Written by AbangNara | August 6th, 2010

Hebat jugak bekas-bekas pelajar AF6 nie. Semoga terus kekalkan begini. 2 thumbs up.

P.S: Semalam tengok Anne Ngasri bertudung dalam rancangan Semanis Kurma. Cantik sungguh. Oh ye, sila jadi fans Facebook BeautifulNara dan komen untuk menangi RM100. Go go go ~~

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

26 responses to (VIDEO)Bekas Pelajar-Pelajar Akademi Fantasia Mengaji

  1. gilo says:

    sememangnya cantik pakai tudong…

    0
    0
  2. bole tahan says:

    mmm

    0
    0
  3. NO KOMEN says:

    alhamdulilah..bykkan bakat mengaji dr menyayi..

    0
    0
  4. Neslo says:

    Suke dgr syawal bace… ade berlagu2 sket walopon pendek je…. =)

    0
    0
  5. Jangan Hipokrit says:

    Harap2 dorang nie jgn nagji utk populariti..pas bis bulan pose kuar sane sini pakai seksi atau bergaul bebas antara laki pompuan xhengat dunia

    0
    0
  6. amarah says:

    PALSU!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  7. bacalah says:

    suara mila mengaji macam budak sekolah rendah la..heh

    surah pendek kalau boleh dihafal dan diperdengarkan. lebih baik

    apapun, bacaan di tv haruslah tepat agar jadi contoh baik untuk penonton

    0
    0
  8. cherish says:

    hahaha tol2 suare mila cm budak2.. suara laki yg 1st tu paling sedap didengar..

    0
    0
  9. bende baik kite kena sokong dan galakkan

    bende yg xbaik kite tinggalkan

    same2 la kite berusaha

    0
    0
  10. jejake says:

    hahaha…mila dgn yang 1 je nampak pandai ngaji..yang lain nampak mcm menghapal jer…

    0
    0
    • nama saya says:

      faisal ni budak nasyid, bekas far east dulu mungkin sebab tu bacaan dia bagus.

      0
      0
      • liya says:

        i think faisal ni mmg betul2 belajar mengaji bukan sebab masuk nasyid je. sebabnya makhraj dia sebut mmg betul..

        0
        0
  11. nama saya says:

    btw, bacaan edlin banyak salah. ha, kaf, qa, dsbnya. mila pun sama, dan shawal pun banyak juga yang salah.

    ini bukan nak kondem tapi kalau ayat2 allah dibaca dengan salah, akan salah maknanya dan boleh mendatangkan dosa.

    jadi kepada kita semua marilah kita belajar belajar membaca quran dengan betul, nak2 lagi al fatihan kerana itu adalah rukun solat. salah bacaan solat tidak sah.

    sama2 kita check bacaan kita smeua.

    0
    0
    • jack spauh says:

      btol tu..Alhamdulillah..sokong banyakkn program mengaji daripada menyanyi..stesen tv sekarang berlumba2 nk kua yg nyanyi2 jer..sampai xtau penyanyi yang menang tu utk program yg mane satu..

      0
      0
  12. lulu says:

    kan elok mengaji, daripada melalak menyayi suara blum tentu sedap …..sejuk perut mak die , bila tgok die mengaji ……

    0
    0
  13. jimmy says:

    Walaupun sye suka kutuk artis, tapi faisal af baca tu perg.. mantap! Sye tak reti baca mcm tu.. Kalau buat imam solat terawih best ni

    Sama-samalah kita bertadarus Al-Quran sentiasa, bukannya bulan Ramadhan shj

    0
    0
  14. pening says:

    suara faisal yg plg sdp..mmg da biasa mengalunkan ayat2 algura..kalau jadi imam..mmg seronok dgr suara yg camni…

    0
    0
  15. pening says:

    *mmg da biasa mengalunkan ayat2 al quran…*

    0
    0
  16. sedagar org... says:

    elok baca quran… tapi kalau baca salah sebutan jadi tunggang langgang maknanya… faisal je ok… harap ada orang yang tolong betulkan bacaan kalau rakaman macam ni masuk dalam tv. smua org tgk tau!!!

    0
    0
  17. ni tahun lepas punye, dah tgk lam youtube..lama dah..
    tahun ni punye xde ke… kite sokong je kerja2 elok ni, drpd diaorg nyanyi2..
    just satu je sblm di’on air’ kan, better lah diaorg dibetulkan certain2 sebutan, panjg pendek bacaan tu sbb seme tu ade makna dan hukum tajwid.. gane2 pun tetap good effort dan patut diteruskan…

    0
    0
  18. budaklagi says:

    syawal berlagu tp sbutan tajwid perlu belajar lg.. huhu
    faisal je yg btul2 sdp didgr n tajwid ok ..

    0
    0
  19. yang mempopularkan diorang pula adalah seperti abg nara..berkongsi dosa untuk dihebahkan kepada dunia.. Moga bang Nara bertaubat..

    0
    0