Written by Bella | May 11th, 2016

Kemelut antara Maria Farida dengan pengasas produk kecantikan KR Beauty Care , Karen Rayyan seakan semakin menjadi-jadi.

Beberapa hari lepas, Shazleen Rahman iaitu anak Datuk Rahman ada memuat naik video dimana adiknya Rayyan mengaku ditampar oleh ibu tirinya iaitu Maria Farida. Video itu mencetuskan pelbagai spekulasi dan ada pihak terus mengkritik Maria jahat dan sebagainya.

Berikut adalah video yang dimuat naik oleh Shazleen :-

Tidak mahu dirinya terus dipersalahkan, Maria menerusi akaun Instagramnya turut memuat naik video dimana Rayyan disoal oleh Datuk Rahman bagaimana Maria menjaga anak tirinya selama ini.

Ada satu bahagian didalam video tersebut, Rayyan memberitahu beliau menipu kerana takut ibunya akan memukul beliau.

Kami tidak mahu memberikan sebarang komen mengenai video-video diatas, tetapi kesian juga kepada anak kecil yang tersepit di tengah-tengah kemelut antara dua wanita berkenaan. Ermmh..

67 responses to (VIDEO) Maria Farida Muatnaik Video Anak Tirinya Mengaku Diugut Ibu Sendiri Untuk Burukkannya

  1. fifizafa says:

    penceraian hingga merosak kan anak.
    apa punya ibu bapa tah.
    masing-masing tak nak mengalah sampai anak jadik mangsa.
    semoga anak ini membesar menjadi anak yang mempunyai akhlak yang tinggi

    0

    0
    • ma says:

      shazleen tu anak tiri je. yg rayyan tu, tak sure, anak kandong dato tu, or suami maria faridah. ikut cerita, anak2 tiri dato; ni di support oleh dato’. tapi nampak gaya lebih sudu dari kuah. sepatutnya anak tiri tu, sedar diri. suruhlah bapa kandong support dia org. tapi dia org tu dah besar panjang. mereka sakit hati, mak dia org di cerai. and kahwin dgn MF. mak dia tu karen celup mak salleh . hihi. bila mak dia kena cerai, dah tak mewah lagi lah mcm dulu. tu yg sakit hati.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Patut lah si Shazleen tu sangat kurang ajar bunyi nya. Siap nak tampar dan langgar sampai mati ayah tiri dia tu. Dari segi bahasa nampak sangat kurang ajar.

        0

        0
      • apa saja la maria oiii says:

        u kenal ke Karen? ko nak tahu mewah ke tak mewahnya dia…nampak sangat tak tahu ler tuh…mewah lagi la dia tu drpd datokk tuh…hutang datok tu semua dia tanggung…fikir fikir kan laaa ek

        0

        0
    • itsme says:

      kan. its pathetic bila parents bercerai dan gunakan anak-anak sebagai satu perisai untuk selamatkan maruah masing-masing. Pergaduhan ni akan menyebabkan kesan psikologi terhadap anak tu bila besar.

      Semoga anak tersebut membesar bagaikan juara dalam kehidupan dunia akhirat

      0

      0
    • bbycumil says:

      dlm vid yg MF upload tu nmpk mcm rayyan tu kena paksa ckp mcmtu..mata tu mcm ada org tgh ugut suruh ckp cmtu..kesian bdk tu

      0

      0
    • Anonymous says:

      Laki meria ni muke mcm pelocok jamban pon nak direbuat2.. Bebed pon Dah x naik dah.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Patot la sahjezeley tok sey ko mu meria,mulut manis jubo masey.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    2 old haggard bitches ni kan dua2 boleh go to hell. Aku kesian betol tgk Rayyan ni.. Budak yg tak tau pape. Bila disuruh ckp A, A lah dia… B, B lah dia… yg pasti aku rasa dua2 old bitches ni dera rayyan dan pergunakan innocent kid ni. Eh muka dia cam iras rayqal anak nd pun ada..

    0

    0
  3. lol says:

    nak tengok orang tipu senang je. kalau dia cakap tu tak mata kelain tu tipulah tu

    0

    0
    • Debok says:

      Ye betul tu nampak sgt budak tu takut terpaksa menipu sbb mesti Maria meroyan tu ade sebelah laki tua sambil bg isyarat nak debik nak cubit nak lesing klo x ckp mcm dorg suruh.

      0

      0
    • jid says:

      lagi satu dgr suara dia, kalau agak bergetar sikit tu, menipu lah tu

      0

      0
      • Anonymous says:

        memang betul..takde eye contact..macm terpaksa..kalau betul pun dia ditampar..mungkin utk mengajar anak..munglin cara terlwbih sikit.taklah.sampai berdarah bagai..dulu kecik2 pun kita kena rotan..tak ape2 pun..ini semua MF dgn laki dia tayar haus tu punya plan..

        0

        0
    • Emilya says:

      Ha ah betul tu…satu lagi, budak tu tak senang duduk…macam tak selesa je body language dia. Sebab dia nak ‘over-compensate’ dan sorok dia cakap bohong. Mata budak ni pun asyik pandang ayahnya saja sebelum menjawab – sebab dia takut kalau tersilap jawab. Oh kesian nya tengok budak ni. Macam papan – disorong dan ditarik kedua ibu bapa.

      0

      0
  4. kucing kiut says:

    puhlissss
    cite lain la nara oii
    bosan la

    0

    0
  5. Pedop says:

    Aku lagi percaya yg Maria kertu ni belasah anak tiri dia dr video budak tu di soal bapak dia yg boleh dipanggil atok tu, sebab org tua tu dah mabuk cinta dgn Maria mesti lah suruh buat ape pon buat, tp bila org tua tu dah jemu dgn Maria kertu muka mcm burung unta tu n jumpe pulak awek baru lg muda mudi Maria ank terima nasib yg sama mcm Karan tu..haha..

    0

    0
    • Mat Ronggeng says:

      Aku pulak percaya dgn Maria Farida dari Karen cibai tu. Seriously if you read cronology kisah Maria vs Karen, you will know siapa lebih jalang. Tukar nama Khadijah, ada simpan boyfriend polis masa masih jadi isteri, dah kahwin 2~3 kali semua kejab kejab je. Maria Farida punya silap dia caras orang tua kaya tu…. girl code violation nombor satu…. never ever took yr best friend husband.
      Aku rasa si Karen cibai yg jahat…. bila dia langgar orang tua tu on purpose tu dah tunjukkan hati perut busuk dia.

      0

      0
  6. Pedop says:

    Dah la muka laki tua yg direbut2 ni menggelikan suare pon sumpah menggelikan.. Bluwekkkkkkk

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kan…Klo ade anugerah jantan terGELI mmg sah2 dpt kat laki kerepot ni. Boleh imagine x klo dorg ni kissing atok ni bukak Gigi pelesu perghh licin kot kenyang maria telan taik Gigi yg tsisa digusi Dan bwh2 lidah

      0

      0
  7. ma says:

    anak2 tiri dato ni berlebih pulak. dato ni yg support anak 2 tiri dia. walau tak ada hubungan darah. apesal tak suruh bapa kandong sendiri support dia orang. lepas tu sakit hati bila mak dia org cerai dgn dato ni, or ayah tiri je. tapi anak2 tiri berlagak lebih sudu dari kuah. konon nak maintain status anak dato kut. hi malu lah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      I kenal adik shazleen ni. Rahman ni yang janji nak jaga semua siblings dia termasuk adik2 tiri if semua support Maria and Rahman.

      0

      0
  8. Hani says:

    Korg yg bercerai ni pun..toksah lah gunakan anak demi kepuasan diri masing masing.
    Korg boleh jejaskan emosi anak kecik tahu tak.Dah tua tua tu guna akal sket bila nak buat sesuatu

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Buat apa nak direbut org tua viagra tu, ramai lagi lelaki muda kat luar ni, dah la tua…pangkat Datuk tu pun tipu, rupanya atok aja, Karen pun menipu la selama ni pakai title Datin, kesian tgk manusia ni semua

    0

    0
  10. isabel basha says:

    Pls lah perempuan yg cantik tak semestinya jahat atau meroyan camni. klu tak habis2 di ganggu mestilah bengang gak. definitely there will be an action taken.
    !!sendiri kena ingat!!

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Video yg rahman tu soal anak dia x real langsong nampak mcm budak tu dipaksa je..lg real video yg 1st tu yg rayyan ngadu kat mummy dia tu.. Puih lah ko Maria.. Jahat betul ko ni Maria ko tunggu la balasan Allah nnt.

    0

    0
  12. Melati says:

    Aper bodoh nya Maria ni.. Lantak dia lah , dh tu anak dia .. Bukan anak ko .. Kalau aku anak dia pun sejahat maner ibu ku .. Namun tetap Ibi .. Yg jahat nya ko Maria , dh ler ko rampas situkun tu , ni ko nk rampas plak anak org .. Nemang sampai ke tua lew ko tk dpt anak .. Pasni bila laki ko mati , ko bercakap lew gan Kucing sorang2 Maria ..!!!! ini reality ..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Melati..nak ko mkn ubat ari ya nak..bgus2 dgar pwon ckp mak ney ye..ari ney mak senang dngan ko ckp ko ada la skit mcm org waras ..esok2 x tau lg lah..trus la makan ubat ya nak dngar nasihat mak ney..

      0

      0
  13. husin lempoyang says:

    Bila org perempuan dah hilang kewarasan dan tak reti nak sabar, akan goyang dan hancurlah rumah tangga hatta negara pun.

    Tgk Malaysia skrg, kerana seorang lelaki yg tidak pandai mengawal isterinya, habis 30 JUTA rakyat Malaysia menanggung hutang, ekonomi meleset.

    0

    0
  14. Minami says:

    Muka dia ni mcm Twitty bird lah…huhu

    0

    0
  15. melati says:

    Ingat Maria !!!! lepas ni laki ko mati ,ko bercakap lew gan Kucing sorang2……nk ikut cam Rozita Che Wan jauh lagi sebab dia tak amik laki org & dh ader anak sendiri…..pasni kalau laki ko mati anak ikan yg kaki dadah mungkin nk..!!!…ingat Maria sejahat2 mana ibu kita dia tetap Ibu kita….mungkin budak tu tk matang jew lg…..boleh lew korang Rakam yg bukan2…ko tunggu kalau anak tu dh 19 tahun , aku rasa Mesti ko kena pijak gan anak tu Maria….!!! Bangsat ko MARIA….

    0

    0
    • Fatma says:

      Kenapa ckp bahasa kesat ni,nothing to do with us ok. Jgn sampai hal org lain ktk plk komen2 dgn bahasa kasar terhadap org2 yg kta tak tau kesah sebenarnya,buat dosa2 besar memfitnah plk. Buat bersabar,takyah sibuk2 pasal org lain. Kta bca je cukup la biar Allah yg menentukan. Menyampah…!

      0

      0
      • melati says:

        Haduiiiii..Fatima May 12, 2016 at 7:33 am..ni ruangan Gossip bukan nya ruangan mari mengaji…..kasar ker lembut ker dh dinamakan Gossip !!!..Kalau asyik2 Allah jerrr baik ko mengaji kat surau tu 24 jam jgn amik pusing hal Donia…ko buat lew hal ko dgn Tuhan….ko pandang serong kt saya pun dosa gak….ko anggap mcm lew aku ni tak tahu kisah pastu hentam jew..sama lah ko & Saya 2×5……!!!

        0

        0
  16. Anonymous says:

    Patutnya datuk tu tanyala mama maria ada tampar rayan tak?budak mana pandai menipu.npk mcm dibuat2 aje.dpn datuk blehla tunjuk baik.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    alaa…bese laa…bdk2 dpn bapak msti laa kene ckp ibu tiri baik..sbb sblm tu dh kene warning dgn maria dl…ibu tiri pulak acah2 baik dpn laki…konon2 syg anak tiri..tp blkg laki g bantai anak tu…bnde ni byk terjadi dlm kisah benar masyarakat..nk heran pe bende..

    0

    0
    • aku says:

      ye sama la mcm aku dulu…bapak aku rela mkn lauk basi disebabkan mak tiri aku tak masak, then mak tiri aku boleh senyum gelak2…bodo ya amat….

      0

      0
      • Anonymous says:

        mak tiri kau hidup lagi tak?
        masih bersama dengan bapak kau atau dah bercerai?
        kau dah besar mcm ni, apa kau balas dekat mak tiri kau ni

        0

        0
  18. blind says:

    Sudah2 lah tu MF dengan bekas isteri dato tua kerepot tu.. apalah nak heret anak masuk dalam hal ni.. si tua ni pun satu… cuba kau ingat balik masa kau mula2 nak tackle ex kau dulu.. sebagai lelaki kau kena “kawal” keadaan ni.. anak kau jadi mangsa kau menyedap dengan bini baru… geli aku tengok… dah macam atok..

    0

    0
  19. sje komen says:

    geli aku tgk org tua yg menjadi rebutan tu. mulut pon dah kerepot cm xde gg.hahaha

    0

    0
  20. jangankasihentamsamadia says:

    lantak korang lahh nak buat ape bagai ye !!!!

    0

    0
  21. nadia says:

    Pada seorang ibu anak-anak adalah nyawanya. Sanggup berkorban utk anak-anak. Ibu tiri sanggup kah? Berlakon je tu…

    0

    0
  22. cendawan says:

    Hmmmm..kesian anak2 wehhh

    0

    0
  23. Kotaketir says:

    bodoh bangang babi betol libatkan anak dalam hal korang. anak2 tggjwb ibubapa bukan setakat bagi makan je, tapi untuk bg kasih sayang dan perlindungan. ini x, siap rakam pengakuan budak ni mcm banduan je dibuatnye. sedih okhay! diulangi babi bodoh bangan betollll!

    0

    0
  24. Anonymous says:

    bosan aku tengok manusia tak ada jati diri gn harga diri…buang masa je..

    0

    0
  25. nenek sheme says:

    sudah2 la tu maria…apepon kau buat…mmg kami akan tetap salahkan kau..kau perampas..buang mase je ko plan nk jd sesuci musalmah..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Hmmmm…masing2 nk menang ank y jadi mangsa…MF ni pn satu…x de ke lelaki lain y leh d jadikn suami…kawan baik sndri plk tu..hmmmm…dh le lelaki kerepot ni y d jadikn laki..aku tengok pn x selera…barangmya enth boleh naik enth tidak..mesti dh kecot punya mcm muka dia..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Mgkn dato n maria kne pindah overseas..spy x dikcu oleh jandanya.

    0

    0
  28. anon says:

    dato ni kaya raya weiii sbab tu jadi rebutan…yg kena tinggal tu naik hantu sebab terkilan tak leh goyang kaki dah

    0

    0
  29. loyalmalaysian says:

    masalah ibu bapa tolong jgn dibabit kat anak2…selesaikan sendiri…ini akan menjadikan kanak-kanak terganggu emosinye….sbb tu byk masalah sosial berlaku disebabkan ibu bapa yang tidak prihatin hal sebegini

    0

    0
  30. Mimi says:

    I am more concern with the kids.Terpaksa menghadapi perkara macam ni pula diusia kecil. Tapi yang shazleen tu I tak kesian lah. Dah tua banga 28 pun masih hadap duit bapa ke? Bapa tiri je kot.

    0

    0
  31. Anonymous says:

    dr vid tu, aku rs yg vid ptama yg betul si Rayyan tu cakap yg MF mnampar nya sbb budak cakap lurus bendul dan dia x mcm takut2 spti lam video yg d upload MF tu nampak spti takut2

    0

    0
  32. Think Wisely says:

    Allah murka bagi sesiapa yg menjadi penyebab berlakunya keruntuhan rumahtangga atau penceraian. Wahai Maria Farida walaupun kau berjaya rampas suami org, bahagiakah kau sekarang..? Inikah kehidupan yg diredhai Allah..? Ingat setiap perbuatan yg jahat pasti akan mendapat balasan yg setimpal dari Allah. Kau mungkin berjaya rampas suami org, tapi kebahagian takkan pernah kau kecapi. Tgklah kehidupan kau skrg senantiasa dirundum masalah/nestapa. Muhasabah dirilah bagi wanita wanita yg berniat atau berhajat untuk bersuamikan SUAMI org..! Allah maha Adil..!

    0

    0
  33. Sam says:

    Kesimpulan yang aku boleh buat lepas tengok is… ada kemungkinan budak ni kene belasah by both mak betul and mak tiri……

    0

    0
  34. Linzy Longkang says:

    kecik2 dah pandai menipu kemain budak nih aku lempang kangggg lagi sekali

    0

    0
  35. Pencil says:

    Aduh aku rase nak nanges lahh tengok budak ni tersepit disebabkan orang tua yang bodoh dan kurang matang. Apalah dosa budak ni hisshh aku doakan semoga kau berjaya dunia akhirat dijauhkan dari anasir2 gila meroyan. The truth will prevail. May Allah bless you kid.

    0

    0
  36. Supermama says:

    Subhanallah.
    Sampai begini?
    Buat kedua2 yg bergelar wanita yg gelarkan dirinya mama or ibu or mummy pada rayyan ini, bukan manusia yg judge siapa mama/mummy/ibu yg terbaik dlm mendidik dan membesarkan rayyan, tp dihadapan Allah.
    Xmalu kah kalian memperlakukan anak sebegini rupa? Anak adalah anugerah Allah utk kita didik bentuk dr kecil bukan diperbuat sebaliknya.
    Sy sbgai seorg ibu, rasa sedih lihat keadaan rayyan. Mangsa keadaan.
    Sedarlah kalian. Sy pasti kalau anda betul2 mama/mummy/ ibu rayyan, anda mahukan yg terbaik untuknya bukan?

    So pls stop all these.
    May Allah guide u to HIS path.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    kesian rayyan ni tak pasal2 jadi bahan. kenapa budak di ajar untuk menipu. apa nak jadi lah..

    0

    0
  38. dina says:

    kalau maria dan suami nye baik lah kan… takkan sanggup dia nak guna rayyan mcm tu.. walaupun di pihak yang benar..
    kalau dia betul.. saman jer masuk court…. x perlu nak viralkan video budak ni kena soal bapaknye.

    0

    0
  39. jejai says:

    dato ooo dato bawak2 la solat dato, ajar bini solat gak, kubur dah dekat dato anytime blh mati….malu la kt generasi muda yg baca kes korang ni

    0

    0
  40. goko says:

    kesiannya la ke budak ni…krana ibu bapa ank jadi mngsa…

    0

    0
  41. Mimi Yang Divine says:

    maigadddd…kenapa tergamak gunakan ank ini untuk tujuan jahat masing2?? mak bapak jenis apa ni?? dua2 x layak jadi ibu bapa la cam ni

    0

    0
    • pemantau says:

      Budak tak akan menipu ..nampak sangat anak tu tak selesa di interview oleh suami MF.. nampak perasaan takut di situ.. sekali ditampar, tak mustahil kali kedua.. hope anak2 kecil ni sentiasa dilindungi Allah dan selalu bersama orang2 yang ada jiwa penyayang…

      0

      0
  42. qm says:

    MF kerja asik block and delete komen org je. Pdahal sy cume ckp ” MF spatutnya ajarlah anak tu menghargai ibu kandungnya, dan pihak sana (karen) perlu ajar anak utk hormat ibu tiri” .. tu pon kene delete dan kena block. Nampak sgt MF ni x blh terima teguran. Dah la engkau rampas laki org.. dgn anak2 die pon ko nak kebas. Habis si karen tu dpt ape? Mmg takde hati perut btol. Pastu dlm ig ko siap ckp , sbg ibu tiri, ko tak leh jg budak2 ni lps rahman tu dh takde (meninggal ). Nampak sgt la kan? Eiiii teruk betul ML ni..dlm ig die semua dok puji2 die..

    0

    0
  43. Peah double face says:

    Maria farida masak .. omg …. ha ha agak agak le…. kesian budak tu… mata dia xmenipu…. dia diugut…. mata dia pandang org lain … kesian anak anak jadi mangsa….. kalau aku mak sendiri le …. yg akan jaga baik xkira le mak tu vogeh seksis mcm tu… dah tu le kepada akak akak diluar sana yg kaya raya .. jgn gatai gatai bawa kawan baik u dtg rumah u … menumpang rumah uollsss.. mcm kes ni lah.. last si maria parida… rampas .. wahal laki tu tua nak mampus dah ha ha…harta lettewww

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Tkot herta blh kat bdk2 tu la…nak kikis harta ja ney pompuan ney…cri harta sendri la nak,kebas harta org plk..duduk tau jga body bg cantik perangai ntah pa2..tetipu la org tua tu dngan ko maria..cantik d luar umpama merak tapi d dalam gagak hitam rupanya..

    0

    0
  45. nourish says:

    sebagai seorg ibu yg juga punya anak sebaya rayyan ni, video yg 1st tu real.. yg mari upload tu dia terpaksa ckp n dia sgt kontrol apa diackp seperti ada yg kawal jawapan dia dkt sblh. itu sbb dia asyik pandang2 sblh je, berilah dia pd mummy dia, biar mummy dia jaga.. buruk2 pun mummy dia sendiri.

    0

    0