Written by AbangNara | February 18th, 2011

Sesungguhnya video ini memang sangat pedas dan perit. Lagi-lagi kalau anda penerbit drama/filem tempatan. Kelakar gila tapi memang betul pun apa yang diperkatakan . Sesungguhnya drama dan filem Malaysia ada kebanyakan adegan-adegan dalam video di atas.

Banyak lagi video-video best daripada brother ini. Sila ushar YouTube Channel dia untuk banyak lagi video yang boleh menggeletek usus anda.

P.S: Lepas tengok video ini pasti anda taknak buang sampah dah.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

102 responses to (VIDEO)Adegan Tipikal Dalam Drama Dan Filem Malaysia

  1. lepau says:

    emm ..satu sindiran yg cukup bagus .. pemikiran pengiat seni maseh di takuk lama ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nana says:

      sarcasm at its best

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nanaTHeWitch says:

        da lme kn vid dy..
        huhu..layan..~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          ttake a lesson

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • macam misha omar!!!!!!!!!!!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Jangan Menipu Kami says:

          Betul…10 kriteria2 tipikal drama melayu:-

          1. Cinta terhalang oleh 2 darjat.
          2. Datin/orang tua tak suka sebab tak setaraf.
          3. Hantu main sorok2, keluar main cak cak, hisap darah..mati.
          4. Cinta pada seorang perempuan..macam dah tak ade perempuan lain ( sebenarnya nak amik pelakon extra mahal, bercinta 3 segi lah skripnya)
          5. Tok Bomoh pakai tirai kuning, kemenyan berasap, naik meroyan waktu memuja. Muka berkerut.
          6. Anak lebih kurang sebaya/seusia dengan mak dan bapak.
          7. Bila menangis, air mata tak keluar, muka macam teran berak sembelit. Gagal jiwai watak.
          8. Jalan cerita lembap…tutup pintu pagar rumah, keluar kereta, naik lif, naik tangga pun nak tunjuk juga.
          9. Hero & heroin yang baik sering dihina..senyap, tunduk macam lembu, tak membantah, sering menangis, serah semuanya kepada Tuhan
          10. Bila time makan hanya suap hujung kuku, main2 gaul2 nasik dan sambil bercakap…takut lipstick habis. Kena touch up, rugi..nanti tuan pengarah marah.

          Please lah tuan direktor, jangan memperbodohkan penonton2 dirumah……..boleh tak?

          8)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Murni says:

          But then again, boleh tak beri contoh drama negara lain yg tidak tipikal? Drama Indon sarat dgn cerita cinta terhalang dan hasad dengki. Cerita Korea pulak sarat dgn cerita cerita antara 2 darjat juga. Mana2 pun sama jugak kot, kan?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fendi says:

          Filem2 Melayu miskin dari ..

          segi skrip very cliche dan mendatar, too good to be true, jalan cerita yg lembap, pengarahan yg lemah dan tidak mementingkan details..tidak mencerminkan keadaan sebenar dan klimaks yg tak ade ‘wow’ factor membuatkan impact bila selesai nonton filem tak…. seberape! Rasa macam nak mintak duit balik….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bosan zzzzzz.. says:

          setuju ngan ko fendi, skrip dan jln citer yg cukup sesuai mendodoikan org tidor hingga berdengkor, mcm mak aku slalu buat kalau dia tak dpt lelap mata kat katil, dia akan buka tv tgk drama melayu dan it ‘ll only take her 2 to 3 minutes b4 she doze off..haha!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • thephenom says:

          drama2 negara lain pun sama jugak tapi peduli apa… tu negara lain punya hal… takyah sibuk2

          samalah jika mak anda marah anda sebab anda nakal.. takyah le gi cite anak orang lain pun nakal jugak

          kalau drama negara lain tipikal, nakkan kita nak ikut jugak ?

          yang baik jadikan contoh… yang buruk jangan le ikut

          kalau rasa drama korea, indonesia, jeoun tak bagus… takyah le ikut

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aji says:

          aku suka drama jepun… langsung tak ada typical.. apa yg dorg lakonkan mmg real… n watak yg dibawak sgt masuk lakk…dorg betul2 blaja menjiwai watak…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aji says:

          aku suka drama jepun… langsung tak ada typical.. apa yg dorg lakonkan mmg real… n watak yg dibawak sgt masuk lahhh…dorg betul2 blaja menjiwai watak…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • namaku AhMeng says:

      sukalah video video budak nih! gempak!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • baby says:

        bez ar mamat ni.sesuai jd pelakon. ada bakat. berlakon pun sowang2.jimat duit produksi.hehe…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • GilaStats says:

      Sempoila mamat ni….. Bley jadi pelawak nnt. So penerbi2 rancangan tv, jom pi approach mamat ni sblm terlambat. Vr creative….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jane says:

        hehehe kalau masuk raja lawak sure menang…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • baby says:

        aku sokong.baru pas tengok dia punye youtube. funny, interesting, mempunyai banyak mesej tersirat & ape yang penting, dia buat sorang diri.very creative.hope afdlin tengok bakat dia nie.boleh jadi bintang star tuh..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • yana says:

        betul la…mamat ni leh tahan kreatifnya…. muka pun cute gak………..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lala says:

      lawak a..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Murni says:

      But this boy’s clip memang entertaining. :D

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Boy says:

      mesej di sampaikan yg ayat last tue mendalam..renung2kan selamat beramal…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • khalid says:

      betul2..asyik2 itu saja. anyway, lawak la mamat ni..best video dia..kreatif!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tranzerkid says:

      channel die sume besh2~
      paleng suka vid die yg pasal ‘nama pon sampah’
      haha,,sgt klaka~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lolok says:

      slang dier menunjukkan dia dari maner..hah?
      bahasa menunjukkan bangsa..
      .tp aku tk brapa cam..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Hahahahaahha.. kelakar abis.
    Tapi memang hakikat filem2 melayu cm gitu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. bb says:

    hehehehe.takpe, boleh ditingkatkan kualitinya.siapa lg nak sokong produk kite klu bkn kite..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. belacan~hangus says:

    hahah..lawak bodoh..utk penerbit/pengarah yg bodoh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. ted mosby says:

    hahaha serius lwak hahaha muke mamat ni ensem kalo jdi plakon memang gi jaoh ar…..hahaha pling lwak video petama….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. mat jambu says:

    lawak memang lawak…
    tapi itu lah hidangan yang disajikan pada kita…
    hahaha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. reen says:

    Mamat niii!
    Dia mula-mula popular since dia buat video untuk mak dia sempena mother’s day. Sweet kot!

    Salute!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Delaila Rose Maria says:

    VIDEO2 DIA NI MEMANG TERBAIK, SUKA SANGAT TENGOK.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. lolo says:

    boleh thn mengong jgk mamat neh.. hahahhaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • betollll! says:

      mengong pun study oversee beb!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kokok says:

        duit ade bengong pn blh study oversea.

        arwah din beramboi lg lawa, study oversea gak.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • namaku AhMeng says:

          duit ada ke xde ke , kalau dah bijak dpt scholarship!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BudakStudyOversea says:

          LOL! ni satu lagi contoh ‘pemikiran tipikal’ orang kita. “Duit ada bengong pun boleh study oversea..” Awak ingat semua student M’sia kat oversea guna duit mak bapak ke? Ke awak tak tahu yang student M’sia yang bijak pandai ramai yang dapat scholarship? :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kuku says:

          xde duit pn blh study oversea bila dpt scholarship…
          mostly org yg gna duit mak bapak g study especially melayu mmg slalunya xlayak tp disebbkn org kaya katakn study la oversea…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • no name says:

          to kuku:
          aku rasa luthfi ni kategori golongan pandai…cuba kita tengok video yang dia reka…semuanya ada maksud yang tersirat…bukannya semua orang dapat mengeluarkan idea yang bernas macam dia…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • undersea says:

          luthfi nie bkn jns yg bengong3…die jns bijak pndi…
          if x slh aku, SPM die dpt 9 or 10A..aku x ingt sgt..die siap msk paper lg..pg check ler..
          tak baek ler kutuk3 die sbb die usaha utk bjaya…

          die blaja kt aussie,ambk architecture..
          sbb die btl3 lyk + stdy btl3..x baek ler ckp mcm tue..

          knpe nk kutuk anak melayu sndri yg usaha btl3, blaja pndi3, dpt result bgs mcm nie?

          kite ptt bangga ade anak melayu mcm nie..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. elly says:

    seriously muka dia kelakar…but i admit it. memang tipikal drama melayu macam gitu kot. tak lari mana pun…huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. gula_melaka says:

    terbaik!
    last caption paling awesome.
    bomoh pakai parka tak bleh blah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. gyulee gyuri says:

    lagi lawak dr raja lawak yg lain ni.lagi lawak dr zizan…wat lawak pn tak over..lawak sempoi je..suka suka suka…kalau amik berlakon cita lawak mesti lawak lah….haha..salute…~!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. shiro says:

    nice joke…or should i say nice tease…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. zaia says:

    hahaha..adegan kedua tu hero dh serupa farid kamil je,heroin dia jujur gile haha..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. hahaha says:

    “Apa guna pelakon korporat pada penonton hidup melarat
    Mengapa tayang cinta terhalang bila rahmat Tuhan tebar melayang
    Hantu sudah penat tunggu manusia cari malaikat”
    Setuju sangat!penggiat seni tempatan,sila ambil perhatian ok.perlu perubahan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    ape lah punye tayangan video pekak badak !!! mengarot!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anti minah jambu x sedar diri says:

      aikkk ?? ko pekak la ek ?? ko x dgr ekk ? mmg ngokk ngekkk la ko ni ekk.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. akuww says:

    yg pntg muka ncem stok mamat korea..
    ada otak..
    ni nak p pinang..haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. lolyat gang says:

    hahahaha lucu tul

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. anatasiaaaaa says:

    lols..lutfi memang art abis la..study architecture kat aussie pun dan hang buat vid gempak lg..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. anatasiaaaaa says:

    lutfi memang art abis la..study architecture kat aussie pun dan hang buat vid gempak lg..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. MyValue says:

    Aku dah x larat nak tgk drama tv3 yg asyik citer pasal hidup Dato2 datin2, org2 kaya, korporat, boss, company yg besar, bisnes, dengki, rebut harta.

    Kita perlukan sesuatu yang baru yang segar……Come on.
    Thumbs up if u like!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ipin says:

      Btuelll..
      Mak aku pun dah naik boring tengok drama
      tv3…..huhu

      Have make a change…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • zaia says:

      aku tk smpt rse ‘x larat’ sbb aku mmg tk nengok pn.hehe.aku bkn tknak support drama2 ni,tp time tngok tu tetibe jari ni spontan je nk tuka channel lain,muak kekdng dgn jln cite dn konflik yg sama je,tajuk drama je lain.haha.
      jln cite sama pn tkpe tp jd kn la cite tu fresh kn,tkde la cite sama adegan2 pn sama watak2 pn sebiji je cmtu.
      tp ade gak cite drama yg best,tu pn klu org kecoh2 cite tu best bru la tringin nk tengok.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Rin says:

    biase jew, x brape nk bkesan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. chantek says:

    mengingatkan aku pada vids Ryan Higa..dia suka wat vids cenggini : )

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. cincau says:

    haha..funny o..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. mysara says:

    muka n lawaknya mmg boleh jual lah..saya sukaa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. stylee says:

    video “PAKU&BELACAN” pon ok gak…mamat mat salleh pandai cakap melayu…kagum n bangga….:):)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • didi says:

      fyi,diorg 2 pendakwah kristian..mmg la kena amik hati org cni nk suh org convert..modus operandi diorg be jz like us pas2 senang la nk suh org convert..diorg ni slalu focus di kwsan pedlaman mcm sbah swak..yup,mula2 tu aku mmg bangga sbb bhsa melayu dia best tp lama2 aku curious plak..so,check pnye check diorg ni pendakwah..PATUTLA..kalo korg pasan kt melaka n ipoh pn ada org2 mcm ni..slalunye 2 org,naik motor or basikal n pakai bj putih suar itam..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • cikhuhu says:

        omg!
        u check kt mane eh? nk tau gak iye ke idok…
        hmm

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ooooo says:

        didi…

        fyi..discription yang u bagi tadi tue mmg i kenal sangat..tp u jgn salah paham..diorang tue bukan kristian..tp mormon…n mormon ni kebanyakan yg datang ke malaysia asal dr US..just for ur info k

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. gosipgurl_fea1 says:

    so so cuute and make sense ^^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Kakarott says:

    Wahaha! Senior ak kt australia… Byk plak mase nk wat video ni.. ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cikhuhu says:

      haha owh yeke…
      hmm esemen da siap la kut, wat vids lak..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • undersea says:

      ur senior ker?waaahhh…best3..
      pesan kt die,trs kn lg bt vid3 mcm nie..
      bri lg byk input yg baek kt ppl..hihi..

      bsan stdy ler tue..ha,bt vids as hobbies..haha.. ;P

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. aku adrinaz says:

    best la mmt ni
    layan aku gelak tgh mlm sorang
    cayalah
    ada maksud tersirat tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Piston Pecah says:

    nielah dia babak-babak standart dalam drama/filem kita?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. zz says:

    eh femes abes la die ni after ni. msk bn lg. dak perth ni. junior ak.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. cikhuhu says:

    hahahaha ;-D
    like like like sgt….
    maceh BNara, kita nk buh kt blog kita la..jgn mara oke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Akak Study Oversea says:

    luthfi ni my junior kat perth tu.. bravo!! suke sgt dgn video bdk ni ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. zul asmara says:

    biasa jerrr….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. minah says:

    Hehe…. Cute! I LIKE…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. aku? saya? i? says:

    hahahahaha caya la budak ni!! mmg antara sebab2 ni la sy tak suka nk tgk drama/filem melayu yg kebanyakannya typical.. bosan giler.. kalau takde dato/datin tak bole buat drama ke.. kalau takde org miskin giler tak bole buat drama ke.. pastu yg nk ckp english, english berterabur mcm hape, script writer pun bodo.. baik ckp BM jer kalau tak reti english, menyesatkan budak2 lg dgn broken english ada ar.. thn kalau korang perasan yg keje ofis, kalau manager je terus dpt bilik sdri, reality bukan mcm tu ya.. not all managers dpt bilik besar giler.. pastu buat keje duk tgk file je keje.. tah pape, buat la research betul2!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. kora says:

    subscribe la dia kat YT tu .. sometimes dia bt vid candid gak .. mcm lip – sync lagu raya tu .. siap cd rosak lg .. lg 1 yg best pasal mercun bola tu .. tiru accent daerah lg … siot je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. ween says:

    hahahaha..kelakar yer tgk video dia..boleh lak nak terjun..
    hmmm back to the story..sometimes pengarah kena wat cieta yg ada identiti kita utk org kita tgk..nak wt something yg lain..major rkyt malaysia suka tgk cieta2 yg dkatakan ‘typical’ tu..nak sruh director wt cieta lain dr yg lain ada ker rakyat malaysia nak tgk..cnth yer cieta bilut,qaisy dan laila,pensil,n so on..ada ker org nak tgk..klo ada pon segelintir jek..last2 pengarah kat malaysia nie kna gk wt jalan cieta yg ada kaitan ngn budaya melayu and malaysia sndri utk org kita tgk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. bukan nama sebenarl says:

    diaorg buat drama mesti buat research dulu.. tengok org MALAYSIA ni suke tengok cite ape.. MAJORITI suke tengok cite macam ni, diaorg produce la cite…

    aku pun tak minat jugak tapi dah ramai org suke cite macam ni.. nak kata apa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. ainna says:

    haha .. comel gle

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. efa says:

    kite sepatot nye sokong industri seni tanah air.
    bukan dok kutuk2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. buchuuk says:

    dia nih bes,,,,,he’s really talented

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. cik maznah says:

    nak wat macam mana,pengarah tak da idea nak buat cerita dah..ketandusan idea..tu yang sepesen ja drama2 kita.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. kuku says:

    filem melayu bg aku ada ok ada x…
    cuma ada kurg cnth nya klu act as engineer jd la engineer dorg kna la mnjiwai watak jgn la konon2..cth klu mekanikal g r kilang buat2 btul2 cm engineer..xpn as culinary g r blaja msak..tnjuk r skill ni x tiba2 dh msk…tu r sbb citer melayu xblh g jauh sbb x real…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Syarafana says:

    This guy is very talented. Ada message tertentu di sebalik scene yang dilakonkan, contohnya, video ‘membuang sampah’. Congrats! I’ve seen some of his videos in the You Tube and read some of the comments yang marah kerana dia menggunakan loghat Kelantan. For me, ianya tidah ada masalah untuk difahami. So, who ever you are, Teruskan dengan sindiran anda as long as ianya bertujuan untuk pembaikan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Cik Nad says:

    layan budak ni lagi bagus dari layan cik shida dari parit. dah la buat video syok sendiri.. harap je kerja cikgu. kan agus buat vlog yang boleh buat org berfikir-fikir.. barulah kerjaya guru dipandang tinggi. betol tak kau orang semua??

    dari duk miming art macam budak dari filipina tu buat hape..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ladyvaganza says:

      betul tu, cikgu shida membuatkan aku rasa cikgu2 zaman skarang ampeh. aku harap mereka yg bijak2 memilih kerjaya cikgu especially girl, jgn biarkan kerja mendidik anak2 ni dekat pencuri, penagih dan couple2 yg suka bermaksiat…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. missniza says:

    hahaha…comey aku tgk mamat ni..best ooo dia speaking kedah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Pachat says:

    best! mak suka nyahhhh!! i like..mak bukan nak kutuk citer melayu.ramai dah pandai buat filem best2..cuma ada beberapa org pengarah jer yg masih ditakuk lama. cth tok ucop achlam n prof ajak mohden..dan yg tak brapa terkenal tp berduit nak buat filem.
    drama melayu lak mak paling tak berkenan pelakon yg pakai mekap sekati, maskara 2kilo. tak original! ada ke..br bangun tido, lps mandi, hatta gi kedai ujung kampung bersolek bagai baru balik clubbing. peserta rancangn next top model pon tak bersolek sepanjang masa cik kiahh oiiiii…
    bab drama indon jgn cakap ler…pontianak pon cun.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. cik puan says:

    gile kelakar la..sampai skrg aku xleh berhenti gelak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Eyffa says:

    Mmg…pon. Dah naik muak…critanya sama gaklaa…tak reti buat research…mcm2 lg gaya crit tak dcrita. Pgi laa buat i/view…buat based on true story ke….appparaa? Dah 20taon gtu…gtu…gtu…. mniru pulak…..jd rosak yg ditiru, degraded. Buat yg islamik, x research… Ustaz dlm AMD, dok serumah dgn sepupu….ajaran Islam versi mana entah dia dapat ni…Tok Pin agaknya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Angahjane says:

    sarcasm is ok tp bg recommendation gak. kritikan tanpe recommendation itu ibarat ckp kosong jer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. lalalala says:

    tgk mamat ni,trigt lak vid2 nigahiga..
    ade la common die sket..
    tpi, not bad gak la…
    and mmg inilah cite2 typical melayu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. rush says:

    Borrrrinnnng

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. rush says:

    bosang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0