Written by AbangNara | November 25th, 2013

Abang Nara sudah mula terasa kemeriahan majlis perkahwinan Rozita Che Wan dan Zain Saidin apabila menonton video Save The Date bakal pengantin baru ini. Menggunakan lagu tema “A Thousand Years” nyanyian Christina Perri, terserlah betapa romantik dan utuhnya percintaa mereka berdua. Jiwang!!!

save the date che ta

Jangan korang pulak yang feeling lebih-lebih sudah la. Sila tonton videonya di bawah:-

Terbaik kan? Tak sabar rasanya nak menunggu tarikh 11.12.13 kelak. Pasti waz ke da baz punya. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit info Astro Awani.

save the date che ta
save the date che ta
save the date che ta
save the date che ta
save the date che ta
save the date che ta

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

96 responses to (VIDEO & GAMBAR) Save The Date, Rozita Che Wan & Zain Saidin, 11.12.13

  1. bicara duka says:

    malas nk komen………

    0

    0
    • papan says:

      ingat che ta..ingat sakan..

      0

      0
      • Anonymous says:

        tak rugi la menjanda lama2 kan..
        bahaya majlis kawin taja2 ni.. risau jd mcm majlis ezlin dan memey yg ditaja oleh rafflesia tu.. disaster…

        0

        0
        • kek strawberry says:

          semoga bahagia jelah, stop dulu pegang2..pegang2 itu haram, tunggu lepas kawin ok

          0

          0
        • Haikal says:

          amboi…kalah anak dara 18 tahun…apa2 pun selamat bahagia till jannah lah che ta, aku nanti kalau kawin nak cari pompuan muda.. sebab senang skit nak buat aktiviti apa2 dia boleh join, tak cepat letih

          0

          0
        • Anonymous says:

          ape pun aku respek che ta sbb tak kacau laki org wlaupun body dia mmg boleh kaut dato’ – dato’…kerabat2..
          janji tak rampas hak org.. so lantak dia la nak buat majlis camne pun sbb takde hati wanita yg akan terluka…
          tak mcm si konah sendu ayam tu

          0

          0
        • Didi says:

          Amboi mention dato datin. Nak bagitahu lah tu kahwinnya tu dato datin je layak datang. Mcm tak boleh kata “para hadirin yg dijemput” org tak terasa pun kalau kau maksudkan para hadirin tu hanya untuk sesetengah pihak. Tk kempunan pun :)

          0

          0
        • Wawa Zainal says:

          saya rasa geli2 menonton video ni..

          0

          0
        • one directiong says:

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          macam bodoh je, macam binawe je..

          0

          0
        • n says:

          i know this is your wedding day..tapi kami sebagai org sekeliling kamu dah naik menyampah..dgn sikap menunjuk2 kamu berdua..vid lah,pre wedding la..dgn baju ketat Makcik Ta.. tak padan dgn umur..tak malu ke dgn anak2?

          0

          0
        • K.A.A says:

          pemandangan cantik…

          0

          0
      • ayraa says:

        umo che ta ni bp sebenarnya?? ade tulis 39, ade tulis 41, ade tulis 42.. mana satu yg btul ni??

        0

        0
    • mayo says:

      kelassss video tuh..i like!! pada org yg kutuk2 tu,sedar la diri tu sket da perfect sgt ke sampai nak mengutuk che ta ngan zain?? xkisah la che ta tu tua ke muda,dah tu jodoh dia.korang yg mengata tu dapat ape?? hahaha

      0

      0
    • Che ta wanita hot says:

      tak yah komen..

      tengok dari jauh je majlis kami yang gilang gemilang..
      weeding of the year la katekan… ingat 11.12.13..

      0

      0
    • Che Ta sangap says:

      perwatakan Che Ta masa di interview dalam rancangan gala tv tu mcm x berapa betul jer..semua soalan dia nak jawap…nampak sgt mcm queen control..apa da gersang sangat ke dpt pucuk muda…relax2 la..terserlah ketuaan Che Ta dgn tambahan kedut2 di leher tu..

      0

      0
    • Abby adabi says:

      Alhamdulillah akhirnya mereka bakal berkahwin jua..Moga dipermudahkan segala urusan yang wajib itu..Keberkatan dalam pernikahan itu lebih utama dari kemewahan dalam pernikahan itu..

      Aurat Isteri dijaga, Akhirat Suami Terpelihara, Rumah tangga bahagia..

      0

      0
    • SUAMI2 MAKAN HATI says:

      UNTUNG LAH KO ZAIN!! KO DH MUSNAH KAN IMPIAN TERLARANG SUAMI2 ORG DI LUAR YG SELALU BERANGAN2 TIDO SEBELAH ROZITA SETIAP MALAM. ROZITA TU LAH SUAMI2 BAYANG2 BILA BERSAMA ISTERI MASING2..TUTUP MATA DAN BAYANG2KAN SBB ISTERI JAUH BEZA LAH DGN STANDARD ROZITA..JANJI SETTLE TANGGUNGJWAB SEBAGAI SUAMI..KANG KENA TUDUH TAK BAGI NAFKAH BATIN LAK! ANAK2 DARA PN TAK TERSAING DGN ROZITA NI APATAH LAGI ISTERI2 SEBAYA DGN DIA. DADA JE DH MENANG!! KALAULAH KAUM ISTERI2 PANDAI BERGAYA MCM ROZITA TAK LAH BUAT DOSA BAYANG2 ORG LAIN…

      0

      0
      • habbatussauda says:

        Majoriti Ulama’ berpendapat adalah HARAM apabila suami membayangkan berjimak dengan wanita lain ketika dia berjimak dengan isterinya..ini dinamakan permulaan zina @ bibit2 zina (Muqaddimat Zina).

        0

        0
      • Abby adabi says:

        @SUAMI2 MAKAN HATI

        “kerana mata itu berzina, dan zinanya adalah pandangan yang haram, dan minda juga berzina dan zinanya adalah membayangkan yang diharamkan”

        JELAS MENUNJUKKAN HARAM MEMBAYANGKAN WANITA LAIN KETIKA SUAMI BERSETUBUH DGN ISTERI, BEGITU JUGA SEBALIKNYA..

        BERTAUBATLAH WAHAI @SUAMI2 MAKAN HATI..MOHON AMPUN PD ALLAH..PINTU TAUBAT MASIH TERBUKA BUAT ANDA..

        0

        0
    • Jaja says:

      Bekas suami Che Ta bayar murah dapat anak dara.. Zain bayar mahal dapat janda..Pity to him..

      0

      0
      • Positive Je says:

        apalah kau jaja cakap cam takde akal :-

        1. Kalau MAK kau janda maknanya MAK KAU murah la ya
        2. Kalau Janda ni murah kenapa Nabi Muhammad SAW kawin dengan janda janda?

        Kalau satu hari nanti KAU kena cerai jadi JANDA mesti kau janda paling takde harga ..tak gitu?

        0

        0
        • Abby adabi says:

          @Positive je

          Maksud si jaja tu perbezaan hantaran atau mas kahwin murah n mahal antara bekas suami che ta dulu n zain sardin skg..Mana ad dia hina JANDA MURAH..

          Kau yg tak fhm komen die..bace elok2 n faham btl2..

          0

          0
        • Jaja says:

          @Positive Je

          Betul cakap Abby Abadi tu.. Yang saya maksudkan wang hantaran. Bukannya saya menghina JANDA-JANDA di luar sana. Harap anda memahami maksud yang saya ingin sampaikan..

          0

          0
    • Abby adabi says:

      BALASAN WANITA TIDAK MENUTUP AURAT

      @ROCHE’TA CHE ONE

      Sehelai rambut wanita yang dilihat oleh lelaki bukan mahram dengan sengaja ,balasannya 70,000 tahun dalam neraka.

      1 hari akhirat = 1000 tahun di dunia.

      Balasan wanita yang membuka rambut kepalanya selain suaminya, akan digantung dengan rambutnya di atas api neraka sehingga menggelegak otaknya, berterusan selama ia tidak menutupnya.

      Pusat dan buah dadanya diikat dengan rantai neraka sebagai penggantung, balasan untuk dada yang sengaja dibuka atau ditonjolkan supaya kelihatan seksi.

      Betis dan paha yang terselak-selak, sedia untuk dipanggang..pedihnya tidak terkira.

      0

      0
  2. Zainsaedin says:

    Yay, tak sabaunyaee

    0

    0
  3. kkkkk says:

    pape jela

    0

    0
  4. Diba says:

    puiii

    0

    0
  5. Romantis nya..tak sabar nk tunggu tarikh tu..huhuh

    0

    0
  6. Ustazah says:

    ajak pakai mulot camtu ja???

    0

    0
    • Che ta wanita hot says:

      untuk peminat2 kampung dalam beautiful nara ni ajak2 ayam je..
      uolls semua mane layak untuk hadir majlis i..

      dato’ datin tan sri puan sri vip, vvip, vvvvip, i ajak pakai card lah..

      0

      0
  7. Anonymous says:

    ye ke.,tahniah semoga bahagia always…

    0

    0
  8. meow says:

    blom kawen dah pegang sane sini… haktuiiii~~

    0

    0
  9. Anonymous says:

    blom kawen dah pegang sane sini.

    0

    0
  10. papan says:

    twilight versi bella berumur 40 taun..jgn maraa aaa..

    0

    0
  11. ika says:

    kat video tu 13.12.13..

    0

    0
  12. aaaa says:

    ingat bola sepak , ingat che ta … hehehe

    0

    0
  13. jj says:

    Wuuuuu che ta kelass kau! Tgk kt video interview ngan wartawan tu, che ta yg kalut nk jawab semua benda hahaha.

    Apapun, beribu-ribu tahniah diucapkan.semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat.

    0

    0
  14. Rock says:

    Geli nye tgk anak dgn mak ni. Please la
    11/12/13. Bknnya jovianina nikah time tu jugak ka?
    Hmm apa2 pun. Geli tgk depa ni.. Auch!
    *muntah hijau*
    Anak2 kat rumah tak malu ke ada mak pakaian seksi walaupun dh mencecah 40-an? Hmmm 40 ke eh tak pasti la, setengah kata 39, setengah 41. Whatever! Dah tua buat cara tua

    0

    0
  15. datin wannabe says:

    i tgk muka zain dlm video tu macam sedih jer…ajak mcm tak ikhlas jer…tak sampai hati pulak nk pergi kenduri dia…

    0

    0
    • Che ta wanita hot says:

      dia takut malam pertama agaknye..

      abis lah teruna i kerjakan!!!
      dah lame i dahagekan belaian manje dari si arjuna..

      0

      0
  16. Suka says:

    Tahniah. Suka tgk video tu sb nampak cantik. Mudahan kali an Bahagia. Meh la Kita doakan yang terbaik buat pasangan ….

    0

    0
  17. AkuTakBest says:

    hawat nya depa kata 13 disember…????? 13 ka 11 disember ni… lagu mana yg betui ni…

    0

    0
    • Anonymous says:

      13 RECEPTION, 11 TU AKAD NIKAH

      0

      0
    • kati pari says:

      3h3m laa…11 tu boh inai…12 tu akad nikoh…13 tu pi makan kenduri sambil tengok depa bersanding…pahtu nanti depa tayang laa segala bideo yg depa ambik kat london kat bali semua sekali…adoi laa letih aku nak kena tempah baju 3 pasang nak pi kenduri depa ni…

      0

      0
      • AkuTakBest says:

        betui tuh noohh… bnyk betui laaaa baju kita kene tempohhh ni… eehhh sempat kaa….hawat la depa dok habiaq lambat benor… lagi betui apa hang kata tu. time depa kawin nnt laa depa tunjuk kan bideo kat london ngn bali tu… majlis kecik2 la katekorr..

        0

        0
  18. lepat pisang says:

    kat ne niii? cam blkng umah nenek aku je…anyway umur che ta ni 42 tahun…kelas mak… g

    0

    0
  19. lepat pisang says:

    awat komen aku x keluag…ada finas ka sini…..

    0

    0
  20. erkkkkk says:

    abang nara..please la..jangnla dok puji lebih2 sangat.

    0

    0
  21. […] (VIDEO & GAMBAR) Save The Date, Rozita Che Wan & Zain Saidin, 11.12.13 (25) […]

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Bila tengok gambar perkahwinan pertama Che Ta , lain betul rupa dia. Mungkin sekarang banyak cucuk sana cucuk sini, plastik sana silikon sini kot….Bila dah dapat laki muda ni, kena lagi banyak la cucuk nya nak kasi tegang semua dari atas sampai bawah.

    0

    0
    • saya says:

      Tak semesti nye cucuk sana cucuk sini nampak muda… ade org makin tua makin lawa bergetar tk pakai ape2 pun..masa muda tk lawa sgt…

      Aniwae semoga che ta n zain berbahagia dah kekal hingga ke syurga…

      0

      0
  23. Che ta wanita hot says:

    tak sabar menanti 11.12.13.

    akhirnya dimiliki oleh si teruna..
    meroyan lah jantan2 seluruh malaya..
    ternyata i mmg hot mom malaysia kegilaan romeo2..

    0

    0
  24. esparanza says:

    hangpa ni.. atleast depa bagus, ada niat nk jemput peminat datang kenduri. tgk yg elok, besangka baik dah la..

    0

    0
  25. jaymiee says:

    tahniah buat che ta dan zain….peduli la apa orang nak kata yang penting hangpa berdua bahagia………………………………

    0

    0
  26. Positive Je says:

    Congrats Che Ta..suka Che Ta tak over nak peluk memeluk pegang memegang cam sesetangah retis asal declare je mula la memeluk sakan…Che Ta nampak matang dalam percintaan sbb tu Zain berkenan nak wat bini …

    Suka sangat dengan Che Ta…beauty with brain !

    0

    0
  27. MAXMORA says:

    BILA CHE TA BERGAMBAR ASYIK MENGERENG..NAK TUNJUK GUNUNG MANCUNG MENCUCUK2 DADA ZAIN!! WAKAKA..

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Wow belukuk sekali shonoi Zain hahahhahahaa

    0

    0
  29. atok ti mesti terkesima bahahaha
    dia ingat dia yang nomboq satu
    bahahaha

    0

    0
  30. Anonymous says:

    nk komen lebih2 pn x leh gak…dh jodoh dia org…wlpn cik ta ni dia x ambil laki org pn…org secantik cik ta ni sepatutnya dpt datok ke..tan seri ke…tpi tu le..kalau tan sri atau datok mesti ramai y dh tua2 pas tu laki org plk…x ap le dh jodoh dia ngan zain…wlpn cik ta lebih berumo dari zain..tpi cik ta ttp lawa…y anak dara pn ad y x secantik cik ta ni…

    0

    0
  31. Aku says:

    x d nafikan…wlpn cik ta ni dh berumo tpi dia masih lawa…pic y cik ta rambut panjang tu cantik..tpi y pakai baju putih tu kurang sikit…x sesuai kot rambut dia…

    0

    0
  32. BEDAH MAMBAU says:

    TANIAH CHE TA & ZAIN!!
    HAPPY FOR BOTH OF U!!!

    seyes che ta sgt gorjessss kalah ank daraa……omg…suka sgt tgk gaun putih dia tu..mcm princess….ssape2 yg kutuk2 tu tw la jeless..korang tk mampu kan…..ke tk cntik mcm dia?

    tk suka kutuk..nth ape2..tk suke tk pyh la klik..dasarrr keyboard warrior!!! huh!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      gaun che ta memang cantik.. tapi utk gadis baya anak dia jerlah…dah tua cam che ta nampak macam nenek yang tak sedar diri pulak..

      0

      0
  33. me says:

    fight la wedding of the year ngn che ta n zain..lps tue jovian n nina… gasak…pape pn che ta janda termahal dikalangan artis2 yg jnda… tbaekkkkkk! *hope sume slamat..rimas da ak tgk*

    0

    0
  34. roro sipendekar says:

    apa jugak masalah korang2 ni ye? tak suka xpayah tengoklah, lepas tu pakat dok meroyan, pelik benor korang ni…. doakan ajalh yg terbaik utk dia dan bkl suami dia… dahlah ckp bukan2, ada pulak yg menyamar jadi cik ta… Lepas tu cari dosa.. fitnah orang, cik ta makin bahagia, korang pulak makin sengsara, tak senang duduk dok tengok orang senang, cik ta dapat pahala free ja….

    0

    0
  35. nonamanes says:

    Wow wow wow

    0

    0
  36. eh! says:

    dh basi la cte dorg ni.. x abis2 drp awl thn..

    nara, cer cari cite aerel n umi nazeera. dgrnye dorg mmg btol2 nikah b4 ngn wawa lg, tp rahsia.

    0

    0
  37. Bulat says:

    Rozita Che Wan, 40, akan turut menerima wang hantaran sebanyak RM23,200 dan mas kahwin bernilai RM9,300 daripada Zain Saidin. Turut disertakan ialah sebentuk cincin yang berharga RM93,300. ~~~~ Aah.. agak2 laa.. memang laa majlis ko.. duit ko.. tapi nanti dah tua… sakit sane sini xde duit nak buat terapi ko mintak masyarakat bantu.. pastu bile x cukup ko salahkan seniman laa ape laa.. mase ada duit xnak beringat… aku menyampah dengan orang yang riak macam nie.. bukan tuju kat che ta sahaja, tapi semua orang.. xpayah nak bermegah sangat.. dunia nie sementara..

    0

    0
  38. mamatcomel says:

    sabuUUUNnnn!!!di bilik mandi SAAAaaaaBBBUUUnnnnnn!!!

    0

    0
  39. mikamusz says:

    Oh no.. nak kahwin sama tarikh dengan birthday kita,. sentap tau..

    0

    0
  40. Janda hot says:

    laku kau janda dari anak dara. tua2 pon lelaki bujang nak..ko hadooo?

    0

    0
  41. Lisa says:

    Cam mak dgn ank je…

    0

    0
  42. naz says:

    anak dia xkata apa hangka sibuk na buat pa…. pakai duit hangpa ka..

    0

    0
  43. Infiniti says:

    Dah jodoh mereka.. apa-apa pun tahniah.. moga dikekalkan sampai ke akhir hayat!

    0

    0
  44. che su says:

    eii…tk sabaq nk tunggu cheta peknen…aku dpt anak menakan baruuuu…yeyayyy…

    0

    0
  45. cikenet says:

    moga kekal hingga ke akhir hayat….jgn ler dh kahwin juta jutaan…tup2 kuar berita abis sudeyyy….

    0

    0
  46. […] (VIDEO & GAMBAR) Save The Date, Rozita Che Wan & Zain Saidin, 11.12.13 (86) […]

    0

    0
  47. Anon says:

    Dolu2 Ana dahlia n chef riz pun pakai Lagu ni dlm wedding video diorang… 1000 yrs nan ado… Yg nyata 1000 days pun x sampai… Harap Che ta n zain x end up d same… Aminnnn

    0

    0
  48. Haiku says:

    Dolu2 Ana Dahlia n Chef Riz pun guan Lagu ni dlm wedding video diorg… 1000 yrs nan ado… Yn nyata Nya 1000 days pun x lepas… Harap Che Ta n Zain x end up d same… Aminnnnnnnnnn…….

    0

    0
  49. cik kim says:

    Oh please.. that video clip. You have spoiled that beautiful song..

    0

    0
  50. anon anon says:

    Video was made in Putrajaya Precint 11.
    Cantik kannnn?

    0

    0
  51. ayur rodhah says:

    currlass kau ye che jann..bagus laa kau da kawen..senang jiwa raga aku ni haa..x payah kau testing laki aku lagi..

    0

    0
  52. KAK LYYN says:

    Semoga dirahmati Allah :)

    0

    0
  53. […] (VIDEO & GAMBAR) Save The Date, Rozita Che Wan & Zain Saidin, 11.12.13 (94) […]

    0

    0
  54. […] (VIDEO & GAMBAR) Save The Date, Rozita Che Wan & Zain Saidin, 11.12.13 (95) […]

    0

    0