Written by AbangNara | April 5th, 2011

Pening kepala Abang Nara bila seorang pembaca menghantar email berkongsi video Miss Malaysia Pahang nie. Bila dengar suara setiap peserta makin bertambah pening dibuatnya. Macam mana pertandingan sebegini boleh terlepas daripada pemantauan? Berikut adalah email yang dihantar oleh pembaca tersebut:-

Assalamualaikum Abang Nara. Saya baru2 ni ada terlihat sebuah vidoe yg agak la menyedihkan hati especially as rakyat Malaysia yg kononnye majoriti rakyatnya beragama islam. Tapi sy amat confuse sgt sbb ia x berapa dipraktitkkan n as we know..dah bnyk sgt golongn2 g**. le****. po**** (songsang2) mengalu secara terang-terangan..n abg nara should tgk video ni. Sgt la scary plus ade gk artis kite yg bertudung buat persembahan dlm majlis tu..n siap beri komen lg..oh..sgt la xpatot n sedih sgt..n mcm mane majlis mcm tu bleh terlepas dgn mudahnya..jgn la smpai satu hari nnt ada mcm2 bala akan turun..kalau turun kat mereka je xpe..ini org yg xbersalah semua kena..so as msyarakat kite sepatotnya prihatin dgn masalah2 mcm ni n jadikan ia as teladan n sempadan..sy berharap sgt abg nara dpt memberi komen serba sedikit ttg video tersebut

Abang Nara tak mampu nak komen sebab dah pening kepala. Korang komen lah.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

339 responses to (VIDEO)Miss Malaysia Pahang, Pening Kepala Ku ~~~

  1. fmalique88 says:

    xpenah plak aku taw ade miss pahang lah miss n.9 lah miss k.l lah…..

    0
    0
    • Keadilan Sejagat says:

      Inilah dia contoh kegagalan UMNO/BN. Mana Islam yg diperjuangkan?

      Hidup Pakatan Rakyat!

      0
      0
      • vinokurov says:

        tb2 je masuk politik…apelah taksub sgt…haish, manusia2…sepatutnye, individu tersebut harus d persalahkan, bukan politik..even ak xsokong umno/BN, tp xdelah smpai taksub sgt camnie..
        klau nak ckp PAS berjaya sgt, tgok dlam video nie, ade jugak wakil klantan…apa da…lu ade otak, lu pikir lah sendri!

        0
        0
        • jane says:

          tul tu hal ni takde kene mengena ngan politik…. seseorg tu kalau dah nak jadi buruk perangai macam ni kena salahkan diri dia sendiri bukan org lain dan bukan kerana negara diperintah oleh parti tertentu… ramai org yg dilahirkan islam ada jugak menjadi pencuri, perompak, perogol, pembunuh… nak salahkan sape lak…. abis yg si noraniza idris yg gi buat persembahan kat situ macam support dia org tu macam mana plak…. kerajaan jugak yg salah ke…

          0
          0
        • CANTIK KE? says:

          kelantan nik ajis yg bagi bajet ni hehehehheheheh

          0
          0
        • NATALISA says:

          tah!!!!… kan kan kan…semua benda nak di politikkan nape… ni kan cerita pasal bapok.. paham agak nye beza bapok ngan politik..
          APE2 PUN… NABI MEMANG AMPUNKAN UMAT…TAPI INGAT NABI JUGA MELAKNATI UMAT NYE… MAIN2 LA DENGAN HUKUM ALLAH

          0
          0
        • sally says:

          tunjang nye bia kan je

          0
          0
        • Mak Ayam Sarlita says:

          Hidup mak nyah Malaysia..!!!!!!

          Kauorang mengumpat /mengutok dalam nie..Islam sangat ke ha dunggu?

          Jangan jadi hipokrit bleh tak?

          0
          0
        • Nik Ajiz says:

          Bestnya video nie…! Vogue…strike a pose, Sandora!

          I like!

          0
          0
        • Julia Ronggeng says:

          cantiknya kurniaan Tuhan ..wowow! lebih cantik dari perempuan betul..

          0
          0
        • vinokurov says:

          best sgt ke main bontot??tempat kuar taik tu??..mereng btol diorg nie!…terang2an bende tu salah d sisi agama, nak ckp org lain hipokrit pulak..hadoi2!

          0
          0
        • Insan Biasa says:

          Kite semua berbumbungkan langit Ilahi..Rasulullah shollallôhu ‘alaihi wasallam bersabda: ”Barang siapa diantaramu melihat kemungkaran, hendaklah ia mengubahnya dengan tangannya. Jika ia tak sanggup, maka dengan lidahnya. Dan jika tak sanggup juga, maka dengan hatinya, dan yang demikian itu adalah selemah-lemah iman.” ~ H.R. Muslim.

          0
          0
        • hothotheat says:

          perlu ke sokong bende2 mcm nh…aih..dlm 999 bkn main lg banterasnye..nh siap buat event lagi..adeihh…

          Mak ayam utan eh..sarlita:: y mngutuk mengumpat tu bkn kehendak diorang..abs dah dikongsi..tak salah rasenye diorang menyuarekan hasrat ati y tak puas ati ngn mahluk y begelar nyah..kalau watak aje lmbut tak pe..abs kalau da ubah ciptaanNya..tak kan nak sokong..

          sekasuki aje na pgl org dunggu..jerk la ko nh=p

          0
          0
        • mak nyah muke pecah suare jantan says:

          sekurang kurangnya kitorang bukan dari golongn yg d LAKNAT ALLAH. naudzubillah…

          0
          0
        • nobody says:

          mak ayam sarlita jgn terkejut kalo ko mati org kebumi as mayat wanita kt kubur jawab sendiri gak kn

          0
          0
        • secret says:

          nobody is perfect, dear. it’s not so wrong to try to be perfect. moge kte smua yang membaca bn ni diberi petunjuk dan hidayah oleh ALLAH. insya- allah. sama2 la kte ye.

          Rasa Berat sangat beban menimpa diri?? Dan tak mampu fikir jalan keluar?? Aku mampu tolong ni jer. Insya-Allah korang akan lebih tenang.

          0
          0
        • bella says:

          Bukan mengumpat/mengutuk tapi sebagai umat islam kita boleh pertikaikan apa yg x sepatutnya dilakukan oleh org yg beragama islam apatah lagi perkara yg macam tu..dah sah2 azalinya lelaki…mengubah ciptaan tuhan. dah tentu HARAM.

          0
          0
        • eimir says:

          yg menang tu plak negeri kedah…kan bawah pakatan rakyat tu?

          0
          0
      • Siti Nurhalija says:

        PKR= Punggung Kami Rela
        DAP= Duduk Atas Punggung
        PAS= Punggung Aku Sakit

        8)

        0
        0
        • WanMan says:

          ape main punggung2 lak ni?kalo punggung cantik dan menggiurkan takpe la jugak..

          0
          0
        • hanna says:

          xde sbb u nk describe cmtu..nmpak sgt byk pikir bnde2 xpatot..

          0
          0
        • Huh? says:

          banyak lagi benda yg bole difikir…bukan ini…. jadilah manusia dan bangsa yang terbaik…

          0
          0
        • azreeny says:

          aku pon tak fhm gak tiba2 nak selitkan pasal politik…sumer benda nak dipolitikkan..nak tuding jari kt org tu la..salahkan kat org tu la..aku pening tol la ngn org yg taksub sgt ngn politik nih…Apa yg jadi kt pahang tu sumer salah la..mukan semata2 kerna parti politik mana yg memimpin…Iman tu kan pada diri masing2…masing2 boleh fikir sendiri baik dan buruk..org len mana ley suh kita wat sumtin yg kita xsuka kan? xde sape ley paksa kita pangkah parti mana..Undi adalah rahsia kan?hohohoh…Inilah tanda2nya dunia nak kiamat…sumer benda yg Allah dah hapuskan dulu dgn menurunkan bala dah ada balik…Sebab tu kita kena beringat sentiasa…Kita mungkin terlupa Allah sekali sekala tp Allah xpernah lupa hambaNya….Dan lagi satu “religion is not part of politic but the politic itself is part of religion” Renung2kan dan selamat beramal :)

          0
          0
        • sally says:

          nauzubillah… bia la org kate lebih cantik dr pompuan tulen… tp pompuan tulen ttp menang.. all fake n keras je… hahaha… pompuan tulen ad satu hati yg sgt lembut…

          0
          0
        • nelly says:

          itu yg sebenarnya… mmg ada diantara mereka yg lebih cantik dr wanita yg sebenar… yg nmpak fake mmg ada, tapi x semuanya… mana u tahu yg dorg ni x de hati yg lembut??? hati dorg ni lebih mulus dr kita yg normal… ada ke kes2 jenayah yg melibatkan mereka ni??? ada cuba share ckit… yg membunuh, yg buang bayi sana sini, yg pukul ibu bapa, cmpak umah org2 tua, hisap dadah, rempit sana sini… tu siapa? semuanya org yg normal… cer citer cer citer ckit…

          0
          0
        • papa jahat says:

          cite backside jeee…..suke bckside keee…..

          0
          0
        • walid says:

          pasal plk nak main nama2 parti ni…..kalo gtu BN on blh gak…BN=bontot negro

          0
          0
        • ceh says:

          LOL.betul ah tu.dok main ponggong tak habis2.

          0
          0
        • yume says:

          cuba jangan asyik nak politikkan jer benda2 macam ni.//

          ko ni rasa ni banyak fikir benda2 tak patut sebab tu semua ko nampak yang tak patut. apa dah!

          0
          0
        • nk pastikan jer... says:

          Nauzubillah..x baik mcm ni lah Siti Nurhalija… :)

          0
          0
        • dun says:

          UMNO = Untuk Mak Nyah Only…keleessss

          0
          0
        • anonymous says:

          betol betollllllll =)

          0
          0
      • lalalitangklong says:

        sapa yg tetiba politik kat cni ni.. bodoh tahap kerbau! politik yg kamu kaitkan
        =>> sebuah lori besar langgar budak.. yg org akan salahkan adalah pemandu lori ye tak?? bukan lori tu.. ni perumpamaan : pemandu = kita manusia
        : lori = agama/pemerintah/dll

        fikirlah.. manusia sndiri yg membentuk diri and peribadi.. klu dah siap2 peribadi teruk takkan nak salahkan agama sdgkan agama dah jelas2 mengajar.. apatah lg pemerintah yg bukan Tuhan.. suka ati ja salahkan pemimpin.. tuding jari tu 1 ke arah org len ada 4 lg menuding diri sndiri.. fikir2kan

        0
        0
        • awok says:

          awak btul!!!!!!!!

          0
          0
        • sally says:

          politik sbb kite pilih pemimpin nye… kalo pemimpin halang pakaian sexy2 ni xde la org nak sexy2 sgt… ni semua boleh slh kan politik juga sbb x pandai nak memilih pemimpin… tunjang nye pemimpin… juz think wise k… unless u want ur kids live in this such surrounding…

          0
          0
        • Epol says:

          abih tu nk pilih sape plak yg terbaek jd pemimpin?? ko??? igt sng ke nk jdk pemimpin? yg alim ulama tu pun susah nk handle bab judi dll…pokoknya diri sendiri kena kawal diri sendiri..baru sume umat selamat!

          0
          0
        • wede says:

          habis tu nak pilih parti mana? sebab sekarang semua parti politik lebih kepada kepentingan diri sendiri. nak kata PAS tu boleh mencengah benda2 macam ni.. aku rasa silap besar lah… aku cakap bukan ikut suka.. apa yang aku tengok orang2 kelantan yang di tadbir oleh PAS pun teruk juga. dadah, seks, arak… dorang tibai gak walau dah tau haram… bukti depan mata aku…

          jadi kewajiban kita memang adalah mengundi untuk menentukan pemimpin kita, setiap orang ada hak tu… mereka pilih mengikut apa yang mereka percaya… bukan bermaksud mereka pilih untuk pemimpin itu menjahanamkan mereka.

          macam epol kata, bukan senang nak jdi pemimpin.

          0
          0
        • lalalitangklong says:

          menjadi pemimpin bukannya mudah.. apa perlunya pemimpin jika AL-QURAN DAN SUNNAH adalah pimpinan yang paling agung sejak zaman Rasululullah S.A.W.. tapi hati manusia tetap kebal dan bebal melakukan dosa.. ingatlah zaman nabi ALLAH telah mewahyukan al-quran tapi tetap ada juga manusia yg berzina dan mencuri dan melakukan kemungkaran.. so awak nak salahkan Nabi?? salahkan hati yg kotor n xtahu befikir.. ALLAH bg akal untuk berfikir ok

          0
          0
        • mak tok says:

          kalo lori tue pemimpin, so, kite boleh pandu lori itu ikot suke kite. kite boleh bawak laju, bio langgar budak. haisshhh.
          kalo lori tue agama, kite boleh modify die, kasi engine turbo, baru hancur budak kalo langgar. signifikannya, kite boleh ‘modify’ agama supaya mengikut kehendak kita. perumpamaan yg sangat salah dan x rasional. pemimpin salah kalo die x tegakkan agama, kalo die x halang maksiat dan perkara yg mengundang maksiat. kalo nk jadi pemimpin, kene berupaya mengekang maksiat dan menganjurkan kebaikan. kalo takot, jgan jadi pemimpin. sbb tu la juga khalifah umar sgt2 menolak perlantikan menjadi pemimpin, takot x tertanggung bebanan meminpin ke jalan Allah. *peace*

          0
          0
        • hanhanz says:

          sokong sesangat…

          0
          0
      • nadia says:

        hidup pahang! pahang boleh! adnan boleh! najib boleh! rosmah boleh! malaysia boleh!!!!

        0
        0
      • miss_pilihanraya says:

        ape la mungok punye komen!!!
        bkn parti politik yg spttnya dipertikaikan
        tp penganjuran dan pihak2 yg terlibat…
        taksub sgt dgn parti….naper, dapat untung ker..???

        0
        0
        • GADIS says:

          sesiapa yang kata tak ada kaitan politik, anda silap… politik adalah sebahagian daripada kehidupan manusia, orang yang tak ambil sains politik yang akan kata ratu cantik dipolitikkan, tak ada kena mengena politik, sebelum cakap p baca buku dululah, jangan nampak sangat otak udang … ini adalah salah pemimpin Malaysia yang membenarkan pertandingan ini…mereka ada kuasa, sepatutnya merekalah yang berperanan untuk mencegah pertandingan ini.

          0
          0
        • Manusia says:

          ada kaitan la dgn politik… politik tu ada kaitan dengan kuasa… kuasa itu boleh menghalang dari berlakunya perkara macam ni…

          so saper yg berkuasa sekarang?

          0
          0
        • lalalitangklong says:

          gadis ni pandai sngt ka nak ckp org otak udang.. dari I bukak buku baik I buka tafsir al-quran ye dak?? jgn ckp kasar2 lah.. awak ingat yg luluskan majlis cenggini kerajaan pusat???? paling2 mnta kebenaran Mjlis perbandaran memasing.. or buat even haram.. ckp tu pun ibarat fitnah.. ntah2 mana2 pemerintah pun xtau ada majlis ni berlangsung.. contoh::

          nak kahwin kat dewan=
          hantar surat org yg handle org bawahan gak bukan terus ke tgn pemimpin besar.. ceh jgn sedap jer ckp lah.. cube nko jd pemimpin.. tak mnang tgn weyhh.. sy x sokong memana politik.. kerana kbnykn ahli neraka adalah golongan politician.. tp sy juga x ckp sesukahati.. kerana mulut badan binasa.. dosa keringgg

          0
          0
        • vinokurov says:

          klau nak ckp PAS bagus sgt, cube tgok dlam vid ni balik, ade jugak wakil dari kelantan..so ko pon nak ckp PAS xperjuangkan ISLAM?.
          so kesimpulannye, politik xde kaitan dlam isu camnie..hny org TAKSUB politik je ckp camtu..the point is, individu tersebut harus d persalahkan..klau PAS jadi government malaysia pon, klau diorg buat bende2 camnie secara underground, xleh nak buat ape gak..korg pon taw kan, xkan org ngokngek cam maknyah ni nak heboh2 buat show sebegini kan..konfem senyap2…klau dah terkantoi, konfem kene serbu ngan JAKIM…come on lah, JAKIM bwah government ok, xkan lah diorg boleh biarkan bende camnie berlaku.sudah semesti bende ni diorg buat senyap2…hadoyai!!..so point politik xleh d trima pakai langsung dlam situasi camnie..hny org taksub xbertempat je yg slalu menggunakan politik sbgai 1 asbab dlam segala kegiatan jenayah..ckit2 politik…bile lah malaysia nak maju, dok pk menatang politik jer…byak lagi bende lain boleh pk…patut ar org europ pandang rendah ngan malaysia..dok kalut gaduh sbb politik…(aku dok europ skrg, n aku taw ape persepsi diorg terhadap malaysia..politik xsudah2..malu weh malu!)

          p/s: lain kali klau nak ckp/tulis gune kepala otak, jgn gune kepala lutut…

          0
          0
        • vinokurov says:

          klau asyik sebut politik je, nape parti PAS kat Pahang xhalang?..dah name pon AMAR MA’RUF NAHI MUNGKAR, sume pihak/parti ade kuasa utk melarang show camnie…xgitu?.nampak sgt diorg buat ni secara underground, org lain xtaw sgt…=.=’

          hak tuih lah golongan taksub politik nie..sembang je lebat…scra jujurnye ak org PAS, tp xdelah berfikiran seperti org yg taksub cam kat atas2 nie…salahkan pihak lain, tp dri sendri xbtul lagi..

          0
          0
        • GADIS says:

          lalalitangklong: kalau nak buka tafsir al-quran, bagi tahu ayat mana yang disebut kebanyakan golongan politik ialah ahli neraka? cakap baik sikit siapa kau nak menentukan orang tu masuk neraka atau syurga? nak cakap pikir dulu Allah Maha Pengampun, Maha Penerima, Maha Penyayang., Maha Berkuasa, suka hati nak cakap ahli neraka, ingat kisah pelacur yang bagi minum pada anjing, apa pengjaran yang dapat? ceh cakap macam bagus baca tafsir al-Quran, buku yang baik tu semua adalah ilmu, baik al-Quran, atau apa sahaja yang mengandungi kebaikan, jangan dok nak perleceh pulak

          0
          0
        • lalalitangklong says:

          Satu petikan hadis daripada Abu Hurairah r.a berkata : Rasulullah s.a.w bersabda : “Ada dua golongan yang akan menjadi penghuni neraka yang belum lagi aku melihat mereka. Pertama, golongan (penguasa) yang mempunyai cemeti-cemeti bagaikan ekor lembu yang digunakan untuk memukul orang. <— so means golongan penguasa ni pemerintah2 a.k.a politician or evrything that add to or included or intercept within this group of peole.. sy tak tujukan kat memana politician.. tp kat negara2 luar kita bleh nampak dgn jlas politician yg kejam n guna kuasa veto.. wallahualam

          0
          0
        • nelly says:

          sebelum nak judge sesuatu… biarlah tahu pucuk pangkal nya… sah2 penganjuran ini bukan penganjuran yg besar mana pun… pertandingan ini dianjurkan oleh mereka sendiri… para juri dan jemputan yg hadir semuanya hadir dengan jemputan… so, siapa la yg nak tau events ni diadakan… kira macam private function la. so…mana ada dlm undang2 sekular maupun syariah yg boleh menahan mereka… ianya dilakukan tertutup… undang2 syariah negara yg saya tau hanya menyatakan yg akan ditahan ialah “lelaki yg berpakaian wanita dikhalayak ramai, dan berkelakuan sumbang”…itu enakmen jenayah nya… undang2 sekular pula…menyatakan hak rakyat negara ini bebas memakai apa sahaja… so, ini adalah kelemahan undang2… dari segi hukum islam…memang salah!!!

          0
          0
      • dorayakigirlz says:

        pe kene politik ngan perangai dyowg ni..xde kene mengene langsong..sikap individu tu di tentukan oleh diri sendiri..xde kene mengene ngan politik..tah paper tah..ni lah penting nye agama education..

        0
        0
        • sally says:

          bukan perangai la… politik dengan ketegasaan menghalang perkare nu berlaku… pemimpin yg kite pilih ni macam xde kuase nak halang bende ni… maknyah mmg ttp maknyah tp penganjuran majlis ni tetap boleh di halang… xkan kite nak halang… mesti la pemimpin yg halang.. penganjur xkan nak halang sbb name pn menganjur… pemimpin la kene halang penganjur… pemimpin adalah politik… kite ptt bersyukur org yg komen ni bg sedar sikit kat kite…

          0
          0
        • wana says:

          tak kn sume nk harap pd pemimpin je..mcm la die tu ade 1 keje…byk kj lg yg die nk pikir dan buat…benda2 gni patotnye dapat dihalang melalui penganjur tu sendiri dan juge org sekeliling yg join event tu..apeda..sume nk lepas tgn tuding jari kat pemimpin…cube ko letak diri ko kat pemimpin tu..ade ke ko mampu nk handle dan pikir bnda mcm ni..pokok pangkal nye diri sendiri tu ..jgn nk senang tuding jari kat pemimpin je..pikir la relevant skit..owg yg btggjwb mesti la org yg beri kebenaran utk event ni..aku xsokong mane2 tp bile aku pikir dgn akal yg waras..bnde ni xpatot salahkan pemimpin aje

          0
          0
        • vinokurov says:

          klau asyik sebut politik je, nape parti PAS kat Pahang xhalang…dah name pon amar ma’ruf nahi mungkar, sume pihak/parti ade kuasa utk melarang show camnie…xgitu?.nampak sgt diorg buat ni secara underground, org lain xtaw sgt…=.=’

          0
          0
      • Nina says:

        makcik, pak cik… this has nothing to do with politics. there are criminals everywhere. negeri PAS/DAP tak de pencuri, perogol, hisap dadak or pondan ke? These are misguded individuals.

        0
        0
        • sally says:

          thats is attituse dear… wut i’m trying to say, penganjuran yg boleh di halang sama sekali… rogol, curi, pondan is attitude… dah tau ad these kind of person, kenape galakkan dengan penganjuran acara begini o hiburan.. who shud blame… PK dulu b4 express ur opinion, otherwise u nampak *********

          0
          0
        • Pokcik says:

          Wah pompuan tulen, nampak mare. kat negeri kominis kot boleh halang private party.

          0
          0
        • ayam.crew says:

          biar lah diorang tu yg ptg keje urus kan diri kite…ni tibe masuk politik ape pasal nak citer pasal politk no1 bile g undi haram xada langsung muke tu

          0
          0
      • huh says:

        Keadilan Sejagat
        ko ni apala bongok sgt..
        asal ada mslh cmni jer ko nk kaitkn dgn kegagalan BN or UMNO..xfaham aku dgn org mcmni…bangang tahap gaban..
        ko kena ingt…smua ni ats diri sndiri..
        yg penting iman dihati ..
        ko ingt kalau pakatan rakyat yg memerintah nt xdela kes cmni…????
        pk la bongok…!!

        0
        0
      • Epol says:

        PKR parti terbodoh penah aku tgk. ilmu xde, pbgn x reti nk buat. tau ceramah2, kutuk2, janji palsu je tahu!kerajaan skrg lg bagus! korang nk ke perang2 mcm kt libya, mesir, palestine dll tu??? tamak & gla kuasa…..MasyaAllah…

        0
        0
      • MyHeart says:

        kalu lu telebih baik…jgn ckp saja dey…wat satu parti then perintah negara ni as negara islam yg sebenar. komplen saja pandai…wat keja lum tentu pandai. cit !

        -politik hipokrit. mencik!-

        0
        0
      • Nanako says:

        Aku sokong sgt2!sikit2 taksub ngan politik..apa2 masalah salahkan kerajaan,kaitkan ngan parti pemerintah..dia tak tgk tmpt2 yg diperintah pembangkang tu camne..semua parti tu pun manusia yg buat,yg pimpin parti tu pun manusia juga..so xkan ada yg akan perfect..jgn la nk blame2 parti politik pula,kite sbg rakyat yg dah matang,yg boleh tawu pkir baik n buruk kena nilai sndri..bak kata pepatah,yg buruk tu dari diri kite sndri,yg elok tu pastinye dtg dari yg maha Esa..

        0
        0
      • Kelantan says:

        kapla hotak ko..bodah takde kena dgn UMNO pun, bapak ko tak ajar ke. pergi mampus pakatan rakyat

        0
        0
      • acura says:

        adoi, tetiba promot PR kat cni watpe? nti name PR jugak yg buruk…tegor ke arah kebaikan sudah la, org nak pilih parti ape ikot suka diorg la, kite cume perlu tunjuk jalan, lepas tu pandai la memasing nak pikir, hidayah tu di bawah kuasa Allah S.W.T…

        0
        0
      • peanut says:

        aduhaiiii…aduhaiiii… en yg adil sgt nih….kalau beginilah cara anda berkepen…naik muak org yg membacanye..cubalah berkhemah dan berilmu sikit..kalau gini ler carenye org pon takut nak undi….kita melambangkan parti yg kita wakili…jadi bwlah nama parti anda dgn baik ;)

        0
        0
      • putraracing says:

        adoiya..pemikiran sempit..nape ak tgk semua penyokong2 pembangkang nk sentap je kejenye..kalau semua org pemikiran mcm engkau.smpai bile pon negara x maju..kalau PR bgus sgt, dkt kedah, nape skrg da buruk sgt environmentnyer.alor setar da makin buruk persekitarankenapa kt penang ade buble parti.hanya couple dibenarkan masuk.then bile da masuk dpt arak free plk tu..kat selangor.siap ade satu kawasan perumahan yg majoriti kt situ bukak rumah urut..tlg jwb yer..

        0
        0
      • Nik Nik Aziz Satar says:

        walaupun aku tak sokong kerajaan bn/umno, ko tak patut cakap hidup pakatan rakyat. ko tau tak yang dap tak nak negara islam, pas plak nak negara islam? apa kejadah kah pas bekerjasama dengan dap?

        kegagalan pas pun apa kurangnya, bapak/atuk rogol anak/cucu berleluasa di kelantan..hahaha..

        0
        0
      • Kadiooo says:

        Apa kaitan dgn politik? Bengap……

        0
        0
      • bella says:

        Benda2 mcm ni xde kena mengena dgn politik. mmg xpernah tgk dan tau klu kat malaysia ada miss2…..yg jenis mcm tu pulak..terang terangan lagi…dunia nak akhir zaman..takut!!!

        0
        0
      • .... says:

        apa benda lah kau ni.tak habis2 nak salah kan umno lah BN lah..pasti ke apa yang kau cakap ni.sudah2 lah nak salah kan org len nk berpolitik tempat lain.diri sendiri pun x btul.bila ada sapsidi kau guna jgk,apa cita.aku setuju dengan vinokurov pikir lah sendiri.

        0
        0
      • mat_666 says:

        Keadilan sejagat…
        Hidup Pakatan Rakyat!…konon…Hidup Pakatan Awk..choi…

        UMNO / BN wt taik ka kutuk…klu Pakatan Rakyat wt taik ka senyap plak…ke ka “kulum” pemerintah dia…

        Fikir logik la wei..

        Klu “diaorg” nk wt event cam ni..terpulang la kat diaorg..aku xbermaksud nk m’galakkn utk aktiviti spt ni berleluasa..

        Klu tgk paper sbg cth..kes dadah..rompak..rogol..bunuh…n sex bebas semua ni de jgk melibatkn kawasan pemerintahan parti2 tertentu…jika dilihat dlm paper baru2 ni (08 april 11), GADUH, CERAI, LENYEK…kat balok, kuantan…tu kawasan parti “itu”…cuba ka pk..de plak org berfahaman parti “itu” diajar cam tu….n kat k.terengganu, 20 pelajar belasah pelajar…pu n kawasan parti “itu”…de ke diaorg ajr murid2 kat sek utk jd samseng ala mafia serang pelajar lain dr sekolah lain plak…

        Senang ckp la…semua parti de agenda masing2…

        Semua org back-up parti masing2..

        0
        0
      • Budak PKR says:

        Dalam hal ini kita x boleh salah kan Ahli politik kita semata2. Masalah ni harus di bentung dari rumah lagi. masyarakat kita harus tidak lalai. terutama nya yang telah bergelar Ibu bapa. bukan nak tengok jak apa kehendak anak. tp kena mengawal nya. bila dah menjadi perangai mereka baru kita sibuk nak salahkan mereka dan salahkan orang lain. Merujuk Dr. Fadzilah Kamsah, Ibubapa bukan sahaja perlu mengawasi anak perempuan mereka, tetapi juga mengawasi anak lelaki. Kalau kita sendiri yang gagal mengawasi anak-anak kita dari rumah jd jangan salahkan sesiapa bila berlaku apa-apa. Anak itu adalah tanggungjawap ibubapa nya. Sudah jelas jantina tu hanya dijadikan 2 jenis. Lelaki dan Perempuan.

        0
        0
    • zey says:

      aq rasa ni golongan depa je yang melebih, syok sendiri…. maybe event ni dalam kalangan depa jer.

      0
      0
    • jejai sendat says:

      ni bala ni…bala………….

      0
      0
      • topsoo says:

        yg aku heran camna ley ad noraniza idris dlm event bala nie???? siap bg stement x berkelip tgok pondan 2 lg … gila r .. bala.. bala

        0
        0
        • gurlz says:

          tu la..pe kena lak ne noraniza idris ni..da la pkai tudung, pegi lak kat event camtu..mcm suport je umat yang di laknat ni..isk, x ingt hukum hakam ke? moga Allah bukakan pintu hati diorang semua..

          0
          0
        • comei says:

          dia ingat duit je kot.almaklumlah..tu je punca rezeki die

          0
          0
    • NATALISA says:

      tiada kata yg dpt saya luah kan melainkan ASTAGFIRULLAH……

      0
      0
      • ikan buntal says:

        yea…tak terkata apa2..kecuali…nauzubillah..mintak jauh dari keturunan ku…

        0
        0
        • hola says:

          sama2 la kita berdoa semoga mereka2 ini diberikan pengajaran dan hidayah supaya kembali ke jln yg benar… ALLAH itu maha pengampun dan maha penyanyang.. Selagi pintu taubat masih terbuka… jgn sampai menyesal dikemudian hr…Sedar2 la wahai umat islam dunia dah semakin hampir kepada kemusnahan…

          0
          0
    • Gila Stats says:

      Macam2 la. Tp mcm dorg buat tertutop utk dorg2 jer, so majlis berkaitan xdapat hidu la.Xbley nk salahkan pihak majlis (agama/berkenaan), sbb kalau xder report mcm mana dorg nak bertindak…

      0
      0
    • secret says:

      Ingatlah bahawa, tingginya darjat seseorang itu di sisi Allah dinilai dengan KETAQWAAN hamba-hamba-NYA.

      Orang Arab boleh cakap bahasa Melayu. Melayu kita leh cakap Arab??

      0
      0
    • ciqa says:

      suami tercinta?? WTF!!

      0
      0
    • F bukan nama sebenar says:

      yg dapat tempat ketiga tue mekap artis terkenal..dato’ ct pown guna khidmat dia..mmg lawa giler kalo x pkai mekap mmg nmpk pempuan asli..tp apakan daya dia ade kromosom lebih..kecian2x..

      0
      0
    • mira says:

      camne artis pn leh t’libat sama dlm event mcm ni..da la siap pkai tudung..mcm suport je event camni..mashaAllah..mcm m’p’sendakan Islam pulak..agama bukan pkara main2..moga mereka semua di beri hidayah untk kembali ke pangkal jalan..amin

      0
      0
    • comei says:

      mak ai…siap ada ukuran badan lagi.kesian kat derang. buang duit jew bedah sana sini tapi sore tetap jantan. aku rasa macam aku pernah ternampak event macam ni kat somewhere kat kl tapi x ingat kat ner n ble?bab2 macam ni xyah a libat politik.tu atas individu itu sendiri.

      0
      0
    • secret says:

      aku rase, yg patot nye noraniza idris tu xpatot bg sokongn even jd judges pon. masalah sosial da trok sgt.

      Kalau takat tau nama kereta je, ape barang!

      0
      0
      • nelly says:

        gila ker ko ni!!! jenayah apa yg diaorang tu buang kat dewan tu…!!! yg masalah sosial teruk terpampang kat dada akhbar hari2 tu…xde pun satu kes yg melibatkan pondan2 ni? ada….??? waklu! masalah sosial konon… ada ke dorang memantat ker, bjubor ker kat atas pentas tu??? cer citer ckit…

        0
        0
    • Wallahua’lam…macam2 dunia sekrg ni kan..

      0
      0
  2. kaurase? says:

    30 buah negeri???

    0
    0
  3. dak_degil says:

    sy buat entry yg sama jugak…sila la tgk.. macam rupa artis kita la..hahahaa

    http://www.kepalabatupunyedegil.com/2011/04/ayu-raudhah-rozita-che-wan-beralih-arah.html

    0
    0
    • artis NERAKA says:

      ARGHHH….

      DUNIA SEMAKIN PORAK PERANDA…
      nk kiamat la wahai insan yang alpa !!

      geli ak tgok diwang nie…
      kite BAKO jer dowang nie !! BAKO !!!

      0
      0
  4. Amir Hamzah says:

    What the fish~~~~berasap monitor aku nih…

    0
    0
    • gadisfebruary says:

      si Pon Pon ni klu de org pompuan cantek dr dia..punye la lazer dia mengata knn..kutuk bagai..malu kn org je..haih..xley tgok org lebey…urmmm..tp de gak pon pon yg baik hati n de smgat setia kawan tp tu la slh langkah plak….cuma saya doakn kwn2 saya mane yg jd pon pon tu berubah jd lelaki yg sejati…amin

      0
      0
  5. jawatengik says:

    30 buah negeri??? DATIN viviana abdullah lee tu songsang gk ker???? ade ke datuk kawen ngn die?? haha!!

    0
    0
    • babyvox says:

      haha mungkin kot. tapi kakandang manusia macam gini suke prasaaannn!

      0
      0
      • marazwa says:

        Tu lahh, aku pun tak faham, lagi satu si pemenang miss malaysia tu ada ke dia cakap “terima kasih kepada suami saya ” halal ke dia berkawen? Kawen cara apa? jurunikah yang nikahkan dia tu okay ke ? HAHAH pelik2. Suara dah sah-sah garau tuhh.

        0
        0
        • ad_hoc says:

          btol2…setuju

          0
          0
        • perempuan gojes says:

          ntah,fefeeling kekunun perempuan sejati sangat..bersuami bagai..getik aku..sah2 ko tu jantens nyah oii,sejenis ngan kunun suami ngko tuh…dorang ni kan sume spesis prasan…

          0
          0
        • gadisfebruary says:

          de suami tu..aku ni pn blm bersuami lg..hihi..otw baru..heheh..

          tp cmner artis tu de plak kt event ctu..aduh..

          0
          0
        • nani says:

          tu la psl…bile die ckp ade suami tu aku mcm terkedu dan terkeliru…depa ni laki ke pompuan…sume bile ckp budget mcm pompuan btl je….

          0
          0
  6. nemo says:

    satu huruf : terkedu

    0
    0
  7. ermmm says:

    astaghfirullahalazim….

    0
    0
  8. ain says:

    saya sy xsuka,
    kenapa kak noraniza idris mesti nak support event mcm ni
    mcm xde agama plak!

    0
    0
  9. justpalotaku says:

    terkedu. bukan tengok peserta, tapi dengan artis tu.

    0
    0
    • Nonono says:

      tau xpe..
      anyway, apa maksud perkataan enjut tu ek..?
      dah macam lucah plak aku dengar…
      enjut = humping
      correct me if i’m wrong…

      0
      0
  10. student bandung says:

    aku plg menyampah golongan songsang n golongan suka buat dosa lepas tu ckp ‘kubur lain2’ or ‘aku punya hidup aku punya suka’..taktau ke kalau Allah bg bala sbg balasan tu, semua org kena?? bodoh..

    btw, suara sekor2 garau mcm jantan..boobs je besar..otak takde..ptuih!!

    0
    0
    • capri says:

      aku pernah dgr satu ceramah ni.. ustaz tu kata kalau kubur sebelah kita tu, penghuni dia kena siksa, tak mustahil kita boleh merasa bahangnye tau.

      minta2 la org mcm ni bukan jiran kubur kita.

      0
      0
  11. Milo panas says:

    tak terkata dah tengok video nie.

    siap ada suami lagi tu.. ish2

    0
    0
  12. pelik says:

    diorg semua nie p**d** ke??

    0
    0
  13. abph2010 says:

    ciri2 akhir zaman..Ya Allah Kau ampunilah dosa kami yg sering alpa dan leka dlm mengingatimu..

    0
    0
  14. mulut laser! says:

    muakakakakkk keturunan mahsuri???adoii no wonder lah dunia ni nk kiamat cpt mcm2 perkara laknatullah berlaku sana sini hingga ada yg terkeliru dan menjadi kebiasaan..masyallah! suami tercinta???Ya Allah..aku nk pitam dah.

    0
    0
  15. Fakarepain says:

    erk.. saya pon pening gila tengok ni.. nak naik hantu pon ada.. suara memang sah2 lelaki, tapi kenapa dia punya breast nampak macam real je ?? kat mana dia modified tu ?? kenapa noraniza idris boleh buat persembahan kat sana pulak tu.. argggghhhh.. aku pening !!!!

    0
    0
  16. kaurase? says:

    aku x kesah la diorang nak buat apa. tapi ni dah la buat benda terkutuk, pastu x educated. mane x geram. 30 BUAH NEGERI MY GOODNESS!!!

    0
    0
  17. lolyat gang says:

    pondannn !!!
    najisss !!!!

    0
    0
  18. no name says:

    euwwwwwwwwwwwwww………uwekkkkkkkk…..berlagak jadi pompuan tapi xjadi mana pon..muntah ijau aku….mmg dunia akhir zaman..kenapa la diorg xbangga jadi lelaki??????

    0
    0
  19. noni says:

    jabatan agama buatlah sesuatu……please….

    0
    0
    • lalalitangklong says:

      betul tu.. jgn sampai Allah buat sesuatu time tu semua org hanya mampu terdiam dan kaku.. kaku sekujur tubuh..

      0
      0
  20. Rayy says:

    apa jadah?? donia.. donia…

    0
    0
  21. lalalitangklong says:

    -nampak sngt dunia nak kiamat
    -even camni haram.. mmg haram.. boleh menjebakkan org untuk follow dowg
    – bnyk negara yg terkena gempa n tsunami adalah negara yg adanya maksiat.. dan sesuatu yg salah yg cuma Allah mengetahui.. (sila tgk pusat gempa n tsunami n renung2kan)
    – malaysia pulak boleh buat2 x endah event terok camni siap ada artis islam lg.. (mmg nak kiamat)
    – adakah pengadilan untuk mereke?? adakah kita manusia akan menghukum mereka?? dan ketahuilah kemurkaan Allah itu adalah sngt menakutkan.. dan bila Allah dah berikan pengadilannya ntah apa yg akan brlaku kat kita ni.. tsunami?gempa? banjir?bencana alam? insafla kaum manusiaa

    0
    0
    • lalalitangklong says:

      huhu jgn ja jd bala bencana yg sama mnimpa kaum Nabi Lut yg ingkar mnimpa kat negara kita.. astagfirullahalazim.. smoga dosa kita diampunkan

      0
      0
    • dorayakigirlz says:

      sebab tu la cuaca kat m’sia sekrang ni x menentu..

      0
      0
  22. Milly says:

    Suami tercinta???

    salah dengar ker nih?

    0
    0
    • capri says:

      hui milly, jgn tak tahu, pon-pon ni mmg suka ngaku ada suami ok. aku pernah ter-berborak ngan cik pon (dia jadi sales rep masa kat matta fair agaknya) dok promo2 honeymoon kat bali tu best. dia kata

      “u pergilah.. best tau.. hubby i dgn i suka gi sana..”

      then i look at my husband with a weird face, sb mcm tak caya je dgr perkataan ‘hubby’ dr mulut pon-pon.

      0
      0
      • ms.Bloom says:

        erk..pgalaman aku plak camni..
        satu hari tu i dgn mak i msk dlm Public toilet terserempak dgn 2org kak pon…nak d jadikan cerita i dgn my mom terdengar plak perbualan diaorg ni “i tention la tm period,bdn sakit2 xbmaya” ..mak i ni jns terlebey ramah blh plak tny kat dia tu “period awak keluar kat celah mana?”…

        0
        0
        • nana says:

          ms. Bloom, kirim salam ek kat mak awak.. memang naive n hebat soalan mak awak tu..habis cik pon- cik pon tu jawab apa?? tak leh tahan gelak besar den. LOL

          0
          0
        • anakku izati says:

          aku pun ngah gelak besar ni..kuikuikui..
          x tahan da ni..tergolek2 aku..

          0
          0
      • gadisfebruary says:

        hahahahaha..pon pon…capri awk cite ley wat saya gelak..hihi..mmg pelik pn bler dia sebut hubby..kihkih..

        0
        0
  23. someone says:

    xde pihak berkuasa yg berkaitan pantau majlis ni ke? x patut diluluskan dari awal lagi…Astagfirullah…

    0
    0
  24. nadiey says:

    Motif aniza idris?hai desperate sgte ke nk dptkan duit show smp sanggup join event2 pondan nih..igtkan da pakai tudung lagi mendalam ilmu agamanye serupa je.makin cetek ak tgk.nth2 sedara die kot slh drg dr dorang tuh..

    0
    0
  25. sha says:

    one of the contestant was my fren mse skolah dlu..but dia bru sje kahwin bln 2 aritu..actually x smpat lg tgk video ni coz tenet lmbab gle tp di fb mmg da kecoh trutama dlm kalangan kwn2 n senior2 skola..tp dia baek..even mse skola dlu x pnh pn de org kutuk dia..dia x cm pon*** yg len2 la..tp xtau npe blh msuk contest cmni..pape pn kte sme2 tlg doakn dia btl2 brubah..mybe ble da berkahwin, dia akn jd lelaki sejati..

    0
    0
    • vinokurov says:

      die kawen ngan laki ke perempuan??

      0
      0
    • nana says:

      i knew several gays yg kawin. but at the end of the day Isteri jadi janda berhias.. siot je kan.. kalau dah tahu tak ada perasaan tak payah la nak menyusahkan anak orang. settlekan masalah dulu. some of them kawin sebab nak mengkaburi mata mak bapak jer..

      hopefully ur fren tu tak mcm tu.. sian org pompuan kan..

      0
      0
    • capri says:

      so ur fren ni apa? dia kawen dgn pompuan ke lelaki?

      ke ni mcm pertandingan drag queen?

      0
      0
    • sha says:

      dia kawen ngn perempuan la..muda lg budak 2..bru 20 ke 21 cmtu ar..dorg ni penari kebudayaan..mcm usop 2..heheh…tp wedding dorg mmg grand la..sy x dpt attend, juz tgk gbr..even wt kt umh pn grand cm kt hotel…

      0
      0
  26. mulut laser! says:

    mcm mana boleh ada makcik yg bertudung bawak anak2 kecik join skali msuk dewan tuh?aku x faham lah??aduhh…pastu ada pulak artis bertdung lg wat persembahan siap bagi komen plak tuh?wtf?korang dh xtau nak beza haram halal ker?masyallah..

    0
    0
  27. TurtLe says:

    COP!!! tetiba konfius…
    ape kejadah ptandingan ni??
    ni ptandingan ratu pondan ke khunsa???
    kot khunsa xpe laaa kan…dorg plh nk jd pompuan…
    tp klu suma mmg lelaki tulen wktu zman dlu, skrg da btukar jntina…haih xtau laaa nk ckp pe…
    yg si pemenang tu siap da suami lg…WTH!!
    yg kak noraniza idris pon sama….gi wat psmbahan kt c2…suma da xbtol ak rasa org2 kt dunia nii…da xda agama…
    Masya-ALLAH pe nk jd dunia skrg…

    0
    0
    • nana says:

      turtle.. even kalau diaorang khunsa pun diaorang kan tetap ada aurat. kalau pilih nak jadi perempuan so aurat mcm perempuan la.. kalau pilih jadi lelaki aurat mcm lelaki la..

      bukan bermakna diaorg khunsa diaorang tak ada aurat langsung.. time aurat nak mcm lelaki, tapi cantik jelita nak mcm perempuan.. mana boleh mcm tu kan???

      0
      0
      • capri says:

        ha.. ur statement tu made me wonder.. kalau golongan pon-pon ni kan, kira pakai seksi tak sedosa seperti perempuan seksi la eh..

        hm, tapi dosa tukar jantina dah cukup seksa dah nak tanggung kat akhirat nnt..

        nasib siti nurhaliza tak support event ni.. yelah.. kat pahang terchentaa..

        0
        0
        • anakku izati says:

          tapi kalu dia da tukar dada bidang dia jadi macam boobs perempuan,2 da jatuh haram da aurat dia..sebab da menyerupai badan perempuan dan boleh menimbulkan keghairahan sesiapa..sebab 2 tuhan da reka bentuk badan laki dan perempuan ni beza2,,auratnya pun berbeza..tapi kalu dia da tiru badan perempuan,menyerupai ape yang seorang perempuan patut tutup..da jatuh kene tutp aurat da diorang 2..hehe..
          tapi jgn terkejut,ade jugak pon pon yang warak..pakai tudung,berbaju kurung..tutp aurat la katakan..
          hadoiyaii..pening i..

          0
          0
        • wawa says:

          sy pnah jmpa pon pon pkai tdung….hahahhaha…klakar gler…dh la pkai tdung ala2 siti…

          0
          0
  28. azi says:

    trme ksh pada mak ayah lg 2..buat malu ade anak mcm ni..xkesian ke kat mak ayah korang 2..isk..xpaham aku

    0
    0
    • jane says:

      bukan terima kasih mak ayah je…ada sekor tu terima kasih kat suami….ya ampuuuunnnnn…. tak boleh nak bayangkan dia ngan suaminye….

      0
      0
  29. Reena says:

    Kusssssssss semangat!!! Ni suma geng2 anu dalam botol…kat dunia bolehlah bersorak gumbira bagai.. sok2 bila mati..takde deh nak dipanggil dgn nama ‘wanita’ korang tu..insaflah uolsss…

    0
    0
  30. chelah says:

    terima kasih pada suami tercinta! hahaaha..mana suami ak nk knal!!!

    0
    0
  31. jane says:

    na’uzubillah………………………………

    0
    0
  32. nza says:

    MASYAALLAH!!

    0
    0
  33. laloya says:

    lawa2 deme ni kalah perempuan.. whatever it is, tak eloklah wat mcm ni. mcm apa je. mcmkita tak ada agama

    0
    0
  34. beruang_bersayap_biru says:

    gilerk ahhhh!!! cantik2 semuanya!

    0
    0
  35. lesungpipit says:

    emmm x phm aku!! muke mcm pmpuan sngt2 dh….suara plak jantan giler2 hahhaa

    0
    0
  36. min says:

    emmm kan dh lmer vdeo ni tersebar cmer x nmpk tndakan pun….sbb x slp bnda ni sy dh tgk vdeo.pelik lak bla yang laki nk jdi pompuan.x syang ker.tol la dunia dh nk kiamat.sbb rmi pompuan dri laki.sabo jer la.p cmner lak klo pk bapuk ni siap ader laki lak…cm x logik jer.

    0
    0
  37. muntahhijau says:

    noraniza komen cakap bagos, ada IQ. ada IQ apa? awal2 lg dh bangang cakap 30buah negeri. lg 16 negeri tu negeri apa? negeri jin? hahaha..keturunan mahsuri bkn si siti aisyah ke ape tah nme aku tak igt yg org dh discover dlu tu ke? haihh,, bengong. teguling-guling ak gelak tgk bnda bodo ni.. tak stim lgsg ak tgk.

    gegar2 byk dh skang ni. jgn smpi gegar kt msia, rapat abes semua kang dek kerana manusia2 cenggini.

    0
    0
    • lalalitangklong says:

      mmg pun.. dowg xtau.. sedangkan gara2 dera binatang dgn kejam pun boleh ribut.. apatah lagi mengubah ciptaanNya.. owh~ adakah gegar2 n bencana2 akan menimpa malaysia.. hanya kerana perbuatan jahil sesetengah masyarakat?? dan perbuatan x beretika kaum yang x mensyukuri nikmat.. i am so saddd..

      0
      0
    • jane says:

      hihihi….IQ noraniza sama ngan dia org la tu…. sama bangang…. 30 negeri kat malaysia…aku pon sama tergolek gelak…

      0
      0
  38. khalis says:

    aduhhh..maluuuu..aku orang pahang.. tapi tak taupun benda camni..kalau tahu aku tak tahu camne nak halang..bukan larat aku nak heret ratu-ratu ni keluar..mau dirang seret aku ramai2.. mana PM ni..malu kita PM.. negeri kita nie

    kata-kata seorang ibu adalah doa

    ada apa dengan dara

    0
    0
  39. mizs nieda89 says:

    suami tercnta?? wtf.

    0
    0
  40. tingkap says:

    haha…yg kelantan tu lawak arr..mcm pelesu je, bukan hok aseli…adoi…

    0
    0
  41. Shutmeup says:

    suami trcinta??! WTF!!

    0
    0
  42. nadiah says:

    ni betul2 ke memain…gila sampah!!ckp pn tah pape jek..ada IQ mende..

    0
    0
  43. N says:

    sedar laa wei korang2 nie…
    umur dunia ada lebih kurang 70 thn je lagi…
    anytime dunia ni nak kiamat..
    bawak2 bertaubatlah..

    0
    0
  44. Apice says:

    apa la nak jadi dengan manusia sekarang ni?
    ni lah tanda2 kiamat di akhir zaman…
    nabi xngaku umat!! aq bukan nak mengumpat or ape2 laa… just beri pandangan n kesedaran je.. so up 2 u la nyah ooiii… penganjur nya pun macam xde iman…
    xtau ke bende ni lagi membuatkan lagi ramai bapok yang nak menceburi bidang bapok ni.. mcm kite sndri support dia lak… renungkanlah!!!

    0
    0
  45. anti gay says:

    adoii..aq xtau la nk gelak ke nk nangis… pe la nk jdi ng komuniti malaysia skrang nie..aq bngang btul!! plez la korang jgn nk libatkan politik dlam hal nie… pserta yg trang2 dri bwah kepimpinan pemimpin ulama’ pom terlibat,ini kan lagi dbwah kpimpinan dap or mca.. plez la korang,open your mind,..diorng jdi cam 2 atas kehendak mereka,mereka berlandaskan nafsu!! mmang btul mereka lbih cantik membawa perwatakan camtu pda pandngan sy tpi cantikkah disisi tuhan?? yg aq nk glak,ade yg dtng dri ktrunan mahsuri, yg ade suami tercinta, yg siap ckp thank kt mak bapak, yg suara mcm itik tertelan plastik..adooiiii, memang kepala aq kompius la!!yg sdihnya, msyarakat kita bt xendah je,rmai yg support,siap bwak anak kcil, event besar2,just utk this competition…bala yg menanti org sekeliling,bkn stkat golongan po###….sdar la korang.. plez stop dis show la!!kita negara islam,kalau ngra lain saksikan,nme malaysia jgk yg buruk….

    0
    0
  46. hated it says:

    betul 2.suara mcm itik tertelan plastik. siot,bangang babi betul.nanti kita akan dapat tempiasnya. eee,tolong la,siap ckap ade suami tercinta,uuueekkkk,nk muntah aq…. yg kturunan mahsuri 2 lgi best,n aq xtau plak mahsuri 2 ade kturunan yg”cantik” mcm ini…pening!!! noraniza idris pom 1,dah agak xbtul kot!!

    0
    0
  47. abcdefg says:

    apekah

    0
    0
  48. bebek says:

    tu pun nak heran keeee?? di Planet Musytari dan Planet Zuhal pun ada Miss Musytari dan Miss Zuhal..!!!! hehehee

    0
    0
  49. nana says:

    suami tercintaaaaaaaaaaaaa? the hell!

    0
    0
  50. salhudin anak moden says:

    dah tu buat kat pahang kerabat raja pahang la yg kepala sponsor suma~politik2 jugak tp PM kita org kuat BN tapi masalah soo-sial tada menurun makin menambah adala,bukan nak masuk mana2 pihak tp rakyat didahulukan dalam kegiatan sosial habis mana negara islam konon2nya

    0
    0
  51. salhudin anak moden says:

    bala2 malaysial nanti hancur la

    0
    0
  52. mysara says:

    Mak oii..ada yang lebih lawa drp wanita tulen..aww..

    0
    0
  53. hanna says:

    astaghfirullahalazim…ngerinye tgok..xkisahla dr negeri mane pon..bnde2 ni haram sgt2…takotnye dgn manusia zmn skrg…xtakot lgsg buat dosa bsar..tp lagi bangga..lg besar boobs dye lagi dye megah je time jln…

    0
    0
  54. kunangkunang says:

    kalau lah ada pondan yang pakai tudung. kata nak jadi perempuan, naluri keperempuanan la kunun, dah tu, pakai la tudung, pakai stokin, tutup aurat. jadi perempuan betul2. huhu.

    aku pun susah nak cari calon suami, dia senang2 je dah ada suami. sedihnya. terasa rendah diri. hahaha

    0
    0
  55. azi says:

    ni semua bala laa ni

    0
    0
  56. HafizAdam says:

    cakap banyak tak sanggup komen la, hape la, bala la.
    ni iklan kat kanan ni hape?

    “nak puas?”
    “panjangkan senjata anda”
    “rahsia dada besar montok”

    cehh hipokrit la lu. takyah buat entry camni konon2 sedih, buat la entry bangga ngan budaya songsang dan seksual Malaysia nih baru sepadan dengan website dan iklan2nya.

    0
    0
  57. secret says:

    Cukup2 lah. kan bagos kalo kita ramai2 pakat ceramah dia. kaunseling ke ape. paling tidak. klo kita semua dapat ubah dia ke arah kebaikan. kita sama2 dapat saham pahala.

    Orang Arab boleh cakap bahasa Melayu. Melayu kita leh cakap Arab??Test power sket

    0
    0
  58. ammar addin says:

    yg mula2 tu bkn ke kak vee suria fm..

    0
    0
  59. rubi says:

    Ya ALLAH ampunkan dosaku dan mereka 2 ni.walaupun aku tak terlibat aku tlh tgk video ini tertksub sikit tgk depa.bererti aku juga bersubahat.huhu
    .Apa yang engkau corakkan dalam segenap kehidupanmu selama ini benar-benar mendapat redhanya ALLAH? Atau ia mengundang kemurkaanNya? Berapa kalilah engkau beristighfar tatkala terfikir tentang maksiat? Berapa kalilah engkau meminta ampun pada ALLAH apabila membuat dosa. Sekali lagi aku ingatkan wahai diri… dosa kecil itu apabila dihimpunkan ia akan menjadi besar.

    Dan setiap dosa itu jika tidak diampuni ALLAH serta mendapat rahmatNya akan dibasuh dengan bakaran api neraka. Oleh kerana itu, apabila engkau sedar bahawa hidup ini akan berakhir pada bila-bila masa bersegeralah membuat amal kebaikan.

    0
    0
  60. win says:

    kite bako je!!! kite bako!! kite bakoooooooooooo!!

    0
    0
  61. jabatan agama says:

    mahusia akhir zamn mcm nila… di tempat sy lg la ade p***** yg pakai tudung mcm prmpuan. tpi solat xpenah tinggal. n solat pandai plak ikut cara lelaki.. ajaran agama sudah diberi. tpi knp agknya masih melakukan benda yg dimurkai ALLAH S.W.T. semuanya kene tepuk dada tanyalah iman.. sama2lah kita brtaubat mintak ampun dri ALLAH S.W.T. supaya negara kita dijauhi bala. kita dah sampai pd zaman kejatuhan islam.. penuhilah amalan…

    0
    0
  62. noriana says:

    YA alllah, kau bimbinglah kami ke jalan yang benar dan diredhai oleh mu Ya Allah..

    0
    0
  63. CuteCarry says:

    they are beautiful!!!!

    0
    0
  64. cikboo says:

    sembahyanglah anda sebelum anda disembahyangkan~~~~~

    0
    0
  65. miss wawa says:

    ini pertandingan maknyah! yg heran nye kenapa noraniza idris bagi komen yg pemenang tu ada pakej la apa la..eeiii da tak betul agaknye! pakej apa tu!

    0
    0
  66. Sinar R says:

    Semakin menjadi2 dah sekarang ni…

    0
    0
  67. Jaed says:

    Astarghfirullahala’zim…….dunia makin nk kiamat…xtakut betul azam Allah SWT….xsedar2 lg ke dgn bala bencana yg berlaku kt dunia sekarang…sudah2 la tu dgn dunia….pikir yg akhirat pulak…..ku ingtkn juga pada diri sendiri……=)

    0
    0
  68. qasehraihan says:

    mak aiiiii…biar benar ni???
    kurniaan ilahi ek??

    meh baca ..

    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/aku-cinta-padamu.html

    0
    0
  69. berat berat….. ish

    0
    0
  70. fnd says:

    bile ade pihak y menyokong, y menganjur, y memeriahkan & y mengizinkan…maka jadi lah manusia xbertamadun mcm ni…nauzubillah..

    0
    0
  71. alamaya says:

    bodoh! tu je dapat aku cakapkan.

    0
    0
  72. aspire5580 says:

    permulaan video td..ada jugk makcik bersama anak kecik yg dtg tgk..aduhai..satu majlis yg x bermanfaat dan melalaikan..

    0
    0
  73. maznah says:

    ni yang aku pening nie..Islam agama persekutuan..tp napa ley jadik mcm nie..tensyen aku! (bak kata pak jabit)

    0
    0
  74. looobak says:

    dalam majlis tue semuanya bakal2 ahli neraka……amin…

    0
    0
  75. gulipecah says:

    tak leh tgok..dah kena delete ke abg nara?

    0
    0
  76. pening..??

    kalau isu gayboi…sumer pening…
    kalau tgk video 3gp mat rempit tutuh bohsia…
    sumer pakat2 terbeliak bijik mata….
    siap share bagai…

    kalau bala turun kat malaysia ni..
    blom certain lagi bala atas dosa sapa..
    mungkin jugak dosa kita sendiri pun menyumbang..

    nak tudung jari pada diorang jd penyebab bala apsal..?
    yg berzina…buang anak….dosa2 lain..??
    judi…?? arak..???

    dosa tetap dosa…
    dan akan dpt balasan..
    tp blogger x sepatutnya bias…

    kecaman dan teguran adalah 2 benda berbeza

    0
    0
  77. apple says:

    toksah lh kita nk geram kt sni ja,jom ta pakat ramai2 g lapor kt majlis agama..takut sgt nt bala kena kt kita kalo biarkan ja..jom jom

    0
    0
  78. geli geleman says:

    noraniza idris tu apa kes?

    0
    0
  79. Rapunzel says:

    Aku ada sorang kawan lelaki lembut tp dressing dia still kelelakian jugak…bila aku tgk pic dia kt FB t’kezut aku dia ada pic dgn miss universe…bila aku buka photo album dia tu rupanya miss universe versi mcm video ni lah…nauzubillah…

    0
    0
  80. mommy nana says:

    tunggu je bala turun kat msia. harung je la. kt yg tak terlibat akan dapat habuan sama. moga kita djauhkan dari perkara tidak elok ini.

    0
    0
  81. zZzZz says:

    ~kawe xtw nk kecek gapo~

    0
    0
  82. 'heh' says:

    eheh…..
    maner pegie jabatan agama islam..
    tak buat keja ker apa..
    sebab tu setiap negeri ader jabatan agama..
    untuk memantau perkara² yang melanggar syariat islam..
    bukan dok diam kat jabatan jerk..

    bala kalau turun kat dorang jerk takper.. tapi satu mesia akan tima.. nak jadi cam zaman nabi Luth ker..

    renung² kan la…

    0
    0
  83. Nia says:

    x sangka yg buat video ni videographer masa adik aku kawin,laki yg interview tu pon videographer sama. pondan2 ni mmg suka ckp merapu. MC nya pon merapu.Noraniza Idris tu pon mmg tahap desperate, sbb tu sanggup amik job buat show kat tmpt cmni.Nauzubillah…

    0
    0
  84. missy says:

    waka2..lawak btol bila noraniza idris ckp mata dia x berkelip tgok dorg ni..ha2..

    0
    0
  85. mia says:

    ya allah sebak dada n kelu lidah utk b’kata2 siapakah penganjurnya dan mengapa ada artis seperti noraniza idris yg b’tudung tu siap beri komen bagus kpd sang juara, ya allah kau ampunkan dosa2 mereka yg t’libat ni dan bukakan lah pntu hati mereka utuk b’taubat jika khunsa sekalipun mengapa harus memilih jln ini untuk memuaskan hti sndiri…

    0
    0
    • anakku izati says:

      sesungguhnya kepada sesiapa yang terlibat secara langsung(penganjur,penonton,pengkritik,peserta) dan x langsung turut berdosa..termasuk la kita2 ni sebab kita pn duk nonton aksi diorang ni..
      tetapi beringat la sesama kita untuk muhasabah diri dan jauhkan diri kita dari fenomena begini..semoga terbuka pintu ati semua untuk kembali ke jalan yang benar..

      0
      0
  86. huh? says:

    aku taknak komen banyak…cakap banyak ..banyak la dosa kering aku nanti…. cuma.. nak nasihat..atas nama saudara seislam… pada mereka yang tersasar dari jalan Allah… kembalilah… tinggalkan godaan syaitan dan nafsu itu… bertaubat la…. kasih Allah masih bersama kalian… cari la DIA..sebelum terlambat……

    0
    0
  87. hamba Allah says:

    sah!!DUNIA AKHIR ZAMAN..BERTAUBATLAH CEPAT!!!!!!!!

    0
    0
  88. Noh says:

    golongan ni ingat diorang tak mati kot.ingat idup selamanya.tak pernah terpikir agaknya bila tiba saat kematian.nak dikapankan cara yang bagai mana..nak katogorikan jenazah wanita ke lelaki.tak ke orang yang menguruskan jenazah tu pun kompius dan pening…

    0
    0
  89. Maimoon says:

    Itu menunjukn manusia ni ada mcm2 variety. X boleh la kite nk penting diri sdri je. Dorang pn nk happy go laki

    0
    0
  90. mimi says:

    Pengacara tu kalau tak silap `Kak Vee` dari Suria FM….

    0
    0
  91. lolipop says:

    TU DIA…SEMUA NAK JADI LADY GAGAH…. KESIAN AKU TGK KORG SEMUA….
    RUMAH KATA PERGI… KUBUR KATA MARI….
    KALU MCM NI LAH GAYA NYER…..PUPUS LAA LELAKI MELAYU NANTI NI……..

    0
    0
  92. Azleeya says:

    mende ni dh lama la…dh mcm2 MIss dh ada..miss malaysia ada..miss universe pun ada…biar la dierorg..buat smua ni tk amik duit korg pun…asal dier org bahagia sudah

    0
    0
  93. crOOkhz says:

    Kawan aku dapat no 3..cousin kepada Dato CT..mmg xdinafikan die ensem mse zmn sek lau die masih jd laki sejati…:(

    0
    0
  94. taipalat says:

    LAWAK NYER HAHAHAHAHA….SYOK SENDIRI DRG NI HAHAHAHA

    0
    0
  95. jabun says:

    pretty..

    0
    0
  96. pinKn0tE84 says:

    yg adoiiiiii….
    x phm2…
    nape ley jd cam nie…..
    slh sape????
    slh an diri sendiri yg menonton….
    sakit kepala terusssssss…….
    lantak kowang la miz2 nie asal an kowg bahagia…
    ak xbahagia sb da t’tgk video nie…
    x lalu mkn pown ade…huahuahua~

    0
    0
  97. PehinSeri says:

    Adik yg cerdik2 semua… kalau dah otak bersarang dgn hiburan, lalai dgn maksiat memang tak nampak isu politik dlm perkara ni… meh pokcik ajarka sikit yer… politik tu berkait dgn pentadbiran negara dan…. hangpa tengok dlm wiki lah, pjg pulak nak trgkan… kalau dah jd KERAjaan, ada lah tanggungjawab pulak… ada isu yg jadi tggjwb individu, ada yg jadi tgggjwb masyarakat dan ada isu yg jd tggjwb KERAjaan ….

    Skrg isu ni termasuk dlm tggjwb KERAjaan sbb yg ada kuasa (bagi PERMIT) buat benda ni adlh KERAjaan…

    so adik2 hrap2 pi belajaq lg yer jgn dok asik dok gila dgn artis, popkorea, jomheboh, konsert… satu lg jgn ingat bila dah solat, puasa, buat baik tu dah lepas tggjwb jd manusia…. NAHI MUNGKAR juga jd tggjwb makhluk yg ngaku sbg MANUSIA…

    0
    0
    • tXo(the X one) says:

      yg bagi permit ialah pihak berkuasa iaitu salah satu bdn kerajaan yg pekerjanya xsmstnya pnyokong krjaan…isu ini bukan trmasuk dlm tggjwb krajaan shaje, tpi tanggunjwb brsama..individu bwt event, bdn krjaan bg permit…masyrakt tgk..
      klu xde video nie…rmi yg xtau bnda nie ade…so kalau trcapai dgn tgn anda, reportlah bg mwakili kami2 yg bru tahu nih…
      .

      0
      0
      • PehinSeri says:

        ni isu bukan pasal sokong tak sokong kerajaan adik weh… bukan isu parti politik…. apa punya serabut kepala otak nih… sebut politik jer dok ingat PAS/BN?DAP… payah nak citer org taksub ‘politik’ nih…

        Kalau takda permit… takderla event ni…. kalau buat jg, ambil tindakan la… bawak FRU serbu… pasti abg2 FRU suker ssgt…

        0
        0
        • lalalitangklong says:

          mmg sy setuju dgn amar maaruf nahi mungkar.. sy rasa mmg perlu kuatkuasakan undang2 mengenai isu pertukaran jantina ni.. pehinseri ni pula taksub benci kerajaan ker?? cuber ler awak kemukakan isu ni kat MB pahang or kerajaan kat sana.. sy harap sgt isu ni diketengahkan.. event ni mmg haram.. tp masa tulis surat minta kebenaran ni adakah detail dowg bagitau bhwa peserta terdiri daripada contestant yg beragama islam dan bertukar jantina manalah kita tau isi2 surat yg dorg tulis klu dorg tulis pertandingan ‘DRAG QUEEN’ kompem lah yg bg permit tu tahu yg golongan songsang yg join.. ini boleh lak dowg buat ‘MISS MALAYSIA PAHANG’ kalau dalam surat xbagitau contestant tu gol apa msti org yg bg permit tu ingatkan manusia normal kan.. NAMUN tetap sy tegaskan disini miss songsang or miss jelitawan.. apa2 ja even yg nak bagi org seksi2 ni sy mmg x sukung.. bgus lagi x pyh buat event yg memperagakan badan hoho.. haramkan ja even2 tyg badan suma ni daripada disertai oleh umat islam. sekian

          0
          0
  98. crush says:

    xtaw nk ckp per… msalah sosial smkin meningkat… dn tak terkawal… sumenyer kerana DUIT…. halal haram pon da xnpk…. hope ada la insan2 yg btggungjwb utk mencegah kegiatan yg tdk bermoral ny dr terus berleluasa….

    0
    0
  99. nirorina says:

    lawa2 betol mak nyah tu..kalah lawa wanita tulen.lantak diaorg la nak buat apa pun.diaorg pun hamba allah jugak.

    0
    0
  100. ermm.. tatau nk kate apa.
    Mmmg mereka hamba Allah dan berhak heppi tp bukan dgn cara camni. Byk lai cara nk menikmati hidup, semua org ade peluang, we all have choice. So gunalah kelebihan akal untuk pilih yg terbaik, utk jangka masa pnjg dan bukan kenikmatan yg seketika yg bakal mengundang duka yg berpanjangan…

    0
    0
  101. cik puan says:

    dieorang ni sentiasa hidup dalam dunia fantasi agaknye, sbb tu la dlm negara diorang tu ade 20 negeri..ekekeke..negeri bunian kot..muahahha..
    tp body masing2..pergh..kalah pempuan sejati..
    agak2 mcm mane lah rupa suami yg menang tu erk???adeh..pening den tgk video nie..heehhee

    0
    0
  102. Cinnamon says:

    aik..ada Suami….sejak bila perkahwinan sejenis dibenarkan?

    0
    0
  103. lovelygirl says:

    kite sume patot open your eyes , heart, mind and think ape yg cik gadis ckp politik dan kehidupan kite ni mmg de kena mengena. as far as pemimpin dia blh kontrol semuanya tu la tgjwb pemimpin dan mcm minyak yg naik should not parallel ngan dunia pon x pe coz minyak tu hasil dalam negara kite sendiri so pemimpin leh control kalau tak, kenapa beras dan yang len blh control suatu masa dulu…semuanya di tangan pemimpin. so fikir-fikirlah. dlm islam pon dh kate pemimpin tu besar tgjwb pasti bersebab. cube la buka minda dan jadilah khalifah yang bijak berfikir jangan hanya membiarkan org lain yg control minda you all

    0
    0
  104. cintakan islam says:

    astagfirullah hal azim..mengucap panjang tengok video ni…mane pegi JAKIM???MUFTI???xpantau ke benda2 macam ni..makin teruk umat1 akhir zaman…nauzubillah tak takut ke azab ALLAH!!!!!!!!!!!!!2

    0
    0
  105. Mama CoCoy says:

    Sure ade DNA Y yg terselit…..hahahaha

    0
    0
  106. mat NY says:

    ingatlah apa yang berlaku terhadap kaum bani Lut.. Allah S.W.T. ciptakan manusia sebagai sebaik2 kejadian..Allah berikan akal supaya kita byk berfikir.. Allah jadikan haiwan2 , tumbuhan dan sebagainya berkhidmat ntuk insan, tetapi kita mudah alpa.. hanyut degan keasyikan dunia dan kepuasan nafsu.. nauzubillah.. look what happened to Japan.. if He wants to destroy us.. it will take just a blink of eye.. life is this world is nothing but a test.. Prophet Muhammad S.A.W. once said that everyone of us is a sinner and the best among us is who turns into repentance.. allahummahdina wahdina sajamia..

    0
    0
  107. allyvia says:

    jgn salahkan org len klu seseorg tu rosak….mereka ada akal untuk berfikir…….Allah bg akal tuk d gunakan……jgn salahkan sape2……tu smua salah mereka……politik ke, pemimpin ke, mak bpk, bkn salah dorg…….

    0
    0
    • PehinSeri says:

      kalau semua pakai akal, dik.. takyah ler ader undang2…. buat la apa jer, asal akal aku kata aku betul…. gitu ker?

      pi belajar lg dik…. tapi nak bljar kena dgn berguru…jgn belajar ikut akal sendiri… guru plak bior yg betul jgn berguru ngan ‘setan’ lak… nanti dia pukul sampai mati..naya…

      0
      0
  108. semua mengecam keras perbuatan maksiat tu kan?
    tapi sedarkan kita yang PEREMPUAN TAK BERTUDUNG tu lagi la berlambak2 kat malaysia ni.. kenapa kita tak kecam? TERANG-TERANG itu adalah MAKSIAT NYATA kaum hawa yang sungguh menjijikkan.. buka aurat itu maksiat. tapi pernah tak terfikir kenapa tak dikecam? sebab dah terlalu ramai wanita tak bertudung. dah jadi bagaikan satu kebiasaan. sepatutnya wanita tak bertudung ni lah yang DIKECAM teruk sebab mereka ni bukan saja berdosa, tapi turut menderma dosa pada orang yang melihatnya.. RENUNG-RENUNGKAN…

    0
    0
    • orak arik says:

      tu br psl x bertudung ko nk kecam.. abih yg kat atas ni dah ler tukar smua dari atas smpai ke ujung kuku kaki.. seksi meksi plak tu.. nk biarkan je ke.. budussss tul la ko ni.. xyah la ko nk banding2 plak. yg x bertudung ni bkn xde yg kecam tp bini2 menteri pun melambak x bertudung.. sp berani kecam.. hahah nama je negara islam

      0
      0
      • amboi ko. tak payah nak label aku bodoh. aku cuma nak masyarakat buka mata. DAH DEPAN MATA pompuan2 gedik ni bukak aurat. sah2 maksiat jelas nyata.
        kenapa tak dikecam?
        kenapa diagung-agungkan?
        itu point aku.
        hakikatnya, masyarakat dah TERBIASA dengan pompuan2 gedik tak bertudung, sebab tu dah tak jadik isu.
        cuba ko jengah IRAN.. fesyen show dia pun bertudung tau tau.. kalau tak pakai tudung kat sana, orang jadik pelik.
        http://tehranifaisal.blogspot.com/
        cuba usha blog tu..

        sama-sama kita renungkan

        0
        0
  109. kacip fatimah says:

    maybe artis ne xtau yg miss malaysia ne sbnarnya miss P**** hahaha

    0
    0
  110. beep says:

    kecoh betol lah yg comment pasal politik kat ats neh , korang tules bagai nak rak kat sini , kau pk dorang bace ke . mende lah -,-

    0
    0
  111. kacip fatimah says:

    one word..” Ridiculous”. haha

    0
    0
  112. kacip fatimah says:

    LoL suami tercinta tu.. hahaha

    0
    0
  113. ntahapaapantah says:

    event yg terbaik..

    0
    0
  114. LaLaLand says:

    Hahahahah… hahahahhahaha… Viviana @ Kie dan seangkatannya…. adehhhh.. LOL! Dah tak leh nak cakap apa dah… dah lama dah diorang buat benda ni, bukan tahun ni jer.. dah bertahun2 lamanya!!!

    0
    0
  115. cas says:

    AKU HERAN SESANGATT…. NAPER LA DEPA2 NI JD LAGU NI….. ” ERMM…. “…. CIKS PONS NI SARA HIDUP PAKAI APA EA??? MANA LA DEPA DAPAT DUIT PEGI BEDAH… CUCUK…. BLI PIL2 HORMON….??????

    0
    0
  116. NurIman says:

    ~OMG!!!!! dia da suami la….terkezut mak dgr hahahaha
    ~mcm mana blh kawen erk….
    ~sian aku tgk dieowg nie…moga ALLAH buka kn aty mereka supaya insaf n kembali kejalan yang benar….Aminnnnn

    0
    0
    • terrarossa says:

      tu laa pasal….terkejut giler bila dgr ada suami…perghhh…suami dia tu….taktau ker dia tu sbnrnya sape….ke…suaminya tu pon….sama jer cm dia….ehehe

      0
      0
  117. min says:

    bala ni, bala… penin2

    0
    0
  118. Cik Gayah says:

    Sajat pemenangnya? Kalau dunia pondan kat Malaysia tu.. Sajat tu dah boleh dipanggil “perempuan” dah.. head to toe dah selesai tukar.. tapi IC tak leh tukar jantina (hikhikhik)… kat kubur pun tak leh. Haru!

    0
    0
  119. zaia says:

    gigih gile..bp bnyk pil hormon dn rawatan dorang buat ni..dr zmn budak2 lg ke ape..mmg ade yg cantik2,body dh sejibik pmpuan,yg juara tu pn mengancam..tp asalnye lelaki,tetap lelaki..ade yg terbaik utk dorang klu dorang jd lelaki,bile dorang jd camni mmg tk dpt la dorang ape yg ‘terbaik’ utk dorng tu,hmm..ntah la,bukan dpt rse ape dorang rse tp bile dh trlalu jauh menyimpang mmg patut ade yg menegur

    0
    0
  120. tongkat says:

    APA LAGI TV 3…MELODI!!!! TERJAH noraniza idris!!!!

    0
    0
  121. boringgge says:

    BILA NAK BUAT MR PENGKID PULAKK?? WHAAHAHA

    0
    0
  122. zacm says:

    sedey nyer….
    ada plak… artis yg sokong2 menda2 mcm nie…

    0
    0
  123. kuku kaki says:

    patot la kaum laki mkin pupus…

    0
    0
  124. yume says:

    kalau kau dah cakap contoh kegagalan BN… aku nak bagitau ko… kat kampung aku tu, YB memang BN… tapi ada lah orang PAS ni lebih teruk dari perangai orang BN… cakap BN itu ini… tapi diri dan keluarga dia yang PAS tu lebih teruk… nak salahkan YB tu ker? Sedangkan yang teruk tu orang PAS?

    0
    0
  125. POMPUAN TAK BERTUDUNG PUN PATUT KITA KECAM..
    MAKSIAT DEPAN MATA……..

    ABPBH tu.. majoriti artis tak bertudung.. jom kita kecam ramai-ramai.. MAKSIAT !!!!

    0
    0
  126. ZZZZZZZZZZZZZZZ says:

    apa nak dengan negeri najibuya nie….negeri sendiri pun terabai ..memang bangang betul…

    BN=BARANG NAIK=BABI NEGARA…

    MENTERI BESAR PAHANG KAKI LUCAH…APA NAK DI HAIRANKAN,,,KAH KAH KAH—->http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/198869_10150179326647189_345034017188_8450165_5317895_n.jpg

    0
    0
  127. park says:

    sekarang susah nak tentukan mana btul mana salah..kita marah pun tak guna..kita gaduh pun tak guna..yang penting kita jaga diri sendiri baik2 dan tunjuk contoh yang baik..semua ada akal fikiran..boleh bezakan mana yang baik dan buruk..yang buruk kita jauhi..yang baik kita contohi..

    0
    0
  128. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    si pengacara tu PONDAN ke ? jangan marah ye minah jambu cuma nk tanye je sori yeeeeeeeeeeee

    0
    0
    • LaLaLand says:

      Hor lar! Pondan la. Budok Gombak. Mak ayoh adik dio memang tau dunia keduo dio ni hoh…

      0
      0
  129. kiko says:

    aku baru je post video ni kat fb smlm.. bn pun post jugak muahahaha… sakit perooot aku gelak LoL..

    0
    0
  130. kemek says:

    x bley tahan….trima kasih kepada “suami tersayang”…ape cite nih?

    0
    0
  131. bygonz says:

    nuraniza idris pn ader? siap bg komen psl pemenang lak tuh! yg paling dasat…pengakuan ratu pondan pahang….”time ksh pd ibu bapa saya, adk brdk, kwn2 dan yg plg istimewa bt suami saya…” haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…..ader somi lak die neh…sah2 betina jelmaan…..klu khunsa lain ler….

    0
    0
  132. secret says:

    ADE SUAMI??? terkejut berok. adu….. isu homoseksual kt malaysia ni, berat doh…

    ade hati nak mengorat awek arab? Aku ade petua baik punyer

    0
    0
  133. misah says:

    Tolonglah jaga bahasa yg anda luahkan….kerana apa yg keluar dari mulut adalah datang dari hati….so bersih2kanlah hati kita selalu…agar tidak berkata2 kepada benda2 yang tidak berfaedah dan boleh mengundang dosa…….tak tahu lah apa nak jadi ngan dunia skrg….manusia2 suka merosakkan alam ciptaan Allah…..

    0
    0
  134. Firman Tuhan:
    “28 Dan karena mereka tidak merasa perlu untuk mengakui Allah, maka Allah menyerahkan mereka kepada pikiran-pikiran yang terkutuk, sehingga mereka melakukan apa yang tidak pantas: 29 penuh dengan rupa-rupa kelaliman, kejahatan, keserakahan (homoseksual, lesbian, bisexual, transgender, kesalahan seksual) dan kebusukan, penuh dengan dengki, pembunuhan, perselisihan, tipu muslihat dan kefasikan. 30 mereka adalah pengumpat, pemfitnah, pembenci Allah, kurang ajar, congkak, sombong, pandai dalam kejahatan, tidak taat kepada orang tua, 31 tidak berakal, tidak setia, tidak penyayang, tidak mengenal belas kasihan. 32 Sebab walaupun mereka mengetahui tuntutan-tuntutan hukum Allah, yaitu bahwa setiap orang yang melakukan hal-hal demikian, patud dihukum mati (neraka), mereka bukan saja melakukannya sendiri, tetapi mereka juga setuju demgan mereka yang melakukannya.”

    Roma 1:28-32 (Alkitab @ Bible) LAI.

    Shalom.

    Saya juga sebagai sebahagian rakyat Malaysia dan Penginjil merasa keadaan di negara kita ini perlu perubahan dan jamahan Tuhan. Memang keadaan ini yang akan berlaku kalau sudah masuk pada akhir zaman tetapi perlu untuk menyatakan kebenaran dan hidup didalam kekudusan.

    Hal ini bukan sahaya berlaku dalam masyarakat umum tetapi menular dengan cepat dan tidak terkawal. Saya sudah menulus buku tentang masalah seksual ini dalam buku yang terbaru saya tetapi hanya untuk kalangan Kristian. Tapi kalau bukan Kristian hendak membaca dan memperoleh pengetahuan juga tidak menjadi masalah.

    Tuhan memberkati.

    0
    0
  135. ryiena says:

    wei2 klau dah dsr guy tu………… wat jelah care guy…wat ape plak nyer nk jdk pompuan………….aduh…fening2

    0
    0
  136. ZAS says:

    ada macam muka erra fazira kan….

    0
    0
  137. keringidea says:

    dunia akhir zaman…nauzubillah

    0
    0
  138. opah.roxx says:

    ni bkn miss msia…ni miss nyah ni…subhanallah.
    xleh blah si noraniza tu blh lak de kt situ..nmpk sgt menyokong dorg ni..adess bala ni bala…takut tsunami melanda kt msia ni,..subhanallah :-|

    0
    0
  139. siti says:

    prasan tk ada reben merah (AIDS) kt selimpang diorg?? mgkn ni fuction NGO utk golongan tersebut kot… hhmm….

    0
    0
  140. agree says:

    wow, pedas berapi korang kutuk golongan ini, siksa kuburlah, harap laknat lah, etc. kutuk pun dosa tau…baca gosip artis ni pun dah kira perkara sia-sia dan buang masa. apatah lagi org yg buat blog ni, memberi platform utk buat dosa.hehehe..good luck u ols kat kubur nanti….

    0
    0
    • hmmmm says:

      betul. buatnya satu hari golongan yg korang kutuk ni bertaubat, dan diterima Allah, dia dah lepas, korang pulak kena cari dia mintak maaf sebelum ajal, kalau tak, dah panazzz dalam kubur sebab dosa antara umat kena maaf sendiri sendiri kan…

      0
      0
      • lalalitangklong says:

        -roh org yg mengubah ciptaan ni x diterima bumi lah.. klu dia btaubat dia kna buang part2 yg dia ada tmbh tu kembali ke asal.. itu urusan dorg dgn Tuhan lah kan.. tp org yg kufur nikmat ni nak ke insaf?? xbrani nak komen lebih
        -dari zaman nabi lg Allah melaknat golongan yg bgni
        – dosa pahala hnya Allah tntukan
        -tugas manusia tegur menegur
        -benci sifat2 mazmumahnya sahaja
        -SEKIAN-

        0
        0
  141. syaratul ain says:

    Ya Allah…sedih melihat saudara2 kita..mudah2an masih ada jln taubat buat mereka

    0
    0
  142. papaporno says:

    mat BN kita ni pun terselit sama la dapat dosa ye tak….takkan BN/pkr, dap, pas je yang dapat? lol

    0
    0
  143. pelikdenganini says:

    ermm asal nama diorang pun macam perempuan??

    0
    0
  144. Didi says:

    Suka sangat!!!!!!!!!!!! Sibuk la korang yg duk kutuk2 kaum mak yah, aku wanita gak, takder pun bising. Duk bergosip and mengumpat kat sini tu Islam sangat ker?
    Sapa la mamat ngok kaitkan benda ni dgn politik?? Takder kena-mengenanya la……. Bukan kegagalan politik mereka jadi mak yah, sebelum buat tuduhan melulu, sila bukak buku sekolah yer, pas tu tgk tv banyak2, baca newspaper, and luaskan pandangan di dalam and luar Malaysia supaya nanti kalau anda nak berdebate pun, ayat2 yg digunakan tak melambangkan anda katak bawah tempurung.
    Memamg dlm mana2 agama salah apa mereka dok buat tu, tapi tak payah la kita yang hina ni pun lontar batu kat diaorang. Biar tuhan maha esa jer mengadili, apa kaum mak nyah nak buat pun itu hak dia antara dia and tuhan jer, kalau tak suka pun, tegur cara baik, tak payah berceramah pasal politik kat sini. Takder maknanya pun.

    0
    0
    • fail….huhuhuhu

      hahahahaha klu berlaku bencana sbuk cari adun pghulu nk minta bantuan…

      tp bila dh hal maksiat…sperti miss ni adun dilupakn;p xknlh adun xtahu…lenlh adun nya bukn org Islam;p

      eloklh tu xpe2 DIDI awk kita ajurkn pertandingn miss 2-3 tempat erk kat tempat awk…bala trun pun awk tggung yaaa…dosa pun awk tggug…

      hahaha politik lebih kpd cmner pertandingn miss tu bleh terlepas;p mana g nyer jbtan agama n adun xamik berat ka isu sensitif… LOL yg bab2 nyah2 tu diorg explain dri sudut agama LOL…

      0
      0
  145. nini says:

    duniya akhir zaman

    0
    0
  146. tierana says:

    inilah makhluk yang bakal menambahkan penyakit HIV/AIDS di Malaysia……Ingatlah balasan Allah…..

    0
    0
  147. hahaha….;p

    alamak ai pe yg nk peliknya klu noraniza idris ada;p kn tu kn pertandingan miss…so dptlh bayaran;p dh 2 bayaran mesti tiggi…;p klu rendah confirm xder yg nak;p…

    lg satu…yup ni de kaitan ngn pe/me-merintah negara or negeri…;p dan politik…sapa ckp xde tu glh bawa2 solat taubat banyak2…

    sy nk tnylhkn…kpd yg jenis xpkir scra meluas…fair xfair…PKR DAP PAS buat ceramah xkira de permit or xde permit pasti kene gggu dengan polis lg2 bila DSAI ada…nper perlu cmtu?cuba pkirkn…lepas tu hantar polis bkn skit 2-3buah kereta…pdhal tempat len bersepah2 de jenayah…so disbbkn bende cmni yg tang ats pertndingn miss ni pun terlepas…dri tindakan… tu belum masuk yg huppy burfday erma fatima…ntah de permit or tidak lalalalalala…

    so cmner skrg?tu blum masuk bende len…hahaha…nk lari tajuklhkn…psal video seks yg tgh panas dlm sinar…mcmner kerajaan or menteri pertahanan or it….xthu sapa yg muat trunkn?bknkh kerajaan UMNO BN ni bertindak lebih pantas skiranya media hiburan de kaitan keaiban BN UMNO contoh cam kartunis ntah pe kene tgkap psal lukis gambar yg berkait BN UMNO laju dpt tgkp tu blum blog2 len tp bila hal sedemikian berlaku xtahu menahu…pe cerita ni…dh jd cmtu buatlh siasatan…adoi yai malunyalh aku jd warganegara ni tgk pemimpin lembap…

    0
    0
  148. Tok Kadi says:

    alhamdulillah, dunia dah nak kiamat.
    cepatlah kiamat..

    0
    0
  149. […] (VIDEO)Miss Malaysia Pahang, Pening Kepala Ku ~~~ Tweet Pening kepala Abang Nara bila seorang pembaca menghantar email berkongsi video Miss Malaysia Pahang nie. Bila dengar suara setiap peserta makin bertambah pening dibuatnya. Macam mana pertandingan sebegini boleh terlepas daripada pemantauan? Berikut adalah email yang dihantar oleh pembaca tersebut:- Assalamualaikum Abang Nara. Saya baru2 ni ada terlihat sebuah vidoe yg agak la menyedihkan … Read more on Beautiful Nara […]

    0
    0
  150. MuslimSejagat says:

    di akhirat nanti, Nabi S.A.W akn memberi syafaat kepada setiap umat-umatnya, dan ingatlah kamu, syafaat ini tidak akan dtg kepada kamu sekiranya Nabi tidak mengaku kamu adalah umatnye.. insaflah golongan ini, masih belum terlambat…

    0
    0
  151. bala says:

    tuhan kalu nk bg bala xkira bersalah @ tidak suma kena….. nsb2 ada kaum yg mcm ni….. bila nk kiamat….

    0
    0
  152. aku glemer says:

    Nauzubillah minzalik….selagi nyawan tak smp diubun2 pintu taubat masih terbuka… saya doakan semoga mereka2 ini kembali ke pangkal jalan… amin….

    0
    0
  153. gilameroyan says:

    canteknya depa kalah pompuan siap ada suami lg LMAO

    0
    0
  154. shikin hamid says:

    erkkkkkkk…pengsan!!!

    0
    0
  155. Delima Erina says:

    doakan aja drg ni terbuka pintu hati untuk taubat… drg x minta jadi mcm ni. drg msti ada reason trsndiri… ALLAH jadikan manusia tdk sempurna, jgn ingt drg ni bapok x smestinya drg da berdosa besar.. masing2 ingtkan diri sndri, sama2 jgk mahkluk ALLAH…. apa2 pun kita doakan aja drg ni bertaubat sblm trlmbt… AMIN….

    0
    0
  156. khaz says:

    bila bnda camnie dh brleluasa kat malaysia,,tngu jela tsunami yg mcm kat acheh n jepun datang malaysia plak,,selamat beramal smua,,

    0
    0
  157. AbgNaraHipokrit says:

    Kenapa comment Abg Nara cuma “Abang Nara tak mampu nak komen sebab dah pening kepala. Korang komen lah” , nampak sgt Abg Nara pun support benda-benda macam ini.

    Jangan hipokrit! Kalau benda itu salah tetap salah! Kenapa pening pulak?

    Saya pernah baca tentang tudung Yuna , bukan main lagi Abg Nara punya post! , kenapa tidak di post kan “ABANG NARA TAK SOKONG GEJELA PONDAN & TAK SOKONG NORANIZA IDRIS HADIR DI MAJLIS TERSEBUT” ??

    INGAT JANGAN JADI HIPOKRIT!

    0
    0
  158. just say says:

    ape pun…..di padang masyar nanti….lelaki tetap lelaki …pompuan tetap pompuan…….. ape pun segala perbuatan yg kita lakukan kita tanggung sendiri…..

    0
    0
  159. lovelygirl says:

    tak semua org BN jahat dan tak semua Pas jahat. Yang penting contribution seseorg tu pada masyarakat mengikut kemampuan, tu yang dikira tp disertakan keikhlasan…just nk share my idealogi. jgn la berpikiran singkat macam pakain org seksi tuuuu…setiap komen dan pandangan tapis untuk keperluan akal masing2 lerrr jgn lerrr simplify nk judge komen org tp sikit pon tak cedok untuk ilmu…tololllllll jg org yg fan ni

    0
    0
  160. lovelygirl says:

    tp..pemimpin tetap punya kuasa kontrol everything within his country yg dia lead

    0
    0
  161. the game says:

    SEBAT KEPALE MAK NYAH SATU-SATU SETEL!

    0
    0
  162. miss kiut says:

    wow!!!tu yg miss malaysia pahang yg memang tu lelaki kah pompuan??
    cun siot klah pompuan…
    dah ada laki tu…
    astafirullah al azim…
    dahsyat dah negara islam sekarang..
    dah x kesah dah tntang hukum hakam islam
    dorang tu x takut ker nabi x ngaku umat yer…

    0
    0
  163. anabobo says:

    humaikaiihhh ~!! terkejut beruk aku,
    patut la lelaki kt video ni ALLAH tak jadikan sebagai wanita.kalau tak,memang la menjatuhkan maruah org islam dan wanita.
    nauzibillah..

    0
    0
  164. aishah says:

    Kenyataan Hidup di Sebalik Permainan Ini Seorang guru wanita sedang bersemangat mengajarkan sesuatu kepada anak muridnya. Ia duduk menghadap anak muridnya. Di tangan kirinya ada kapur, di tangan kanannya ada kayu pemadam. Guru itu berkata, “Saya ada s…atu permainan. Caranya begini, ditangan kiri saya ada kapur, di tangan kanan ada kayu pemadam. Jika saya angkat kapur ini,maka sebutlah “KAPUR!”, jika saya angkat kayu pemadam ini, maka katalah “PEMADAM!” Anak muridnya faham dan seterusnya menyebut dengan betul. Guru bersilih-ganti mengangkat tangan kanan dan kirinya, semakin lama semakin cepat. Beberapa saat kemudian guru kembali berkata, “Baik sekarang perhatikan.Jika saya angkat kapur, maka sebutlah “PEMADAM!”, jika saya angkat kayu pemadam, maka katakanlah “KAPUR!”. Dan diulangkan seperti tadi, tentu saja murid-murid tadi keliru dan kekok, dan sangat sukar untuk mengubahnya. Namun lambat laun, mereka kembali biasa dan tidak kekok lagi. Selang beberapa saat, permainan berhenti. Guru tersenyum kepada anak muridnya. “Murid-murid, begitulah kita umat Islam. Mulanya yang haq itu haq, yang bathil itu bathil. Kita begitu jelas membezakannya. Namun kemudian, satelah musuh kita memaksa kita dengan perbagai cara untuk menukarkan sesuatu, perkara yang haq telah menjadi bathil, dan sebaliknya. Pada mulanya agak sukar bagi kita menerima hal tersebut, tapi kerana terus disosialisasikan dengan pelbagai cara menarik oleh mereka, lambat laun kita akan terbiasa dengan hal itu, seterusnya kita mulai dapat mengikutinya. Musuh-musuh kita tidak pernah berhenti membolak-balik dan menukar nilai murni akidah/hukum Islam dari masa ke semasa. Keluar berduaan, berkasih-kasihan tidak lagi sesuatu yang pelik, Zina tidak lagi jadi persoalan, pakaian seksi menjadi hal yang lumrah, tanpa rasa malu, seks sebelum nikah menjadi suatu kebiasaan dan trend, hiburan yang asyik dan panjang sehingga melupakan yang wajib adalah biasa, materialistik kini menjadi suatu gaya hidup dan lain lain. Semuanya sudah terbalik. Dan tanpa disedari, anda sedikit demi sedikit menerimanya tanpa rasa ia satu kesalahan dan kemaksiatan. Faham?” tanya Guru kepada anak muridnya. “Baik untuk permainan kedua…” Gurunya meneruskannya…… “Cikgu ada Qur’an,cikgu akan letakkannya di tengah karpet. Sekarang anda berdiri diluar karpet. Permainannya adalah , bagaimana caranya mengambil Qur’an yang ada ditengah tanpa memijak karpet?” Murid-muridnya berfikir . Ada yang mencuba dengan alat tulis, tongkat dan selainnya. Akhirnya Guru memberikan jalan keluar, digulungnya karpet, dan ia ambil Qur’an. Ia memenuhi syarat, tidak memijak karpet .. “Murid-murid, begitulah umat Islam dengan musuhnya.. Musuh Islam tidak akan memijak-mijak anda dengan terang-terangan.. Kerana tentu anda akan menolaknya dengan mentah. Orang biasapun tak akan rela kalau Islam dihina dihadapan mereka. Tapi mereka akan monolak kita secara ansur-ansur, sehingga kita tidak sedar. Jika seseorang ingin membuat rumah yang kuat, maka dibina tapak yang kuat. Begitulah Islam, jika ingin kuat, maka bangunlah aqidah yang kuat. Sebaliknya, jika ingin membongkar rumah, tentu susah kalau dimulai dgn tapaknya dulu, tentu saja dinding dan peralatan akan dikeluarkan dulu, kerusi dipindahkan dulu, almari dibuang dulu satu persatu, baru rumah dihancurkan… Begitulah musuh-musuh Islam menghancurkan kita. Ia tidak akan menghentam terang-terangan, tapi ia akan perlahan-lahan merusakan kita. Mulai dari perangai kita, cara hidup, pakaian dan lain-lain, sehingga meskipun kita muslim, tapi kita telah meninggalkan ajaran Islam dan mengikuti cara mereka… Dan itulah yang mereka inginkan.” “Ini semua adalah fenomena Ghazwul Fikri (Perang Pemikiran). Dan inilah yang dijalankan oleh musuh musuh kita.” Terang Guru panjang lebar. “Kenapa mereka tidak berani terang-terang memijak-mijak kita, cikgu?” tanya murid- murid. “Sesungguhnya dahulu mereka terang-terang menyerang Islam, misalnya Perang Salib, Perang Tartar, dan lain-lain. Tapi sekarang tidak lagi. Begitulah Islam… Kalau diserang perlahan-lahan, mereka tidak akan sedar, akhirnya hancur. Tapi kalau diserang secara terang-terangan, kita akan bangkit serentak, baru mereka gerun”. “Kalau begitu, kita selesaikan pelajaran kita kali ini, dan mari kita berdoa dahulu sebelum pulang…” UMAT ISLAM, MELAYU KHUSUSNYA SEMAKIN MUDAH DIBELI DENGAN WANG RINGGIT, DILALAIKAN DENGAN KEINDAHAN DAN MEMUJA KESERONOKAN HIDUP, HINGGA HILANG MARUAH DAN HARGA DIRI!! JUSTERU, MARILAH, KITA BETULKAN APA YG TERMAMPU BERSAMA2..USAH HANYA BILA SEGALANYA SUDAH TERJADI, SAMA SEPERTI SAUDARA KITA DINEGARA2 LAINNYA, BARU KESEDARAN ITU TIMBUL, MUNGKIN MASIH BELUM TERLAMBAT TAPI KITA SUDAH TERLEWAT UTK MERUBAH DAN MEMBAIKI KEROSAKAN YG DIALAMI. Prof. Madya Mohammad Dassilah Bin Edi ::dipetik daripada seorang sahabat blogger saya. :)

    0
    0
  165. xwaras says:

    aishah; ringkas n pdt… nice!!

    0
    0
  166. lovelygirl says:

    setuju ngan xwaras

    0
    0
  167. dunia says:

    Ya,Allah……mabeles giler, kalah pompuan cam kami……ngan bodi n bontot yg cantik…..tp gua malu…….huhuhuhuhu gua org pahang tp mende2 ni terjadi kat pahang….OMG…….Ya Allah ampunilah kami…takut ngan kemarahan Allah…….konpius betul video ni….td last yg menang tu kata tima kasih kat suaminya…..dia kawen lelaki ngan lelaki?skang susah dah nak beza pompuan lelaki sbb teknologi dh maju…..xsalahkan mereka dengan situasi yang terjadi sbb mereka juga manusia…..tp mcmane pun kena ingat ada kaum zaman terdahulu di timpa bala kerana hubungan sesama jenis….

    0
    0
  168. meehoon says:

    apabila yg haram dihalalkan. apabila nafsu menguasai fikiran. apabila tertutup sudah pintu cahaya dan dosa dilihat sbg tiada apa-apa…lalu bertempiaranla umat manusia melakukan segala perkara yg terkutuk, dan hanya apabila nyawa sudah dihujung deria, baru mahu insaf akan segalanya.

    Sama-sama hapuskan perkara yg salah. Sama-sama kita giat dan jalankan apa yg dipanggil seruan ke jalan kebaikan. Moga terbuka hati “makcik2” itu utk pulang ke pangkal jalan. semoga…

    0
    0
  169. lulopme says:

    betul2 ingatkn kakak ni pempuan asli…
    sapa lah laki dia yg sanggup bersuami kan dia…
    guna benda sama…
    mcm pedang kot…

    0
    0
  170. rai says:

    cengginilah…apa yang sebaiknya kita sama2lah berdoa muda2han mak nyah2 ni berubah .dah kita xd kuasa nak halang aktiviti diorang ni ,kita cegah je dgn hati..sedih gak..apsal noraniza idris boleh join plak kan.. moga Allah bagi diorang hidayahNya…

    0
    0
  171. CANTHEK says:

    pengacara dia leh ckp miss kelantan xleh seksi2..berdosa…astaghfirullah..smpt lg mempermainkan hukum Allah…moga2 dia diberi hidayah…

    0
    0
  172. bosku says:

    kita bakor jer.. kita bakor jer…

    0
    0
  173. kema sepet says:

    aku xnak kutuk golongan macam ni, it just aku berdoa pd tuhan agar golongan ni sedar n insaf suatu hari nanti n balik ke pangkal jalan…minta juga dijauhkan anak2 n family serta saudara islam dr terjebak…kite tak tahu future nanti macamane…hari ni kita kutuk2, kot2 nanti tup2 terjadik kat anak2 or family sendri

    0
    0
  174. perempuantulen says:

    kalo dah bapok tu bapok jgkla.xsedar diri!ingt mati la oi!jgn ingt sdap dunia je!part last tu yg xtahan…time kasih kt suami!adoiii..klaka2xsedar2kanlah diri tu..Allah dah jadikan ko lelaki jgnla nk jd pompuan plak..ingtlah siapa dirimu yg sebenarr ‘adik2’…

    0
    0
  175. nurul says:

    paling xleh bla ucapan mr malaysia pahang tu. siap ada terima kasih dkt suami lg. haishhh. pening2.

    0
    0
  176. whydoucare says:

    terima kasih kepada suami tercinta??

    hahahha kepla hot dia la

    0
    0
  177. kuikuikui says:

    mmg ade kne mngena ngan politik pon sbb undang2 tak ketat! mcm mana boleh terlepas event mcm nie? kabur pndngn sape? sape pemerintah? sape dpt keuntungan? dia..sape dapat bala? kita lah! nk kutuk2 kelantan pulak.tgk kelantan,pas memerintah,ade ke event mcm nie? bru2 nie kt putrajaya,nie kt pahang pulak..

    0
    0
  178. aku pening says:

    “suami tercinta” ?????
    aku pening sekejap…
    suami=lelaki
    mak n**h=lelaki sejak azali

    uols kawen sebab nak elak maksiat ke?…

    p/s: Apabila kamu merasa letih krn berbuat kebaikan maka sesngguhnya keletihan itu akan hilang & kebaikan yg dilakukan akan terus kekal. Dan sekiranya kamu bseronok dgn dosa maka ssguhny ksronokan akan hilang &dosa yg dilakukan itu akan kekal.

    *renung-renungkan dan selamat beramal!

    0
    0
  179. liza says:

    credits to kuikuikui

    0
    0
  180. waris islam says:

    semoga diberi ptunjuk n hidayah..Allah Maha Pengampun & Penyayang..sntiasa igt,smakin byk kesempurnaan yg nak kta tnjuk,smakin byk kkurangan yg org nmpak sbenarnya..org yg xbersykur ja yg nak tnjukkan bnda yg mnarik perhatian…no politik..we all muslim,not on ic only but our soul n heart..fikirkan,kiamat sdah dkat..

    0
    0
  181. dunia says:

    nyah ni dalam hadis ada sebut hasil suami mendatangi isteri ketika haid,maka lahirlah nyah,yang dipanggil anak jin,x caye,rujuk ustadz

    0
    0
  182. tak kisah says:

    apa pun, kita ummat Islam yg dah ada kesedaran, sepatutnya bersatu hati utk memastikan gejala mungkar ini tidak berulang…tak kiralah kita dr parti apa…kan setiap umat Islam itu bersaudara…dan kalau kita biarkan segala maksiat berleluasa, bayangkan anak cucu kita nanti camane…agak2 kita duk dlm kubur selesa ke kalau anak2 kita camni?

    0
    0
  183. koboi says:

    hahahahhaaa,,anak aku pon tau tulen ke tak nyah,,adoiiiii…..yg paling x leh blah..ada suami tohhhh…

    0
    0
  184. akukanabang says:

    tengok muka, body leh ingatkan macam2…tapi kalau kentut bole ilang ingatan nih..

    0
    0
  185. ooiiiitttt..... says:

    halkum tu nk sembunyi kt ner klau yg len leh ubah????????

    0
    0
  186. buntu says:

    ssh nak ckp,sbb mmg byk dah golongan pondan ni kt sini.sy berpengalaman mengahwini seorg lelaki yg mempunyai hubungan dgn pondan.pd mulanya sy igtkan mereka hanya kwn baik dsbbkan dieorg pernah keje 1 tempat dulu.selps kami bertunang br sy dpt tau yg sebnrnye mereka mempunyai hbgn istimewa.ttp sy ttp meneruskan berkahwin dgnnya apabila ibu mertua sy meyakinkan bhw mereka tdk mempunyai sebarang hbgn sulit,hanya rakan karib dan tdk lebih dr itu.selps sy berkawin selame sethn suami sy ttp berhubung dgn pondan itu dan ia telah menyedarkan sy bhw kata hati adalah bnr mengatakan mereka ade hbgn istimewa.ini telah terbongkar apabila sy sendr membaca blog pondan tersebut yg menceritakan betapa sygnya mereka berdua.ttp suami sy terpakse memutuskan hbgn mereka krn mereka tdk mungkin akan dpt berkahwin.di dlm blog itu jg tertulis setiap aktiviti suami sy,ke mane die pegi,di mane die o/station.semuanye tepat belaka.suami sy jg ade membeli bunga utknye utk memujuk pondan tersebut apabila suami sy mengatakan die ingin melupekan semua kisah cinta mereka.akibat drpd itu pondan tersebut telah menelan pil tido dan menyebabkan die dimskkan ke hospital.sehingga ke hr ni sy masih bersama suami sy krn sy buntu kerana keluarga sy tdk mempercayai ape yg tlh terjadi.dah kami tlh mempunyai anak.sy tak nak anak sy hidup tanpa seorg ayah,tp sy jg tdk sanggup bersuamikan seorg lelaki yg songsang.

    0
    0
  187. awe says:

    wede……PAS ke UMNO ke, apa-apa aje, yang mentakbir adalah manusia, dan sifat manusia tak ada yang sempurna…….lu ingat nik ajis tu sorang boleh cover sejuta manusia klate ke. kalau lu tereeeee sgt, lu pi tunjuk kat nik ajis, cam mana cara yang betullllllll..NGOKKKKKKK

    0
    0