadang ku rapuh lemah liar merana

          [chorus1]
          Maafkan aku bila hasratku keliru
          Sulut gairah jiwamu
          Ku yang dosakan cinta kekasih

          Maafkan aku bila hasratku keliru
          Sulut gairah jiwamu
          Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku

          Kekasih hatiku maafkan aku
          Aku wanita biasa

          Dingin sepi kerap menyapa
          Air mata jatuh lukisan raga

          Kadang ku kuat setegar karang
          Kadang ku rapuh lemah liar merana

          [chorus2]
          Maafkan aku bila hasratku keliru
          Sulut gairah jiwamu
          Ku yang dosakan cinta kekasih

          Maafkan aku bila hasratku keliru
          Sulut gairah jiwamu
          Ku yang dosakan cinta kekasih
          Hatiku… maafkan aku..

          Artikel Berkaitan:

          0
          0
  24. pEnArI pOcO2 says:

    kitorg bukak topik baru…
    cakap pasal ayam lak, nanti korang leh smbungkan :

    1. ibu AYAM
    2. bapa AYAM
    3. rabun AYAM

    lagi…???

    0
    0
    • [email protected] says:

      anak ikan bapak ikan ikan2 le

      0
      0
    • anNeDeSiLva says:

      AYAM A1…

      0
      0
    • hantupensil says:

      4.ayam goreng.
      5.ayam golek
      6.ayam masak merah
      7.ayam goreng kunyit
      8.ayam masak belada
      9.sup ayam

      0
      0
    • EclipsE says:

      bulu ayam!

      0
      0
      • EclipsE says:

        anak ayam…
        berak ayam..

        0
        0
      • pEnArI pOcO2 says:

        ayam kfc…kekekeke…tetibe jerk terasa lapar!

        0
        0
        • [email protected] says:

          x guna berpoco2 kalo ko mcm banyak ayam

          0
          0
        • hantupensil says:

          jom aku banje mkn kfc

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          jom…aku mkn byk2 pon bdn aku still maintain slim beb…

          0
          0
  25. anNeDeSiLva says:

    sukatila…

    0
    0
  26. anNeDeSiLva says:

    ayam…
    sedap..

    0
    0
    • hantupensil says:

      ayam hutan…
      perghh sedap2

      0
      0
    • [email protected] says:

      upin ipin ke korang ni….
      kalo cte pasal ayam aku ingak mak ayam paling besar kat malaysia

      teke sapa mak ayam 2… kalo betul korang memang bagus dalam bab gosip

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        mak ayam?
        errrmmmm…ader kat dlm BN nie ker…?
        kekekeke…

        0
        0
        • [email protected] says:

          penah keluar…. tp bukan topik mak ayam ler

          0
          0
        • violet says:

          aku x terer..
          hahaha

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          betul2 mak ayam ker nie…?
          ingat2 lupa lak…saper yerk…?

          0
          0
        • [email protected] says:

          KALO MAK AYAM LAKI TENTU2 LE AZWAN ALI
          KALO PEPUAN ROSNAH M.ARIS
          LINDA ON

          TP RAMAI ORANG CAKAP JULIZA ADLIZAM BETUL2 ARTIS MALAYSIA YANG JUAL ORANG, TOL2 MAK AYAM//// TP AKU XTAU JUGAK

          0
          0
      • EclipsE says:

        mak ayam tergebussssssssssss

        0
        0
  27. violet says:

    to binawe (sori la nama dye x ingt)

    sejak bile ko jd melodi terjah2..

    0
    0
  28. ammey says:

    eleh nsib tnb mlyu
    klu spesis cina gk mst dia xbrani
    pulun la apek ni

    0
    0
  29. [email protected] says:

    TOPIK NI BES JUGAK…

    WAJAH2 PONDAN NYAH MAK AYAM BAPOK YANG BANYAK DIMALAYSIA….
    MUKA DORANG MCM

    1.UMI AIDA
    2. JAC
    3. MISHA OMAR
    3. NASHA AZIZ
    4. LISDA WATI

    KALO KORANG TAU SENARAIKAN LAGI

    0
    0
    • violet says:

      nth la.
      artis msia.
      plastik byk..
      hahaa

      0
      0
    • EclipsE says:

      petra tol x jwpn aku kat ats tue?

      0
      0
    • EclipsE says:

      ade sekali tue aku tgk mcm bkn ziana zain…

      0
      0
    • pEnArI pOcO2 says:

      6. ZIANA ZAIN
      7. ERRA FAZIRA
      8. POCO-POCO…kekekeke, ader ker?

      0
      0
    • hantupensil says:

      kat chow kit bnyak mak nyah….

      0
      0
      • violet says:

        kt jb
        kt jln dhobi..
        gediks.

        0
        0
        • [email protected] says:

          JAHAT KO POCO2…
          ADER KE MUKA MAK YAH MCM KO

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          aiiikkkk…aku jahat ker jahat aku…?

          0
          0
      • pEnArI pOcO2 says:

        chow kit nak heran per…jgn2 ko ader gak kat situ tak antu…? kekekeke…

        0
        0
        • [email protected] says:

          aku x p sana le… segan…. dulu dah pnah nyah suka kat aku… buat malu je….

          0
          0
  30. anNeDeSiLva says:

    pepandai jek ko kata aku indon eh petra..
    nasib say sorry..
    dimaafkan…
    mang suara dia cam siot sangat…
    sengal2…hahaha

    0
    0
    • pEnArI pOcO2 says:

      baik ckp pasal ayam skrg…
      ayam sengal ker pe ker…

      0
      0
    • [email protected] says:

      HUHU….

      untuk ketogeri mak ayam aku dah bagi jawapan kat atas…
      hehhehe

      untuk annn ko layan lagu RESSA herlambanng vidi n didi cazli lagi best

      0
      0
  31. EclipsE says:

    hahahhaa…btl gak jwpn aku poco….mmg mak hayam tergebuss tuela mak ayam si azwana…

    0
    0
    • [email protected] says:

      TAU XPER,,,, mak hayam yang hanjing 2…

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        wuuuiiiii….tapis sikit naaa…

        0
        0
        • [email protected] says:

          aku jujur mcm azwan ali

          0
          0
  32. pEnArI pOcO2 says:

    ayam, lagi2 ayam…?

    0
    0
  33. kira-kira says:

    salam sejahtera 1dunia…
    tmpang lalu no.heheeh

    0
    0
    • hantupensil says:

      ape tungpang2 dah penuh..
      tunggu bas laen…

      0
      0
    • pEnArI pOcO2 says:

      laaa…kira2, kitorg dah pjg lebar bukak topik pasal ayam…

      0
      0
    • [email protected] says:

      ayoooo tumpang lalu pun nak cakap ker,,, msti tme lalu ko kentooooooooooooooook kan

      0
      0
  34. ammey says:

    eleh lanciau knon
    yg dlm suaq dia 2 hapa

    ish2 xleh aku

    0
    0
    • kira-kira says:

      ish3,,,,,,,,,,,,,,,,,,pe smpai dlm sluaq ni..ekekek

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        aaa kan…lam sluaq lak topik daaa…
        lam sluaq ader pe…? wat2 sengal lak aku nih…
        kekekekeke…

        0
        0
      • [email protected] says:

        bau tahi ayam sejak ko tumpang…..

        najis ayam ek ko bawak

        0
        0
      • [email protected] says:

        annnnnnnnnnnnnnnnnnn Di mana kamu……

        ariesssssssssssssssss x muncul2

        mavyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy pun dah gak ada

        kemana korang p

        0
        0
        • pEnArI pOcO2 says:

          mawy dah tukau nama jd PEMUDA…ko x pasan ker…?

          0
          0
        • [email protected] says:

          KIRA-KIRA dah banyak ke ko kira ayam

          raya ni ko korban ayam jugak ker

          0
          0
        • [email protected] says:

          o yeker…. mak cik x tau le pulak…..

          dia istiharrrrr ke nama dia kat korang

          0
          0
  35. EclipsE says:

    dlm byk2 fastfood…restaurant mn yg korg suke mkn??
    klu aku :
    1)carls jr
    2) pizza
    3) shakey pizza
    4) kenny rogers
    5) burger king…
    n byk lg la…tp carls jr is my fav….

    0
    0
    • kira-kira says:

      aku bkn ubi kledek je eclipse….
      ekekekeke

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        aku suka restaurant RUMAH…bkn stakat fastfood jerk, sambal belacan pon ader…

        0
        0
      • [email protected] says:

        aku suka dominuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuussssssss

        0
        0
    • hantupensil says:

      ish2..aku orang kg jek..
      xpndai mkan mkanan mcm tuh..
      nsik kire ok dah..
      hehehe

      0
      0
      • [email protected] says:

        nasi AYAM LINDA ON ek ko minat… ke ko minat nasik LEMAK 35sen dia

        0
        0
        • violet says:

          apa brg 35 sen
          rm 1 ma

          0
          0
        • [email protected] says:

          dia punye kecik le

          0
          0
  36. pEnArI pOcO2 says:

    ooohhh…ayam…
    x hbs2 lg pasal ayam…
    cakar ayam, bau ayam, aper lg …?

    0
    0
    • [email protected] says:

      kuih cakar ayam ek…. best gak 2… kat kampung khir toyo banyak kuih 2 orang buat

      0
      0
    • hantupensil says:

      ape da ayam jek dari tadi..
      aku da la xmakan lagi nih..
      aduh seksanya perutt….

      0
      0
  37. EclipsE says:

    weh g sebelah laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    0
    0
  38. [email protected] says:

    adr per kat sebelah

    0
    0
  39. babyblash~ says:

    actually ku dh tgk vid nie n ku tau situasi sbnr cite nie..
    cine ni mmang bdoh la..mmalukn diri sendiri..
    breakdown n shutdown pn tau..
    n jgn ckp TNB mkn gji bute cz u all sume x tau dieowg wt kje cm ne..
    dlu pn ku pk cm kowang gak tp pas praktikal ngan TNB bru ku tau advanturenye..
    so snang cite kowang ajin2 la byr bil letric kay..

    0
    0
  40. blackberry says:

    cine ni suke wat hal…klau aku, panggil polis lagi baik.. buang karan jer nak bertekak ngan cine ni… 2lah bile xde sifat kesabaran…

    0
    0
  41. oneright says:

    Apa kene dengan cina b**i sekor ni!!
    Laporan polis telah dibuat.

    Nantikan.!

    0
    0
  42. aku melayu says:

    1. betul lah die buat tu..

    2.korang tak sokong die sebab ape? sebab die cine?

    3. korang reti ke komplen? ape2 jadi semua diam je..
    tak tau bersuara. kalau dah kena macam tu baru ko tensen. nak siapkan keje semua tak jalan sebab takde elektrik.. nak bukak beautifulnara pon xleh.

    4.bagus tindakan die tu.. biar TNB bukak mate sikit..

    5.tempat aku jarang pulak blackout walaupon dekat dengan muar.

    0
    0
  43. hana_ilana says:

    tp, mmg puas ati tgk klip nih…mmg betul pn ape yg dia ckp..tnb ni naik lemak sbb xde company lain yg leh bekal letrik…sll gak mati karen…smp kena maki tnb, br nk ada balik karen…alasan dorang, ‘kabel rosak..kabel dh lama’…B.*.D.*.H…kalo dh tau kabel dh lama, buat la pertukaran berperingkat..jgn tunggu smp rosak, dh black out, br sibuk tukar…tv kat umah ktrg ni pn, dh rosak sbb asyik black out..kdg2 sehari smp 4-5 kali..mana x hangin…tu yg operator dia sll kena maki…’sy faham apa yg cik lalui’…TuuuuuuuT, ko x phm la…sbb tmpt ko terang benderang….rakyat ni yg paham…sbb rakyat yg rasa…

    0
    0
    • Jon.Jonia says:

      sbb dia tgh kje…mmg la ade elektrik..kalo dia kat umah,same gak takde elektrik….ingat dia duk situ boleh layan bola ke…dah takde company len,ko buat la company baru….

      0
      0
  44. rusg says:

    bodoh btul mamat namewee ni…..breakdown ngan shutdown pun tk boleh beza….breakdown tu mmg blackout yg ko tk blh nak jangka..tak kan nk suruh tnb publish dlm paper..blackout tu kuasa tuhan sape blh lawan..satu lagi..dia tanye apasal tnb ada letrik mmg la sbb diorang tu pakai gen-set..blh la diorang kena operate 24 hrs..pasal yg no 15454 tu mmg ada receptionist tnb 24 hrs…dia bohong ckp ada call 15454 tapi tk tunjuk pun dlm video…taik hayam tergebuss mamat ni..

    0
    0
  45. kd says:

    bahagian breakdwn,shutdown tu nw salah,kalau hujan ribut petir tu benca alam..yang parth akhir tu nw tak salah,tnb kan swasta dan letrik kan makin mahal-betulla harapan seorang pengguna mahukan terbaik berbaloi dengan bayaran makin mahal dibelanja hanya untuk keuntungan tnb..warga kerja tnb tak salah cuma dasar salah

    0
    0
  46. ulatkenyang says:

    namewee cina bangsat >>>bodoh punya pembesar Melayu, dah kutuk Malaysia nk simpan lagi cina celaka ni

    0
    0
  47. comelkucing says:

    hurm…aku jadik org muo ni malu gak ngn perangai dia…rilexla..electric jek xde bkn ape pon..mmg kecoh gle cina ni..xmasal..aku ingt kite buang jek la dia sini…memalukan!!!!!!!!!!!! yuks!!!!!!!!

    0
    0
  48. comelkucing says:

    lg 1… korang pulak, xpyhla nk slhkan pembesar ke, pm ke, raja ke, sultan ke… korang nk sgt ke malaysia ni berperang balek…wat bodoh jek…biar la dia jek yg buang tebiat..kite layan nnt makin menjadi..ok…sorry guys…salam

    0
    0
  49. rehan says:

    cina ni pegi mati jer la… da la dok malaysia… lahir kat malaysia.. kutuk lak malaysia.. kasik buang kewargenegaraan laa… biar dia merempat kat negara lain.. tgk bertuah ke tak jadik rakyat malaysia… cina ni sama jer macam indon!.

    0
    0
  50. huh... says:

    kenaper la sengal sangat bdak nih?…susah2 paki generator la kat umah….kalau da bangunan tnb pon gelap camner nk wat kejer…time tu baru la bleh kater org tnb mkn tido…kalau blakcout lagi la derang nih kene keje lebih mase….y tengah dok kat umah ngan family pon kene panggil coz electric xder…org len xder plak nk wat video pasal dak cina nih slalu memalukan negara sendiri…kecoh r namewee nih….suh dier duk negara cina sana la…

    0
    0
  51. Zaza Muhammad says:

    klu nk tegur atau komplen kena aa ade carenye. kena plak breakdown, bkn shutdown, mmg xde notis aaa. kompeni besar2 plak diorg ade back up, tu yg ok jap.
    kite ni jgn le tertalu bergantung sgt ngan teknologi. ok aaa klu human error tp klu breakdown sbb kena panah petir tu, nk salahkan siapa? klu bencana alam lain, banjir ke, ribut ke etc smpi berhari2, org TNB pun x sempat nk baiki sbb kawasan tu unreachable, so nk salahkan siapa, nk salahkan Tuhan, takdir? mende yg x ble jangka… so kite ni manusia ade akal fikiran, kena aaa waras berfikir. no hal komplen sbb kite kena express apa yg x puas hati tp kena ade caranya, takann aa nk war war satu mesia,…
    kat opis lama aku lu hampir tiap2 minggu line telefon, fax, tenet down, selalu wak report, smpi org telekom pun kenal kitaorg heheheh… tp xde aa aku war warkan satu mesia masa tu. oooo mslh besar oo, kena plak ade tender urgent… sbb dah slalu sgt berlaku kitaorg pun amik alternatif guna mobile ngan broadband utk contigency plan… komplen membabi buta pun xde gunanya, wak org makin sakit ati ade aaaa… lastly xde sape yg untung….
    jgn terlalu bergantung kpd teknology, zaman2 dulu xde letrik pun org ble hidup apa! Think positif le, mana tahu ade kebaikan, bayangkan satu family tu, tiap malam bapak bwk blk keje kat umah, ngadap pc, abg atau kakak dok ngadap pc tenet, adik2 plak dok ngadap PS, mak2 plak apa lai ngadap telenovela… tetiba satu mlm tu blackout, masing2 mati kutu well time tu aaa apa lai, dok sembang2 ngan family, gurau2 senda, bapak pun baru tau aktiviti ank2 dia, pastu main reramai misalnye wayang kulit amatur…hmmm teknologi ni kekdg merenggangkan institusi kerajaan dan manusia tidak berinteraksi dengan betul…tu psl nk komplen pun smpi jadi mcm tuh, xbradap… ntah le Labu….

    0
    0
  52. edy says:

    bodoh sial mmat cina nie..xde adap ke??

    0
    0
  53. Jon.Jonia says:

    betul la sangat…haha…i’m not racism…tapi cara dia buat tak betul gak…dia time blackout takleh buat kje…tapi bile backout pun tnb kne kje,kalo x blackout pun still kje…so,tnb kje utk korang da sepanjang mase…korang tau gune n komplen jer…

    nak tau skit ar..ape sumbangan namawee tu kat korang…ajar mencarut utk complaint ke??…so,sape anak buah dia tu ek…..

    kalo dah blackout kne la bersabar skit…si namawee kata dia hilang idea nk wat lagu,tapi dapat gak dia wat lagu utk tnb…hahaha….

    nak tnya skit la…seperfect mane pun kje ko…ko tetap akan melakukan kesilapan w’pn kecil…ko kne ingat…w’pun dah breakwdown,tnb usahakan utk baiki…time blackout,dia ade charge elektrik gak ke?……

    0
    0
    • AkU says:

      aku memang sokong ko Jon… TNB tu lagi cepat nak repair supaya lg bnyk dpt charge letrik tau… bodoh nyer namewee… main sergah je… bg salam pun tak reti…kalau keje ko tu penting sgt pasang gen-set la…sendiri mau ingat… naper nak dpend kat TNB… langsung x reti independent… dah ler bayar bill sebulan ciput jer…

      0
      0
  54. malaygirl says:

    video nie betul2 tunjukkan org bodoh berlagak pandai…namewee bangang! ko tu dah la tak tau apa2 pasal electrical engineering pastu kononnya masyarakat prihatinla tu nak serang tnb pasal tak bagi notis tetiba blackout, sah2 org tnb tu dah bagi penerangan yang blackout tu disbbkan BREAKDOWN bukan SHUTDOWN…ko kan pandai english takkan tu pun tak reti beza…SHUTDOWN tu macam kematian yang sengaja tapi BREAKDOWN tu kematian yang tidak disengajakan….contoh..takkan kalau sedara mara ko mati ko nak marah tuhan…..bangang punya namewee!!!

    0
    0
  55. SUPERHUMAN says:

    2-2 pun slah juga la..
    dia x patut la memaki mcm 2!
    api lwan api tbakar la!
    yg tnb pun ptt lebi peka lg skit kot…
    If tau karan akn x,kasi alert la skit dgan org Muar 2…
    sepa x mara if ruma x karan tnb ada kran kan tiap bln bil dtg…(emo btl)hahahahaha…

    0
    0
    • AntiNamewee says:

      Ko bebual haper ko? Ko pon 2×5 dgn namewee tuh. nak bagi alert ke jadahnya kalau TNB pon tak tau tetiba nak breakdown. Nak tulis pon guna otak ko dowh.

      0
      0
    • miss annur says:

      superhuman….
      breakdown tu sesuatu yg kita x bleh jangka.. shut down tu sesuatu yg kita rancang.. kalo dah breakdown camner org nak inform awal.. bangunan TNB tu terang sebab ade generator.. think b4 u speak..

      0
      0
  56. mae says:

    tu la, sapa suruh undi DAP !

    0
    0
  57. SUPERHUMAN says:

    huhuhuhu..
    kan bgus if ada syrikat lain buli bg khdmat eletrik!if sot,tkar ja lain!mcm if line H sot,tkar pg C!ahaahahaha!

    0
    0
  58. See says:

    Ini contoh orang yang konon superior, tapi bodoh tahap pemikiran dia. hanya nak orang dengar apa dia cakap. tapi taknak terima explaination. semua cakap orang dia potong. maybe fikiran sempit

    0
    0
  59. fuseli says:

    sebenarnya Malaysia yang buta x sedar ambil cina ni dan ampunkan die semula.Malaysia memang buta untuk menilai.TV3 si mazidul tu pun same je masa interview Namawee sepatutnye die kena mtk si Namawee ni mintak maaf secara terbuka kepada rakyat Malaysia kerana penghinaan yang di berikan.But sorry to say he’s even blind to see that by highlighting the CD’s which this Chinese guy had produced.Hapelaaa.

    As for TNB,look at the positive side,kadang2 buka dan celikkan mata.bukan nye kena cerahkan bangunan je.Mata sendiri pun kena juga. Memang salah sendiri bila customer call susah nak entertain.Lepas tu jawap pun mcm org tak pandai.

    Sepatutnye give full explanation la ape breakdown n shutdown.Setakat cakap breakdown n shutdown tu lain sape2 pun x boleh terima.Ni memang salah TNB dan khidmat2 kerajaan yang lain.semua pandang remeh.Lain kali buka mata luas2.

    Si APEK ni patut kena sue aje.And i believe governemnt must have seen this video…But what did their quick responds to this?NOTHING!macam ni ke rakyat diutamakan?Pencapaian didahulukan???satu malaysia ke macam ni?Semua orang pun memperkotak katikkan ayat2 janji ketua2…sighhh

    0
    0
    • See says:

      yee betul. saya orang gomen pun sokong–rakyat didahulukan..pencapaian diutamakan! (oohh..KPI dan KRA ku..huhuuhu)

      0
      0
  60. See says:

    Satu lagi. macam la sedap sangat lagu dia..yang konon sudah ilang bila blackout tu. hehehe. harap glemer sebab kontroversi yang menghina negara sendiri je.

    siti nurhaliza pun time TNB takda,.tak sekepoh ni (agaknye laa…hehehe–maybe umah dia ada gen-set)

    0
    0
  61. saya says:

    Apasal lah g lembut ati maafkan dia dulu. Mamat ni mmg tak patut di maafkan.
    Umah aku black out cal 15454 ok jer. ada org jawab, pas tu siap call back explain sbb cust srvs tak leh jwb. Dia yang dungu.Bodoh Bahlol.

    Yg duduk kat ofis tu mmg lah rilek ajer, sebab dia monitor. cuba dia g field tempat baiki black out tu.Cian tgk dia org keje. Bahaya lak tu.

    Betul lah org tu jawab, sapa yg tau bila breakdown.nama pun breakdown, bukan shut down.Dasar memang cina bukit Bengap.

    TOLONGLAH PIHAK MEDIA JGN SBLHKAN DIA KALI NI.JANGAN DIMAAFKAN ORG CAMNI.
    kALAU negara sendiri sume tak elok, apsal ko tak duduk ajer kat TAIWAN tu. Org TAIWAN pun nyampah tgk muka ko yang idung pesek cam BAB 1.

    0
    0
  62. cebai punya cina says:

    weh apek kalau ko tu rasa xnk gna khidmat elektrik tnb.. ko beli je generator sendiri…kalau dh bodoh tu bodoh jgk…ko x reti…ko xskolah ker dlu…dgr cite nk ambil final. tp bodoh cam cibai…mmg xde adab lgsung

    0
    0
  63. akak says:

    org mkn babi gitu le perangai…kih kih kih

    0
    0
  64. gosipgurlfea says:

    sape NAMEWEE neyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy tolg kasitau aku…………………

    ????

    0
    0
  65. Antoo3 says:

    Bagitau cina puki mak tu……… suruh dia pakai generator ja kat rumah dia. tak payah subcribe dgn TNB. Jenis cina mkn babi tak reti bahasa. merempat negara org nk tunjuk besaq kepala lak………….. woi cina bukit yg tak paham bahasa, pi blk la dok negeri china hang yg lebih baguih..

    0
    0
  66. sakinah says:

    patut buang negara je namewee ni… org xsedar diuntung…cine mmg camtu .. budget bagus..padahal hampeh!!!!!

    0
    0
  67. melayu cina says:

    korang yang marah2 kat namewee ni mmg bodoh!!korang pikir la..byr bil tiap bulan..tp servis camtu jg..ko nmpk budak yg keja tnb tu?abis duit kita byr gaji dia,tp langsung xde skill nk bg solution..at least dia kena bgtau berapa lama bleh siap dan perlu ada skill utk komunikasi dgn org..ni mkn pisang tau la..mcm beruk makyeh..x lm lg bil tnb naik korang byr la..kenyang kan perut budak mkn pisang tu.TNB Lancau!!!

    0
    0
    • sokong says:

      aku sokong ngn melayu cina..bukan nak myebelah budak 2..tp mmg nampak2 org kat tnb 2 xwat pape..bile tya xreti nak wat explanation….kalo aku pon hangin cozz kite byr service tu….tah pape…tnb mmg g2…dah ada kes pon report2 xda tindakan…mkn duit org bia perot 2 buncit esok2…korg nilaikanla sendiri jgn tahu nak melenting jek

      0
      0
    • pulut says:

      yelah…mmg patut pun dia marah….tahap kesabaran ada hadnyerrr…..sedey aku nengok cara org TNB muar bagi solution tak berhemah langsung…cakaplar elok2…beb..dek kerana mu rosak susu sebelanga…CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT!!!!!….yang malunyer seme owg melayu…..alahaiiiiii……sedey haku….

      0
      0
    • melayu cina gampang says:

      Sapa2 yg bingit kat namewee tu bodoh yer? Oi gampang @ haram jadah … kau kalau nak menyalak, guna otak … bukan bontot kau.

      Nak servis apa kebendanya? Mamat yg makan pisang tu bertugas sbg technician … memang dia ditugaskan duduk situ utk monitor tempat tu … bila ada apa2 kerosakan (breakdown), dia yg dispatch laporan yg diterima dari call centre (15454).

      Bukan responsibility dia utk pegi cari n troubleshoot problem. Tugas tu diserahkan pada orang lain. Ada pasukan yg memang sentiasa bersedia almost 24 hrs utk selesaikan masalah2 berkaitan breakdown.

      Nak komunikasi apa lagi? Telinga ko ada problem ke haper gampang? Cina tu sendiri kata dia takmau bercakap dgn mamat tu … kononnya nak bercakap dgn bos yg besar. Asal org bercakap jek dia potong … kononnya dia betul sgt lah.

      Kau keja dulu … at least kumpul dulu bebanyak experience camne nak deal dgn kerenah orang ramai yg mcm2 ragam … time tu ko nak menyalak sampai sempot pon suka ati mak bapak ko lah.

      Skrg sapa bodoh … gampang.

      0
      0
  68. wan says:

    hmm. Kalau tak puas hati pun, takan mencarut2. Tak beradab ke bdk ni? Budi bahasa budaya kita. isk2 aku rasa, Akta bahasa patut ada utk bab2 yg mencarut ni, supaya boleh dikenakan tindakan pada mereka yg suka mencarut2

    0
    0
  69. Klik …utk tengok jawaban TNB kepada Name Wee

    0
    0
  70. NAMESUCK! says:

    Ini bodoh punya cina…sajer mau bikin kecoh… soal breakdown ni bukan dalam kawalan TNB…itu pun tak boleh faham..memang sial ini cina…

    0
    0
  71. khairul1 says:

    Agak biadap punya orang.

    Kasi tangkap masuk dalam guni, kasi campak itu sungai klang.

    Khairul,
    A fan of
    Gambarcarabersetubuh.blogspot.com

    0
    0
  72. komputer_lembab says:

    aku tau ko ade agenda tersembunyi dalam video ni kan..?bersungguh2 ko ye…wait n see bro..!

    0
    0
  73. kaki ponteng says:

    Apa kecoh2 sgt…kalau namewee tak suka, dia boleh pegi negara lain yg dia rasa lg bagus n perfect..tak sapa halang pun. Dia menyumpah2 tu cuma menyerlahkan tahap mental dan inteligence dia je. Ingatkan dia pi luar negeri balik jadi lebih pandai..rupa2 nye, itu yg dia belajar kat sana..hish hish hish..

    TNB pun, teruskan usaha utk improvekan service tu. Aku tau rasanye keja kat sector service ni…mmg mencabar n kena efficient giler.

    0
    0
    • michael says:

      ya ya….kena improve la kena hentikan 2-3 kali tea time, 2-3 kali smoking time and 2-3 kali sembahyang time.

      efficiency tu many ada, 2-3 orang buat 1 orang punya kerja…memang budaya orang melayu

      0
      0
      • melayu cina gampang says:

        Keling paria samer cina hamsap mana reti semayang siak. Bnyak la ko punyer efficiency. Hahaha!

        0
        0
  74. roger says:

    aku sokong namewee ni. sbb kalu takde org kritik2 tnb, telekom .. memang kerajaan UMNO-BN ni akan pijak kepala rakyat. Naik harga sana sini. Minyak naik itu naik ini naik. Bankrupt negara sesuka hati. Orang yg keje TNB, Telekom mmg angin la bila org kritik kompeni diaorg. Biasalah.

    Yg kau org kritik namewee tu cibai la kauorg. Kau org ni kan jgk customer. Customer mcm mana sekali pun always right! Kalau TNB bodo, bodo la. Kalau Telekom bodo (eg Streamyx, maka bodo la ia). Kalau kerajaan BN-UMNO bodo mcm samdol maka bodo la ia. Kita ni customer/rakyat.. kita undi utk kerajaan. Kita beli service. So org perlu berkhidmat utk kita la. Bodo la kau org ni!

    Internet kat Msia cthnya bodoh. Wimax bodo, Streamyx bodo, DBKL bodo sbb hari2 bagi kompaun. Parking depan umah pun kompaun. Bodoh! Ramai2 kita migrate ke UK atau US. Ni Budget 2010, Telekom dlm 10 billion senang2 je. Ni mesti songlap la duit rakyat abis. Dlm duit byk2 tapi internet mcm bodoh jgk kat Msia ni. Jgn la pulak suruh aku migrate negara lain. Senang cite mcm ni la. Lantik aku jd Perdana Menteri. Confirm org jahat UMNO-BN akan dipancung serta merta dihadapan khayalak ramai

    0
    0
  75. lala says:

    bukan masalah break down dan shutdown lar bangang … negara yang maju x akan ade break down duh

    0
    0
  76. amir says:

    Namewee ni tak tau breakdown tu apa.. punca-punca breakdown adalah macam
    1) pokok rambutan terhempap atas tiang letrik besar ke kecik ke..
    2) gajah terlepas dari hutan pastu terpijak plak kabel elektrik..
    3) mat ganja pergi potong dan curi/rembat kabel elektrik..
    yang TNB ada elektrik tu sebab diorang ada genset (generator set). Genset ni generator, yang menukarkan tenaga mekanikal kepada elektrik. Sejam je hangus RM20000. Kapasiti kecik, brapa Watt je, cukup untuk satu bangunan TNB tu je. Takkan nak agihkan lagi kat pengguna.

    Lain lah kalau shutdown. Shutdown nak pasang/upgrade/modify/cuci/commission stesen janakuasa tu. Takkan orang2 TNB nak pegi pegang kabel hidup tu kalau diorang nak pasang sistem baru pada stesen, dah tentu TNB kena tutup bekalan elektrik tu dulu. Bila TNB tutup, diorang kena bagitau dalam suratkhabar.

    0
    0
  77. I agree with your thoughts here and I really love your blog! I’ve bookmarked it so that I can come back & read more in the future.

    0
    0
  78. anak kelate says:

    ORE lagu tu molek bui penapar jepun sebutir baru dia reti

    0
    0