Written by AbangNara | August 18th, 2011

Facebook kalau ditranslatekan kepada bahasa Melayu adalah bermakna muka buku. Dan Najwa Latiff memang bijak menghasilkan satu lagu yang sangat catchy berdasarkan Facebook. Lagu yang bertajuk “Cinta Muka Buku” ini dicipta oleh Najwa dan kakaknya. Respek babe.

Untuk anda yang tak tahu, Najwa Latiff dulu hanya sekadar suka-suka upload video dirinya sendiri bermain gitar di dalam kereta ke YouTube. Sekarang ini dia sudah popular mengalahkan penyanyi-penyanyi baru yang lain. Kesimpulannya ialah kalau anda ada bakat, kemahuan dan usaha, impian anda akan menjadi kenyataan.

Tahniah kepada Najwa Latiff atas kelahiran Cinta Muka Buku ini. Good luck and all the best untuk masa hadapan anda.

94 responses to (VIDEO)Cinta Muka Buku, Najwa Latiff, Awesome Gila Doo ~~

  1. Lovelyvic says:

    Hmmmm…. simple je video klip ni… ok la for the 1st try. Keep it up.

    0

    0
  2. sha says:

    BN lambat la..

    0

    0
  3. arrrein says:

    siann,,lagu ni dh brkurun kluar kt
    radio,BN bru nak ckp lgu niawesome bgaii..haha..org dh puas dgr kottt…

    0

    0
  4. Memang best lagu ni.
    Semoga Najwa latiff pergi jauh satu hari nanti.

    0

    0
  5. Del says:

    Meleret2 Lagi ni.. And senada je tone ..

    0

    0
  6. tipah says:

    elok la tu pakai tudung melalak dgn gitar. ape nak jadi muslimah zaman sekarang ni. suara tu kan aurat? buh pelempang nanti baru tau

    0

    0
  7. landax says:

    tak ke korang dgar lagu ni Flatttt je? bosan siak..macam tak de chorus pun ye jugak..haha…

    0

    0
  8. laksapenangno7 says:

    lagu nh cm lagu ade sorg minah bertudung labuh yg main gitar.. ade pnh tgk kt youtube tp lupa la lagu tu..

    0

    0
    • ryu says:

      lagu 150 juta kali tu ke?

      0

      0
    • hanees medina says:

      patot la aku rase cam penah dengar lagu ni..chorus dia memang sama r..xde identiti betol..mmg aku x suka lagu ciplak nih…dh abis idea kot nak femes..don like don like don like..!ngeeeeeeee

      0

      0
  9. akakprihatinfromJB says:

    ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM PERPADUAN…
    sepatutnya lagu yang mempunyai lirik dan video klip begini tak dimulakan untuk tatapan umum.. memang x dinafikan di luar sana byk lagi pengaruh media massa yang lebih buruk yang boleh mempengaruhi budak2 melayu islam skrg spt pngruh dr barat & mcm2 lg…dgn internet yg tanpa sempadan lg,..tp bile keluar org islam yg membuat lagu dan vdio klip begini dgn bahasa yang mudah difahami oleh remaja mahupun kanak2 yg berbangsa melayu lebih2 lg yg beragama islam, lebih senang mmpengaruhi dan meresap dlm jiwa mereka. sebagai contoh adek sy yang baru berusia 8 tahun. dia menganggap bahawa nanti dia nak ada FB gak dan kenal2 dgn lelaki mcm ni..dan mungkin boleh keluar2..jika nasib baek ibubapa sedar, bolehlah menghalang dan menukar mentaliti knak2 tersebut sbelum dia mulakan..boleh menasihati dan mmbetolkan kembali bahawa perkara itu tidak molek. kerana akal mereka yg masih suci dan mentah itu memikirkann bahawa apa yg mereka lihat di media massa itu betul dan boleh dibuat…bagaimana pula dgn ibubapa yg x perasan yg sibuk bekerja yang tidak dpt memantau dan menasihati,akhirnya kanak2 ni mnganggap bahawa bertemu lelaki yang baru dikenali di FB tu dbenarkan dlm msyrkt kita ni, dan mengaggap itu adalah perkara biasa yg nt mereka akan lakukan apabila remaja atau mungkin sekarang juga..ini amat berbahaya..x dpt dinafikan, pelajar tadika juga sudah ada FB..btolkan,,??sepatutntya bile nak jmpe, bawak lah muhrim atau teman..bukan berjmpe berdua2 begitu tanpa siasat terlebih dahulu adakan lelaki tersebut org yang benar2 baik atau suasana pertemuan itu selamat atau tidak..tambahan lagi, spatutnya remaja perempuan yg ingin bertemu mana2 lelaki yang bkn muhrimnya meminta izin dahulu dr ibubapa atau penjaga sebelum membuat kputusan “OK” utk berjmpe..sng2 je nak jmpe anak dara org.. baru pertama kali jmpe dah nak cuit2 bahu.. kang jadi pe2 dah menyesal si perempuan tu…skrang ni mcm2 kes..kang ade kang mat indon mnyamar lah,,atau kenal wrge asing lah..hatta rakyat tempatan sndri..bukan ley caye sgt..RABE, ROGOL, CULIK, BUNUH, PUKAU… kdg2 bkn kite nak jd bnd2 buruk,,,kite cume nak berkawan je,,tp kite TAK SANGKE JD CAMTU..INGaTKAN OK JE…haih…mncegah tu lebih bek dr mngubati,, cubelah buat lagu n vdio klip yang bermanfaat dan lebih matang dlm wat kputusan agar menjadi ikutan remaja mahupun kanak2 yg semakin moden ini..tlh lah,,jgn menambah lagi bende2 begini,,kite tgk akhlak dan pergaulan remaja2 skng juga semakin teruk.. mule2 jmpe..lepastu pgg tgn,,lepas tu ape lg…tlglah,,,msyrakat dan media massa juga main peranan..mmg didikan itu sbnarnye dr rumah,,,tp kite jugak xle nak berkepit ngn anak or adek kite n sntiase kate ni btol, ni x betol..sampai mase, berpisah jugak samaada smbung blajar atau ke sekolah..jd harap kita sama2 jge perkara2 ini drp djadikan budaya yg ”ALAAAHH..RELEK LAH…KAWAN2 PON BUAT,,,mak bapak dowg pon tau ler…MAK BAPAK DOWG X MARAH PON..?? JMPE2 JE PON…X PON PEGANG2 TGN JE PON,,BUKAN WAT PE2…sume pon buat..,” habessss anak bangsa agama kite..camne zmn cucu2 lak nt,,,agaknye bile da jadi zina pon, masa tu da jadi cam adat or kebiasaan..masa tu nak patah balik pon x gune..dunie dah rosak…jadi, buatlah lagu atau vdio klip yg lebih baek dan contoh yg bermannfaat serta berakhlak utk anak bangsa kite ye,,,yg pakai tdung ni, ahamdulillah…anda terpilih utk menjdi slh sowg hambe Allah yg taat dlm menutup aurat,, dicadangkan CUBE2 LAH SELIT UNSUR POSITIF,,DAHLAH SKRG ARTIS YG X PAKAI TDUNG PON MNUNJUKKAN CNTOH YG X MOLEK,,maaf ye..tp ni realiti yg msyrakat perlu peka..bile xde yg tegor,sume naek lemak..seolah2 dibenarkan..BERGAMBAR PEGANG SINI SANA..PLOK2.. X TTOP AURAT DAN SEBAGAINYA,.JADI, KITA LAH YANG MULAKAN DIRI KITA UTK MENJADI IKON REMAJA DAN KANAK2 YANG SIHAT DAN POSITIF,,,TAK SEMESTINYE ISLAMIK..CUKUP SEKADAR NILAI2 MORAL YANG BAIK,,INSYAALLAH ADA IMPAKNYE YANG BAIK..klo de unsur agama lg alhamdulillah..KERANA KANAK2 DAN REMAJA, MUDAH MENJADIKAN ARTIS2 atau glamer2 people SEBAGAI IKUTAN KEHIDUPAN MEREKA.. tlg ye dik…riso gak akak dgn adek2 remaja akak kat cni n kat lua sane..smoge Allah je yg mengganjarkan pengorbanan adek utk slamatkan masyarakat kite,,amin,,

    0

    0
    • kukakiko says:

      ernmmm…panjang bebenor2 ayat akakrprihatin nih….

      0

      0
      • noname says:

        wahh…boleh wat karangan..

        0

        0
        • Pojie says:

          Yeah panjang bebenor dah boleh buat entry blog dah

          ;p

          0

          0
        • nana says:

          bacalah apa yg akakprihatinfromJB tu komen. memang betul. lagu ni walaupun ada yg kata senada je tapi ada juga yang kata catchy. tapi trend dalam lagu ni memang tak bagus. IMAGINE : BLIND DATE dengan orang yg kita kenal cuma dari facebook??? banya bahaya dr manfaat. pecinta/ pencipta seni – BETANGGUNGJAWABLAH dengan karya masing2.

          0

          0
    • ringgo says:

      saya setuju dgn akak. Dah kena ROGOL baru nak sedar. Sebelum kena ROGOL duk tergedik2.

      0

      0
    • ringgo says:

      saya setuju dengan akak. Dah kena ROGOL baru menyesal. Sebelum kena ROGOL, tergedik2.

      0

      0
    • anti org SKEMA says:

      itu sekadar hiburan jer..dia sekadar mewarnai industri muzik malaysia.salahker?.dont take it seriously ok..konservatif sgat..yg mudah pon jd susah

      0

      0
      • nana says:

        anti org skema.. mewarnai industri muzik malaysia tu tak salah. berhibur juga tidak salah.

        yg salahnya bila kita menggalakkan perkara yang tak elok. percaya atau tak, ramai remaja2 sekarang yg ber’abang angkat’ / ber’kakak angkat’ dari sms / facebook / myspace / twitter. jika anda turun ke lapangan / lihat realiti masyarakat, anda akan nampak semua ini.
        OF COURSE we need to take it seriously because it will come out with serious effect. sila lihat dari mata burung, bukan dari dalam tempurung.
        saya pernah jumpa remaja yang tak jadi gugurkan kandungan disebabkan pengaruh filem ‘Anak’.

        0

        0
    • paper80gsm says:

      walaupun panjang lebar, tapi nasib baik abis jugak baca..sy setuju…sekarang ni remaja2 start umur12 tahun-16tahun secara majoritinya sangat mudah terpengaruh.. nak kata salah mereka…tak jugak..persekitaran itu yang mempengaruhi macam didikan mak ayah, contoh adik beradik dan jiran tetangga..dalam bercinta, remaja2 ni anggap ianya normal..dan semua orang pun berhak merasa gembira dan seronok..itulah kalau..Islam itu diambil separuh2 saja… =)

      0

      0
  10. zalin says:

    rezeki dia tu..doakan yang baik2 je untuk dia..

    0

    0
  11. sian die says:

    korunk ni xbek la kutuk melampau..cian la kat die..xabes2 nk ngutuk je,,cik tipah awk ni kutuk over sgt ckp g2…die ade prasaan tau.bkn awk je

    0

    0
  12. air mineral says:

    mlampau la komen bjela2..xde yg membaca nya kak oi…

    0

    0
  13. anti-budak tak skolah says:

    aku sokong 200% akakprihatinJB!! meluat aku dgn budak ni belajar xabes lagi da berangan jadi penyanyi

    0

    0
  14. student bandung says:

    takde ke yg sudi nk ckp psl pelajaran lg penting drpd bercinta?
    ni algebra pon tak lulus lg dh menggedik menggelenyar..haih~
    sdh tgk bdk2 zaman skg~

    0

    0
    • aljever leler says:

      lerr..ko tue terer sgat ker number2 nie?meh celen ngn aku main soduko level hard..baru ko tau

      0

      0
      • student bandung says:

        kenapa touching weyh? ko dulu fail algeba eh? haha..aku ckp benda betul..semua duk pakat nk jadi penyanyi..siapa nak teraju negara? dah la skg ni pon hiburan berleluasa..
        cukup la..esp die pompn..suara dia aurat..

        0

        0
  15. chigun ngantok says:

    pompuan ni budget mcm dia tu yuna..ala blahla…pegi nyanyi kat skolah dh la…eh sial lah!!tuihh..

    0

    0
  16. mail lambung says:

    dia dengan hidup dia, kita ngan hidup kita. sama2 nak cari makan. hairan ye, dulu yuna mula2 jadi artis, xda pun orang nak kutuk2 mcm ni sekali. semua dok ckp yuna baik, betudung. adakah kerana yuna tu student universiti n najwa ni masih sekolah? ok, kalau itu alasan nya, sy rasa x adil. sbb najwa ada bakat jugak. atleast dia pandai main gitar. korang2 yang kutuk ni pandai ke main gitar?mungkin mesej yang disampaikan lagu ni agak kurang elok..ye la, mesej lagu ni berasaskan facebook dan ia mempengaruhi budak2 bawah umur. tapi, kalau lagu ini tidak dihasilkan pun, budak2 bawah umur zaman sekarang tetap gak kenal apa itu facebook kan?saya bukan seorang yang perfect dalam menilai seseorang, tapio bagi saya, kita bagi la najwa ni peluang utk keluarkan bakat dia. memang suara itu aurat, tetapi kenapa ada ramai lagi penyanyi wanita yang lain? lebih2 lagi penyanyi wanita yang tidak menutup aurat. so, tepuk dada tanya selera.peace!

    0

    0
    • so fake says:

      siapa kata tkda siapa kutuk yuna ? adalah. banyak kot dulu. tp, yg si najwa latif nii. dia ni nampak sgt kebudak-budakkan. senang cakap, attention seeker. dia nak dia je betul. dia nak org sokong dia. dia nak org puji dia. well, tahu2 jelah. remaja. remaja kan banyak kemahuan. tgk je la kt blog, apa yg org hentam, dia nak defend diri dia. nak mintak simpati kot. obvious sgt. dekat fb lah dkt twitter lah. so tht, nnti ramai yg kesian dia, and skong dia. ego remaja. biasa lah tu. lg satu, education. dia kena pentingkan pelajaran. dia ada peluang nk berjaya dlm plajaran. kalau kita sokong dia menjadi penyanyi, maka dia akan jadi penyanyi lah. dia akan ingt org smua sokong dia dan apa yg dia buat tu betul. dia baru 16. awak nak ke budak2 teenagers yg lain pon terpengaruh dgn dia lpstu, jd penyanyi masa umur 16 lg ? masa depan mcm mana ? rosak lah malaysians mcm ni. :)

      0

      0
      • so true says:

        ko xpnde main gitar kot so faker..haha..tue sbb ko jeles arr ngn dia.typical malaysian

        0

        0
        • xxxxxxxxxx says:

          ewah mail lambung ngn so true. bangga sgt ke bleh main gitar?? ape yg hebat sgt bleh main gitar?? semua ingat dunia je ye,esok dtg bala baru nk insaf, nk taubat.hmm manusia2.. so true awk ni bkn malaysian ke? sy malaysian dn sy jg muslim.sbgi saudara seagama adalah m’jd tggjwb semua utk saling berpesan2 pada kebaikn dn jauhi kemungkaran.. smga smua m’dpat rahmat & hidayah Nya amin.. selamat berpuasa!

          0

          0
        • murni says:

          Tapi Yuna lagu dia sedap didengar. Lagu Cik Najwa, mungkin budak2 mungkin mensasarkan pelajar sekolah menengah je kot. Oh bulaaNnnnn, enggann melayan diriku lagiii……dan lagu2 di radio seolahh2 memerli akuUuuU pabila kao bersama yg laiNnn…

          0

          0
        • so fake says:

          skrg ni, main guitar dh jadi mcm satu kewajipan untuk remaja2 zaman skrg. terus terang saya kata, saya sndiri pon boleh main guitar, main keyboard, menyanyi, dan compose/write my own song. dulu2 masa kecil, saya selalu perform di sekolah, masuk competition. tp, saya tahu kalau saya lalai sgt dalam benda ni, saya akan lupakan pelajaran dan tak mustahil saya akan jauh dr Allah (kalau saya terlalu lalai) so skrg, saya kurangkan. saya nyanyi untuk family dan kawan2 shj. saya rasa sgt happy sbb alhamdulillah saya boleh stabilkan pelajaran dan minat saya. and i believe that RAMAAAAIIII lg yg lg teror main alat muzik. kenalan saya pon ramai yg teror2 menyanyi, ada band and main alat muzik. tp, diorang takdelah nak letak kat youtube, mintak org comment dan nak mintak sokongan supaya boleh jadi famous. senang cerita, kita semua ada akal. gunakanlah dengan baik. kita tau apa yg terbaik untuk masa depan kita. kalau kita rasa kita boleh jd penyanyi, dan menyanyi tu boleh menjamin masa depan dan kita tak nak teruskan smbung blajar or dh fadeup sgt nk blajar, teruskanlah. tp, bg najwa latif ni, dia masih ada peluang nak brjaya in spm and terus smbung blajar. tp, kenapalah dia memilih kerjaya sbgai penyanyi time umur 16 lg ye ? tkpelah. pandai2 lah dia nak lama laku dkt bidang nyanyian ni. kalau nama dia dh turun sikit nnti, pandai2 lah dia bawa diri. #justsaying. peace people :)

          0

          0
        • ain says:

          adik aku pandai gak mende2 music ni

          tapi jgn harap nak jadi penyanyi ke ape ke.. bukan kami menyekat.. tapi memang untuk kebaikkan dia… hidup dunia ni sekejap je. terlalu rugi dibazirkan untuk menda2 macam nih

          0

          0
        • chef boroi says:

          lebih bek pandai memasak dari pndai main gitar mcm korang..pndai main music watpe?sora sumbang mambang..

          0

          0
  17. emelda says:

    dia cakap english berterabur kot. tgk grammar dia dekat youtube. masyaAllah. ckp melayu je lahh. nyanyi pon , no WOW factor. biasa shj. mcm ni nk jd the next yuna ? yuna wannabe adalah :P tak faham kenapa org kata dia ni best sgt, bagus sgt, suara sedap sgt. bg aku, mmg lah sedap. tp, biasa je lah. just because of dia betudung and dia 16 doesnt mean tht dia boleh jd the next yuna and suara sedap gila kan ? come on lah malaysians. think wisely.

    0

    0
  18. Jorjeous says:

    Hukum DM, tatabahasa asas Bahasa Melayu. Facebook apabila diterjemah menjadi Bahasa Melayu ialah Buku Muka, bukan Muka Buku.

    0

    0
    • BumbleBee says:

      direct translation…. makin hari makin ramai buat lagu yg lirik so annoying…. I miss lirik-lirik lagu drpd arwah loloq…

      0

      0
    • murni says:

      Betul tu. Tapi sedap dgr Muka Buku lagi drp Buku Muka, kan? Depa bikin direct translation lah tu. Tp ada beberapa perkataan khas yang ada pengecualian contohnya Prime Minister yg sepatutnya Menteri Perdana tapi dalam BM yg digunakan ialah Perdana Menteri.

      0

      0
  19. raisha says:

    suara dia biasa je..vokal die tak mantap and strong..lemauu je aku dgr.

    0

    0
  20. Syarafana says:

    Think Positive! Video Clip ini secara tidak langsung menyedarkan kita semua terutama kepada ibubapa bahawa itulah yang sememangnya belaku di kalangan remaja hari ini.
    Kita jangan hanya mencari kesilapan video clip ini tetapi sebaliknya fikirkan sesuatu bagi kebaikan. Contohnya, jika adik/anak perempuan kita tengok video clip ini, beri nasihat akan bahaya yang mungkin terjadi jika bertemu dengan orang yang belum begitu dikenali dan sebagainya.

    0

    0
  21. seasky says:

    kesian kau dik.. ramai nya org kutuk.. nyanyi utk family jer dik.. lagi enjoy dan tak sakit hati..

    0

    0
  22. nicky says:

    aku menyampah menyampah menyampah menyampah menyampah menyampah menyampah menyampah x bole blah dgn lagu ni..mcm lagu budak tadika je aku dgr.. pastuh suara pon bese2 je lah..

    0

    0
  23. annoyed says:

    makin hari,makin berlambak2 lagu-lagu ciptaan melayu yg setakat catchy bunyi,tapi xmemberi maksod ape-ape..

    0

    0
  24. jabun says:

    lagu yg malas

    utk org2 yg Malas

    x yg menarik dgn budak ni

    0

    0
  25. baby102 says:

    Lagu sedap tapi suara dia tak sedap la, i mean dia nyanyi tak dela ke laut tapi tone suara dia tak sedap.

    0

    0
  26. Ayumie says:

    Tak selera nak dengar suara mendatar mcm jalan raya je.

    0

    0
  27. nina torana says:

    x awesome puuuuuuuuuuuuuuuuuun….

    0

    0
  28. sharifah says:

    lagu ni sesuai dinyanyikan

    – dibilik jamban
    – tengah korek idung
    – tengah hidu tai lembu.

    0

    0
  29. kesian says:

    sedihnya..ada diantara anda yg mengatakan pihak yg tak berapa setuju dengan klip video ni konservatif????????kesian tgk org zaman sekarang eh…’open’ x bertempat…byk lagi cara lain untuk berhibur..apa agaknya perasaan baginda SAW bila tgk umatnya pd hari ini…begitu menyedihkan~~~~

    0

    0
  30. Profesori D'Raja says:

    Adoyai…Facebook kalau ikut hukum D-M dalam Bahasa Melayu sepatutnya Buku Muka atau Buku Wajah. Bukan Muka Buku. Kalau Muka Buku, itu ikut hukum tatabahasa bahasa Indonesia, misalnya, Menteri Perdana = Perdana Menteri.

    0

    0
  31. oMG says:

    Wat nyemak jer..eh budak najwa latif g main jauh2…muka pun mcm buku lima ja ku tgk..

    0

    0
  32. ain says:

    rentak aku suka
    tapi lirik aku tak suka

    kesan buruk pada lirik tu.. lagi pun membayangkan betapa mudahnya cinta

    padahal dalam realiti tak macam tu ye adik2

    0

    0
  33. mayrien says:

    ntah mana yg osem lagu nih..mmg mendatar..tak catchy lgsg..mnyampah plak dgr…nak kata aku jeles, jauh la skali..sekurangkurangnya lagu yuna @ ana rafali leh diterima lagi..lirik cantek..ada melodi..tapi lagu nih? hammpeh…melodi ke laut… mendatar mcm ——————————————————————————————–

    0

    0
  34. xleh blah says:

    hmm mmg lagu ni catchy…tp aku rse rmai yg kutuk sbb bdk pmpuan ni kurg cun kn? kn? =D cuba muka cun melecun msti rmai yg support die habis..huhu

    0

    0
  35. emon says:

    “awesome” lagi VC prema yin yg uli2 kat dapur hahaha…class ko utk international market kata director vc tu…tapi yg adooo

    0

    0
  36. scorpioncat says:

    ntah la ye…sebaiknyer abiskan skolah tu dulu..sore pun xlh sedap mane..aku dgr macam ‘senada’ je, mak aku kate sore dier ‘flat’..xde ‘wow’ factor… tawarr je… blajor je lah dik ooiii…

    0

    0
  37. ahaks says:

    copycat je nih.. membazir duit mak bapak, letrik, air dan byk lg..
    memang membazir…. aku pn nk ckp…blajor je lah dik ooooiiii

    0

    0
  38. anonymous says:

    cuba kita tgk artis dulu2, susah2 pg perform sana siniii, susah2 nak naikkan nama, mmg lama nak famous di industri hiburan ni. zaman skrg ? buh kat youtube je dah famous dahh~ lpstu ingt dah famous gila org tgila2 sgt kt dia tu. haha. lg satu, tak ke lebih baik kalau kita tk bazirkan duit parents kita ? kalau dh jd artis time muda, nk beli brg2, mana ada duit kan. nak beli guitar byk2 tu, dr duit parents. nak ambil class, guna duit parents. nak laptop or handphone ke guna duit parents. aku rasa mcm lebih bagus/baik kalau kita usaha sndiri. dh besar, kita blajar betul2, dh ada duit sikit, barulah kita tntukan apa yg kita nak. usaha sndiri. barulah feel and puas dgn apa yg kita usahakan :) tkdelah ambil jalan mudah je kan ? tak gitu ?

    0

    0
  39. whateverwillbe says:

    betul..lagu senada dan bosan..wakokoko

    0

    0
  40. rizan says:

    korang nie..xpayahlah nk rsaukan masa depan dia., dia nk further study., nak fokus menynyi ataw study., itu dia punya pasallah. dia dh besar kn? dah boley berpikir.sama ada apa yg dia buat tue mndtgkn kesan di masa depan.kita tk payah susah2 nk jadi hipokrit alim nk ceramah itu ini.yg ptg kita nilai bakat dia.,ok. aq puji video dia je.sgt cntik.nmpak ada usaha.bkn nyanyi terpacak kt tepi parking.LOL. tp vokal dia biasa jelah.betullah koang ckp.mendatar.monotonous. setakat comel2 gitu. no lah. bukak sikit mata k. tgok international punya level. suma diorang project vokal diorang ke tahap master.

    0

    0
  41. hana says:

    Dah la korg semua ni. Nk mngutuk dia apesal lah. Dia gnggu hdup korg ke? Suara dia mndtr ke ape, tk sdp ke abih suara hmpa sdp sgt lah? Korg yg tk suka tu tyah ah nk dgr. Cukup cukup lah nak mengata org tk abih abih. Biar jelah dia bdk skolah ke ape. Jnji dia ada life dia, dr korg lnsung tkda life, tk abih abih nk mngutuk je. Biar lah dia nk buat ape pun, sikit pun dia tk gnggu hidup korg. Jgn bangga jd rkyt malaysia ah kalau diri sndri nk kutuk sedara sndri. Kaum sndri. Think wisely lah.

    0

    0
  42. anonymus says:

    x faham knp media sibuk kata dia best…suara n lagu dia sgt boring n annoying…

    0

    0
  43. si kucing18 says:

    lgu nie bukannya best sngt pn!

    0

    0
  44. rogolmukabuku says:

    drpd ang MUKA BUKU bekla BUKA BUKU ,,ni la snng2 ja chat kenai dr fb pahtu ajak jmpa ,pehh senang sngguh dahla mamat tu kuang ajaq ja ambik fruti tuti tu ,,and taw dak mahai ingt snnag ja bulih ambik ,,,bebalik kpd muka buku ni haa beklah buat lagu lirik cam’jgn duk ralik muka buku marilah kwn2 buka buku’ ni dak,,dgn gitar nya cam ajak remaja buka baju ja nanti pah kena rogol, ngandung ,masuk paper baru ang taw muka buku ka buka buku elok!huh pi skolah bca buku byk pekdah leh masuk u ,,maju pun melayu

    0

    0
  45. hoi2 says:

    ngekkk korang emosi ni knp?

    0

    0
  46. bijak bijak says:

    YOUTUBE

    Making idiots famous since 2005..

    0

    0
  47. pulak dah enko says:

    kutuk la berbakul pun…lagu die masuk gak carta hot.fm..idiot mane la yg ndi kan…hahhaha

    0

    0
  48. haiyaaakkk says:

    Dan pabila kau katakan kau suka aku
    Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
    OOOH ITULAH CINTA YANG SATU
    CINTA DI MUKA BUKU

    (quoted from http://liriklagu.biz/lirik-lagu-cinta-muka-buku-najwa-latif/)

    itulah CINTA yang SATU?? ish2…bknnye nk jd skeptikal tp mcm pelik je bunyinye…heheh. kome pk ler sniri…

    0

    0
  49. Ayusipermatabiru says:

    tak best sgt..Amalia Alias lagi best

    0

    0
  50. Ayusipermatabiru says:

    0

    0
  51. Min says:

    Jangan lah kutuk dia sangat, biar jelah dekat dia. korang nak kutuk dia pehal?

    0

    0
  52. kim says:

    sbg saudara Islam .. berpesan2 ke arah kebaikan adalah jlan yg terbaik ..

    0

    0