Written by AbangNara | March 15th, 2011

Tak nak cakap banyak, korang tengok ajerlah video dan gambar-gambar Tsunami Jepun ini. Hebat sungguh kuasa-Nya. Tak perlu nuklear, tak perlu senjata, tak perlu peluru berpandu. Hantar air je.

1. Video rumah dihancurkan Tsunami Jepun

2. Video tsunami dari helikopter

3. Video Tsunami mula merempuh Japan

Untuk gambar sila baca entri ini sepenuhnya. Lagi gambar boleh dilihat di Facebook Dave Chen.


tsunami injapan

tsunami injapan

tsunami injapan

tsunami injapan

tsunami injapan

tsunami injapan

tsunami injapan

tsunami injapan

tsunami injapan

tsunami injapan

tsunami injapan

tsunami injapan

tsunami injapan

tsunami injapan

Yang Ini Pun Best Jugak:-

    PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

    109 responses to Video & Gambar Tsunami Jepun, Pray For Japan!!!

    1. Paan Jr says:

      semoga dorang selamat +.+

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 3
      • janet says:

        insaf ble tgk ni.peringatan utk aku jgn jd alpa

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 4
        • Blog Sensasi says:

          memang hebat kekuasaan Allah dan kami bersimpati denga apa yg dialami oleh rakyat Jepun.

          Tapi yg sensasi tetap sensasi
          ini sensasinya ‘Rosmah Patut Minta Maaf Beri Kenyataan Dangkal Isu Tsunami Jepun’ hanya di Blog Sensasi

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 5
          • Aina says:

            dah banyak kali saya baca ramai yg rasa insaf dan takut dgn kejadian ini.. tapi dlm masa yg sama, tetap gigih mengutuk, memaki, mencaci artis.. bukan di sini saja, malah di blog2 hiburan lain juga.. insaf kah itu??
            nak baca gosip boleh, nak tegur boleh.. tp jgn tegur dgn cara kasar spt memaki, mencerca.. memfitnah perkara yg kita sendiri x tau.. tgk lah lepas ni kalau abg nara letak entry baru, pasti ada kata2 kesat.. ni hanya pandangan saya..

            Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 4
          • mynama says:

            Allahu Akbar..

            Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
        • janatrafik says:

          betul…insaf plak aku tgok…

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
          • Lipstick Hijau says:

            setiap kejadian pasti ada hikmahnya……..

            Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
          • cik nurul says:

            1. Gempa bumi
            2. Tsunami
            3. Letupan kat Nuclear reactor
            4. Ada jugak gunung berapi meletup
            5. 70% kemungkinan berlaku lagi gempa bumi kat tempat yang sama…

            Ya Allah, aku bersyukur dilahirkan dan membesar dibumi bertuah Malysia ini..

            Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 8
          • rei says:

            berdoalah supaya kita tak mengalami nasib yang sama.nowadays,anything is possible kan?semoga kita menjaga tatasusila kita sebagai hamba Allah.Wallahualam

            Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
          • epit says:

            cik nurul, jepun tu pon milik Allah, x yah la cakap kat malaysia ni slamat.. kalu tuhan nak jadikan bencana kat bumi ni kat mana2 je… tepuk dada tanya iman.

            Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • len says:

          sape la jadi tukang dslike ni agaknyer ea?ko ni mmg hati kering ea?bawak2 la bertaubat!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 13
          • bb says:

            Rasulullah s.a.w bersabda: “Apabila berlaku 15 perkara itu, tunggulah datangnya malapetaka berupa taufan merah (kebakaran), tenggelamnya bumi dan apa yang di atasnya ke dalam bumi (gempa bumi dan tanah runtuh) dan perubahan atau penjelmaan daripada satu bentuk kepada bentuk yang lain” (Riwayat Tirmizi, 2136)

            Allah berfirman yang bermaksud: “Timbul pelbagai kerosakan dan bala bencana di darat dan di laut dengan sebab apa yang dilakukan tangan manusia; (timbulnya yang demikian) kerana Allah mahu rasakan mereka sebahagian daripada balasan perbuatan buruk yang mereka lakukan, supaya mereka kembali insaf dan bertaubat.” (Ar-Rum: 41).

            15 perkara penyebab datang bala Allah“Daripada Ali bin Abi Tholib R.A. Rasulaullah SAW bersabda: Apabila umatku telah membuat lima belas perkara maka bala pasti akan turun ke atas mereka:

            1-Apabila harta negara beredar pada orang-orang tertentu sahaja,

            2-Apabila amanah dijadikan sebagai satu sumber keuntungan

            3-Apabila zakat dijadikan hutang,

            4-Apabila suami memperturutkan segala kehendak isteri,

            5-Apabila anak derhaka kepada ibunya,

            6-Apabila anak-anak hanya mendengar cakap kawan-kawannya,

            7-Apabila anak-anak menjauhkan diri daripada bapanya,

            8-Apabila suara ditinggikan di dalam masjid,

            9-Apabila orang yang menjadi ketua bagi sesuatu kaum adalah orang yang paling hina di kalangan mereka,

            10-Apabila seseorang dimuliakan kerana ditakuti kejahatannya,

            11-Apabila arak sudah diminum di serata tempat,

            12-Apabila kain sutera banyak dipakai oleh kaum lelaki,

            13-Apabila artis disanjung dan dimuliakan,

            14-Apabila muzik banyak dimainkan orang dan

            15-Apabila generasi akhir umat melaknat dan menyalahkan generasi para sahabat” .

            Hadis diriwayatkan oleh Tarmizi.

            kesian sgt tgok video ni…huhuhuh…=(( Innalillahi Wainna Ilaihi Roji’un..

            Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 96 Thumb down 3
          • atie says:

            dunia hr ini semakin hampir kepada penghujungnya… semakin dekat kita dgn hari akhir y dipanggil hari khiamat. tanda2 semakin hampirnya hari itu semakin jelas….

            sama2 lah kita jgn terus berdoa..

            Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
          • guli pecah says:

            bb.. terima kasih atas share 15 pkra diatas.. buat peringatan kita semua…sye nak tye satu boleh?
            no. 12..kenapa lelaki tak leh pakai sutera???jgn marh tye je…btw sma kita doakan utk org jepun..AMEN.

            Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
          • bb says:

            guli pecah.

            3) “Ali r.a berkata : “ Saya telah melihat Rasul memegang sutera di tangan kanan dan emas di tangan kirinya lalu bersabda: “Kedua barang ini haram terhadap lelaki dari golongan umatku.” (Abu Daud dari Ali r.a.)

            4) “Abu Musa Al-Asy’ary r.a. berkata, Rasul Bersabda: “ Telah diharamkan memakai sutera dan emas pada org lelaki dari umatku dan dihalalkan bagi wanita mereka.” (Turmizi dari Abu Musa)

            7) “ Dari Abu Umamah r.a., bahawa ia pernah mendengar Nabi s.a.w. bersabda: Sesiapa yg beriman pada Allah dan hari akhirat maka janganlah ia memakai sutera dan emas.” (Imam Ahmad, hadith Hasan)

            dn bnyk lg hadis yg menerangkan haram memakai sutera.sila rujuk kepada alim ulama utk mengelakkan kekeliruan.

            Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
          • conan says:

            aku tabik spring kat ko bb.macam ustazah tapi bukak gak blog ni ye?

            Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 6
          • zai says:

            hati kering betul ngko ni conan.skurang2 nya ade org mengingatkn kite tak kire blog mane pun.hmpir sume like, org hati kering mcm ko jer kot yg dslike.akal tara pakai

            Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
          • norin says:

            tu la psl.bb hanya share bnda yg baik ngan kita.guli pecah yg tanya, so kenalah jawab.yg ko dengki kenape?anyway, than bb 4 share.=)

            Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • luthfie says:

        I hope so abe. Kesian depa

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
      • faera260708 says:

        kun faya kun.. jika Allah kata ‘jadilah’.. maka jadilah ia..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 3
      • Insyaallah, kita doakan :)

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
      • mitcie says:

        kcian sngguh dia orang tue..smoga tsunami di sana cpat reda,,n smoga diaorg slamt…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    2. umie says:

      masyallah…kuasa tuhan….sekelip mata je…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
    3. bla bla says:

      subhanallah…hanya Allah tempat berlindung

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 3
    4. spekhitam says:

      umat islam should hayati dengan penuh rasa insaf.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
    5. noname says:

      subhanallah…. hebatnya kuasa ALLAH

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 3
    6. blacktie says:

      subhanallah.. dalam masa beberapa minit musnah semuanya..

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
    7. Eyefinity says:

      Allah memberi peringatan dengan kedatangan Makhluk yang melata di muka bumi…tapi kita disini masih sibuk dengan hiburan sehinggalah bila musibah menakutkan melanda..baru kita menangis tanpa airmata…kuasa Allah menakjubkan…doa yg terbaik untuk mereka terutama untuk saudara seIslam kita…Amin

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 2
    8. cik wiwin says:

      ?”Sesungguhnya keadaan-Nya apabila Dia mengkehendaki sesuatu hanyalah berkata kepadanya: ‘Jadilah!’ maka terjadilah ia” {surah Yasin ayat 82}

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
    9. lala says:

      allah hanya hantar air je….semua taman buatan manusia musnah…….

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
    10. intanberlian says:

      Tu la kuasa Allah, maju macam mana pun kalau Allah kata jadi maka jadilah ia. kita semua patut jadikan iktibar dan pengajaran. jgn setakat mengata ini lah balasan peral habour la.. balasan itulah ini lah. tapi jadikan pengajaran.. dekat Malaysia tu makin berleluasa kes bapa rogol anakla. abg rogol adikla.. kes bunuh lagi, maksiat berleluasa dan macam-macam kes. cuba-cubalah sedar. cubalah muhasabah diri. macam mana kalau bencana menimpa. sempat ke kita bertaubat.. Allah turunkan bencana sbg tanda. sebagai amaran.. kita yang selamat kena muhasabah balik diri.. syukur sbb ALLAH masih beri peluang utk bertaubat dan diberi pengampunan.

      Nauzubillahiminzalik…

      sedarlah sebelum terlambat.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 3
    11. Kebesaran Allah… tak terjangkau fikiran kita. Semoge kite seme byk2 bermuhasabah diri. Kite hidup ni bukan selalunya indah, jgn leka dgn kesenangan. Ingatlah mereka yg serba kekurangan dan ditimpa musibah…

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
    12. mai says:

      bila tnguk tsunami d jpun mca dunia mau kiamat pla. subahanallah..MAHA SUCI ALLAH. Begitulah jika Allah mengkehendaki sesuatu

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
      • Kasih says:

        Allah Maha Kuasa mencipta segala di muka bumi dan jg di langit.. hanya Allah yg Maha Berkuasa… Maha Suci Allah…

        Kun Faya Kun, bila Allah kata jadilah, maka jadi lah ia… tanda2 kiamat makin dekat… terasa kita sbg hamba Nya tersgt2 kerdil disisi Mu….

        Ya Allah Ya Tuhanku, pd Mu kami memohon perlindungan dan selamatkan lah kami semua dari bencana dan malapetaka yg telah Engkau jd kan…. Amin…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    13. hamba abdi says:

      qur’an dan hadis sbg panduan hidup.usah kejar sangat dunia kekayaan.kerasuahan kesombongan kebiadaban. kita ni hamba yg tersangat lemah dcc kuasa maha besar.pada pada lah.akhirat nak juga bekalan.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
      • hamba Allah says:

        betul tu…1 kali meninggalkan solat dgn sengaja, 80 thn di neraka… 1 hari di neraka ibarat 1000 tahun dunia….so, kalau 80 thn neraka?? agak2 berapa tahun dunia?? tu kalau sekali tgl solat….kalau bekali2? campur plak maksiat lain lg… =(

        berbaloikah kerana dunia sementara ni, musnah masa hadapan akhirat kita?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 3
    14. Gorgon says:

      Pray For Japan!

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    15. pening says:

      SubahanAllah..dlm sekelip mata semua punah…Ya Allah betapa Besar KuasaMu…..terasa diri ni benar2 kerdil dididiMu….

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
    16. red Onion says:

      sedihnya tgk..xtau lah klu jd kt tpt sendri..x sggup rsanya nk bygkan isk isk..semoga Allah melindungi kta smua..:(

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
    17. Zee says:

      ni lah yang Allah nak tunjukkan tatkala manusia sibuk nak buat movie pasal bencana alam , akhirnyaa Allah tunjukkan yang sebenar-benarnyaa .

      masyaAllah ~

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
    18. Larahati says:

      SUBAHANALLAH maha suci Allah yg mnjdikn alam semesta ni…maka dia jua boleh membinasakn nya hata dgn seklip mata jua..
      Masya Allah kuasa yg maha Esa ni amat hebat tiada tandingan nya

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
    19. ctz says:

      Takutnya….aku lebih takut azab Allah…kadang-kadang allah nak tunjuk sikit je…bukan untuk siapa…hanya untuk orang yang mahu berfikir…renung-renungkan

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
      • len says:

        insyaallah..smenjak banyak menonton video tsunami…mnjadikan aku seorang yg tdk tggl solat walau satu waktu…Ya Allah…jadikanlah aku seorang yg x meninggalkn solat..syukur kerana Engkau telah memberi peringatan…

        Terbayang2 klu lah tsunami jadi kat msia dlm kite tak mengikut perintahNya…Nauzubillahi Minzalik..=(

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 5
    20. Mr Acai says:

      Allahuakbar.. Kuasa Allah Amat Kuat

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
    21. gegeh says:

      banyak org kita tersilap sebut.. SUBHANALLAH disebut apabila melihat sesuatu yg indah…apakah kesengsaraan or lain yg kita tgk dalam video nih sesuatu keindahan????
      bencana sebegini perlulah disebut INNALILLAH ataupun MASHAALLAH

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
      • iynies says:

        SUBHANALLAH maksud literalnya adalah “Maha Suci Allah”. Jika dikaji dari sudut bahasa, kalimah “Subhaana” adalah membawa maksud tanzeeh, yakni penyucian dan pembersihan dari segala kekurangan dan kelemahan..
        sumber daripada: http://halaqah.net/v10/index.php?topic=1267.0

        rase tak salah menggunakan SUBHANALLAH.. kite menginsafi diri tentang kekurangan dan kelemahan kita sebagai hamba.. saya pun masih belajar.. kalo salah pendapat saya.. tolong betulkan.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
      • nurul says:

        mashaAllah utk perkara2 yg baik2 & indah..itupun ramai juga yg slalu salah guna

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    22. r@tu ulAr........ says:

      HARAP JGN INSAF BILA TSUNAMI @ ADA BENCANA SHJ..
      KEINSAFAN BHW KITA MAKHLUK LEMAH & MENGAKUI KUASA ALLAH SWT HENDAKLAH SENTIASA..AMIN..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
    23. Segera says:

      Semoga rakyat Jepun termasuk rakyat Malaysia yang ada di Jepun kuat semangat. Moga team SMART dari Malaysia dapat memberikan bantuan yang terbaik untuk mangsa bencana.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    24. Puteri Bunian says:

      A nuclear power plant in Fukumi,Japan exploded at 4.30am today…if it rains tomorrow or later, don’t go outside. If you are outside, be sure that byou have rain protectors. its acid rain. dont let it touch you. you may burn your skin, lose your hair or have cancer.

      Just wanna to share to all of you……
      stay remind!!
      May every single things that we have done fully preserve by Allah swt…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
      • ermmm says:

        u seriously believe dis rumours??
        nuclear has nothing to do with acid rain, ok? and the radiation of the exposed radioactive is in minimun area, dat is, not gonna reach here in malaysia…tolong la sikit, japan tu bukan dekat dgn kita mcm spore… jgn jadi bodoh dan sebarkan rumors mcmni..fikir dulu lah…
        im working in a power plant produce oil & gas, i know the science.

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
        • Puteri Bunian the Series says:

          Sorry ermmm, i juz wanna share the information instead of spread the rumors…if there nothing to do with that, juz ignore it k dear….but, prevention is better than cure…:)

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
      • boboiBOY says:

        yep..not gonna reach here…the moment la..tapi tak tau la kalo reactor 5 plak meletup..atau reactor2 lain yg sewaktu dgnnye meletup..mungkin jadi mcm chernobyl….doa2kan tak la..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    25. Segera says:

      Gambar sayu baby selamat bencana tsunami sini

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    26. gyulee gyuri says:

      SUBHANALLAH…..insaflah wahai manusia…nak nangis aku tgk vidoe first sekali…org pakai baju hitam tu sempat lari ke tak pun tak tau..apa nasib dia…takkan org yg rakam vidoe tu tak bgtau org kat bawah..tsunami dh dekat baru dorang lari…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
      • wartawan tempelan says:

        tu la…aku pun sedih tgk…mcm tipis je peluang dia kan…

        menurut news, video tu dirakam oleh someone yg mmg tgl kat apartment tu…diorg dah dpt amaran tsunami, sume pun lari, tp ombak tu laju sgt…sekelip mata je sapu semua…x sempat

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
        • gyulee gyuri says:

          yalah..kalau dh dpt amaran kenapa dorang duk bawah tu lagi…takkan tak dengar bunyi air kuat nak dtg…sepatutnya org kat atas tu jerit la bgtau tsunami dh dtg…bila air dh dekat org tu trus tak tunjuk apa jadi…eh..negara mana ek wat filem THE DAY AFTER TOMORROW yang dulu tu pasal tsunami la kan..?

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
          • gyulee gyuri says:

            cmni pun ada org dislike..tak hati ke org yg dislike ni ek..?takdak otak kot….mmg xde perasaan…bodoh..

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
      • Nanako says:

        ombak tsunami masa tu dalam 1000km/j..mmg x sempat nak buat apa2..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    27. sehebat mana pun ciptaan teknologi orang jepun, hebat lagi kuasa Allah SWT

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
    28. ayam says:

      Ya Allah , selamatkanlah saudara islam , rakyat malaysia dan jepun disana !tabahkanlah hati mereka untuk melalui ujianMu ini , amin

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
    29. mmmmm says:

      semoge rkyt jepun dn malaysia sentiase dlm keadaan selamat…………amin

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    30. juice says:

      menitis airmata bile tgk video ni…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
    31. otak says:

      *aduhai takutt sy ada bnyak dosa…
      *insaf2
      *syukur azwan ali tak memaki hamun di sini dia mmg insan biasa.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    32. ally_fern says:

      subhanallah..allahhuakbar..besarnya kuasaMu ya Allah..xada kata yang mampu aku lafazkan melainkan kata2 memuji kebesaranMu..teringat cerita ustaz wan sohor bani leman..Allah akan menurunkan bala berbentuk kejadian alam sekiranya Allah mengkehendakinya..sesungguhnya doa mengiringi mereka yang disana..harap tabah..sabar menempuh dugaan..ini hanya peringatan kecil mungkin untuk kita tersedar dari mengejar kemewahan dunia..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    33. hurm.... says:

      Astaghfirullahal’azim…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    34. kaki_g0ssip! says:

      SEMLM DH TGK KT TV3.. MMG SEDIH.. AKU TGK RUMAH2 & KETE2 DIORG IBARAT MCM LEGO YG MAINAN 2.. JAP JE MUSNAH! AKU SEDIH WEI :(

      LAU LA COMP AKU ADE WT VOLUNTEER SAPE NK G JEPUN UTK TLG DIORG, AKULA ORG PERTAMA YG NK G.. AKU NK TLG DIORG!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    35. sedih tngok keadaan diorang wlaupun lain agama dan bangsa..jadi kan ikhtibar untuk kta yang sedang bersenang lenang..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    36. boboiBOY says:

      Semoga kite takkan alami bencana2 camni…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    37. BumbleBee says:

      subhanallah… apepun yg berlaku, kter harus contohi semangat org2 jepun….biler reporter tanya pasal rumah diorg yg telah ranap…dengan tenang mereka ckp “mari sama-sama bina semula” ….

      p/s: semoga kter semua terpelihara dr segala bencana dan musibah…amin~

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
    38. boboiBOY says:

      aku percaya Jepun akan bangkit degan cepat..mcm diorang bangkit lepas bom atom kat hiroshima n nagasaki dulu..dari zero sampai jadi negara maju..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    39. Cun says:

      Ya Allah ya tuhan ku sesungguhnya aku hamba MU yang kerdil, daku tahu setiap yang buruk dan baik di tangan MU, maka dikau sentiasa lah payungi daku agar aku terus dekat pada jalanMu, bimbinglah daku dalam cahaya MU janganlah biarakan aku terus kufur atas nikmat sementara yang dikau kurniakan buatku. Ya Allah jadikan daku hamba yang sentiasa mengingatiMU setiap detik agar tika tiba detik ku walau dalam apa jua keadaan mendapat redha Mu..Ya Allah lindungilah semua kaum islam didunia ini, Kami tidak mampu menolak akan kemungkinan yang bakal berlaku kerana Dikau Maha Besar, Ya Allah ………..

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
    40. wildCherry7 says:

      Subhanallah..semoga menjadi iktibar untuk semua..Ya Allah..lindungilah semua umat Islam diseluruh dunia..Amin..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    41. mama_nurin says:

      dalam byk2 video yg sy tgk, x de 1 pon video yg ada org hanyut dibawak arus or video mayat2 manusia. x mcm tsunami di Indonesia dulu. Adakah kerajaan Jepun sekat2 benda mcmni dari tatpan umum? Apapon semoga org2 dijepun tabah & sabar menghadapi segala malapetaka.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
      • BumbleBee says:

        diorg dh well prepared and well trained utk menghadapi bencana2 alam especially tsunami…x mcm kt acheh. Namun ape yg berlaku…dh menjadi ketentuan dan ketetapan-Nya

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • boboiBOY says:

        ade jer video tunjuk org hanyut2 kat aljzeera..tapi sorang dua jer..yg len suma dah lari..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    42. cik Azlin says:

      mari sama2 amek iktibar,tp aku tension tul, you tube ni slow giles, loading2…nak upgrade pa bende lg tak tau..ish tak baik plak. ngutuk kan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
    43. snk says:

      ALLAHUAKBAR!
      Besarnya ujian MU, Ya Allah.
      Besarnya kuasa MU, Ya Allah.

      Ya Allah.. dilindungi kami dari bencana dan musibah.

      Semoga mereka tabah dan sabar menghadapi ujian ini.

      Amin.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
    44. jabun hensem says:

      sedey dan dasattt

      sedey..aq pernah menjejak kaki d bumi jepun
      mr hiroshimi kwn aq agaknya hidup lagi x….

      smoga allah slamatkn mereka..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    45. nama saya says:

      allahuakbar.

      sekejap saja musnah. macam manalah hari kiamat nanti.

      ya allah pancarkanlah kami dengan sinar iman. ya allah, semoga selepas kejadian ni ramai hamba2-Mu mendapat hidayah, amin allahuamma amin.

      tiada kekuatan selain Allah.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
    46. fyza amil says:

      semoga menjadi ikhtibar kpd kita semua.. Allahuakhbar…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    47. suzi says:

      subhanallah….x mampu nak kata apa2…semoga mereka2 kat jepun tabah hadapi dugaan…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    48. Aida Azryn says:

      Tabah je la,hape yang berlaku.kena terima je la ia sebagai satu ujian.,, tak boleh nak kata pape la. Dah benda nak jadi kan?hmm

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    49. aidahsm says:

      SUBHANALLAH…setinggi mana pun kuasa teknologi di sesebuah negara di dunia ni..takkan boleh lawan kuasa dari Allah swt..sekelip mata semuanya hancur..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    50. guli pecah says:

      truma bla tgok vedio ni..tak terucap dgn kata2..Let’s pray for Japan my frenz…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    51. Wak Kertopo says:

      Tsunami Jepun tempohari tu sedang mencari pelakon lucah ganas yang sedang menjalani pengambaran babak diperkosa 3 lelaki – Maria Ozawa. Tetapi malangnya – beliau dipanjangkan umur, terselamat dai bencana supaya filem lucah terkininya dapat diedarkan.

      Semakin banyaklah kes2 rogol akan berlaku nanti jika filem lucahnya itu terlepas ke Malaysia nanti. Bahaya!

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
    52. miesya says:

      Tuhan maha Esa….Jauhi lah malaysia ni dr ancaman sebegitu dasyat ini…tpi xmustahil kalu ramai org islam yg mnyekutukan tuhan yg 1…..terjadilah sebegini/

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        mudah2an tidak akan terjadi malapetaka kt negeri kite ye miesha…..minah jambu belom kawin lagi tol tk miesha….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
    53. ina says:

      cuba kita imbas kembali sejarah dulu2… apa jepon telah buat pada bangsa dan tanahair kita… pada datuk moyang kita… betapa seksa dan azab pada zaman penjajahan jepon… kita renung2kan.. setiap perbuatan ada balasan… sesungguhyer allah maha kuasa… subhanallah… allahuakbar!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    54. mama says:

      Subhanallah..takut tgk…Ya Allah…semoga umat Islam ambik iktibar la dgn kejadian ni..takut, sedih semua ada..Hebatnya Kuasa Allah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    55. lolyat gang says:

      aku menangis tgk negara jepun yg aku cintai jadi camtu
      i cry and pray for japan

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    56. mysara says:

      Sangat gerun..Na’uzubillah..Mintak dijauhkan malapetaka dr bumi Malaysia..Amin..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    57. Nur Iman says:

      SubhanAllah……Ingatlah kita sebagai hamba disisinya akan kesana.. cuma kaedah nya saja yang berlainan. Betul , apa yang berlaku itu ada hikmahnya…. mereka yang mengalami atau tahu saat kematian sempat bertaubat dan memohon ampun sebanyak banyak nya berbanding kita yang sentisa alpa dan berbangga dengan kerenah duniawi. Manakala kita yang masih hidup ini pula boleh mengambil iktibar dan sentiasa mengingatinya serta menambahkan lagi keimanan. Ingatlah maut akan menjemput kita untuk menjadi warga akhirat yang kekal abadi..

      marilah kita berdoa agar roh mereka (muslim) yang terkorban dalam kejadian itu di pelihara Allah swt. Amin.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    58. matchstick says:

      org apa la yg dislike bila org lain tulis Allahu Akbar, puji kebesaran Allah.. Islam ke x..kapir kot

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • ibo says:

        sah2 kapir la tu..astaghfirullahal’azim

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • gyulee gyuri says:

          haaa..betul2…aku baru nak komen org yg dislike cmtu dia mmg org kapir la tu…xde otak la dia kalau org islam….bongok..~!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    59. akulahpompuanittew says:

      Na’uzubillahhiminzaalik….!:-(

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    60. chintaaa says:

      aku pon rase yg dislike tu kapir..org dok kongsi kesedihan trharu sume bley dia dislike..kna kt dia nnti baru tau nsib ko..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    61. fateeyn says:

      rasa kasihan bile melihat kejadian sebegini menimpa rakyat2 jepun yg tidak bersalah…dlm mase yg sama rase sepatutnya pd mereka@ yg berkenaan ditimpa musibah yg begini…setimpal musibah yg diberi oleh ALLAH S,W.T pd mereka@ yg berkenaan..bukan semua yeee…bukan ape,slepas melihat kekejaman org jepun membunuh dolphin dgn kejam,langsung dh xrse kasihan…klu anda semua nk tgok klik di dini http://www.facebook.com/video/video.php?v=197633213591554#!/video/video.php?v=197633213591554
      kenapalah buat kerja sebegini,insaflah….haiwan pun perlukan kehidupan mereka..sebak didada melihat haiwan yg penyayang ini dibunuh dgn kejam..kalu shark tue sy boleh sabar lg…mashaALLAH….sesungguhnya ALLAH maha berkuasa dn mengetahui segala2nya….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • fateeyn says:

        sy ingin memohon maaf terlebih dahulu jika tersalah kata…sbb selepas melihat video yg dolphin tue…sebak sgt….mmg takut dgn kebesaran NYA yg memberi musibah spt ape yg terjadi di jepun…..sesungguhnya ALLAH itu maha berkuasa dn mengetahui…..
        nauzubillah……..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    62. ringgo says:

      pembalasan atas apa yg telah dilakukan sebelum ini

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    63. intan safinaz says:

      sem0ga koRaNg sElam@T….orang di malaysia ny simpati kat korang….dan orang malaysia baik kali untuk membantu korang di sana…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0